Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas prie kompiuterio
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Farida2010
jau mūsų mazgiui darosi įdomus kompas,stengiuosi,kad jis nematytų,kad sėdžiu prie kompo..na bet vieną dieną kažkaip,nustvėrę pelę ir kažko taip prijungė,kad teko savaitę tėvams pailsėti nuo kompo...laimei sutaisė smile.gif
orchideja@
duodam kompa isimtinais atvejais, kai reikia po naktines pamiegot pries sekancia nakti, arba kai svarbiai kazka reikia nuveikti, o siaip nereikia, suspes dar
Wildberry
Nemoka naudotis, o mes ir nemokinam schmoll.gif , prisisėdės dar biggrin.gif

Turi savo pusiau žaislinį, bet ir jis jai nerūpi-geriau į lauką su dviračiu thumbup.gif
gretute703
priseda ir manyske, ne ilgiau negu pusvalandziui zaidimu pazaist 4u.gif
galika
Man atrodo kuo veliau tuo geriau.
wub.gif
DaivaJ
Mano mažasis prisėda prie brolio pažiūrėt kaip tas žaidžia, ir multikus pažiūri per youtube. Bet neišvengiamai ateis tas laikas, kai ir pats išmoks naudotis ir kariaut reiks unsure.gif Technologijų amžius, nieko nedarysi ax.gif
erika30
na musu mazajam 2.5m ,tai jau rodo labai dideli susidomejima,moka pats isijungti zaidima,zaisti.tai pat per interneta isijungia per nuoroda .na manau ankstoka dar,bet is kitos puses gal ir gerai
brasta
Savo keturmečiui leidžiu prie kompiuterio. Neriboju nei vienam vaikui. Nepastebėjau piktnaudžiavimo. Mažasis pažaidžia kokį žaidimėlį ir nubėga. Kartais būna, kad ištisom savaitėm prie jo net neprieina. Vasarą visai jo nereikėjo. Nu pasitaiko, kad kartais per ilgai užsisėdi, tai tada nejučiom įtraukiu į kokį žaidimą, lyg netyčia ką nors įdomaus parodau... arba ateinu ir pasakau, kad dabar aš dirbsiu prie kompo.
*Lyra*
QUOTE(vijurka @ 2011 08 19, 08:21)
Iki 5,5 metų amžiaus mūsų vaikas žinojo, kad kompiuteris - tėvų darbo priemonė. Patys su vyru nesame kompiuterinių žaidimų fanai, ypatingai retai kortas padėlioja vyras.  ax.gif O vaikas sužinojo apie kompiuterinius žaidimus prieš gerą pusmetį tik. Dabar tarp mūsų susitarimas - pusvalandis, išimtinais atvejais - valanda. Pažaidžia ir geranoriškai jungia kompą lauk, nes kitu atveju žino, kad sekantį kartą neprisiprašys.  smile.gif
Nereiktų tų priklausomybių bent jau ikimokykliniame amžiuje, nes tai liga. Tenka aplink stebėti vaikus, kurie taip "žaidžia" ir tėvai ramūs, nes vaiko realybėje nėra, jis gyvena kompe.  unsure.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mūsų Pupa taip,pat žino,kad kompiuteris reikalingas mamai ir tėčiui dirbti. Mes žaidimų nežaidžiame, tai ji tiesiog nemačiusi ir neprašo kompiuterinių žaidimų. Nematau reikalo pratinti vaiko prie kompiuterio, yra sočiai veiklos ir be kompiuterio: šokiai, stalo žaidimai, dėlionės, kaladėlės, lėlės, baseinas ir t.t. Man daug smagiau, kai visi žaidžiame ,,Domino" negu, kad vaikas ,,lavėtų" prie kompiuterio. Aišku,kai pradės lankyti mokyklą, tai jo naudojimas tikrai bus neišvengiamas, bet ikimokykliniame amžiuje per anksti.
Papildyta:
QUOTE(Wildberry @ 2011 10 07, 21:10)
Nemoka naudotis, o mes ir nemokinam schmoll.gif , prisisėdės dar biggrin.gif

Turi savo pusiau žaislinį, bet ir jis jai nerūpi-geriau į lauką su dviračiu thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
buruliuke
Dukrai bus trys metukai,moka pasijungti skaipa ir paskambinti tetoms,pagal nuotraukas skiria kas kur yra.Leidziu retkarciais paziureti daineles.O siaip tai vis sako einu pasitikrinsiu elektronini pasta arba "sveisbuka" smile.gif
Gerbera123
Kai su bendradarbiu skridom į komandiruotę ir jis papasakojo, kad jo septynių metų dukra "su kompu nelabai ką moka, nes mes neleidžiam", tai nuoširdžiai išsižiojau biggrin.gif maniškis tuo metu buvo dvejų su puse mokėjo daug ką. Tiesa, žaidimų namų kompe nėra, nes man tai visiškai neįdomu ir aš net nežinau jų, bet jis pasileidžia pvz calculatorių ir rašo skaičius smile.gif skype rašo močiutei, youtube naršo... aišku, sėdžiu su mezginiu netoliese ir puse akies matau, ką daro, ir jei ką greit sustabdau biggrin.gif ypač iš teletabių daug nesąmonių pridirbta pasitaiko sad.gif
Bet drausti kompiuteriu naudotis man atrodo keistai. Jei vaikui neįdomu, tai neįdomu, bet jei įdomu, tai tik į naudą įgūdžiai. Atgal pasaulis nejuda, technologijos tik tobulės ir su jom reikia draugauti, nėra čia ką kovoti smile.gif
Kava&arbata
QUOTE(Gerbera123 @ 2011 12 27, 20:55)

Bet drausti kompiuteriu naudotis man atrodo keistai. Jei vaikui neįdomu, tai neįdomu, bet jei įdomu, tai tik į naudą įgūdžiai. Atgal pasaulis nejuda, technologijos tik tobulės ir su jom reikia draugauti, nėra čia ką kovoti smile.gif
*

drinks_cheers.gif
Iloveyou
maniskiai laaabai nori zaist, visi draugai zaidzia, bet as stengiuosi kaip imanoma labiau juos apsaugot nuo PC
Edysia
3 m mažiukas kartais pasižiūri teletabius per kompiuterį, bet kol kas tai nelabai prie jo yra prisiryšęs, kai paklausi, ar nori pažiūrėt, tai būna atvejų, kad net atsako, kad ne smile.gif
norkuniene
nuo 2 metu viskuo bnaudotis moka,db mum 3.5 ir kaip daugumos sedetu kol akys isvarvetu.ismoksta angliskai,puiki reakcija,suvokimas,kaikada dar ir mane pamokina kaip zaist reikia biggrin.gif bet nervuotumas,laiko nesuvokimas,kartais tiek isizaidzia jog i kelnes pridaro.... blush2.gif nepritariu tam,bet tetis visada sedi kai jo nebeleidziu tada numoju ranka bet esme ta jog galimos visokios nervines ligos,smegenys ir akys vystosi o kompo nauda idomu ar pasveriama su sveiktata.... blush2.gif
elenuxus
Nu kad vyresnele neina prie kompo.Specialiai nemokem ir jei nesidomi, tai tik i nauda.Nenoreciau kad akis varvintu zaisdama prie kompo, geriau su tikrais zaislais, tikrom knygutem.Jei kazkas seimoj zaistu kompu, gal ir jai butu idomu, bet dabar schmoll.gif
setute
QUOTE(brasta @ 2011 12 10, 15:23)
Savo keturmečiui leidžiu prie kompiuterio. Neriboju nei vienam vaikui. Nepastebėjau piktnaudžiavimo. Mažasis pažaidžia kokį žaidimėlį ir nubėga. Kartais būna, kad ištisom savaitėm prie jo net neprieina. Vasarą visai jo nereikėjo. Nu pasitaiko, kad kartais per ilgai užsisėdi, tai tada nejučiom įtraukiu į kokį žaidimą, lyg netyčia ką nors įdomaus parodau... arba ateinu ir pasakau, kad dabar aš dirbsiu prie kompo.
*

MAnau kuo daugiau draudzia mamos tuo labiau jie ir limpa prie kompiuteriu.
MAniskis ir viska moka pats susijungti-kas jam aktualu,jei leidziu ilgai neuzsibuna,bet pastebejau,jei draudziu tai jis labiau jo nori.
Siaip pati nesodinu ir neskatinu juo naudotis.Manau tikrai spes dar.
Renule
Maniškė beveik jau keturmetė per kompiuterį žiūri tik senąją animaciją arba kartu vartome šeimos nuotraukas, bando kalbėtis per skype su krikštatėviu iš Airijos... smile.gif Kol kas tik tiek. Pati nelabai drįsta kompiuterio junginėti, spaudinėti. Šiokius tokius žaidimukus žaidžia su savo žaisliniu kompiuteriuku arba muzikos klausosi...
lauroxy
Sveikos, patarkit kaip atpratinti vaika nuo kompiuterio? Tik pareina is darželio iškart nori prie pc, žaisti žaidimus ar žiurėti multikus. Kai neleidžiu prasideda isterijos,
pykčiai ant manes doh.gif siulau ka nors paveikti, pažaisti, papiešti bet sunku ikalbeti. Mums 4.5m viska pats susiranda,isijungia.
awiux
QUOTE(lauroxy @ 2012 02 09, 10:46)
Sveikos, patarkit kaip atpratinti vaika nuo kompiuterio? Tik pareina is darželio iškart nori prie pc, žaisti žaidimus ar žiurėti multikus. Kai neleidžiu prasideda isterijos,
pykčiai ant manes doh.gif siulau ka nors paveikti, pažaisti, papiešti bet sunku ikalbeti. Mums 4.5m viska pats susiranda,isijungia.
*

uzjauciu. .bet bandykit pc keisti i kazka kita-kas dar ydomu? g.gif

. . pastebejau toki dalyka,viena kart leidau zaist,kita diena leidau-tai poto jau kaip narkotikas dar dar dar. .tada uzdariau kompa,pasakiau kad neveikia,zaisdavom stalo zaidimus thumbup.gif, darydavom "meniu",kirpdavom is zurnalu maisto produktus,nu zodz doh.gif ir pamirso ji ta kompa. .aisku multikus ziuri per tv,lolo isijungia,kokia valanda ne daugiau..
nakvisa
maniske labai megsta kompiuteri,bet labai nepiknaudziaujam...:)kadangi mokyklelej yra nustatytas laikas ne daugiau 10 min,tai ir as namuose leidziu iki15 min tik pazaisti...smile.gif o zaidziame mes mokomuosius zaidimukus...:)na o ji pati nors ir turi savo kambaryje kompiuri ,taciu interneto mes jai dar nepjungiame,tai ji kartais tiesiog isijungia ,pasziureti kokias nors nuotraukas,paveiksliukus ir isjungiam po 5 min... smile.gif
Eva 777
Mums kova bus 5m.Kompiuteris svarbus buna bangomis:)Kartais net slepdavau ji.bet dabar galima susitarti nors pykciu kartais buna.
dewdew
Paskaičius pastaruosius pasisakymus, džiaugiuosi, kad vaiką saugau nuo to kompiuterio. Matyt, tiesa, kad mažiems vaikams lengvai išsivysto žalinga priklausomybė nuo jo.
Enriko mama
Maniskis ir turejo ta priklausomybe nors tik 6m jam, bet as grieztai ir nenusileidziu, darbo dienom tik val filmuka galima paziuret, nes mes TV neziurim, o savaitg jau kiek ilgiau rytais leidziu pazaist zaidimus, o diena taip ka nors veikiam, ar lauke bunam ar kur einam, nes jei leisciau kiek jis nori sedet tai turbut nuo ryto iki vakaro mirktu prie kompo doh.gif
erikute333
Na pas mane 2 zuikiai, vienai 3 metukai ir 5 men, o suneliui kova bus 2 metukai. Pas mus televizoriaus namuose nera, nes mes jo paprasciausiai neziurim, tai dukryte jau moka isijungti ir angry bird zaisti, nuotraukytes pasijungti paziureti ar klipukus pasiziureti megstamu dainu. O sunus ir jau bando, moka isijugti ir pele jau valdo nors sunkokai, bet kartais pataiko ka reikia smile.gif Siaip prie kompiuterio neskatinu buti, bet ir nedraudziu ir yra tam tikras laikas kai jie gali pasizaisti kokias 15-30 min per diena. O daugiau arba as pati dirbu prie kompiuterio arba jis buna isjungtas ir zino, kad be mano leidimo ji jungti draudziama. Nera jokios priklausomybes bent jau kol kas, jie tikrai mieliau eina i lauka ar uzsiima kita veikla.
greater
Jeigu visą dieną būna namuose, tai gauna du kartus po valandą pažaisti, o kai eina į darželį, tai tik 1 val. per visą vakarą.
Jacobs***<3
Mano tai sėdi ir sėdi visą dieną,atitraukt neįmanoma. Jau ėjo pas daktarus,sako reikės akinius nešiot,tai reikėjo tris dienas vaistus lašint,ir dvi savaites tada nelabai matės vaizdas (liejos šiek tiek nuo vaistų),tai nereikėjo akinių nešiot,pasisekė šį kart. Aš jam sakau eik nuo kompo,o isai tuoj pabaigsiu lygį, o isai kol užbaigia tą lygį (jam įdomus žaidimas,jis per y8 žaidžia), tai pabaigia ir ateina,nors tiek gerai. Po to pavalgo ir vėl prie kompo,bet aš jam jau nebeleidžiu,tai būna ir verksmų,bet aš nekreipiu dėmesio,sakau einam pažaist ko nors ką ten tiek žaidi prei kompo,sako nenoriu. Kitą dieną vėl tas pats. Beje sūnui šeši metai. Rugsėjį pradės eit į mokyklą,tai nors turiningai praleis laiką,o ne prie kompiuterio akis gadindamas.
Gerai,kad bent dukra gera išaugo per dieną kokią valandą,dvi ir jai užtenka,pažaidžia žaidimus kokius jai reikia,pasitikrina gmail'ą (turi savo, nori būt suaugus),dar kur nors užsuka ir eina ar knygelių spalvint ar žaist ko nors. Dukrai irgi šeši metai,bet greitai septyni,jau eina į mokyklą,bet būrelių nelanko jokių,nes namie grįžus nori pailsėt,o ne vėl staigiai išlėkt,tai grįžus po namų darbų,ir pabūna kiek jai reikia. ax.gif
ingauk
QUOTE(Jacobs***<3 @ 2012 02 12, 00:31)

manau daug jeigu per diena po valanda ar dvi praleidzia sesiu metu vaikis, kas bus po to jeigu dabar nelabai susitariat g.gif
Jacobs***<3
[quote=ingauk,2012 02 12, 11:40]
[quote=Jacobs***<3,2012 02 12, 00:31][/quote]
manau daug jeigu per diena po valanda ar dvi praleidzia sesiu metu vaikis, kas bus po to jeigu dabar nelabai susitariat g.gif
*

Aš jau jam nebenuolaidžiauju,būna verksmų,bet nekreipiu dėmesio,išjungiu kompiuterį ir tiek. Užaugęs supras,kad linkėjau tik gero,nebent bus kompiuteristas rolleyes.gif
uopliuke
o labai baisu, kad as savojo neprileidziu prie pc? g.gif (jam net nekyla poreikio, nes zino, kad nea niekaip..) na, nebent kalbeti per skype, senaja animacija ir foto perzvelgti.. ar reiketu siek tiek mokyti/pratinti? g.gif, aisku, ne zaidimus, kur saudo/zudo/sprogdina ir pan.
dewdew
QUOTE(uopliuke @ 2012 02 14, 12:27)
o labai baisu, kad as savojo neprileidziu prie pc? g.gif (jam net nekyla poreikio, nes zino, kad nea niekaip..) na, nebent kalbeti per skype, senaja animacija ir foto perzvelgti.. ar reiketu siek tiek mokyti/pratinti? g.gif, aisku, ne zaidimus, kur saudo/zudo/sprogdina ir pan.
*

Aš ir apie tai galvojau. Maniškis neprašo, nors jam būna įdomu pažiūrėti, kaip jo vyresnis dėdė žaidžia. Bijau, kad jei duočiau jam pabandyti kokį žaidimėlį, tai paskui prašytų ir prašytų, norėtų ir kitokių žaidimų išbandyti. Dabar tik kartais kokį video nori pažiūrėti. Bent jau kol kas tai manau, kad jam gerai ir be virtualios erdvės.
tomulexx
Na zinokit, as gal ir keista mama, bet savo bernuzeliui grieztai NE del kompiuterio, o ir jis zino dabar kad jam negalima, tai ir nelenda, randa ka veikt ir be kompiuterio ax.gif Kol kas patenkinti, kad taip issiauklejom ax.gif
uopliuke
aaapfu smile.gif nes as jau prisimasciau, gal su manim kas negerai doh.gif , nes ir vieni, ir kiti draugu vaikai,atrodo, daugiau nieko nebeveikia ir nebesidomi tik kompu.. o 4-5m pypliai! man truputuka nesuvokiama.. zodziu, ramu lotuliukas.gif
mijaxxx
Su tais kompiuteriais istikro vaikams nelabai yra kas veikti, jei neleidi narsyti po interneta, uztat musiskis pamises del xbox zaidimu.
nakvisa
QUOTE(uopliuke @ 2012 02 14, 10:27)
*

priklauso nuo to kiek tavskiui metu...wink.gif jei nepraso,tai as gal ir nesiulyciau...na nebent jis nemazas vaikas ir tada galima parodyti mokomuju zaidimu,tokiu kaip sudelioti kazkokias raideles ir skaiciukus...o siaip manau vaika reikia pratinti prie kazkokio rezimo,darzelis/mokykla,/pietus,pamokos,10-15 min kompiuterio,paskui kokios puzles ir pasivazinejimas dviraciu...:)vaikas turetu visko gauti ir zinoti saika...smile.gif
mylimuke
Specialiai niekad nieko nemokiau... Visai nesižaviu vaikų sėdėjimu prie kompo (ir tą sako pastoviai bemirkstanti SM lotuliukas.gif ), bet pati kažkaip išmoko įjungt/išjungt kompą, įsijungt muziką ar filmukus, jeigu ant desktop'o palikta arba folderis atidarytas. Kartais worde padrikai raides parašinėja. Maniau, kad tai jau nemažai, bet žiūriu, kai kurių vaikai sparčiai pažengę. blink.gif
Kartais atrodo, kad visą dieną prasėdėtų prie filmukų, kartais pati nueina, užsiima kažkuo kitu. Bet kiek sėdėt neleidžiu, kai jau gana, tai gana. Minutė riksmo ir atranda kitų gražių dalykų aplink. biggrin.gif
zuika23
Maniškis tai pamišęs dėl youtubes doh.gif stengiuosi neleisti ten sėdėti, bet kiek triukšmo, kai išjungiu kompą doh.gif bet akyčių man gaila labiau nei kad paverks dėl to kad negavo ko nori rolleyes.gif
pudrine
musu mazius tai labai nori prie kompo tiksliau internete pasedeti youtube paziuret ar pazaisti kokius nors saudymus gaudymu doh.gif bet retkarciais leidziu pasedet pvz kaip vaziuojam greitai i parduotuve ar siaip kazkur jei labai trumpam nes zinau kad jei jis prie kompo tai tas pats kas vaiko nera.zyzimas ir prasymas prie kompo tai kasdieninis variantas zinoma bet nevisada pasiekemas.vat dazniausiai ilgesni laika prie kompo praleidzia kaip serga aceit palepinam truputeli, bet gerai kad serga labai retai i metus kokius 3 kartus thumbup.gif
(Ne)Pavyzdinga
as dukrai leidziu zaisti zaidimus ziburelis.lt, kartais youtube klipus ziuri, arba filmuka online, zaidzia nuo 2.5m
gustomama
mano vaikui retas atvejas,kai leidziu kartu prisest,tegu kuo veliau tai susidomi doh.gif
viena kart leidau paziuret ratus2,nes niekaip nera tinkamo formato parsisiust,ir tai uzteko,kad kiekviena diena turejau klausyt zyzimo doh.gif db ramu biggrin.gif
Fublik
Mano berniukui 5 metai, jam kompiuteriu leidžiu žaisti ne daugiau kaip pusvalandi per dieną, kartais kompiuteri naudoju kaip motyvacinę priemone vienam ar kitam poelgiui atlikti biggrin.gif Tačiau kai vaikas praleidžia daugiau nei 2 valandas prie kompo, tampa lyg užprogramuotas, tada nuo kompo atitraukti labai sunku ir dažniausiai baigiasi dideliu barniu.... Dažniausiai kompiuteryje vaiaks žiuri mokomuosius filmukus, mokymas skaičiuoti skaityti ir pasaulio pažinimas smile.gif)) Internėte galima rasti daug įvairiu tokiu mokomūjų filmuku tačiau rusų kalba, labai gaila kad lietuviu kalba nedaug yra, gal kas žino ir galėtu patarti kokią svetainę mokomūjų filmuku? aciu smile.gif)
Black Swan
Mano mazajai 3 metai ir 4men. ji megsta pasedeti prie kompo - ziureti animacinius filmukus arba zaisti zaidimus tokius kaip - memory game smile.gif Kartais tenka ir susipykti, bet siaip paprasyta eiti nuo kompo nesipriesina.
LaPassion
QUOTE(tomulexx @ 2012 02 15, 22:22)
Na zinokit, as gal ir keista mama, bet savo bernuzeliui grieztai NE del kompiuterio, o ir jis zino dabar kad jam negalima, tai ir nelenda, randa ka veikt ir be kompiuterio ax.gif  Kol kas patenkinti, kad taip issiauklejom ax.gif
*

drinks_cheers.gif Aš irgi gal keista mama, bet taip pat neleidžiu ir poreikio nėra. O visokių loginių ar memory žaidimų yra ir ne kompiuterinių mirksiukas.gif
SESIA
O pas mus dabar karas,brolis nori ir jam reikia-zaidzia savo zaidimus doh.gif
daivute22
tėtis išmokė jau kai trys metukai buvo, sėdi bet neperilgiausiai, žaidžia dažniausiai ir puzles mėgsta dėliot
lawwra_a
QUOTE(LaPassion @ 2012 02 29, 17:28)
drinks_cheers.gif Aš irgi gal keista mama, bet taip pat neleidžiu ir poreikio nėra. O visokių loginių ar memory žaidimų yra ir ne kompiuterinių  mirksiukas.gif
*

Pritariu 100%.....yra loginių ir visokių kitokių žaidimų, kurie ir rankytes lavina ir atmintį...ir kurie nekenkia akims 4u.gif
Barbe1
Mergaitė žaidžia Barbe.lt žaidimus
Sveikos, aš čia gal ne tą temą suradau, bet norėjau pasiteirauti kokia Jūsų nuomonė kai vaikas praleidžia daug laiko žaisdamas žaidimus internete. Mano mergaitei 3 metai bet negaliu atplėšti nuo visokių vaikiškų žaidimų svetainių tokių kaip www.barbe.lt ar kitų..
Nežinau ar gerai darau kad leidžiu žaistii tokius žaidimus nes galvoju jog jie nėra žiaurūs, tačiau kaip bebūtų vaikas sėdi prie kompiuterio.
mijaxxx
Tevai turi tureti savo nuomone, kam klausti forume kur ir taip aisku kad dauguma pasisakys, kad negalima vaikui su kompiuteriu zaisti, arba minimaliai.
nakvisa
QUOTE(Barbe1 @ 2012 03 12, 17:25)
Mergaitė žaidžia Barbe.lt žaidimus
Sveikos, aš čia gal ne tą temą suradau, bet norėjau pasiteirauti kokia Jūsų nuomonė kai vaikas praleidžia daug laiko žaisdamas žaidimus internete. Mano mergaitei 3 metai bet negaliu atplėšti nuo visokių vaikiškų žaidimų svetainių tokių kaip www.barbe.lt ar kitų..
Nežinau ar gerai darau kad leidžiu žaistii tokius žaidimus nes galvoju jog jie nėra žiaurūs, tačiau kaip bebūtų vaikas sėdi prie kompiuterio.
*

tai ne vien del ziaurumo,o del akyciu kazkaip reikia pergyventi... unsure.gif beto vaikas turi moketi zaisti ir su kitais vaikais ir vienas ir su zaisliukais ir turi matyti ka namuose veikia teveliai,broliukai,sesutes,dar i kiema reikia iseiti,kad pamatytu kur gyvena bitute,skruzdelyte,nueiti su mama i parduotuve ydeti i maiseli 5 pomidorus,kazka nupiesti,kazka nulipdyti,iskirpti suklijuoti ir t.t.....turi buti visko,ne vien tik ta PC... unsure.gif zinau mamu,kurios tiesiog ijungia tv ar pc,kad remybe namuose butu ir pacios galetu uzsijimti savo darbais kazkokiais... unsure.gif man tai nesunku ispaluti paskenduia miltais virtuve,nuplauti dazuotas,ar zemetas rankytes... smile.gif maniske irgi nestebukliga dudas paleidzia po 10-15 min prie pc,bet jeigu pasakua,kad eisim kepti pyrago ar gaminsim karuna,kaukia,asaros baigaisi ir einam ieskoti priemoniu.... smile.gif
ErikaAlgirdasSkaiste
man tai ziauru kaip vaikas nori zaisti tik su kompiuteriu doh.gif maniskei 4.5 m bet ji nei nenori nei mes jei neleidziame...isimtis jei buna kaip mes kazka veikiame prie pc ir ji ateina tik pazeti bet tai trunka apie 2 min. manau tokio amziaus vaikai turi zaist visai kitaip ir su visai kitkuom nei su kompu...nu baisu. paskui tevelei verkia jog akinuku reikia,nu tik per ju kelte ir reikia... nes kompas nieko gero juk neduoda,vien suauges prie jo pasedi tai apsilpsta akys,nuovargis atsiranda tai ka kalbeti apie mazulius.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.