Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip jūsų pirmagimis priėmė brolį/sesę?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
Marisa
QUOTE(Kristina_mama @ 2010 02 25, 13:03)
Sveikos, mamytes,

Pati turiu vaikelį, dabar laukiuosi dar vieno.. Kiek nerimauju, kas bus, kai jis gims. Kaip mazyli priims esamas vaikutis.. Gal galite, ką patarti?
*

As taip pat sioje temoje anksciau rasiau zinute su prasymu apie literatura ir nuorodas i straipsnius, bet nieko mamytes neatrase i tai. Siaip reikia narsyti internete ir dometis. As taip pat nerimauju siuo klausimu ir stengiuosi bent psichologiskai ruostis galimoms situacijoms.
kristute.u
[quote=psjurgita,2009 03 06, 21:19]
Buvo dar tokia "problemele" iskilus reikejo sunums aiskinti kodel mergytes neturi pimpaliuku blush2.gif ,bet pavyko...atrodo
*

[/quo

lotuliukas.gif , o as dukrytems turejau aiskinti, kaip cia dabar gaunasi, kad broliukas toki daikta turi. Nors i darzeli ejo ir nemanau, kad nebuvo pastebeje, kad berniukai kitokie. Bet matyt nesuveda vaikai, kad ne tik kitur, bet ir pas mus seimoje berniukai ir mergaites atrodo skirtingai.

Na o del vaiku tarpusavio santykiu, tai kiekvienas reaguoja kitaip. Buvau skaiciusi psichologu straipsni, kad tas vaikas, kuris virsta nebejauneliu labiau pavyduliauja ir nedraugauja su tuo, kuris is jo ateme tevu demesi, bet sis atvejis nemums.
Kaip tik vidurinele su broliuku geriau sutaria, moka uzsiimti ir jis pats labiau su ja nori zaisti, o vyresnelei tai nepatinka. Ji baisiai myli broliuka ir nori su juo buti, vis bando ji panesioti, pamyluoti, o mazylis nevisada to nori. Cia ir kyla problemos. Atsiranda vyresneles pyktis abiem jauneliams. Bando jiems pakenkti, sugriauti ka nors, sugadinti. Zodziu yra trintis ir pavyduliavimas tik is vyresneles puses, o del tevu demesio jie nekovoja, na bent jau be piktumu kovoja.

Kristina_mama
Sveikos, super mamos smile.gif

Naudinga ir įdomiai pateikiama paskaita. Rekomenduoju:

Paskaitos tema: Kai šeimoje daugiau nei vienas vaikas...“

Laikas:
Kaune, kovo 15 d. nuo 18.30 iki 21.00 val.
Vilniuje, kovo 16 d. nuo 18.30 iki 21.00 val.
Paskaitos temos:
• Koks amžiaus skirtumas tarp vaikų geriausias?
• Gimimo eiliškumas ir jo įtaka asmenybės vystymuisi
• Kaip paruošti vaiką mažylio atėjimui?
• Kaip teisingai paskirstyti dėmesį visiems vaikams?
• Kodėl jie nuolat pešasi?
• Kaip elgtis, kai vaikai konkuruoja tarpusavyje?
• Kaip padėti vaikams tinkamai išreikšti bei valdyti emocijas?
• Kaip sukurti efektyvią vaikų santykių schemą?

Registracija būtina:
El. paštu: paskaita(eta)galimybes.lt
Tel. (8 5) 2305463
Mob. tel. 8 687 72377
apapujoputa
tik perskaicius sita tema supratau kad dar ir tokia problema gali but blink.gif
Bevardė pilis
QUOTE(Kristina_mama @ 2010 03 09, 11:48)

Laikas:
Paskaitos temos:

Registracija būtina:
Tel. (8 5) 2305463
Mob. tel. 8 687 72377
*

o kur Klaipėdaaaaaaaaa unsure.gif laukiu, kad pasidalintų mamytės, ką sužinojo iš šių seminarų ax.gif mirksiukas.gif
Marisa
QUOTE(Kristina_mama @ 2010 03 09, 11:48)

Laikas:
Paskaitos temos:

Registracija būtina:
Tel. (8 5) 2305463
Mob. tel. 8 687 72377
*

Gal jau kas issiaiskino, kur Vilniuje vyks paskaita, kas ja ves ir kiek kainuoja? ax.gif
Bevardė pilis
QUOTE(Marisa @ 2010 01 18, 11:23)
Noriu paprasyti ideti nuorodu i protingus straipsnius sia tema arba parasyti knygu pavadinimus, kurias verta butu paskaityti, kad geriau suprasti, kas dedasi vyresniuju broliuku ir sesuciu galvelese, kai atsiranda naujas seimos narys.

Aciu  4u.gif
*

va šitoj knygoj yra kažkiek info, šiaip apskritai ši knyga man tinka tongue.gif
Christopher Green „Mažylio tramdymas“
eglelapas
Pirmagimis sunus sesutes gimima prieme labai naturaliai, su dziaugsmu, nes prase kokius 3 metus, kad dar vaiku turetume. Jauciu, kaip jis ja myli, spinduliuoja tiesiog su ja budamas. Kartais kalba, kad ir daugiau vaiku butu gerai, na jis dar ir broliuko noretu smile.gif
Treciadiene
Na o mes turim gan nemažą problemą su pavydu, nežinau ką daryti. Atrodo ir myli, ir džiaugiasi sūnelis gimus sesei, bet kai reikia maitinti prasideda isterijos. Liepia ją mesti, neduoti valgyti ir t.t. Nežinau kaip spręsti šią problemą.
miligerta
Labai lauke brolio,bet dabar myli sese wub.gif biggrin.gif
Deimante Mazute
Sveikos,

Mano dukrytė labai laukė leliuko, glostė pilvą, bučiavo, apkabindavo, džiaugdavosi, kai leliukas įspirdavo... Tik sakė, kad nori sesytės, bet echoskopas vis brolį parodydavo smile.gif Tai nuteikinėjom, kad gali būti ir brolis. Galiausiai tiko ir brolis.
Kai gimė brolis, mūsų didžioji pamačius iš laimės net drebėjo, vis bučiuoja, jei pradeda krebždėt mažylis, tuoj šaukia - mama, leliukas nubudo, eik greičiau. Net pyksta, jei dar kažką darau smile.gif Čiulptuką paduoda, kalbina, karusėlę įjungia... Atrodo, džiaugiasi, bet...
Nors dukrytei jau 3 m. 9 mėn., jau 2 m. nebenešioja sauskelnių, bet kartas nuo karto pasitaiko nelaimių sad.gif Ypač naktį - tai keliamės ir vedam į tualetą. O prieš keletą dienų ir dieną pradėjo į kelnes daryti ir ne po vieną kartą. Ar kad nuo rudenio į darželį pradėjo eiti, ar taip išreiškia dėmesio stoką, ar koks uždegimas ar peršalimas... Jau nebežinau, ką ir daryti - ir kalbamės gražiuoju, ir piktuoju, ir per užpakalį gauna. Ji supranta, kad bloai padarė, bet toks jausmas, kad nebejaučia, kada sušlampa. Jau naktim pradėjom sauskelnes dėti, nes vieno karto žadint nebeužtenka, o šiandien ir dieną uždėjau, nes nebegaliu. Ir kur problema?
IwonaBogd
Musu vyresnelis labai lauke broliuko. Mes stengiames jam isaiskinti, kad jie abu musu mylimi suneliai. Labai daznai kartojam kaip mes juos mylis. Tad vyresnelis irgi labai myli maziuka. Buciuoja, glosto, rodo zaisliukus. Butinai nori visiems parodyt savo broliuka. Labai dziaugiames tokiu bendrabimu. thumbup.gif
evelinaite
Musu seimoje visos buvo laukiamos, tiek paciu musu tiek jau esanciu sesuciu. Tarp paskutiniuju pusantru metuku skirtumas. Galvojau bus sunku pasidalinti mamos demesi. Bet anaiptol, mergaites labai gerai sutaria, o kai buvo visai mazuliuke, tai kita dukryte ziuredavo ka as daro su sesyte, ta pati darydavo su lelyte smile.gif
jurgitele741
Dukra labai laukė broliuko thumbup.gif Kai dar nesilaukiau jau sakė ,,Mama, noriu broliuko" biggrin.gif Kai pasakėm, kad turės sesutę arba broliuką, labai džiaugėsi smile.gif Vėliau, kai pagimdžiau, labai mylėjo broliuką, kalbindavo, žaisdavo su juo biggrin.gif Dabar kartais pasipeša abu, bet šiaip gerai sutaria ax.gif
adi@v
Pas mane pilvelyje mate, kad gyvena broliukas, bet laukem leliuko smile.gif Dabar visiems rodo nauja seimos nari ir ,,perdetai" (gal tik man taip atrodo) rodo meile, t.y. buciuoja rankytes, kojytes ir tt., su plaukuciais kutena veiduka, labas butinai turi duoti. Vienos negaliu palikti nei akimirkai, nes tuoj ka nors idomaus sugalvoja paveikti su broliu biggrin.gif
*zara*
Siuo metu dukryte labai laukia broliuko,arba sesutes wub.gif nemanau kad bus problemos.Tikiuosi viskas bus gerai 4u.gif
Deimante Mazute
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 09 28, 17:25)
Sveikos,

Mano dukrytė labai laukė leliuko, glostė pilvą, bučiavo, apkabindavo, džiaugdavosi, kai leliukas įspirdavo... Tik sakė, kad nori sesytės, bet echoskopas vis brolį parodydavo smile.gif Tai nuteikinėjom, kad gali būti ir brolis. Galiausiai tiko ir brolis.
Kai gimė brolis, mūsų didžioji pamačius iš laimės net drebėjo, vis bučiuoja, jei pradeda krebždėt mažylis, tuoj šaukia - mama, leliukas nubudo, eik greičiau. Net pyksta, jei dar kažką darau smile.gif Čiulptuką paduoda, kalbina, karusėlę įjungia... Atrodo, džiaugiasi, bet...
Nors dukrytei jau 3 m. 9 mėn., jau 2 m. nebenešioja sauskelnių, bet kartas nuo karto pasitaiko nelaimių sad.gif Ypač naktį - tai keliamės ir vedam į tualetą. O prieš keletą dienų ir dieną pradėjo į kelnes daryti ir ne po vieną kartą. Ar kad nuo rudenio į darželį pradėjo eiti, ar taip išreiškia dėmesio stoką, ar koks uždegimas ar peršalimas... Jau nebežinau, ką ir daryti - ir kalbamės gražiuoju, ir piktuoju, ir per užpakalį gauna. Ji supranta, kad bloai padarė, bet toks jausmas, kad nebejaučia, kada sušlampa. Jau naktim pradėjom sauskelnes dėti, nes vieno karto žadint nebeužtenka, o šiandien ir dieną uždėjau, nes nebegaliu. Ir kur problema?
*

Buvo trumpalaikė problema - parodėm dukrytei daugiau dėmesio, pagirdavom už pagalbą ir viskas susitvarkė smile.gif Dabar noriai pasaugo broliuką, kai mama eina į dušą ar arbatospasitaisyti thumbup.gif Turiu tikrą pagalbininkę. O dėl nelaimių dienos metu jau praėjo, o naktį visko pasitaiko. Tikriausiai jai dar ne laikas sausai iš lovos atsikelt. Svarbiausia, kad myli brolį be galo, nepavydi mamos dėmesio jam.
sunray
Smagu, kad radau jusu tema. Tarp mano vaiku 1.8 men skirtumas. Dabar mergytei 2.4 men, berniukui 5 men. Grizus is ligonines mazoji dideliu reakciju neparode, nors manau isgyveno vien del to, kad is ligonines grizau beveik po dvieju savaiciu, mat sunus gime neisnesiotas. Sunkiausia buvo pirmomis dienomis, veliau lyg ir isivaziavome. Kol tetis buvo tevystes atostogose, mazoji galutinai susidraugavo su puoduku, taciau jau menesis, kai puodukas / wc tik mazam reikalui, kakoja i kelnes. Is pradziu nebekreipeme demesio, buvau skaiciusi jog taip buna, bet dabar jau pradedu nerimauti, nes situacija negereja. Bandziau kalbeti graziuoju ir piktuoju, niekas nepadeda. Gal galite kas pasidalinti savo patirtimi, kaip sia beda sprenete, kiek gali dar tas kakojimas kelnese testis....
šneider
Tarp vaikų pas mane 2 metai ir du mėnesiai skirtumas, tai sūnus šeimos pagausėjimą normaliai priėmė.

Kol laukiausi, visada glostydavo man pilvą, aiškinau jam, kad ten sesė gyvena. O kai gimė sesutė, tai vaikas niekaip nesuprato, kaip čia yra, kad sesė pilve gyveno, o dabar jau ne lotuliukas.gif

Dabar labai nori rūpintis sesute, jei kur einam, neina kol sesės kartu nepaimam, jei pradeda verkt mažoji, sako duok valgyt pienuko sesei, arba prieina ir sako: nu kas yra, mažoji biggrin.gif

Tikiuosi kad ir užaugęs taip rūpinsis sese.
dolce fragola
Noreciau pasisakyti 4u.gif
Pati kol kas dziaugiuosi vienu angeleliu - dukryte, bet noreciau triju dziaugsmeliu wub.gif
o pasisakyti norejau apie drauges tris sunelius. Is tikruju fantastiski vaikuciai, labai grieztai, bet teisingai isaukleti. maziausiam nera metuku, tai vyresneliai (vienam 5, kitam 9 m.) idomiai priima mazyli,myli ji, bet patys pries ji labai rodosi suauge tongue.gif sako broliukas per daug verkia biggrin.gif ir is vis Jis dar mazius biggrin.gif Is tikruju buvo labai laukiama mergaite wub.gif bet kai kas auksciau nusprende, kad sulauks treciojo berniuko drinks_cheers.gif
P.S. viskas is anksto nulemta - maktup wub.gif
just77
mūsų priėmė ramiai, žinoma tarp jų skirtumas buvo pusantrų metų. tačiau visi musiškiai pakankamai ramiai išgyveo kito atsiradimą
Grazinasta
Tarp mano vaikuciu 4,5 m skirtumas.
Dukryte labai lauke ir labai sauniai prieme broliuka,negaliu atsiziureti kokia didele tarp ju meile,kaip jie vienas kitam reikalingi wub.gif Pati augau be broliu ir seseru tai man tai nauja bet negaliu atsidziaugti kai matau kaip jie myli vienas kita 4u.gif
Kaip ir minejau pavydo jokio is vyresneles thumbup.gif
Rasa Luksiene
Sveikos, tarp musu mergaiciu 3 metuku skirtumas. Mano dukrytė labai laukė leliuko, glostė pilvą, bučiavo, apkabindavo, džiaugdavosi, kai leliukas įspirdavo... Tik sakė, kad nori sesytės, ir gime sese.
Kai gime sesyte, musu didziojo nezinojo ka daryt, liesdavo, buciuodavo ja, o kai pradedavo verkt iskart saukdavo mane kad ateiciau smile.gif

rittusia
Abidvi dukros labai lauke ir skaiciavo dienas,kada gims ju sesute rolleyes.gif .Jos labai patenkintos kad budamos pilnametemis,sulauke tokios mazytes sesutes thumbup.gif .
samantila
4u.gif Sveiki, tarp mano mergyčių šešių metų skirtumas.Labai laukė sesytės ir pilvelį pašnekindavo, kai spurdėdavo glostydavo- kai pajusdavo, džiaugsmas nesitveria. bigsmile.gif
Kai gimė ir atsivežė tetis į ligoninę tai priėjus ašarytės tik papt ax.gif į mane žvilgt ir į sesę, jokių žodžių o šypsena iki ausų tokia drovi...na labai džiaugesi ir jaudinosi jau ne maža supranta daug ką....Lb priėmė į namus jokių problemų, ir dabar abi žaidžia, ji kaip vyresnėlė jaučiasi taip gerai, kad gali pamokyti, panešioja, pamyluoja....jau ir broliuko norėtumėm biggrin.gif thumbup.gif
KRŪTA
Pirmoji dukra buvo aštuonerių, kai gimė broliukas. Truputį jautėsi nuoskauda..bet labai padeda, kai paprašai pagalbos, bendras rūpestis suvienija ir nuveja blogas mintis.
Sigita30
Tarp maniškių sūnelių - 3,5 metų skirtumas. SU pavydu perskaičiau apie gražiai sutariančius vaikus. Mūsų šeimoje tik gimus jaunėliui pirmagimis labai skaudžiai išgyveno dėmesio trūkumą. dar ir dabar atsimenu, kaip maitinu mažąjį užpakaliu užrėmusi miegamojo duris, o vyresnėlis tuo metu jas spardo ir spiegia, kad jis dabar nori žaisti. Dabar mažyliui jau 11 mėn., vyresnėlis kaip ir apsiprato turįs brolį, bet vis tiek taikosi jį nuskriausti. Sutaria praktiškai tik tada, kai didysis išdykauja ir visaip maivosi, o mažasis mėgina mėgdžioti arba, atvirkščiai, kai mažasis krečia kokias aibes, o didysis džiūgauja.
samantila
QUOTE(Sigita30 @ 2011 02 10, 11:34)
Tarp maniškių sūnelių - 3,5 metų skirtumas. SU pavydu perskaičiau apie gražiai sutariančius vaikus. Mūsų šeimoje tik gimus jaunėliui pirmagimis labai skaudžiai išgyveno dėmesio trūkumą. dar ir dabar atsimenu, kaip maitinu mažąjį užpakaliu užrėmusi miegamojo duris, o vyresnėlis tuo metu jas spardo ir spiegia, kad jis dabar nori žaisti. Dabar mažyliui jau 11 mėn., vyresnėlis kaip ir apsiprato turįs brolį, bet vis tiek taikosi jį nuskriausti. Sutaria praktiškai tik tada, kai didysis išdykauja ir visaip maivosi, o mažasis mėgina mėgdžioti arba, atvirkščiai, kai mažasis krečia kokias aibes, o didysis džiūgauja.
*

4u.gif Manau ateis laikas kai juodu prades suprast vienas kitą ir draugaut, kai ras bendrų interesų kai mažylis prades kalbet manau susidraugaus thumbup.gif , o dabar daug kantrybės linkiu drinks_cheers.gif
begedia
pas mane tarp vaiku 1,6men skirtumas, viresnioji broliuka labai myli nuo pat pirmu dienu ax.gif smile.gif
JJmama
Labai sauni temele, aciu autoriui 4u.gif
Gal pametinuku mamos pasidalintu savo patirtimi? ax.gif Cia daugiau pasisako mamytes, tarp kuriu vaikuciu daugiau metu skirtumas rolleyes.gif kai jau vyresneliai siek tiek ,,protingesni", idomu butu kaip yra pametinuku seimose rolleyes.gif

Tarp mano mazyliu bus metuku ir 2 menesiu skirtumas. Dabar kartais mazylis man pilva buciuoja, vis sakau jam kad ten ,,lelia" bet su nerimu laukiu, kaip bus, kai is gimdymo namuciu grisiu su antruoju..
Dewona
pirmaja dukryte sus sesute pradejome po truputi pratinti kalbomis kai man jau pradejo matytis pilvukas,aiskindavome ir klausdavome ko labiau ji noretu broliuko ar sesutes,visa laika ji mums sakydavo kad broliuko,nors kas keisciausia,nezinodami kad mes jau laukiam antrojo vaikucio ,dukryte jau sake kad ateina vaikutis,bet mes kaskaip jos nesuprasdavom koks vaikas ateina,o kalbeti dar mazai kalbejo,tai kaskaip galvojom kad ji megdzioja,bet kai suzinojom apie nestyuma labai apsidziaugem:) tai ji lauke kad butu su kuo zaisti ir kasdien vis klausinejo tai kada? kai suzinojome kad bus dukryte dar viena tai buvo sunku didziaja itikinti kad bus sesute,nes ji kaskodel tvirtino kad broliukas,bet laikas ejo ir ji sutiko kad ar broliukas ar sesute ji labai myles ir pades auginti.kai liko menesiukas paskutinis ji su mociute isvaziavo i kaima ir ten bebudama lauke kada mes atvesim jai mazaji kudikelis,kasdien paskambinusi klausdavo to paties "kada mamyte atvaziuosit ir atvesit?" ir po gimdymo kai mus paleido po savaiteles nebegalejom buti ir be didziosios mergaites tai nusprendem keliauti i kaima ,o kelias virs 220km i viena puse.didziausias dziaugsmas buvo pamatyti atbegancia pasitikti dukryte,kuri per menesi ismoko labai gerai kalbeti smile.gif ir pasirode labai daug paaugusi.Parodem jai sesute ji labai apsidziauge ir tikrai labai padejo ir dabar padeda,prisiriso prie tevelio labaiu tik,nes jis mat maziau budavo su mazaja,tai tetukas buvo jai viskas kartu valgydavo ,zaizdavo ir eidavo drauge miegoti,kai paaugo sesute ir pradejom ja maitinti is buteliuko,tai prasydavo leisti ja pamaitinti ir tikrai labai rupestingai laikydavo buteliuka, ir dabar buna kad megsta pamitinti sauksteliu kosyte sesutei,o mazylei musu jau greit bus 9 menesiukai,o didziajai jau 4 metukai ipusejo smile.gif
dodezile
OI sunkiai sunkiai, mat jis buvo palepintas tėvelių, tai patys ir kalti - klaidą padarėm - nes skaudžiai kainavo vaikui tai psichologiškai... o kaip gimė trečias - tada jau abiems džiaugsmo buvo...
lulk@
Puikiai:) skirtumas 4,5 metuku. dukra pradejom ruosti vaiko atejimui, kai dar nesimate pilvukas, nors ji mum yra sakiusi, dar pries pastojant, kad tures broliuka smile.gif kai bandem sakyt, kad gali gimt ir sese, sake, ne, as turesiu broliuka. taip ir buvo, gime sunus. dukra pasikeite, pasidare kazkokia vyresne. nuo pat pitmu dienu stengesi padet man visais imanomais budais.
lely
4u.gif
skirtumas tarp mano mergyciu 3 metai, abi sauniai sutaria, kartais pasimato siek tiek pavydo, pvz, kai mociute viena paima ant keliu, tai ir kita prisistato, bet cia manau normalu, siaip mazoji (1m) kartais net pavydesne uz sese. vyresnele labai dziaugiasi sese, vis man sako, kad "as norejau turet tokia sese" ir dar priduria "sese jau pagimdei, o dabar pagimdyk broli" biggrin.gif
Resnichka
Sveikos. Aš neseniai pagimdžiau antrą vaikelį ir štai su kokia problemą susiduriau... Ankščiau visas konfliktines situacijas su vyresniuoju (jam dabar 3 metai) spręsdavom duodant jam išsirėkti, nekreipdavom dėmesio, jei jis šaukdavo dėl kokių nors savo įgeidžių ar nepasitenkinimų. Dabar gi, kai namie mažylė, jo šauksmai ir staugimai mums atrodo patys baisiausi ir nepageidautini, nes mažylė arba negali užmigti, arba išsigasta, arba pabunda.
Ką daryti? Arba vyresnysis lieka be auklejimo (nes viskas leidžiama kad tik nerėktų), arba mažylė nuo pirmų dienų kaip durdome auga.
Labai domina mamyčių auginančių panašaus amžiaus skirtumo vaikelius patirtis. 4u.gif
Agla
iki nestumo kai paklausiau ar noretu brolio ar seses tai pradejo verkti, kad nieko nenori doh.gif .Bet kai pastojau ir pilvukas pasimate lb dziaugesi ir lauke thumbup.gif .Labai myli dbr, nors buna ir parekauja lotuliukas.gif
Jovani
QUOTE(JJmama @ 2011 02 17, 20:48)
Labai sauni temele, aciu autoriui 4u.gif
Gal pametinuku mamos pasidalintu savo patirtimi? ax.gif  Cia daugiau pasisako mamytes, tarp kuriu vaikuciu daugiau metu skirtumas  rolleyes.gif  kai jau vyresneliai siek tiek ,,protingesni", idomu butu kaip yra pametinuku seimose rolleyes.gif

Tarp mano mazyliu bus metuku ir 2 menesiu skirtumas. Dabar kartais mazylis man pilva buciuoja, vis sakau jam kad ten ,,lelia" bet su nerimu laukiu, kaip bus, kai is gimdymo namuciu grisiu su antruoju..
*

matau, jog jau susilaukėte antro leliuko, tai gal papasakosite kaip visgi mažylis priėmė "konkurentę"? rolleyes.gif Kaip jiems sekasi sutarti? 4u.gif
indica
Kuo puikiausiai - kai gime sesute, mazylei buvo 2m 4men, bet reagavo ir iki siol tebereaguoja tiesiog nuostabiai: nori myluoti, buciuoti, glostyti, liepia man paimti leliuka, duoti papuka, kai jis pradeda nerimti, pati bando raminti rodydama barskucius ir kartoja mano zodzius "neverk, mazute, labai tave mylim" wub.gif O del rekavimo problemos neturim: vyresneles nuo pat pradziu netildem, tai mazoji nelabai i jos spygavimus ir reaguoja (nors tikrai nekurcia), o vyresnioji nakti mazyles jau irgi nebegirdi thumbup.gif
deltadu
Kadangi mano pirmagimis jau buvo paaugęs, tai pats prašėsi broliuko arba sesutės. Na, ir nupirkom ax.gif
juramarina
QUOTE(deltadu @ 2011 08 09, 09:00)
Kadangi mano pirmagimis jau buvo paaugęs, tai pats prašėsi broliuko arba sesutės. Na, ir nupirkom ax.gif
*

musu dukryte irgi nuolat sneka... kada ... kodel, ... tongue.gif tongue.gif
mes tik susizvalgome ir sypsomes... smile.gif biggrin.gif aisku, kad jau labai laba ireikia. smile.gif g.gif
Jus saunuoliai. lotuliukas.gif sekmes
*Lukro*
QUOTE(Resnichka @ 2011 06 03, 15:45)
Sveikos. Aš neseniai pagimdžiau antrą vaikelį ir štai su kokia problemą susiduriau... Ankščiau visas konfliktines situacijas su vyresniuoju (jam dabar 3 metai) spręsdavom duodant jam išsirėkti, nekreipdavom dėmesio, jei jis šaukdavo dėl kokių nors savo įgeidžių ar nepasitenkinimų. Dabar gi, kai namie mažylė, jo šauksmai ir staugimai mums atrodo patys baisiausi ir nepageidautini, nes mažylė arba negali užmigti, arba išsigasta, arba pabunda.
Ką daryti? Arba vyresnysis lieka be auklejimo (nes viskas leidžiama kad tik nerėktų), arba mažylė nuo pirmų dienų kaip durdome auga.
Labai domina mamyčių auginančių panašaus amžiaus skirtumo vaikelius patirtis.  4u.gif
*

matau,kad temuke nelabai gyva, bet vat jusu aprasytas atvejis grynai kaip pas mus tik dar reiktu prideti pavydo priepuolius doh.gif nzn gal cia todel kad jis buvo labai lepinamas, iprates buti visada pirmoje vietoje.nzn ka daryti, bet matau kad situacija tikrai nera gera,bijau kad nieko nedarant galima dar labiau paastrinti unsure.gif
Brile
QUOTE(Resnichka @ 2011 06 03, 15:45)
Labai domina mamyčių auginančių panašaus amžiaus skirtumo vaikelius patirtis.  4u.gif
*

kai sūnus buvo panašaus amžiaus keleta kartu bandė parėkauti ir reikalauti savo bet kokia kainą verysad.gif ,pirma kartą pakalbėjom,lig ir suprato,bet kažko negavus vėl pakartojo koncertą verysad.gif tada jau gavo su dairžu,apsiramino ir kelis men.buvo ramu.bet vel kaškas į galvele šovė ir vėl šaukia reikalauja savo,tada ant duru pakabinom diržą o sūnu į kampą pastatem pagalvoti apie val.stovėjo verysad.gif .Paskui atsiprašė ir jau virš 2-jų metu be isterijų,riksmų ir reikalavimų gyvenam.Dėl visko tariamias ir randam kompromisą biggrin.gif O diržą nuo durų po mėn.nukabinom,daugiau jo mums neprireikė biggrin.gif esu prieš smurtą prieš vaikus bet kartais kiekviena mama laikų privalo pastatyti savo piplį į vietą ir nubriežti aiškias ribas.Nes paskui kai paaugs gali buti per vėlu.
Kai gimė mažojį nemačiau nei vieno vyresnelio kad taip rupintusi, žaistu, mylėtu,mokytu mažaja sesute ax.gif .O svarbiausia nėra jokio pavydo thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.