biti atskrend
2008 11 15, 21:28
Sveikutės  su MB auginam nuostabią dukrelę, kuriai vardą jau seniai buvau išrinkusi aš. Vieną dieną, lyg tarp kitko, MB sako, jog jei turėsim antrą dukrą kada, pavadinsim Nikole. Vos nenukritau nuo kėdės  Atleiskit tos, kas augina Nikoles... Man nepatinka visokie užsienietiški vardai, labai ne prie dūšios, o šis kaip tik toks... Net košmarą sapnavau, kad pagimdžiau antrą dukrą, skambinu MB ir sakau:'Turim dukrą, rink vardą, tik būk geras, tik ne Nikolę'  Mačiau, kad MB tikrai nuliudo, jog man nepatiko jo vardas, juk dėl pirmagimės neprieštaravo pats.. O gal aš čia be reikalo? Gal gražus vardas? Ką manot? Padiskutuokim.
Pas jus parasyta, kad gyvenat UK. Tai absoliuciai normalus vardas gyvenant ten. Kaip vardas grazus. Bet gyvenant LT, man jis skamba per daug uzsienietiskai  . Dar svarbu pavarde. Na suprantant, nikole petrauskaite kad nebutu
Taciau pazistu Nikoleta, tas vardas mokykloj buvo isskirtinis, bet ir mergina isskirtine- tikra grazuole. Tai kazkaip derejo. Na bet cia jau kitas vardas gaunasi  .
QUOTE(ciuke @ 2008 11 15, 22:50) Pas jus parasyta, kad gyvenat UK. Tai absoliuciai normalus vardas gyvenant ten. Kaip vardas grazus. Bet gyvenant LT, man jis skamba per daug uzsienietiskai  . Dar svarbu pavarde. Na suprantant, nikole petrauskaite kad nebutu
 jei prie pavardės dera - kodėl gi ne? tik jei gyvenat uk ar neklius ė raidė? kaip rašytumėt - nicole, nikole ar visgi nikolė? lietuvoje pritariu - per daug užsienietiška, nors kaip vardas tikrai neblogas.
muminukas
2008 11 16, 07:13
QUOTE(l'eau @ 2008 11 15, 23:15)  jei prie pavardės dera - kodėl gi ne? tik jei gyvenat uk ar neklius ė raidė? kaip rašytumėt - nicole, nikole ar visgi nikolė? lietuvoje pritariu - per daug užsienietiška, nors kaip vardas tikrai neblogas.  bet... kažkaip prie Skaidros, tokios lietuviškos, net ir ne Lietuvoje norėtųsi ko nors panašaus ai, dar nesuk galvos - gal vien berniukus turėsit
biti atskrend
2008 11 16, 11:58
QUOTE(muminukas @ 2008 11 16, 06:13)  bet... kažkaip prie Skaidros, tokios lietuviškos, net ir ne Lietuvoje norėtųsi ko nors panašaus ai, dar nesuk galvos - gal vien berniukus turėsit  va labai pataikei, man taip nesiderina prie mano dukrytes vardo jokios Nikoles  Sitaip saugojau, atsakingai rinkau varda pirmagimei, o se tau, antroji butu visiska priesingybe  O kad siuo metu gyvenam UK man is tikro ne rodiklis, niekas nezino, kas bus po keleriu metu... Ir jei jau tektu duot varda Nikole, tai butinai uzrasyciau lietuviskai, jokiu ten Nicola ar Nicolle  UK mokykloje, visur rasytu Nikole, o grizus i LT bent jau taisyklingas vardukas butu. Del berniuku tai gal ir teisybe  Ale vat tada kitoks klausimas: Ar sutiktumet leisti vyrui isrinkti varda vaikui, nors tas vardas jums butu ne visai prie sirdies? Gal iprastumet, o ir vyras jaustusi laimingas? Ar kovotumet iki paskutinio kraujo laso, ishsikovotumet 'tinkama' varda, bet va vyrui ant sirdies liktu toks kartelis...
Savo dukrytei tokios varduko neduociau  Bet siaip vardas visai nieko- tiktu grazuolei blondinukei  O del susitarimo su vyru tai jauciu nenusileisciau- ieskotume abiems priimtinu variantu bet nepavadinciau del t kad jis butu laimingas  Juk laimingas gales buti jei isrintume abiems patikusi varduka.
QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 12:58) Del berniuku tai gal ir teisybe  Ale vat tada kitoks klausimas: Ar sutiktumet leisti vyrui isrinkti varda vaikui, nors tas vardas jums butu ne visai prie sirdies? Gal iprastumet, o ir vyras jaustusi laimingas? Ar kovotumet iki paskutinio kraujo laso, ishsikovotumet 'tinkama' varda, bet va vyrui ant sirdies liktu toks kartelis... Na manau sioje vietoje totali laisve vienam is tevu neturetu buti palikta. Cia tikrai butinas kompromisas. Nesutikciau taikstytis ir susigyventi su savo vaiko vardu, jei man jis butu visiskai nepriimtinas, vien del to, kad teveliui labai grazus. O taip pat pati nesijausciau labai laiminga, jei isrinkciau toki varda vaikui, kuris man labai labai, o teciui visai nea.
biti atskrend
2008 11 16, 13:06
Ale kita vertus pagalvoju-juk gi nera tas vardukas koks jau tragiskas labai  kad butu koks su baisia reiksme, o cia Nikolė graikų: nike pergalė. nzn nzn, tuolab, kad pirmagimei visai nebuvo leista mb pasireikst renkant varda, nenoreciau, jog jaustusi nuskriaustas. turbut turint dukra tokiu vardu ir vardas pasidarytu mielas sirdziai. ai  gal geriau bernus nuo siol gimdysiu  ale tik kad irgi kokio Nikolajaus neisrinktu
Cukraus pudra
2008 11 16, 13:13
ne ne... nepatinka nei Nikolė, nei Nikoleta, nei Nikė
linkiu vyrą perkalbėt
beja, jūsų liniuotės tai super Papildyta:QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 11:58) Del berniuku tai gal ir teisybe  Ale vat tada kitoks klausimas: Ar sutiktumet leisti vyrui isrinkti varda vaikui, nors tas vardas jums butu ne visai prie sirdies? Gal iprastumet, o ir vyras jaustusi laimingas? Ar kovotumet iki paskutinio kraujo laso, ishsikovotumet 'tinkama' varda, bet va vyrui ant sirdies liktu toks kartelis... žinokit, nesuprantu jokkų kovojimų, ar įsižeidimų. mano blondiniška galva, vardas turi būt išrinktas abiejų, o ne vieno kurio nors išmislas
renkant vaikui vardą jis turi patikti abiem tėvam ir ngali būti kitaip.
biti atskrend
2008 11 16, 14:03
QUOTE(Dievaitė @ 2008 11 16, 12:13) mano blondiniška galva, vardas turi būt išrinktas abiejų, o ne vieno kurio nors išmislas[/i] Pirmagimes varda buvau isrinkus dar keli metai iki isvis susipazinimo su MB  Jokio abieju rinkimo nebuvo, jis tik paklause, ar tikrai noriu, kad vardas butu butent toks. Jei nepriestaravo, tai manau patiko irgi. Tai gal ir as galiu leisti jam rinkti, bet taipogi, kad ir man patiktu. Skaidrai kriksto varda JIS isrinko grazu- Fausta. Net kartais gailiuosi, kad ne dviguba pirmaji varda turi mazoji, nes su pavarde taip graziai skamba abu vardukai. Tikiuosi, kad isvydes tada mano fizionomija del Nikoles, jis persigalvos, ir koki grazesni ishsirinks. Ale per daug prikli irgi but negaliu, dar vyriskis pagalvos, kad nuvertinu ji ir jo graziausius vardus.
Cukraus pudra
2008 11 16, 14:13
QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 14:03) Pirmagimes varda buvau isrinkus dar keli metai iki isvis susipazinimo su MB  Jokio abieju rinkimo nebuvo, jis tik paklause, ar tikrai noriu, kad vardas butu butent toks. Jei nepriestaravo, tai manau patiko irgi. Tai gal ir as galiu leisti jam rinkti, bet taipogi, kad ir man patiktu. Skaidrai kriksto varda JIS isrinko grazu- Fausta. Net kartais gailiuosi, kad ne dviguba pirmaji varda turi mazoji, nes su pavarde taip graziai skamba abu vardukai. Tikiuosi, kad isvydes tada mano fizionomija del Nikoles, jis persigalvos, ir koki grazesni ishsirinks. Ale per daug prikli irgi but negaliu, dar vyriskis pagalvos, kad nuvertinu ji ir jo graziausius vardus. aš vistiek siūlyčiau abiem pavartyt vardyną, kad pamatytumėt ir daugybę kitų vardų. kad rasit abiem patinkantį
muminukas
2008 11 16, 21:23
QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 11:58) Del berniuku tai gal ir teisybe  Ale vat tada kitoks klausimas: Ar sutiktumet leisti vyrui isrinkti varda vaikui, nors tas vardas jums butu ne visai prie sirdies? Gal iprastumet, o ir vyras jaustusi laimingas? Ar kovotumet iki paskutinio kraujo laso, ishsikovotumet 'tinkama' varda, bet va vyrui ant sirdies liktu toks kartelis... mūsų berniukui vardą vyras išrinko, bet man irgi tas vardas praktiškai buvo numeris 1. bet jeigu būtų norėjęs kokiu visiškai man nepatinkančiu norėjęs vadinti, nebūčiau išleidusi vieno į metrikaciją o šiaip įsivaizduoju, kad visada įmanoma prieiti kompromisą, juk ir vardų patikimas per gyvenimą keičiasi.
Man irgi nelabai Nikolė  iš Kevinų, Samantų serijos... Jei jau "pergalės" norit, geriau Viktorija Ir vyrui manau kad neleisčiau vardo išrinkti, jei vardas man visiškai ne prie širdies.. Turėtumėm rasti kažkokį kompromisą ..
biti atskrend
2008 11 17, 14:54
QUOTE(Taigi @ 2008 11 17, 13:33) Man irgi nelabai Nikolė  iš Kevinų, Samantų serijos...  pritariu pilnai, man irgi tokios pat asociacijos. Gerai, kad dar tik mintys tolimos apie kita leliuka, tai dar yra laiko ir jam apsiprast su ta mintim, kad man ne visos jo idejos patinka, ir man suvokt, kad vistiek reiks bendra sprendima surast
Nieko sau
2008 11 17, 15:34
Nesu aš tokių vardų gerbėja Mano nuomone, labai jau nesiderintų Skaidra ir Nikolė, visai iš skirtingų operų  .
Na vardas nėra negražus, tik gal pačiai norisi lietuviško tai taip ir atrodo. Va šiaip reikėtu manau su vyru priimti koki kompromisą, gal tiesiog pagalvoti abiem apie kitą varduką
Nekoks,visų pirma turbūt trumpins į Niką-tai šuns vardas ir kažkaip labai jau enkaip skamba,o kad Nikolę taip trumpins-ir taip aišku
biti atskrend
2008 11 18, 16:04
QUOTE(kavute @ 2008 11 17, 23:20) Nekoks,visų pirma turbūt trumpins į Niką-tai šuns vardas ir kažkaip labai jau enkaip skamba,o kad Nikolę taip trumpins-ir taip aišku  UK trumpintu i Niki. O va LT tai arba Nike, arba tikrai, Nika. Kitavertus, gal ir netrumpintu, kaip ir Nijoles. Nikole-Nijole-panasu
HappyAngel
2008 11 18, 19:18
Nijoles dažnai Nilkom vadina
QUOTE(Taigi @ 2008 11 17, 15:33) Man irgi nelabai Nikolė  iš Kevinų, Samantų serijos... Jei jau "pergalės" norit, geriau Viktorija Visiškai pritariu  Paieškokit kokio kito varduko, kuris jums abiems būtų mielas
Esteltida
2009 09 11, 17:08
as nesuprantu, panos jau visai kazkokios visos senamadiskos !!! labai nuostabus vardas Nikole ! jei tik galeciau ir as toki deciua, bet jau pas drauge yra mergaite tokiu vardu ...... kas tik isgirsta si varda, visai sako sako ,kad nerealiai grazus ! ir visai neserialinis, nes yra daug ziauresniu , kurie tiktu tom muilo operom kaip sakot.
daluzenik
2009 09 11, 17:55
nezinau ka pasakyt. Man jis nelabai Ne del serialu, bet tikrai jei butu Nika, tai ne kas.
Realybe
2009 09 11, 19:30
QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 18:08) as nesuprantu, panos jau visai kazkokios visos senamadiskos !!! labai nuostabus vardas Nikole ! jei tik galeciau ir as toki deciua, bet jau pas drauge yra mergaite tokiu vardu ...... kas tik isgirsta si varda, visai sako sako ,kad nerealiai grazus ! ir visai neserialinis, nes yra daug ziauresniu , kurie tiktu tom muilo operom kaip sakot. senamadiskos/ ?  jau tikrai labai grazu ir madinga vaika pavadint kuo imantriau,nesvarbu,kad Lietuviu vaikui tai visai netinka.. nei vienas kitatautis nesistengia duot savo vaikams svetimu tautu vardu!
Esteltida
2009 09 11, 21:22
GiedrėM
2009 09 12, 13:57
QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 18:08) as nesuprantu, panos jau visai kazkokios visos senamadiskos !!! Mados keičiasi greit, žmogui gyvent su parinktu vardu reikia min 18 metų  Todėl reiktų kitų ilgaamžiškesnių kriterijų, pvz.: vardo reikšmė, kilmė atitinka šeimos tradicijas ir/ar vertybes.
Realybe
2009 09 12, 13:58
lietuvei mergaitei duot toki varda? ?  Vardo reikšmė: graikų: nike pergalė
Muncike
2009 09 15, 13:35
Jei mylesi savo vaika tokio vardo neduosi
O, man sis vardas labai grazus  .Pati galvojau tokiu savo mergyte pavadinti, tik va aplinkiniai atkalbejo.
Realybe
2009 09 17, 10:47
gerai,kad yra supratingu zmoniu
Kolibri
2009 09 18, 19:47
O man labai grazus
man nelabai sis vardas
Nikolė labai gražus vardas  Kaip Nicole Kidman ;D
Viena mergyte vardu Nikollete(su dviem l ,na cia ne Lietuvoje) pazystu,saukiam ja Nike.Tai man labai grazus vardus, NIKOLE taip pat puikus vardukas
cameron
2009 09 27, 12:08
QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 12:58) Ar kovotumet iki paskutinio kraujo laso, ishsikovotumet 'tinkama' varda, bet va vyrui ant sirdies liktu toks kartelis... Kartėlio nė vienam neturėtų likti, turi būti kompromisas QUOTE(Lolita123 @ 2009 09 11, 20:30) . nei vienas kitatautis nesistengia duot savo vaikams svetimu tautu vardu!  Netiesa
QUOTE(biti atskrend @ 2008 11 16, 12:58) Del berniuku tai gal ir teisybe  Ale vat tada kitoks klausimas: Ar sutiktumet leisti vyrui isrinkti varda vaikui, nors tas vardas jums butu ne visai prie sirdies? Gal iprastumet, o ir vyras jaustusi laimingas? Ar kovotumet iki paskutinio kraujo laso, ishsikovotumet 'tinkama' varda, bet va vyrui ant sirdies liktu toks kartelis... as manau kad abu turi prieiti prie vieno abiem tinkamo varianto kad nei vienas nesijaustu neisgirstas..nors va mano pusseres seima tokio kompromiso nerado tai dave vaikui du vardus
Irincik
2010 01 29, 09:53
QUOTE(Muncike @ 2009 09 15, 15:35) Jei mylesi savo vaika tokio vardo neduosi  Nu jau ir pasaaaaaket, tiesiog nusisnekejot O tai jai labai mylit savo dukryte, toks koks labiausiai pagal Jus vardas tinka??? As laaabai myliu savo dukryte ir vardas Nikolyte man labai mielas
Chouchou
2010 01 30, 16:32
Ziurint kur tas vaikas gyvens:) Lietuvoje tikrai nelabai gerai skambes.
Soffyyy
2010 01 31, 15:30
Gal geriau Nikoleta? Nikolei gal kiek skambesio trūksta...
Irincik
2010 01 31, 15:34
QUOTE(Chouchou @ 2010 01 30, 18:32) Ziurint kur tas vaikas gyvens:) Lietuvoje tikrai nelabai gerai skambes.  Siais laikais,kai gyveni Lietuvoje,kaip Europos daly,toks variantas sakyciau net labai normalus ir palankus. Jei apsiribotumem vien tik Lietuva,kaip senais laikais,gal butu ir keista Patricija,Samanta,Aleksas...jau praktiskai ziurima,kaip i lietuviskus vardus,nors toli grazu... Kalbant apie meksiketiska ar panasia vardo kilme tada sutikciau,kad nelabai tinkamai ir visai nevietoj cia Lietuvoje Is patirties zinau,kad daznai tampa problema,kai kazkur uzsienyje tikra lietuviska varda eina sunkiai istart kitatauciui,buna tikrai labai kartais juokinga Bet tai zinoma tik mano asmenine nuomone,o kad yra ir lietuvisku vardu graziu, tai irgi faktas
|
|