gyvaciuke
2005 07 04, 19:27
 Labutis, visiems. Turiu tokį klausimėlį toms, kurios bent kartą vedė savo leliuką į lopšelį? Klausimėlis labai paprastas, ko reikia ten einant pirmą kartą? Kokius rūbelius vilkti, ar įdėti dar kokius atsargai. Ir šiaip įdomus visas pradžiamokslis, patarimai? Ačiū visiems. . .
JOVITA A.
2005 07 05, 07:33
Į lopšelį reikia tapkučių ir drabužėlių perrengimui pagal sezoną, jei nešioja - tai dar ir sauskelnių. Pas mano mažajį spintelėj visada padėta atsargai maikutė, megztinukas, kelnytės ir t.t. Nes būna kad maistu išsitepa ar gėrimu apsipila. Dar vienkartinės servetėlės.
Nežinau kaip kitur mes nunešėm ir savo patalynę, rankšluostuką, kiekvienas vaikas atsineša iš namų kokį minkštą žaisliuką kuris visada būna lovytėje, tada jam ir miegoti drąsiau. Pradėsi vesti vaikiuką pati greitai pastebėsi ko dar reikia atnešti. Mums tai rūbų reikėdavo nemažai, nes tai sušlapdavo, tai apsipildavo su kokiu maistu, tai pora komplektų visada palikdavom spintelėj.
gyvaciuke
2005 07 08, 14:24
Puoduko savo tai tikrai reikia, o kaip dėl dantų šepetuko?  Nežinau ar tokiems mažiukams leidžia kas dantis valytis po valgio, nes ryte ir vakare tai jie padaro namuose. Girdėjau kad darželiuose tai valo dantis po kiekvieno valgymo, tai ir nežinau?
Mes tik sauskelnes ir tapkutes nusinesam, na dar koki zaisliuka prigriebiam ryte  jei is ryto vesu, o diena gali buti silta tai idedu kokia dar maikute.... daugiau kaip ir nieko..
gyvaciuke
2005 07 11, 14:32
šiandien pirmą kartą mano Viliukas ėjo į darželį, taigi norėjau trumpai pasidalint savo įspūdžiais ir užduot porą klausimėlių. Na iš pradžių viskas atrodė lyg ir nieko, vaiką pamaitino auklytė, kol mane auklėtoja vedžiojo po patalpas ir aiškino apie visokias pinigines rinkliavas ir apie tai, ko trūksta. Bėdos prasidėjo tuomet kai susiruošus į lauką vienas bachūriukas kartu išsitempė ir savo triratį, o daugiau nei vienas vaikas nieko panašaus neturėjo  . Maniškis, kaip užkietėjęs mechanikas, kaip ir visi kiti ten buvę berniukai taip pat panoro su tuo triračiu pralėkt per kiemą, o tas bachūriukas turbūt kaip ir visi vaikai,  dalintis tikrai neturėjo jokio noro, tai auklėtojai ir man teko nuolat juos traukti, skirti, dalinti ir visaip kitaip skirstyti tą priemonę, kad tik gink dieve, nei vienas neliktų nuskriaustas.  .Vienu žodžiu, auklėtoja dar bandė švelnint visą padėtį, siūlydama ir mums atsinešti, ką nors panašaus ir pradėjo sukti link to kad reikėtų ir daugiau tokių dviratukų. Aš pasakiau kad galima pagalvot, bet namie nieko panašaus neturim, o pirkti vienai vasarai kažin ar labai apsimoka. Tai galiausiai lyg ir priėjom išvados, kad reikėtų ir to berniuko tėvams pasakyti, kad dviratukų darželyje nereikia, ir iš viso nėr ko čia žaislų tampytis, grupė jų turi pakankamai, tik tegul žaidžia. Nu va išsišnekėjau, tai ir visai supykau, gavosi visai negražus pasakojimas, bet labai jau sorry, bandžiau pataikyt į temą, tai ir parašiau tik trūkumus ir ko reikia ar nereikia. Ištikro, tai visa kita ten yra gerai, ir auklėtoja faina, ir vaiką pirmą kartą pamačiau patį valgantį  . Nu vienu žodžiu, jei ir kitą dieną tas triratis bus, teks imtis kokių nors rimtesnių priemonių. Pasakiau ką norėjau, daba laukiu jūsų komentarų
 idomusvariantas... idomu kas butu jei visi vaikai su dviraciais darzelio kieme vazinetu?  nezinau, jei tas vaikas atsiveze dvirati, tai man rodos teveliai turejo paaiskint kad juo reikes dalintis. pas mus namuose yra toks arklius kur g.b. supamas arba vaziuojamas. uzima man jis vieta namie tai bent kuriam laikui norejau i darzeli nest.. bet tikrai su ta salyga kad juo zais visi vaikai o ne tik maniske. tik ji dar maza ir gali nesuprasti kad cia jau nebe jai vienai priklauso. bet is kitos puses - maniskei kartais nesvarbu kam priklauso tas daiktas, jei ji nori tai ir ima  cia gi tas pats gali buti ir su darzelio zaislais, reikia vaikus mokyti dalintis...
Vilniete
2005 07 19, 21:53
Mes nesemes tapkutes, vienkartines nosines, sepeti plaukams (nes plaukai ilgi), dantu sepetuka (bet jie nevalo dantu  , teko nestis atgal), rubu pakeitimui pagal sezona. Vasara - vandens buteliukas...Lyg ir viskas.
Mes eisim į darželį jau greit, po poros savaičių. Kai su auklėtojomis kalbėjom apie daiktus, ką neštis ir pan. buvo įspėta, kad tėveliai neneštų iš namų žaislų, su kuriais vaikai jau nebežaidžia. Vos tik tie žaislai atkeliauja į grupę, vaikas juos atpažįsta, kad čia jo daiktas ir neduoda kitiems žaist. Tai nusprendėm, kad jei jau norisi grupei padovanot žaislų, geriau nupirkt naują ir atnešt paduot auklėtojai, tik kad vaikas nematytų jo namuose. Dar sakė kad nereikia dantų šepetėlio. Drabužiukų pamainai reiks nemažai, galima atsinešt savo pagalvėlę, jei netinka tokia, kokia yra grupėje (kai kam pasirodė kad jos per aukštos ir per didelės pagal amžių), sakė kokią norit, tokią atsineškit. ---------------------------------------------------------------------- Man tai žinot kas įdomu  Iš pradžių, kol vaikas pripras prie naujos aplinkos ir žmonių, būsiu darže kartu su vaiku. Pradžiol gal sakė tik valandžiukę, po to 3 val., iki pietų ir t.t. - papasakokit, mamytės, ar jūs nešdavotės kažką sau pavalgyt? kokių sumuštinių ar sausainių, nes vaikui tai duos valgyt, o aš pati irgi norėsiu
Ramunėlė*
2005 08 14, 23:11
Aurėja, aš nemanau, kad laaabai jau norėsis valgyti per tas 2 val  , tiesiog stebesi savo maze ir tiek...  na, gali pasilikt rubinėje vaiko spintelėje, tik manau tą pastebes tavo mažoji, kad mama, kažkur dingo  ...eis iš paskos, o paskui tavąja ir kiti vaikiukai, taip kad tą sumuštinį ržturėsi dalinti i 10 dalių...  beje as jau savo mergytę i lopšelį pradejau vesti , dar tik 1 savaitė. tai man pasakė, kad nerekomenduojam pasilikt ,kartu su vaiku, tada lengvesnė adaptacija  . Niu tai aš ir nepasilikau. Pirma diena, kaip ir nereikejo manes...bet jau antrą...ojojoi, kaip mamos reikėjo, mat suprato mergina, kad ..."nėr toks mėlynas dangus, kaip kiti sako"...  Va, poryt vel eisim, tai dabar širdis dreba...stresuojam abi
na mes irgi kitą savaitę i darželį keliaujam, irgi nežinau ką neštis.dar mamos norėjau paklausti ar reikia nešti seilinukų, bent draugės sakė kad nešėsi ir ne vieną, taip pat kaip dėl bodžių?maniškis dar su pamperiais, girdėjau reiklaujama jų nedėti o dėti maikutes, kad nereiktų seginėti.
Manguste
2005 08 24, 18:51
Eva, jeigu vaikutis valgo nelabai švariai ir gaila suteptų drabužėlių, tai gali nunešti seilinukų. O dėl bodžių, tai kaip auklėtoja pasakysiu, tikrai nėra patogu. Nebent vaiko nesodins ant puoduko, o tik po kelių valandų pakeis sauskelnes, tada gal ir nieko. O jeigu vaiką kas valandą sodini ant puoduko, ir su bodžiu būna ne vienas, o trys, tada tikrai ne kas. Dažniausiai aš tokiems vaikučiams tik sukišu bodį į kelnytes ir viskas.
ar nešėt gėlių auklėtojoms pirmąją dieną. mes startuojam rugsėjo-1ąją, tai net nežinau kaip pasielgti.
Mamūškė
2005 08 30, 12:48
mes ir startuojam rugsejo 1d. tai nesimes kokias tris gelytes, vedejai, aukletojai ir auklytei  o vat ar mamoms ten leidzia i grupe su batais ar basom reikia vaikscioti ar tapkutes nestis ir man
Manguste
2005 08 30, 17:52
Reikėtų nusinešti tapkutes ir sau arba vaikščioti basai.  Juk po tas grindis vaikai ir pašliaužioja.
Mamūškė
2005 08 30, 20:23
va va butent ir as taip galvoju daryt
TheBest
2005 09 02, 13:42
QUOTE(Ramunėlė* @ 2005 08 15, 00:11) Aurėja, aš nemanau, kad laaabai jau norėsis valgyti per tas 2 val  , tiesiog stebesi savo maze ir tiek...  na, gali pasilikt rubinėje vaiko spintelėje, tik manau tą pastebes tavo mažoji, kad mama, kažkur dingo  ...eis iš paskos, o paskui tavąja ir kiti vaikiukai, taip kad tą sumuštinį ržturėsi dalinti i 10 dalių...  beje as jau savo mergytę i lopšelį pradejau vesti , dar tik 1 savaitė. tai man pasakė, kad nerekomenduojam pasilikt ,kartu su vaiku, tada lengvesnė adaptacija  . Niu tai aš ir nepasilikau. Pirma diena, kaip ir nereikejo manes...bet jau antrą...ojojoi, kaip mamos reikėjo, mat suprato mergina, kad ..."nėr toks mėlynas dangus, kaip kiti sako"...  Va, poryt vel eisim, tai dabar širdis dreba...stresuojam abi  O man visai liudna darosi kai ateinu i darzeli savo mazosios. Na nenori jie eiti namo nors uzmusk. Noriu ant supyniu, noriu smeliuko ir t.t. O ji tik pirma savaite lanko darzeli. Kaip elgtis tokioje situacijoje. Ant ranku paimu - isterijos priepuolis. Ji pasiruosusi gyventi parom darzelyje, kad tik zaislu ir vaiku butu.
smile smile
2005 10 03, 15:02
Mes i darzeli pradedam nuo kito pirmadienio, tai atejau paskaityti ko istikruju ten reikia nestis. Manoji jau ketveriu metuku tai galvoju jug ten jie piesia lyg tai klijuoja is spalvoto popieriaus kazin ar tik nereikia viso to nusipirkti, o jei ji pacia pirma diena ateis, visi vaikai ten ka nors spalvins o jai neduos tai kaip ji jausis? O gal ten aukletojos viska susiperka tik paskui pinigus surenka, nu nezinau nieko man ten nepasake, liepe is gydytoju pazyma atsinest ir gimimo liudijima. Tas darzelis man nelabai patiko, kazkaip net su suaugusiais nenoriai bendrauja, o kaip tada su vaikais bus??? Nu paziuresim. Bet neturiu is ko rinktis darzelis tik vienas, gyvename kaime ir taip i viena puse apie 8 km vezti reikes, kitas tai butu is vis uz 25 km. Tai va, gerai kas mieste gyvena, darzeliu daug, jei nepatiko kita galite pasirinkt, arba jug yra privaciu ten gal dar geriau vaikucius priziuri.
TheBest
2005 10 03, 15:16
QUOTE(smile smile @ 2005 10 03, 16:02) Mes i darzeli pradedam nuo kito pirmadienio, tai atejau paskaityti ko istikruju ten reikia nestis. Manoji jau ketveriu metuku tai galvoju jug ten jie piesia lyg tai klijuoja is spalvoto popieriaus kazin ar tik nereikia viso to nusipirkti, o jei ji pacia pirma diena ateis, visi vaikai ten ka nors spalvins o jai neduos tai kaip ji jausis? O gal ten aukletojos viska susiperka tik paskui pinigus surenka, nu nezinau nieko man ten nepasake, liepe is gydytoju pazyma atsinest ir gimimo liudijima. Tas darzelis man nelabai patiko, kazkaip net su suaugusiais nenoriai bendrauja, o kaip tada su vaikais bus??? Nu paziuresim. Bet neturiu is ko rinktis darzelis tik vienas, gyvename kaime ir taip i viena puse apie 8 km vezti reikes, kitas tai butu is vis uz 25 km. Tai va, gerai kas mieste gyvena, darzeliu daug, jei nepatiko kita galite pasirinkt, arba jug yra privaciu ten gal dar geriau vaikucius priziuri. As saviske pirma diena nuvedziau i darzeli, palikau ja grupeje. o per tas kelias valandas nuejau i parduotuve ir nupirkau visas kanceliarines priemones. Tiesiog paklausk aukletoju ko reikia. Jos pasakys.
Viskas čia priklauso nuo darželio. Pavyzdžiui maniškiui į darželį reikėjo tik švarių drabužėlių, jei susipurvintų jau aprengtus ir nosinaičių - VISKAS. O vaikai ir piešia ir žaidžia ir prausiasi ir.....
SuperMama
2005 10 05, 15:31
Aš dar unešiau pižamytę, nes šalta miegamajame, o maniškė nuolat numeta nuo savęs koldrytę. Nupirkau turguje šilčiausia flanelinę, yra pas baltarusus. Ir nebrangu ir gražu ( su meškiukais) ir šilta. Nunešiau ir padėjau prie jos lovytės. Tai dabar kai kiti vaikai tiesiog nusirengia prieš miegą, maniškė eina, pasiima pižamą ir apsivelka ją. Ramu, kad vaikui šilta, kai miega.
TheBest
2005 10 06, 07:47
Musu darzelyje kaip ir nereikalauja kad pizama butu - tik svarus drabuzeliai. Taciau as tik uz, nes miegot vien tik su plona maikute tikrai salta. Nors musu grupeje nera atskiro miegamojo ir vVaikuciai miega ten pat. O ir grupe sauletoje puseje - visa diena saule sviecia. Siuo metu tikrai silta.
Mes startuojam ryt, nešiu tik tapkutes, kojinytes (jei tapkės nepatiks) ir rūbelių pakeitimui  Kanceliarines priemones sakė vėliau sudiktuos kokių reikės.
Gintarasa
2006 03 29, 17:20
Mes startuojam pirmadienį, tai liepė atsinešti ir tualetinio popieriaus, ir šukas, ir vienkartinių nosinaičių, ir pižamą, ir pakeisti rūbus, jei atsitiktų "nelaimė", ir muiliuką, žodžiu, visas higienos priemones. O paskui dar reiks ir viską pirkti, kai pieš ir t.t. Tiesa, dar reikia nupirkti tapkytes su užkulniu grupėje vaikščiot  .
MagnolijaB
2006 03 30, 11:34
Mielos mamytės, Viskas priklauso nuo darželyje nusistovėjusios tvarkos. Auklėtoja jums visuomet pasakys ko reikia. Pirmą dieną žinoma būtinai reikalingos šlepetės, nes dažniausiai nerekomenduojama pirmąją dieną būti labai ilgai, tik pora valandikių, tai nelabai ko jums ir prireiks. O toliau būtini drabužėliai pasikeitimui, net jei ir vaikas nemažas, nežinai kas gali nutikt. Kaip žinia niekas neskiria lėšų nei kanceliarinėm nei ūkinėm prekėm, tad vienuose darželiuose jums duos ar sudiktuos būtinų prekių sąrašą, o kitose gali pasiūlyti paprasčiausiai skirti į grupės fondą tam tikrą pinigėlių sumą, iš kurių bus viskas nupirkta pačių auklėtojų ar tėvelių komiteto.
Indriuske
2006 04 09, 18:13
Pirma diena nesiau tik tapkytes,antra diena vienkartiniu nosiniu , rubeliai perenkt, seilinukas, viskas jokiu pizamu, tuoletiniu ir pan.
Mes jau keturios dienos kaip darzelinukai  . Sekasi vidutiniskai, bet dideliu bedu dar nebuvo, gal dar bus... Butinai reikia tapkyciu, visokiu drabuzeliu, ypac kelniu pakeitimui (siandien tuom isitikinau, nes prireikejo... o namuose vaikas jau nesisioja i kelnes, zodziu zingsnis atgal, bet cia turbut adaptacijos auka  ) Dar reikejo puodelio, lekstutes, bliuduko, sauksto, sakutes ir saukstelio. Sake vaikai megsta indus "naikinti", tai atsargos nuolat papildomos. Nuo rugsejo reikes tualetinio pop., vienkartiniu ranksluosciu ir muiliuko. Na ten sake teveliai rugseji visa tai sunesa ir uztenka iki kito rugsejo  . Dar mums reikes didelio maiso patalynei sudeti, t.y. darzelyje pagamintos lovos kurios nuolat paklojamos ir sustumiamos (zodziu jos nevienodo aukscio ir kai sustumiamos gaunasi kaip komoda, tap sutaupoma vaikams vietos). Tai va kiekvienam vaikui reikia patalelius i atskira maisa (medzegini aisku) sudeti ir ant to maiso dar prase vaiko varda issiuvineti, tam kad nesusimaisytu. Taigi nemazai visko reikia. Dar maciau kas yra kitu vaiku skyreliuose, tai pas mazesniuosius (cia misri grupe), vos telpa viskas i skyreli. Na pas viena berniuka garderobas toks: Striuke, kombenzonas, dveji batai, pilna lentyna maikuciu ir dar maisas kazkoks (supratau kad drabuziai, bet aisku nezinau tiksliai kokie). Paklausiau aukletojos ar tikrai tiek reikia, ji sake kad tikrai prireikia. T.y. jos pacios parenka kaip vaikui eiti apsirengus i lauka pagal ora uz lango, ka apsirengti grupeje. Na manau geriau daugiau, negu nieko.
laurinute
2007 09 13, 13:11
QUOTE(MagnolijaB @ 2006 03 30, 12:34) Mielos mamytės, Viskas priklauso nuo darželyje nusistovėjusios tvarkos. Auklėtoja jums visuomet pasakys ko reikia. Pirmą dieną žinoma būtinai reikalingos šlepetės, nes dažniausiai nerekomenduojama pirmąją dieną būti labai ilgai, tik pora valandikių, tai nelabai ko jums ir prireiks. O toliau būtini drabužėliai pasikeitimui, net jei ir vaikas nemažas, nežinai kas gali nutikt. Kaip žinia niekas neskiria lėšų nei kanceliarinėm nei ūkinėm prekėm, tad vienuose darželiuose jums duos ar sudiktuos būtinų prekių sąrašą, o kitose gali pasiūlyti paprasčiausiai skirti į grupės fondą tam tikrą pinigėlių sumą, iš kurių bus viskas nupirkta pačių auklėtojų ar tėvelių komiteto. Visiskai sutinku  pirma diena nusinesem sliutytes,pizamas,o kita diena jau nunesim viska is saraso ka aukletoja buvo surasiusi ir kas mensi mokesim po 5 litus i grupes fonda
*Gabriella*
2007 09 17, 15:14
Mes pradedam lankyt darzeli nuo rugsejo 24 dienos. Tai pirmai dienai manau uzteks tapkyciu ir keliu atsarginiu rubeliu. O ar geles nesti?
siaip tai tikrai viskas priklauso nuo darzelio, vienuose reikia vaikams nest labai daug, kituose tik persirengt, bet pirma dienai dazniausiai uztenka tik geliu ir tapkyciu (nebent nuo pirmos dienos zadate vaika palikt visai dienai) o visa kita jau pasakys aukletoja
Kadangi musu pupa lopsiuka pradejo lankyti rugsejo 2 diena (nes anksciau pratinomes), tai neseme geliu, basutes, apatiniu komplekta, pedkelnes, sarafana (jie atsargai spinteleje). Taip pat popieriniu nosiniu, muilo, tualetinio popieriaus, stalo serveteliu ir seilinuka
Raidiene
2010 04 27, 20:51
[quote=gyvaciuke,2005 07 04, 21:27]  Labutis, visiems. Turiu tokį klausimėlį toms, kurios bent kartą vedė savo leliuką į lopšelį? Klausimėlis labai paprastas, ko reikia ten einant pirmą kartą? Kokius rūbelius vilkti, ar įdėti dar kokius atsargai. Ir šiaip įdomus visas pradžiamokslis, patarimai? Ačiū visiems. . .  [/quo Kraitelis visai nemenkas....Nosiniu, sukytes, persimauti tapkytes ar basutes, seilinuka, jei reikia, pampersiuku, taip pat visa komplekta kitu drabuzeliu paskeitimui, na jei iviktu kokia ,,avarija,,  , na ka gali zinoti, na lyg ir viskas
s.jokubaitiene
2010 09 23, 21:14
mes irgi pradesim lankyti lopseli,labai pergyvenu,nes jau spalio 5 diena keliausim apsiuostyti  pradzioj planuoju nusinesti pazymas,tapkutes sau ir mazei,gelyciu ir viskas kolkas.labai pergyvenu kaip bus toliau..ir as maze pasiliks be manes...
|
|