Maniskei pradejo klibeti apatiniai priekiniai dantukai, todel man ir pasidare idomu kada jusiskiai atsisveikino su pirmuoju pienisku dantuku, ar tai buvo apatinis ar virsutinis dantukas. Ir dar idomu ir lyriskoji sio atsisveikinimo puse
Musu vaikinui pirmas dantukas iskrito 6,5 - apatinis - tevelis su siulu istrauke ;D dantuka padejome ant palanges, kad dantuku feja rastu ir dovanu atnestu - pirma syki atnese kokakolos buteliuka (tiesiog ji buvo nepasiruosusi, kad ta vakara reiks dovanu nesti ;D ). Dabar sunus 100% isitikines, kad yra dantuku feja ir laukia nuo jos dovanu (dovanas pasiruosiam is anksto kad neriktu ilgai laukti
Nu pas mus dantuku feja atnesa 1lita ir padeda po pagalve. Siaip tai ne pacios sugalvojom, toki filma rode
Doma, idomiai jus cia sugalvojot ant palanges padeti
Mingaude, o kas per filmas?
Nors mano dukrai iki dantuku iskritimo dar tolokai,bet esu jau numacius tai,kad dantukus mes atiduosim dantuku fejai,o ji uztai duos pinigeli ;)Pati is savo vaikystes atsimenu,kad kai iskrisdavo dantukas,tai tetis ji mesdavo pelytei,kad ji man atnestu nauja dantuka ;DMalonu net prisimint tokius dalykus,tai noris kad ir dukra ka nors tokio grazaus prisimintu,juk tik mes jiems kuriam grazius prisiminimus
As pati tikriausiai iki 18 m tikejau, kad po musu dujine virykle gyvena pelyte ir uz dantukus duoda po viena didele, skania gliukozes tablete - ju po 10 suviniota pailgam ipakavime... man kaip vaikui tai budavo didziausias skanumynas (zinoma tada nebuvo tokiu skanumynu, kokiu dabar galima nusipirkti) ;D
Teisingai, Gosh, mes jiems kuriame grazius prisiminimus
O dabar pasakykite man, kam dantuku fejai tiek daug dantuku? Juk ji visu vaiku susirenka
As pavadinimo neatsimenu, bet rode per TV3 (atrodo). Ten tipo vienai merginai koma ir kadangi dar turi laiko gali uzsidirbti pliusu budama dantuku feja, aisku jinai labai nepatenkinta, nerangi ir atskridus pas viena berniuka jis nemiegojo, verke, jie susidraugavo, bendravo su visais vaikais, kelis kartus ja svarste kazkokiam teisme ir t...., bet man kas labiausiai patiko, kad feja gali matyti tik vaikai, kuriems pradejo kristi pieniniai dantukai, iskritus paskutiniam jie viska pamirsta. Tai manoji sake, kad uzsirasys
Mingaude, saunuole taviske
Springlet,tai dantu feja dantuka iskart pinigeliu pavercia ;)Ji mat labai dziaugias,kad sis vaikutis priziuri savo dantukus ir kad dantukui iskritus padeda ji po pagalve,kad pati dantu feja galetu pamatytu koks grazus dantukas,kad jis buvo valytas visalaik ir t.t.Va tada ta feja dantuka pavercia pinigeliu ;)Na kazka panasaus sukurk [smiley=masyanya.gif]
Gosh, aciu ;D Matai kaip paprasta
As pati vaikysteje dantukus issitraukdavau. Mama tik parupindavo tam reikalui binto gabaleli. Visus savo dantukus buvau sudejus i dezute. Kai ji pasipildydavo nauju dantuku, labai didziuodavausi ir visiems rodydavau. Ant dezutes savo ranka buvau uzrasiusi (iskreivazojusi): "Mano dantukai". Uz kiekviena dantuka is tevu gaudavau po saldainiuka. Tik nezinau kur ir kada ta dezute pradingo. Gal is tiesu ta feja egzistuoja ;D ;D ;D?
O keleriu metu jusu vaikams pradejo kristi dantukai? Tik Doma paminejo 6,5 m. O kaip kitiems? Maniskei jau 5 m. O pazistamu dukrelei jau 5,5 m. iskrito pirmieji. Gal tai priklauso kazkiek nuo to, kada isdygo dantukai? Mano Guodai jie prasikale tik 10 men.
Maniskei 5,5, tai dabar jau kliba
Jau iskrito ;D Pats, bevalgant, zodziu nereikejo traukti, dabar padesim dantu fejai, paziuresim i ka pavers
Springlet,smagu kad iskrito bevalgant
Maniske didziuojasi esanti bedante ;D Visiems tik giriasi, tik rodo
Nors kai buvo kokiu ketveriu ir suzinojo, kad jai dantys kris, tai labai bijojo ir nenorejo. Veliau paaiskinom, kad nauji isaugs, o dar toji stebuklingoji feja daro stebuklus ;D
Katik jusu klausiau, kada vaikams dantukai pradeda kristi. Stai ir mes jau patyreme. Viena vakara valiau Guodai dantukus ir pastebejau, kad apatiniai kreivoki, tarpelis didesnis. Patikrinu - abu kliba! Tai buvo juoko mano mazei! Dabar kazin kaip seksis juos istraukti. Gal pati susitvarkys? Nes kai koki raksti isivaro, tai daug asaru praliejam, kol istraukiam.
Sisi, prisiminiau kaip man dantu gydytoja istrauke pirmaji dantuka, pasiule uzsimerkti ir zadejo saldaini duoti, o as ir patikejau
Na stai, turim pasigirti. Vakar Guodai iskrito pirmas dantukas. Nuejau pasiimti merginos i darzeli, ziuriu - be dantuko. Kausiu, kur padejo, kaip issitrauke. O kitos mergaites pribegusios pasakoja, kad tai jos pastebejo, kad Guoda be dantuko, o ji pati tik juokiasi, nes pamete danti nezinia kur ir kada. Matyt, dantu feja nejuciom ji pasieme.
Siandien ryte padejau po pagelve lita. Tai dziaugesi! Vakar ir siandie ryte vis bega ir bega i veidrodi ziureti. tsisveikinom su pirmuoju dantuku be skausmo ir asaru.
kadangi mes jau gerokai anksciau netekom keturiu virsutiniu dantuku,tai labiausiai manoji laukia kada pagaliau jie isdyks ir kaip ji atrodis ;Dva jau pradejo klibeti apatiniai,tai labai apsidziauge ir planuoja deti po pagalve ir laukti fejos...
Sveikos mamytės, aš naujokė pas jus. Mano sūnui 5,7 m. Pirmą dantuką irgi jau pametėm.Jis iškrito 5,4m. Pasidėjom po pagalve, o ryte jį pasiėmė pelytė ir mainais paliko litą ;D Gal po savaitės iškrito ir antras dantukas. Paslapčia aš pirmąjį buvau padėjusi prisiminimui, o neseniai teta padovanojo mažą medinę dėžutę pirmam dantukui, tai su sūnum ėjom į palėpę to pirmojo ieškoti :-) Laimei, pelytė dar nespėjo jo sugraužti, tai dabar guli gražioj dėžutėj ant lentynos. Kada nors bus ydomu pasižiūrėti [smiley=000552.gif]
Labutis.O maniskis gauna uz dantuka po eura,nes gyvename ne Lietuvoje.Neseniai net dziaugesi, jog gauna daugiau nei vaikai Lietuvoje ;D
O karta feja(t.y as)niekaip nerado po pagalve padeto dantuko,bet pinigeli vistiek padejo.O ryte vaikas rado ir pinigeli ir dantuka.Tai vaikas dziaugesi,kad feja pamete dantuka ir sugris dar karta.Teko issileisti truputuka ;D
As irgi paslapcia pasidejau
Siemet ir man teko prisiminti ta jaudinanti vaikystes meta kai ateina laikas atsisveikinti su pirmuoju dantuku :
Kotrynai pirmasis (apatinis) dantukas iskrito mano galva labai anksti - 5 m. 3 men. o po menesio iskrito ir gretimas apatinis dantukas. Neilgai trukus abu nauji dantukai graziai prasikale ir isaugo. Nezinau ar dantu kritimas turejo itakos, ar tai tik sutapimas, bet abu kartus vaikas sukarsciavo... Veliau, kai Kotrynai buvo 5 m. ir 8 mėn. vienas po kito iskrito abu virsutiniai dantukai. Tai ivyko geguzes men. o jau spalio vidurys, o nauju dantuku net nesimato ??? Sunerimusi skambinau vaiku stomatologei, bet ji man paaiskino, kad nuolatiniai dantys gali dygti ir pusmeti... Sudetinga vaikui kasti kieta maista be priekiniu dantu, o ir siaip moralinis diskomfortas. Prie viso sito, virsuje jau ir gretimas iltinis kliba... Ar kas turite panasiu problemu? Kiek ilgiausiai nedygo nauji dantukai? Rentgeno nuotraukos daryti nesinori... Kokius vitaminus/pan. vartojote?
Pirma karta girdziu, kad dantys gali dygti taip ilgai, bet manau, kad stomatologe teisi ir jus lapkriti jau dziaugsites naujais dantukais O del vitaminu, tai kol kas negeriam, o stengiames valgyti kuo ivairesni maista, daug darzoviu, pieno produktu....
Springlet rimtai jus jau be vieno dantuko?
pagalvojau idomu iki kada normalu kad nekrenta? vakar paciupinejau viskas tvirtai savo vietose, nors metuku jau greit 6.5 bus. O drauges mergaitei dantukai klibejo, bet nekrito, o istraukt neleisdavo, tad irgi su piniginga dantu feja susipazino ir dabar pati rauna ir deda ant palanges, o ryte lita randa ;D
Iva, na ir issiblaskiusi gi musu tenere
Aciu uz sveikinimus Manau, kad apie 7 metus pirmasis dantukas tikrai iskrenta. Ir jau nuolatiniai kruminiai 4 buna isauge, maniskei jau kalasi
maniškei dantukai pradėjo kristi nuo 5,5m, dabar jai 6 m ir 1 mėn-visiška bedantytė :
Pradžioj sekėm pasakas apie pelytes, pinigėlius ir t.t., po pagalve n dantų radau ir centų Pradžioj traukėm siūlu klibančius, bet maniškė pagalvojo, kad tai būtina >:(, tai labai panikuodavo, kad greičiau taruktume, kitą dantuką mokykloj stomatologė ištraukė, kiti jos jau nebebaugino, valgant iškrisdavo ir tiek, pasijuokdavom kartu ;) Brolio rinktus ir dėtus į vieną vietą dantukus radau ir po gal 8 metų, man tai nefaina :
sakykit ar mokyklose dar buna stomatologes? mano laikais budavo ir med. sesele ir stomatologe... o dabar kazkaip neteko girdeti ar isliko tokie 'etatai'.
mes i mokyklele tik kita rudeni pradesim eiti - viskas idomu.
Maniskiui irgi lygiai taip pat Jam pirmas dantukas iskrito pries menesi, apacioje ( beje, apacioje pirmas ir isdyges buvo ). Tai jis taip apsidziuge ta istorija apie feja, ir svarbiausia, tuolituku, kad net garsiai maste, ar nevertetu visu dantu iskarto issitraukti, tada oho, kiek litu gautu ir galetu daug-daug bibleidu prisipirkti...... :
Maniskei jau pradejo apatiniai kaltis. Matyti, kad vus tokie "karpuoti" ir toooookie platus! Kaip mazule su jais atrodys? Baisu net pagalvoti. Vyro dantys ne is smulkiuju, o ji i ji labiau panasi. Kol veidukas nepaaugs, nezinau, kaip cia atrodys...
Na gal visu ir nereiketu rinkti, bet viena kodel gi ne
Sesilija, tikekimes, kad graziai atrodys
Einam su jumis koja kojon. Dabar laukiam, kada virsutinius pamesim.
Smagu ;D
taip ir mes i jusu kompanija bedanciu jungiames, vakar pradejo viena klibeti, tai jauciu greitai bus be jo, nes labai jau inirtingai klibina.
Springlet :o velnias, tikriausiai tikrai isiblaskiusi
Laukiam
maniskei apatinis jau taip tabalavo,kad sakau duok isimsiu,suemiau su servetele ir istraukiau,tai ji net nepajuto,o as jos klausiu "na ir kaip?"tada tik pajuto,kad nebera dantuko,tai buvo dziaugsmo ;Ddabar ir antra klibina :Daisku dantuka pasidejo po pagalve ,ryte rado piniga ir dziaugesi,bet,kad tada ji pradedejo daug klausineti apie tas fejas,kad kiti vaikai netiki,kad yra fejos,bet ji norejo uzsitikrinti,kad yra ???o as ir nezinau ka pasakyti,tai tik numykiu,kad nezinau :-/tas pats ir su Kaledu Seneliu.Ka jus sakot savo sesemiaciams ir vyresniems,kurie dar vis tiki sebuklais?
Maniske tiki kad as burtininke Gal ir nieko blogo nera tame, kad pasakoju apie dantuku feja ir apie Kaledu Seneli ir jo pagalbininkus, mes net laiskus jam rasome, beje ir gauname
Zmones kiek laiko praeina nuo tada kai pradeda klibeti iki iskritimo?
O teorija del feju ir t.t maniske iskritikavo, sako drauges sake kad feja arba pelyte lituka atnesa, bet sako is kur pele atsiras bute, na gerai jeigu jau atsiras tai kaip gi ji ta lituka atitemps, pagaliau kur ji gaus ir ka su dantuku darys. O del feju pasake kad nesamones, jos tik pasakose buna sako kad tevai taip vaikus apgaudineja, geriau jau ju lituka paprasyt :
tai va pasirodo praejo tik 2 sav. ir jau be danties apacioje mes [smiley=giigii.gif] dabar kito eile, ale greitai, as galvojau kad daugiau laiko turi praeit. O kaip jusu vaikai istrauke, na zivile rase, o kiti? Mums tai tetis istrauke su znyplytem tokiom specialiom
Sveikinam [smiley=buketik.gif], sveikinam [smiley=buketik.gif];D Ir kaip jauciasi dukryte? Patenkinta?
mums abu iskrito bevalgant
Dovydui atsisveikinimas buvo turbūt vienas iš džiaugsmingiausių
papasakosiu tai va mamkos, mums iki to Banko rukoj nedostat'
Ema. isradingas gi tavo Dovydas
Nu Ema, ir gabus tavo Dovydas
niu, kad Jūsų žodžiai Dievui į ausį
Mano sūnui jau 10 metu, bet dar dantys ne visi iskrite.Tai va, vakar vienas iskrito, tai jis pristojo, kad prisipazinciau, kad as lita dedu po pagalve, o ne dantu feja ar pelyte. As "neskilau".
Russne, mes lyg šiol mano broliui (11 m) makaronus kabinam
Nekaltas melas
Na va,as pries kelias dienas valydama dantukus merginai,patebejau islindusio kruminio(21 dantukas) karunele
|