Žemaika, nesupratau, o kodėl vaikai pas tave nesidvigubina???
QUOTE(light blue @ 2008 11 20, 18:05) nu koks tolkas dvigubinti iš esmės? negi nepriimat vaikų, jei kreipiasi pedagogai dėl problemų? tai kam nuo to ramiau dėl tų dvigubų vaikų? kaip bebūtų, man ir su 16 dirbti už etatą nesigauna Priimu, įvertinam jei reikia ir į PPT siunčiam, rekomendacijas mokytojams pateikiam, aptariam, bet nedirbu su visais, nes tada turėčiau dirbti su tiek vaikų, kiek etatui reikia, o turiu tik pusę... Dokumentus visų tvarkau, bet į savo pratybas imu tiek, kiek priklauso. O kad nesigauna dirbti taip, kaip norėtume ir galėtume, tai faktas. Bet kai mažiau vaikų, vis lengviau paskirstyti tas turimas pamokas. Dirbti tik individualiai, sakyčiau didelė prabanga. Privačioj mokykloj, kur tėvai sumokėtų už tokias paslaugas, tai kas kita. Bet kad ir ten taupo, kiek teko girdėti.
Mil@na, taigi mano vaikai neintegruoti.
QUOTE yra Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro įsakymas "Dėl švietimo ir mokslo ministro 2004m. birželio 3d. įsakymo Nr. Isak-838 Dėl specialiosios pedagoginės pagalbos teikimo tvarkos aprašo patvirtinimo" pakeitimo"
jis yra 2005m. rugpjūčio 30d., Nr. ISAK-1780 Ten ir nurodyta, kad, steigiant specialiojo pedagogo etatą, vienas spec poreikių mokinys, ugdomas integruotai bendrojo lavinimo klasėje ir kuris turi intelekto ar kompleksinių sutrikimų, prilyginamas dviems specialiųjų poreikių mokiniams mirksiukas.gif
Pas mane atėjo 8-tokas ( sutrikimas- ribotas intelektas), su mamos pasirašytu prašymu , pakeist adaptuotą ugdymo programą į bendrąją. Klabėjau su ppt, sakė, jei tėvų noras - patvirtint ir viskas. Neturėjot tokių egzempliorių?
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 11 21, 11:21) Pas mane atėjo 8-tokas ( sutrikimas- ribotas intelektas), su mamos pasirašytu prašymu, pakeist adaptuotą ugdymo programą į bendrąją. Klabėjau su ppt, sakė, jei tėvų noras - patvirtint ir viskas. Neturėjot tokių egzempliorių? as turejau viena su mod programa, ir tevai nebesutiko toliau testi. tai nuemem ir tiek ta modifikavima SUK-e , gave tevu rastiska nesutikima toliau modifikuoti programu. tai db jis 12kl., mokomas namuose, egzu nelaikys, bet jau del kitu problemu (letiniu somatiniu) o kaip pildote dienyne, jei tuo paciu metu ateina keletas vaiku su skirtingomis programonis, tada jie lyg ir priklauso tai paciai grupei (na, pvz. du antrokai - vienas su ad., kitas su mod. programomis). kad su jais dirbi individualiai - negalima taip rodyti, nes tuo paciu metu darbas jau ne individualus.... o dienyne temas reiketu rasyti ir vieno, ir kito... (pagal modifikuotą programą besimokancio - is klases dienyno, pagal ad. - is mokytojo sudarytos programos. kaip darote Jūs?
vaivos juosta, kam nuimti visai programą. Įkalbėk tėvus palikti modifikuotą, juk niekur baigimo doc. tai nesimatys. O mokyklai išliks 2 mokiniai, nes ribotas intelektas
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 11 21, 10:21) Pas mane atėjo 8-tokas ( sutrikimas- ribotas intelektas), su mamos pasirašytu prašymu , pakeist adaptuotą ugdymo programą į bendrąją. Klabėjau su ppt, sakė, jei tėvų noras - patvirtint ir viskas. Neturėjot tokių egzempliorių? Mes turim panašų egzempliorių. čia, forume, aš ir jūsų klausinėjau apie jį. Vaikas trečiokas, jam nustatytas nežymus PA (rekomendacija iš PPT- ugdyti derinant Bendrąsias ir Spec programas). bet mama paprašė, kad jis dar bent vienais metais būtų ugdomas tik modifikuojant. Tai mes mamai davėm pasirašyt prašymą (jame ji sutinka prisiimt visą atsakomybę už vaiko pasiekimus, emocinę būklę ir pan.) QUOTE(pinciuke @ 2008 11 21, 10:55) o kaip pildote dienyne, jei tuo paciu metu ateina keletas vaiku su skirtingomis programonis, tada jie lyg ir priklauso tai paciai grupei (na, pvz. du antrokai - vienas su ad., kitas su mod. programomis). kad su jais dirbi individualiai - negalima taip rodyti, nes tuo paciu metu darbas jau ne individualus.... o dienyne temas reiketu rasyti ir vieno, ir kito... (pagal modifikuotą programą besimokancio - is klases dienyno, pagal ad. - is mokytojo sudarytos programos. kaip darote Jūs? aš tuos du vaikus priskiriu vienai grupei, ir juos abu žymiu dienyne ten, kur grupės yra. Jų temas atskiriu "/", prie pastabų parašydama, kad Jonuko mokomos temos yra atskirtos brūkšneliu / QUOTE(speciuke @ 2008 11 21, 11:25) vaivos juosta, kam nuimti visai programą. Įkalbėk tėvus palikti modifikuotą, juk niekur baigimo doc. tai nesimatys. O mokyklai išliks 2 mokiniai, nes ribotas intelektas ne, tada vaikas nebesidvigubina QUOTE(ruzava @ 2008 11 21, 13:17) ne, tada vaikas nebesidvigubina Nu nesamonė juoda O mano atveju ( to 8-toko) , jis dvigubas dabar tik kaip spec.poreikių mokinys, o kaip spec.pedagogo etatui - viengubas. Lygiai toks pats liks ir kai paliksim modifikuotą ( šnekėjau šiandien po pamokų su mama - sutarėm pereit palaipsniui - dabar darom modifikavimą, o vėliau žiūrėsim). Papildyta: Ruuuuužava - kokia liniuotė QUOTE(pinciuke @ 2008 11 21, 10:55) o kaip pildote dienyne, jei tuo paciu metu ateina keletas vaiku su skirtingomis programonis, tada jie lyg ir priklauso tai paciai grupei (na, pvz. du antrokai - vienas su ad., kitas su mod. programomis). kad su jais dirbi individualiai - negalima taip rodyti, nes tuo paciu metu darbas jau ne individualus.... o dienyne temas reiketu rasyti ir vieno, ir kito... (pagal modifikuotą programą besimokancio - is klases dienyno, pagal ad. - is mokytojo sudarytos programos. kaip darote Jūs? vat ir būdavo, kad dienynas su savo kodais suvokiamas tik man vienai ir tai pasimesdava Papildyta: beje, niekada nederindavau su dienynu savo užsiėmimų pavadinimų Papildyta: Kaip gali pedagogams vaikas būti dvigbas, o spec pedagogui viengubas? Kaip koks transformetris? Paaiškinkit QUOTE(vaivos juosta @ 2008 11 21, 10:21) Pas mane atėjo 8-tokas ( sutrikimas- ribotas intelektas), su mamos pasirašytu prašymu , pakeist adaptuotą ugdymo programą į bendrąją. Klabėjau su ppt, sakė, jei tėvų noras - patvirtint ir viskas. Neturėjot tokių egzempliorių? Turėjau net kelis tokius atvejus (adaptuotos programos, o kai kuriems net NPA). Tik mano mokiniai, tiksliau jų tėvai, dažniausiai to prašo 9-10 klasėj. O pagal įstatymus tėvų žodis - lemiamas. Kol kas visi sėkmingai baigė, dalis jųnėjo laikyti 10 kl. egzaminų ir baigę išėjo į profesines. O pora ar daugiau mokinių toliau mokosi 11 - 12 klasėse. Vienas sėkmingai baigė 12 (riboto intelekto !) ir studijuoja ! Kažkas NESUVOKIAMO! Papildyta: ne, tada vaikas nebesidvigubina [/quote] JO išvada niekur nedingsta, tėvai gali nesutikti su programa, o sutrikimas išlieka. Mano atveju nors ir "nusiėmę" programas, vistiek dvigubinosi. QUOTE(light blue @ 2008 11 21, 14:15) Kaip gali pedagogams vaikas būti dvigbas, o spec pedagogui viengubas? Kaip koks transformetris? Paaiškinkit Yra du atskiri popieriai ( nutarimai) - pagal vieną jų - dvigubinamas mokinys bendram klasės skaičiui ( su ribotu, npa, kompleksiniu aklumu, kurtumu .... ), o pagal kitą popierių ( neseniai priimtą ) - dvigubinamio vaikai spec.pedagogo, logopedo, tiflo etatui. Čia jau ribotas neįeina. QUOTE(MAMTE @ 2008 11 21, 15:06) bet dabar jau bus perivalomas egzas?
Skaičiau skaičiau aš čia apie ką jūs diskutuojat ir tokis klausimėlis iškilo, o tai kaip jūs derinat temas su klasės dienynu? Klausiat pas mokytojus (kas turėtų būt žiaurus darbas kiekvieną dieną aplakstyt visus ir suderint
Dar man logiškas variantas būtų atsišviest teminius išplanavimus, bet ir tai, kartais mokytojos temas sukeičia, ar nespėja eit pagal programą, kaip tada susiderint?
&joy - aš turiu mokytojų parašytas programas specukams ir turiu savo parengtas programas. Temos + - atitinka ( ar bent jau panašios). Bet žurnale aš rašau iš savo planų.
dėl žurnalo pildymo-pas mane yra tokių pamokų, kad ateina 4 ar 5 mokiniai, o temos visos skirtingos, tai rašau į individualias pratybas, juk pogrupio ar grupės temopje netilps. sakysit, kad tvarkaraštį blogai susidariau, bet kitos galimybės nėra. Dirbu keliose mokyklose. Rašau, tai ką mokinasi tą pamoką mokiniai.
Dėl temų suderinamumo su mokytojais-pasižiūriu ką praeitą pamoką mokinosi-sąsv. ar pratybose, nes su mokytojais susitarusi, kad dirbtume tame pačiame sąsv ir pas mokytojus, ir pas mane. Taip geriau ir mokytojai, nes mato ką mokinys geba, ko ne. Taip nežymiai prisipratinu mokytojus dirbti su mokiniais pagal jų realų lygį.
Pas mane mokykloj tai kol kas tokia beryšybė yra, mokytojos modifikuotiems programas atsišviečia iš tokių knygučių (čia mes mikrorajone prieš kelis metus buvom tokį darbą mokytojų vargų palengvinimui atlikę), aš irgi kol kas temas rašau iš tų pačių, bet, kad jos jau pasenę, neatitinka temos pagal naujus vadovėlius
Per metodinį pasiūliau keisti modifikuotų programų formą ir tiesiog prie mokytojos teminių išplanavimų prisegti papildomą lapą kiekvienam vaikui atskirai ir jame žymėti kokią dieną kokia tema yra ir kas jam palengvinta, tai buvau taip švelniai nušvilpta ir tas reikalas paliktas kitiem metam. Joms programos reikalingos tik tam, kad kažkas jų reikalauja, tai šviečiasi sau ramios tas knygeles ir joms dzin, kad ten viskas ne į temą. Tai dabar jau matau kiek darbelio turėsiu kol tvarką įsivesiu
o kodel pacios rasote programas? nes kiek atsimenu pas mus nerasydavo spec pedagogai jokios programos, nebent individuali programa skiriama. o kaip dirba speciuke isvis nesuvokiu, kam tokios choro studijos? ar labai daug ka ismoksta per tokias pamokas vaikai? cia ne priekaistas, o diskusija. tu sudvigubejimu vis tiek nesuprantu, pas mus jie kazkaip neastrinami budavo, gal jie svarbesni, kai nesurenkamas pilnas komplektas mokiniu klasei sudaryti
&joy, kol pavaduotoja atsakinga neitikes, kad reikia keisti forma programu, tol ir nusvilpines tave
Merginos, noriu konsultacijos. Ar galima rašant savianalizės anketą įtraukti savo darbus ir nuopelnus
QUOTE(light blue @ 2008 11 21, 21:38) o kodel pacios rasote programas? nes kiek atsimenu pas mus nerasydavo spec pedagogai jokios programos, nebent individuali programa skiriama. o kaip dirba speciuke isvis nesuvokiu, kam tokios choro studijos? ar labai daug ka ismoksta per tokias pamokas vaikai? cia ne priekaistas, o diskusija. tu sudvigubejimu vis tiek nesuprantu, pas mus jie kazkaip neastrinami budavo, gal jie svarbesni, kai nesurenkamas pilnas komplektas mokiniu klasei sudaryti &joy, kol pavaduotoja atsakinga neitikes, kad reikia keisti forma programu, tol ir nusvilpines tave Tai matai, šiemet ten ne tik aš nauja, bet dar psichologė nauja ir pavaduotoja pradinės nauja ir jai nuo šių metų atiduodamas SUK'as. Kadangi ji iš tų pačių pradinukių iškilusi, tai nelabai ten populiari, bet mane labai remia ir visaip padeda, tai perlaušim mes sistemą. Be to pasikeitimams pritaria ir logopedė, ir nemažai pačių mokytojų, bet kaip ir visur atsiranda tokių viskuo nepatenkintų rėksnių, kurios perrėkia kitas ir visai nesvarbu ką rėkt, kad tik darbo nepadaugėtų. O kad parodytum tai labai norėsiu QUOTE(&joy @ 2008 11 21, 20:15) Laikykis atkaliai! QUOTE(light blue @ 2008 11 21, 20:38) QUOTE(Žemaika @ 2008 11 21, 20:54) Merginos, noriu konsultacijos. Ar galima rašant savianalizės anketą įtraukti savo darbus ir nuopelnus Čia įdomus klausimas Pasiteirausiu kolegės, kuri I ketv. atestavosi ir logopedui, ir spec. pedagogui metodininkui (vienoj darbovietėj). Manau, turėtų būti kažkas panašaus. QUOTE &joy,2008 11 21, 21:08 bet mane labai remia ir visaip padeda, tai perlaušim mes sistemą. Be to pasikeitimams pritaria ir logopedė, ir nemažai pačių mokytojų, bet kaip ir visur atsiranda tokių viskuo nepatenkintų rėksnių, kurios perrėkia kitas ir visai nesvarbu ką rėkt, kad tik darbo nepadaugėtų. Žinok, visur tas pats QUOTE Galvoju kitiems metams užsiplanuot kokį tyrimą kaip mokytojai supranta tas programas, kaip įsivaizduoja jų tikslingumą, ką norėtų pakeisti ir t.t ir pan. Labai gera mintis! Verta magistro darbo
labas rytas
koks gražus rytas, pilna sniego!!!!!!!! QUOTE(vaivos juosta @ 2008 11 21, 14:41) O mano atveju ( to 8-toko) , jis dvigubas dabar tik kaip spec.poreikių mokinys, o kaip spec.pedagogo etatui - viengubas. Lygiai toks pats liks ir kai paliksim modifikuotą ( šnekėjau šiandien po pamokų su mama - sutarėm pereit palaipsniui - dabar darom modifikavimą, o vėliau žiūrėsim). Papildyta: Ruuuuužava - kokia liniuotė o man dzin, aš turiu PPT pasirašytą popierių, kad jis turi būti "viengubas", tai per daug ir nebesijaudinu Aga... gegužės pabaigoje... QUOTE(vaivos juosta @ 2008 11 21, 16:15) Mane tai nervas ima, kad pati PPT, nustatydama vaikui adaptuotą programą, ir atiduodama išvadas tėvams, jiems iškilmingai praneša, kad jie gali atsisakyti tos programos, kad vaikas gautų "normalų" 10 klasės pažymėjimą QUOTE(vaivos juosta @ 2008 11 21, 17:18) &joy - aš turiu mokytojų parašytas programas specukams ir turiu savo parengtas programas. Temos + - atitinka ( ar bent jau panašios). Bet žurnale aš rašau iš savo planų. QUOTE ruzava,2008 11 22, 10:55 Pas mus nedaug sniego, bet t.p. labai gražu labas rytas koks gražus rytas, pilna sniego!!!!!!!! QUOTE Mane tai nervas ima, kad pati PPT, ... iškilmingai praneša, kad jie gali atsisakyti tos programos Ir mane labai nervina, bet dar labiau nervina tai, kad tėvai piktnaudžiauja tomis savo "teisėmis". Aš manau, kad už vaikų specialiųjų poreikių netenkinimą tėvams turėtų būti skiriamos kokios nors nuobaudos. Tada dažnas adekvačiau įvertintų savo "teisėtus" sprendimus.
&joy, man rodosi, atskaymus i savo tyrimo klausimus daugmaz pati numanai, man rodosi toks tyrimas, kazkas panasaus respublikoje buvo atliktas
Taves lauksiu pas save bele kada, siaip ar taip ten vilku staugsiu, tai suauges zmogus mano horizonte tikras lobis QUOTE(Žemaika @ 2008 11 21, 20:54) Merginos, noriu konsultacijos. Ar galima rašant savianalizės anketą įtraukti savo darbus ir nuopelnus Aš tai "supyliau" iš abiejų QUOTE(light blue @ 2008 11 22, 13:09) &joy, man rodosi, atskaymus i savo tyrimo klausimus daugmaz pati numanai, man rodosi toks tyrimas, kazkas panasaus respublikoje buvo atliktas Taves lauksiu pas save bele kada, siaip ar taip ten vilku staugsiu, tai suauges zmogus mano horizonte tikras lobis O į svečius tai būtinai atlėksiu, nuo gruodžio pirmos pas mus kaip tik pradinukam atostogos, o į darbą sakė reiks eit ir valandas atsėdėt, tai kai apšilsi kojeles, į galą savaitės jau gali laukt
&joy, pasiskambyk man, nes kaip dirbsiu dar nezinau, nedibsiu musiet visai
QUOTE(klopedija @ 2008 11 22, 12:45) Ir mane labai nervina, bet dar labiau nervina tai, kad tėvai piktnaudžiauja tomis savo "teisėmis". Aš manau, kad už vaikų specialiųjų poreikių netenkinimą tėvams turėtų būti skiriamos kokios nors nuobaudos. Tada dažnas adekvačiau įvertintų savo "teisėtus" sprendimus. QUOTE(light blue @ 2008 11 22, 13:09) &joy, man rodosi, atskaymus i savo tyrimo klausimus daugmaz pati numanai, man rodosi toks tyrimas, kazkas panasaus respublikoje buvo atliktas Taves lauksiu pas save bele kada, siaip ar taip ten vilku staugsiu, tai suauges zmogus mano horizonte tikras lobis gerai čia pasakyta, reikia įsidėmėt ir bandyt kitais metais ką nors panašaus ir man suorganizuot QUOTE(vaivos juosta @ 2008 11 22, 14:39) QUOTE(light blue @ 2008 11 22, 14:52) Nemanau, kad pagal naujus nuostatus galima taip "praslįsti" Rašot savianalizę, kuruojantis vadovas vertina, ar jūsų veikla atitinka turimą kvalifikaciją. Iš kur kuruojančiam vadovui žinoti, ką jūs veikiate kitoje įstaigoje? Atestacijos metu vertintojai vertins veiklą abiejose įstaigose, tačiau vistiek prašys tas veiklas kažkaip išskirti. Pas mane vertintojos ateis gruodžio 2 d. Manau, viską tada ir pabaigsim (būtų gerai, nes kartais jau nervai nelaiko
na kur jau taip administracija visu pedagogu savianalizes per padidinimo stikla ziuri, manau juk ne is lubu parasai, kad kazka veikei kitoje istaigoje, visada imanoma savo darbus pagristi, juolab kad dabar jie visi padaromi ir uzprotokoluojami arba pazyma isduodama. Tai kodel jie gali netikti?
QUOTE(light blue @ 2008 11 22, 16:07) Manau, kad dabar žiūri, ypač tų kurie ketina tais metais atestuotis. Anksčiau visus "kankorėžius" (шишки) buvo galima sukabint ant visokių metodinių tarybų ir kt., o dabar už mokytojų atestaciją atsakinga įstaigos atestacijos komisija ir ypač pirmininkas. Todėl ir žiūrės atidžiai, nes nenorės, kad ant jų "kankorėžius" kabintų Kilo mintis: jei atestacija vyksta įstaigoj, tikrai atsiras mechanizmas, kaip tą atestaciją patikrinti iš šalies. Juk tai susiję su pinigais! Taigi, išorinis auditas dar labiau prasiplės. Nieko konkrečiai neteigiu, tik samprotauju.
Light blue, norėčiau apsiginti
QUOTE(speciuke @ 2008 11 23, 16:32) Light blue, norėčiau apsiginti prieš mane gintis nereikia. Elementarius dalykus suvokiu, neesu prie SPM priskirta Gal kažkada ir klausiau, bet...KOKIO GĖRIO IŠMOKOTE PVZ KOKĮ DEVINTOKĄ PER MATEMATIKOS PAMOKAS? Matematika man peilis QUOTE(light blue @ 2008 11 24, 11:06) prieš mane gintis nereikia. Elementarius dalykus suvokiu, neesu prie SPM priskirta Gal kažkada ir klausiau, bet...KOKIO GĖRIO IŠMOKOTE PVZ KOKĮ DEVINTOKĄ PER MATEMATIKOS PAMOKAS? Matematika man peilis light blue, ko mokinsime mokinį su mokytoja sutariame rugsėjo pradžioje, kai mokytojams reikia rašyti programas. Jeigu mokslo metų eigoje matau, kad per sunku, tai keičiame. Tiesiog mokytojai pasakau, kad per sunku ir pritaikau kitas temas. jeigu mokytojams duosiu savivalę, tai toks mokinys visiškai nebus ugdomas. Matematikos ir lietuvių imu po vieną pamoką per savaitę, nebent nesimoko antros užsienio kalbos, tai pas mane ateina 4 pamokas. Nežinau kokią programą turėjai klausdama dėl temų suderinamumo: ar mod, ar ad. O dėl gėrio- devintokas su ribotu intelektu(mokytojų buvo visiškai nurašytas mokinys) išmoko vieną skyrių pagal Išsilavinimo standartus-skyrius buvo apskritimo spindulys ir t.t. jeigu vaikas mod, tai dirba, kaip ir visa klasė, su tom pačiom temom. Tik pas mane "trinam" kas jam sunkiai sekasi.
Turiu dešimtoką - mokomės daugint stulpeliu ( iš vienaženklio jau šiaip ne taip išmokom), dabar varom iš dviženklio. Dalybą -
na nebesileisiu i plonybes suderinamumo su pedagogais, pas mus programas mokytojai raso vasara. jei rasytu kokiam men tada ok, nes numatyti metus i prieki siaip sudetinga. tik dar idomu, jei pamatai, kad tai per sunku mokiniui, negi taisote programa? ar tiesiog parasote, kad tai ir tai neisisavinta? o del pedagogu ugdymo, tai as nesitikiu gerio, tikrai jie nedaro tiek, kiek man noretusi ar atrodytu, kad turetu padaryti. popierius eina sau, ugdymas sau.
KLAUSIMAS: Koks grafikas kabo ant duru? Tik pamoku laiko ar ir kontaktines valandos matosi? Anksciau suvarydavau viska, bet...po to iseini anksciau (nes nekontakta neprivalome mes m-kloje atsedeti), tai nepatogiai jauciuosi, lyg tureciau atsiskaitineti, kodel jau kulniuoju pro duris.
Atbūnam visas valandas ir minutes nuo A iki Z. Ant durų tik pareigos
Zemaika, kokias valandas nuo A iki z ATBUNAT? nES NEKONKATINIU NEREIKIA ATBUTI
QUOTE(Žemaika @ 2008 11 24, 15:36) Ant durų tik pareigos Aš irgi taip darau, niekas niekada ir nereikalavo kabinti ant durų darbo grafiko. Nekontaktinių valandų "neatsėdim", juk ir nereikia
as neklausiu apie lenteles ir ju gabaritus
QUOTE(light blue @ 2008 11 24, 14:04) Grafikus turiu kone tris.... Pagal vieną dirbu, vienas - Marijampolės "berniukams" ( nuolatiniams mūsų tikrintojams), kitas direktorei...... Tame "paradiniame" surašytas ir nekontaktas. QUOTE(Žemaika @ 2008 11 24, 14:36) Atbūnam visas valandas ir minutes nuo A iki Z. Ant durų tik pareigos Nekontaktines atsėdžiu retai. Į savaitę panašiai 2 valandas. O šiaip jei reikėtų "Nuo-iki", tai gražiausiai atrodytų pvz 8.00 - 14.00 ( mano atveju). Jei manęs reikalautų darbo grafiko, aš ko gero daryčiau taip - iškabinčiau tik darbo valandas ( ne konkrečias pamokas), su visom nekontaktinėm, pvz. Pirmadienis - 9.00 - 14.00 Antradienis - ...............,. Kad niekas negalėtų "prikišti", kad nebūnu visom tom valandom, išskirčiau konsultacines valandas. Pvz. Tėvai ir pedagogai konsultuojami: Penktadienį - 10.00 - 11.00 Aišku, tą valandą jau ir būčiau. O šiaip juk aš galiu būti ir bibliotekoj, ir mokytojų kambary, gal PPT, gal pas kolegą kitoj mokykloj savišvieta užsiimu
na realiausia reiskia rodyti visiems valandas, kurios skirtos pamokoms, tada jau ir randuosi kabinete, daugiau maziau. O nekontaktas tik popieriuose. as irgi tikiuosi tik kokias dvi val m-kloje praleisti, o toliau - savisvieta - sriubos virimas vyrui
QUOTE(Žemaika @ 2008 11 24, 15:36) Atbūnam visas valandas ir minutes nuo A iki Z. Ant durų tik pareigos O iš manęs valdžia reikalaudavo, kad būtinai ant durų būtų darbo valandos. Įtraukdavau ten ir nekontaktines ir dar nurodydavau, kuris laikas skiriamas konsultavimui... O mokytojų kambary ir vienam stende koridoriuj kabėdavo ir išsamus darbo grafikas. QUOTE(MAMTE @ 2008 11 24, 16:41) Jei manęs reikalautų darbo grafiko, aš ko gero daryčiau taip - iškabinčiau tik darbo valandas ( ne konkrečias pamokas), su visom nekontaktinėm, pvz. Pirmadienis - 9.00 - 14.00 Antradienis - ...............,. Kad niekas negalėtų "prikišti", kad nebūnu visom tom valandom, išskirčiau konsultacines valandas. Pvz. Tėvai ir pedagogai konsultuojami: Penktadienį - 10.00 - 11.00 Aišku, tą valandą jau ir būčiau. O šiaip juk aš galiu būti ir bibliotekoj, ir mokytojų kambary, gal PPT, gal pas kolegą kitoj mokykloj savišvieta užsiimu Būtent taip ir dariau. Jei vykdavau į PPT, tai valdžią visada įspėdavau ir ant durų užklijuodavau lapelį, kad be reikalo neieškotų. Pas mus griežta tvarka, bet, kai įpranti, tai kitaip ir neįsivaizduoji...
tvarkarastyje mano nekontaktines valandos aiskiai matosi.
ant duru kazkada kabejo "pilnas" darbo laikas, taciau niekas is tevu ir niekada neatejo konsultuotis nekviestas. tokia jau pas mus "mada". o kai perdejo lentele su kabineto paskirties pavadinimu kazkaip isnyko ir uzrasas apie darbo laika. tiesa, pilnas tvarkarastis kabo mokytoju kambaryje, todel valdzia visada zino, kada ir kiek as dirbu. o jei kazkur isvykstu, kuruojantis vadovas apie tai zino ir neiesko manes o del vyresnioku mokymo matematikos ir lietuviu kalbos dalyku...... sunkoka jau man isigilinti i tas visokias funkcijas ir ju grafikus, lietuviu kalbos naujoves. todel stengiuosi dirbti su mazesniais ir, zinoma, zemesniuju klasiu mokinukais. nes vyresnieji jau ir gedijasi pas mane eiti... o siaip tik po keleriu metu darbo mokykloje vaikai pradejo i mane ziureti siek tiek draugiskiau. mat as jiems atrodau kaip monstras, norintis ir galintis padaryti juos "adaptuotais" arba "modifikuotais". ir tik dabar jie suvokia, kad as jiems nesu priesas. ir dar - kaip kovojate su smurtu, kuri patiria SP mokiniai?turiu mintyje tuos, kurie mokosi pagal adaptuotas programas ir klasiokai pastebi, kad jie mokomi na to, ko visia klase. mano mokykloje tai vaikai daznai is tokiu seimu, kuriose apie higiena ir sanitarija net kalbos nera, todel juos ir "pastebi" visokie "kietuoliai". na o kai pastebi, tai ir ispiria ne karta praeinant pro sali, ir apkumsciuoja be niekur nieko. kai ta smurta pamatau - imuosi priemoniu, o kai nepamatau, skriaudziamiesiems belieka nubraukti asara. kaip pas jus mokyklose? ir dar - kaip kovojate su smurtu, kuri patiria SP mokiniai?turiu mintyje tuos, kurie mokosi pagal adaptuotas programas ir klasiokai pastebi, kad jie mokomi na to, ko visia klase. mano mokykloje tai vaikai daznai is tokiu seimu, kuriose apie higiena ir sanitarija net kalbos nera, todel juos ir "pastebi" visokie "kietuoliai". na o kai pastebi, tai ir ispiria ne karta praeinant pro sali, ir apkumsciuoja be niekur nieko. kai ta smurta pamatau - imuosi priemoniu, o kai nepamatau, skriaudziamiesiems belieka nubraukti asara. kaip pas jus mokyklose? [/quote] Opus klausimas, panašiai ir pas mus. Bet yra ir tokių "specukų", kurie patys kitus skriaudžia, jau tokie smarkuoliai. Aš irgi visada įsikišu, kai pamatau.
Kolegės, pas mus nekontaktines valandas būtina būti darbe. Tai nereiškia, kad sėdžiu kabinete, bet apie "nusiplovimą" anksčiau nėra nė kalbos. Ir buvusioji ir naujoji direktorės kartais specialiai patikrina ką veikiam per tas valandas. O į tas valandas tikrai netelpam - individualios programos, dokumentų PPC, vaizdinės, metodinės medžiagos ruošimas, tėvų ir pedagogų konsultavimas. Šiuo metu mano kabinetas po mano darbo valandų paskirtas auklėtojoms "atbūti" (ruošti įv. darbus) nekontaktinėm valandom. Tai naujoji direktorė dažnai užeina patikrinti auklėtojų. Aš turiu kiekvieną dieną po 1 nekontaktinę valandą. Tai tikrai randu ką per ją veikti. Darželyje 22 valandos darbui su vaikais ir 5 nekontaktinės valandos. Kaip tik po 1 valandą dienai. Tėvus, pedagogus konsultuoju, kai jie ateina (dėkui D). Negi jiems pasakysi, dabar negaliu, man darbas su vaikais. Dažniausiai tėvai ateina ryte, atvedę vaikus į darželį, arba apie pietus.
PINCIUKE, vienai mokinei sutvarkem namu mokyma, nes jau neimanoma buvo del klasioku
O del tvarkarascio, as siaip ant duru jo nekabinsiu, tikrai ir mokytoju kalbaryje niekas jo nekabins, nes kazkaip keistai man tai atrodytu Papildyta: Uzuojatau Zemaikai QUOTE(pinciuke @ 2008 11 24, 19:54) Iš 12-kos sąrašinių adaptuotų turiu vieną, kuris tikrai yra skriaudžiamas. Super lėtas, super tylus, super kūdas ( 8-okas) sulipęs-suskretęs, kedai amžinai drėgni, kvapelis Papildyta: Griežtai ten pas Žemaiką.... Aš į vieną nekontaktinę esu įsitraukusi mokinį papildomai . |