Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tamponai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
ViShy
As labai retai kada naudoju tamponus,nebet tada kai einu i pirti smile.gif as kazkaip labiau esu pripratusi prie higieniniu paketu ax.gif na bet jei renkuosi tamponus,tai tik tuos tampax su aplikatorium smile.gif
cat
"saldainiukus" naudoju tik eidama iš namų. namie ir naktį - libresse. taip išvengiu ligų ligelių.
Alchemie
Aš irgi naudoju mišriai, paketus naktį ir pirmom dienom, kai labai jau ten patopai. O siaip tai atsargiai su tamponais nakti. Siaip jau yra teorija (o gal ir tyrimai atlikti, tiksliai neižinau) bet kai gausios dienos ir naudojami tamponai, gali buti palankios sąlygos išsivystyti endometriozei, o va ši liga tai jau neduok sviete cry.gif Ne tai reiškia, kad panašus gleivinės atplyšimas, kaip vyksta gimdoje gali vystytis bet kuriame organe blink.gif Taigi geriau jau nakti tai nepiknaudžiaukit..vis tiek pasikeisti neinat kjuk kas 4 valandos.
O šiaip tai tamponai super patogu ir vietos mažai užima ir delne paslėpti gali ir vasara lengvom suknelem gali plevesuoti thumbup.gif
ugnyte
niu va prisiskaiciau ir isigandau. as be saldainiuku, kaip be ranku, labai nemegstu tu iklotu doh.gif su jais tik ir ziuri, ar viskas gerai, ar neprabego koks laselis, o su tamponais viskas lavai gerai, tik gal is ties dazniau reiktu tomis dienomis man vakarais juos naudoti doh.gif

Niu kaip sakoma gyveni ir mokais blush2.gif
jojo
QUOTE(ugnyte @ 2007 04 18, 04:32)
niu va prisiskaiciau ir isigandau. as be saldainiuku, kaip be ranku, labai nemegstu tu iklotu doh.gif su jais tik ir ziuri, ar viskas gerai, ar neprabego koks laselis, o su tamponais viskas lavai gerai, tik gal is ties dazniau reiktu tomis dienomis man vakarais juos naudoti doh.gif

Niu kaip sakoma gyveni ir mokais  blush2.gif
*

Oi, Alchemie pasisakymas ir mane isgasdino sad.gif unsure.gif Nes as tai labai megstu naudoti tamponus, bet cia kaip koks blogas iprotis. vis kartoju sau, gal jau uzteks, nebereikia, bet kad taip patogu.... hm , bet priverte susimastyt, reiks su savo ginekologe pasikonsultuoti...
bercike
Aš tai taip atpratau nuo įklotų, kad labai ne kaip aš su jais jaučiuos... atrodo kad ten kokių maišelių būčiau prisiklojus... fuuui nemėgstu to jausmo...
tina1235
o as kazkaip bijau naudoti tamponus,atrodo kad netatogu ir pakankamai neapsaugo g.gif reikes dazniau panaudoti gal priprasiu tongue.gif
Okei
Aš ir sparnuota geriausiai jaučiuosi ax.gif patogu ir paprasta o tamponai tikras išsigelbėjimas vasarą prie jūros
vacation1.gif vacation4.gif nors pradžioje, kai tik pabandžiau naudoti, tai buvo labai nepatogu ir nemalonu, ir skaudėjo dedantis schmoll.gif galvojau - atsisakysiu, bet, kai jūros bangos muša į krantą, tai koks ten - nepatogumas, na tikras malonumas mirksiukas.gif
geltona_svajonė
as taip pat visom keturiom pasisakau už tamponus smile.gif

niu o pati renkuosi o.b., nors kaškada naudodavau tampax...

stengiuosi nepiktnaudžiauti per daug, tai namuose ir nakciai su "paukščiukais" vaikštau, ir renkuosi always, kartais ir iš namu su jais išlekiu, bet su tamponiukais, tai patogiau jaučiuosi, įpač kai gausesnes dienos, tai nors nėra baimės, kad kur ne taip pasisukus ims ir išlašes lašelis...

ir + lb. megstu sijonukus, tai bet o.b. neišsiversčiau... nors maudytis su tamponais teko tik paskutinėm m.dienom, tai jokiu problemu thumbup.gif

o det to sindromo, tai stengiuos nepergyvent ir tai lb. retai pasitaikanti liga, tai su ta viltimi... blush2.gif
Miaška
Aš irgi už tamponus: kažkada pradėjau su tampaxais, po to perėjau prie o.b. - mažučiai, patogu į delną įsidėt nepastebimai, kai prireikia. Su įklotais man diskomfortas - nuolat juos jaučiu, prakaituoju ir vaidenasi, kad jau reikia keist. Tamponiukus keičiu dažnai (kartais ir naktį atsikeliu), be to, su jais kažkaip ir pilvą mažiau skauda - dėl to, kad leidžia pamiršt "tas dienas" smile.gif
HappyAngel
Aš tai nenaudoju tamponų schmoll.gif Vieną kartelį buvau nualpus (ko niekad nėra buvę naudojant paketus), tad bijau, kad nebūtų TŠS. Ir šiaip man nepatogu- vis jaučiu, kad kažkas viduj sėdi doh.gif
Okei
Prisiminiau, kad viena iš mano draugių sugebėjo, net pasimylėti su tamponu blush2.gif , bet baigėsi blogai, tas dalykėlis taip įlindo, kad teko kreiptis į ginekologą, kad jį ištrauktų wub.gif nes pati, niekaip negalėjo išsitraukti.
Ginekologas sakė, kad tokių bajerių daugiau nepasikartotų.
Nes tipo nuo 2.gif biggrin.gif tamponas neapsaugos...
geltona_svajonė
QUOTE(HappyAngel @ 2007 05 05, 01:54)
Aš tai nenaudoju tamponų  schmoll.gif Vieną kartelį buvau nualpus (ko niekad nėra buvę naudojant paketus), tad bijau, kad nebūtų TŠS. Ir šiaip man nepatogu- vis jaučiu, kad kažkas viduj sėdi  doh.gif
*

jei tampona isidedi taisyklingai tu jo nejauti
o jei jauti, vadinasi jis nėra pakankamai giliai
Di8
QUOTE(Okei @ 2007 05 05, 09:25)
Prisiminiau, kad viena iš mano draugių sugebėjo, net pasimylėti su tamponu  blush2.gif , bet baigėsi blogai, tas dalykėlis taip įlindo, kad teko kreiptis į ginekologą, kad jį ištrauktų    wub.gif nes pati, niekaip negalėjo išsitraukti.
Ginekologas sakė, kad tokių bajerių daugiau nepasikartotų.
Nes tipo nuo  2.gif  biggrin.gif  tamponas neapsaugos...
*

Čia tai geras smile.gif .

O aš naudoju ir tamponus ir paketus. Ypač pirmomis dienomis kai labai gausios mmm, tai gaunasi dviguba apsauga, bet tik diena, nakti tik paketai. Man patinka o.b. comfort, o paskutinėmis mmm dienomis naudoju mini tamponus thumbup.gif
ramyra
as naudoju tik paketus, ir tik always. Man jie geriausi. Zinau, kad su paketais nera labai patogu, as taip pat jauciuosi kaip su paklodem tarp koju doh.gif , bet kitaip negaliu. Menesines labai gausios, tai tie tamponai uzkimstu viska, nespetu sugerti blush2.gif Be to girdejau, kad ten turi laisvai viskas isteketi, "kvepuoti" ir pan. Sveikata svarbiausia. O bedu as iki siol sioje srityje neturejau thumbup.gif Tai ir toliau naudiosiu kas man atrodo geriausia.
signatura
QUOTE(ramyra @ 2007 05 08, 11:52)
Menesines labai gausios, tai tie tamponai uzkimstu viska, nespetu sugerti  blush2.gif Be to girdejau, kad ten turi laisvai viskas isteketi, "kvepuoti" ir pan. Sveikata svarbiausia.
*

Ramyra, o tu logiskai pagalvok, kaip "ta vieta" blush2.gif gali "kvepuoti". Ir dar per celofana? ph34r.gif mirksiukas.gif

Mano menesines buna trumpos bet gausios, bet net labai gausiomis dienomis naudoju tik Normal tamponus, net Super niekada nereikejo. trecia-ketvirta diena dazniausiai su mini verciuosi. Paskutinius tris-keturis metus naudoju tik tamponus (net nakti), ir taip pat bedu su sveikata neturiu, o komforto - 100k daugiau. thumbup.gif noro grizti i "sparnuota" laikotarpi noro tikrai nera schmoll.gif

puciuko mamyte
Aš visada naudoju įklotus,nepatinka man tamponai, kažkada teko naudoti, bet lb trumpai, galvoju,kad įklotai sveikiau 4u.gif
Amry
Aš nakčiai visada tik O.B naudoju.. Nes su paketu visada bala būna ant paklodės, rūra skęsta karujuose, ir rankom kruvinom atsikeliu, nes niežti nuo to kraujo visur, ir dar + išberia doh.gif
Paketai irgi ne "perliukai" - trinasi, kelia alergiją man jie doh.gif bet vistiek dieną naudoju paketus, tamponus tik nakčiai ir jei sugalvočiau kada išsimaudyt per savi dienas, tai naudočiau.
Filia
Tamponus naudoju tik eksta atveju, kai tikrai reikia apsirengti kokį aptemptą rūbą ar pan. Bet vistiek deduosi ir nedidelę pakeltą.
O nakčiai, kai reklamuoja tamponus, tai ką aš žinau ax.gif Juos gi keisti pagal higienos reikalavimus mažiausiai kas 4 val reikėtų, o jeigu gausesnės išskyros, tai iš viso dažniau. O čia visą naktelę doh.gif Na Amry variantas, kai visada plaukia naktimis, tai išeitis. Bet aš labai infekcijos bijau.
Amry
na aš instrukcijose išskaičiau kad tuos super galima naudot 6-8 val, o aš miegu paparstai maximum 8 val... kol kas tfu tfu per porą metelių nieko nepasigavau smile.gif
Droo
naudoju tik ekstra atveju, jei reikia kur išeiti, ta prasme balius, vakarūška kokia ar pan...
Veila
QUOTE(HappyAngel @ 2007 05 05, 01:54)
Aš tai nenaudoju tamponų  schmoll.gif Vieną kartelį buvau nualpus (ko niekad nėra buvę naudojant paketus), tad bijau, kad nebūtų TŠS. Ir šiaip man nepatogu- vis jaučiu, kad kažkas viduj sėdi  doh.gif
*

nualpus buvai gal greičiau iš baimės kai pirmą kart dėjaisi bigsmile.gif bo aš pirmą kart irgi šalia alpimo buvau doh.gif o kad nepatogu, tai pabandyk pradžiai su aplikatorium- juos labai lengva įsidėt ir tikrai nieko nesijaus. Visada naudoju su aplikatorium, bet nutariau o.b. pabandyt (daug kas sako, kad geresni), bet niekaip nesuprantu, kodel o.b. negali su aplikatorium nors vieną seriją išleist doh.gif
nežinau kaip man ten be aplikatoriaus pavyks ax.gif
Amry
QUOTE(Veila @ 2007 07 04, 15:52)
niekaip nesuprantu, kodel o.b. negali su aplikatorium nors vieną seriją išleist  doh.gif
nežinau kaip man ten be aplikatoriaus pavyks  ax.gif
*

vat aš ir taip galvojau, kai nutariau ant ob pereit... g.gif ai, stumi kiek pirštas lenda i vsio lotuliukas.gif nu bent jau aš tai mechaniškai jau tą darau, pripratau... ir nieko nei jaučiasi, nei apačią maudžia, viskas ok thumbup.gif
miauka
man tai labai patogus dalykas, ypac vasara. Jokio diskonforto..deja deja gydytoja prisake nenaudot verysad.gif todel naudoju tik tikrai eksta atvejais,o siaip tai vargstu su paketais verysad.gif
Chorchordin
O man visada maudzia pilvo apacia nuo ju... schmoll.gif
evelinki
Daug metu naudoju ob tamponus, man jie nepakeiciami, nes su mano mm ir is namu neiseiciau. Naudoti man super patogu (as atvirksciai tamponu su aplikatorium nemoku isideti blush2.gif ), niekada nejauciu, jauciu tik tada, kai reikia issiimti mirksiukas.gif
Neisivaizduoju, jei reiketu iseiti kazkur ir jaustum, kaip viska bega (i paketa) doh.gif Zinau,kad tikrai sveikatai pliusu neprideda, bet pakankamai daznai tikrinuosi pas ginekologa ir manau pastebetu, jei butu kazkas netaip g.gif
Man ivairiu dydziu o.b. tamponai nepamainomi, ir dabar su mini sedziu ax.gif
sayonara2
As irgi uz O.B patys geriausi thumbup.gif thumbup.gif
Liniuote
aš irgi už O.b. Naudoju juos dieną o naktį paketus, nes gal ištisą parą ir kelias dienas tikrai nėra labai sveika(dėl sausumo, kad per daug neissausėtų ir nebūtų nepatogu) g.gif
Gimusi_vasarą
drinks_cheers.gif thumbup.gif Su tamponais jaučiuosi švari, sausa ko nepasakyčiau apie paketus. Juos naudoju naktimis.
Palomina
QUOTE(Veila @ 2007 07 04, 15:52)
nualpus buvai gal greičiau iš baimės kai pirmą kart dėjaisi  bigsmile.gif  bo aš pirmą kart irgi šalia alpimo buvau  doh.gif  o kad nepatogu, tai pabandyk pradžiai su aplikatorium- juos labai lengva įsidėt ir tikrai nieko nesijaus. Visada naudoju su aplikatorium, bet nutariau o.b. pabandyt (daug kas sako, kad geresni), bet niekaip nesuprantu, kodel o.b. negali su aplikatorium nors vieną seriją išleist  doh.gif
nežinau kaip man ten be aplikatoriaus pavyks  ax.gif
*

kai buvau Portugalijoje maciau O.B. su aplikatoriumi pirkt smile.gif
user posted image
Bonpari
tikekimes, kad atkeliaus ir iki musu kada smile.gif
Kribuk
Naudoju ir tamponus, ir paketus. Nieko prieš tamponus neturiu, tik kažkada skaičiau, kad pastoviai juos naudot negerai. O šiaip man su jais patogu.
Palomina
QUOTE(naaringiux @ 2007 07 24, 17:26)
tikekimes, kad atkeliaus ir iki musu kada  smile.gif
*

tikekimes biggrin.gif bet nepasakyciau kad cia naujiena butu, nes as Portugalijoj buvau pries metus.. taigi, sakyciau geri dalykai labai ilgai keliauja arba visai neatkeliauja verysad.gif
Niushka
Nesu nei pries nei uz tamponus. Naudoju tik ekstra atveju - papludymy, sporto salej, soliariume ir pan.. blush2.gif Mano (ir ne tik) nuomone tamponu deka dabar nuolat kankina pienlige doh.gif
Dipsis
As tai irgi daug metų naudojau tamponus, bet vis vargindavo visokie niežėjimai ir taip toliau.Kai nustojau juos naudoti, tada ir baigėsi problemos.
forever_strange
Na, as naudoju paketus, nes su tamponais man labai nepatogu.
Aprile
As uz tamponus, man patys geriausi O.B Jau daug metu naudoju juos. Bet nakciai tenka naudoti paketus always nicht. Kartais kai bunu visa diena namie panaudoju ir paketus, kad viskas ten issivalytu 4u.gif , bet kur nors su jais iseiti schmoll.gif man jie slama lotuliukas.gif
R03
QUOTE(evelinki @ 2007 07 06, 03:49)
Daug metu naudoju ob tamponus, man jie nepakeiciami, nes su mano mm ir is namu neiseiciau. Naudoti man super patogu (as atvirksciai tamponu su aplikatorium nemoku isideti  blush2.gif ), niekada nejauciu, jauciu tik tada, kai reikia issiimti  mirksiukas.gif
Neisivaizduoju, jei reiketu iseiti kazkur ir jaustum, kaip viska bega (i paketa)  doh.gif Zinau,kad tikrai sveikatai pliusu neprideda, bet pakankamai daznai tikrinuosi pas ginekologa ir manau pastebetu, jei butu kazkas netaip  g.gif
Man ivairiu dydziu o.b. tamponai nepamainomi, ir dabar su mini sedziu  ax.gif
*

drinks_cheers.gif as ir naudoju be aplikatoriaus,nes bandziau karta su aplikatorium ir nepavyko man ten jo isidet blush-anim-cl.gif
Palomina
QUOTE(rramaske @ 2007 07 28, 11:50)
drinks_cheers.gif as ir naudoju be aplikatoriaus,nes bandziau karta su aplikatorium ir nepavyko man ten jo isidet blush-anim-cl.gif
*

bandziau tampax compak (tie su aplikatorium), bet kazkaip nepavyko man zmoniskai ju isidet, jausdavau.. o va O.B. (be aplikatoriaus) yra thumbup.gif su jais viskas gerai pavyksta blush2.gif
Veila
QUOTE(Palomina @ 2007 07 24, 19:48)
tikekimes  biggrin.gif  bet nepasakyciau kad cia naujiena butu, nes as Portugalijoj buvau pries metus.. taigi, sakyciau geri dalykai labai ilgai keliauja arba visai neatkeliauja  verysad.gif
*

hehe, tokia jau ta Lietuva biggrin.gif

aš sėkmingai perėjau prie o.b. iš pirmo kart dar greičiau nei su aplikatorium įsidėjau. kaip aš anksčiau su paketais gyvenau neturiu jokio supratimo doh.gif
Donma
Aš tai visada naudoju tik paketus,vieną kartą bandžiau tamponus,bet man jie nepatiko schmoll.gif
Camea
patinka tamponai Tampax su aplikatoriumi, bet per tas dienos naudoju jos tik diena, nakti - paketai ax.gif
katalike
ar galima su tamponu maudytis ežere? unsure.gif ar tai nehigieniška ir nepatogu?
Aprile
Aisku galima, netik ezere maudytis lotuliukas.gif Man tai seip daug nehigieniskiau, kai salia besimaudanciu zmoniu ar vaiku i vandeni veda sunis schmoll.gif o kur toleliau ir nepatingi ismuiluoti ir ismaudyt. doh.gif Tada visas noras praeina tam vandeni mirkti. Daug tokiu atveju teko matyti ax.gif
mazekris
as timuz tamponus!!!!!!!!!!!!!!
nesuprantu, kaip anksciau be ju galejau gyventi, tarsi ssu palapine kelnese vaiksciodavau, dabar jau kokiue 2 metai naudoju tik Ob, tai liuks!!!!!, ypac vasra
isdykele25
as naudoju tamponus tamax su aplikatoriumi,labai patogus idejimas.paketai tik nakciai,nes girdejau kad istisai negalima naudoti tamponu. smile.gif
sidabrineplastake
la!as visada naudoju tamponus!!!(nors ir zinau kad negerai jie schmoll.gif )
tik nakti,ir jei esu namie paketus naudoju!
Greipfrukte
As tai darbe ir kitur papratstai bunu su tamponais, o namie ir nakti - tegul liejasi laisvai biggrin.gif
Kadangi megstu visokias nesamones bandyti, tai ir dabar kazkokius Naturella bandau. Tik vat kartais pasibandzius tenka mesti lauk visa dezute, nes pasirodo netinkami schmoll.gif
O patogiausi man - su aplikatoriumi. Ir patogiau, ir rankos svarios lika thumbup.gif
Deimile
Man ir patinka su tamponais labai patogu, siaip naudoju tampax su aplikatorium, bet galiu tik kokiom trim valandom isidet, kazkodel po to pradeda skaudet pilvo apacia g.gif
sanva
man tai tanponai irgi thumbup.gif ,ypac kai reikia kur iseit,o namie stengiuos daugiau naudot paketus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.