jau mūsų mazgiui darosi įdomus kompas,stengiuosi,kad jis nematytų,kad sėdžiu prie kompo..na bet vieną dieną kažkaip,nustvėrę pelę ir kažko taip prijungė,kad teko savaitę tėvams pailsėti nuo kompo...laimei sutaisė
duodam kompa isimtinais atvejais, kai reikia po naktines pamiegot pries sekancia nakti, arba kai svarbiai kazka reikia nuveikti, o siaip nereikia, suspes dar
Nemoka naudotis, o mes ir nemokinam
Turi savo pusiau žaislinį, bet ir jis jai nerūpi-geriau į lauką su dviračiu
priseda ir manyske, ne ilgiau negu pusvalandziui zaidimu pazaist
Man atrodo kuo veliau tuo geriau.
Mano mažasis prisėda prie brolio pažiūrėt kaip tas žaidžia, ir multikus pažiūri per youtube. Bet neišvengiamai ateis tas laikas, kai ir pats išmoks naudotis ir kariaut reiks
na musu mazajam 2.5m ,tai jau rodo labai dideli susidomejima,moka pats isijungti zaidima,zaisti.tai pat per interneta isijungia per nuoroda .na manau ankstoka dar,bet is kitos puses gal ir gerai
Savo keturmečiui leidžiu prie kompiuterio. Neriboju nei vienam vaikui. Nepastebėjau piktnaudžiavimo. Mažasis pažaidžia kokį žaidimėlį ir nubėga. Kartais būna, kad ištisom savaitėm prie jo net neprieina. Vasarą visai jo nereikėjo. Nu pasitaiko, kad kartais per ilgai užsisėdi, tai tada nejučiom įtraukiu į kokį žaidimą, lyg netyčia ką nors įdomaus parodau... arba ateinu ir pasakau, kad dabar aš dirbsiu prie kompo.
QUOTE(vijurka @ 2011 08 19, 08:21) Iki 5,5 metų amžiaus mūsų vaikas žinojo, kad kompiuteris - tėvų darbo priemonė. Patys su vyru nesame kompiuterinių žaidimų fanai, ypatingai retai kortas padėlioja vyras. Nereiktų tų priklausomybių bent jau ikimokykliniame amžiuje, nes tai liga. Tenka aplink stebėti vaikus, kurie taip "žaidžia" ir tėvai ramūs, nes vaiko realybėje nėra, jis gyvena kompe. Papildyta: QUOTE(Wildberry @ 2011 10 07, 21:10) Nemoka naudotis, o mes ir nemokinam Turi savo pusiau žaislinį, bet ir jis jai nerūpi-geriau į lauką su dviračiu
Dukrai bus trys metukai,moka pasijungti skaipa ir paskambinti tetoms,pagal nuotraukas skiria kas kur yra.Leidziu retkarciais paziureti daineles.O siaip tai vis sako einu pasitikrinsiu elektronini pasta arba "sveisbuka"
Kai su bendradarbiu skridom į komandiruotę ir jis papasakojo, kad jo septynių metų dukra "su kompu nelabai ką moka, nes mes neleidžiam", tai nuoširdžiai išsižiojau
Bet drausti kompiuteriu naudotis man atrodo keistai. Jei vaikui neįdomu, tai neįdomu, bet jei įdomu, tai tik į naudą įgūdžiai. Atgal pasaulis nejuda, technologijos tik tobulės ir su jom reikia draugauti, nėra čia ką kovoti
maniskiai laaabai nori zaist, visi draugai zaidzia, bet as stengiuosi kaip imanoma labiau juos apsaugot nuo PC
3 m mažiukas kartais pasižiūri teletabius per kompiuterį, bet kol kas tai nelabai prie jo yra prisiryšęs, kai paklausi, ar nori pažiūrėt, tai būna atvejų, kad net atsako, kad ne
nuo 2 metu viskuo bnaudotis moka,db mum 3.5 ir kaip daugumos sedetu kol akys isvarvetu.ismoksta angliskai,puiki reakcija,suvokimas,kaikada dar ir mane pamokina kaip zaist reikia
Nu kad vyresnele neina prie kompo.Specialiai nemokem ir jei nesidomi, tai tik i nauda.Nenoreciau kad akis varvintu zaisdama prie kompo, geriau su tikrais zaislais, tikrom knygutem.Jei kazkas seimoj zaistu kompu, gal ir jai butu idomu, bet dabar
QUOTE(brasta @ 2011 12 10, 15:23) Savo keturmečiui leidžiu prie kompiuterio. Neriboju nei vienam vaikui. Nepastebėjau piktnaudžiavimo. Mažasis pažaidžia kokį žaidimėlį ir nubėga. Kartais būna, kad ištisom savaitėm prie jo net neprieina. Vasarą visai jo nereikėjo. Nu pasitaiko, kad kartais per ilgai užsisėdi, tai tada nejučiom įtraukiu į kokį žaidimą, lyg netyčia ką nors įdomaus parodau... arba ateinu ir pasakau, kad dabar aš dirbsiu prie kompo. MAnau kuo daugiau draudzia mamos tuo labiau jie ir limpa prie kompiuteriu. MAniskis ir viska moka pats susijungti-kas jam aktualu,jei leidziu ilgai neuzsibuna,bet pastebejau,jei draudziu tai jis labiau jo nori. Siaip pati nesodinu ir neskatinu juo naudotis.Manau tikrai spes dar.
Maniškė beveik jau keturmetė per kompiuterį žiūri tik senąją animaciją arba kartu vartome šeimos nuotraukas, bando kalbėtis per skype su krikštatėviu iš Airijos...
Sveikos, patarkit kaip atpratinti vaika nuo kompiuterio? Tik pareina is darželio iškart nori prie pc, žaisti žaidimus ar žiurėti multikus. Kai neleidžiu prasideda isterijos,
pykčiai ant manes QUOTE(lauroxy @ 2012 02 09, 10:46) Sveikos, patarkit kaip atpratinti vaika nuo kompiuterio? Tik pareina is darželio iškart nori prie pc, žaisti žaidimus ar žiurėti multikus. Kai neleidžiu prasideda isterijos, pykčiai ant manes uzjauciu. .bet bandykit pc keisti i kazka kita-kas dar ydomu? . . pastebejau toki dalyka,viena kart leidau zaist,kita diena leidau-tai poto jau kaip narkotikas dar dar dar. .tada uzdariau kompa,pasakiau kad neveikia,zaisdavom stalo zaidimus
maniske labai megsta kompiuteri,bet labai nepiknaudziaujam...:)kadangi mokyklelej yra nustatytas laikas ne daugiau 10 min,tai ir as namuose leidziu iki15 min tik pazaisti...
Mums kova bus 5m.Kompiuteris svarbus buna bangomis:)Kartais net slepdavau ji.bet dabar galima susitarti nors pykciu kartais buna.
Paskaičius pastaruosius pasisakymus, džiaugiuosi, kad vaiką saugau nuo to kompiuterio. Matyt, tiesa, kad mažiems vaikams lengvai išsivysto žalinga priklausomybė nuo jo.
Maniskis ir turejo ta priklausomybe nors tik 6m jam, bet as grieztai ir nenusileidziu, darbo dienom tik val filmuka galima paziuret, nes mes TV neziurim, o savaitg jau kiek ilgiau rytais leidziu pazaist zaidimus, o diena taip ka nors veikiam, ar lauke bunam ar kur einam, nes jei leisciau kiek jis nori sedet tai turbut nuo ryto iki vakaro mirktu prie kompo
Na pas mane 2 zuikiai, vienai 3 metukai ir 5 men, o suneliui kova bus 2 metukai. Pas mus televizoriaus namuose nera, nes mes jo paprasciausiai neziurim, tai dukryte jau moka isijungti ir angry bird zaisti, nuotraukytes pasijungti paziureti ar klipukus pasiziureti megstamu dainu. O sunus ir jau bando, moka isijugti ir pele jau valdo nors sunkokai, bet kartais pataiko ka reikia
Jeigu visą dieną būna namuose, tai gauna du kartus po valandą pažaisti, o kai eina į darželį, tai tik 1 val. per visą vakarą.
Mano tai sėdi ir sėdi visą dieną,atitraukt neįmanoma. Jau ėjo pas daktarus,sako reikės akinius nešiot,tai reikėjo tris dienas vaistus lašint,ir dvi savaites tada nelabai matės vaizdas (liejos šiek tiek nuo vaistų),tai nereikėjo akinių nešiot,pasisekė šį kart. Aš jam sakau eik nuo kompo,o isai tuoj pabaigsiu lygį, o isai kol užbaigia tą lygį (jam įdomus žaidimas,jis per y8 žaidžia), tai pabaigia ir ateina,nors tiek gerai. Po to pavalgo ir vėl prie kompo,bet aš jam jau nebeleidžiu,tai būna ir verksmų,bet aš nekreipiu dėmesio,sakau einam pažaist ko nors ką ten tiek žaidi prei kompo,sako nenoriu. Kitą dieną vėl tas pats. Beje sūnui šeši metai. Rugsėjį pradės eit į mokyklą,tai nors turiningai praleis laiką,o ne prie kompiuterio akis gadindamas.
Gerai,kad bent dukra gera išaugo per dieną kokią valandą,dvi ir jai užtenka,pažaidžia žaidimus kokius jai reikia,pasitikrina gmail'ą (turi savo, nori būt suaugus),dar kur nors užsuka ir eina ar knygelių spalvint ar žaist ko nors. Dukrai irgi šeši metai,bet greitai septyni,jau eina į mokyklą,bet būrelių nelanko jokių,nes namie grįžus nori pailsėt,o ne vėl staigiai išlėkt,tai grįžus po namų darbų,ir pabūna kiek jai reikia. QUOTE(Jacobs***<3 @ 2012 02 12, 00:31) manau daug jeigu per diena po valanda ar dvi praleidzia sesiu metu vaikis, kas bus po to jeigu dabar nelabai susitariat
[quote=ingauk,2012 02 12, 11:40]
[quote=Jacobs***<3,2012 02 12, 00:31][/quote] manau daug jeigu per diena po valanda ar dvi praleidzia sesiu metu vaikis, kas bus po to jeigu dabar nelabai susitariat Aš jau jam nebenuolaidžiauju,būna verksmų,bet nekreipiu dėmesio,išjungiu kompiuterį ir tiek. Užaugęs supras,kad linkėjau tik gero,nebent bus kompiuteristas
o labai baisu, kad as savojo neprileidziu prie pc?
QUOTE(uopliuke @ 2012 02 14, 12:27) o labai baisu, kad as savojo neprileidziu prie pc? Aš ir apie tai galvojau. Maniškis neprašo, nors jam būna įdomu pažiūrėti, kaip jo vyresnis dėdė žaidžia. Bijau, kad jei duočiau jam pabandyti kokį žaidimėlį, tai paskui prašytų ir prašytų, norėtų ir kitokių žaidimų išbandyti. Dabar tik kartais kokį video nori pažiūrėti. Bent jau kol kas tai manau, kad jam gerai ir be virtualios erdvės.
Na zinokit, as gal ir keista mama, bet savo bernuzeliui grieztai NE del kompiuterio, o ir jis zino dabar kad jam negalima, tai ir nelenda, randa ka veikt ir be kompiuterio
aaapfu
Su tais kompiuteriais istikro vaikams nelabai yra kas veikti, jei neleidi narsyti po interneta, uztat musiskis pamises del xbox zaidimu.
QUOTE(uopliuke @ 2012 02 14, 10:27) o labai baisu, kad as savojo neprileidziu prie pc? priklauso nuo to kiek tavskiui metu...
Specialiai niekad nieko nemokiau... Visai nesižaviu vaikų sėdėjimu prie kompo (ir tą sako pastoviai bemirkstanti SM
Kartais atrodo, kad visą dieną prasėdėtų prie filmukų, kartais pati nueina, užsiima kažkuo kitu. Bet kiek sėdėt neleidžiu, kai jau gana, tai gana. Minutė riksmo ir atranda kitų gražių dalykų aplink.
Maniškis tai pamišęs dėl youtubes
musu mazius tai labai nori prie kompo tiksliau internete pasedeti youtube paziuret ar pazaisti kokius nors saudymus gaudymu
as dukrai leidziu zaisti zaidimus ziburelis.lt, kartais youtube klipus ziuri, arba filmuka online, zaidzia nuo 2.5m
mano vaikui retas atvejas,kai leidziu kartu prisest,tegu kuo veliau tai susidomi
viena kart leidau paziuret ratus2,nes niekaip nera tinkamo formato parsisiust,ir tai uzteko,kad kiekviena diena turejau klausyt zyzimo
Mano berniukui 5 metai, jam kompiuteriu leidžiu žaisti ne daugiau kaip pusvalandi per dieną, kartais kompiuteri naudoju kaip motyvacinę priemone vienam ar kitam poelgiui atlikti
Mano mazajai 3 metai ir 4men. ji megsta pasedeti prie kompo - ziureti animacinius filmukus arba zaisti zaidimus tokius kaip - memory game
QUOTE(tomulexx @ 2012 02 15, 22:22) Na zinokit, as gal ir keista mama, bet savo bernuzeliui grieztai NE del kompiuterio, o ir jis zino dabar kad jam negalima, tai ir nelenda, randa ka veikt ir be kompiuterio
O pas mus dabar karas,brolis nori ir jam reikia-zaidzia savo zaidimus
tėtis išmokė jau kai trys metukai buvo, sėdi bet neperilgiausiai, žaidžia dažniausiai ir puzles mėgsta dėliot
Mergaitė žaidžia Barbe.lt žaidimus
Sveikos, aš čia gal ne tą temą suradau, bet norėjau pasiteirauti kokia Jūsų nuomonė kai vaikas praleidžia daug laiko žaisdamas žaidimus internete. Mano mergaitei 3 metai bet negaliu atplėšti nuo visokių vaikiškų žaidimų svetainių tokių kaip www.barbe.lt ar kitų.. Nežinau ar gerai darau kad leidžiu žaistii tokius žaidimus nes galvoju jog jie nėra žiaurūs, tačiau kaip bebūtų vaikas sėdi prie kompiuterio.
Tevai turi tureti savo nuomone, kam klausti forume kur ir taip aisku kad dauguma pasisakys, kad negalima vaikui su kompiuteriu zaisti, arba minimaliai.
QUOTE(Barbe1 @ 2012 03 12, 17:25) Mergaitė žaidžia Barbe.lt žaidimus Sveikos, aš čia gal ne tą temą suradau, bet norėjau pasiteirauti kokia Jūsų nuomonė kai vaikas praleidžia daug laiko žaisdamas žaidimus internete. Mano mergaitei 3 metai bet negaliu atplėšti nuo visokių vaikiškų žaidimų svetainių tokių kaip www.barbe.lt ar kitų.. Nežinau ar gerai darau kad leidžiu žaistii tokius žaidimus nes galvoju jog jie nėra žiaurūs, tačiau kaip bebūtų vaikas sėdi prie kompiuterio. tai ne vien del ziaurumo,o del akyciu kazkaip reikia pergyventi...
man tai ziauru kaip vaikas nori zaisti tik su kompiuteriu
|