Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: PMS
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Eglė M.
smagi tu šiandien ko tai, liona biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

geraiiii thumbup.gif

cool.gif
liona
blink.gif NIU AS TA BERAZUMI pms bandau atsikratyt nepasiduosiu be kovos sakiau nesulauks doh.gif cool.gif wub.gif
Papildyta @ [mergetime]1080292707[/mergetime]
cia jei kam idomu: smile.gif
kas padeda išvengti PMS

Dienos režimas ir tinkama mityba (dar nežiovauk), o tai yra:

Valgyti pakankamai baltymų (pieno produktai), skaidulinių medžiagų (ląstelienos), sudėtingųjų angliavandenių -krakmolo (tai turbūt reiškia, kad reikia gerti daug kisieliaus);

Vengti riebaus maisto, kofeino (taip jau ir išvengsi), alkoholio, druskos, cukraus (tai skatina skysčių tvenkimąsi);

Patartina papildomai vartoti: (Kalcio (1g per parą)
Magnio (360mg)
Vitamino B6 (50mg)
Vitaminus A, E, C

Galima gerti:

Tikrojo skaistminio (reguliuoja estrogenų ir progesterono pusiausvyrą)
Kalpokės (ramina, malšina galvos skausmus, mažina įtampą)
Paprastosios kiaulpienės (mažina skysčių tvenkimąsi ir krūtų tempimą)

Padėk pati sau (arba SKANU IR SVEIKA)

KAS KĄ DARO KUR YRA
Magnis Mažina dirglumą, atpalaiduoja spazmus, malšina mėnesinių skausmus Duona, kruopos, petražolės, krapai, baklažanai, brokoliai, cukinijos, kopūstai, jūros gėrybės, riešutai, soja
Kalis Reguliuoja organizme skysčius - vartok jo daugiau ir rytais prieš mėnesines nebūsi panaši į žiurkėną Džiovinti vaisiai (persikai, abrikosai, slyvos, razinos), bananai, kriaušės, baklažanai, brokoliai, cukinijos, špinatai, kopūstai, jūros kopūstai, riešutai, menkė
Kalcis Mažina mėnesinių skausmus, reguliuoja nervų sistemos darbą - vartodama jį per mėnesines nebūsi furija Pieno produktai (ypač varškė, sūris), rupaus malimo ruginiai miltai, avižos, kopūstai, brokoliai, petražolės, mogdolai
Cinkas Gerina visų vitaminų įsisavinimą, lyties organų veiklą. Dėmesio! - Gydo spuogus. Žuvis, liesa mėsa, kepenys, jūros gėrybės, kruopos, sūris, kiaušiniai, brokoliai, juodosios ropės
Geležis Stiprina organizmo atsparumą (taigi aktualus sesijų metu), padeda atnaujinti prarasto kraujo kiekį Jautiena, kepenys,inkstai, paukštiena, trynys, žuvis, rupi duona, juodosios ropės, baklažanai, brokoliai, kopūstai, vyšnios, slyvos
Jodas Labai aktualus skydliaukės, nervų sistemos bei lyties organų veiklai, saugo nuo krūties, gimdos ir kiaušidžių navikų. Taigi … prie jūros ne tik romantiška, bet ir sveika! Jūros gėrybės, jūros žuvys, jūros kopūstai, oras prie jūros
Vitaminai B1, B6, folio rūgštis Švelnina PMS požymius, gerina skysčių skyrimąsi iš organizmo B grupės vitaminai - mielės (kas galėtų pagalvoti), grūdų sėlenos, kepenys, inkstai, liesa mėsa, žuvis, kiaušiniai, ruginė duona, riešutai, baklažanai, bananai, kitos daržovės ir vaisiai)
Vitaminai B1, B2, B12 Mažina depresiją(!), įtampą, nuovargį, (B12 dar dalyvauja ir raudonųjų kūnelių gamyboje)
Vitaminai B3, E, A Labai svarbūs moteriškųjų lytinių hormonų gamybai, aktyvina organizmą, skatina lytinį potraukį (duok jų ir savo draugui), gerina nuotaiką, malšina galvos skausmus E- augaliniai aliejai, lapinės tamsiai žalios daržovės, grūdų produktai, kruopos (ypač grikiai, ryžiai), mėsa, menkės kepenys, riešutai) A - jūros žuvys, žuvų taukai, mėsa, sviestas, grietinė, grietinėlė, kepenys (ypač menkės), jo pirmtako, arba karotino - morkos, moliūgai, žalios lapinės daržovės
C - erškėtuogės, šaltalankiai, juodieji serbentai, kopūstai, citrusiniai vaisiai, obuoliai, kriaušės
A, E, C Vadinamieji antioksidantai - stabdo audinių ląstelių oksidaciją - senėjimą, nykimą, saugo nuo navikų (kas aktualu ir iki 30 -ties)

Malšina mėnesinių skausmus Laukinis batatas arba dioskorėja (gal žinai, kur gauti?), paprastasis putinas, tikrasis imbieras, mėlynių, chrizantemų arbatos
Malšina skausmus bei mažina gausų kraujavimą Didžioji dilgėlė, paprastoji kraujažolė, vaistinė ramunė, baltažiedė notrelė, vaistinė dirvuolė, aviečių lapai, vaistinė medetka
Mažina dirglumą Vaistinis valerijonas, melisa, paprastasis čiobrelis
Lengvina vidurių pūtimą, spazmus Kmynas, melisa, pipirmėtė, vaistinė ramunė, vaistinis valerijonas
Skysčių kaupimąsi mažina Dirvinis asiūklis, bruknė, didžioji dilgėlė, petražolė, šermukšnis, takažolė

thumbup.gif wub.gif

thumbup.gif
liepsnele
QUOTE (liona @ 2004 03 26, 11:00)
wink.gif joo ir as sutinku kaip tik pms,tai jau viskas atrodo esu pastojusi nors tiu ka,ir cia maudzia ir ten vaidenas ir tas tai anas,net paciai eina juokas,o kai atsiranda menesines niu tarsi nusiviliu,kad taip cia prisisvaigau neraliai doh.gif ,as vos ne kas menesi testus perku,nes vartojam biggrin.gif wink.gif nutraukta akta,tai zinot laiko klausimas kada pastosiu wub.gif cool.gif nestuke.gif

Liona, tai jei jau norit vaikelio, ar ne paprasčiau būtų "rimtai nesisaugot" rolleyes.gif arba jei saugotis, tai pasirinkti priemonę, kuri mažiau nervus gadintų...
liona
wink.gif taip tu teisi,bet viska palieku likimo valiai,jei pastosiu liuks,nepastosiu pradsma su vaikiu po vestuviu juk nedauk ir liko7 savaites,nesinori specialiai daryti,nors ka as cia apgaudineju noris,bet pakentesiu iki vestuviu,o vestuviu nakty/////te padeda man dievas wub.gif nestuke.gif ,gal pasiseks kas cia zino.o narvuotis pradedu pries kelias dienas ir taip kol pasirodo menesines,as kai ir kontraceptines vartoaju jaudinausi,nezinau gAL jautri besanti,ypac jei arteja baliukas ir veluoja menesines,bijau gerti nes mastau jei as nescia gali pakenkti kudikiui,tai dabar kai nebevartoju kontraceptiniu o nutraukta akta doh.gif ,pries baliukus nusiperku testa del viso pikto,arba jei veluoja,perku nebrangius uz 2,50lt tai va dry.gif .vyrui neskau,kad taip su tais testais varau daug,nes iseitu is proto besvajodamas,kad as pastojau ohmy.gif blink.gif ,bet as stengiuos nesinervuoooot doh.gif wub.gif
liepsnele
Supratau wink.gif . Liona, sėkmės jūsų šeimynėlei wink.gif .
Spyglienė
QUOTE (liona @ 2004 03 26, 13:32)
ypac jei arteja baliukas ir veluoja menesines,bijau gerti nes mastau jei as nescia gali pakenkti kudikiui,

taip as tapau abstinente biggrin.gif
Mįsliukė
Mane PMS taip pat veikia.Aš būnu pati "nelaimingiausia" moteris pasaulyje.Atrodo, visi turi tai ko nori, o tu nieko neturi, tau viskas nesiseka ir dažniausiai baigiasi tuo, kad pažliumbiu kokiame kampe ir tada tas PMS išgaruoja iki kito karto.
artev
QUOTE (Rimanta @ 2004 03 26, 10:49)
man irgi praktiškai visi išvardinti simptomai būna sad.gif o dar kokios skausmingos mėnesinės - praktiškai pirmą jų dieną ir negyvenu - slankioju atbukusi nuo tonos nuskausminančių, nes nošpos tipo vaistukai veikia kaip numirėlį smilkalai ... g.gif

cool.gif

Oi, puikiai suprantu, man irgi taip buvo ir kentedavau, nes maniau jog cia viskas normalu, o pasirodo jog ne visai taip. Buvo aptikta problemele ir dabar jau pamirsau, kas tai yra menesiniu skausmas. Zodziu reiketu gerai issitirti, manau. Beje, net jeigu ir viskas tvarkoje, skausmingos menesines, kiek zinau, yra gydomos.
O PMS irgi, puikiai zinau kas tai yra. Tuo metu geriau nepasipainioti man ant kelio biggrin.gif
Siaip dar yra tokios nakvisos aliejaus kapsules. Rekomenduojamos kam yra skausmingos menesines.
Keiti
Man vienintelis issigelbejimas nuo PMS - Ketanov'as sad.gif deja...
indreja
Siandien ir mastau,kas cia pasidare, kotai visas pasaulis pries mane sukilo,viskas blogai, viskas netaip. Aprekiau vaikus,kliuvo ir draugui,vienžo siauciu po namus kaip ragana,tik sluotos betruksta blink.gifph34r.gif . Ogi pasiskaiciuoju kalendoriuke,akurat,tuoj raudonos dieneles turi prasidet doh.gif .
Beje,kelios dienos pries menesines mane visad pradeda kresti saltis,uzeina apsirijimo priepuoliai,kartais skauda galva. Kankina mane tas PMS,labai pakankina, o as pakankinu kitus ph34r.gif
Happymother
QUOTE (liona @ 2004 03 26, 09:00)
wink.gif joo ir as sutinku kaip tik pms,tai jau viskas atrodo esu pastojusi nors tiu ka,ir cia maudzia ir ten vaidenas ir tas tai anas,net paciai eina juokas,o kai atsiranda menesines niu tarsi nusiviliu,kad taip cia prisisvaigau neraliai doh.gif ,as vos ne kas menesi testus perku,nes vartojam biggrin.gif wink.gif nutraukta akta,tai zinot laiko klausimas kada pastosiu wub.gif cool.gif nestuke.gif

tai is vis nieko nenaudokit greiciau pastosi
liona
wink.gif wub.gif niu,kad vestuviu laukiu,bet sakiau likus iki vestuviu savaitei,tada man panasiai vaisingos dienos yr,apsiskaiciavau nes ciklas reguliarus,tai sakau ir pradesim,noriu lialiu pasikviesti i baliu,aisku nesu naivi netikiu ,kad iskart pavyks,bet juk visko gali buti pabandysim wub.gif ,gal ir pavyks,tada laliui sakyciau va dalyvavai ir tiu jusu sventei cool.gif doh.gif ,eh kokia as svajotoja nereali doh.gif doh.gif doh.gif wink.gif (iki vestuviu 7 savaites ohmy.gif ) 2.gif wub.gif
liepsnele
Geriau iš pradžių pasidarykit balių be lialiaus, nes balių aplinka paprastai kenkia lialiui - dūmai aplink, nesveikas maistas, alkoholis - geriau nekenkt besiformuojančiam mažiukui. O kai jau būsit atšventę, tai ir planuosit sveikai wink.gif . Aišku, čia tik mano nuomonė - pasirinkimas vis tiek jūsų wink.gif .
Dita
kai pradejau gerti kontraceptines baigesi visi pms clap_1.gif
liona
unsure.gif nea as kazkaip niu noriu,niu matysim kokia mano savijauta bus,gal busiu paciam darbu ikarsti tikrai nesinores ,bet jei jausiu,kad liabai noriu tai ir darysim wub.gif
liepsnele
QUOTE (Dita @ 2004 03 30, 10:41)
kai pradejau gerti kontraceptines baigesi visi pms clap_1.gif

Tai aišku, kad nubūna PMS geriant kontraceptines, - jei nevyksta ovuliacija, tai ir nebūna wink.gif .
maaja
o taip... PMS jėga thumbup.gif būnu pasiruošusi visiem gerkles perkasti, kas tik pasirodo ant mano kelio.. daugiausiai tai vyrui kliūna blush-anim-cl.gif .. bandau suvaldyti savo pyktį.. bet, kad taip sunkiai tai gaunasi....blush-anim-cl.gif .. ir kažkaip paskutiniu metu taip suprastėja savijauta, kad būnu pasiruošusi bet kuriuo momentu nualpti.. ir skausmas taip kerta per kojas, kad rodos nustosiu vaikščioti....
Krisla
Labai jauciu artejanti PMS - darausi ziauriai nervuota, pikta, siaubingai noriu valgyti!!! Kartais apima liudesys be priezasties, norisi verkti. O skausmas pirmaja Tu Dienu diena buna nepakeliamas... Turiu isgerti labai stipriu vaistu, kad sumazetu nors kiek. Ta diena neinu i darba, nes tikrai skausmas nepakeliamas...
Ganga
liona iskur viska nurasiai clap_1.gif
liepsnele
Va va, man dabar liūdesys be jokios priežasties, taip noris maut iš darbo ir susisukus kur kamputy tūnot...
Čili
Kol nebuvau nestuke.gif ,tai budavo ziaurus PMS pas mane blink.gif galedavau tik guleti lovoj ir esti sokoladus..pilvo skausmai,nervingumas budavo siaubingi blink.gif tai kai pastojau,sakau labai didelis pliusas,kad nera PMS clap.gif thumbup.gif
Encore
Man pora kartu buvo skausmingai prasidejes PMS, tai tik vaistai padejo. blink.gif Bet dabar bent uzjauciu tas, kurios be vaistuku ne is vietos... smile.gif
Vega
QUOTE (Chilli @ 2004 04 19, 08:42)
Kol nebuvau nestuke.gif ,tai budavo ziaurus PMS pas mane blink.gif galedavau tik guleti lovoj ir esti sokoladus..pilvo skausmai,nervingumas budavo siaubingi blink.gif tai kai pastojau,sakau labai didelis pliusas,kad nera PMS clap.gif thumbup.gif

Teks dabar tau visa gyvenima shitaip "gydytis " nuo PMS laugh.gif
liona
mad.gif ohmy.gif man siandien PMS,tai yra ir vakar buvo,tai zinokit kaip gaila man savo vyro,apsaukiau supikau,liepiau tiesiog staugiau liepiau su manim ka nors pasisneketi,o kai klausia ka snekam blink.gif sakau tu manes neisklausai blink.gif ,tai vakar erzinau ir gnaibiau jy kol gavau pernagus,paskui verkiau blink.gif laugh.gif ,o is ryto dar nesisnekejau ir kaltinau jy,kad vakar neguode nes as verkiau blink.gif ,boze kokia as sirse ka en sirse kamane grynuole tai dar pora dienu tas pms turi buti tiesa nezinau ,bet mano vaikinas manau isprotes tas kelias dienas,o dar blyn galva skauda ir miego noriu,oij kaip reikia tvardytis,ir mane erzina dabar bendradarbes,kad jis tarska ir taska kaip bobutes,taip ir niezti kazka garsiai uzrekti,uzsikiskiiiiiiit blyn,noriu keiktis,mergos padekit,stogas vaziuoja blink.gif doh.gif cool.gif unsure.gif dry.gif
liepsnele
Liona, nusipirk kokios raminančios arbatėlės arba valerijono įkalk - man tai padeda wink.gif .
Natalija.it
QUOTE (liona @ 2004 04 22, 07:36)
mad.gif ohmy.gif man siandien PMS,tai yra ir vakar buvo,tai zinokit kaip gaila man savo vyro,apsaukiau supikau,liepiau tiesiog staugiau liepiau su manim ka nors pasisneketi,o kai klausia ka snekam blink.gif sakau tu manes neisklausai blink.gif ,tai vakar erzinau ir gnaibiau jy kol gavau pernagus,paskui verkiau blink.gif laugh.gif ,o is ryto dar nesisnekejau ir kaltinau jy,kad vakar neguode nes as verkiau blink.gif ,boze kokia as sirse ka en sirse kamane grynuole tai dar pora dienu tas pms turi buti tiesa nezinau ,bet mano vaikinas manau isprotes tas kelias dienas,o dar blyn galva skauda ir miego noriu,oij kaip reikia tvardytis,ir mane erzina dabar bendradarbes,kad jis tarska ir taska kaip bobutes,taip ir niezti kazka garsiai uzrekti,uzsikiskiiiiiiit blyn,noriu keiktis,mergos padekit,stogas vaziuoja blink.gif doh.gif cool.gif unsure.gif dry.gif

Nusilirk vitaminu su nakvisu aliejum (Vitakur, ar Womens Life), arba viena nakvisu alieju pagerk. Jis nuo visokiu moterisku negalavimu. Man ziauriai padejo. Nes as irgi anksciau labai kentedavau ir aisku vyrui labiausiai kliudavo. wink.gif
Laiminga
As per PMS ziauriai nervinga bunu, kiekvienas zodis, istartas ne tokia intonacija (kaip man pasirodo) sukelia klaiku siautejima... mad.gif
Tik pastaruoju metu kazkaip stengiuosi valdytis, jei tik sugebu... Retkarciais gaunasi rolleyes.gif
Rina
Ko cia dabar dykinejat mars dirbti ar namu daboti mad.gif mad.gif mad.gif

Va taip man ir pasireiskia tas P M S
Drakulaite
buna buna, keleta dienu pries tas dieneles sad.gif va ir vakar tokia jau nervinga, tokia jau jautri...pirsta pajudini ir jau i asaras..visas gyvenimas ir visi nemieli ir pati sau bjauri...bet praeina...
pastebejau kad kai buvau jaunesne, kai tik pradejau sirgti (16-18 metu) tas nervingumas ir pms nepasireiksdavo, kuo labiau senstu tuo baisiau darosi doh.gif
liepsnele
Sako, nestuke.gif gerai gydo PMS smile.gif
zylyte
Man geriausias PMS vaistas yra menesines.... thumbup.gif
Vat kai jos prasideda ir pilvukas is karto sumazeja ir ne taip viskas nervuoja. Cia aisku taip anksciau buvo kol vaikucio neuzsinorejau... doh.gif Nes dabar kai PMS kamuoja, atrodo kad nestumo pozymiai.... kai menesines prasideda susinervuoju, kad nepastojau.... cool.gif
vat tai toks ir gyvenimas clap.gif
besiba
Va ko ko o to PMS as tikrai neturiu... rolleyes.gif tikrai nepasakyciau,l kad kakuriom dienom bunu nervingesne ar pan. thumbup.gif del skausmu, tai man nebent paskauda viena diena pries tas dienas, bet ir tai tik paraizo... rolleyes.gif
toja
Va va as irgi ta problemele turiu, tad as irgi nuo menkiausio izeidziancio zodzio pravirkstu ir nervuoja kiekvienas zmogelis, net jei per arti prieina
Drakulaite
QUOTE (liepsnele @ 2004 04 28, 15:28)
Sako, nestuke.gif gerai gydo PMS smile.gif

pamenu kai man tik buvo prasidejusios menstruacijos, kai buvo apie 17 metu...labai skaudedavo, tas dvi dienas is namu ne kojos i mokykla, nes buvau kaip lavonelis nieko negalejau daryt (baisu budavo kai tos dienos sutapdavo su kontroliniu ar egzu doh.gif nuejau pas gydytoja,o ji man sypsosi ir sako,vaikeli susitvarkys viskas kai turesi pastovu partneri (ta prasme lytiniai santykiai padeda isvengt pms) ir kai pagimdysi nestuke.gif tada manes tas nepaguode, nes as nei to nei to neturejau ir neplanavau....
dabar geriu kontraceptines,kurios tikrai viska (tfu tfu tfu) sunormalizavo,turiu vyra (vestuves rugpjuti)..skausmo mazai bera, tik truputeli, bet va nervingumas tai nuo anu septyniolikmetes laiku tikrai padidejes ir net labai dry.gif
Tukiukas
Panasu, kad as PMS nebeturiu smile.gif Arba net pati nepastebiu....
Kazkaip dingo visi pasaliniai reiskiniai keleta metu pavartojus kontraceptines tabletes. Kai nustojau gert - tik vienas labai nemalonus dalykas islindo: pries susergant labai jautri krutine pasidarydavo. Net prisiliest negaledavau unsure.gif
Nelabai tikejau, kad to galima isvengt, bet padejo ginekologe rolleyes.gif Parekomendavo kelis menesius WellWoman vitaminus pagert. Jau po menesiuko visi skausmai dingo smile.gif dabar jau menuo nebegeriu, bet jautrumas nebeatsirado.
Beje, sitie vitaminai ir planuojancioms nestuke.gif naudingi: i sudeti ieina folio rugstis
Rusnytė
Sveikutes visos! Nezinau ar i ta tema cia rasau, bet tikiuosi, kad kas nors atsiliepsit. rolleyes.gif MANe jau keleta ciklu is eiles, likus mazdaug 10 d. iki seknaciu menesiniu, vargina pilvo ir nugaros skausmai. Krutys taip pat pabrinksta ir pasidaro ganetinai skaudzios. Tie skausmai siaip nestiprus, bet tokie pamaudziantys. Pasidare idomu, ar dar kam nors taip buna? Ar man jau verta susirupinti? GAl cia priesmentstruacinis sindromas... g.gif
liepsnele
Labutis wink.gif

Ateik į nėštumo planavimo skyrelį, ten yra įvairių panašių temų, gal ką rasi įdomaus smile.gif . O jeigu tau skauda apie 10 dienų prieš m, tai gali būt, kad tu labai jauti savo ovuliaciją. Išeina kiaušinėlis, dėl to gali jaustis pamaudimas. Kai kuriom merginom taip būna, nieko čia baisaus. Jei tai PMS, tai blogas savijauta vis labiau stiprėja artėjant m. Taip kad labai nesigąsdink wink.gif .
hereja
Rusnyte, man irgi taip atrodo, kad tu taip jauti savo ovuliacija. rolleyes.gif O as irgi ovuliacija jauciu, man ciklo viduryje pamaudzia arba viena, arba kita sona. Tad tiksliai zinau, kurioje kiausideje ovuliacija vyksta tongue.gif
Miglute
Yra tokie neblogi vitaminai moterims - VITAKUR (jei teisingai užrašiau pavadinimą) . Jie padeda atsikratyti daugumos nemalonių PMS požymių - irzlumo, skausmų. Manau neverta kentėti. Mėnesio kursas kainuoja apie 20 lt ( lyg 18). Pabandyk pagerti porą mėnesių...
Kalinka
vargina ir baisiai jokie vitaminai nepadeda... sad.gif taip kad kiekviena menesi patiriu gimdymo kancias, tai gimdant net buvau nustebinta, kad neka baisiau kaip menstruacijos...
Kokere
Man tai pirma sirgimo diena taip SKAUDA, kad norisi sienomis lipti sad.gif
Siaip tai siek tiek padeda Nospa- po kokio pusvalandzio praeina smile.gif
Kalinka
QUOTE (evutes_mama @ 2004 06 09, 10:39)
Man tai pirma sirgimo diena taip SKAUDA, kad norisi sienomis lipti sad.gif
Siaip tai siek tiek padeda Nospa- po kokio pusvalandzio praeina smile.gif

man padeda tirpus aspirinas puse tabletes ir jau gerai. smile.gif
Doma
o mane diena ar dvi pries menesines vargina siaubingas galvos skausmas - niekas nepadeda nei nospa, nei saridonas ar ketanovas, vaistu prigeriu, galva kaip svinine, 15 min ir vel is pradziu, deina nedarbinga, negaliu net akiu atmerkti sad.gif Seniau taip niekada nebuvo, bet po dukrytes ir prasidejo.. nebezinau ko griebtis..
Monica
Rusnyte, as irgi jauciu tuos pacisu pozymius, o krutine man netgi labai skauda.
PMS zodziu. Man tai padejo nakvisu aliejus, jo ir Vitakure yra, bet nedaug.

O siaip tai nesuku galvos, jau ipratau kaip prie naturalaus dalyko. Uztat gerai zinau, kada nevaisingos dienos prasideda rolleyes.gif
Kalinka
QUOTE (Raudonplaukė @ 2004 06 09, 11:44)
Rusnyte, as irgi jauciu tuos pacisu pozymius, o krutine man netgi labai skauda.
PMS zodziu. Man tai padejo nakvisu aliejus, jo ir Vitakure yra, bet nedaug.

O siaip tai nesuku galvos, jau ipratau kaip prie naturalaus dalyko. Uztat gerai zinau, kada nevaisingos dienos prasideda rolleyes.gif

tada nevaisingos, kai nustoja skaudeti???? ar taip supratau?
viilte
QUOTE (Rusnytė @ 2004 06 08, 14:49)
MANe jau keleta ciklu is eiles, likus mazdaug 10 d. iki seknaciu menesiniu, vargina pilvo ir nugaros skausmai. Krutys taip pat pabrinksta ir pasidaro ganetinai skaudzios. Tie skausmai siaip nestiprus, bet tokie pamaudziantys

As net pas gydytoja del to ejau, o ji tik nusisypsojo ir nesuprato, kokia cia beda - ivyksta ovuliacija, naturalus organizmo pokyciai. Jau ipratau, kad taip yra.
O va, su galvos skausmu blogiau. Doma, man irgi pries pat menesines prasideda "saules uztemimas". Man gydytoja patare tokius tirpinamus miltukus - Nimesil. Pakutis apie lita kainuoja, bet tikrai padeda. Kai labai stipriai isiskauda, viena isgerus, po valandos dar galima antra. Kol kas vienintele pagalba, kuria radau.
milabra
Vargino, ir nerealiai...Pirmą dieną sirgimo net turėdavau darbe ieškoti kur prigulti, nes vos nealpdavau, karštis mušdavo, prakaituodavau, strėnas atrodė kad plėšydavo kas. Irgi No-Spa gerdavau, dar kelios dienos iki sirgimo pradėdavau citrinas valgyti, tai kažkiek ramindavo, o ir gausumas sumažėdavo.
Panacėja - gimdymas thumbup.gif Dabar pirmą dieną pamaudžia kažkiek, bet tiek, kad žinočiau, jog reikia dažniau į tuliką pavaikščioti, pasitikrinti. Visi skausmai ir blogumai liko ten, mergystės metuose wink.gif
Fate
QUOTE (Doma @ 2004 06 09, 10:59)
o mane diena ar dvi pries menesines vargina siaubingas galvos skausmas - niekas nepadeda nei nospa, nei saridonas ar ketanovas, vaistu prigeriu, galva kaip svinine, 15 min ir vel is pradziu, deina nedarbinga, negaliu net akiu atmerkti sad.gif Seniau taip niekada nebuvo, bet po dukrytes ir prasidejo.. nebezinau ko griebtis..

Doma, ar bandei IBUPROFENA? Jis specializuotas stipriems galvos ir menstruaciju sukeltiems skausmams malshint. Jis tikrai stiprus.
Rusnytė
Jau galvojau, kad as cia viena tokia "nenormali". rolleyes.gif Jei kam labai skauda, tai dar yra tokie vaistai "tramadol". Padeda tikrai. Tik jie labai labai stiprus. Viena syki atostogavau Kroatijoj ir eme skaudeti nerealiai, tai as iskart isgeriau 2 tabletes. ohmy.gif Skausma nueme kaip ranka, bet as pati nuo ju poveikio pramiegojau beveik 20 h. doh.gif Taip, kad nepatariu naudoti didelem dozem. KAzkaip keista, anksciau to PMS'o visiskai nejsudavau, nu bet dabar nebesuprantu, kas cia pasidare. g.gif Gal senstu? wink.gif
Ciocė
QUOTE (Rusnytė @ 2004 06 09, 14:14)
Jau galvojau, kad as cia viena tokia "nenormali". rolleyes.gif Jei kam labai skauda, tai dar yra tokie vaistai "tramadol". Padeda tikrai. Tik jie labai labai stiprus. Viena syki atostogavau Kroatijoj ir eme skaudeti nerealiai, tai as iskart isgeriau 2 tabletes. ohmy.gif Skausma nueme kaip ranka, bet as pati nuo ju poveikio pramiegojau beveik 20 h. doh.gif Taip, kad nepatariu naudoti didelem dozem.

Kur tau nenuims biggrin.gif Juk Tramadolis narkotinis vaistas blink.gif O tu net dvi tabletes nugurgei tongue.gif Lietuvoje jie grieztai tik pagal receptus parduodami, kitaip narkomanai labai vaistines pamėgtu tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.