Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tamponai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
mylimuke
QUOTE(justinele159 @ 2010 07 24, 22:10)
Aš tai norėčiau pas ginekologę nueit dėl tamponų (dėl mergystės plėvės)  blush2.gif , bet pasitariau su artimaisiais ir pagalvojau, kad be 18 m. neisiu pas ginekologę gal...  schmoll.gif  unsure.gif Jei tamponų prireiks, būtinai išbandysiu, nes manau, kad su jais patogu  g.gif  ax.gif
*

O kuo tave artimieji išgąsdino? Tikrai nėra ko bijoti. Jeigu kankina kokie klausimai, visada pravartu nueiti, tuo labiau, kad ir profilaktiškai pasitikrinsi mirksiukas.gif

QUOTE(Neringiux76 @ 2010 07 26, 12:47)
Kankina daugybė klausimų. Žinau, čia mamų klubas, bet kreipiuosi visur tai pasiklausiu jūsų nuomonių ir čia.
Man 13 metų ir labai noriu naudoti tamponus, nes paketas tai tikras košmaras o dabar kai vasara tai visai nesinori gyvent tomis dienomis.
Taigi, ar man galima juos naudoti?
Ar nepažeisiu mergystės plėvės?
Kokių metų jūs pradėjote naudoti tamponus.
Lauksiu jūsų atsakimų. Ačiū.  4u.gif  smile.gif
*

Reiktų naudoti tik mini tamponus. O kokios firmos, tai nėra labai svarbu, nes visi daug maž vienodi. Tik būtinai persiskaityk naudojimo instrukciją. Iš pirmo karto gali nepavykti įsidėti, gali skaudėti, bet išmoksi, tik atsipalaiduok smile.gif
coliukee
QUOTE(Neringiux76 @ 2010 07 26, 12:47)
Kankina daugybė klausimų. Žinau, čia mamų klubas, bet kreipiuosi visur tai pasiklausiu jūsų nuomonių ir čia.
Man 13 metų ir labai noriu naudoti tamponus, nes paketas tai tikras košmaras o dabar kai vasara tai visai nesinori gyvent tomis dienomis.
Taigi, ar man galima juos naudoti?
Ar nepažeisiu mergystės plėvės?
Kokių metų jūs pradėjote naudoti tamponus.
Lauksiu jūsų atsakimų. Ačiū.  4u.gif  smile.gif
*

Naudojau tamponus O.B. normal kai neturejau lytiniu santykiu ir tikrai mergystes pleves nepazeidziau, isideti juos neskausminga tada kada yra pirmos menstruaciju dienos nes tada makstis buna dregna ir jis labai lengvai isideti.
Jolanta_Garš
Aš nakčiai tik pasikeičiu į paketą : ) man patogu, nėra logo kvapo,niekada dar neišsitepiau kelnaičių su tamponais smile.gif keičiu kas kokias 6 valandas, ir viskas labai gerai būna smile.gif
pringle
Aš prieš tamponus ir kiek žinau nei viena ginekologė nepataria jų naudoti. Juk galima rasti labai gerų paketų. mirksiukas.gif
Pleksnike
QUOTE(mylimuke @ 2010 07 31, 10:58)
O kuo tave artimieji išgąsdino? Tikrai nėra ko bijoti. Jeigu kankina kokie klausimai, visada pravartu nueiti, tuo labiau, kad ir profilaktiškai pasitikrinsi  mirksiukas.gif
Reiktų naudoti tik mini tamponus. O kokios firmos, tai nėra labai svarbu, nes visi daug maž vienodi. Tik būtinai persiskaityk naudojimo instrukciją. Iš pirmo karto gali nepavykti įsidėti, gali skaudėti, bet išmoksi, tik atsipalaiduok smile.gif
*

O as patarciau geriau naudoti mini tamponus su aplikatoriumi, juos lengviau ideti (pvz.tampax - ju aplikatorius plastikinis lengviau slysta).
As uz tamponus, su jais daug paprasciau, ypac vasara smile.gif
nylla11
QUOTE(Joana1 @ 2005 07 01, 19:15)
Ką manote apie tamponus? Ar juos naudojate? Kaip manote, kurie yra patogiausi ir geriausi? Ar tamponai geriau už įklotus?  g.gif
*

mane kazkaip labai jau nugasdino faktas, kad kai kurias moteris isidejus tampona istinka toksinis sokas, ar kazkas pan. ... o ir tinkami jie tik kai menesines negausios, kokiomis saviskes raudonosios armijos tikrai nepavadinciau blush2.gif
elegancija11
As irgi jau daugeli metu naudoju tik tamponus unsure.gif

Zinau kad jie nera sveika, bet su paketais man kosmaras kazkoks.. doh.gif 4u.gif

Vasara tai isvis neimanoma su jais, nes karsta labai ir tas jausmas toks kad po uzpakaliu priklijuodas tas paketas labai jau nemalonus doh.gif

Kita menesi planuoju nusipirkti ta Tarele..

Zinau kad buna skitingi rusiu ir skirtingu dydziu..

Ar esate naudojusios kas nors Taurele?

Labai viliojantis dalykas, tik ar jis pasiteisina ? unsure.gif
Natita
Man tai tamponai nelabai...tik kai butina naudoju, nes gyditoja patare geriau nenaudot ju, nes jie sausina ten viska, ir gali sukelti tam tikras ligas jei daznai naudojama, tai va...turiu tarele, bet man nelabai, as matyt neipratau, ir nesistengiau, gal ateity vel nuspresiu naudotis ja, o kol kas naudoju paketus ir man gerai smile.gif nera nepatogumu nes pas mane kai pradejau vartoti kt labai sumazejo tu dieneliu ir siaip kraujavimas sumazejo thumbup.gif
elegancija11
QUOTE(Natita @ 2010 08 19, 20:02)
Man tai tamponai nelabai...tik kai butina naudoju, nes gyditoja patare geriau nenaudot ju, nes jie sausina ten viska, ir gali sukelti tam tikras ligas jei daznai naudojama, tai va...turiu tarele, bet man nelabai, as matyt neipratau, ir nesistengiau, gal ateity vel nuspresiu naudotis ja, o kol kas naudoju paketus ir man gerai smile.gif nera nepatogumu nes pas mane kai pradejau vartoti kt labai sumazejo tu dieneliu ir siaip kraujavimas sumazejo thumbup.gif
*

O kuo nepatogi yraTaurele sakykit? blush2.gif
linxmutia
Tamponai labai patogu , gaila, kad jie kenksmingi smile.gif Todėl deduosi tik ypatingais atvejais, pvz kelionės pirmomis dienomis smile.gif ar kažkoks svarbesnis įvykis, kai neturi niekas minčių blaškyti. smile.gif
spilgiukee
QUOTE(elegancija11 @ 2010 08 15, 13:35)
As irgi jau daugeli metu naudoju tik tamponus  unsure.gif

Zinau kad jie nera sveika, bet su paketais man kosmaras kazkoks..  doh.gif  4u.gif

Vasara tai isvis neimanoma su jais, nes karsta labai ir tas jausmas toks kad po uzpakaliu priklijuodas tas paketas labai jau nemalonus  doh.gif
Kita menesi planuoju nusipirkti ta Tarele..

Zinau kad buna skitingi rusiu ir skirtingu dydziu..

Ar esate naudojusios kas nors Taurele?

Labai viliojantis dalykas, tik ar jis pasiteisina ? unsure.gif
*

na as irgi senai naudoju tamponus ir gana daznai, esu kazka girdejusi, kad jie nelabai gerai. kazkada skaiciau ant inf. lapelio apie kazkokias ju sukeliamas ligas, bet tiksliai net neisigilnau blush2.gif
gal galit placiau apie ta Taurele? blink.gif
Borzika
QUOTE(spilgiukee @ 2010 09 09, 11:35)
gal galit placiau apie ta Taurele?

Prašom - Menstruacinė taurelė smile.gif
spilgiukee
QUOTE(Borzika @ 2010 09 09, 13:38)

aciukas book.gif
laurutexxxx
Aš naudoju pamainomis tai tamponus, tai paketus. Nakčiai deduosi paketą, jei kokia ramesnė diena, nieko nereikia dirbti, tai irgi paketus, bet jei reikia kur įšeiti, ar padirbėti, visada tamponus. Jei būtų galima, ir naudočiau vien tik juos, tik va, bijau visokių bakterijų, grybelių, uždegimų. Tai ir stengiuosi kaitalioti thumbup.gif
zibute30
Aš anksčiau naudojau vien tamponus ir nors ir keisdavau pagal instrukcijas tokiu dažnumu, tačiau vis tiek pasigavau gardnereliozę (bakterinė liga), praėjau macmiror žvakučių kursą ir praėjo, bet dabar tamponus tik kai koks balius, ar prie jūros, prie kokio ežeriuko, kaip sakant ypatingom progom smile.gif
just_angel
Sveikos! Gal kurnors Vilniuje arba Šiauliuose užmatėt OB tamponu su aplikatoriumi? Seniau pirkau maximoje, dabar jau nebematau arba nerandu g.gif
virsukalne
naudoju, bet retai (prie juros ar ezero..) patogu, bet nesveika smile.gif
Ingrida N.
kiek lankiausi pas iv. ginekologu, visi ta pati sako, tamponams neeee schmoll.gif
Milledi*
As tai visad buvau linkusi dazniau naudotis tamponais. taciau pastaruoju metu juos stengiuosi naudotis kuo reciau. aisku - patogumas su jais daug didesnis. taciau manau,kad sveikata pirmiausia.
Ameteist
Nematau nieko blogo tuose tamponuose schmoll.gif Kalbejau ir su ginekologe apie juos, tai pasake, jog jeigu laikomasi visu higienos reikalavimu, tamponas keiciamas kas 4 val ar net dazniau, tai jokiu problemu jie nesukels. Nakciai aisku geriau naudoti paketeli.
pupeleee
O man nepatinka jie ax.gif ne tam skirta ta vietele kad i ja visoki samsta kisti lotuliukas.gif
Jurgel
nieko pries juos neturiu, manau labai patogu, deja, pati naudot negaliu. schmoll.gif tik isidejus pradeda svaigti galva, skaudeti, darosi bloga. o gaila schmoll.gif
Geismas
QUOTE(pupeleee @ 2010 10 14, 15:50)
O man nepatinka jie  ax.gif ne tam skirta ta vietele kad i ja visoki samsta kisti  lotuliukas.gif
*

Tai kad priešingai sakyčiau smile.gif viena iš nedaugelio žmogaus vietų, kuri ir yra skirta ''kišimui''
Milledi*
QUOTE(Geismas @ 2010 10 25, 11:21)
Tai kad priešingai sakyčiau smile.gif viena iš nedaugelio žmogaus vietų, kuri ir yra skirta ''kišimui''
*

drinks_cheers.gif
Beto, tamponai tikrai yra naudingas dalykas. neveltui daug moteru juos naudoja cool.gif
Žemyna_mėlynakė
Naudoju pirmomis dienomis, darbe. Zinoma, nera sveika, bet kartais patogumas ima virsu.
vikarma
Man tamponai geriau nei paketai. Ir jeigu tinkamai naudoji, tai manau jie nieko blogo. 4u.gif
smitolka
QUOTE(Geismas @ 2010 10 25, 11:21)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Aš irgi naudoju nuolat - jokių bėdų neturiu thumbup.gif
Inutis
QUOTE(Jurgel @ 2010 10 19, 21:47)
nieko pries juos neturiu, manau labai patogu, deja, pati naudot negaliu. schmoll.gif  tik isidejus pradeda svaigti galva, skaudeti, darosi bloga. o gaila schmoll.gif
*

man irgi lygiai tas pats verysad.gif
giedrutux
Aš negaliu jų naudoti, nes visą laiką jaučiu ir tai sukelia diskomfortą. Naudoju tik labairetais ir ypatingais atvejais.
Skaiiistė
QUOTE(giedrutux @ 2010 11 04, 15:44)
Aš negaliu jų naudoti, nes visą laiką jaučiu ir tai sukelia diskomfortą. Naudoju tik labairetais ir ypatingais atvejais.
*

Aš irgi ankščiau jausdavau diskomfortą, bet paskui pasirodė,jog kažkaip negerai jį įsidėdavau,viską pakeitė tamponai su aplikatoriumi,patogu įsidėti ir nieko nebesijaučia...na,o dabar naudoju paprastus O.B. mini thumbup.gif ir jokių problemų per tiek laiko neturėjau,tik pliusai thumbup.gif
karolcia257
as norejau paklaust, mums mokykloje isdalino tamponus dezutese, ob pro comfort, rozineje dezuteje, bet as nezinau kokie jie? mini, normal..? blush2.gif rozineje dezuteje
SuperMeska
QUOTE(karolcia257 @ 2010 12 23, 19:40)
as norejau paklaust, mums mokykloje isdalino tamponus dezutese, ob pro comfort, rozineje dezuteje, bet as nezinau kokie jie? mini, normal..?  blush2.gif  rozineje dezuteje
*

Ten mini wink.gif
vasarele85
patogu svaru saugu 4u.gif smile.gif smile.gif
nomeda.b
Labai patogu pirmomis dienomis. Ir zymiai saugiau nei paketai. Naudoju OB jau seniai, tikrai nenusivyliau... Tik teko pavargti, kol ismokau isideti, kad butu patogu smile.gif
nidra
As visada naudoju paketus. Nebent vasara jai kur noriu maudytis ezere ar upej, o yra tos dienos tik tada renkuos ob schmoll.gif
Rimantepr
Hello, pirma karta cia rasau ir norejau paklausti. Nuejau pas ginekologe konsultacijos ir ji paklause kokias priemones naudoju per tas dienas, tai pasakiau tamponus, jai tai nepatiko ir galima sakyti liepe man ju nenaudoti.... >.< ji net nepaklause kiek laiko juos naudoju ir kodel as juos naudoju..... Zodziu juos naudoju, nes negaliu naudoti paketu, nes visus, kuriuos bandziau mane dirgindavo, net alergija turejau. Tai ka man dabar daryti?
Cara-Mel
QUOTE(Rimantepr @ 2011 04 13, 17:27)
Tai ka man dabar daryti?
*

Yra ekologiški paketai, nebandėt? ax.gif
Rimantepr
QUOTE(Cara-Mel @ 2011 04 13, 21:06)
Yra ekologiški paketai, nebandėt?  ax.gif
*

Bandziau >.< irgi netiko. Net patys brangiausi ir geriausi ten kazkokie netiko.....
Wild Pearl
QUOTE(nidra @ 2011 03 10, 20:04)
As visada naudoju paketus.  Nebent vasara jai kur noriu maudytis ezere ar upej,
*

drinks_cheers.gif
ankata
noreciau paklausti tokio gal kvailo klausimo blush2.gif
o kaip jus zinot, kad jau reikia keist ta tampona? tik i laikrodi ziuret tai kazkaip lyg ir nelogiska.. ar ten jau pajauciat kazka, ar kaip? del sito man ir atrodo kad nera taip ir saugu su tamponais, sparnuotai but daug aiskiau blush2.gif ..
Chanelle
QUOTE(ankata @ 2011 06 11, 21:22)
noreciau paklausti tokio gal kvailo klausimo  blush2.gif
o kaip jus zinot, kad jau reikia keist ta tampona? tik i laikrodi ziuret tai kazkaip lyg ir nelogiska.. ar ten jau pajauciat kazka, ar kaip? del sito man ir atrodo kad nera taip ir saugu su tamponais, sparnuotai but daug aiskiau  blush2.gif ..
*

Is tiesu, tai rekomenduojama kas 4-6 val, bet siaip tai jausti reikia, kai ne tokios gausios dienos - reciau, kai gausios - dazniau smile.gif

As pati siuo metu naudoju tik tamponus, man nekarsta, patogu ir saugu. Anksciau naktimis naudodavau iklotus, bet kazkaip atsisakiau ju del patogumo smile.gif
Mijamama
Tik isimtinais atvejais naudoju tamponus...sakykim baseinas, jura ir tai jei paskutines mmm dienos. Man su jais bunant pilvuka raizo. Visokius bandziau, bet labai dideli diskomforta jauciu ... ax.gif
Rrasytia
Labutis,as tai kaskaip niekada nenaudoju tamponu,nesu pries juos, bet nejauciu jokio diskonforto ir bunant su iklotais, gal del to kad nebuna mmm gausios. na any way, seis metais pajury busim butent per "sventes", taigi reiks naudotis jais. Sakykit merginos, o kai islipi is vandens reik iskarto keistis? nes prisigeria vandens jis g.gif gal kvailas klausimas blush2.gif 4u.gif
419
o as dabar tik tamponus ir naudoju kaip patogu,nors gal ir nelabai sveika.uz tad nors miegu kaip zmogus smile.gif
ievuk-as(r)
Labutė smile.gif
Aš nemėgstu jų. Naudju nebent kai reikia - prie gamtos važiuojam,ar vasarą tenka sijonuku ar šortukais dėtis,kai karšta būna deduosi,kad nešustų su paketais,bet man jie nepatinka.Skausmingai įdedu,skausmingai ištraukiu.Vaikštant ar sėdant būna nemalonus jausmas (matyt blogai įsidedu).
Ketinu pirkti taurę,manau geriausia išeitis bus thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Rrasytia @ 2011 06 22, 13:56)
Labutis,as tai kaskaip niekada nenaudoju tamponu,nesu pries juos, bet nejauciu jokio diskonforto ir bunant su iklotais, gal del to kad nebuna mmm gausios. na any way, seis metais pajury busim butent per "sventes", taigi reiks naudotis jais. Sakykit merginos, o kai islipi is vandens reik iskarto keistis? nes prisigeria vandens jis g.gif  gal kvailas klausimas blush2.gif  4u.gif
*

Ne,neprisigeria.Juk giliai jis įsistumia,o vandens į tą viečikę juk nepatenka taip lotuliukas.gif
Aš nekeisdavau iš karto. Grįždavau namo ir pasikeisdavau.Panašiai kas 3val. smile.gif
mocha
Aš senai naudoju tamponus, bet tik išskirtiniais atvejais. Kai reikia kur išeiti, į soliariumą, prie vandens... Dėl to nėra buvę jokių nemalonių pojūčių, o kaip tik sakyčiau išsigelbėjimas su jais kai kada. smile.gif Man geriausi Tampax su aplikatoriumi.
dominyka123
iki antro nėštumo naudodavau ir tamponus o.b ir įklotus...bet va dabar prasidėjus mm kažkaip man su tamponu negerai...nežinau, gal čia laiko klausimas...bet anksčiau jokių diskomfortų tikrai nebuvo..
marsule
Man tamponai labai patogu thumbup.gif
egzzzotika
As siaip naudoju iklotus, taciau kai einu i paskaitas tai uzsidedu ir tampona ir iklota, nes kai menesines as visuomet labai jaudinosi kad pratekes, o kai kviecia destytojas atsakyneti tai jaudinuosi ir dar daugiau teka lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif todel dviguba apsauga nekenkia smile.gif
mazmakinas
As be tamponu neisivaizduoju savo dienu... Naudoju ir diena, ir miegant. Tada net pasimirsta, kad tau "tos" dienos clap_1.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.