Vaiką palieku auklės namuose. Mokejau 700 įskaitant maistą. Auklė dirba 8 val per diena, už atostogas apmokam. Kartais pasitaiko valandėle vėliau pasiimti vaiką, už tai papildomai nemokame. Gyvename Kaune. Apie jokius algos mažinimus negalvojame, nes auklei liko keli mėnesiukai dirbti, o ir taip manau nepermokam
sveikos mamos,
gal kas zinote klaipedoje kokios kainos nepilnai darbo dienai?
Sveikos mamytes,
mes irgi pradesime ieskoti savo spokuciui aukles pusei dienos (nuo kokiu 9 iki 14 val plius-minus). sprendziu dilema kokias salygas geriau siulyti: ar uz valandas atidirbtas moketi, ar puse vidutinio aukles menesio atlyginimo? QUOTE(Žoržetta @ 2009 03 19, 16:23) Sveikos mamytes, mes irgi pradesime ieskoti savo spokuciui aukles pusei dienos (nuo kokiu 9 iki 14 val plius-minus). sprendziu dilema kokias salygas geriau siulyti: ar uz valandas atidirbtas moketi, ar puse vidutinio aukles menesio atlyginimo? Laisvai, netgi rasite jei pradzioje 400Lt, o jei labai patiks galesite premija duoti
as ieskau nuo 7 iki14 tai 800lt..ir tai nepasakyciau kad aukles labai dziaugiasi
QUOTE(anikita @ 2009 03 20, 14:36) na nei vienas sumazinta alga ar per maza ju nuomone alga nesidziaugia... bet situacija yra kokia yra... jei turit lako palaukit rudens... manau ir 500 dziaugsis-juk nuo rudens daugelis isleis i darzelius QUOTE(jeila @ 2009 03 20, 15:40) na nei vienas sumazinta alga ar per maza ju nuomone alga nesidziaugia... bet situacija yra kokia yra... jei turit lako palaukit rudens... manau ir 500 dziaugsis-juk nuo rudens daugelis isleis i darzelius per menesi laiko susidariau vaizda kad joms geriau nedirbti nei dirbti pigiau..laukia kazkokio aukso versio matyt QUOTE(anikita @ 2009 03 20, 16:54) per menesi laiko susidariau vaizda kad joms geriau nedirbti nei dirbti pigiau..laukia kazkokio aukso versio matyt gal is tu aukso laiku,kai pavalgydavo pas auklejama vaika+kelione buvo apmoketa susikaupe,tai dabar gyvena... statybininkai leido ka turejo,tai iskart nusileido ant zemes,nes valgyt nori(tie kurie nenusileido manau vogt eina... QUOTE(Žoržetta @ 2009 03 19, 18:23) Sveikos mamytes, mes irgi pradesime ieskoti savo spokuciui aukles pusei dienos (nuo kokiu 9 iki 14 val plius-minus). sprendziu dilema kokias salygas geriau siulyti: ar uz valandas atidirbtas moketi, ar puse vidutinio aukles menesio atlyginimo? Tikrai reali alga- juk dabar daugumos algas taip'apkarpe"
noreciau isgirsti nuomones mamyciu,besinaudojanciu valandiniu aukliu paslaugomis.
kaip tariates del apmokejimo,jeigu tenka isvykti parai ar dviems dienoms?ar skaiciuojate valandas tiksliai?kaip su naktimi,jeigu vaikuciai miega ramiai,kelinetis nereik?ar tiesiog sutariate konkrecia suma ir tiek? jei taip,kiek jusu manymu kainuotu dvieju vaikuciu prieziura dvi dienas bei nakti tarp ju? aciu is anksto. p.s.siaip uz valanda moku 7 lt,jei viena vaika tereikia priziureti-6lt. QUOTE(CreteIsland @ 2009 03 22, 16:44) noreciau isgirsti nuomones mamyciu,besinaudojanciu valandiniu aukliu paslaugomis. kaip tariates del apmokejimo,jeigu tenka isvykti parai ar dviems dienoms?ar skaiciuojate valandas tiksliai?kaip su naktimi,jeigu vaikuciai miega ramiai,kelinetis nereik?ar tiesiog sutariate konkrecia suma ir tiek? jei taip,kiek jusu manymu kainuotu dvieju vaikuciu prieziura dvi dienas bei nakti tarp ju? aciu is anksto. p.s.siaip uz valanda moku 7 lt,jei viena vaika tereikia priziureti-6lt. as kai veziausi aukle i poilsi kartu mokejau uz 10 val uz para, nes kitas laikas buvo miegas QUOTE(Savannaa @ 2009 03 22, 16:26) jus turite galvoje,kad mokejot tiesiog uz kiekviena diena.t.y.,naktu jokiu neskaiciavote.na o valandas skaiciavote kaip-taip,kaip iprastai? tarkim,10 val-lygu 70 lt? bet tai naktimis aukle su vaikuciu viena nakvodavo,ar jus gal vistiek salia buvote?...cia gal kiek kitoks atvejis. QUOTE(CreteIsland @ 2009 03 22, 20:05) jus turite galvoje,kad mokejot tiesiog uz kiekviena diena.t.y.,naktu jokiu neskaiciavote.na o valandas skaiciavote kaip-taip,kaip iprastai? tarkim,10 val-lygu 70 lt? bet tai naktimis aukle su vaikuciu viena nakvodavo,ar jus gal vistiek salia buvote?...cia gal kiek kitoks atvejis. niekuo jis man nekitoks as mokeciau 70 uz para
man is tikruju atrodo,kad stai tokiais atvejais butu gal logiskiau suderint suma ir tiek,nei kad skaiciuot preciziskai valandas.
truputi pasimeciau,nes vyro ir mano nuomones siuo klausimu issiskyre. kaip ir turbut dauguma vyru,aukles darba jis vertina sakykime MAZIAU RIMTAI. QUOTE(anikita @ 2009 03 20, 13:36) as saviskei moku 700lt uz visa darbo diena nuo puses 8 iki 16-17val, dar buna kartais ir sestadieni. dar nuperku nuolatini bilieta. beje, nuo geguzes ja paleidziu, nes ptatinsiu mazaja i darzeli. QUOTE(CreteIsland @ 2009 03 22, 20:37) man is tikruju atrodo,kad stai tokiais atvejais butu gal logiskiau suderint suma ir tiek,nei kad skaiciuot preciziskai valandas. truputi pasimeciau,nes vyro ir mano nuomones siuo klausimu issiskyre. kaip ir turbut dauguma vyru,aukles darba jis vertina sakykime MAZIAU RIMTAI. Mokėjau sutartą sumą, kai kartu važiuodavom į pajūrį. T.y. 8,-lt/10val darbo per parą. Už naktį nemokėjau QUOTE(CreteIsland @ 2009 03 22, 16:44) noreciau isgirsti nuomones mamyciu,besinaudojanciu valandiniu aukliu paslaugomis. kaip tariates del apmokejimo,jeigu tenka isvykti parai ar dviems dienoms?ar skaiciuojate valandas tiksliai?kaip su naktimi,jeigu vaikuciai miega ramiai,kelinetis nereik?ar tiesiog sutariate konkrecia suma ir tiek? jei taip,kiek jusu manymu kainuotu dvieju vaikuciu prieziura dvi dienas bei nakti tarp ju? aciu is anksto. p.s.siaip uz valanda moku 7 lt,jei viena vaika tereikia priziureti-6lt. Mes skaičiuojame taip: auklės darbo valandos 8-18, vadinasi nuo 18-22 kol vaikas eina miegoti ji dirba viršvalandžius, viso 4 val. x 8 Lt. Už naktį papildomai 20 Lt. Viso 52 Lt., jei miega iš penktadienio į šeštadienį. Tai toks mūsų variantas, jei vienai nakčiai norim pabėgti Jei išvažiuojam savaitgaliui, tada valandų neskaičiuojam, nes visas šeštadienis ir sekmadienis yra viršvalandžiai
dabar galvoju-ar valandiniu aukliu atlyginime reiketu diferencijuot -savaitgalis ar ne?..
ŠTEFUTE,kiek,jeigu ne paslaptis,jus sumokate uz savaitgali?.. 150?200?.. QUOTE(CreteIsland @ 2009 03 24, 12:10) dabar galvoju-ar valandiniu aukliu atlyginime reiketu diferencijuot -savaitgalis ar ne?.. ŠTEFUTE,kiek,jeigu ne paslaptis,jus sumokate uz savaitgali?.. 150?200?.. Nuo penktadienio 18 val. iki sekmadienio 18 val. 200 Lt. Papildyta: QUOTE(Štefutė @ 2009 03 24, 16:39) Jei kviečiatės dažniau savaitgalį, tai geriau nediferencijuoti
Sveikos, mamytės. Pati dirbu aukle Vilniuje su 3m vaiku. Gaunu 5lt už valandą, į savaitę gaunasi apie 180lt.
Sveikos
ka tik drauge pradejo dirbti Telsiuose aukle, sutare 3 Lt uz valanda. Nuo 9 iki 17 val. Vaikui 2m 4 men.
Savo auklei moku 5 lt per 1 val. Vaikas daugiausia pas ja buna 8 val per diena (buna ir maziau). 5 dienas per savaite, savaitgaliais nevedam pas aukle. Tai nezinau net, ar cia daug ar mazai
Sveikutes,
ieskau siuo metu aukles savo 1m 7men dukrytei, darbas slenkanciu grafiku: 4d. darbas, 4 d. laisva arba savaite dirbti savaite laisva, savaitgaliais dirbti taip pat nereiketu. TAip susidarytu mazdaug pora savaiciu darbo per menesi. Per diena 7-8val. Vieta Vilnius. Aukles praso 1000lt Manau, kad cia nelabai normali suma uz tiek darbo, ar cia as pati nenormali ir nezinau tikruju kainu Buciau dekinga, jei patartumet uz kiek realu susirasti aukle QUOTE(Fabiana @ 2009 04 01, 12:14) Sveikutes, ieskau siuo metu aukles savo 1m 7men dukrytei, darbas slenkanciu grafiku: 4d. darbas, 4 d. laisva arba savaite dirbti savaite laisva, savaitgaliais dirbti taip pat nereiketu. TAip susidarytu mazdaug pora savaiciu darbo per menesi. Per diena 7-8val. Vieta Vilnius. Aukles praso 1000lt Manau, kad cia nelabai normali suma uz tiek darbo, ar cia as pati nenormali ir nezinau tikruju kainu Buciau dekinga, jei patartumet uz kiek realu susirasti aukle siulyciau ieskoti toliau ir tartis del valandinio atlyginimo, as moku 6lt/val aukle ateina kai vaikas serga, kartais visa men, kartais 2 sav, susitarem del men mokescio tuo atveju, jei vaikas nesirgtu - 500lt. Zinoma, mano aukle jau pensininke, bet jauciasi geriau nei musu mociutes nepensinio amziaus ir dar mano vaikui jau 4 m QUOTE(Viliana @ 2009 04 01, 12:55) siulyciau ieskoti toliau ir tartis del valandinio atlyginimo, as moku 6lt/val aukle ateina kai vaikas serga, kartais visa men, kartais 2 sav, susitarem del men mokescio tuo atveju, jei vaikas nesirgtu - 500lt. Zinoma, mano aukle jau pensininke, bet jauciasi geriau nei musu mociutes nepensinio amziaus ir dar mano vaikui jau 4 m
Na as Kaune savo auklei moku 5lt uz val. Per mėn. susidaro apie 1000lt, kartais ir daugiau sumoku, kai turiu atliekamu pinigeliu
Domintu aukliu atlyginimai šiuo metu aš norėčiau susirasti aukle nuo 12:30-iki 17:30 idomu už kokia kaina sutiktu prižiurėti 2 metuku vaikina tikiuosi rasti iki 400lt (nes per ta laika vaikas miegotu pietu miego apie 2 val) turiu laikao iki liepos men manau situacija keisis
QUOTE(Ljn @ 2009 04 01, 23:26) Domintu aukliu atlyginimai šiuo metu aš norėčiau susirasti aukle nuo 12:30-iki 17:30 idomu už kokia kaina sutiktu prižiurėti 2 metuku vaikina tikiuosi rasti iki 400lt (nes per ta laika vaikas miegotu pietu miego apie 2 val) turiu laikao iki liepos men manau situacija keisis Sakykit, o pietų miego laiku auklė turi teisę kur nors išeiti iš namų, palikus vaiką miegantį, ar vis dėl to turi sėdėti namie prie jo,budėti? QUOTE(zuzana* @ 2009 04 03, 10:18) Sakykit, o pietų miego laiku auklė turi teisę kur nors išeiti iš namų, palikus vaiką miegantį, ar vis dėl to turi sėdėti namie prie jo,budėti? QUOTE(ROSE @ 2009 04 03, 11:15) Jūs ant manęs nepykit.Man tik įdomu,kodėl kai kurioms mamytėms atrodo,kad jeigu vaikas miega,tai auklei turi nuo to sumažėti atlyginimas.Juk kai vaikas,auklė eina sutvarkyti žaislus,išvirti valgyt,o auklei irgi turi būti pietų pertrauka. QUOTE(kastone @ 2009 03 17, 16:34) jeigu samdantieji jaučia krizę, kodėl to neturėtų jausti auklės? Čia, maždaug, lygybė visiems? Aš iki paskutinio stengsiuosi nemažint. Kol badu negrės. QUOTE(vėja tėja @ 2009 04 03, 15:00) Čia, maždaug, lygybė visiems? Aš iki paskutinio stengsiuosi nemažint. Kol badu negrės. ogo kokia pasiaukojanti, kad tik auklei butu gerai, nors ir patiems nera ka valgyt QUOTE(Viliana @ 2009 04 03, 15:07) ogo kokia pasiaukojanti, kad tik auklei butu gerai, nors ir patiems nera ka valgyt Į altruizmą aš nelinkusi, toli gražu. Tiesiog moku žmogui už atliekamą darbą, o kadangi atliekamas darbas mane tenkina 120 proc., o gal ir daugiau, nematau priežasčių ieškot preteksto mažint sutartą atlygį. Jūsų nuojauta, deja, apgauna. Gal pasikonsultuokit su ezoterikėm šia tema. Valgyt, ačiū, dar turim. QUOTE(zuzana* @ 2009 04 03, 12:38) Jūs ant manęs nepykit.Man tik įdomu,kodėl kai kurioms mamytėms atrodo,kad jeigu vaikas miega,tai auklei turi nuo to sumažėti atlyginimas.Juk kai vaikas,auklė eina sutvarkyti žaislus,išvirti valgyt,o auklei irgi turi būti pietų pertrauka.
Paskaitant kai kuriu komentarus, susidaro ispudis, kad aukle tai blogis. Tai kam tada ja samdot? Kam jums reikalinga ta tingine, kuri ateina tik jusu pinigus nusireketuot?
Keisciausia mintis, kad auklei reikia sumazint atlygi ar visai nemoket kai vaikas miega Mazinti auklei alga krizes metu? Ziurint nuo kiek iki kiek. Jei aukle gauna 600, o norit moket 400, tai susimokes uz buta ir ne kazin kas beliks, ar ne? O juk ir jai valgyti reikia. P.S. Jei kam kyla klausimas, as aukle nedirbu, bet manau, kad ir aukle yra zmogus ir tai turetu buti gerbtina profesija. QUOTE(Geikutux @ 2009 04 03, 21:47) Man labai gaila tokiu mamyciu kurios galvoja kad aukle ne zmogus. Mana kad tokios mamytes turetu savo vaikus ziureti pacios. Papildyta: QUOTE(ROSE @ 2009 04 03, 11:15) o tai kodel kyla klausimas del mazesnio atlyginimo, kodel atlyginimas turi mazeti delto kad vaikas miega. Ar jums paciai tai nejuokinga? QUOTE(zuzana* @ 2009 04 03, 10:18) Sakykit, o pietų miego laiku auklė turi teisę kur nors išeiti iš namų, palikus vaiką miegantį, ar vis dėl to turi sėdėti namie prie jo,budėti? QUOTE(vėja tėja @ 2009 04 03, 15:58) Į altruizmą aš nelinkusi, toli gražu. Tiesiog moku žmogui už atliekamą darbą, o kadangi atliekamas darbas mane tenkina 120 proc., o gal ir daugiau, nematau priežasčių ieškot preteksto mažint sutartą atlygį. Jūsų nuojauta, deja, apgauna. Gal pasikonsultuokit su ezoterikėm šia tema. Valgyt, ačiū, dar turim. Jei jusu pajamos ir islaidos nesikeicia,tai tikrai mazint alga auklei reikalo nera(yra firmu kur irgi atlyginimu nemazina),bet jei jusu pajamos sumazetu,o islaidos liktu tokios pat dideles,tai logiska,kad reiktu mazint islaidas... sumazejus prabangiai algai(pvz nuo 20.000 iki 17.000) gal galima atsisakyt kitu dalyku,bet nuo 3.000 iki 2.300,tai sumazint auklei alga kazkuria dalim yra normalu... cia mano nuomone... QUOTE(Leksa @ 2009 04 04, 00:02) Paskaitant kai kuriu komentarus, susidaro ispudis, kad aukle tai blogis. Tai kam tada ja samdot? Kam jums reikalinga ta tingine, kuri ateina tik jusu pinigus nusireketuot? <...> P.S. Jei kam kyla klausimas, as aukle nedirbu, bet manau, kad ir aukle yra zmogus ir tai turetu buti gerbtina profesija. neznau kur jus iskaitet,kad aukles yra blogis,bet faktas,kad didmiesciuose(kalbu pvz apie Vilniu) aukles buvo tikrai laaabai isponejusios... nors kaip ir minejau-dauguma net jokio issilavinimo neturi... nekalbu uz visas-tikrai yra auklyciu,kurios labai myli vaikus ir priziuredavo uz sveiku protu suvokiama atlyginima
Krizes metu, jei seimos pajamos zenkliai sumazeja, manau tikrai nera kazkas nedoro, jei sumazinamas ir auklytes atlygis. Mes turime puikia auklyte, is tiesu esame ja labai patenkinti, taciau aplinkybes tokios, kad is pradziu turejome jai sumazinti alga (pries trejeta menesiu su auklyte pasikalbeje is sirdies ir paaiskine padeti, nes tikrai ne is mandrumo taip elgemes), o stai dabar jau isleidziam savo dukryte i darzeliuka ir auklyte visai paleidziam
Taciau kai yra supratimas, tai tikrai nebuvo ir is auklytes puses jokiu priekaistu ar nepasitenkinimo, ji pati mato kokia padetis ir, kad daugiau moketi nebegalime.... Tad daugiau nuosirdziu pokalbiu su auklytem ir tikrai surasite sprendima kiekvienoje situacijoje
Net nesuprantamas klausimas apie aukles isejima vaikui miegant???? O jei vaikutis atsibus ir prades verkti, issigas, kad paliktas vienas, kaip tada??? Juk auklytei ir mokam atlygi neiskaiciuojant miego valandu, vadinasi ji dirba ir tuomet, kai vaikutis miega, tik galbut kiek maziau, tad tokie klausimai, kaip aukles isejimas vaiko miegu metu yra tiesiog nelogiski....
mamos Jus isiskaitykite, kas klausia ir kodel, ar aukle gali iseit vaikui miegant !
Mama klausia ar ras aukle uz 400 lt, nes vaikas 2 val miega... as niekad nesileidziu i tuscias diskusijas, kuriu -neto platybese daug, bet, kai visom stringa tas klausimas, kuris yra net ne klausimas... o Jus dirbtumete uz 400 lt ? o kodel ne ? juk gautumet 2 val pailset ! tai mazai kam uzstrigo nei viena aukle uz tiek nedirbs, nebent dasidurt iki pensijos, ne is meiles darbui, o is vargelio eitu vaikuti saugot, o ne aukliaut. nesakau, kad gera aukle kainuot turi 2000. kiakvienas darbas yra atitinkamai apmokamas. vadybininkas, gauna tiek ir tiek, aukle ir nuo...iki... QUOTE(Štefutė @ 2009 04 05, 22:42) manau,cia buvo retorinis klausimas,o kai kas prieme ji labai rimtai... dienos laiku ,zinoma,neisskaiciuoju jokiu miegojimu. ir vistik,kalbant apie nakties miega,mano isitikinimu,kaina turi buti simboline...zodziu,tai susitarimo reikalas. apskritai labai nekaip atrodo,kuomet tiek aukle,tiek tevai skaiciuoja pedantiskai minutes ir centus.oj kaip nemegstu tokiu dalyku. as siandien pasisnekejau su aukle del savaitgalio.likau patenkinta pokalbiu
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|