Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: PMS
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
INGRID
Turiu problemą, jau 2 savaitės iki menstruacijų pasidarau itin dirgli, dažniausiai labai skauda krūtis, stuburą, svyruoja nuotaikos, svaigsta galva, atrodytų, prieš 2 savaites-tai dar per anksti, bet taip jau yra :'(. Geriu nuolat "Mastodynoną" (nuo mastopatijos), jis taip pat skirtas tiems negalavimams švelninti, bet nepadeda sad.gif, o dėl nugaros skausmo tai perskaičiau, kad reikia būtinai prieš menstruacijas gerti kalcio preparatus, bet tai irgi nelabai padeda sad.gif.
Gal turit kokių patarimų šiuo atveju?Ar jūs neturit tokių problemų?Ar tomis dienomis nejaučiat ypatingų skausmų, kaip ištveriat?
Aš tai paauglystėj sienom lipdavau iš skausmo, po 2 vaikų, tai jau skausmo visai nebejaučiu, bet apetito nėra, duria širdį, silpna, ak, kaip gerai vyrams, kad jiems netenka to patirt :smile.gif
Iva
Ingrid o sportuti nebandei?
INGRID
o tai sportas tipo -stuburui geriau?Ne, nei pratimų darau, nei sportuoju, netraukia visai  :smile.gif
Puumpaa
Stuburui labai gerai tempimo pratimai, kaip nesciuju pratimukai tokie ir baseinas.  ;)
Iva
o tai sportas tipo -stuburui geriau?Ne, nei pratimų darau, nei sportuoju, netraukia visai  :smile.gif

na jeigu netraukia, kitas reikalas, bet nemanau kad geriau kruva vaistu gert, na bet kiekvienam savo.

del stuburo, PMS ir kt. zinoma sportas padeda, zmones visai pamirsta kas tai yra, tik sportas sportui nelygu, tai turi tikti, nepakenkti ir patikti. ;D wink.gif
INGRID
aš buvau pradėjusi lankytis treniruoklių salėje, bet, kadangi mano stuburas iškrypęs, nedaug kur leido treneris treniruotis, be to, tam reikia ir laiko, ir pinigėlių sad.gif
Iva
Jo pinigeliu tam reika ir laiko ir noro irgi, dar tai turi patikti, nes jegu varysi per prievarta nieko nebus, treniruokliouse tikrai galima sugalvot jeigu iskrypes stuburas, yra spec. pratimai, galima ir namuose kazka daryt.

.... bet taip pagalvojus kokia gi slykstyne tas PMS, fu, ne ir kodel moterys turi nuo jo kentet >:( ir dar visi aplinkiniai
INGRID
na, nedaug kas žinojot, kaip patart, bet aš kaip tik pati radau keletą atsakymų į užduotą klausimą, gal dar kam nors pravers.Yra dar fitoterapinis preparatas PMS gydymui -"Ovuliavitas"  (su lašišų, nakvišų aliejum, magniu, B, E ir kitais vitaminais ir homeopatinis preparatas "DYSMENORM". Straipsnyje rašoma, kad PMS nustatomas dažniausiai jau gimdžiusioms moterims, toms, kurių nėštumas ar gimdymas buvo komplikuotas, valgančioms daug druskos ar cukraus, nesimankštinančioms, patiriančioms daug stresų :smile.gif ???
INGRID
buvau pas gydytoją, pakalbėjom ta tema, tai ji sakė, kad kai kurios jautresnės moterys stipriai jaučia tą ovuliacijos laikotarpį, todėl ir išgyvena šiuos negalavimus :smile.gif
pumpica
O man visi patarė ir įsigyjau vitaminus - Vitakur. Jie taip pat su nakviša , Q10, ir visais kt. reikalingais vitaminais. 25 Lt. mėnesiui. Žiūrėsim, gal padės  ??? Nes pastaruoju metu, tai nuo to suš...PMS vos ne į depresiją puolu. Tokie priepuoliai užeina....Bet esu negimdžiusi.
Rasma
Kiek girdėjau neblogas dar yra augalinis preparatas "Agnucaston", bet pati nebandžiau. Žinau , kad jis skirtas mėnesinių sutrikimams gydyti, prieš mėnesines atsirandančius  negalavimus slopinti (priešmenstruacinis sindromas ), krūtų tempimui ir pabrinkimui (mastodinijai) sumažinti. užtenka vienos tebletes per dieną (tik žindančios negali vartoti, nes mažėja pieno gamyba). Gal sakau panašus į "Mastodynon" tik terlionės vartojant mažiau  ???Pasigirkite kas bandet  ;D Idomu būtų sužinot ar veikia ???
kri
Bjauriai kankinuosi irgi nuo to PMS... Vaistu bijau, o tai su hormonais nejuokai, kai prades barzda dygti, ar pimpilas tarp koju... smile.gif)
Slyvute
As esu vartojusi "Agnucaston" kokius tris menesius. Nepasakyciau, kad kazkoks ypatingas vaistas. Gal jo poveikio nepajutau, nes mano PMS pozymiai gana silpni, o vaista vartojau profilaktiskai ciklui sureguliuoti.
Tiesa, kai nustojau vartoti, tai pirma menesi tokie PMS pasireiske, kad net vemiau ir is skausmo norejau zemen sulysti. ;D
Dabar viskas vel OK.
Man pats geriausias vaistas buvo - hormonine kontracepcija, nejauciau net menkiausiu PMS simptomu. Bet nestumo stadijoje ar planuojant pastoti - tai netinka. ???
INGRID
"Įvairių moterų PMS negalavimai šiek tiek skiriasi. Iš viso jų literatūroje minima apie 150, o čia pateikiame labiausiai būdingus. Jeigu bent keli iš jų tau "IKI SKAUSMO PAŽĮSTAMI" tikrąja to žodžio prasme, - tau PMS nesvetimas.
·  Prasta savijauta, besikeičianti nuotaika;
·  Vidinė įtampa, depresija, baimė, įniršio priepuoliai;
·  Dirglumas, nervingumas, sunkiau sutelkiamas dėmesys;
·  Skysčių susitvenkimas organizme, svorio padidėjimas daugiau nei 2 kg (normaliai - suaugusių moterų svoris prieš menstrucijas gali padidėti 1-2 kg), pabrinkusios bei skausmingos krūtys, kojų, plaštakų, po miego - ir veido pabrinkimas;
·  Sutrikęs šlapinimasis, vidurių pūtimas, užkietėjimas;
·  Apetito pakitimai (alkio priepuoliai ar apetito stoka, kartais - ypatingas saldumynų, sūrumo, kartumynų noras);
·  Stiprūs spazminiai galvos skausmai (migrena);
·  Sutrikęs miegas (nemiga arba mieguistumas), košmarai sapnuose;
·  Kartais - padidėjusi kūno temperatūra, alerginiai reiškiniai (sloga, odos bėrimai), paūmėjusios lėtinės ligos (net ir normaliai prieš mėnesines labiau peršalama, prasideda sloga)

GERIEJI PAGALBININKAI,
arba kas padeda išvengti PMS

Dienos režimas ir tinkama mityba (dar nežiovauk), o tai yra:
·  Valgyti pakankamai baltymų (pieno produktai), skaidulinių medžiagų (ląstelienos), sudėtingųjų angliavandenių -krakmolo (tai turbūt reiškia, kad reikia gerti daug kisieliaus);
·  Vengti riebaus maisto, kofeino (taip jau ir išvengsi), alkoholio, druskos, cukraus (tai skatina skysčių tvenkimąsi);
·  Patartina papildomai vartoti:
Kalcio (1g per parą)
Magnio (360mg)
Vitamino B6 (50mg)
Vitaminus A, E, C
·  Galima gerti:
Tikrojo skaistminio (reguliuoja estrogenų ir progesterono pusiausvyrą)
Kalpokės (ramina, malšina galvos skausmus, mažina įtampą)
Paprastosios kiaulpienės (mažina skysčių tvenkimąsi ir krūtų tempimą)..
Rigedora
Na nežinau ar čia tik man ir mano kaimynei ar ir daugiau kam, bet nugaros-strėnų skausmus palengvina alkoholis... Išgeri stikliuką-du ko nors stipresnio ar alaus butelį ir nuima skausmą....  :smile.gif Čia mano kaimynė taip gydosi smile.gif , pradžioj juokiausi, kol nepabandžiau pati....
Aga
na si menesi pirma karta taip apsidziaugiau nejausdama jokiu PMS simptomu.Dvi savaites pries ligas pradejau gerti homeopatinius lasiukus Mastadynon.Ir ka gi,parasyta,kad sureguliuoja cikla ir jauciamas poveikis po 6 savaiciu.Bet jau po dvieju savaiciu tiksliai susirgau,kaip turejau (nors visad ligos veluodavo bent savaite) ir nejauciau pries tai jokiu PMS.Taigi likau suzaveta tais lasiukais,nors geriu dar tik 3 savaites. O dar parasyta,kad padeda pastot,jei nepakanka geltonkuniu,tai laukiu ir to poveikio,gal ju deka ir pastosiu. ohmy.gif tongue.gif
INGRID
Skaičiau, kad prieš PMS moters organizmui reikalingas kuo riebesnis maistas  ;)
Rimaiste
Turiu problemą, jau 2 savaitės iki menstruacijų pasidarau itin dirgli, dažniausiai labai skauda krūtis, stuburą, svyruoja nuotaikos, svaigsta galva, atrodytų, prieš 2 savaites-tai dar per anksti, bet taip jau yra :'(

Cia as paskaitinejau senas temas, nes ir man toks klausimas kilo. Siaip PMS man fiziniu skausmu nesukelia, bet jau nuotaikos svyravimas nenusakomas, depresija giliausia, viskas beprasmiska buna, viskas blogai ir jokios vilties prosvaistes nesimato. Ir viskas baigiasi sulig pirma menesiniu diena. Tai man buna ziauriai sunku tas kelias dienas (dekui Dievui ne dvi savaites) istverti, jau nekalbant kaip vyrui reikia atlaikyti mano nuotaikas.
Man siek tiek emocinius simptomus svelnina citrinzoles ir ylang-ylang misinys (naudoju aromaterapine lempa). Siaip sako dar reiktu ir lavandos primaisyti, bet man lavanda nepatinka. Pries paskutines menesienas ryte vyras anksti i darba isejo, likau viena su vaiku namuose - o depresija nepakeliama. Po valandos skambinu jam, blogai sakau. O jis man sako: "pakvepuok citrinzole, pavalgyk ir pasiklok lova. Jei viska padarius nepades, tai dar paskambink." Pradejau as nuo citrinzoles. Ir juokas tas, kad isties geriau pasidare. ;D Vyrai visada racionalai net ir prie moterisku depresiju prieina  ;D
lengvute
KELETĄ DIENŲ PRIEŠ SIRGIMĄ TAI MAN STOGAS VAŽIUOJA, ESU APSUNKUSI, SAU NEPATINKU, KAŽKOKIA NEZGRABNA  :smile.gif, IRGI KAŽKAS PANAŠAUS Į DEPRESIJĄ, BET AŠ JOS TAIP NEVADINU,KAD NEĮSIKALBĖT, NEPERDĖT, PAPRASTAI TAI TETRUNKA KELETĄ DIENŲ, NAMIŠKIAI ĮSPĖTI  tongue.gif, MAN NORISI LĮST Į PATALUS IR TŪNOT  :smile.gif...
APETITO NĖRA, PUČIA PILVĄ...
TOM DIENOM MANE SLAUGO, PALEPINA  :smile.gif wink.gif IR PATI NESIPLĖŠAU, VISKĄ ATIDEDU, KIEK ĮMANOMA.
DRAUGĖ SAKĖ, KAD VARTOJANT KONTRACEPTINES TABLETES TOKIŲ POŽYMIŲ NEBELIEKA, KAIP MANOT  wink.gif?
Rimaiste
DRAUGĖ SAKĖ, KAD VARTOJANT KONTRACEPTINES TABLETES TOKIŲ POŽYMIŲ NEBELIEKA, KAIP MANOT  ;)?

As tai girdejau, kad naudojant kontraceptines tokia nuotaika buna visa cikla. Nu gal ne tokia astri, bet nebuna ir didesnio jegu antpludzio.  :-[
mordashka

As tai girdejau, kad naudojant kontraceptines tokia nuotaika buna visa cikla. Nu gal ne tokia astri, bet nebuna ir didesnio jegu antpludzio.  :-[

Nu va girdejot, o zinoti ir nezinot. Jei tinkamai parinktos tabletes, tai isgelbeja moteri nuo daugelio problemu.
Mane pacia kamavo baisus pilvo apacios bei galvos skausmo o prie krutines apskritai ne tik prisiliesti negalejau bet iki stoteles begti negaledavau  ;D Kai pradejau gerti kontraceptikus, man tinkamus, isnyko visi skausmai, o menesines - ne menesines yra tokios nepastebimos, kad net nereikia normaliu iklotu, o uztenka paprastu alldaysu  ;D
papildau: nuotaiku svyravimai irgi dingo, nebera ryskaus PMS isteriju kaip budavo. Vienzo, hormonai ten kakza sureguliuoja smile.gif man patinka, kaip jie reguliuoja  ;D
Rimaiste
Nu va girdejot, o zinoti ir nezinot. Jei tinkamai parinktos tabletes, tai isgelbeja moteri nuo daugelio problemu.

Dekui uz paaiskinumus, musyt, bet man toks nuotaiku reguliavimas kito saskaita nepriimtinas. Teks matyt, citrinzolemis vaduotis  ;)
lengvute
ar galit kas nors patarti, kaip sumažinti labai gausų kraujavimą mėnesinių metu, ar yra ne vaistų, o kokių nors arbatžolių tam reikalui, susirgau taip gausiai,  kaip niekad  :o
Gudra
ar galit kas nors patarti, kaip sumažinti labai gausų kraujavimą mėnesinių metu, ar yra ne vaistų, o kokių nors arbatžolių tam reikalui, susirgau taip gausiai,  kaip niekad  ohmy.gif

Trikertes zvagines arbata  arba karciarugtis rugtis.

liepsnele

Nu tikrai nebūna toookia nuotaika vartojant kontraceptines - gėriau be perstojo 2,5 m ir nuotaikos buvo normalios, nei PMS reikšdavos. O blogesnių dienų tai visada pasitaiko.
liepsnele

Mane pacia kamavo baisus pilvo apacios bei galvos skausmo o prie krutines apskritai ne tik prisiliesti negalejau bet iki stoteles begti negaledavau  ;D Kai pradejau gerti kontraceptikus, man tinkamus, isnyko visi skausmai, o menesines - ne menesines yra tokios nepastebimos, kad net nereikia normaliu iklotu, o uztenka paprastu alldaysu  ;D
papildau: nuotaiku svyravimai irgi dingo, nebera ryskaus PMS isteriju kaip budavo. Vienzo, hormonai ten kakza sureguliuoja smile.gif man patinka, kaip jie reguliuoja  ;D

Man irgi viską gerai buvo sureguliavę. Tik buvo ir pašalinių reiškinių, kur neįtariau, kad nuo tablečių - taip nusprendžiau tik nustojus jas gert. Pradėjo man bert šonę tokiais niežtinčiais spuogeliais, toks nedidleis židinukas įsitaisė - taip kartais niežtėdavo, akd ant to šono miegot negalėdavau. Viena gydytoja abndė "pripiršt", kad man čia dedervinė. Rimtesnė gydytoja, sakė, kad neiko panašaus į tai, kad čia alergija, greičiausiai nuo maisto arba skalbimo miltelių. Žodžiu, priežastis nebuvo aiški. Pradėjo bert gal antrą tablečių gėrimo mėnesį ir tai tęsės iki tol, kol nustojau jas gert. Todėl įtariu, akd čia nuo jų. O daugiau pašalinių reiškinių nebuvo - nei PMS nuotaikų, nei skausmų, nei gausaus ir ilgo kraujavimo per mėnesienas.  :smile.gif
Smurka
Man jokio PMS'o niekada gyvenime nera buve. Aisku, bunu ir as kartais suirzusi ir pikta, nbet nepastebejau, kad tai kazkaip "paastretu" artejant menstruacijoms. Kas kita pirmasias dvi sirgimo dienas. Kadangi menesines buna labai gausios, jauciuosi nejaukiai, nuolat neapleidzia mintis, jog gal jau laikas butu eit "pampersa' pasikeist, kol kedes neatstampavau. Taip, beje, ne karta yra buve, gali sudegt is gedos. Pirma diena, ypac po gimdymo, menesines buna tokios gausios, kad turiu paketa pasikeist po du kartus per valanda. Pirmuju menesiniu metu po gimdymo sunaudojau net 2,5 pakiu "pampersu" (25 stukos kazkur).
Dabar svajoju apie "mirena" spirale. tada menesines sumazes iki minimumo. KOntraceptiniu tableciu nevartojau niekada gyvenime ir nevartosiu. tiesiog pamirsciau jas isgert
toja
Gerai toms kurių PMS nekamuoja ir tos kurios gali kontraceptines tabletes gerti, o pas mane  aukštas kraujo spaudimas, kontraceptikų nepatartina, tada tenka nuo PMS kitais imanomai budais vaduotis. aš irgi skiačiau, kad verta tuo metu atsisakyti riegaus maisto, kofeino. pabandžiau ir padeda, pries menstruacijas geriu vietoj kavos arbata, aišku sunku kaip prie kavos pripratęs, bet juk kodel kiti turi kankintis dėl mano PMS. dar nepamenu tiksliai kuriame puslapyje radau tokią lentelę kur patariama kokias medžiagas naudoti ir kur jos randamos, atrodo lygtais www.spa.lt
toja
Dar kažkas skundesi gausiu kraujavimu, gerkit didžiąją dilgėlę, paprastąją kraujažolę, vaistinę ramunę, baltažiedę notrelę, vaistinė dirvuolę, aviečių lapus, vaistinę medetką
lengvute
va, radau patarimų nuo gausaus kraujavimo:
"Kraujavimą sumažins arbatėlės ir sultys:
Aviečių lapai. Stipri aviečių lapų arbata slopina gausų kraujavimą. Galima į ją įmaišyti cinamono žievės ar cinamono miltelių (tai jau iš kitų kraštų liaudies medicinos). Be to, rekomenduotina ir nėščioms, kurias vargina rytinis pykinimas. Ši arbata tonizuojamai veikia ne tik nėštumo metu. Senovėje ja girdydavo ir gimdyves.
Čiobreliai. Šios labai stiprios arbatos rekomenduojama gerti po pusę puodelio du kartus per dieną, rytais ir vakarais.
Morkų sultys. Gausiai kraujuojančioms rekomenduojama kasdien gerti morkų sulčių. Jos ne tik reguliuoja mėnesines, bet gausus vitaminų A, B, C, E, K bei mikroelementų fosforo, kalio ir kalcio kiekis tonizuoja, suteikia energijos. Sulčių sveika gerti dėl akių, odos, geresnės vidaus sekrecijos liaukų veiklos.
Citrina. Praskiestos vandeniu citrinų sultys stabdo kraujavimą, valo organizmą"
1111
O kam nors dar buvo taip,kad isidejus spyrale toooks stiprus kraujavimas :-[ Toks vaizdelis, kad negyvai nukraujuosiu-ne as nejuokauju :'(
Libra
Na man nuo spirales irgi toks poveikis  sad.gif Ir nieko cia nepadarysi turbut  sad.gif
1111
Libra, ir kiekvienos menesines tokios ohmy.gif Matai, man tik pirmos po spirales idejimo :-/
Libra
As spirale jau visus metus turiu, ir kiekvienos menesines tokios :-/ Nors anksciau menesines negausios buvo  :(
mažulka
Spiralės duoda stiprų kraujavimą menstruacijų metu. Esu girdėjusi, kad spiralė "Mirena" pristabdo kraujavimą, o kai kurioms motriškėms jis iš vis pranyksta.(čia aš ne reklamuoju, o tik rašau, ką esu girdėjusi)
Sesilija
Man tai nuotaika blogiausia ne pries menesines, o ju metu, ypac 3-4 diena. Tai nesusije nei su stipriu kraujavimu, nei su skausmu. Kartais tiesiog sunku susivaldyti. Pykstu ant viso pasaulio. Nezinau, kas cia galetu padeti. Gal poilsis, pasivaiksciojimai... Gaila po to buna namiskiu, nes nuotaika tikrai juoda...  
liepsnele
Man tai nuotaika blogiausia ne pries menesines, o ju metu, ypac 3-4 diena. Tai nesusije nei su stipriu kraujavimu, nei su skausmu. Kartais tiesiog sunku susivaldyti. Pykstu ant viso pasaulio. Nezinau, kas cia galetu padeti. Gal poilsis, pasivaiksciojimai... Gaila po to buna namiskiu, nes nuotaika tikrai juoda...  

Aha, man irgi būdingesnis durnas jautimasis po mėnesinių ar bent į jų pabaigą, grynai nervas nei iš šio nei iš to ima. Kaip juokauju - kam būna priešmenstruacinis sindromas, o kam - pomenstruacinis  ;D
kri
Labai nustebau, net silpna pasidare, nes visai nesitikejau, kad mano vardu (kri) buvo parasytas atsakymas sitam skyriuj... AS nerasiau niekad nei apie jokius pimpilus ir is viso tuo laiku nebuvau forume, nesilankiau... Kaip tai galejo atsitikti?????????????? Tikrai nesaugiai pasijauciau... Kas galetu ir kaip naudotis mano vardu ir rasyti cia?????????????? Ar man jau siza? Tikrai nerasiau...
Pirma kart cia skaitau tik siandien...

1111
Vadinasi kaskas lindo i tavo kompa ir rase tavo vardu wink.gif mad.gif
kri
kodel vyriskiams nera kokiu nors menesiniu ir plius dar PMS'u, ka ten dar vardint - be galo be krasto... O dar apie lygias teises sneka...Kokios cia lygios teises gali buti. Neteisybiu neteisybe. O jie sau gyvena ir vargo nemato...
Rimaiste
QUOTE (kri @ Penktadienis, 05 Gruodžio 2003, 13:42)
kodel vyriskiams nera kokiu nors menesiniu ir plius dar PMS'u, ka ten dar vardint - be galo be krasto... O dar apie lygias teises sneka...Kokios cia lygios teises gali buti. Neteisybiu neteisybe. O jie sau gyvena ir vargo nemato...

O tu ar noretum buti tokia kaip jie ar noretum, kad jie visa tai taip pat patirtu? O gal dar ir organus reiktu visiems suvienodinti, kad tikrai visi lygus ir nuobodus butume? ph34r.gif
liona
unsure.gif tongue.gif wink.gif pirma maniau,kokie dar pms(pries menstraciniai sindromai)gali buti,niu bet isistikinau 100 proc.,kad as prie tu moteriskaiciu kurioms tai yra.ogi visada kelios dienos iki menesiniu atitinka visus pozymius:
Prasta savijauta, besikeičianti nuotaika;

Vidinė įtampa, depresija, baimė, įniršio priepuoliai;

Dirglumas, nervingumas, sunkiau sutelkiamas dėmesys;

Skysčių susitvenkimas organizme, svorio padidėjimas daugiau nei 2 kg (normaliai - suaugusių moterų svoris prieš menstrucijas gali padidėti 1-2 kg), pabrinkusios bei skausmingos krūtys, kojų, plaštakų, po miego - ir veido pabrinkimas;

Sutrikęs šlapinimasis, vidurių pūtimas, užkietėjimas;

Apetito pakitimai (alkio priepuoliai ar apetito stoka, kartais - ypatingas saldumynų, sūrumo, kartumynų noras);

Stiprūs spazminiai galvos skausmai (migrena);

Sutrikęs miegas (nemiga arba mieguistumas), košmarai sapnuose;

Kartais - padidėjusi kūno temperatūra, alerginiai reiškiniai (sloga, odos bėrimai), paūmėjusios lėtinės ligos (net ir normaliai prieš mėnesines labiau peršalama, prasideda sloga)

niu ne viskas is tu punktu ,bet liabai daug atitinka,ar jums tauip yra,ale kokia ragana bunu,mano vaikins nesupranta sako kas tau yraaaaa,gerai,kad turiu pasisaiskinima man pms,paaiskinau kas tai yr g.gif ,tai nebepyksta.ar dar kam tai yra?ar bunat taip pat tokios smulkmeniskos ir piktos del visokiu menkniekiu>? dry.gif sad.gif doh.gif cool.gif
liepsnele
Būna būna, visko būna - beje, jau panašia tema buvo diskutuota Grožio ir sveikatos skyrelyje.

O dar kai planuoji vaikelį, tai labai noris tuos simptomus pripaišyt galimam nėštumui... rolleyes.gif
paiduke
Man visi simptomai tinka,tik alergijos nepastebejau. O jau krutys tai ypac skausmingos buna,tiksliau speneliai,vyrui neleidziu nei per puse metro prie ju liestis,kai buna pms,kartais ir per menesines skauda
liepsnele
Va va, man speneliai į pabaigą irgi pajautrėja. O kai KT gėriau, tai išvis dažniausiai labai jautrūs būdavo, vos ne mušt vyrą pasiruošus būdavau, jei ne taip kaip priliesdavo mad.gif
Mumm
QUOTE (liepsnele @ 2004 03 26, 10:40)

O dar kai planuoji vaikelį, tai labai noris tuos simptomus pripaišyt galimam nėštumui... rolleyes.gif

Vienas is aktyviausiu simptomu pas mane tai inirsio priepuoliai ir valgymo iprociu pakitimas laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Sutinku su liepsnele, kartais atrodo, kad cia ne pms o kazkas daugiau... wub.gif
Eglė M.
man irgi praktiškai visi išvardinti simptomai būna sad.gif o dar kokios skausmingos mėnesinės - praktiškai pirmą jų dieną ir negyvenu - slankioju atbukusi nuo tonos nuskausminančių, nes nošpos tipo vaistukai veikia kaip numirėlį smilkalai ... g.gif

turiu pripažinti, kad nuo dufaston-o man lengvėliau, gal vėliau organizmas prie jo visai pripras blink.gif

cool.gif
liona
wink.gif joo ir as sutinku kaip tik pms,tai jau viskas atrodo esu pastojusi nors tiu ka,ir cia maudzia ir ten vaidenas ir tas tai anas,net paciai eina juokas,o kai atsiranda menesines niu tarsi nusiviliu,kad taip cia prisisvaigau neraliai doh.gif ,as vos ne kas menesi testus perku,nes vartojam biggrin.gif wink.gif nutraukta akta,tai zinot laiko klausimas kada pastosiu wub.gif cool.gif nestuke.gif
Spyglienė
Sekmes , liona thumbup.gif Labai linkiu nestuke.gif
liona
thumbup.gif wink.gif wink.gif aciu,cia musu svajone su vaikinu wub.gif cool.gif heart.gif nestuke.gif 2.gif thumbup.gif wink.gif clap.gif biggrin.gif reikia atsipeiket doh.gif caca lelia masina wub.gif doh.gif nestuke.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.