Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas prie kompiuterio
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
mamulka10
QUOTE(neringasaud @ 2011 01 17, 15:49)
Kompiuteriu visai nesidomi, nebent pažiūri filmukus 4u.gif
*

musiskiai irgi nelabai sedi labai retai kada, nebent kokio filmuko paziureti ir tai retai retai smile.gif
dewdew
Mano tai vaikas kartais irgi pažiūri kartu ką nors, ką aš per kompiuterį žiūriu, bet pati tai jam nieko nerodau. Dėl sveikatos, gal ir nieko, kad truputį pažiūrės, bet man baisu, kad jis per anksti neįprastų naudotis kompiuteriu, paskui gali ir labai jau pamėgti tą kompiuterį ir per daug laiko prie jo pradėti leisti. Žodžiu, bijau pernelyg sudominti kompiuteriu, nes juk būna vaikams, kad paskui tik ir nori žiūrėti kokius nors filmus ar žaisti kompiuterinius žaidimus, nebesidomi kitais dalykais... Mačiau ne vieną tokį kompiuterių entuziastą (turiu pastebėti, kad dažniau tai būna berniukai), kuris itin stipriai nori pramogauti su kompiuteriu, ir man tokių kažkodėl gaila. Tiksliai net nežinau, kas ten tokio blogo, bet atrodo, kad negerai. Atrodo, kad tas vaikas toks vienpusiškas pasidaro, nebesidomi dalykais realiam pasauly, nori tik virtualioj erdvėj linksmintis, truputį nesveikai atrodo, kad tas kompiuteris taip traukia žmogų... Čia gal priklauso nuo to, kiek tam žmogus jautrus yra, ne visiems taip būna. O gal čia tik laikinas dalykas ir nieko blogo. Juk ir suaugę kai kurie labai daug laiko tam skiria, o paskui gal praeina noras. Pažįstu suaugusių, kurie lyg ir labai daug žaisdavo kompiuterinius žaidimus, bet paskui lyg ir normalūs atrodo... Gal čia kaip kokį naują dalyką reikia išbandyti žmogui, o paskui jau nebesinorės taip smarkiai. g.gif
DijaDeima
maniske maze dar visai nesidomi,net keista,kai kiti pasakoja,kad jau 3m,vaikas moka zaidima ar filmuka koky isijungti prie kompo rolleyes.gif apskritai,nematau prasmes pratinti pati,kai prades dometis,prasom ismoks jau mokykloj manau naudotis ax.gif
Lauritaaa
O as savo sunui visai neriboju , kiek nori tiek buna , pas ji kambary kompas tai atsikelia, isijungia ir zadzia ar ziuri multikus , buna kad visa diena prasedi , buna kad neisijungia kompo per visa diena.
Pastebejau, kad dauguma mamu vaikuciam savo tik senaja animacija rodo g.gif
Idomu kaip mano bahuriukas 5 metu sureguotu jai jam vietoj zaibo makvyno, beno10, zmogaus voro ar dar kokio jo megstamo multiko sakyciau ziuresi , senaja animacija, turim mes daug tu multiku ir senu , bet neziuri. Nezinau nei vieno vaiko kuris nezinotu zmogaus voro , babuganu, ar betmeno ir begale kitu nesamoniu, nepatinka ir man tie multikai. Bet nemanau, kad vaikas nuo to bus blogesnis, maniskis mandagus , nei vieno keiksmazodzio , draugiskas berniukas. Tai tikrai to ne is babuganu prisimok.
DijaDeima
QUOTE(Lauritaaa @ 2011 02 13, 14:01)
O as savo sunui visai neriboju , kiek nori tiek buna , pas ji kambary kompas tai atsikelia,  isijungia ir zadzia ar ziuri multikus , buna kad visa diena prasedi , buna kad neisijungia kompo per visa diena.
Pastebejau, kad dauguma mamu vaikuciam savo tik senaja animacija rodo g.gif
Idomu kaip mano bahuriukas 5 metu sureguotu jai jam vietoj zaibo makvyno, beno10, zmogaus voro ar dar kokio jo megstamo multiko sakyciau ziuresi , senaja animacija, turim mes daug tu multiku ir senu , bet neziuri. Nezinau nei vieno vaiko kuris nezinotu zmogaus voro , babuganu, ar betmeno ir begale kitu nesamoniu, nepatinka ir man tie multikai. Bet nemanau, kad vaikas nuo to bus blogesnis, maniskis mandagus , nei vieno keiksmazodzio , draugiskas berniukas. Tai tikrai to ne is babuganu prisimok.
*

blink.gif tikrai keistoka diena 5mecio g.gif neissivaiszduoja kaip galima neriboti tokiu dalyka,dar tokiam mazam vaikui schmoll.gif savo 12meciui leidziam tik 2val per diena,savaigaliais 4val. ir jokiu klausimu nekyla schmoll.gif
Milux
QUOTE(dewdew @ 2011 01 25, 20:30)
Mamytės, nejuokaukit! Kompiuteris nėra skirtas vaikams. Ar jūs nežinote, kad jis kenkia akims ir šiaip sveikatai? Suaugusiems kenkia, bet vaikams tai žymiai žymiai labiau. Manau, ikimokyklinio amžiaus vaikams negalima leisti sėdėti prie kompiuterio.
Jei norite kaip nors lavinti vaiką, parodyti įdomų žaidimą ar gerą laisvalaikio leidimo būdą, galima apsieiti ir be kompiuterio, yra daug įdomių žaidimų, lavinimo priemonių, kuriuos galite duoti savo vaikams, skatinkite jų kūrybingumą, kad patys prasimanytų žaidimų. Nors yra prikurta įvairių kompiuterinių žaidimų ar net mokymo priemonių vaikams, mano nuomone, ikimokyklinukui sėdėti prie kompiuterio yra žalinga. 
O  jei norite, kad vaikas išmoktų dirbti kompiuteriu, mokėtų juo naudotis, tai jis galės tą puikiausiai išmokti ir vėliau. Tikrai vaikams tai yra labai paprasta, pvz., eilinis penktokas labai greitai perpras naudojimosi kompiuteriu būdą, tam daug proto nereikia. Svarbiausia yra, kad vaikas išmoktų naudoti kompiuterį geriems tikslams, ne žaidimams ar beprasmiam naršymui internete.
Mano nuomone, kompiuteris yra galingas įrankis, skirtas didesniems ir protingesniems žmonėms nei mūsų maži vaikai. Gal čia man taip dėl to, kad mano specialybė yra informatika, bet niekaip nesuprantu, kam vaikams kompiuterį duoti.
*

drinks_cheers.gif
Manau kad leidzia prie kompiuterio sedet mamos kuriom tiesiog taip patogiau, vauikas sedi, pats uzsiemes, nei jo uzimt reikia, galvot jam uzsiemimu, ar su juo uzsiminet.Man ir gail atokiu vaiku kurie istysas dienas prie kompiuterio, tai juk labai kenkia nervu sistemai.
Pritariu DijaDeimai, musu vyresnelis 10 metu tik 1 val per diena prie kompiuterio tebuna unsure.gif
Blykstė
Manasis irgi nežaidžia, tik filmus per kompiuterį dažnokai žiūri. Neseniai pats žiūrėdamas kaip tetukas landžioja po youtube video išmoko ir pats junginėtis. Tai mes įvedame kokį "cars" ir jis žiūriu video apie mašinytes ir traktorius biggrin.gif
mamyteJ
Visiskai sutinku su dewdew thumbup.gif ,bet... Musiskiui uz menesio 3m. na ir pasitaiko,kad reikia kazka padaryti su kompiuteriu.Musu tevelis daznai isvykes buna,todel per skype vakarais pasikalbam ar susirasinejam.Va tada ir neimanoma pasidaro atplesti jo nuo to kompiutrio doh.gif Ypac kai dabar viska "as pats" daro. Kita kart net cukraus i puodeli negaliu isideti.Suprask jis pats nori ideti.
Ir tas imlus amzius,jam net rodyti ar mokinti nereikia.Pamate kelis kartus ir jau zino kur ka spausti. Todel ir stengiames kuo maziau jungti kompiuteri vaikui esant salia.
zvaig2tea
Manau, kad viskam yra saikas, taip ir čia. Kiekviena mama geriausiai žino ko jos vaikui reikia smile.gif Aš nesu kategoriška ir savo vaikui leidžiu pažaist, aišku ne visą diena doh.gif .
spylka78
maniskiams 3 ir 4 , bet jiems daug linksmiau padukt viens su kitu , nei prie kompo , vyresneli pasodinau tai biski pazaide ir viskas , sako nenoriu , neidomu .
Laurike24
Mano sunus greitai bus 4 metu, prie kompiuterio neturiu ne minties pratinti.. mes uzaugom be kompiuterio, savu laiku viska ismokom buvo ir sedejimu iki isnaktu. Man nesuprantama kaip 2,5 metu vaikas gali nueiti nuo kompo su asaromis, tokiam maziukui dar daug ko mokytis... kazint ar moka pats apirengti,pats nusivalyti uzpakaliuka? yra daugybe dalyku ka vaika sturi ismoktyi daryti pirmiau nei valdyti kompoiuterio pele.
Liucike
sveikos... Mano mergytei 4m, jei kompiuteris yra kazkas stebuklingo, o prie sio stebuklo nebeleidziu, kad nepagadint akyciu... O ji vaiksto po ji kaip kitas suagusis nemoka... Anksciau, mazdaug pries metus leisdavau pazaistkoki zaidimuka 30min per diena, bet geit susigriebiau ir nebeleidziu, pamaniau suspes, tik karts nuo karto leidziu kokias nuotraukas paziuret, o ypatingom progom, koki zaidimuka suzaisti... Aisku ispradziu kol atpratinom, oj oj...o dabar nera ir nereikia bigsmile.gif ... As tai uz tai,kad vaikui(bent jau tokio amziaus) dar kompo nereikia, yra pilnas kambarys ir kitu uzsiemimu... thumbup.gif... Nors pazystamu tarpe yra tokiu, kur tame kompe nemato nieko baisaus....
mama333
no mazius ismoko kompe zaisti nuo 1,5m.pirma su pele veliau su migtukais.yotube tai buvo didziausias dziaugsmas thumbup.gif dabar jam suejo 4m.ir gydytojai uzdraude ilgiau nei 0,5h per savaite.nes regimoji atmintis daugiau isvystyta nei girdimoji.atprato lengvai nes uzsimam veikla skatinancia girdimaja atminti.
mamaaura
didzioji jau 3.5m bet pie kompo tik kokias nuotraukas pasiziurim ar filma, viena karta vyras pasisodino pazaist zaidima trumpam didelio ispudzio vaikui nebuvo tai ramu biggrin.gif
Akvilchikas
mano mergina kompiuterio maniake, bet jeigu pasakai, kad "gana", tai nei asaru buna, gal tik lupa patempia... ax.gif
siaip, kompiuteris nera blogai, jeigu viskas su saiku mirksiukas.gif
pvz. per diena galima prie kompiuterio praleisti 45min. t.y. akademine valanda. per ta laika jai leidziu ziureti multika, youtube'a ir kitka, bet per diena prie TV galima praleisti 2val, jeigu seda prie pc, tada minusuojasi 45min nuo TV laiko...
Tiesiog leidziu pasirinkti ir tai veikia,ypac jeigu vakare koks superinis filmas apie katina arba dar kazka... bigsmile.gif
tai vat... 4u.gif
scholastika
pas mus prie kompiuterio abiem vaikams po 15min, maximum 30min, priklausomai ka veikia prie jo, bet dazniausiai lavinamuosius zaidimus zaidzia, pvz, su raidelem, o prie tv tai tik 1 filmuka ir viskas, nebent ryte kol apsirengiam i darzeli koki 15-20 min
sena niekšė
QUOTE(mama333 @ 2011 03 31, 09:25)
gydytojai uzdraude ilgiau nei 0,5h per savaite.
*

nusišnekėjo gydytojai. dry.gif
mama_x2
na taip, kenkia akim, kenkia vystymuisi ir pan - del to pilnai sutinku. bet pradejus kapstytis kas ir kiek kenkia, tai vaikus su apsiaustais nuo saules ir su dujokaukem reiktu augint ir visa gyvenima savo pienu maitint...
sako augina darze darzoves...o kad tas darzas kazkur kur uzterstumas nemazas...

zodziu, mano sunus gauna pinigenai.lt pazaist, bet tiek kiek as manau kad uztenka - pvz pusvalandi, ar 20 min. tv irgi paziuri. dar pries kuri laika daugiau budavo prie kompo, bet kas liecia elgesi ir pan - ner blogai jam, tik vat kad bijo visko... tai aisku - tu zaidimu prisizaides. tai mes su juo sutarem - tam kad dingtu baimes - per diena ziuri rytinius multikus ir vakare 1 multika, o kompa kolkas pamirsta. ir nieko - susitarem.
reik moket bendrauti su vaiku, tam, kad kai pacios pamatot, kad jau perdaug vaikui kompo, su juo sutart kad pailses, o gal ir pamirs...
pukuotukas14
Jokiu kompiuteriu,bent jau kol kas 4u.gif Ne nu butu isvis tokiam amziuj leisti,maniske nebent koki filmuka pasiziuri ir viskas,net nerodau jokiu ten zaidimuku per kompiuteri ir pan,tai ir nezino,ir galva neskauda.Patys jei parodote,sugundote,aisku tas vaikas ir nori ir verziasi.O pas mus vos ne visa diena ijungtas,o maniskei tai ne motais.Ji geriau koki puzli pastato,raideles padelioja,turi savo tu vaikisu kompiuteriuku su zaidimais,paziadzia.Yra linkusi savo zaidimu sugalvot,pvz dabar siuvame lelytem rubelius,as siuvu ji rengia matuoja.Uzsiimkit su vaikais daugiau 4u.gif O tai pripranta prie tu kompu ir zaist elementariu zaidimu nebemoka doh.gif Nebuvo mano vaikyste kompu,o kaip smagu budavo,ko tik neprisigalvodavome thumbup.gif Va cia tikra vaikyste thumbup.gif
mažutytė
Na jei vaiks retkarciais filmuka koki per kompiuteri paziuri ar koki pusvalandi pazaidzia zaidimus, tai manau anokia cia blogybe smile.gif
jurgitulisb
QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 04 17, 13:29)
Jokiu kompiuteriu,bent jau kol kas  4u.gif Ne nu butu isvis tokiam amziuj leisti,maniske nebent koki filmuka pasiziuri ir viskas,net nerodau jokiu ten zaidimuku per kompiuteri ir pan,tai ir nezino,ir galva neskauda.Patys jei parodote,sugundote,aisku tas vaikas ir nori ir verziasi.O pas mus vos ne visa diena ijungtas,o maniskei tai ne motais.Ji geriau koki puzli pastato,raideles padelioja,turi savo tu vaikisu kompiuteriuku su zaidimais,paziadzia.Yra linkusi savo zaidimu sugalvot,pvz dabar siuvame lelytem rubelius,as siuvu ji rengia matuoja.Uzsiimkit su vaikais daugiau  4u.gif O tai pripranta prie tu kompu ir zaist elementariu zaidimu nebemoka  doh.gif Nebuvo mano vaikyste kompu,o kaip smagu budavo,ko tik neprisigalvodavome  thumbup.gif Va cia tikra vaikyste  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif
Lynes
Mes neleidziam 3.5 metu sunui zaisti su kompiuteriu. Bet jei kur nueinu ir palieku ijungta, visada prilekia bent pele pajudint smile.gif Vienu zodziu, magiskas daiktas jam tas kompiuteris smile.gif ir oj kaip knieti
guguliukas
Neleidziam savo 3meciui tureti daug reikalu su kompiuteriu, bet jau koks noras.... Kai negaliu susitarti ar reikia skubiai apsirengti, tuomet sakau, kad leisiu paspausti viena dideli mygtuka ant kompiuterio. Visada suveikia smile.gif
Zefyrine
Musu bernuzelis is tikro labai daug nusimano kompiuteryje,ir ne del to kad leidziam pastoviai sedet,jis turi gera atminti ir jam uztenka kai mato ka daro suauge.Jei nori pilnai pasiskambina su mociute per skype,turi spalvinimo zaidimu,taip pat pilna animacijos...Bet jam geriau pasidukti lauke,nei aklai sedet prie kompo.Gal is tikruju kad paniskai nedraudziame jo,tai ir nera stebuklas prie kurio norisi sedet istisai smile.gif
LisaLove
as tai tik filmukus leidziu paziureti, ir tai max pusvalandi. bet tada turi pasirinkti ar per kompa ar per TV ziures . ir kartais tikrai kai bunu pavargus tai padarau isimti. leidziu truputi ilgau paziuret.
bet jai kazkaip mano mobilus idomesnis, ten tai toks kalbantis katinas yra ir burbuliuku zaidimas biggrin.gif va del ju tai buna kova blush2.gif
dewdew
Mano vaikas irgi nori mobiliu pasinaudoti, prašo, kad leisčiau pašnekėti, jei skambinu vyrui ar seneliams, bet stengiuosi kuo mažiau, kad jis naudotųsi tuo telefonu, nes tokiems mažiukams, kurių kaukolė nesuaugusi, irgi kenkia prie galvos laikyti tą elektromagnetinių bangų siųstuvą/imtuvą.
angelo
turim 6 ir 3 metukų sunelius.... Tai ramiau buvo kol tik vienas kompu naudojosi bet kokių 3,5 pradėjo norėt ir mažius... ir jis taip greit susigaudė... bet aplinkybės taip sutapo, kad mes persikraustėm ten kur nėra kol kas interneto, tai dabar ramiau, nes ir kompe tik riboti nusibodę žaidimai, multikus irgi pažiūrėtų, bet leidziam tik po viną ilgą ar po kelis trumpesnius ir išvarom į lauką. Saulė, milžiniškas plotas žolytės, smėlio dėžė... tuoj supynės bus, tegu džiaugiasi gyvenimu... tegu laksto...

o dėl mobilaus tai irgi karas buvo... kol mano telefone mažesnis visų žaidimų neištrinė.... tai man rami galva... už tad kai pas senelius nuvažiuoja tai žiūrėk vienas prie kompo kitas su mobilka... bet as vis tiek stengiuos kad po kurio laiko į lauką išeitų, ar ką nors naudingesnio veiktų...
Hedra:)
maniskiui vos daugiau nei 4 ,,,,bet...jau kompiuterio liga yra susirgis....viska moka pats isijungti, kadangi raides ir skaicius pazysta, tai pats ir adresa internetini isiveda kur zaidimus online zaidzia...
scholastika
pas mus po 15 ar 30 min kiekvienam ir viskas, gali bliauti ardytis, gali su mama nedraugauti, bet taip buna pasakyta ir viskas smile.gif
sandriux
brunette.gif brunette.gif tease.gif wink_3.gif surrender.gif help.gif yahoo.gif banned2.gif poster_dont.gif quiet.gif second.gif pioneers.gif pioneers.gif santa2.gif triniti.gif ploja.gif bijau.gif flirt.gif irnesakyk.gif karsta.gif
feme
doh.gif beda
OVM
mazei jau beveik penki, tai sakyciau jau gerai moka naudotis kompiuteriu. Beabejo, ilgai neleidziu sedeti prie kompo, dazniausiai apie +- valanda, kol ruosiu pietus 4u.gif
*lapyte*
Mano berniukui 4.5,visai netycia ismoko trupuciuka naudotis kompiuteriu,tai dabar prasidejo neramumu metas.Anksciau nemokejo tai buvo ramu,aisku kovojam stipriai su tuo. blink.gif
Vidutele
Mums jau 4,5 metuku, taciau dar nepratinam prie kompiuterio, geriau ilgiau be jo issisuktume, taciau jau prasosi bent zaislinio....
rapoja
Nieko gero,bet žiūrim ax.gif
*Lyra*
QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 04 17, 12:29)
Jokiu kompiuteriu,bent jau kol kas  4u.gif Ne nu butu isvis tokiam amziuj leisti,maniske nebent koki filmuka pasiziuri ir viskas,net nerodau jokiu ten zaidimuku per kompiuteri ir pan,tai ir nezino,ir galva neskauda.Patys jei parodote,sugundote,aisku tas vaikas ir nori ir verziasi.O pas mus vos ne visa diena ijungtas,o maniskei tai ne motais.Ji geriau koki puzli pastato,raideles padelioja,turi savo tu vaikisu kompiuteriuku su zaidimais,paziadzia.Yra linkusi savo zaidimu sugalvot,pvz dabar siuvame lelytem rubelius,as siuvu ji rengia matuoja.Uzsiimkit su vaikais daugiau  4u.gif O tai pripranta prie tu kompu ir zaist elementariu zaidimu nebemoka  doh.gif Nebuvo mano vaikyste kompu,o kaip smagu budavo,ko tik neprisigalvodavome  thumbup.gif Va cia tikra vaikyste  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif va čia tikra tiesa. Mano Pupa nežiūri nei filmukų, nei žaidžia kompiuteriu. Ji net nežino,kad ten yra žaidimų tongue.gif IT didžiausias minusas, kad vaikai nežino, ką veikti be kompiuterio. Man didžiulę nuostabą ir liūdesį sukėlė, kad ikimokyklinukai nemoka žaisti smėliu doh.gif nestato pilių, neturi lakios fantazijos šaudosi, gaudosi arba mėtosi smėliu. unsure.gif
snekute
negerai, bet pasakas ziurim smile.gif
deltadu
QUOTE(rapoja @ 2011 07 07, 18:17)
Nieko gero,bet žiūrim  ax.gif
*

QUOTE(snekute @ 2011 07 13, 22:20)
negerai, bet pasakas ziurim smile.gif
*

Va va, ir pas mus tas pats..Tada aš laisvesnė būnu. blush2.gif
ingauk
geda, bet as truputi jau leidziu saviskiams, bet ten lavinamosios uzduoteles tai gal nieko labai blogo nera blush2.gif nors visada sakiau, kad kompiuteris ir TV kuo veliau tuo geriau ax.gif
Olinda
Žiūri ir maniškė pasakas per kompą, daineles kartu dainuoja,vaikui patinka ir man lasviau blush2.gif
kupriukas
Ir mes žiūrime įvairias pasakas, klausomės dainų. O labiausiai tai nuotraukos patinka, bei sumontuoti mūsų pačių filmukai apie šeimą... biggrin.gif
edisada
Kas per daug tas nesveika.. Čia aišku.. Bet mūsiškė pažiūri ir multikus, ir prie kompo pasėdi.. Viskam nustatytas laikas, ribos.. Ir tos fantazijos kitkam visai taip pat užtenka smile.gif
Donatas ir Monika
Mes leidžiam prie kompo pažaisti ne daugiau nei valandą.
Manau, kad šiais laikais turi vaikas viską žinoti, išmokti, juk yra tikrai gerų loginių žaidimų
Pas pats su filmukais pvz. mano vaikai žino kas yra Big Benas ir kus jis yra ir daug panašių dalykų ir tik iš filmukų.
vijurka
Iki 5,5 metų amžiaus mūsų vaikas žinojo, kad kompiuteris - tėvų darbo priemonė. Patys su vyru nesame kompiuterinių žaidimų fanai, ypatingai retai kortas padėlioja vyras. ax.gif O vaikas sužinojo apie kompiuterinius žaidimus prieš gerą pusmetį tik. Dabar tarp mūsų susitarimas - pusvalandis, išimtinais atvejais - valanda. Pažaidžia ir geranoriškai jungia kompą lauk, nes kitu atveju žino, kad sekantį kartą neprisiprašys. smile.gif
Nereiktų tų priklausomybių bent jau ikimokykliniame amžiuje, nes tai liga. Tenka aplink stebėti vaikus, kurie taip "žaidžia" ir tėvai ramūs, nes vaiko realybėje nėra, jis gyvena kompe. unsure.gif
Topotuna
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2011 08 18, 14:10)
Mes leidžiam prie kompo pažaisti ne daugiau nei valandą.
Manau, kad šiais laikais turi vaikas viską žinoti, išmokti, juk yra tikrai gerų loginių žaidimų
Pas pats su filmukais pvz. mano vaikai žino kas yra Big Benas ir kus jis yra ir daug panašių dalykų ir tik iš filmukų.
*

Bet tuos pacius dalykus vaikas gali suzinoti ir ne is filmuku ar kompo, o gyvai bendraujant su tevais, kartu vartant knygeles ir pan.
Tevam taip lengviau - ijungiau ir ismoks, suzinos.
Joks kompas ar filmas bei ju pateikiama informacija neatstos gyvai perduodamo bendravimo. O loginiai zaidimai taip pat gali buti stalo zaidimai, kada sedi visa seima kartu ir zaidzia.
Angeliocikas
Mes leidžiam tik labai neilgai, per tuos draugavimus su tv ir pc moteriškaitei nusilpo akys, ir okulistė rekomendavo aplamia vaikams tik po 30 min prie pc ir 1 val prie tv leisti būti, saugant akis 4u.gif
pelite
sveikos 4u.gif .

mes savo vaikiukui neliaidziam naudotis kompu,dar mazas,nemanau kad cia geras dalikas,kad vaikas be reikalo sedetu ir zaistu:mirksiukas: ,nu bet cia mano nomone ax.gif
BlueFire
nematau jokios naudos jei pyplys nesuprantantis ka gero tas kompas gali duot prie jo sedi. mano trimetis pradeda eiti i darza, o ten 1 val. per savaite juos mokins dirbti kompu blink.gif nu pasakykit man ka tokio amziaus vaikai internete gali naudingo nuveikt? is visos grupes mamu maciau kad man tik vienai toks klausimas iskilo
Jorina
Na čia tai jau doh.gif visai, kad net "darže" su kompu "mokins".
VakareliuLiute
Margaritai dar nerūpi, jai tik lia lia lia reikia jame biggrin.gif O Tadas dar labai nedaug, bet kartais prisėda prie kompiuterio. O leidžiu prie jo sėdėti 20 min.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.