Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reklamos įtaka vaikams
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
paukstiene
Mielosios, rašau diplominį ,,Reklamos įtaka vaikams". Labai laukiu Jūsų nuomonės apie reklamos ,,spastelius" vaikams. Kas, jūsų nuomone, patraukia vaikus domėtis reklama. Ne paslaptis, kad vaikai yra patys imliausi reklamos žiūrovai, jie žiūri į reklamą kaip į pažinimo šaltinį, iš jos mokosi, ją tiki.
Taip pat prašau atsakykite į šios anketos klausimus :
http://www.apklausa.lt/answerform.php?form=16824

LABAI LABAI ir dar šimtas kartų LABAI ačiū smile.gif
paukstiene
QUOTE(paukstiene @ 2008 11 14, 01:56)
Mielosios, rašau diplominį ,,Reklamos įtaka vaikams". Labai laukiu Jūsų nuomonės apie reklamos ,,spastelius" vaikams. Kas, jūsų nuomone, patraukia vaikus domėtis reklama. Ne paslaptis, kad vaikai yra patys imliausi reklamos žiūrovai, jie žiūri į reklamą kaip į pažinimo šaltinį, iš jos mokosi, ją tiki.
Taip pat prašau atsakykite į šios anketos klausimus :
http://www.apklausa.lt/answerform.php?form=16824 (alt+h)

LABAI LABAI ir dar šimtas kartų LABAI ačiū smile.gif
*

medika
Visi isvardinti punktai "uzkabina", gaila, kad cia tik viena pazymeti galima
Elina
vieną pažymėti sunku, nes manųjų vaikų atveju galėčiau mažiausiai tris kaip pačius svarbiausius nurodyti.
ingere
QUOTE(Elina @ 2008 11 15, 22:52)
vieną pažymėti sunku, nes manųjų vaikų atveju galėčiau mažiausiai tris kaip pačius svarbiausius nurodyti.
*

drinks_cheers.gif apklausa taps neobjektyvi, nes neįmanoma išskirti vieno dalyko, mano vaiką labiausiai užkabina bent trys nurodyti. Ir jei dukros paklausčiau, ji vienareikšmiško atsakymo nepateiktų g.gif
vida/d
drinks_cheers.gif su pasisakiusiomis,nes vaikai tikrai labai `imlus`visokioms reklamoms.Pvz.maniski labiausiai veikia personazai is animaciuniu filmuku...Ziuri filmukus,o po to kai pamato dar ir zaislus ar tarkim knygas susijusias su megstamu filmuku,kokioje parduotuveje,tai vos nutempi.Net ir kuprine jam nupirkome su vieno megstamo multfilmo veikejo atvaizdu. bigsmile.gif Cia gal labiausiai,o kiti isvardinti punktai,kaip maista,kuri reklamuoja vaikai,t.p.veikia.Zodziu,reklama veikia ir suaugusiuosius,o vaikus manau dar labiau mirksiukas.gif ax.gif
Dykuma5
Maniškį intriguoja daugelis reklamų. Bet Danonki gal labiausiai, nes jau 7 metai, o vis sako - juk nuo jo kaulai bus stiprūs.
Aišku, jam labai patinka Actimel, Marsiečių, dantų pastų [Colgate bebriuką myli nuo to laiko, kai dar metukų neturėjo]
Inetux
Maniskius pirmiausia patraukia reklamos muzikinis takelis. ax.gif

QUOTE(vida/d @ 2008 11 16, 20:05)
drinks_cheers.gif su pasisakiusiomis,nes vaikai tikrai labai `imlus`visokioms reklamoms.Pvz.maniski labiausiai veikia personazai is animaciuniu filmuku...Ziuri filmukus,o po to kai pamato dar ir zaislus ar tarkim knygas susijusias su megstamu filmuku,kokioje parduotuveje,tai vos nutempi.Net ir kuprine jam nupirkome su vieno megstamo multfilmo veikejo atvaizdu. bigsmile.gif Cia gal labiausiai,o kiti isvardinti punktai,kaip maista,kuri reklamuoja vaikai,t.p.veikia.Zodziu,reklama veikia ir suaugusiuosius,o vaikus manau dar labiau mirksiukas.gif  ax.gif
*

As maniau, kad taip bus ir su mano dickiu, nes kai kurie animaciniu filmu herojai yra aukstumoj. Taciau kai rinkomes kuprine, tai vaikas pasirinko patoguma, o ne vaizda cool.gif Bet jau piestukus, sasiuviniu ir kt. pirkom tik su zmogum voru, zaibu makvynu ir pan. biggrin.gif
paukstiene
Suprantu visas, kad daugiau nei vienas punktas gali tikti. Tiesiog išrinkite labiausią. g.gif
jei galite atsakykite į šią anketą, ten galima žymėti kelis variantus, dėl to bus objektyvesni atsakymai, dar kartą ačiū smile.gif

http://www.apklausa.lt/answerform.php?form=16824 (alt+h)

Sirvita
Sveikos smile.gif

Noriu pasidalinti tuo, ko reklama "išmoko" vaiką g.gif
Pvz., yra reklama kurioje rodo, kad dantis besivalantis žmogus yra užsidėjęs slydininko šalmą... tai ką jūs manot doh.gif mano, tuo metu 4 metų, sūnus sakė, kad dantis valytis reikia su kepure lotuliukas.gif lotuliukas.gif juokinga, bet vaikai supranta viską tiesmukiškai. O tokio amžiaus vaikui sunku išaiškinti ... o kai pradėti aiškinti, dar labiau neišku jam pasidaro doh.gif
JO/NE
Aš su dukra dažnai padiskutuoju apie įvairias reklamos rūšis, nes kitaip turbūt ramiai pro parduotuvės lentynas nepraeitume biggrin.gif Ir galiu pasakyt, kad nuo kokių 4m.maniškės reklama nebeveikia schmoll.gif Na taip taip, gal kažkiek, kokia netiesioginė ar pan. Ir dar pati pakliuvau į savo spąstus doh.gif Jei dukra pamato, kad nupirkau kokį daiktą kurio reklamą ji matė, tai pasibaisėjus šaukia: "mama, tau smegenis išplovė" blink.gif Ir pvz. actimel anksčiau mėgdavo, o dabar nebegeria, nes reklamą matė rolleyes.gif
Ir dar kai parduotuvėje pamato kokį žaislą kuris jai labai labai wub.gif , bet aš matau, kad ten nereikalingas brudas į namus, tai gerai paveikia frazė, kad žaislas kinietiškas ax.gif O jei koks geresnis žaislas būna, tai tada nutyliu apie kilmės šalį smile.gif

P.S.:jei ir žinočiau ką atsakyt į pateiktus klausimus, neatsakinėčiau, arba tyčia klaidingai atsakyčiau, nes nežinau kur tie duomenys vėliau nukeliaus rolleyes.gif Pasinaudos kokia reklamos agentūra, tai paskui per TV vien animacines ar dar kokias reklamas skirtas vaikam matysim tongue.gif Nespėsim piniginės kratyt tongue.gif
Mojo
Gerai, kad yra reklama, kitaip turbūt nei dantų nesivalytumėm, nei vitaminų įsiūlyt galėčiau, o labiausiai man patinka saugaus eismo reklamos įtaka - pabandytum neprisegti saugos diržu kėdutėje, tai kaip ims priekaištauti: ar nori, kad iškrisčiau pro stiklą?
JO/NE
QUOTE(Mojo @ 2008 11 19, 12:35)
Gerai, kad yra reklama, kitaip turbūt nei dantų nesivalytumėm, nei vitaminų įsiūlyt galėčiau, o labiausiai man patinka saugaus eismo reklamos įtaka - pabandytum neprisegti saugos diržu kėdutėje, tai kaip ims priekaištauti: ar nori, kad iškrisčiau pro stiklą?
*

Aišku kiekvienas vaikas kitoks ir kiekvienoj šeimoj kitaip tvarkosi, bet kad vitaminai būna skanesni už saldainius, o dėl dantų valymo ir saugos diržų net klausimas nekyla, juk tai daro nuo kūdikystės, todėl yra įprasta 4u.gif Šitos reklamos labiau neatsakingiems tėveliams reikalingos tongue.gif (čia netaikau konkrečiai jums 4u.gif )
Lotyna
Na, siuo metu tv beveik neziurim, nebent tik animaciniu filmuku kanala anglu kalba.. Bet kad ten tos reklamos beveik nera, tai sunku kazka ir pasakyti..
angeliuks
QUOTE(JO/NE @ 2008 11 19, 22:30)
Aišku kiekvienas vaikas kitoks ir kiekvienoj šeimoj kitaip tvarkosi, bet kad vitaminai būna skanesni už saldainius, o dėl dantų valymo ir saugos diržų net klausimas nekyla, juk tai daro nuo kūdikystės, todėl yra įprasta 4u.gif  Šitos reklamos labiau neatsakingiems tėveliams reikalingos tongue.gif  (čia netaikau konkrečiai jums 4u.gif )
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Nors ir daug kartu ziurejo dukryte reklama, kai iskrenta mergyte neprisegta pro langa, bet, jeigu musu neatsakingumas, tai ir vaziuotu neprisegta. Pvz., buve atveju, kai su seneliu vaziavo ir pasakojo, jog senelis, jei leido atsistojus vaziuot doh.gif Bet kai pastoviai nuo mazens aiskinam apie tai, dabar pati primena: as neprisegta thumbup.gif
JO/NE
QUOTE(angeliuks @ 2008 11 21, 01:43)
Pvz., buve atveju, kai su seneliu vaziavo ir pasakojo, jog senelis, jei leido atsistojus vaziuot  doh.gif  Bet kai pastoviai nuo mazens aiskinam apie tai, dabar pati primena: as neprisegta  thumbup.gif
*

thumbup.gif pas mus tas pats, jei važiuoja su giminaičiais be savo kėdutės, pati pasiprašo, kad prisegtų bigsmile.gif Kokie faini tie vaikai, kartais būna nuovokesni už suagusius wub.gif
boruze157
Manau, kad pro priekinį stiklą iškrentanti mergaitė vaikus visus labai veikia, ir labai puiku, nes jei ne tėvai, tai patys vaikai primena, kad reikia prisegti saugos diržą thumbup.gif Tokios reklamos labai reikalingos.
Bet tai kas vyksta kalėdiniu laikotarpiu per TV yra absoliutus košmaras visiems tėvams g.gif tik reklama, jau ir žaisliukas doh.gif manoji net žaisdama imituoja-pagaminta Zaptf creations doh.gif doh.gif doh.gif o laiškelis kalėdų seniui ilgėja ir ilgėja lotuliukas.gif juk negali vienoms kalėdoms padovanoti ir šaltanosio šumiuko, ir sergančio ponio, ir barbės namo, ir Bratz lėlės su kvepalais, ir žvėrelių ligoninės lotuliukas.gif į ką pavirstų namai doh.gif beje ir taip panašūs į žaislų parduotuvę lotuliukas.gif
o kuomet nenoriu pirkti ko nors tikrai veikia pasakymas - čia kinietiškas, kokia prasta plastmasė, arba prasta kokybė thumbup.gif
be to-viena yra reklama, o kita- realus parduotuvių repertuaras mirksiukas.gif kartais reklamuojamas daiktas vaikams atrodo vertingesnis, nei tikrai geros kokybės žaislas parduotuvėje, tačiau nei sykio nereklamuotas Tv doh.gif o gaila mirksiukas.gif
Ramaškė
O mano dukra 5 m, vieną dieną mane privertė nupirkti į klozetą muiliuką, sakė, kad matė per televizorių reklamą ir ten sakė, kad labai geras daiktas smile.gif . Nupirkom, pakabinom ir tą patį vakarą per TV rodo Bref miltelių klozetui reklamą. Taigi, ji liko nesupratus, kaip tai, vakar sakė, kad muiliukas geriausias, o šiandien jau milteliai blink.gif . Tai dabar jau taip netiki visagale reklama biggrin.gif .
O kad nebūtų poster_offtopic.gif , tai manyčiau, kad labiausiai multfilmų herojai sudomintų.
paukstiene
Ačiū už patarimą atkalbant vaiką nuo daikto pirkimo pasakant, kad tai kinietiškas gaminys. Manau man pravers smile.gif
boruze157
Prašom 4u.gif bent jau man visada padeda atkalbant ar šiaip orientuojant mirksiukas.gif
Pavasarėlis
Musu trimetis. tinkamiausi du variantasi: kai reklamoje yra vaikai ir animaciniai personazia.

Kazkada budavo lenor reklama, su maza mergaite Marija, "sveiki, mano vardas marija, as jau didele", tai is kito kambario atbegdavo ziureti i ta marija, tokia sava buvo tapusi. Dar labai smagu kai vaikai terliojasi, o kodel? - todel kad jiems deme reik padaryti. smile.gif vis laukiu ar mums neprireiks daryti demiu g.gif
Pingviniuko skanumynai - kas be ko thumbup.gif . Triusio kakava - labai gerai. thumbup.gif
paukstiene
Ačiū mielosios už jūsų komentarus, ypač už konkrečių reklamų pvz ir vaikų elgesio aprašymus. Mano dukrai tik pusantrų metų, aš jai neleidžiu žiūrėti reklamos, mažiausiai ką darau - išjungiu teliko garsą. Pagal įvairią statistiką, vaikus labiausiai veikia garsas, muzika.
Taigi verslo idėja yra paprasta - parduoti produktą, o mano kaip mamos pareiga, kad mano vaikas nebūtų ,,prifarširuotas" reklamos. Reklamos aukos mes esame visi, ji yra visur, nuo to nepabėgsime, bet be pertraukos jos žiūrėti nepatarčiau.
rinna
Sveikos, reklamai kurti naudojamas "25 kadras", ir tai pastebi tik jautriausios akys, t.y maži vaikai ir aborigenai. Mat jų akys "neatbukusios " nuo televizoriaus, kompiuterių ir t.t. O mes suaugusieji to nepastebimt. Todėl taip ir traukia mažus vaikus tos reklamos. Tiesiog jos prikausto prie televizoriaus.
juraza
Mano vaiką labiausiai veikia TV shop laida, visada sako "skambink skambink,mums to reikia". O kai paaiškini,kad mums nereikia, tai sakopvz "kai aš pasensiu ir nebegirdėsiu,nusipirksiu tą klausos aparatą" lotuliukas.gif
Baniukas
lotuliukas.gif maniškis kai lūpos man paskirdo,pasiūlė apvalų pleistrą užsiklijuoti ir nusidažyti lūpas raudonai,arba visada patare kas man tiktų iš reklamuojamų daiktų
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O ir savęs nepamiršta ko jam reikėtų ax.gif
Elise
bye1.gif nenoredama kurti kitos temos, tesiu sia 4u.gif
As siuo duomiuosi kokia itaka daro reklama vaikams. Analizuoju kokias reklamas rodo per televizija ir kokias labiausiai pastebi vaikai. Tad prasau mamyciu, kurios stebi vaikucius ir galetu atsakyti i si klausima, pagalbos.
Taigi, idomu ka reklamuoja per vaikams skirtus laidas (animaziniai filmai, laidos), nes, deja, del darbo negaliu stebet multiku, nes kaip zinia juos rodo dienos metu smile.gif
Aciu 4u.gif
twins2
mano vaikus, tikrai veikia reklama, tada labai norai padideja doh.gif , arba pamato koki daikta, ir sako: o , mama paziurek cia tas is reklamos blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.