Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nikolė
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
biti atskrend
Sveikutės 4u.gif su MB auginam nuostabią dukrelę, kuriai vardą jau seniai buvau išrinkusi aš. Vieną dieną, lyg tarp kitko, MB sako, jog jei turėsim antrą dukrą kada, pavadinsim Nikole. Vos nenukritau nuo kėdės mega_shok.gif Atleiskit tos, kas augina Nikoles... Man nepatinka visokie užsienietiški vardai, labai ne prie dūšios, o šis kaip tik toks... Net košmarą sapnavau, kad pagimdžiau antrą dukrą, skambinu MB ir sakau:'Turim dukrą, rink vardą, tik būk geras, tik ne Nikolę' doh.gif Mačiau, kad MB tikrai nuliudo, jog man nepatiko jo vardas, juk dėl pirmagimės neprieštaravo pats..

O gal aš čia be reikalo? Gal gražus vardas? Ką manot? Padiskutuokim.
ciuke
Pas jus parasyta, kad gyvenat UK. Tai absoliuciai normalus vardas gyvenant ten. Kaip vardas grazus. Bet gyvenant LT, man jis skamba per daug uzsienietiskai schmoll.gif . Dar svarbu pavarde. Na suprantant, nikole petrauskaite kad nebutu… ax.gif
Taciau pazistu Nikoleta, tas vardas mokykloj buvo isskirtinis, bet ir mergina isskirtine- tikra grazuole. Tai kazkaip derejo. Na bet cia jau kitas vardas gaunasi blush2.gif .
l'eau
QUOTE(ciuke @ 2008 11 15, 22:50)
Pas jus parasyta, kad gyvenat UK. Tai absoliuciai normalus vardas gyvenant ten. Kaip vardas grazus. Bet gyvenant LT, man jis skamba per daug uzsienietiskai schmoll.gif . Dar svarbu pavarde. Na suprantant, nikole petrauskaite kad nebutu… ax.gif

drinks_cheers.gif jei prie pavardės dera - kodėl gi ne? tik jei gyvenat uk ar neklius ė raidė? kaip rašytumėt - nicole, nikole ar visgi nikolė? lietuvoje pritariu - per daug užsienietiška, nors kaip vardas tikrai neblogas.
muminukas
QUOTE(l'eau @ 2008 11 15, 23:15)
drinks_cheers.gif jei prie pavardės dera - kodėl gi ne? tik jei gyvenat uk ar neklius ė raidė? kaip rašytumėt - nicole, nikole ar visgi nikolė? lietuvoje pritariu - per daug užsienietiška, nors kaip vardas tikrai neblogas.
*

drinks_cheers.gif bet... kažkaip prie Skaidros, tokios lietuviškos, net ir ne Lietuvoje norėtųsi ko nors panašaus ax.gif
ai, dar nesuk galvos - gal vien berniukus turėsit mirksiukas.gif
biti atskrend
QUOTE(muminukas @ 2008 11 16, 06:13)
drinks_cheers.gif bet... kažkaip prie Skaidros, tokios lietuviškos, net ir ne Lietuvoje norėtųsi ko nors panašaus  ax.gif
ai, dar nesuk galvos - gal vien berniukus turėsit  mirksiukas.gif
*

va labai pataikei, man taip nesiderina prie mano dukrytes vardo jokios Nikoles schmoll.gif Sitaip saugojau, atsakingai rinkau varda pirmagimei, o se tau, antroji butu visiska priesingybe blink.gif O kad siuo metu gyvenam UK man is tikro ne rodiklis, niekas nezino, kas bus po keleriu metu... Ir jei jau tektu duot varda Nikole, tai butinai uzrasyciau lietuviskai, jokiu ten Nicola ar Nicolle schmoll.gif UK mokykloje, visur rasytu Nikole, o grizus i LT bent jau taisyklingas vardukas butu.

Del berniuku tai gal ir teisybe hihihi.gif Ale vat tada kitoks klausimas: Ar sutiktumet leisti vyrui isrinkti varda vaikui, nors tas vardas jums butu ne visai prie sirdies? Gal iprastumet, o ir vyras jaustusi laimingas? Ar kovotumet iki paskutinio kraujo laso, ishsikovotumet 'tinkama' varda, bet va vyrui ant sirdies liktu toks kartelis...
rence*
Savo dukrytei tokios varduko neduociau rolleyes.gif Bet siaip vardas visai nieko- tiktu grazuolei blondinukei biggrin.gif O del susitarimo su vyru tai jauciu nenusileisciau- ieskotume abiems priimtinu variantu bet nepavadinciau del t kad jis butu laimingas g.gif Juk laimingas gales buti jei isrintume abiems patikusi varduka. blush2.gif
ciuke
QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 12:58)

Del berniuku tai gal ir teisybe hihihi.gif Ale vat tada kitoks klausimas: Ar sutiktumet leisti vyrui isrinkti varda vaikui, nors tas vardas jums butu ne visai prie sirdies? Gal iprastumet, o ir vyras jaustusi laimingas? Ar kovotumet iki paskutinio kraujo laso, ishsikovotumet 'tinkama' varda, bet va vyrui ant sirdies liktu toks kartelis...
*

Na manau sioje vietoje totali laisve vienam is tevu neturetu buti palikta. Cia tikrai butinas kompromisas. Nesutikciau taikstytis ir susigyventi su savo vaiko vardu, jei man jis butu visiskai nepriimtinas, vien del to, kad teveliui labai grazus.
O taip pat pati nesijausciau labai laiminga, jei isrinkciau toki varda vaikui, kuris man labai labai, o teciui visai nea.

biti atskrend
Ale kita vertus pagalvoju-juk gi nera tas vardukas koks jau tragiskas labai g.gif kad butu koks su baisia reiksme, o cia Nikolė – graikų: nike „pergalė“. nzn nzn, tuolab, kad pirmagimei visai nebuvo leista mb pasireikst renkant varda, nenoreciau, jog jaustusi nuskriaustas. turbut turint dukra tokiu vardu ir vardas pasidarytu mielas sirdziai. ai irnesakyk.gif gal geriau bernus nuo siol gimdysiu irnesakyk.gif ale tik kad irgi kokio Nikolajaus neisrinktu bijau.gif
Cukraus pudra
ne ne...
nepatinka nei Nikolė, nei Nikoleta, nei Nikė schmoll.gif schmoll.gif

linkiu vyrą perkalbėt 4u.gif

beja, jūsų liniuotės tai super thumbup.gif thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 11:58)
*

žinokit, nesuprantu jokkų kovojimų, ar įsižeidimų.
mano blondiniška galva, vardas turi būt išrinktas abiejų, o ne vieno kurio nors išmislas
Isila
renkant vaikui vardą jis turi patikti abiem tėvam ir ngali būti kitaip.
biti atskrend
QUOTE(Dievaitė @ 2008 11 16, 12:13)
mano blondiniška galva, vardas turi būt išrinktas abiejų, o ne vieno kurio nors išmislas[/i]
*

Pirmagimes varda buvau isrinkus dar keli metai iki isvis susipazinimo su MB ax.gif Jokio abieju rinkimo nebuvo, jis tik paklause, ar tikrai noriu, kad vardas butu butent toks. Jei nepriestaravo, tai manau patiko irgi. Tai gal ir as galiu leisti jam rinkti, bet taipogi, kad ir man patiktu. Skaidrai kriksto varda JIS isrinko grazu-Fausta. Net kartais gailiuosi, kad ne dviguba pirmaji varda turi mazoji, nes su pavarde taip graziai skamba abu vardukai. Tikiuosi, kad isvydes tada mano fizionomija del Nikoles, jis persigalvos, ir koki grazesni ishsirinks. Ale per daug prikli irgi but negaliu, dar vyriskis pagalvos, kad nuvertinu ji ir jo graziausius vardus.
Cukraus pudra
QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 14:03)
Pirmagimes varda buvau isrinkus dar keli metai iki isvis susipazinimo su MB  ax.gif Jokio abieju rinkimo nebuvo, jis tik paklause, ar tikrai noriu, kad vardas butu butent toks. Jei nepriestaravo, tai manau patiko irgi. Tai gal ir as galiu leisti jam rinkti, bet taipogi, kad ir man patiktu. Skaidrai kriksto varda JIS isrinko grazu-Fausta. Net kartais gailiuosi, kad ne dviguba pirmaji varda turi mazoji, nes su pavarde taip graziai skamba abu vardukai. Tikiuosi, kad isvydes tada mano fizionomija del Nikoles, jis persigalvos, ir koki grazesni ishsirinks. Ale per daug prikli irgi but negaliu, dar vyriskis pagalvos, kad nuvertinu ji ir jo graziausius vardus.
*

aš vistiek siūlyčiau abiem pavartyt vardyną, kad pamatytumėt ir daugybę kitų vardų. kad rasit abiem patinkantį
muminukas
QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 11:58)

*

mūsų berniukui vardą vyras išrinko, bet man irgi tas vardas praktiškai buvo numeris 1. bet jeigu būtų norėjęs kokiu visiškai man nepatinkančiu norėjęs vadinti, nebūčiau išleidusi vieno į metrikaciją hihihi.gif
o šiaip įsivaizduoju, kad visada įmanoma prieiti kompromisą, juk ir vardų patikimas per gyvenimą keičiasi.
Taigi
Man irgi nelabai Nikolė unsure.gif iš Kevinų, Samantų serijos...
Jei jau "pergalės" norit, geriau Viktorija biggrin.gif mirksiukas.gif
Ir vyrui manau kad neleisčiau vardo išrinkti, jei vardas man visiškai ne prie širdies.. Turėtumėm rasti kažkokį kompromisą ..
biti atskrend
QUOTE(Taigi @ 2008 11 17, 13:33)
Man irgi nelabai Nikolė  unsure.gif  iš Kevinų, Samantų serijos...

drinks_cheers.gif pritariu pilnai, man irgi tokios pat asociacijos. Gerai, kad dar tik mintys tolimos apie kita leliuka, tai dar yra laiko ir jam apsiprast su ta mintim, kad man ne visos jo idejos patinka, ir man suvokt, kad vistiek reiks bendra sprendima surast blush2.gif
Nieko sau
Nesu aš tokių vardų gerbėja cool.gif
Mano nuomone, labai jau nesiderintų Skaidra ir Nikolė, visai iš skirtingų operų ax.gif .
fuggi
Na vardas nėra negražus, tik gal pačiai norisi lietuviško tai taip ir atrodo. Va šiaip reikėtu manau su vyru priimti koki kompromisą, gal tiesiog pagalvoti abiem apie kitą varduką 4u.gif
kavute
Nekoks,visų pirma turbūt trumpins į Niką-tai šuns vardas ir kažkaip labai jau enkaip skamba,o kad Nikolę taip trumpins-ir taip aišku doh.gif
biti atskrend
QUOTE(kavute @ 2008 11 17, 23:20)
Nekoks,visų pirma turbūt trumpins į Niką-tai šuns vardas ir kažkaip labai jau enkaip skamba,o kad Nikolę taip trumpins-ir taip aišku  doh.gif
*

UK trumpintu i Niki. O va LT tai arba Nike, arba tikrai, Nika. Kitavertus, gal ir netrumpintu, kaip ir Nijoles. Nikole-Nijole-panasu bigsmile.gif
HappyAngel
Nijoles dažnai Nilkom vadina biggrin.gif
Erbe
QUOTE(Taigi @ 2008 11 17, 15:33)
Man irgi nelabai Nikolė  unsure.gif  iš Kevinų, Samantų serijos...
Jei jau "pergalės" norit, geriau Viktorija  biggrin.gif  mirksiukas.gif
*

Visiškai pritariu ax.gif Paieškokit kokio kito varduko, kuris jums abiems būtų mielas 4u.gif
Esteltida
as nesuprantu, panos jau visai kazkokios visos senamadiskos !!! schmoll.gif

labai nuostabus vardas Nikole ! jei tik galeciau ir as toki deciua, bet jau pas drauge yra mergaite tokiu vardu ...... kas tik isgirsta si varda, visai sako sako ,kad nerealiai grazus ! ir visai neserialinis, nes yra daug ziauresniu , kurie tiktu tom muilo operom kaip sakot.
daluzenik
nezinau ka pasakyt.
Man jis nelabai
Ne del serialu, bet tikrai jei butu Nika, tai ne kas.
Realybe
QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 18:08)
as nesuprantu, panos jau visai kazkokios visos senamadiskos !!!  schmoll.gif

labai nuostabus vardas Nikole ! jei tik galeciau ir as toki deciua, bet jau pas drauge yra mergaite tokiu vardu ...... kas tik isgirsta si varda, visai sako sako ,kad nerealiai grazus ! ir visai neserialinis, nes yra daug ziauresniu , kurie tiktu tom muilo operom kaip sakot.
*

senamadiskos/ ? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif jau tikrai labai grazu ir madinga vaika pavadint kuo imantriau,nesvarbu,kad Lietuviu vaikui tai visai netinka.. nei vienas kitatautis nesistengia duot savo vaikams svetimu tautu vardu! doh.gif
Esteltida
tas vardas netgi vyresnio amziaus zmonems patinka...... mociutei kaip patiko wub.gif biggrin.gif biggrin.gif rimtai biggrin.gif ir mamai tongue.gif
GiedrėM
QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 18:08)
as nesuprantu, panos jau visai kazkokios visos senamadiskos !!!  schmoll.gif
*

Mados keičiasi greit, žmogui gyvent su parinktu vardu reikia min 18 metų bigsmile.gif Todėl reiktų kitų ilgaamžiškesnių kriterijų, pvz.: vardo reikšmė, kilmė atitinka šeimos tradicijas ir/ar vertybes.
Realybe
lietuvei mergaitei duot toki varda? ? blush2.gif Vardo reikšmė: graikų: nike „pergalė“ biggrin.gif
negara
thumbup.gif 4u.gif
Muncike
Jei mylesi savo vaika tokio vardo neduosi sleep.gif
Vooo
O, man sis vardas labai grazus thumbup.gif .Pati galvojau tokiu savo mergyte pavadinti, tik va aplinkiniai atkalbejo.
Realybe
gerai,kad yra supratingu zmoniu 4u.gif
Kolibri
O man labai grazus thumbup.gif
Envuke
man nelabai sis vardas schmoll.gif
Minaka
Nikolė labai gražus vardas smile.gif Kaip Nicole Kidman ;D
Corny
Viena mergyte vardu Nikollete(su dviem l ,na cia ne Lietuvoje) pazystu,saukiam ja Nike.Tai man labai grazus vardus, NIKOLE taip pat puikus vardukas
cameron
Ar kovotumet iki paskutinio kraujo laso, ishsikovotumet 'tinkama' varda, bet va vyrui ant sirdies liktu toks kartelis...
*

Kartėlio nė vienam neturėtų likti, turi būti kompromisas ax.gif

QUOTE(Lolita123 @ 2009 09 11, 20:30)
. nei vienas kitatautis nesistengia  duot savo vaikams svetimu tautu vardu!  doh.gif
*

Netiesa biggrin.gif
nigma

*

as manau kad abu turi prieiti prie vieno abiem tinkamo varianto kad nei vienas nesijaustu neisgirstas..nors va mano pusseres seima tokio kompromiso nerado tai dave vaikui du vardus doh.gif
Irincik
QUOTE(Muncike @ 2009 09 15, 15:35)
Jei mylesi savo vaika tokio vardo neduosi sleep.gif
*

Nu jau ir pasaaaaaket, tiesiog nusisnekejot lotuliukas.gif
O tai jai labai mylit savo dukryte, toks koks labiausiai pagal Jus vardas tinka??? g.gif blink.gif

As laaabai myliu savo dukryte ir vardas Nikolyte man labai mielas wub.gif mirksiukas.gif
Chouchou

Ziurint kur tas vaikas gyvens:) Lietuvoje tikrai nelabai gerai skambes. 4u.gif
Soffyyy
Gal geriau Nikoleta? Nikolei gal kiek skambesio trūksta... g.gif
Irincik
QUOTE(Chouchou @ 2010 01 30, 18:32)
Ziurint kur tas vaikas gyvens:) Lietuvoje tikrai nelabai gerai skambes.  4u.gif
*

Siais laikais,kai gyveni Lietuvoje,kaip Europos daly,toks variantas sakyciau net labai normalus ir palankus. Jei apsiribotumem vien tik Lietuva,kaip senais laikais,gal butu ir keista smile.gif
Patricija,Samanta,Aleksas...jau praktiskai ziurima,kaip i lietuviskus vardus,nors toli grazu...
Kalbant apie meksiketiska ar panasia vardo kilme tada sutikciau,kad nelabai tinkamai ir visai nevietoj cia Lietuvoje rolleyes.gif

Is patirties zinau,kad daznai tampa problema,kai kazkur uzsienyje tikra lietuviska varda eina sunkiai istart kitatauciui,buna tikrai labai kartais juokinga ax.gif

Bet tai zinoma tik mano asmenine nuomone,o kad yra ir lietuvisku vardu graziu, tai irgi faktas mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.