lengvute
2003 09 15, 21:56
Papasakokit, kada jūsų vaikas pirmąkart pažino tokį dalyką, kaip kompiuteris :  , kiek jam leidžiate būti prie kompiuterio, ar jau paliekat prie jo vieną, kokias programėles užleidžiate, ar vaikai jaučia saiką, lengva jiems paaiškint, kad gana ??? Aš tik vakar leidau saviškėms pirmąkart prisiliest prie kompo :  , parašėm žodelius, paskaičiavom šį bei tą, bet nežinom jokių programėlių, kurios padėtų 6m. vaikams lavintis, gal kompaktus perkat ar parsisiunčiat ką nors, papasakokit  ... Kaip manot, ar nuo sėdėjimo prie kompiuterio vaikui daugiau naudos (išmoksta logiškai mąstyti, vysto greitą reakciją ir t.t.), ar žalos (sėdi susikūprinęs, pavargsta akys, skauda galva, pamiršta, kad yra kitokių būtinų dalykų ir t.t.)? Ar manot, kad vaikui kompiuteris - nepamainomas dalykas, ar galima ir net patartina be jo puikiausiai apsieiti?
mamulia
2003 09 22, 08:43
Maniske ismoko naudotis kompiuteriu 3 metu,kai nusivesdavau i darba ir turedavo ji valanda ramiai isbut,tai duodavau laikrasti ir liepdavau teksta perspausdint  puikiaiiseidavo ir idomu jai buvo. Bet veliau nusibodo ir ji eme tyrinet kompiuterio galimybes. taigi,dabar beveik 6eriu ji jau puikiai moka naudotis kompiuteriu,rasyti,piesti,klausytis muzikos,zaisti zaidimus,mielai zaidzia su barbem barbie.com,moka ijungt,isjungt,perkraut kompiuteri,ty ji isijungus jau neklausia ka daryt. Va taip. Ankscaiu jai jis labiau rupejo,dabar idomumas atslugo. Per diena pasedi koki pusvalandi,kartais ir maziau. O del lavinimo,Lengvute,kodel tu vis nori jas lavint,tobulint,ugdyt? Gal tiesiog leisk joms ten pazaist,atsipalaiduot
Vyresne leidau nuo kokiu 5m., bet dazniau zaidzia, kazkaip piesti nenori, yra gandriukas.lt tai ten pakankamai dau puslapiu vaikams nurodyta, puikiausiai susigaudo ko nori. O maziuke pradejo nuo 2m. sedeti, dar sunkiai valdyti pele sekasi, bet kai yra zaidimas su rodyklem moka, nors labai nori "Didziasias lenktynes" zaisti, bet neklauso dar tos masinytes. O dabar kaip tik Akelotes nukainavimas buvo, tai pripirkom zaidimu kruvas.
Mano sunus prie kompo pirma kart atsisedo 7 metu, dabar jam 8, ir su kompu yra problema. Pradejau labai riboti prie kompo praleidziama laika (leidziu tik 30 min. 1kart per savaite), antraip greit taptu nuo jo priklausomas. Daugiau nieko veikti nebenori, jei tik leidi kompu zaisti... Zaistu turbut visa para kol akys isvarvetu. Nebereikia nei valgyti, nei draugu, nei knygu, nei mokslo. Zaidimu stengiuosi visai nepirkti, na nebent didaktinius zaidimus. Bet visokiu zaidimu pilnas inernetas, susiranda ten. Manau, kol dar kompo nereikia mokslams, tegul maziau prie jo sedi. Prisisedes dar.
Maniskiui 6 metai.Jei kas ka daro prie kompo vis ziuri,stebi,klausineja.Kartais net pati paklausiu ka dabar daryt ir jis pasako.Buna labai patenkintas nes padeda mamai.
Maniskiui 2.5 metu, nuo kompo neatkrapstyt :-/Turejau net kabliuka i duris idet, kad prie to kompo nelystu, nes isijunkt jam irgi ne problema.Kiekviena diena prasideda (ir baigiasi) "mama, zaidima zaisiu sinki sinki (Tinki Vinki) arba miffi".Leidziu kolkas pazaisti, kol turiu pvz. svarbu skambuti ir nenoriu , kad sekiotu is paskos su savo "mama, pasneket noriu". Nuo kompo pavyksta nuvaryt tik su asarom kolkas :'(
maniskis kol buvo visai maziukas jam kompas labiau rupejo. Bent savaitgaliais galedavome issimiegoti - ijungi koki filma ir apie valanda buna ramu. Dabar susidomejimas kiek nslugo. Itariu tam itakos turi, kad kompas pas mus namuose tik vakarais ir abu teveliai juo sunkiai bepasidalina - o ir filmu nepaveza sis. Belieka laukti kol bus galimybes savo kompa susitaisyti. Jau ir 80 gb hardas jam paruostas - galima bus daug filmu sandeliuoti ;D
Viktualina
2003 10 11, 23:32
Jo, mes kompu naudojamės nuo metų... Dabar guodžiamės tuo, kad nusipirkom ploksčią ekraną, tai gal ne taip kenkia akytėms... Mat pas mus kompe ir nuotraukos, ir šeimos video archyvai, tai vaikai ir žiūri... O berniukas 4m, jau jis pora metų kaip pats internete žaidžia žaidimus, moka įsijungt ir išjungt. Bet aišku manau, kad tai visai nebūtina. Tik mes tėvai tokie, tinginiai... Tingim knygutę vietoj kompo paskaityti...
naudojasi nuo tada kada namie atsirado, bet kol interneto ir zaidimu nebuvo nereikejo, dabar karas namuose ir auklejimo priemone : jeigu nesutvarkysi - kompo nebus  internete barbie.com pagrinde, o is zaidimu tai tik lavinamieji, sakau jeigu jau akis gadint, tai kad bent nauda kokia butu  anglu kalba tik is kompo ir ismoko, skaiciot irgi, apie reakcija net kalbet neverta, o paskutniu metu kol neto nebuvo zoologijos soda state zaidimas yra toks Zoo Tycoon. liuks dalykas, labai domejosi kaip gi zvereliams narvus padaryt kad jiem gerai butu + anglu kalba, nes viskas ten angliskai, tai kad papildomai teko kruva knygu jai perskaityt kad apie zverelius viska zinotu, kur gyvena, ka megsta ir t.t. bet buvimo laikas paprastai ribojamas apie val. neilgiau per diena, isimtis kai iseit kur man reikia, tada kiek nori sedi
| QUOTE | naudojasi nuo tada kada namie atsirado, bet kol interneto ir zaidimu nebuvo nereikejo, dabar karas namuose ir auklejimo priemone : jeigu nesutvarkysi - kompo nebus  internete barbie.com pagrinde, o is zaidimu tai tik lavinamieji, sakau jeigu jau akis gadint, tai kad bent nauda kokia butu anglu kalba tik is kompo ir ismoko, skaiciot irgi, apie reakcija net kalbet neverta, o paskutniu metu kol neto nebuvo zoologijos soda state zaidimas yra toks Zoo Tycoon. liuks dalykas, labai domejosi kaip gi zvereliams narvus padaryt kad jiem gerai butu + anglu kalba, nes viskas ten angliskai, tai kad papildomai teko kruva knygu jai perskaityt kad apie zverelius viska zinotu, kur gyvena, ka megsta ir t.t.
bet buvimo laikas paprastai ribojamas apie val. neilgiau per diena, isimtis kai iseit kur man reikia, tada kiek nori sedi |
Iva, o kur ta zaidima gavot? parsisiuntet ar pirkot? as irgi tokio noreciau...
o siaip tai maniskis, anksciau tikrai ilgiau sededavo... kai buvo kokie 3 metai. bet del kompo kazkaip perdaug nesipykdavom... dabar visokiais karpiniais is spalvoto popieriaus uziimam, tai kompas ne taip traukia... na praleidzia jis prie jo apie 20 min max. bet ne kiekviena diena, ne del to,kad as neleidziu, o del to,kad paskutiniu metu jau matyt pabodo... o leisti vaikui 30 min savaite, tai man biski keistai atrodo... as ne piktai. 
Une is drauges perrasiau, jeigu nori tau irgi perrasysiu, va tik kaip perduot? as Vilniuje gyvenu. o tu nuo jo toli, kiek supratau
lututee
2003 11 13, 22:17
Musiskio irgi vienintelis zaisla kompas, pats nemoka valdyt peles , bet praso musu zaist zaidimus, zino kur kokia ikonele ant destopo, tai kadangi kalbet nemoka tai parodo. Galetu visa diena sedet, kad kas zaistu su juo. Ziuri multikus per kompa. Ir skaiciuot ismoko is kompo, juokingai atrodo kalbet nemoka bet skaiciuoja, ir deja angliskai skaiciuoja.
lututee
2003 11 13, 22:19
O kompu dometis pradejo 2 metu. dabar 3. 3 m. net nakti babudes praso ijunkt kompa jam kompas kaip seimos narys.
Maniske nuo 3 metuku prie kompiuterio... Prasedetu visa diena ir nakti... Labai gerai orientuojasi, naudojasi pelyte. O zaidimus kompiuterinius dievina. Yra mase vaikisku, orientaciniu zaidimu, tokiu kaip "Pinokis", "Coliuke". Puikiausiai orientuojasi ir issikrauna, kaifuoja prie rimtesniu zaidimu ("saudykliu"). Kokia itaka? Gera tiek , kiek susipazina su kompu, suvokia sistema, kaip elgtis, ko saugotis, moka naudotis, lavina reakcija extra atvejams. Blogai? Akims. Blogai - duoda agresijos, nervuotumas. "Striokas", kad iskilus problemai jai atrodo, kad reikia daryti viska staigiai, dabar ir cia, o ne ramiai apmastyti iskilusia problema, priimti sprendimus apmascius nuosekliai, ramiai. Isvada tokia, kad kompiuteris LABAI kenkia vaikams. O jei dar jautresnis... AMEN nervams.
Iva, ir as labai noriu to zaidimo, gal galima atsiusti elektroniniu? Tikrai turetu buti vaikui labai idomu. Arba gal zinai kur isigyti...
mano sūnui 11 metų. TAi aš laidą nuo monitoriaus į darbą nešiojuosi, nes kitaip akys jam ko gero išvarvėtų
| QUOTE (Smurka @ 2003 12 09, 14:58) | mano sūnui 11 metų. TAi aš laidą nuo monitoriaus į darbą nešiojuosi, nes kitaip akys jam ko gero išvarvėtų |
cha- cha- cha o ar tu isitikinus, kad jis neturi atsarginio?
| QUOTE (nikitta @ 2003 12 09, 12:59) | | QUOTE (Smurka @ 2003 12 09, 14:58) | mano sūnui 11 metų. TAi aš laidą nuo monitoriaus į darbą nešiojuosi, nes kitaip akys jam ko gero išvarvėtų |
cha- cha- cha o ar tu isitikinus, kad jis neturi atsarginio? |
Kol kas isitikinus. Artmiausiu jo draugeliu monitoriai kitokie, ne skystuju kistalu. Be to, turiu aukle, kuri pranesa visas jo isdaigas man
Smurka, gera buda pasiulei. O jei dar ir vyrui tas tiktu...
Dar vienas grazus zaidimukas tai Lego Rasers is lego kaladeliu konstruotu masinu lenktynes. Grazi grafika ir muzikyte nebloga. Mano 3.5 metu vaikinas mielai lenktyniauja. Parduotuveja maciau jau ir naujesne versija.
sunchaser
2004 01 15, 20:31
Manishkis nuo 3m.  pradeda sedeti prie kompo zinoma stengiuosi leisti kuo maziau bet...... su rixmais, o seip yra gana neblogu programeliu vaiko ugdymui internete
Sunchaser, o kur tie zaidinai, jeigu nesunku gal gali nuoroda mestelt?
sunchaser
2004 01 26, 13:05
Nu nesunku tik butu gerai zinoti kokia tema domina, daugiau lavinantys ar seip laikui praleist
Springlet
2004 01 26, 14:19
Lavinantys
labukas,manajim tik 3 metukai,o jau greitai zinos daugiau uz mane.Moka ijunkti kompa ir interneta,ideti diska,zaisti sunkius zaidimus kuriu ir pati nesuprantu.Labiausiai jam patinka 'KUZIA',bet tie zaidimukai rusiskai,tai baigia ir rusiskai ismokti.Niekas jo nemokino,jam tik stebeti uzteko ka mes darem.Kolkas ir man pavyksta nuginti tik su asaromis,graziuoju neiseina.
Laba visom,
Mano berniukui 3, o prie kompjuterio pasedineja nuo 2 - 2.5 . Bet mes daug neleidziam. Seip visuomet laikemes siokio tokio riezimo, bet pastebejau, kad kazkas su akytem darosi. Nuvedziau pas akiu speceliste, tai grieztai prisake dar sumazinti kompiuteri, nes jau kaip ir akinuku reiketu. Tai nebezinau ir kaip toliau... Bet irgi nemazai supranta ka ir kur veikti kompiuteriu...Duodam, bet nepiknaudziaujam, nes bijom del sveikatos ir ...nenoreciau, kad vaikas neturetu vaikystes ir igytu priklausmybe nuo kompo
 Na mano Benukas kompiuteri pazino gana anksti, nes tevelis fanatikas ant kompu. Pirmas buvo playsteisanas, tai su juo zaidzia jau nuo kokiu turbut 2 metu, bet leidome neilgai po kokia valanda i diena. Bet kaip atsirado personalinis kompiuteris, tai vaikui visa kita grafika, zaidimai, labai sunku ji atitraukti, net problema sakyciau  Nes dabar jis jau neturi nei ka veikti (nemegsta zaisti, piesti , zodziu vaikiskais zaidimais uzsiima maziau nei pries metus..  )
Maniškis 3m. taip pat "mielai" sėdi prie kompiuterio. Jei galėtų tai žaistų visą parą  Stengiuosi žaidimus normuoti, nes ilgiau pasėdėjus (apie 1h.) parausta paakiai. Vienu metu kompu buvo pradėjęs labai gražiai piešti, o piešiant ranka tik keverzionės išeidavo. Ir aplamai: kompu savo vardą, pavardę parašo, o ranka rašyt nepriverčiu. Sako: neįdomu!
Dovydukas t.p. nuo 3 metų draugauja su kompų. Pirmieji žaidimai buvo: Disney preschool. labai faini žaidimukai - vaikas susipažįsta su spalvom, geometrinėm figūrėlėm, raidelėmis. O dabar draugas - INTERNETAS .
maniškis kažkur irgi nuo 2,5metų prie kompo......didžiausia dabar jam bausmė neleisti eiti prie kompo........
maniskiui dabar eina ketvirti ,o jis daugiau nei metai draugauja su kompu puikiai naudojasi ir internetu ir kitais zaidimais net ir tais kur reik diska idet ,na ir kas kad skaityt nemoka atmintis puiki,zino ka kada spaust o dabar pamego puslapiuka http://chiccolandia.drake.it/chiccolandiagiochi.htm PUikus maziams BEt jis megstair sudetingesnius ,kadangi berniukas patinka lenktynes Vaikams sirtas zaidimelis DIDZIOSIOS LENKTYNES taip pat BEt mama ne tokia ir gera neleidzia sedeti tiek kiek norisi
Supratau - esu gana senamadiška. Maniškei jau 4,5 m., bet kompiuteriu naudotis ir prie jo sėdėti neleidžiu. Nors namie yra ir internetas, bet dukra kol kas žaidžia irgi gana senamadiškai: guldo, rengia ir maitina kūdikį, puošia Barbes, skaito, piešia ar spalvina knygeles. O kompiuteris? - paklausite. Manau, kad tam dar yra pakankamai laiko. Nenoriu uždaryti vaikystės pasaulio kambaryje, pasodinusi susikūprinusią ant nevaikiškos kėdės. Gal klystu, gal... Bet jei vaikas imlus ir viskuo domisi, tie "praleisti" metai, manau, didelės žalos jos intelektui nepadarys...
Maniskis, tai mielai gaidzius saudo, galetu visa diena prie kompo praleis jei kas leistu. Moka ir isijungt ir issijungt, tik va, baisiai domisi viskuo ir iesko nauju zaidimu, tai beieskodamas tiek visokiu programu atidaro, kad as paskui nebesusigaudau kas ir kur
is karto uzsidega vaikai kadangi tai kazkas naujo .ir nori but ilgai  prie kompiuterio bet dabar maniskis labiau nori i lauka negu kompo ,taip ir darom .taigi buna dienu kad kompo ir nereikia, o kartais visai ir nenori Gal vyresni pakvaista del ineto , Manau gerai kai perdega viskas labai anksti ,perdeto potraukio nelieka
| QUOTE | | Supratau - esu gana senamadiška. Maniškei jau 4,5 m., bet kompiuteriu naudotis ir prie jo sėdėti neleidžiu. Nors namie yra ir internetas, bet dukra kol kas žaidžia irgi gana senamadiškai: guldo, rengia ir maitina kūdikį, puošia Barbes, skaito, piešia ar spalvina knygeles. O kompiuteris? - paklausite. Manau, kad tam dar yra pakankamai laiko. Nenoriu uždaryti vaikystės pasaulio kambaryje, pasodinusi susikūprinusią ant nevaikiškos kėdės. Gal klystu, gal... Bet jei vaikas imlus ir viskuo domisi, tie "praleisti" metai, manau, didelės žalos jos intelektui nepadarys... |
Pritariu 100%  Akys brangiau už viską! Ateis laikas gai6ti prie kompiuterio valandų valandas, ypač dabar, kai technologijos sparčiai kinta ir darbas ofise be kompiuterio neįsivaizduojamas. Spėsim dar pasiekti Japonijos akiniukų lygį, nereikia to skatinti  Juolab, kad greičiausiai ir mokyklose ateityje dauguma užduočių bus rengiama kompiuteriais. Siūlau palikti vaikams vaikystę su lėlėm, automobiliais, popierinėm spalvinimo knygelės ir lego kaladėlėm, plaukimu, gimnastika, rogutėm ir TIKRU pasauliu
Musu tevelis noredamas padaryti malonuma vaikui, leido viena, kita karta pazaisti. Zinoma, mazaji apeme azartas. Kompiuteris tapo svarbiausiu daiktu namuose. Vis tik nutareme, kad dar visi kompiuterio malonumai laukia ateityje. Dabar yra nustatyta viena diena per savaite, kada vaikai gali po pusvalandi pazaisti. Ipratome visi prie tokios tvarkos, nei asaros liejasi, nei akys pervargsta.
Labai paseno sita tema. Nejaugi nezaidzia jusu vaikai kompiuteriu? As saviskem leidziu,aisku ne per ilgai.Gal zinot kokiu naudingu, lavinanciu zaidimu lietuviu kalba? Neseniai dukra paprase nupirkti zaidima "Tomas ir Dzeris"-nupirkau  -nieko tragiskesnio nesu macius! Visas zaidimas apie tai kaip vienas kita dauzo su kastuvais, lazdom ir t.t. Daugiau nebeduodu,tad pinigai "ismesti". Nepadarykit tokios klaidos kaip as padariau
| QUOTE (nikkai @ 2004 09 18, 14:15) | Labai paseno sita tema. Nejaugi nezaidzia jusu vaikai kompiuteriu? As saviskem leidziu,aisku ne per ilgai.Gal zinot kokiu naudingu, lavinanciu zaidimu lietuviu kalba? Neseniai dukra paprase nupirkti zaidima "Tomas ir Dzeris"-nupirkau -nieko tragiskesnio nesu macius! Visas zaidimas apie tai kaip vienas kita dauzo su kastuvais, lazdom ir t.t. Daugiau nebeduodu,tad pinigai "ismesti". Nepadarykit tokios klaidos kaip as padariau |
Jo cia tai teisybe.As tai pries keleta dienu nupirkau "Simpsonus" nu tai zaidimas baisu ir beduoti vaikui zaisti.Parasyta buvo kad nuo 7 metu galima zaisti.Manajam neuzilgo 4.Prie kompo prileidziu jau nuo 2.5metu.Zaidimuose gerai susigaudo tai pagalvojau kad tiks.Tai ten turi visus zmogeliukus spardyti ,su masina zmones suvazineti kuo daugiau nudauzi tuo daugiau tasku surenki.Mes tai su vyru zvengem bet del vaiko man nebejuokinga,kai pradejo kalbeti reikia visus dauzti,spirti,masinas degti.Jau geriau po interneta paieskoti ka nors is vaikisku graziu,bet pirkt tai daugiau nebepirkciau nei simpsonu,nei spider-man'u,nei panasiu.
langana
2004 09 20, 11:40
Maniškis kompe mažai gaudosi, bet žaidimus tai mielai žaidžia. Aš perku pasakas : Coliukė, Raudonoji gėlelė ir pan. Ten ir pasaką paseka, ir visokių užduotėlių yra, žiaurumo nėra. O tėvelis "geruolis" tai vaikui Rednecką įjungia ir sėdi prie teliko spakainas, kai manęs nėra  . Kai susipykom keliskart tuo klausimu, nebeleidžia(bent jau aš nebežinau), bet dabar mažius rėkia, kad mama bloga, nes šaudyti neleidžia Visada šiek tiek save graužiu, kad leidžiu vaikui prie kompo sėdėti, neužsiimu su juo. Dažnai tik su trukšmais galiu atplėšti. Dar visa laimė, kad namie interneto nėra, o ir įsijungti dar nelabai moka
| QUOTE (langana @ 2004 09 20, 11:41) | Maniškis kompe mažai gaudosi, bet žaidimus tai mielai žaidžia. Aš perku pasakas : Coliukė, Raudonoji gėlelė ir pan. Ten ir pasaką paseka, ir visokių užduotėlių yra, žiaurumo nėra. O tėvelis "geruolis" tai vaikui Rednecką įjungia ir sėdi prie teliko spakainas, kai manęs nėra . Kai susipykom keliskart tuo klausimu, nebeleidžia(bent jau aš nebežinau), bet dabar mažius rėkia, kad mama bloga, nes šaudyti neleidžia Visada šiek tiek save graužiu, kad leidžiu vaikui prie kompo sėdėti, neužsiimu su juo. Dažnai tik su trukšmais galiu atplėšti. Dar visa laimė, kad namie interneto nėra, o ir įsijungti dar nelabai moka |
DAR LABAI NEBLOGI LAVINAMIEJI YRA "NEŽINIUKO RAŠTAI" TOKIE. NA, O DĖL NUĖJIMO NUO KOMPO, JAU BEVEIK IR IŠAUGOM TĄ PROBLEMĖLĘ. PRIEŠ KOKĮ PUSMETĮ TAI NET DIRŽU GASDINT REIKĖDAVO. AUKLĖ JAUNA BUVO, TAI VISĄ DIENĄ ABU IR KIURKSODAVO PRIE MONITORIAUS. PASKUI NET SUSIŠNEKĖTI NEBEIŠEIDAVO...  O ŠIAIP TAI ĮSIJUNGTI MOKA, TAI GAL KARTAIS VISKO NET NEŽINAU, KIEK KADA TEN PRASĖDI....  NET PASVORDUS SUSIVEDA DABAR KAŽKAIP KNYGELĖM SUSIDOMĖJOM.  IR DVIRATIS DRAUGU PATAPO.. NA, TIKIUOSI KOMPAS ŽALOS DAUG VAIKUI NEPRIDARYS. JUK IR RAIDELĖS GERIAU Į GALVELĘ LENDA, IR PO TRUPUTĮ ŽODELIS VIENAS KITAS KAŽKAIP PASIRAŠO  VISKAS TIK Į GERA  SVARBIAUSIA TINKAMA LINKME NUKREIPT, SUDOMINT
ramuneb
2004 10 04, 12:17
mes leidžiam nuo 3 metukų , dabar jam 3 metai, 4 mėn, moka įsijungti kompiuterį, įvest pasvordą, pasileidžia norimą žaidimą ir pan... pastebėjau , kad trimetinukai turi neblogą atmintį, kartais aš nespėju pamatyti ir įsidėmėti, ojau vaikas užfiksavęs viską
langana
2004 10 06, 13:39
Neseniai kažkokioj knygoj(ne pedagoginėj, grožinėj), perskaičiau tokią mintį:juk ir mūsų tėvai bijojo, kad išaugsime nepilnaverčiai nuo per ilgo sėdėjimo prie televizoriaus. Čia aš save raminu ir kitas, kurios panikuoja dėl per ilgo vaiko sėdėjimo prie kompiuterio O šiaip Linui šiuo metu yra uždraustas kompiuteris (bausmė), tai pradeda po truputį mokytis rašyti, kažką konstruoja, prašo paskaityti ir pan. Tai man daug labiau patinka, negu ištisinis sėdėjimas prie kompo. Ko gero, kai bausmės laikas pasibaigs, reiks iškart griežtai nustatyti laiką, tarkim pusvalandį per vakarą, skirtą kompiuteriui. O visą kitą laiką skirti kitai veiklai. Tik kažin, ar pavyksta griežtai laikytis tokio nusistatymo? Ką manot mamos, kurios taikot tokį metodą? Ar yra tokių?
Labai geri zaidimai vaikams yra apie Barmaleju. Ir igarsinti lietuviskai.
mano vaikuziai tai nuo kokiu 2metu su kompiuteriu nesiskiria kiekviena diena kiekvienam po valanda leidziu  ten kiek man sake kazkos ant ekrano pas mane uzdeto kur "tipo" akiu negadin  (bet kiek cia tiesos nezinau). dazniausiai tai mergaite barbie zaidzia arba simsus o berniukas tai visus isbando ir sake visi patinka
Dee_Dee
2004 10 07, 14:14
| QUOTE (langana @ 2004 10 06, 11:40) | Neseniai kažkokioj knygoj(ne pedagoginėj, grožinėj), perskaičiau tokią mintį:juk ir mūsų tėvai bijojo, kad išaugsime nepilnaverčiai nuo per ilgo sėdėjimo prie televizoriaus. Čia aš save raminu ir kitas, kurios panikuoja dėl per ilgo vaiko sėdėjimo prie kompiuterio O šiaip Linui šiuo metu yra uždraustas kompiuteris (bausmė), tai pradeda po truputį mokytis rašyti, kažką konstruoja, prašo paskaityti ir pan. Tai man daug labiau patinka, negu ištisinis sėdėjimas prie kompo. Ko gero, kai bausmės laikas pasibaigs, reiks iškart griežtai nustatyti laiką, tarkim pusvalandį per vakarą, skirtą kompiuteriui. O visą kitą laiką skirti kitai veiklai. Tik kažin, ar pavyksta griežtai laikytis tokio nusistatymo? Ką manot mamos, kurios taikot tokį metodą? Ar yra tokių? |
Kažkaip šitas pusvalandinis žaidimas pas mus jau nusistovėjo. Mat vaikai du - kompas vienas, dalintis nori nenori tenka. Tai išbandėm įvairiausius variantus ir dabar apsistojom prie optimalaus laiko: pusvalandis per dieną. Nuo daugiau laiko susišnekėt pasidaro sunku, nuvarai nuo kompo tik su isterijom o paskui niekuom daugiau užsiimt neturi noro. Pusvalandį pažaidę kažkaip tiek neužsikabina ir neisterikuoja baigiant. Baigiam ir kita veikla kažkaip užsiimam : piešiam, žaidžiam. Ir labai gera ir "baisi" bausmė  nuo laiko sumažinimo iki visiško nežaidimo.
Mano dukra nuo triju metuku prie kompo vis priseda, bet ne ilgiau kaip 20 min per diena, o buna dienu kad visai nenori prie kompo. Is pradziu tai labai megdavo worde didelem raidem rasyt, po to piest , o paskui senelis saltis atnese NEZINIUKO RASTUS labai jai patiko dar ir dabar pazidzia tik kad gal per lengva viskas, ir nera ten jokio smurto , tikrai grazus vaikiski zaidimai. Dar insistalinau PINOKI, ALIBABA IR 40 PLESIKU. Tai kaip filmukas o virsuj dar titrai eina ir dar pazaist galima pasakos metu, nu faini labai , dukrai patinka o ir mazylis , kuriam dar dvieju nera labai jau ziuri akis isputes tuos filmukus, ir rekia da da da Dar labai patinka puslapiukas www.kubus.lt , ten yra spalvinimo zaidimas . O labiausiai turbut patinka per icq( pokalbiu programele) tetei i darba sypseneles siuntinet Papildyta @ [mergetime]1099083832[/mergetime] Mano dukra nuo triju metuku prie kompo vis priseda, bet ne ilgiau kaip 20 min per diena, o buna dienu kad visai nenori prie kompo. Is pradziu tai labai megdavo worde didelem raidem rasyt, po to piest , o paskui senelis saltis atnese NEZINIUKO RASTUS labai jai patiko dar ir dabar pazidzia tik kad gal per lengva viskas, ir nera ten jokio smurto , tikrai grazus vaikiski zaidimai. Dar insistalinau PINOKI, ALIBABA IR 40 PLESIKU. Tai kaip filmukas o virsuj dar titrai eina ir dar pazaist galima pasakos metu, nu faini labai , dukrai patinka o ir mazylis , kuriam dar dvieju nera labai jau ziuri akis isputes tuos filmukus, ir rekia da da da Dar labai patinka puslapiukas www.kubus.lt , ten yra spalvinimo zaidimas . O labiausiai turbut patinka per icq( pokalbiu programele) tetei i darba sypseneles siuntinet
Ужас  Пришла моя подруга, у ее сына из-за компьютера что-то с глазами  не реагирует на свет и боли  Пошли к врачу, оказалось из-за компьютера  Все ставлю код на доступ
Pangasija
2004 10 30, 10:42
 paieskokit labai seno, bet puikaus zaidimo "JAZZJACK" ten zalias zuikis po planetas keliauja ir su vezliukais kovoja... ir saudyt reikia... ir visai ne ziaurus
Mano sunui dabar 4 metai,bet nuo kompo negaliu nuvaryti.Net susipykstam. O ismoko pats viska,matydavo ka mes darom.As tai irgi laika ryboju neleidziu ilgai sedeti,nes akys suges  Sedetu visalaik jei galetu
jokubaite
2005 01 13, 21:59
Mano abu ir 13 vaikis, ir 4 metų mergė kompo draugai  . Jei nieko nesakytume, tai vėpsotų kiaurą parą, kol be akių liktų  . Beje vyresnysis laikas nuo laiko, ką nors gudraus padaro: tai kokią programą pratrina, tai visokių vėjų prisisiunčia  . Nuo jo ir mažė neatsilieka, kai tik palieku kokį dokumentą neužsaugotą - tuoj pratrina ir sako aš nieko nedariau Tai, va ribojam kompą vaikams.
|
|