QUOTE(medituk @ 2008 12 06, 17:16) Mes Vilniuje mokam 300Lt uz savaite. Aukle priziuri mazyle bei padaro dukrytei ir visiems pietus (visiems pietus pagaminti pasisiule pati). Dabar as pati  tai jau bunu daug namuose, todel darbo valandos jai gerokai sutrumpejo- ateina 10val., isleidziu uzmigdzius dukryte- apie 15val., nors pagal susitarima darbo laikas buvo nuo 7val. iki 17val. Kadangi norim ja dar pasilaikyti, tai uzmokescio nemazinam- juk ne jos kalte, kad as dekrete ir namie bunu. Tik svarstom, kaip reikes daryt, kai bus 2 vaikiukai ir kol kas as busiu namie  Jei noresim palikt jai abu paziuret kelias val. tai jau reikia moket daugiau, ar kai darbo laikas bus trumpesnis kitomis dienomis, tai algos tokios pat uztektu  Tiksliau butu taip, kad kartais ji priziuretu viena vaika, kartais- abu, bet darbo laikas butu kartais normali darbo diena, kartais trumpesne. Pasidalinkit savo patirtim ir nuomonem  as samdau aukle tiksliau samdysu nuo kitos savaites. Darys valgyt, tvarkys namus, zais su vaikais. Kartais manau paliksiu ir viena su abiem kai jau pripras labiau. Atlyginima sutarem 1200, tik sutarem kad jei reiks ilgiau ar savaitgaliais kada tai tada jau bus 10lt uz valanda.
QUOTE(AusraR @ 2008 12 06, 18:32) as samdau aukle tiksliau samdysu nuo kitos savaites. Darys valgyt, tvarkys namus, zais su vaikais. Kartais manau paliksiu ir viena su abiem kai jau pripras labiau. Atlyginima sutarem 1200, tik sutarem kad jei reiks ilgiau ar savaitgaliais kada tai tada jau bus 10lt uz valanda. o kodel sitos aukles atsisakete? Papildyta:QUOTE(AusraR @ 2008 12 04, 19:23)
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 06, 20:49) o kodel sitos aukles atsisakete? Papildyta:tai sita priemiau siandien, o anos atsisakiau, nes nieko nemokejo ir stengtis nelabai norejo...aisku,jauna, galima mokyti ir viskas ismokstama, bet kazkaip neturejau as noro, uztenka an savo viaku kad mokyt  na sita naujoji siandien buvo visa diena, tai viskas lyg ir ok, nors irgi be patirties, bet su vaikais bendraut moka, sneka, guguoja ten su jais, bando sudominti, bent pampersa pakeist moka
QUOTE(AusraR @ 2008 12 06, 19:30) tai sita priemiau siandien, o anos atsisakiau, nes nieko nemokejo ir stengtis nelabai norejo...aisku,jauna, galima mokyti ir viskas ismokstama, bet kazkaip neturejau as noro, uztenka an savo viaku kad mokyt  na sita naujoji siandien buvo visa diena, tai viskas lyg ir ok, nors irgi be patirties, bet su vaikais bendraut moka, sneka, guguoja ten su jais, bando sudominti, bent pampersa pakeist moka  supratau...linkiu,kad dabartine auklyte tiktu ir patiktu ir jums ir jusu vaikuciams
raimazibal
2008 12 06, 21:36
Kiek dabar kainuoja aukle Vilniuje,dirbanti 5d.d po 10val?Ir kaip mokate papildomai uz kt vaika,kai sis ligos metu nelanko darzelio?Kiek teko girdeti kainos truputi krito ir pasiula didesne?
ingridasky
2008 12 06, 22:07
[quote=raimazibal,2008 12 06, 22:36] Kiek dabar kainuoja aukle Vilniuje,dirbanti 5d.d po 10val?Ir kaip mokate papildomai uz kt vaika,kai sis ligos metu nelanko darzelio?Kiek teko girdeti kainos truputi krito ir pasiula didesne? As sutariau 7 lt uz valanda. Sivakar mastau  kad mazoka... Tiesa, aukle pas mus dirbs ne visa darbo diena. Taciau, kai viskas taip brangsta, ketinu pasiulyti daugiau.
Tutikutė
2008 12 07, 20:49
QUOTE(Droka @ 2008 12 05, 14:48) Krize kad ir yra, bet kainos pas aukles nekrinta.....atvirksciai, kad dabar gera aukle rasti labai sunku....kiek kalbuosi tai Vilniaus m. be 1500 nieks neitu, o jei uzmiestis be 1600Lt ir cia tik uz vaiko prieziura  ir tik uz viena vaika. Beto visos aukles nemegsta kad kartu ir mama butu, nes tipo ir su vaiku sunku tada susikalbeti ir taip pastoviai esi sekama Visiskai su Jumis nesutinku paziurekit kiek internete skelbimu atsirado...jeigu seniau budavo daugiau skelbimu, kad ieskome aukles, tai dabar dauguma siulosi, nes daugelis nebeisgali esant krizei islaikyti auklyciu ir ju atsisako...leidzia vaikus i darzelius. O del algos irgi perlenket....  as pries metus iskojau aukles ir pati daviau skelbima, tai vos keli skambuciai buvo, o kai ieskojau pries pora menesiu irgi davusi skelbima, tai gal 30 skambuciu sulaukiau ir pasirinkima turejau  ir alga buvau nurodziusi 1200lt, dabar jau manau, kad ir tai yra daugoka, jeigu ir toliau bloges ekonomine padetis mazinsime iki 1000lt ir auklyte tai puikiai supranta... ir dar pamirsau parasyti, kad cia Vilniuje, darbas nuo pirmadienio iki penktadienio po 10val per diena + valgio ruosa O musu dabartine auklyte yra  buvusi darzelio aukletoja ir tikrai ne pecijinio amziaus
QUOTE(ingridasky @ 2008 12 06, 23:07) As sutariau 7 lt uz valanda. Sivakar mastau  kad mazoka... Tiesa, aukle pas mus dirbs ne visa darbo diena. Taciau, kai viskas taip brangsta, ketinu pasiulyti daugiau. matyt senai buvai parduotuvej  viskas pinga, uztenka paziureti vien i kuro kainas  o pinga nes mazeja atlyginimai, visur !! kodel aukliu tai neturetu paliesti
QUOTE(AusraR @ 2008 12 07, 19:53) matyt senai buvai parduotuvej  viskas pinga, uztenka paziureti vien i kuro kainas  o pinga nes mazeja atlyginimai, visur !! kodel aukliu tai neturetu paliesti  keista..i parduotuve vaikstau kasdien,bet tikrai nematau,kad maisto kainos kristu..tiesa atsirado pigiu,sintetiniu maisto pakaitalu...bet tokiu neperku
edicike
2008 12 07, 23:12
As savo auklyte dabartinei moku 200lt uz sav(5d dienas).Buna 7.30 iki 15.30 ,kartais ilgiau.Padaro vaikui,kartais seimynai valgyti,bet dazniausiai valgyt padarau pati ir palieku.Dirba ji pas mane tik sav laiko ,kol kas lyg ir viskas tvarkoj Veiksmas Kaune.O su pasiulytu mokesciu ji sutiko.Jei matysiu pastangas po Nauju alga pakelsiu.Tik nezinau ar reikia moket uz atvazinejima
GARBANĖ
2008 12 08, 14:07
Įlindau į šą temą tik pasiskaityti, nes draugė auklės ieško  ...taigi, beskaitant pasisakymus, visą laiką galvoję kirbėjo klausimas "Tai kiekgi turi mama uždirbt, kad pagal auklės pageidavimus 1500-2000 Lt mokėt  Atleiskit atrodo gyvenu tarp išsilavinusių ir dirbančių ne juodą darbą žmonių, bet daugelio moterų atlyginimai yra tokie ar vos 100 ar 200 Lt didesni  Na gal viena kita pažįstama uždirba po 5-6 tūkst.  Atleiskit, bet man auklių reikalavimai kertasi su sveika logika. Aišku, kai neturi iš ko rinktis, tada moki bile kiek, bet pagal sveiką protą auklės atlyginimas turėtų būti max 1000 Lt. Čia tik mano nuomonė, bet kai pašneki su kuo, tai daugelio lygiai tokia pati nuomonė Papildyta:Ir dar pridursiu, kad už tą 1000 Lt turėtų dirbti be "išsikalinėjimų", tai yra 10 val. per diena, juk pačiom mamom reikia laiko ir į darbą nuvykti ir iš jo grįžti. O paskaičiavus valandinis atlyginimas gaunasi 5 Lt, taip kad visai sočiai...aišku aš čia turiu galvoj tas aukles, kurioms auklės darbas yra tik papildomos pajamos
be ":issikalinejimu"(anot jusu)..visame pasaulyje aukles paslaugos seimai yra siokia tokia prabanga .....tad nenuostabu,kad ne visos seimos isgali pasisiamdyti aukles
Emili..
2008 12 08, 15:06
Pas mus kaimynu vaikiuka priziuri aukle nuo gimimo, jam dabar apie 6 men, ir as niekaip negaliu suprasti kasdiena ziuredama per langa kaip ta aukle stovi po kito namo balkonu su vezimu per lietu, tuo tarpu kai pas tuos zmones asmenine terasa yra su stogu, tai ar ne paprasciau ir pigiau butu ta vaikeli po langais, po markize pastatyti ir nupirkus racija (mobilia aukle) ramiai sau migdyti ji lauke be ideliu islaidu ir kito zmogaus kancios po 2 valandas po balkonu stovejimo. ...
Jei man toki darba tai ir as tik uz 2000lt ten stoveciau.
QUOTE(VOLPEX @ 2008 12 01, 03:07) Laba, gal kartais esate susidure, kiek galetu kainuoti aukles darbas poilsines keliones metu (tevai irgi vyksta) metuku vaikui priziureti savaitei (kelione, nakvyne ir maistas apmokami atskirai). Ir kaip uzsitikrinti, kad nuvykusi aukle priziures vaika, o ne nuspres vietoj to papoilsiaut (butent sutarto darbo laiko metu). Nejau niekas nera susidure  , neisivaizduoju koks gautusi santykis tarp aukles is Lietuvos kainos (alga + islaidos) ir vietines (samdytos per viesbuti). Savos labiau noretusi tik kazi ar kaina ikandama
Panamira
2008 12 09, 10:23
Mes mokėjome 150 Lt per savaitę už 5 darbo dienas nuo 8.00 val ryto iki 16.30 val. vakaro, jokios papildomos veiklos (valgio gaminimo, ar grindų plovimo), tik vaiko priežiūra.
medituk
2008 12 09, 12:03
QUOTE(AusraR @ 2008 12 06, 21:32) as samdau aukle tiksliau samdysu nuo kitos savaites. Darys valgyt, tvarkys namus, zais su vaikais. Kartais manau paliksiu ir viena su abiem kai jau pripras labiau. Atlyginima sutarem 1200, tik sutarem kad jei reiks ilgiau ar savaitgaliais kada tai tada jau bus 10lt uz valanda. Na tai mes irgi tiek mokam, o savaitgaliais niekada nedirbo, ir ilgiau gal vos keleta vakaru, uz kuriuos daugiau ir sumokejom. Tik vat mane erzina, kad negali ilgiau aukles paprasyt- jei sutinka, tai jau tokia nepatenkinta, kad QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 08, 16:57) be ":issikalinejimu"(anot jusu)..visame pasaulyje aukles paslaugos seimai yra siokia tokia prabanga .....tad nenuostabu,kad ne visos seimos isgali pasisiamdyti aukles  Man priimtinas jusu poziuris i daugeli dalyku, issakytu siame forume. Bet pasakykit, kaip jus spejat viena priziuret grupe vaikuciu- su ivairia veikla, sviezio maisto gamyba ir tt., ir dar tiek laiko prie kompiuterio praleist? QUOTE(Panamira @ 2008 12 09, 12:23) Mes mokėjome 150 Lt per savaitę už 5 darbo dienas nuo 8.00 val ryto iki 16.30 val. vakaro, jokios papildomos veiklos (valgio gaminimo, ar grindų plovimo), tik vaiko priežiūra. O cia kokiam mieste?
Panamira
2008 12 09, 12:29
QUOTE(medituk @ 2008 12 09, 13:03) O cia kokiam mieste?  Radviliškis
medituk
2008 12 09, 18:16
QUOTE(Panamira @ 2008 12 09, 14:29) Radviliškis  Aisku  Abejoju, kad Vilniuj imanoma butu uz tokia alga aukle rast
S-aldainiuke
2008 12 09, 18:31
Vilniui isvis ziuriu nerealios aukliu algos
Panamira
2008 12 09, 23:58
QUOTE(medituk @ 2008 12 09, 19:16) Aisku  Abejoju, kad Vilniuj imanoma butu uz tokia alga aukle rast  Nu kaip čia pasakius, jei moteriškė bus pensininkė, tai labai džiaugsis kas mėnesį gaudama "antrą" pensiją plius nemokamas maitinimas  bent jau man atrodo, kad šiais laikais žmones už minimalią algą siuvyklose po 12 val. per dieną "arią", kiti - sunkiai griovius kasa, tad nenuvertinkim litukų
Bioinzinere
2008 12 10, 11:36
Sveikos mamytės, neseniai pradėjau dirbti valandine aukle su 1m ir 3 mėn. mergyte. Už valandą paprašiau 6 Lt, nes reikia važinėti už Vilniaus (gyvenu naujamiestyje, o mergytė gyvena Salininkuose). Pakolkas dar tik pratinamės abi, bet penktadienį jau liksim dviese vienos kokias 3 val. Šiaip kadangi esu valandinė, tai ir reikės vos pora kartų į savaitę nuvažiuoti, bet kaip studentei ir tie keli litukai labai gerai  be to, kai apsiprasim, tai esant galimybei, mama mergytę atveš pas mane į namus, tai tada imsiu 5 Lt/val. Jei norite ko paklausti, tai prašom, atsakysiu
Atrodo, kad jokios krizes aukliu rinkos neveikia  Siuliau salia gyvenanciai moteriskei 12lt val buti su 2 vaikais arba su vienu is vaiku ligos atveju, kai nelanko darzelio, vidutiniskai iseitu keli pusdieniai per savaite. Jokiu papildomu darbu: viskas mano pagaminta, suruosta ir isdeliota. Pasirode per mazai, dave suprast, kad noretu 15 lt val.  Na tiek mano finansines galimybes neleidzia, geriau jau paciai nedirbt ... kazin ar man vienai taip sekasi?
Viliana
2008 12 10, 14:39
nesamone, ta jusu aukle is dangaus gal iskrito....siaip kai buna kaimynes tai turi dar maziau prasyt, nei iprastai, nei joms vaziuot kur reikia nei ka...nenusiminkit  paklijuokit skelbimus aplinkiniuose namuose, pamatysite kiek atsiras norinciu  siulykit tiek kiek galite ir nebijokite, kad per mazai
Meliciukas
2008 12 10, 15:30
Laba diena visom  norejau jusu paklausti kaip manot jei ideciau i sy puslapy skelbima del aukles darbo ar kas nors atsilieptu?
Viliana
2008 12 10, 15:39
cia kalbama apie algas aukliu, skelbimai yra kitoje vietoje cia
Lamija;)
2008 12 11, 09:07
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 12 08, 15:07) Įlindau į šą temą tik pasiskaityti, nes draugė auklės ieško  ...taigi, beskaitant pasisakymus, visą laiką galvoję kirbėjo klausimas "Tai kiekgi turi mama uždirbt, kad pagal auklės pageidavimus 1500-2000 Lt mokėt  Atleiskit atrodo gyvenu tarp išsilavinusių ir dirbančių ne juodą darbą žmonių, bet daugelio moterų atlyginimai yra tokie ar vos 100 ar 200 Lt didesni  Na gal viena kita pažįstama uždirba po 5-6 tūkst.  Atleiskit, bet man auklių reikalavimai kertasi su sveika logika. Aišku, kai neturi iš ko rinktis, tada moki bile kiek, bet pagal sveiką protą auklės atlyginimas turėtų būti max 1000 Lt. Čia tik mano nuomonė, bet kai pašneki su kuo, tai daugelio lygiai tokia pati nuomonė Papildyta:Ir dar pridursiu, kad už tą 1000 Lt turėtų dirbti be "išsikalinėjimų", tai yra 10 val. per diena, juk pačiom mamom reikia laiko ir į darbą nuvykti ir iš jo grįžti. O paskaičiavus valandinis atlyginimas gaunasi 5 Lt, taip kad visai sočiai...aišku aš čia turiu galvoj tas aukles, kurioms auklės darbas yra tik papildomos pajamos  Atsiprasau, bet kaip jus isivaizduojat kaip papildoma darba, jei reikia aukle dirbti 10 val. tai jei cia papildomas, tai kada dirbti pagrindini?
blondinatore
2008 12 11, 13:40
oho, uzlenke moteriske  . mano broliui dabar 18metu, tai kai jis buvo darzelinukas, mama ieskojo aukles, tai tada mama dar mokejo 5lt uz valanda. o cia ir kad 10valandu vaika ziuretu, ir namus tvarkytu ir t.t. ir pan. tai aukles ne zmones? viskas brangsta, siluma, maistas, o aukle turi gyventi is 1000lt ir dar butu dekinga??? absurdas... aisku sunku, bet jei kyla kainos, turi ir atlyginimas kilti...bukim zmonem. o jei neisgalit moketi auklei, tai yra, tevai, seneliai, gimines, vaiku darzeliai. as ziuriu kaimynes mergyte namie, su savo vaikeliu, tai ji man 5lt per valanda moka, nors sakiau man uzteks ir 3lt, juk kaimyne, pazystama. o siaip manau profesionalei auklei 1000lt per mazai, dabar ieskau vaiko visai darbo dienai, bet na valgyt gaminsiu ir pan., tikrai nesutikciau su 5lt, nebent pazystamu vaikuti ziureti, aisku 10lt uz valanda irgi neplesciau... ir man idomiai nuskambejo- papildomas darbas uakle (jei zmogus dirba kaip saket 10val, tai pagrindinis darbas koks turetu buti?) nu...as negaliu
Viliana
2008 12 11, 13:57
QUOTE(blondinatore @ 2008 12 11, 14:40) oho, uzlenke moteriske  . mano broliui dabar 18metu, tai kai jis buvo darzelinukas, mama ieskojo aukles, tai tada mama dar mokejo 5lt uz valanda. o cia ir kad 10valandu vaika ziuretu, ir namus tvarkytu ir t.t. ir pan. tai aukles ne zmones? viskas brangsta, siluma, maistas, o aukle turi gyventi is 1000lt ir dar butu dekinga??? absurdas... aisku sunku, bet jei kyla kainos, turi ir atlyginimas kilti...bukim zmonem. o jei neisgalit moketi auklei, tai yra, tevai, seneliai, gimines, vaiku darzeliai. as ziuriu kaimynes mergyte namie, su savo vaikeliu, tai ji man 5lt per valanda moka, nors sakiau man uzteks ir 3lt, juk kaimyne, pazystama. o siaip manau profesionalei auklei 1000lt per mazai, dabar ieskau vaiko visai darbo dienai, bet na valgyt gaminsiu ir pan., tikrai nesutikciau su 5lt, nebent pazystamu vaikuti ziureti, aisku 10lt uz valanda irgi neplesciau... ir man idomiai nuskambejo- papildomas darbas uakle (jei zmogus dirba kaip saket 10val, tai pagrindinis darbas koks turetu buti?) nu...as negaliu   cia Kirkilui skuskites o ne mums, visiems atlyginimai mazinami, zmones darbus praranda, krize, jai dar nepastebejot, todel 5 lt i val labai geras pasiulymas, ne karta kartojau, jai dirbate del pinigu, jus ir uz 2000 dekinga nebusite..... Papildyta:QUOTE(jurgituke @ 2008 12 11, 10:07) Atsiprasau, bet kaip jus isivaizduojat kaip papildoma darba, jei reikia aukle dirbti 10 val. tai jei cia papildomas, tai kada dirbti pagrindini?  tai reiskia, kad aukle gauna pensija, ir aukle dirba pensinio amziaus....
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 12:52)  cia Kirkilui skuskites o ne mums, visiems atlyginimai mazinami, zmones darbus praranda, krize, jai dar nepastebejot, todel 5 lt i val labai geras pasiulymas, ne karta kartojau, jai dirbate del pinigu, jus ir uz 2000 dekinga nebusite..... keistas pasakymas....JEI DIRBATE DEL PINIGU...o jus is idejos?????..visi dirba,kad uzsidirbtu,tik vieni randa megstama,mylima darba,kiti dirba,tam kad dirbtu ir neatranda,nesuranda tikrojo pasaukimo.Del algos..tai kiekvienas turi tureti savo riba,ivertinti savo sugebejimus,darbo kokybe ir saves..per daug neidealizuoti,moketi i save paziureti ir kritiskai ir nusistatyti,kiek jo darbas vertas,neuzlenkti per daug,bet ir nenusipiginti Papildyta:QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 12:57) 1. ir uz 2000 dekinga nebusite..... Papildyta:2.tai reiskia, kad aukle gauna pensija, ir aukle dirba pensinio amziaus.... 1.dekingumo nereikia..zmogus dirbdamas,ir uzsidirbdamas pinigus..juos ir uzsidirba,o ne praso dekingumo,paramos,pasalpos 2.pensininkas pensija uzsidirbes per visa savo darbinga gyvenima,.,....jau cia jo pinigu neskaiciuokime  tik galva reikia lenkti,kad sugeba uz tokius menkus pinigus pragyventi...o jei dar darbingas ir dirba..tai tik dziaugtis reikia  ir tai bus jo pagrindinis darbas,
Viliana
2008 12 11, 14:09
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 11, 14:58) keistas pasakymas....JEI DIRBATE DEL PINIGU...o jus is idejos?????..visi dirba,kad uzsidirbtu,tik vieni randa megstama,mylima darba,kiti dirba,tam kad dirbtu ir neatranda,nesuranda tikrojo pasaukimo.Del algos..tai kiekvienas turi tureti savo riba,ivertinti savo sugebejimus,darbo kokybe ir saves..per daug neidealizuoti,moketi i save paziureti ir kritiskai ir nusistatyti,kiek jo darbas vertas,neuzlenkti per daug,bet ir nenusipiginti  sakau kaip galvoju  dauguma aukliu dirba DEL PINIGU bet pazystu kelias moteris, kurios dirba todel, kad jiem idomu, jos myli vaikus, jie su mielu noru praleidzia su jais visa diena, jos dazniausei niekad nesiskundzia, kad mazai gauna ir tt. Isivaizduokit pacios, moteriske, pensinio amziaus, gyvena viena, leidzia savo dienas viena, su kaimynkom, tai jai buvimas 10 val i diena igauna prasmes gyventi, ji kazkam reikalinga, kazkuo rupinasi, o dar ir pavalgo 3 k i diena, namo tik eina pailseti ir dar gauna i menesi 1000... linkiu visom susirasti aukles, kuriom dirbti su vaikais yra idomu ir malonu, o ne tos kur tik laukia, kad tevai greiciau is darbo griztu Papildyta:QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 11, 15:04) keistas pasakymas....JEI DIRBATE DEL PINIGU...o jus is idejos?????..visi dirba,kad uzsidirbtu,tik vieni randa megstama,mylima darba,kiti dirba,tam kad dirbtu ir neatranda,nesuranda tikrojo pasaukimo.Del algos..tai kiekvienas turi tureti savo riba,ivertinti savo sugebejimus,darbo kokybe ir saves..per daug neidealizuoti,moketi i save paziureti ir kritiskai ir nusistatyti,kiek jo darbas vertas,neuzlenkti per daug,bet ir nenusipiginti Papildyta:1.dekingumo nereikia..zmogus dirbdamas,ir uzsidirbdamas pinigus..juos ir uzsidirba,o ne praso dekingumo,paramos,pasalpos 2.pensininkas pensija uzsidirbes per visa savo darbinga gyvenima,.,....jau cia jo pinigu neskaiciuokime  tik galva reikia lenkti,kad sugeba uz tokius menkus pinigus pragyventi...o jei dar darbingas ir dirba..tai tik dziaugtis reikia  ir tai bus jo pagrindinis darbas,  na manau, kad moteriskem uz 50 gera darba surasti su geru uzmokesciu be sansu, visur reiklaingos jaunos, todel vienintelis darbas lieka - aukles... jai rimtai nesuprantu ko cia mane uzsipuolet, as dirbu del to, kad man darbas patinka, pati uzdirbu nedaug, bet uztat i darba einu linksma, o jai jus dirbate del pinigu, tai galiu tik uzuojauta pareiksti
Viktute
2008 12 11, 14:10
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 13:57) visiems atlyginimai mazinami, zmones darbus praranda, krize, jai dar nepastebejot, as nesuprantu, kam zmogui pirkti tai, ko neiperka? jei prarado darba - kam samdyti aukle? juk pats gali su vaiku buti. jei sumazino alga, tai tegul tariasi su aukle del mazesnes algos, jei ji nesutinka, lai nepyksta, o pasiesko pigesnes. aukle, kaip ir privatus darzelis ar privati mokykla, tikrai yra prabanga, nereikia nuvertinti aukles paslaugas iki "kasdienes duonos". juk su vaikuciu galima namie iki 2-ju metuku sedeti ir valstybe mokes (ne taip kaip anksciau iki 1 metu tik mokejo, o darzeliai tik nuo 1,5 priimdavo, bet juk tokio maziaus dar nevesi, tai ir samdydavo aukles), o nuo 2-ju jau ir i darzeli galima
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 13:06) sakau kaip galvoju  dauguma aukliu dirba DEL PINIGU bet pazystu kelias moteris, kurios dirba todel, kad jiem idomu, jos myli vaikus, jie su mielu noru praleidzia su jais visa diena, jos dazniausei niekad nesiskundzia, kad mazai gauna ir tt. Isivaizduokit pacios, moteriske, pensinio amziaus, gyvena viena, leidzia savo dienas viena, su kaimynkom, tai jai buvimas 10 val i diena igauna prasmes gyventi, ji kazkam reikalinga, kazkuo rupinasi, o dar ir pavalgo 3 k i diena, namo tik eina pailseti ir dar gauna i menesi 1000... linkiu visom susirasti aukles, kuriom dirbti su vaikais yra idomu ir malonu, o ne tos kur tik laukia, kad tevai greiciau is darbo griztu  visi zmones dirba DEL PINIGU  tik,kaip sakiau,vieni randa sirdziai miela darba,kiti deja ne  ir tai nepriklauso nuo profesijos
Viliana
2008 12 11, 14:18
QUOTE(Viktute @ 2008 12 11, 15:10) as nesuprantu, kam zmogui pirkti tai, ko neiperka? jei prarado darba - kam samdyti aukle? juk pats gali su vaiku buti. jei sumazino alga, tai tegul tariasi su aukle del mazesnes algos, jei ji nesutinka, lai nepyksta, o pasiesko pigesnes. aukle, kaip ir privatus darzelis ar privati mokykla, tikrai yra prabanga, nereikia nuvertinti aukles paslaugas iki "kasdienes duonos". juk su vaikuciu galima namie iki 2-ju metuku sedeti ir valstybe mokes (ne taip kaip anksciau iki 1 metu tik mokejo, o darzeliai tik nuo 1,5 priimdavo, bet juk tokio maziaus dar nevesi, tai ir samdydavo aukles).
ka jus to norite pasakyti???  esme tame, kad pasiula dideja, todel paslaugos kaina mazeja, ir tai normalu, kodel nepasinaudoti siom galimybem, juk praeis metai du ir aukles vel prades kelti algas....visokiu atveju yra, iki 2 metuku visos ir sedi, tos kuriom neapsimoka tai moka auklem, bet yra vaikuciu nuo 2 metuku, kurie eina i darzeli ir daznai serga, tokiais atvejais irgi aukle reikalinga
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 13:09) jai rimtai nesuprantu ko cia mane uzsipuolet, as dirbu del to, kad man darbas patinka, pati uzdirbu nedaug, bet uztat i darba einu linksma, o jai jus dirbate del pinigu, tai galiu tik uzuojauta pareiksti  diskusijos nevertinu,kaip puolimo  jeigu nuomones skirtingos,nereiskia,kad kazkas,kazka uzsipuola As dirbu visu pirma del pinigu,nes turiu 2 vaikus,kuriuos man reikia islaikyti,aprengti,pamaitinti ir dar pramogu suteikti,neskaitant mokesciu,bet.......iki siol nedirbau nemielo,ne pagal savo pasaukima darbo  Tokio nedirbciau,bet niekada neatmetu galimybes,kad galbut toki darba teks dirbti,nes visko deja per zmogaus gyvenima nutinka,
Viliana
2008 12 11, 15:56
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 11, 15:54) diskusijos nevertinu,kaip puolimo  jeigu nuomones skirtingos,nereiskia,kad kazkas,kazka uzsipuola As dirbu visu pirma del pinigu,nes turiu 2 vaikus,kuriuos man reikia islaikyti,aprengti,pamaitinti ir dar pramogu suteikti,neskaitant mokesciu,bet.......iki siol nedirbau nemielo,ne pagal savo pasaukima darbo  Tokio nedirbciau,bet niekada neatmetu galimybes,kad galbut toki darba teks dirbti,nes visko deja per zmogaus gyvenima nutinka,  teisingai, jus visgi neatidziai skaitote mano pasakymus, Jus esate jauna moteris, turite mazus vaikus, o as kalbejau apie pensinio amziaus zmones, kurie jau gyvena del saves
blondinatore
2008 12 11, 16:59
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 14:57)  cia Kirkilui skuskites o ne mums, visiems atlyginimai mazinami, zmones darbus praranda, krize, jai dar nepastebejot, todel 5 lt i val labai geras pasiulymas, ne karta kartojau, jai dirbate del pinigu, jus ir uz 2000 dekinga nebusite..... Papildyta:tai reiskia, kad aukle gauna pensija, ir aukle dirba pensinio amziaus.... tai ir jus Kirkilui skuskites, kad atlyginimai mazinami ir meta is darbo  (o Kirkilas savo padare, ir dabar neber kam skustis, nes Kubilius ne prie ko ) siaip as ir nesiskundziau,,,tiesiog uzstojau aukles, kurios metu metais dirba ir jom gi reikia gyventi, aukle uz tai kad jum alga pamazino, neturi maziau valgyti ar pan., as tiesiog abstrakciai, kad kiekvieno darbas gerbtinas, ir tiesiog man nepatiko, kaip cia issireiske kad (turi ir valgyt daryt, ir kamb tvarkyt, ir su vaiku uzsiimti, ir dar buti dekinga kad moku 1000lt)...krize ...ir dar- del pinigu nedirbu, jei dirbciau del ju tai prisiimciau pilnus namus vaiku, o as imu tiek, kiek manau sugebu priziureti ir t.t. man vaikas-ne budas pinigam uzsidirbti. o kad prisiduriu prie savo motinystes pinigeliu kartu su saviskiu, priziuredama dar viena leliuka, tai nematau nieko smerktina.jei uzpakali nuprausiu vienam, galiu ir kitam ta padaryti, taip pat su migdymu, maitinimu ir etc. o del krizes, visiem reikia gyventi, ne tik jum bet ir tom auklytem. 2000lt niekas neims uz vaika, bet taip kategoriskai rasyti (gauna 1000 ir turi buti dekinga...na nezinau kazkaip ...) del pensininkiu jus teisi, bet zinokit kai iseinu su savo mazium pavaikscioti ir pamatau KOKIOS pensininkes priziuri vaikus, KAIP jos juos priziuri, KA kalba, tai zinokit kai grisiu darban ir jei reikes vaikui ieskoti aukles, jau geriau daugiau pamokeciau nepensininkei (vel gi cia tik mano nuomone, prasom neskalpuoti )...o siaip galvoju vaika vesiu i darzeli, ir tikiuosi viskas bus ok. tai va, nesipykim, manau yra kaip yra, jei kazkas sau gali leisti aukle uz 3000lt tai atsirs ir tokia, jei kaskas tik 1000, tai manau irgi be aukles neliks...cia ne tame esme buvo, aisku pinigu visiem reikia, bet man tiesiog nepatiko, kad kazkaip apie aukles zeminancioj formoj buvo parasyta. jus pameginkit isivaizduoti kad netenkat darbo ar siaip ir galit siuo metu dirbti tik aukle, ar jum malonu butu girdeti va tokius pasisakymus? manau, kad ne...as pati neesu profesionali aukle, esu vadybininke dekrete, labai myliu vaikus, ir nutariau kad uzmusiu du zuikius (kazkaip cia negraziai), vienu suviu- papildomai gausiu pinigeliu, o vaikai gales draugauti, zaisti, na ir mamai ramiai dirbti...pati sau tu posakiu netaikiau, nes "neaukliausiu" ilgiau kaip metus, bet kazkaip gaila man tu aukliu pasidare, tai nusprendziau uzstoti, o po to kai parasiau pagalvojau, kad dabar tai mamytes sukils. as pyktis nenoriu
Viktute
2008 12 11, 19:38
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 14:18) ka jus to norite pasakyti??? na nejaugi neaisku, ka as norejau pasakyti?  gerai, "sukramtysiu" jei vienos aukles paslaugos per brangios, visada galima susirasti kita ir ner ko purkstauti ant aukles, kuri nori didesnes algos, o jei aukles paslaugos neikandamos, visada galima pradeti leisti vaika i darzeli, o jei vaikas serga, galima paimti biliuteni, o jei daznai serga, tai imti biliuteni pakaitom su vyru. tik nereikia galvoti, kad jei rasite tinkama aukle, ji tures Jums buti uz tai dekinga
Viliana
2008 12 12, 08:13
na kas del pensininkiu, tai, aisku dauguma yra tingines ir nenori su vaiku uzsiimti, bet yra ir nuostabiu auklyciu, kurios lavina ir dirba su vaikais, tai tokiom mes esam dekingos, o tos kitos turi buti dekingos mamom, kad jas nemeta is darbo  vienas dalykas aiskus, gincai tarp aukliu ir mamu nesibaigia, ypac siam forume....kiekviena zino savo tiesa ir kitos negirdi
juta2007
2008 12 13, 00:11
Užsiima su vaiku ar ne juk ne nuo amžiaus priklauso- nuo žmogaus - ne visos ir jaunos auklės su vaiku užsiima
QUOTE(juta2007 @ 2008 12 13, 00:11) Užsiima su vaiku ar ne juk ne nuo amžiaus priklauso- nuo žmogaus - ne visos ir jaunos auklės su vaiku užsiima  Pilnai pritariu Viskas, tikrai viskas priklauso nuo zmogaus !!! Nuo chorakterio ir ambiciju !!! Patikekit mamos  Patariu jieskotis aukle be dideliu ambiciju Tos ambicingos ir nori gauti didele alga ir t.t Kas liecia aukle amziu, tai manau geriausia tai ne per jauna ir aisku ne pensininke  Nenoriu izeisti, tesiog cia mano nuomone ! Pirma aukle kuria as pasamdziau, buvo labai tvarkinga, mokejo skaniai pagaminti valgyti, labai jau save gire !!! Na as ja ir pasamdziau. Paprase ji 2000lt uz 8 val. Ispradziu buvau patenkinta, bet paskui kiekviena diena ji mane po biski pradejo erzinti. PVZ galejo kas antra diena vieloti, aiskino mums kokius produktus pirkti parduotuvei, mielodavo man nemirksiejus, tikrai jauciau kad gudrauja, vis mandrejo mandrejo, kol as nepratrukau  Tiesa dar mano vyras daznai ja su masina namo parvesdavo. Dar ji naudojosi viskom ko jai reikejo, eme mano vaistus pavizdziu , prase dazu. Man aisku buvo negaila, bet manau taip aukle neturi elgtis  Galu gale ji priaugino nagus  Issivaizduojat ??? Aukle su ilgais nagais. As jai pasakiau kad man tai nepatinka, kad po nagais renkasi mikrobai, kad jus galit plaudama vaika uzgauti ir panasiai. Tai ji man pareiske kad cia ne mano reikalas, ji taip nori ir viskas. Sakau kad as darbdavis ir man nepatinka toks pasakymas, kad jus turejote pasitarti su manim, tai ji man vos akiu neisdraske. Dar ko sako, as ir taip mazai gaunu 2000  Dar ji laukia daug pletkavoju , kas mane tesiog siutino !!! Stovi ir pletkina, o ne vaika priziuri. Mes gyvenam prie miskelio, tai as daug cia prisiziurejau tokiu auklyciu!!!. Koroce supikau as ant jos rimtai. O ji pradejo man aiskinti kad jus tokios kaip AS daugiau nesurasit, jau toks naglumas kad niera zodziu. As ispradziu kentejau del maziukes, nes baisu kaskaip buvo likt be aukles. Paskui mano vaikas susirgi zarnyno bakterija ir daktare man paaiskino kad greiciausiai nuo neplautu ranku  Ir nuo tada as pati pradejau jieskoti naujos aukles po biski. Buvo tikrai sunku, bet as sakiau sau kad turiu but tvirta ir jauciu kad sis zmogus nedekingas ir ne nuosirdus, su tokiom ambicijom negali ji vaiku myleti, ismoko tesiog vaidmaniauti!!! Praejo gal 5-6 savaites kol as radau kita aukle!!!. Sita man pasirode tokia kukli, neambicinga, surizikavau ir atleidau ta pakeitus i sita. Ir kaip ji buvo nustebusi kad ja TOKIA ir atleido, vis man aiskindavo kad uz toki darba turiu jai moketi 3000 lt  Issivaizduojat koks kuklumas ir apetitas Dabar esu labai patenkinta dabartyne aukle, ji tikrai atsakinga, labai rupinasi mano dukryte, paprase algo 1400 lt (tai buvo liepos menesi) sakau gal jums mazai, ji sako kad geri pinigai jai uztenka ir ji patenkinta savo darbu, nors dirba ne 8 val kaip ta, o 10 val Dar parasysiu, buna taip kad ji ir mums su vyru valgyti padaro, as neprasiau bet man malonu vistiek  Reziume tokia: skirtumas didziulis !!! Patariu vis del to ziureti i ambicijas zmogaus, viskas priklauso nuo zmogaus !!! Vakare vaziavo su taksi viena karta, tai daviau jai 10 lt, nes ji labai arti prie musu gyvena, tai atnese man 3 lt grazos  As sakau nereikia , ka jus, ji vistiek nepaime  O ta, uz valanda per iseigynes 20 lt skaiciavo, ir dar susiraukusi kad cia ji didziule mums paslauga padare mandrai aiskindavo kokia ji nuosirdi  Daug ka blogo ji mums pridaridavo, man dusei neramu budavo, o dabar as net nesinervuoju, matau kaip mano vaikas laukia aukles ryte ir moteriske ja labai jau priziuri, visko manes klauso kas neaisku, padekoja, as jai labai dekinga uz viska, tikrai nuosirdi ir miela. Svarbiausia kad dukryte lavina, is soka jos ir dainuoja ir knygas skaito ir slepynes zaidzia. Esu tikrai dabar patenkinta Parasiau viska tam, kad gal kam padesiu apsispresti del keitymo ar tesiog palaikau mamas kurios abejuoja del savo aukliu. Jai jauciat kad kaskas negerai, jusu sirdis tikrai niemeluoja  O gudraujanciu aukliu as prisiziurejau jieskodama, tikrai ju nemazai yra
ALIMIS..tikrai saunu,kad pakeitete tokia aukle..na nelabai as ja ir pavadinciau aukle,gal Frekenbok O ambicijos zmogui labai reikalingos,tik vienas zmogus ambicijas isreiskia...darbdaviui,o kitas savo ambicijas investuoja i darba
Sveikos mamos O man idomu kiek reiketu siulyti auklei kad priziuretu du vaikucius - vienam metukai, kitam du su puse? Aisku, vyresniji jau butu galima leisti ir i darzeli, bet noretusi dar namie palaikyti  Galu gale juk vie tiek butu atveju, kai auklei paliekami abu vaikai (vakare ar vyresneliui susirgus). Gal kas turi patirties - galetu pasidalinti? P.S. cia Vilniuje
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 14, 09:06) ALIMIS..tikrai saunu,kad pakeitete tokia aukle..na nelabai as ja ir pavadinciau aukle,gal Frekenbok O ambicijos zmogui labai reikalingos,tik vienas zmogus ambicijas isreiskia...darbdaviui,o kitas savo ambicijas investuoja i darba  Labai teisingai parasiai !!! As ata ir norejau pasakyti Aciu
vilniaus mamytes kiek mokat savo auklytem, kuriom vedat vaikus i ju namus ir kurios dar augina namie saviski? mane domintu visai darbo dienai,kiek uz valanda? o jei vakare keliom valandom? dekinga
Monrutė
2008 12 15, 15:48
Alimis, nu ir istorija  kokių žmonių yra Papildyta:QUOTE(GARBANĖ @ 2008 12 08, 15:07) Įlindau į šą temą tik pasiskaityti, nes draugė auklės ieško  ...taigi, beskaitant pasisakymus, visą laiką galvoję kirbėjo klausimas "Tai kiekgi turi mama uždirbt, kad pagal auklės pageidavimus 1500-2000 Lt mokėt  Atleiskit atrodo gyvenu tarp išsilavinusių ir dirbančių ne juodą darbą žmonių, bet daugelio moterų atlyginimai yra tokie ar vos 100 ar 200 Lt didesni  Na gal viena kita pažįstama uždirba po 5-6 tūkst.  Atleiskit, bet man auklių reikalavimai kertasi su sveika logika. Aišku, kai neturi iš ko rinktis, tada moki bile kiek, bet pagal sveiką protą auklės atlyginimas turėtų būti max 1000 Lt. Čia tik mano nuomonė, bet kai pašneki su kuo, tai daugelio lygiai tokia pati nuomonė Papildyta:Ir dar pridursiu, kad už tą 1000 Lt turėtų dirbti be "išsikalinėjimų", tai yra 10 val. per diena, juk pačiom mamom reikia laiko ir į darbą nuvykti ir iš jo grįžti. O paskaičiavus valandinis atlyginimas gaunasi 5 Lt, taip kad visai sočiai...aišku aš čia turiu galvoj tas aukles, kurioms auklės darbas yra tik papildomos pajamos  visai pritariu... beje, kas šiom dienom pasisamdė auklę, kiek suderat už 9 val. per dieną domina Vilnius nes....kai įdarbino anksčiau, tai buvo viena alga dabar labai keičiasi situacija, algos mažinamos dirbantiems, tai ir auklės alga logiškai, turėtų mažėti....ar ne taip? Papildyta:QUOTE(Alimis @ 2008 12 14, 01:48) Viskas, tikrai viskas priklauso nuo zmogaus !!! Nuo chorakterio ir ambiciju !!! Patikekit mamos  Patariu jieskotis aukle be dideliu ambiciju Tos ambicingos ir nori gauti didele alga ir t.t ...... dar kartą perskaičiau šią istoriją iš tikro kaip žmogus gali apsigauti.... ...kaip ir į bet kurį darbą renkantis darbuotoją......
NoAngel
2008 12 16, 23:08
Nu žinokit pasiskaičiau aš čia komentarus ir likau apstulbus  Auklei už valandą duodu 5 lt, ir ji man dar rupkė biedavojas, kad mažai  Į dieną aš jai atiduodu po bemaž 50-60 lt.Bele tik džiaugtūs, kad nei kambarių tvarkyt, nei valgyt gamint , nei po namus brazdėt, tvarkytios nereikia...Svarbu kad tik su vaiku užsiimtų....O jai matai maža  Niu žinokit imsiu aš ir atspausdinsiu viską ką čia paskaitinėjau, tegul pasidomi, kokios kainos didmiestyje, ir ar priedu kai auklytės namų ruošos darbus lengvus atlieka(kaikurios).Gal akys jai prašvis  O šiaip veiksmas pas mus vyksta Žemaitijos mažame miestelyje, provincijoje
Nu zinot, mamytes, cia kai kurios pasisake pries pensininkes. Zinau moteriske, jai 64 m., atrodo desimtmeciu jauniau. Is simto dvidesimtmeciu tik vieną (geriausiu atveju) rasit tokia judria, kaip ta motera  Kaip jinai varo  Aisku, gal daug reiskia 40 metu pedagoginio stazo, ji pradinuku mokytoja. Galvoja ieskotis aukles darbo. Su vaikais ko tik neisdarineja, sokius visokius soka, koja ant galvos uzsikelia  O kur dar skaitymai, lipdymai, piesimai, pasaku skaitymai, milijonai daineliu  Tikrai amzius nera svarbu  Na, nebent auklei 90
Ksesanko
2008 12 17, 17:40
QUOTE(fedoska @ 2008 12 17, 15:29) Nu zinot, mamytes, cia kai kurios pasisake pries pensininkes. Zinau moteriske, jai 64 m., atrodo desimtmeciu jauniau. Is simto dvidesimtmeciu tik vieną (geriausiu atveju) rasit tokia judria, kaip ta motera  Kaip jinai varo  Aisku, gal daug reiskia 40 metu pedagoginio stazo, ji pradinuku mokytoja. Galvoja ieskotis aukles darbo. Su vaikais ko tik neisdarineja, sokius visokius soka, koja ant galvos uzsikelia  O kur dar skaitymai, lipdymai, piesimai, pasaku skaitymai, milijonai daineliu  Tikrai amzius nera svarbu  Na, nebent auklei 90  Daug cia rasoma apie aukles ir ju atlyginimus. As manau, kad jaunesne aukle tikrai ne blogesne, negu pensininke. Tos su stazu energingos bobutes tikrai gerai, taciau sveikata vis tiek ne ta, ir tu niekad nezinai kada jai gali sirdis sustreikoti, ar insultas atsitikti...o jei ji tuo metu vaikuti rankuose laikys ir dar viena namie bus????? Manau, kad dazniausiai mamytes jaunu nenori del vyru. Bijo jos, kad po vienu stogu su vyru jauna butu. O del atlyginimu. As pati pradejau galvoti apie aukles darba. Labai myliu vaikus, domiuosi ju prieziura. Draugei padedavau su maziumi. Turiu psichologo issilavinima. Isklausiau pedagogikos, specialiosios pedagogikos kursus. Taciau pasiziurejau kokie atlyginimai yra mokomi...Juk zmogus pas jus dirba neoficialiai, vadinasi nemoka mokesciu. As suprantu, kad nera musu zmonems galimybiu moketi auklei pinigu dideliu. Tai tada geriau jau leisti i darzeli...nes ten tikrai geriau pasirupins ir islavins jusu vaikuti.
Monrutė
2008 12 17, 18:32
QUOTE(Ksesanko @ 2008 12 17, 18:40) Daug cia rasoma apie aukles ir ju atlyginimus. As manau, kad jaunesne aukle tikrai ne blogesne, negu pensininke. Tos su stazu energingos bobutes tikrai gerai, taciau sveikata vis tiek ne ta, ir tu niekad nezinai kada jai gali sirdis sustreikoti, ar insultas atsitikti...o jei ji tuo metu vaikuti rankuose laikys ir dar viena namie bus????? Manau, kad dazniausiai mamytes jaunu nenori del vyru. Bijo jos, kad po vienu stogu su vyru jauna butu. O del atlyginimu. As pati pradejau galvoti apie aukles darba. Labai myliu vaikus, domiuosi ju prieziura. Draugei padedavau su maziumi. Turiu psichologo issilavinima. Isklausiau pedagogikos, specialiosios pedagogikos kursus. Taciau pasiziurejau kokie atlyginimai yra mokomi...Juk zmogus pas jus dirba neoficialiai, vadinasi nemoka mokesciu. As suprantu, kad nera musu zmonems galimybiu moketi auklei pinigu dideliu. Tai tada geriau jau leisti i darzeli...nes ten tikrai geriau pasirupins ir islavins jusu vaikuti. taip. jūs visiškai teisi... tačiau kol kas turime tokią situaciją, kad ne visi dvimetinukai patenka į darželį....ką kalbėti apie metų vaikutį, nes su darželiais situacija tikrai prasta, ypač naujuose rajonuose o dėl algų.... jei sekate naujienas, jas mažina visiems, jei dar darbe palieka nes tikrai algos buvo užkeltos kai kur, ir auklių (ne visų aišku) atlyginimai taip pat, nes buvo galinčių mokėti, kadangi jų mažės, ir auklės turės prisiderinti....nes darbelio reikės...neieškosi gi mokios šeimos metus...... ką jau padarysi, kenčiam dabar visi
Mes, Vilniuje, savo auklei mokame 1600 lt. Dirba 10-11 val. Moteris 60 metų. Labai energinga, rūpinasi vaikeliu, stengiasi skaniai valgyti pagaminti, visada į lauką išvesti, žaidžia su juo, skaito knygeles, moko eilėraštukų, dainelių. Be to, ji pati, net neprašyta, išvalo grindis, išlygina visus rūbus, nes vaikelis dieną miega 2-3 val. Ji kaip šeimos žmogus. Visada padės kai tik to reikės.
|
|