Nestumo metu nereikia valgyti uz du. Reikia valgyti kuo ivairesni ir kokybiskesni maista. Yra normos ribos, kurios kiekvienai nustatomos pagal priesnestumini svori. Straipsnis anglu kalbaJei priesnestuminis svoris: - normalus, tai reiktu priaugti 12-15 kgs. - zemiau normos ribos, reiktu priaugti 12.5-18kgs. - jei auksciau normos ribos, reiktu priaugti 7-11.5kgs. Svoris apskaiciuojamas pagal KMIIsvengiau striju ir tikiu, kad dideles itakos turejo normalus priaugtas svoris. Kodel apie tai kalbu? Ne karta man besilaukiant girdejau is aplinkiniu, kad kaip man gerai, nes as nescia budama galiu valgyti ka noriu ir kiek noriu. Is esmes tai klaidingas mastymas. Tas nereikalingas ekstra maistas nuseda ant sonu, o vaikas pasiims tiek, kiek jam reikia. Po gimdymo nukris tiek, kiek nukristi lemta. O jei liko daugiau ar zymiai daugiau, tai asmeniskai as tikiu,kad maza dalis besiskundzianciuju isties turejo hormoniniu sutrikimu, o likusi dalis tiesiog persivalge.
QUOTE(Tacita @ 2008 11 19, 18:28) jo,mamytes,ir mane domina kaip greitai pilvukas atsistate?  Ar reikejo pastangu,kad griztu i savo vietas ir nebutu "kenguros krepselis"  Po antro gimdymo praėjo 2 metai, bet pilvas savo gražios formos taip ir neatgavo (na iki tokio lygio kad galėčiau nuoga bamba vaikščioti kaip anksčiau  ). Na bet vis sportuoju ir dar tikiuosi  . Po dviejų gimdymų sveriu tiek pat kiek gilioj jaunystėj, tik po pirmo viskas nukrito per mėnesį, o po antro- per metus.
ice-tee
2008 12 03, 08:57
Sveikos! Per nestuma priaugau 9kg, o kazkur po poros savaiciu ju jau nebebuvo. Sumoje nukrito 11kg. Tikiuosi daugiau nekris, nes jauciuosi gerai.  Pilvas jau po kokios savaites dvieju buvo kaip pries gimdyma, nors nieko nedariau.  Sekmes Jums!
piene_66
2008 12 03, 13:45
Per nestuma priaugau 14kg, is ligonines gryzau -6, po pirmos savaites jau buvo -10, like keturi nukrito kazkur per menesi  dabar laikosi priesnestuminis svoris, bet pastebejau, kad jei tik maziau pavalgau, kokio kilo kita diena ir nera, gal kad maitinu pati
petelka
2008 12 04, 20:16
QUOTE(latex @ 2008 11 24, 15:40) per nestuma priaugau 25 kg po gimdymo is ligonines isvaziavau 10 kg lengvesne, ir namie per 2 menesius numeciau tik 2 kg. like kg nekrenta, ir maitinu pati, ir naktys bemieges ir buna tokiu dienu kad tik pavalgau karta, bet vistiek neploneju. jauciu kad virskinimas suletejo As galvoju, kad svorio kritimas turbut nepriklauso nuo to maitini pati ar ne, o priklauso nuo pacio zmogaus medziagu apykaitos. Per pirma nestuma priaugau 18 kg., ligonineje liko 10 kg. o visa kita grizo su manim namo:) Nelabai sekesi mesti svori, nors isbandziau iv. dietas ir sporta. Esu linkusi i apvalumus:) Nepraejo nei 2 metai, o antras vaikas pakoregavo mano figura vos 11 kg. Tikiuosi, kad is ligonines nelabai daug parsivesiu ir jau tada, kai tik bus galima vel imsiuos kazko ir jau rimciau:)
Numeciau per 6 sav (17 kg). Gimdykloje palikau 8 kg
pries  sveriau 54kg ugis 175 , buvau priaugus 20kg po 4 menesiu sveriau tiek pat, o dabar 53 tai kai pasakau kam kad turiu leliu tai sako  jo jo as 100 turiu
Kritimo svoris priklauso kiekvienam organizmui skirtingai,kaip minejo viena mamyte,labai daug kas priklauso nuo to kiek kg priaugom per nestuma....taip kad mano tie 7kg kris letai ir sunkiai:verysad:
***black girl***
2008 12 09, 14:25
pries sveriau 54kg.per nestuma priaugau 11kg,praejo beveik 3 sav,dbr sveriu 53kg
Pries gimdyma sveriau 57-58 kg pries pat gimdyma 76  po gimdymo greit krito svoris vis palaipsniui, ir jau senai atgavau savo senaji svori ir sveriu 1-2kg maziau jau net
Kaip gerai toms kurios sugryzo i savaji svori ir dar sugebejo numesti po pora kg  saunuoles!!!!
iinnggaa
2008 12 10, 18:20
kaip gerai toms kurios gryzo prie savo svorio,va pas mane liko 10kg ir niekaip ju neatsikratau tik greiciau priaugu koki kilogrameli nu po to nukrenta o tie 10 net nejuda
2saulyte2
2008 12 10, 22:11
Nestumo metu priaugau 20kg. Gimdziau pries 2 men. 10 kg vis dar laikosi - niekaip nekrenta
man nukrito gan greitai...o kadangi mažius ir dabar dar naktim nemiegalius..tai tirpsta kg bežiurint...
agurčikas
2008 12 11, 15:40
O man nekrenta ir nematau problemos. Tiesą sakant, net nežinau kiek turi nukristi, nes niekada savo svorio nesekiau ir nežinojau kiek sveriu. Sau ir savo vyrui bei vaikams esu pati graziausia su visais savo kilogramais ir kaulais
Na ir teisingai darai, agurčikas,nesuki sau galvos,tai nors ramiai gyveni
Upokšnis
2008 12 11, 19:25
QUOTE(2saulyte2 @ 2008 12 10, 22:11) Nestumo metu priaugau 20kg. Gimdziau pries 2 men. 10 kg vis dar laikosi - niekaip nekrenta  Po 2 metų galėsi pergyventi dėl nekrentančio svorio. Juk tik 2 mėnesiai
Aš tai priaugau per neštumą 13 kg., pagimdžius iškart nukrito 8 kg. likusieji kaip laikėsi taip laikėsi. Peržiūrėjau ką valgau, pradėjau biškis sportuot namie. Na bet nepersistengiant... nei badavau nei sportavau be saiko. Tai per metus nuo gimdymo pasiekiau savo priešneštuminį svorį ir pagaliau tilpau į savo senuosius drabužius  .
kristinita
2008 12 12, 12:30
gimdžiau prieš savaitę...buvau priaugus trylika kg.  šiuo metu neliko nei vieno kg.  gal todėl kad krūtimi maitinu, o mažylis valgo ir valgo
Po gimdymo is karto gryzo beveik pirminis svoris , isskyrus +1kg laikosi ant pilvo "isikibes"  Per nestuma priaugau +11kg Bet koks kaifas kai 2 sav po gimdymo issiimiau senuosius dzinsiukus ir ilindau i juos be problemu...
daivuterau
2008 12 12, 13:40
as per nestuma priaugau 13 kg, is kart po gimdymo netekau 11 kg, o po triju dienu ir tu likusiu 2 kg  gryzus namo po gimdymo islindau i savo dzinsiukus na, o toms kurioms tie kg isikibe laikosi jusu  nepergyvenkit per daug - jug turite mazus stebukliukus, o tie kg prisiziurint per laika nukris, svarbiausia NEPASIDUOTI  visoms linkiu STPIRYBES
Armando mamyte
2008 12 12, 22:56
QUOTE(2saulyte2 @ 2008 12 10, 23:11) Nestumo metu priaugau 20kg. Gimdziau pries 2 men. 10 kg vis dar laikosi - niekaip nekrenta  normalu, kad svoris vis dar nekrenta, juk dar nedaug laiko raejo nuo gimdymo. Juk priaugai nemazai.
dzinzilia
2008 12 17, 22:24
QUOTE(#Auksė# @ 2008 11 17, 00:43) Labutis, mamytes? Mane domina per kiek laiko po gimdymo jums gryzo pries pastojant buves svoris? Zinau, kad tokia tema jau buvo uzvesta, bet dabar uzdaryta.... As per nestuma buvau priaugus 14kg....JAu praejo 4,5 menesiukai po gimdymo, bet va vis dar yra like +2kg.....nerimauju, ar sugebesiu numest Jau net stengiuosi nevalgyt daug, po 18 val.riboju maista, nebemaitinu tai sunerimau del svorio, nes tikejausi, kad numesiu kol maitinsiu, o be to ir bemiegiu naktu neturejau, tai gal ir nenukrito daug.....o dabar jau ketinu pradet ert kontaceptines tabletes, tai visai baisu, kad sustoresiu (lindynette 20) Pasidalinkite savo patirtimi  tai ar neauga svoris po k. tableciu? man ti auga
2saulyte2
2008 12 18, 00:05
spicykimmy
2008 12 18, 09:14
na ir man dar laikosi 6 kg  itariu kad cia del depo provera injekcijos
Would you?
2008 12 18, 11:12
na as finale per 2 savaites pmeciau visa svori... kadangi labai priziuret turiu savo maista del dukrytes, tai dar -1 kg siai dienai...
Gabytes mamyte
2008 12 18, 16:52
sveikos moterytes,  as cia naujokia,bet prasau pagalbos,po gimdymo esu priiaugusi 5kg,nezinau,kaip numesti,taciau dar maitinu,todel manau,kad dar dzin tas svoris bet kuomet nebemaitinsiu ar eis svori numesti?
Giedrė2
2008 12 18, 17:34
buvau priaugusi 18 kg, 13 kazkaip be problemu didesniu nukrito per 3-5 menesius, o vat like 4-5 kg niekur neina... dar maitinu dukriuka, bet jau viskas susireguliave, aisku galeciau ant dietos nuozmesnes sestis, bet pries sventes taip kankintis nesinori...
begemotica
2008 12 18, 23:27
Su antra dukryte priaugau apie 10kg, per pirmą mėnesį ar panašiai nukrito visi ir dar kokie 4 nuo pradinio svorio. Per metus keli kg grįžo - sveriu tiek kiek iki pirmos dukros.
Gerai,jum mamytes,kai jus numetat greit savo kg ir dar i minusiuka  o as va gi numeciau 2 kg per savaite:ax: tai dar liko 5kg
juta2007
2008 12 19, 01:02
QUOTE(nerte @ 2008 12 19, 02:28) Gerai,jum mamytes,kai jus numetat greit savo kg ir dar i minusiuka  o as va gi numeciau 2 kg per savaite:ax: tai dar liko 5kg  Priaugau 11, numečiau 14
lydekaite
2008 12 19, 22:41
QUOTE(#Auksė# @ 2008 11 16, 23:43) Labutis, mamytes? Mane domina per kiek laiko po gimdymo jums gryzo pries pastojant buves svoris? Zinau, kad tokia tema jau buvo uzvesta, bet dabar uzdaryta.... As per nestuma buvau priaugus 14kg....JAu praejo 4,5 menesiukai po gimdymo, bet va vis dar yra like +2kg.....nerimauju, ar sugebesiu numest Jau net stengiuosi nevalgyt daug, po 18 val.riboju maista, nebemaitinu tai sunerimau del svorio, nes tikejausi, kad numesiu kol maitinsiu, o be to ir bemiegiu naktu neturejau, tai gal ir nenukrito daug.....o dabar jau ketinu pradet ert kontaceptines tabletes, tai visai baisu, kad sustoresiu (lindynette 20) Pasidalinkite savo patirtimi  Man svoris nukrito panašiai per 3 mėn. Ir nukrito daugiau negu buvau priaugus, t.y. praėjus tiems trims mėnesiams, svėriau mažiau negu prieš nėštumą. Nemigo naktų nebuvo, bet pati maitinau, o pati pavalgyt kartais nelabai kada turėdavau... Gal tai ir turėjo įtakos...
Po pirmojo gimdymo pliuso neliko  o po antrojo liko 4 kg, kuriems jau paskelbtas karas
zvaigzdeta
2008 12 20, 17:33
As per nestuma priaugau 17kg. Ligoninej "palikau" 11kg. 6kg like, bet po truputi naturaliai tirpsta. Nieko ypatingo nedarau - tiesiog daug einam pasivaiksciot po lauka ir, manau, vezimo tampymas aukstyn zemyn laiptais daro savo.
jurabalta
2008 12 20, 20:17
o as dar neradau progos ant svarstykliu uzsokti, tai net nezinau ar labai man nervintis ar nelabai del tu kg
per nestuma priaugau 16, po gimdymo liko 10 kg  ir visus metus kol maitinau jie nepajudejo ne is vietos, nors ir mazai valgiau, ilgai vaiksciodavau..dabar kai baigiau maitinti siek tiek pajudejo svoris ir iki pradinio svorio dar liko 6kg, tikiuosi ir toliau svoris kris..
kitisan
2008 12 30, 20:34
buvau priaugusi 13 kg. po gimdymo iskart 10 netekau.. net akyse temdavo  bo ligoninej beveik nieko nedave valgyt, nes buvau po cezario. po kurio laiko priaugau kokius 3 kg, dbr vel ziuriu pradejau numetineti stipriai, mazoji lb sunki ir daug valgo
Man keli nereikalingi kilogramai nukrito pabaigus maitinti.Tiesiog savaime...Nereikėjo jokių pastangų
Sveikos, as nestumo metu priaugau 36 kg, tik po gimdymo numeciau 9kg. O po 1m. ir 2 men. sveriau tiek kiek pries pastojant, visa ta laika vaikiuka maitinau krutimi ir jokiu pastangu numesti svori nereikejo.  Tik gabaritai per metus tai stipriai pasikeite
ligita33
2008 12 31, 15:49
as per nestuma priaugau +15 kg, o po gimdymo jau po 3 sav buvo -1kg. Ziuresim, kaip ilgai pavyks taip issilaikyti
Mamyte :)
2009 01 01, 21:31
per nestuma +14, po gimdymo per savaite -9 kg, ir dabar like 5kg, tikiuosi numesti iki vasaros po truputi su dietos pagalba.
Dainuliuke
2009 01 02, 00:28
Per gimdyma priaugau 13 kg. Grizus is ligonines buvo like 5 kg, po keliu dienu nukrito dar 2. Dabar, kai po gimdymo praejo 4 savaites sveriu kilogramu maziau nei pries nestuma.  Tikiuosi veliau svoris nenores sugristi
renatyte.r
2009 01 02, 15:42
Buvau priaugusi 25 kg., po gimdymo atgavau savo svorį praėjus 3 mėn.  Vaiksčiojau į kūną koreguojančius formą masažus  Dar po mėnesio svėriau net mažiau, nei prieš gimdymą.
as po gimdymo dar su dukrele gulejom 10 dienu neisnesiotu naujagimiu skyriuje, tai isejau kaip negimdzius  49 kg  buvau priaugusi 18kg  nezinau kaip man cia taip gal kad "smulkiu kaulu" esu  su drauge dalindavomes drabuziais o dabar ji po gimdymo kaip as dvi  ir niekaip jie nekrenta jai  jos mamukas oho moteryte
gyvatėlė
2009 01 02, 23:08
Sveikinu visas mamytes, kurioms taip lengvai nukrenta svoris  Bet kiek paskaičiau, tai visos jos svorio neteko maitindamos. O va aš per antrą nėštumą priaugau 14 kg, po gimdymo iškart netekau 11kg., bet deja  , mažajai jau beveik metukai, o pas mane tie 3 nereikalingi kg taip ir laikosi, ką bedaryčiau  Maitinau vos 1.5 mėn.  , nors pirmąją maitinau 8 mėn.  Bet ir po pirmojo nėštumo iki pastojant antruoju turėjau likusius 2 nereikalingus kg Ir visgi tie likę kg tikrai trukdo
Per nestuma priaugau 12 kg  po dveju savaiciu svoris nukrito ir sveriau tiek kiek pries pastodama o dabar mazutei trys menesiai ir dar nukrito 3 kg
dexnyte
2009 01 04, 19:23
QUOTE(loruki @ 2009 01 03, 17:32) o masazas sakot pades? tada as pirmu taikymu varau masazuotis
+3kg prie buvusio svorio ir niekaip negaliu atsikratyt,ne labai ir stengiuosiu-3-ne 13,o nukrito,kaip baigiau maitint(10men) dar po kokiu 2 men-reiskia beveik atsistate po metu.
QUOTE(Lesia @ 2009 01 15, 02:51) +3kg prie buvusio svorio ir niekaip negaliu atsikratyt,ne labai ir stengiuosiu-3-ne 13,o nukrito,kaip baigiau maitint(10men) dar po kokiu 2 men-reiskia beveik atsistate po metu. Na as buvau priaugus tik 30 kg  svoris nukrito tik po dvieju metu/  bet kiek pastangu dejau  Na dabar tiek nevalgau,nes kiek priaugi nereikalingo tiek reiks numest  o vaikutis tikrai gauna viska juk mamai tik 400kalariju daugiau reikia per diena gaut
|
|