Ačiū, buvo tikrai įdomu perskaityti Jūsų patirtį, per galvą nesiverčiam, kad į jį papulti, lauksim ir žiūrėsim, kas bus toliau... Ir aš galvoju, kad auklėtojų pareiga - labiau domėtis vaikų auklėjimu ir ugdymu, nei tėvų profesijom, ar galimybėm...
Ačiū, buvo tikrai įdomu perskaityti Jūsų patirtį, per galvą nesiverčiam, kad į jį papulti, lauksim ir žiūrėsim, kas bus toliau... Ir aš galvoju, kad auklėtojų pareiga - labiau domėtis vaikų auklėjimu ir ugdymu, nei tėvų profesijom, ar galimybėm...
ir man įdomūs atsiliepimai apie šį darželį, rugsėjį pradėsime jį lankyti, pirmas vaikas, pirmas darželis tai turbūt man didenė baimė bus vaiką išleisti nei jam ten eiti
QUOTE(MeSsS @ 2012 01 25, 14:55) ir man įdomūs atsiliepimai apie šį darželį, rugsėjį pradėsime jį lankyti, pirmas vaikas, pirmas darželis tai turbūt man didenė baimė bus vaiką išleisti nei jam ten eiti jau zinot kad papuolet
kiek pamenu, mums del eiliu, patekimo ar nepatekimo i si darzeli liepe pasiskambinti geguzes menesi, tuo metu pradeda formuoti grupes. Tik jei 2 metus atstovejote eileje, tikrai dar nereiskia, kad jau tikrai papuolete, nes tikrai labai daug vaiku stovi eileje, o papuola tik tam tikras skaicius. Ir zinoma, jei nepapuolete, turite "labai labai" panoret. Tai reiskia, kad arba turite tureti, pazistamu ten, arba pazistamu, kas jus uztartu, arba nzn, esame girdeje ir apie kysius. Musiskiu grupeje yra siuo metu 19 vaiku. Kiek zinome, gali buti maximum 15, kituose darzeliuose daugiau nei 15 ir nepriima. Pradedant leisti vaika i darzeli, reikia labai rimtai apmastyti vieta, patoguma, pasidometi apie darzeli, nes vaikas jame tures buti ne vienus ir ne 2 metus. O jau pradejus lankyti, norint pakeisti darzeli, patys suprantate, vel reikia stotis i ilgas laukianciuju eiles. Deja, situacija yra tokia.
Lankeme sio darzelio lopselio grupe viena... nepatiko man. Viena tamsi aukletoja ypac veidmainiska, tokia lape tevams, net bloga darosi. Apie apkalbejima - tikrai pritariu. Atvedziau karta savaji vaika i grupe, tai rubineje man aukletoja pasakot pradejo apie tai, kaip vaikuciai sisio ant puoduku eina. Ir is vieno berniuko pasijuoke - sako jo pimpaliukas toks mazas, nuolat pro sali sisioja - ka jis veiks uzauges nezinau. Ir juokiasi. Fu kaip man nepatiko toks pasisakymas. Kiaule - sirdyje ant jos pagalvojau. Be to, itariu, kad vaikai buvo musami uz prasizengimus, nes manskis jau po keliu lankymo dienu man smagiai per veida uzvaziavo. Vaikai per veida nesimusa, stumdosi labiau. Cia grynai aukletoju ismokintas.
QUOTE(akmenukas2012 @ 2012 03 02, 12:07) Lankeme sio darzelio lopselio grupe viena... nepatiko man. Viena tamsi aukletoja ypac veidmainiska, tokia lape tevams, net bloga darosi. Apie apkalbejima - tikrai pritariu. Atvedziau karta savaji vaika i grupe, tai rubineje man aukletoja pasakot pradejo apie tai, kaip vaikuciai sisio ant puoduku eina. Ir is vieno berniuko pasijuoke - sako jo pimpaliukas toks mazas, nuolat pro sali sisioja - ka jis veiks uzauges nezinau. Ir juokiasi. Fu kaip man nepatiko toks pasisakymas. Kiaule - sirdyje ant jos pagalvojau. Be to, itariu, kad vaikai buvo musami uz prasizengimus, nes manskis jau po keliu lankymo dienu man smagiai per veida uzvaziavo. Vaikai per veida nesimusa, stumdosi labiau. Cia grynai aukletoju ismokintas. dėl mušimosi tai jums visai nepritariu, maniškis į darželį dar neina bet puikiai muštis moka, ir niekas jo to nemokino, gal grupėje koks vaikas taip mušėsi ir jūsiškis išmoko, jei jūsų daugiau stumdosi nereiškia kad kiti tokie pat vaikai dėl apkalbėjimo, tai liūdna kad taip... kuo toliau tuo daugiau blogų atsiliepimų
mes ir lopselio ir darzelio senbuviai
QUOTE(yura @ 2012 04 05, 20:07) mes ir lopselio ir darzelio senbuviai Kiek žmonių tiek nuomonių... Bet prieš renkantis ugdymo įstaigą, gal reikėtų atidžiau pasidomėti pagal kokią programą dirbama. O gal jums priimtinesnis darželis, kur dirbama senais "gerais" tarybiniais metodais, kai vaikas prievarta, nori ar ne, kolektyviai sodinamas "mokytis"... Bet aš manau, kad vertėtų dažniau pasižiūrėti į save, kiek laiko skiriame mes patys savo atžalėlėms. Juk dažnai skubėdami iš vieno darbo į kitą pamirštame savo pagrindinę pareigą - būti tėvais, o labiau reikalaujame iš auklės, auklėtojos, mokytojos ir t.t. Negi jau patys tiek nukvailėjome, kad pirmai klasei paruošti reikia samdyti repetitorius. Viršūnė!!! Užjaučiu auklėtojas... Kai viena lieku namie su savo dviem, yra ką veikti, ypač, kai jiems duodu dažus, teptukus, klijus, žirkles ir visą kitą... Tą dieną tėtis vakarienę ruošiasi pats, nes namai būna kaip po karo... O kur jau ten su 20-čia. Mano vyresnioji jau pirmokė ir šiame darželyje buvo puikiai paruošta: mokytoja džiaugiasi ir giria, kad ji turi daug daugiau žinių, nei atėjusieji iš kitų darželių. Anot mokytojos puikiai sukaupia dėmesį, laisvai su visais bendrauja, žingeidi, nors aš namuose sėdėdama su mažuoju tikrai neturėjau pakankamai laiko užsiimti su ja (tai akmuo į mano daržą). Ačiū jums, mielosios auklėtojos! Ir linkiu jums kuo daugiau linksmų, smalsių, nuoširdžių vaikų ir jų tėvelių (o ne tokių, kurie tik ir ieško, prie ko prikibti) QUOTE(trijulė @ 2012 04 11, 05:29) Kiek žmonių tiek nuomonių... Bet prieš renkantis ugdymo įstaigą, gal reikėtų atidžiau pasidomėti pagal kokią programą dirbama. O gal jums priimtinesnis darželis, kur dirbama senais "gerais" tarybiniais metodais, kai vaikas prievarta, nori ar ne, kolektyviai sodinamas "mokytis"... Bet aš manau, kad vertėtų dažniau pasižiūrėti į save, kiek laiko skiriame mes patys savo atžalėlėms. Juk dažnai skubėdami iš vieno darbo į kitą pamirštame savo pagrindinę pareigą - būti tėvais, o labiau reikalaujame iš auklės, auklėtojos, mokytojos ir t.t. Negi jau patys tiek nukvailėjome, kad pirmai klasei paruošti reikia samdyti repetitorius. Viršūnė!!! Užjaučiu auklėtojas... Kai viena lieku namie su savo dviem, yra ką veikti, ypač, kai jiems duodu dažus, teptukus, klijus, žirkles ir visą kitą... Tą dieną tėtis vakarienę ruošiasi pats, nes namai būna kaip po karo... O kur jau ten su 20-čia. Mano vyresnioji jau pirmokė ir šiame darželyje buvo puikiai paruošta: mokytoja džiaugiasi ir giria, kad ji turi daug daugiau žinių, nei atėjusieji iš kitų darželių. Anot mokytojos puikiai sukaupia dėmesį, laisvai su visais bendrauja, žingeidi, nors aš namuose sėdėdama su mažuoju tikrai neturėjau pakankamai laiko užsiimti su ja (tai akmuo į mano daržą). Ačiū jums, mielosios auklėtojos! Ir linkiu jums kuo daugiau linksmų, smalsių, nuoširdžių vaikų ir jų tėvelių (o ne tokių, kurie tik ir ieško, prie ko prikibti) OI labai idomu, kokia grupe lankete, pas kokias aukletojas. Manau , ne pas musu, kurios jau dabar dejuoja,"" oi oi kokia grupe, neklauzados vaikai, kaip reikes juos mokyklai paruosti". Kalbejau su kita aukletoja, del tu paciu elementariu darbeliu - kad stai mano vaiko darbeliu nera,nes jis nenori daryti. Ji pakomentavo taip- " as kaip padagoge sudominu vaika padaryti darbeli, jam sakau, visi vaikuciai nulipde nameli, visu vaikuciu mamos dziaugsis , reikia , kad ir tavo mamyte pasidziaugtu - nulipdome jai nameli - mano darbas ir specialybe ipareigoja mane sudominti vaika o neleisti uzsiimti tik begiojimu po grupe" . Si tema man siaubingai aktuali, ka besutinku is pazystamu - pasiteirauju to paties - visu atsakymas - pamokeles buvo, spec paruosiamieji sasiuvinukai buvo. Neisivaizduojame kaip vaikas pirmoje klaseje issedes pamokeles, jai jis nebus pratinams bent 20min pasedeti ir uzsiimti kazkokia tai konkrecia veikla. Ir mes nesame is tu tevu , kurie viska uzkrauna darzeliui - ir piesiame ir klijuojame ir rasome ir raides mokinames, bet yra didelis BET - parsivedi vaika is darzelio ir sodiniesi "lavinamaja veikla" uzsiimti - ir ka jus manote - jis man " "as pavargau, as noriu pazaisti, as noriu pabuti nieko nedaryti" - Ir as suprantu, kad tos 3-4 valandos nuo paemimo is darzelio iki jo miegelio neturio buti darbas - o normalus bendravimas - - galu gale vaikas nori namie tiesiog pabuti, kaip ir suauges parejes is darbo - nori pasedeti savo aplinkoje. Ir as kalbu apie tokius vaikus - JUDRIUS BERNIUKUS , ne apie mergaites, kurios is prigimties gali valandas prasedeti ir per per diena nupiesti 10 piesiniu, lipdyti , klijuoti. Retai sutiksime mergaite, kuri tuo nesugebetu uzsiimti.
Lankėme "Pelėdžiukų" grupę. Linkėjimai auklėtojoms
QUOTE(trijulė @ 2012 04 13, 02:02) Lankėme "Pelėdžiukų" grupę. Linkėjimai auklėtojoms Taigi, salia musu nera "Peledziuku" grupes, matyt ji kitame korpuse. QUOTE(yura @ 2012 04 12, 19:07) Taigi, salia musu nera "Peledziuku" grupes, matyt ji kitame korpuse. skaitau skaitau kad svirpliuke su vaikais neužsiima ir pati pagalvojau ką daryčiau jei būčiau auklėtoja gal jau yra žinančių kas nuo rugsėjo eis į lopšelį?
lopselinuku grupeje Smalsuciai prabuvome beveik metus ir nuomone kol kas islieka ta pati. Aukletojos abejingos savo darbui, bambancios del visko, su kai kuriais apkalbancios kitus, zodziu-nepajudinamos. Kas liecia karpinius, lipdinius, ivairius rankdarbius, tai net nezinau, kur jie... Nors namie mes taip pat uzsiimame tokia veikla ir matau, kad tokio amziaus vaikuciai jau puikiai geba tai daryti, bet kol kas darzelyje sukurto kokio darbelio is vaiko dar neteko matyti. Ka mokam tai mokam, dainuoti:-) Ir tikrai zinau, kad ne patys ismokinom, o is darzelio parsinese, bet cia ne aukletoju , o muzikos vadoves nuopelnas. Cia tik siaip apibendrintas toks pasisakymas. Kas liecia smulkmenas, del kuriu pykom, ju nedestysiu, tai buvo tikrai smulkmenos, palyginus su auklejimu, mokymais. Sekmes ateinancioms kartoms! Lieka tik tiketis, kad vadovybe imsis kazkokiu priemoniu, geresniam vaiko ugdymui uztikrinti.
Esu labai patenkinta Smalsučių grupės auklėtojom (Judita ir Stasele) ir auklytę (Alyte),mano vaikutis ne viena darbeli turi namuose jau iš darželio parsinešė, o kad karpinius daryt tai pati matau ir žinau, jog vaikučiai dar per maži ,paims ir susižalos vienas diena. Neduok dieve kokiam vaikui ar supykęs ar dar kas nors butu, ir i kokia akį įdurtu. Jie karpiniams mažiukai dar.
Labi dar noriu padėkoti ir auklėtojom iš Smalsučių ir Vyturėlių grupių. Dėkui Stasele, Judita, Alyte, Danguole, Genute, Laimute bei ir kaip mano vyresnis vaikas ėjo į Pagrandukų grupę Loreta, Gražina ir vadovei Birutei katra buvo ir dirbo su Pagrandukais prieš keleta metų, jog prižiūrėjot ir auklėjot, bei ir toliau ta darbą tesiate. Jums Visoms didelis AČIU
Miela taigute ir visos kitos, kurios smeizia forume kad vaikus "musa" su jeis neuzsiima kad tyciojasi apkalba, gal jau gana, mes taip pat is tos pacios grupes ir kazkodel mum viskas gerai mes turim ir karpiniu ir piesiniu ir ne karta aptikau vaikus dainuojancius, su jais uzsiima tikrai, geros tos aukletojos, pirma i save paziurekim ka mes duodam vaikui kad lavintusi, o ne ka kiti turi duoti. Ir ten kazkuri mamyte rase apie darzelio prestiza spreskim is teveliu automobiliu, tai gal paimkit ir nuzudykit mane uz gera automobili, kazkokia nesamone, taip apsmeizti žmones neturint irodymu ir faktu????????
QUOTE(taigute @ 2012 05 14, 13:21) lopselinuku grupeje Smalsuciai prabuvome beveik metus ir nuomone kol kas islieka ta pati. Aukletojos abejingos savo darbui, bambancios del visko, su kai kuriais apkalbancios kitus, zodziu-nepajudinamos. Kas liecia karpinius, lipdinius, ivairius rankdarbius, tai net nezinau, kur jie... Nors namie mes taip pat uzsiimame tokia veikla ir matau, kad tokio amziaus vaikuciai jau puikiai geba tai daryti, bet kol kas darzelyje sukurto kokio darbelio is vaiko dar neteko matyti. Ka mokam tai mokam, dainuoti:-) Ir tikrai zinau, kad ne patys ismokinom, o is darzelio parsinese, bet cia ne aukletoju , o muzikos vadoves nuopelnas. Cia tik siaip apibendrintas toks pasisakymas. Kas liecia smulkmenas, del kuriu pykom, ju nedestysiu, tai buvo tikrai smulkmenos, palyginus su auklejimu, mokymais. Sekmes ateinancioms kartoms! Lieka tik tiketis, kad vadovybe imsis kazkokiu priemoniu, geresniam vaiko ugdymui uztikrinti. Beja o kodel to paties aukletojom i akis nepasakot ? o pilate purva viesojoje erdveje ? Tai jei jau taip blogai sakykite kelkite ta problema, nes dabar gaunasi vedmainiavimas is Jūsų pusės? o ne iš Staselės ar Juditos ? QUOTE(liepa999 @ 2012 05 22, 13:37) Beja o kodel to paties aukletojom i akis nepasakot ? o pilate purva viesojoje erdveje ? Tai jei jau taip blogai sakykite kelkite ta problema, nes dabar gaunasi vedmainiavimas is Jūsų pusės? o ne iš Staselės ar Juditos ? as ir Liepa999 pritariu. Gaunasi vel konfliktas grupeje, leiskit aukletojoms ramiai iseit atostogu, juk kas beliko jau is tu keletos dienu. |