geraiiii
smagi tu šiandien ko tai, liona
geraiiii Papildyta @ [mergetime]1080292707[/mergetime] cia jei kam idomu: kas padeda išvengti PMS Dienos režimas ir tinkama mityba (dar nežiovauk), o tai yra: Valgyti pakankamai baltymų (pieno produktai), skaidulinių medžiagų (ląstelienos), sudėtingųjų angliavandenių -krakmolo (tai turbūt reiškia, kad reikia gerti daug kisieliaus); Vengti riebaus maisto, kofeino (taip jau ir išvengsi), alkoholio, druskos, cukraus (tai skatina skysčių tvenkimąsi); Patartina papildomai vartoti: (Kalcio (1g per parą) Magnio (360mg) Vitamino B6 (50mg) Vitaminus A, E, C Galima gerti: Tikrojo skaistminio (reguliuoja estrogenų ir progesterono pusiausvyrą) Kalpokės (ramina, malšina galvos skausmus, mažina įtampą) Paprastosios kiaulpienės (mažina skysčių tvenkimąsi ir krūtų tempimą) Padėk pati sau (arba SKANU IR SVEIKA) KAS KĄ DARO KUR YRA Magnis Mažina dirglumą, atpalaiduoja spazmus, malšina mėnesinių skausmus Duona, kruopos, petražolės, krapai, baklažanai, brokoliai, cukinijos, kopūstai, jūros gėrybės, riešutai, soja Kalis Reguliuoja organizme skysčius - vartok jo daugiau ir rytais prieš mėnesines nebūsi panaši į žiurkėną Džiovinti vaisiai (persikai, abrikosai, slyvos, razinos), bananai, kriaušės, baklažanai, brokoliai, cukinijos, špinatai, kopūstai, jūros kopūstai, riešutai, menkė Kalcis Mažina mėnesinių skausmus, reguliuoja nervų sistemos darbą - vartodama jį per mėnesines nebūsi furija Pieno produktai (ypač varškė, sūris), rupaus malimo ruginiai miltai, avižos, kopūstai, brokoliai, petražolės, mogdolai Cinkas Gerina visų vitaminų įsisavinimą, lyties organų veiklą. Dėmesio! - Gydo spuogus. Žuvis, liesa mėsa, kepenys, jūros gėrybės, kruopos, sūris, kiaušiniai, brokoliai, juodosios ropės Geležis Stiprina organizmo atsparumą (taigi aktualus sesijų metu), padeda atnaujinti prarasto kraujo kiekį Jautiena, kepenys,inkstai, paukštiena, trynys, žuvis, rupi duona, juodosios ropės, baklažanai, brokoliai, kopūstai, vyšnios, slyvos Jodas Labai aktualus skydliaukės, nervų sistemos bei lyties organų veiklai, saugo nuo krūties, gimdos ir kiaušidžių navikų. Taigi prie jūros ne tik romantiška, bet ir sveika! Jūros gėrybės, jūros žuvys, jūros kopūstai, oras prie jūros Vitaminai B1, B6, folio rūgštis Švelnina PMS požymius, gerina skysčių skyrimąsi iš organizmo B grupės vitaminai - mielės (kas galėtų pagalvoti), grūdų sėlenos, kepenys, inkstai, liesa mėsa, žuvis, kiaušiniai, ruginė duona, riešutai, baklažanai, bananai, kitos daržovės ir vaisiai) Vitaminai B1, B2, B12 Mažina depresiją(!), įtampą, nuovargį, (B12 dar dalyvauja ir raudonųjų kūnelių gamyboje) Vitaminai B3, E, A Labai svarbūs moteriškųjų lytinių hormonų gamybai, aktyvina organizmą, skatina lytinį potraukį (duok jų ir savo draugui), gerina nuotaiką, malšina galvos skausmus E- augaliniai aliejai, lapinės tamsiai žalios daržovės, grūdų produktai, kruopos (ypač grikiai, ryžiai), mėsa, menkės kepenys, riešutai) A - jūros žuvys, žuvų taukai, mėsa, sviestas, grietinė, grietinėlė, kepenys (ypač menkės), jo pirmtako, arba karotino - morkos, moliūgai, žalios lapinės daržovės C - erškėtuogės, šaltalankiai, juodieji serbentai, kopūstai, citrusiniai vaisiai, obuoliai, kriaušės A, E, C Vadinamieji antioksidantai - stabdo audinių ląstelių oksidaciją - senėjimą, nykimą, saugo nuo navikų (kas aktualu ir iki 30 -ties) Malšina mėnesinių skausmus Laukinis batatas arba dioskorėja (gal žinai, kur gauti?), paprastasis putinas, tikrasis imbieras, mėlynių, chrizantemų arbatos Malšina skausmus bei mažina gausų kraujavimą Didžioji dilgėlė, paprastoji kraujažolė, vaistinė ramunė, baltažiedė notrelė, vaistinė dirvuolė, aviečių lapai, vaistinė medetka Mažina dirglumą Vaistinis valerijonas, melisa, paprastasis čiobrelis Lengvina vidurių pūtimą, spazmus Kmynas, melisa, pipirmėtė, vaistinė ramunė, vaistinis valerijonas Skysčių kaupimąsi mažina Dirvinis asiūklis, bruknė, didžioji dilgėlė, petražolė, šermukšnis, takažolė
Liona, tai jei jau norit vaikelio, ar ne paprasčiau būtų "rimtai nesisaugot"
Supratau
taip as tapau abstinente
Mane PMS taip pat veikia.Aš būnu pati "nelaimingiausia" moteris pasaulyje.Atrodo, visi turi tai ko nori, o tu nieko neturi, tau viskas nesiseka ir dažniausiai baigiasi tuo, kad pažliumbiu kokiame kampe ir tada tas PMS išgaruoja iki kito karto.
Oi, puikiai suprantu, man irgi taip buvo ir kentedavau, nes maniau jog cia viskas normalu, o pasirodo jog ne visai taip. Buvo aptikta problemele ir dabar jau pamirsau, kas tai yra menesiniu skausmas. Zodziu reiketu gerai issitirti, manau. Beje, net jeigu ir viskas tvarkoje, skausmingos menesines, kiek zinau, yra gydomos. O PMS irgi, puikiai zinau kas tai yra. Tuo metu geriau nepasipainioti man ant kelio Siaip dar yra tokios nakvisos aliejaus kapsules. Rekomenduojamos kam yra skausmingos menesines.
Man vienintelis issigelbejimas nuo PMS - Ketanov'as
Siandien ir mastau,kas cia pasidare, kotai visas pasaulis pries mane sukilo,viskas blogai, viskas netaip. Aprekiau vaikus,kliuvo ir draugui,vienžo siauciu po namus kaip ragana,tik sluotos betruksta
Beje,kelios dienos pries menesines mane visad pradeda kresti saltis,uzeina apsirijimo priepuoliai,kartais skauda galva. Kankina mane tas PMS,labai pakankina, o as pakankinu kitus
tai is vis nieko nenaudokit greiciau pastosi
Geriau iš pradžių pasidarykit balių be lialiaus, nes balių aplinka paprastai kenkia lialiui - dūmai aplink, nesveikas maistas, alkoholis - geriau nekenkt besiformuojančiam mažiukui. O kai jau būsit atšventę, tai ir planuosit sveikai
kai pradejau gerti kontraceptines baigesi visi pms
Tai aišku, kad nubūna PMS geriant kontraceptines, - jei nevyksta ovuliacija, tai ir nebūna
o taip... PMS jėga
Labai jauciu artejanti PMS - darausi ziauriai nervuota, pikta, siaubingai noriu valgyti!!! Kartais apima liudesys be priezasties, norisi verkti. O skausmas pirmaja Tu Dienu diena buna nepakeliamas... Turiu isgerti labai stipriu vaistu, kad sumazetu nors kiek. Ta diena neinu i darba, nes tikrai skausmas nepakeliamas...
liona iskur viska nurasiai
Va va, man dabar liūdesys be jokios priežasties, taip noris maut iš darbo ir susisukus kur kamputy tūnot...
Kol nebuvau
Man pora kartu buvo skausmingai prasidejes PMS, tai tik vaistai padejo.
Teks dabar tau visa gyvenima shitaip "gydytis " nuo PMS
Liona, nusipirk kokios raminančios arbatėlės arba valerijono įkalk - man tai padeda
Nusilirk vitaminu su nakvisu aliejum (Vitakur, ar Womens Life), arba viena nakvisu alieju pagerk. Jis nuo visokiu moterisku negalavimu. Man ziauriai padejo. Nes as irgi anksciau labai kentedavau ir aisku vyrui labiausiai kliudavo.
As per PMS ziauriai nervinga bunu, kiekvienas zodis, istartas ne tokia intonacija (kaip man pasirodo) sukelia klaiku siautejima...
Tik pastaruoju metu kazkaip stengiuosi valdytis, jei tik sugebu... Retkarciais gaunasi
Ko cia dabar dykinejat mars dirbti ar namu daboti
Va taip man ir pasireiskia tas P M S
buna buna, keleta dienu pries tas dieneles
pastebejau kad kai buvau jaunesne, kai tik pradejau sirgti (16-18 metu) tas nervingumas ir pms nepasireiksdavo, kuo labiau senstu tuo baisiau darosi
Sako,
Man geriausias PMS vaistas yra menesines....
Vat kai jos prasideda ir pilvukas is karto sumazeja ir ne taip viskas nervuoja. Cia aisku taip anksciau buvo kol vaikucio neuzsinorejau... vat tai toks ir gyvenimas
Va ko ko o to PMS as tikrai neturiu...
Va va as irgi ta problemele turiu, tad as irgi nuo menkiausio izeidziancio zodzio pravirkstu ir nervuoja kiekvienas zmogelis, net jei per arti prieina
pamenu kai man tik buvo prasidejusios menstruacijos, kai buvo apie 17 metu...labai skaudedavo, tas dvi dienas is namu ne kojos i mokykla, nes buvau kaip lavonelis nieko negalejau daryt (baisu budavo kai tos dienos sutapdavo su kontroliniu ar egzu dabar geriu kontraceptines,kurios tikrai viska (tfu tfu tfu) sunormalizavo,turiu vyra (vestuves rugpjuti)..skausmo mazai bera, tik truputeli, bet va nervingumas tai nuo anu septyniolikmetes laiku tikrai padidejes ir net labai
Panasu, kad as PMS nebeturiu
Kazkaip dingo visi pasaliniai reiskiniai keleta metu pavartojus kontraceptines tabletes. Kai nustojau gert - tik vienas labai nemalonus dalykas islindo: pries susergant labai jautri krutine pasidarydavo. Net prisiliest negaledavau Nelabai tikejau, kad to galima isvengt, bet padejo ginekologe Beje, sitie vitaminai ir planuojancioms
Sveikutes visos! Nezinau ar i ta tema cia rasau, bet tikiuosi, kad kas nors atsiliepsit.
Labutis
Ateik į nėštumo planavimo skyrelį, ten yra įvairių panašių temų, gal ką rasi įdomaus
Rusnyte, man irgi taip atrodo, kad tu taip jauti savo ovuliacija.
Yra tokie neblogi vitaminai moterims - VITAKUR (jei teisingai užrašiau pavadinimą) . Jie padeda atsikratyti daugumos nemalonių PMS požymių - irzlumo, skausmų. Manau neverta kentėti. Mėnesio kursas kainuoja apie 20 lt ( lyg 18). Pabandyk pagerti porą mėnesių...
vargina ir baisiai jokie vitaminai nepadeda...
Man tai pirma sirgimo diena taip SKAUDA, kad norisi sienomis lipti
Siaip tai siek tiek padeda Nospa- po kokio pusvalandzio praeina
man padeda tirpus aspirinas puse tabletes ir jau gerai.
o mane diena ar dvi pries menesines vargina siaubingas galvos skausmas - niekas nepadeda nei nospa, nei saridonas ar ketanovas, vaistu prigeriu, galva kaip svinine, 15 min ir vel is pradziu, deina nedarbinga, negaliu net akiu atmerkti
Rusnyte, as irgi jauciu tuos pacisu pozymius, o krutine man netgi labai skauda.
PMS zodziu. Man tai padejo nakvisu aliejus, jo ir Vitakure yra, bet nedaug. O siaip tai nesuku galvos, jau ipratau kaip prie naturalaus dalyko. Uztat gerai zinau, kada nevaisingos dienos prasideda
tada nevaisingos, kai nustoja skaudeti???? ar taip supratau?
As net pas gydytoja del to ejau, o ji tik nusisypsojo ir nesuprato, kokia cia beda - ivyksta ovuliacija, naturalus organizmo pokyciai. Jau ipratau, kad taip yra. O va, su galvos skausmu blogiau. Doma, man irgi pries pat menesines prasideda "saules uztemimas". Man gydytoja patare tokius tirpinamus miltukus - Nimesil. Pakutis apie lita kainuoja, bet tikrai padeda. Kai labai stipriai isiskauda, viena isgerus, po valandos dar galima antra. Kol kas vienintele pagalba, kuria radau.
Vargino, ir nerealiai...Pirmą dieną sirgimo net turėdavau darbe ieškoti kur prigulti, nes vos nealpdavau, karštis mušdavo, prakaituodavau, strėnas atrodė kad plėšydavo kas. Irgi No-Spa gerdavau, dar kelios dienos iki sirgimo pradėdavau citrinas valgyti, tai kažkiek ramindavo, o ir gausumas sumažėdavo.
Panacėja - gimdymas
Doma, ar bandei IBUPROFENA? Jis specializuotas stipriems galvos ir menstruaciju sukeltiems skausmams malshint. Jis tikrai stiprus.
Jau galvojau, kad as cia viena tokia "nenormali".
Kur tau nenuims |