Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Per kiek laiko jums nukrito svoris ?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
JVana
Nestumo metu nereikia valgyti uz du. Reikia valgyti kuo ivairesni ir kokybiskesni maista. Yra normos ribos, kurios kiekvienai nustatomos pagal priesnestumini svori.

Straipsnis anglu kalba

Jei priesnestuminis svoris:

- normalus, tai reiktu priaugti 12-15 kgs.
- zemiau normos ribos, reiktu priaugti 12.5-18kgs.
- jei auksciau normos ribos, reiktu priaugti 7-11.5kgs.

Svoris apskaiciuojamas pagal KMI

Isvengiau striju ir tikiu, kad dideles itakos turejo normalus priaugtas svoris.

Kodel apie tai kalbu? Ne karta man besilaukiant girdejau is aplinkiniu, kad kaip man gerai, nes as nescia budama galiu valgyti ka noriu ir kiek noriu. Is esmes tai klaidingas mastymas. Tas nereikalingas ekstra maistas nuseda ant sonu, o vaikas pasiims tiek, kiek jam reikia. Po gimdymo nukris tiek, kiek nukristi lemta. O jei liko daugiau ar zymiai daugiau, tai asmeniskai as tikiu,kad maza dalis besiskundzianciuju isties turejo hormoniniu sutrikimu, o likusi dalis tiesiog persivalge.
Soul
QUOTE(Tacita @ 2008 11 19, 18:28)
jo,mamytes,ir mane domina kaip greitai pilvukas atsistate? nestuke.gif  Ar reikejo pastangu,kad griztu i savo vietas ir nebutu "kenguros krepselis" tongue.gif  tongue.gif
*

Po antro gimdymo praėjo 2 metai, bet pilvas savo gražios formos taip ir neatgavo (na iki tokio lygio kad galėčiau nuoga bamba vaikščioti kaip anksčiau blush2.gif ). Na bet vis sportuoju ir dar tikiuosi unsure.gif .
Po dviejų gimdymų sveriu tiek pat kiek gilioj jaunystėj, tik po pirmo viskas nukrito per mėnesį, o po antro- per metus.
ice-tee
Sveikos! 4u.gif
Per nestuma priaugau 9kg, o kazkur po poros savaiciu ju jau nebebuvo. Sumoje nukrito 11kg. Tikiuosi daugiau nekris, nes jauciuosi gerai. blush2.gif Pilvas jau po kokios savaites dvieju buvo kaip pries gimdyma, nors nieko nedariau. rolleyes.gif Sekmes Jums! smile.gif
piene_66
Per nestuma priaugau 14kg, is ligonines gryzau -6, po pirmos savaites jau buvo -10, like keturi nukrito kazkur per menesi ax.gif dabar laikosi priesnestuminis svoris, bet pastebejau, kad jei tik maziau pavalgau, kokio kilo kita diena ir nera, gal kad maitinu pati g.gif
petelka
QUOTE(latex @ 2008 11 24, 15:40)
per nestuma priaugau 25 kg blush2.gif
po gimdymo is ligonines isvaziavau 10 kg lengvesne, ir namie per 2 menesius numeciau tik 2 kg. like kg nekrenta, ir maitinu pati, ir naktys bemieges ir buna tokiu dienu kad tik pavalgau karta, bet vistiek neploneju. jauciu kad virskinimas suletejo
*

As galvoju, kad svorio kritimas turbut nepriklauso nuo to maitini pati ar ne, o priklauso nuo pacio zmogaus medziagu apykaitos. Per pirma nestuma priaugau 18 kg., ligonineje liko 10 kg. o visa kita grizo su manim namo:) Nelabai sekesi mesti svori, nors isbandziau iv. dietas ir sporta. Esu linkusi i apvalumus:) Nepraejo nei 2 metai, o antras vaikas pakoregavo mano figura vos 11 kg. Tikiuosi, kad is ligonines nelabai daug parsivesiu ir jau tada, kai tik bus galima vel imsiuos kazko ir jau rimciau:)
Uksnė
Numeciau per 6 sav (17 kg). Gimdykloje palikau 8 kg smile.gif
Spicas
4u.gif
pries nestuke.gif sveriau 54kg ugis 175 , buvau priaugus 20kg sokiai.gif
po 4 menesiu sveriau tiek pat, o dabar 53 tongue.gif
tai kai pasakau kam kad turiu leliu tai sako lotuliukas.gif jo jo as 100 turiu lotuliukas.gif
nerte
Kritimo svoris priklauso kiekvienam organizmui skirtingai,kaip minejo viena mamyte,labai daug kas priklauso nuo to kiek kg priaugom per nestuma....taip kad mano tie 7kg kris letai ir sunkiai:verysad:
***black girl***
pries sveriau 54kg.per nestuma priaugau 11kg,praejo beveik 3 sav,dbr sveriu 53kg lotuliukas.gif
ugne23
Pries gimdyma sveriau 57-58 kg pries pat gimdyma 76 blush2.gif po gimdymo greit krito svoris vis palaipsniui, ir jau senai atgavau savo senaji svori ir sveriu 1-2kg maziau jau net ax.gif
nerte
Kaip gerai toms kurios sugryzo i savaji svori ir dar sugebejo numesti po pora kg thumbup.gif saunuoles!!!! 4u.gif
iinnggaa
kaip gerai toms kurios gryzo prie savo svorio,va pas mane liko 10kg ir niekaip ju neatsikratau tik greiciau priaugu koki kilogrameli nu po to nukrenta o tie 10 net nejuda verysad.gif doh.gif
2saulyte2
Nestumo metu priaugau 20kg. Gimdziau pries 2 men. 10 kg vis dar laikosi - niekaip nekrenta doh.gif
detyte
man nukrito gan greitai...o kadangi mažius ir dabar dar naktim nemiegalius..tai tirpsta kg bežiurint...
agurčikas
O man nekrenta ir nematau problemos. Tiesą sakant, net nežinau kiek turi nukristi, nes niekada savo svorio nesekiau ir nežinojau kiek sveriu. Sau ir savo vyrui bei vaikams esu pati graziausia su visais savo kilogramais ir kaulais rolleyes.gif
nerte
Na ir teisingai darai,agurčikas,nesuki sau galvos,tai nors ramiai gyveni thumbup.gif
Upokšnis
QUOTE(2saulyte2 @ 2008 12 10, 22:11)
Nestumo metu priaugau 20kg. Gimdziau pries 2 men. 10 kg vis dar laikosi - niekaip nekrenta  doh.gif
*

Po 2 metų galėsi pergyventi dėl nekrentančio svorio. Juk tik 2 mėnesiai mirksiukas.gif
Cesi
Aš tai priaugau per neštumą 13 kg., pagimdžius iškart nukrito 8 kg. likusieji kaip laikėsi taip laikėsi. Peržiūrėjau ką valgau, pradėjau biškis sportuot namie. Na bet nepersistengiant... nei badavau nei sportavau be saiko. Tai per metus nuo gimdymo pasiekiau savo priešneštuminį svorį ir pagaliau tilpau į savo senuosius drabužius thumbup.gif .
kristinita
gimdžiau prieš savaitę...buvau priaugus trylika kg. 4u.gif šiuo metu neliko nei vieno kg. bigsmile.gif gal todėl kad krūtimi maitinu, o mažylis valgo ir valgo ax.gif
Belty
Po gimdymo is karto gryzo beveik pirminis svoris , isskyrus +1kg laikosi ant pilvo "isikibes" smile.gif
Per nestuma priaugau +11kg
Bet koks kaifas kai 2 sav po gimdymo issiimiau senuosius dzinsiukus ir ilindau i juos be problemu...smile.gif
daivuterau
as per nestuma priaugau 13 kg, is kart po gimdymo netekau 11 kg, o po triju dienu ir tu likusiu 2 kg thumbup.gif gryzus namo po gimdymo islindau i savo dzinsiukus lotuliukas.gif
na, o toms kurioms tie kg isikibe laikosi jusu smile.gif nepergyvenkit per daug - jug turite mazus stebukliukus, o tie kg prisiziurint per laika nukris, svarbiausia NEPASIDUOTI thumbup.gif visoms linkiu STPIRYBES smile.gif
Armando mamyte
QUOTE(2saulyte2 @ 2008 12 10, 23:11)
Nestumo metu priaugau 20kg. Gimdziau pries 2 men. 10 kg vis dar laikosi - niekaip nekrenta  doh.gif
*

normalu, kad svoris vis dar nekrenta, juk dar nedaug laiko raejo nuo gimdymo. Juk priaugai nemazai.

dzinzilia
QUOTE(#Auksė# @ 2008 11 17, 00:43)
Labutis, mamytes?
Mane domina per kiek laiko po gimdymo  jums gryzo pries pastojant buves svoris? Zinau, kad tokia tema jau buvo uzvesta, bet dabar uzdaryta....
As per nestuma buvau priaugus 14kg....JAu praejo 4,5 menesiukai po gimdymo, bet va vis dar yra like +2kg.....nerimauju, ar sugebesiu numest g.gif
Jau net stengiuosi nevalgyt daug, po 18 val.riboju maista, nebemaitinu tai sunerimau del svorio, nes tikejausi, kad numesiu kol maitinsiu, o be to ir bemiegiu naktu neturejau, tai gal ir nenukrito daug.....o dabar jau ketinu pradet ert kontaceptines tabletes, tai visai baisu, kad sustoresiu (lindynette 20)
Pasidalinkite savo patirtimi 4u.gif
*

tai ar neauga svoris po k. tableciu? man ti auga doh.gif
2saulyte2
Na ir as tikiuosi kada nors tuos 10kg ''pamesti''. bigsmile.gif Dar kolkas labai galvos nesuku del to, bet kai ant svarstykliu uzlipu tai tada nelabai linksma pasidaro, o dar be to i veidrodi paziurejus tas pilvas ir slaunys doh.gif doh.gif doh.gif
spicykimmy
na ir man dar laikosi 6 kg doh.gif itariu kad cia del depo provera injekcijos g.gif
Would you?
na as finale per 2 savaites pmeciau visa svori...
kadangi labai priziuret turiu savo maista del dukrytes, tai dar -1 kg siai dienai...
Gabytes mamyte
sveikos moterytes, ax.gif as cia naujokia,bet prasau pagalbos,po gimdymo esu priiaugusi 5kg,nezinau,kaip numesti,taciau dar maitinu,todel manau,kad dar dzin tas svoris bet kuomet nebemaitinsiu ar eis svori numesti? blink.gif
Giedrė2
buvau priaugusi 18 kg, 13 kazkaip be problemu didesniu nukrito per 3-5 menesius, o vat like 4-5 kg niekur neina...
dar maitinu dukriuka, bet jau viskas susireguliave, aisku galeciau ant dietos nuozmesnes sestis, bet pries sventes taip kankintis nesinori... smile.gif
4u.gif
begemotica
Su antra dukryte priaugau apie 10kg, per pirmą mėnesį ar panašiai nukrito visi ir dar kokie 4 nuo pradinio svorio. Per metus keli kg grįžo - sveriu tiek kiek iki pirmos dukros.
nerte
Gerai,jum mamytes,kai jus numetat greit savo kg ir dar i minusiuka smile.gif o as va gi numeciau 2 kg per savaite:ax: tai dar liko 5kg smile.gif
juta2007
QUOTE(nerte @ 2008 12 19, 02:28)
Gerai,jum mamytes,kai jus numetat greit savo kg ir dar i minusiuka smile.gif o as va gi numeciau 2 kg per savaite:ax: tai dar liko 5kg  smile.gif
*

Priaugau 11, numečiau 14 biggrin.gif
lydekaite
QUOTE(#Auksė# @ 2008 11 16, 23:43)
Labutis, mamytes?
Mane domina per kiek laiko po gimdymo  jums gryzo pries pastojant buves svoris? Zinau, kad tokia tema jau buvo uzvesta, bet dabar uzdaryta....
As per nestuma buvau priaugus 14kg....JAu praejo 4,5 menesiukai po gimdymo, bet va vis dar yra like +2kg.....nerimauju, ar sugebesiu numest g.gif
Jau net stengiuosi nevalgyt daug, po 18 val.riboju maista, nebemaitinu tai sunerimau del svorio, nes tikejausi, kad numesiu kol maitinsiu, o be to ir bemiegiu naktu neturejau, tai gal ir nenukrito daug.....o dabar jau ketinu pradet ert kontaceptines tabletes, tai visai baisu, kad sustoresiu (lindynette 20)
Pasidalinkite savo patirtimi 4u.gif
*

Man svoris nukrito panašiai per 3 mėn. Ir nukrito daugiau negu buvau priaugus, t.y. praėjus tiems trims mėnesiams, svėriau mažiau negu prieš nėštumą. Nemigo naktų nebuvo, bet pati maitinau, o pati pavalgyt kartais nelabai kada turėdavau... Gal tai ir turėjo įtakos... ax.gif
vincis
Po pirmojo gimdymo pliuso neliko biggrin.gif o po antrojo liko 4 kg, kuriems jau paskelbtas karas mirksiukas.gif
zvaigzdeta
As per nestuma priaugau 17kg. Ligoninej "palikau" 11kg. 6kg like, bet po truputi naturaliai tirpsta. Nieko ypatingo nedarau - tiesiog daug einam pasivaiksciot po lauka ir, manau, vezimo tampymas aukstyn zemyn laiptais daro savo.
jurabalta
o as dar neradau progos ant svarstykliu uzsokti, tai net nezinau ar labai man nervintis ar nelabai del tu kg biggrin.gif
*AJR*
per nestuma priaugau 16, po gimdymo liko 10 kg doh.gif ir visus metus kol maitinau jie nepajudejo ne is vietos, nors ir mazai valgiau, ilgai vaiksciodavau..dabar kai baigiau maitinti siek tiek pajudejo svoris ir iki pradinio svorio dar liko 6kg, tikiuosi ir toliau svoris kris.. ax.gif
kitisan
buvau priaugusi 13 kg. po gimdymo iskart 10 netekau.. net akyse temdavo sad.gif bo ligoninej beveik nieko nedave valgyt, nes buvau po cezario. po kurio laiko priaugau kokius 3 kg, dbr vel ziuriu pradejau numetineti stipriai, mazoji lb sunki ir daug valgo smile.gif
Radigo
Man keli nereikalingi kilogramai nukrito pabaigus maitinti.Tiesiog savaime...Nereikėjo jokių pastangų
jovjo
Sveikos, as nestumo metu priaugau 36 kg, tik po gimdymo numeciau 9kg. O po 1m. ir 2 men. sveriau tiek kiek pries pastojant, visa ta laika vaikiuka maitinau krutimi ir jokiu pastangu numesti svori nereikejo. ax.gif Tik gabaritai per metus tai stipriai pasikeite lotuliukas.gif
ligita33
as per nestuma priaugau +15 kg, o po gimdymo jau po 3 sav buvo -1kg. Ziuresim, kaip ilgai pavyks taip issilaikyti smile.gif
Mamyte :)
per nestuma +14, po gimdymo per savaite -9 kg, ir dabar like 5kg, tikiuosi numesti iki vasaros po truputi su dietos pagalba.
Dainuliuke
Per gimdyma priaugau 13 kg. Grizus is ligonines buvo like 5 kg, po keliu dienu nukrito dar 2. Dabar, kai po gimdymo praejo 4 savaites sveriu kilogramu maziau nei pries nestuma. thumbup.gif Tikiuosi veliau svoris nenores sugristi biggrin.gif
renatyte.r
Buvau priaugusi 25 kg., po gimdymo atgavau savo svorį praėjus 3 mėn. tongue.gif Vaiksčiojau į kūną koreguojančius formą masažus ax.gif Dar po mėnesio svėriau net mažiau, nei prieš gimdymą.
loruki
as po gimdymo dar su dukrele gulejom 10 dienu neisnesiotu naujagimiu skyriuje, tai isejau kaip negimdzius blush2.gif 49 kg thumbup.gif buvau priaugusi 18kg nestuke.gif nezinau kaip man cia taip gal kad "smulkiu kaulu" esu ax.gif su drauge dalindavomes drabuziais o dabar ji po gimdymo kaip as dvi doh.gif ir niekaip jie nekrenta jai verysad.gif jos mamukas oho moteryte rolleyes.gif ax.gif
gyvatėlė
Sveikinu visas mamytes, kurioms taip lengvai nukrenta svoris 4u.gif Bet kiek paskaičiau, tai visos jos svorio neteko maitindamos.
O va aš per antrą nėštumą priaugau 14 kg, po gimdymo iškart netekau 11kg., bet deja verysad.gif , mažajai jau beveik metukai, o pas mane tie 3 nereikalingi kg taip ir laikosi, ką bedaryčiau ax.gif Maitinau vos 1.5 mėn. verysad.gif , nors pirmąją maitinau 8 mėn. bigsmile.gif Bet ir po pirmojo nėštumo iki pastojant antruoju turėjau likusius 2 nereikalingus kg schmoll.gif
Ir visgi tie likę kg tikrai trukdo verysad.gif verysad.gif verysad.gif
timi
Per nestuma priaugau 12 kg ax.gif po dveju savaiciu svoris nukrito ir sveriau tiek kiek pries pastodama o dabar mazutei trys menesiai ir dar nukrito 3 kg smile.gif
loruki
mergytes o kilogramai laikosi ant klubu ir ant pilvuko pas jus? pas mane po gimdymo tai pilvukas toks minkstas suglebes paliko reiktu gal kokia manksta pradeti daryti galvojau gal per laika truputi viskas sutvirtes bet tai jau kaip prisiruost sportuoti g.gif blush2.gif ax.gif jauciu kad bandysiu masaza g.gif pilvuko ir klubu kad oda sustangretu bigsmile.gif
dexnyte
QUOTE(loruki @ 2009 01 03, 17:32)
mergytes o kilogramai laikosi ant klubu ir ant pilvuko pas jus? pas mane po gimdymo tai pilvukas toks minkstas suglebes paliko reiktu gal kokia manksta pradeti daryti galvojau gal per laika truputi viskas sutvirtes bet tai jau kaip prisiruost sportuoti g.gif  blush2.gif  ax.gif  jauciu kad bandysiu masaza g.gif pilvuko ir klubu kad oda sustangretu bigsmile.gif
*

o masazas sakot pades? blush2.gif
tada as pirmu taikymu varau masazuotis bigsmile.gif
Lesia
+3kg prie buvusio svorio ir niekaip negaliu atsikratyt,ne labai ir stengiuosiu-3-ne 13,o nukrito,kaip baigiau maitint(10men) dar po kokiu 2 men-reiskia beveik atsistate po metu.
NILE**
QUOTE(Lesia @ 2009 01 15, 02:51)
+3kg prie buvusio svorio ir niekaip negaliu atsikratyt,ne labai ir stengiuosiu-3-ne 13,o nukrito,kaip baigiau maitint(10men) dar po kokiu 2 men-reiskia beveik atsistate po metu.
*

Na as buvau priaugus tik 30 kg doh.gif svoris nukrito tik po dvieju metu/ thumbup.gif fitness3.gif fitness4.gif bet kiek pastangu dejau doh.gif Na dabar tiek nevalgau,nes kiek priaugi nereikalingo tiek reiks numest ax.gif o vaikutis tikrai gauna viska juk mamai tik 400kalariju daugiau reikia per diena gaut nestuke.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.