QUOTE(Raideles @ 2009 03 19, 20:47) Tai ne ant rankų ir nešiojau O man vat neramu - rašot, kad kai panešiojat, tai po to nori dar. Man atrodo, kad jūsiškė neišaugo dar to poreikio, ir kad vis bandys atsigriebti... zinoma neisaugo, juk dar mazute yra  as tiesiog bandau ja kitaip uzimt, kai ji prasos ant ranku, einam manksteles ar masaziuko darytis, arba seip lovelei pasivoliot ir pazaisti  na kolkas veikia QUOTE(Heart @ 2009 03 19, 21:23) Arba priešingai - buvo persisunkę kvailų stereptipų, kaip "nenešiok, nes pripras", ir nenešiodavo, kai vaikui to LABAI reikėjo. Paaugęs bando atsigriebti  visko gali buti
BlueFire
2009 12 16, 16:44
QUOTE(Kristina N @ 2007 06 22, 22:02) Na,manau cia viskas priklauso nuo vaikiuko, bet asmeniskai as tai zliumbdavau dienom naktim, nes maniau,kad jau isprotesiu.musu lovele,galima sakyti, stovejo nepaliesta, nes vaikas istisai buvo ant ranku.jei uzmigdavo ir idedavom i lovele, po 5 min pradedavo rekt, tai kaip sakant, kol negrizdavo kas is namiskiu, ne pavalgyt negaledavau,ne i wc nueit, o ka jau klabet apie kitus dalykus.prisimenu, kai reikalui prispyrus lekiau su juo ant ranku i wc,ir verkiu ir juokas ima,o palikt lovytej negaliu, nes per pora minuciu taip uzsirekdavo, kad neidavo ilgai nuramint.vis galvodavau,kur klaida padare,.tikrai per daug neiminejom, bet nezinau kas pasidare. viena dioen nieko os namiskiu nebuvo, gal 5 valandas pratasaiu ant ranku, uzspaude venas, rankas nerealiai skauda, tik spiegt norisi,gerai kad dar kas padedavo panesiot, o jei ne, tai be ranku buciau likus. ir siaip musu vaikiukas buvo neramus, nakcia po 6-7 kartus keldavosi, dienom tik reke, nemiegojo, labai issekau nuo jo ir nervai suslubavo.vis sakydavau, kad daugiau jokiu vaiku, bet jam jau 4 metukai ir taip norisi sese ar broli padovanot, bet dar ankstoka  Pradzia ir man panasi buvo - ir i tualeta negaledavau eit, vyras gryzta po darbo 6 val o as dar su naktiniais vaikstau, vaikas savo lovelej (pastatytoj visai salia mano lovos) ne karto nemiegojo iki kokiu 10 men. Budavo uzmigdai ant ranku, paguldai, ir tada prasideda rekimai. Ir ka - miegojom kartu, mat maziui reikejo ne nesiojimo ant ranku, o mamos silumos. Slingo is pradziu nemego, bet nuo kokiu 6 men pats tas, ir mato ka as darau ir prisiglaudes sedi.
Silence:)
2010 03 31, 23:06
labukas, mamytes, pirmas mano vaikutis, tai greitai atprato nuo ranku-per viena vakara. mociute atvaziavus panesiojo gerai, tai po to ramybes nedave kliackis. antraji tuo paciu metodu bandau atpratint-tikiuos pavyks
Man keista girdeti,kai sako, nenesiok ant ranku, pripras. Manau, kad labai daug kas priklauso nuo pacio vaiko. Vienam to artumo reikia daugiau, kitam maziau.Zinau vaiku, kurie net nemego but nesiojami, niurkomi - ramesni budavo vieni, nei ant ranku. Musu vyresnele pirmus men pas mus ant ranku tik ir augo: diena nesiojom, o nakti miegodavo arba man, ar vyrui ant pilvo-krutines.Vezimuke lauke nemego miegoti. O tampyti universala is trecio auksto be lifto - menkas malonumas (supras, tik tas, kas tai patyre). Ir nesiojom. Diena, kol vyras darbe, as nesiojau, tiek namie, tiek i lauka ant ranku ejom (kazkaip nepasidomejau tada visokiais slingais, vaikjuostem - daba gudresne esu  ), o kai jis grizdavo - perimdavo estafete. Pavargdavom - taip. Nugara skaudejo - taip. Normalus maistas pirmus men budavo, tik vakare, kai vyras is darbo grizdavo - taip (nepasaint to, maitinau krutimi 15 men). Asaros (mano) is nuovargio - taip. Kai pradejo pati judeti (ropoti, vaikscioti) - to nesiojimo atveju sumazejo, bet neisnyko. Tiesiog dabar kunisko kontakto poreiki galima isreiksti kitaip (pvz prisiglausti) ir susitarti (pvz., kai praejau lauktis, vyresnelei ir sakiau, kad mamos pilvukas didelis ir sunku nesti - ir nebeprase). O va mazajai to nesiojimo gal ir reikia, bet gerokai maziau nei dickei (bent kol kas). Ji gali pati viena kuri laika pabudrauti, pasidairyti. O vyresnioji pirmus men dar ne akiu nepramerkusi pradedavo tokiu koncertu..... nurimdavo tik ant ranku Bet kai namie ne vienas vaikas, jau suktis reikia greiciau, tai isigijau slinga (tiklsiau kelis. dalykelis tikrai  ). Tai jame mazaja maitindama sugebu padeti ir didziajai apsirengti, namus apkuopti, o kai mazoji miega, lieka laiko pazaisti su didziaja. Ai, dar prisimenu, mane su vyresnele ne vienas moke, kad vaika del to nesiojimo reikia nulauzti, t.y. paverks paverks nepaimtas ant ranku, ir nustos. Bandziau kelis sykius. Bet... Sirdi skaudejo labiau nei nugara
QUOTE(sigugu @ 2009 03 17, 15:53) vaikui svarbus rysys ir artumas su mama-bet nereiskia kad gerai kai vaikas kiaura diena ant ranku kabo, juk rysiu palaikyti yra kitu priemoniu-kalbejimas bendravimas su vaiku, zaidimas, masaziukas ir kiti budai, nebutina visa laika nesioti. manau kad klaida buvo padaryta kazkur pacioj pradzioj kai gime vaikas- gal patys teveliai jau is karto tik ant ranku tenesiodavo. nes kas liecia miegojima-tai vaikas jau tik gimes moka uzmigti ir nusiraminti pats be kitu pagalbos.
Unregistered
2011 03 09, 12:23
Mes savo mažiukę irgi nešiojam ant rankų praktiškai ištisai... Ir imdavom ne tik tuomet, kai zirzdavo/verkdavo, bet kai ir patys norėdavom pačiupinėti savo džiaugsmelį. Dabar tai nori nešiotis labiau iš įpratimo... Anokia čia problema (taip - sunku, bet vaiko šypsena, artumas, kvapas, mažų rankučių prisilietimai ir t.t. viską atperka), bet yra kita - vaikui 8 mėn., o ji nesistengia nei vartytis, nei sėstis, nes - kam? Pasaulį stebi būdama mamos/tėčio rankose  . Mankštinam, masažuojam, bet kas iš to? Savo pastangų ji neįdeda. Paguldyta žiūri akis išpūtusi, pasišypso, pakikena, pabendrauja, bet vis laukia, kada vėl bus paimta  ... Lovelėje tik pažaidžia, kol nepabosta - jokių minčių, kad galima kibti į virbus ir keisti kūno padėtį  . Kaip jūsų nešiojami vaikai išmoko sėdėti, ropoti, stovėti  ?
sidrulka
2012 02 05, 05:05
sveikutės, va, jau įlendu į antrą forumiuką apie ,,rankinukus", ieškodama ,,stebuklingų" patarimų, kaip atpratinti nors trumpam pusvalandukui vaikelį nuo rankų ... ir čia pasirodo jau geri metai, kaip nėra nė vieno rankinuko  arba tiesiog mamytės nenori su vaikeliu ant rankų sėdėti prie kompiuterio... tai va.... ir aš prisėdu tik naktimis... dieną vargina nešiojimas, naktį- kompiuteris  kada pailsėti.... o prie kompiuterio tiek reikaliukų... na, bet ne apie tai čia... aš tikrai už panešiojimus ant rankų  , taip sutinku, kad reikia vaikui saugumo, meilumo, artumo ir pan, bet... tik ne ištisą parą... juk reikia ir domėtis aplinka, pažaisti, bent kiek pabūti savarankiškam... mūsų atveju matau ,,kaltę" ilgame ir dažname žindyme, bei gulėjime kartu lovoje... bet ... tai taip malonu, gera... mano mažė rankinukė jau antras mėnesis... iki tol buvo gerai ir vienai pažaisti ant lovos apramstytai, užtekdavao tik retkarčiais panešioti... na ir nei sirgo, nei ką, kad būtume kažkokia ,,proga" pripratinę prie rankų.... tiesiog pradėjau pastebėti, kad vos tik padėjuskur nors vienutę, iškart ,,dainos, šokiai, estrada"... beje, skaičiau protingoje litaratūroje, kad būtent nuo 8-9 mėn ypatingai reikalinga mamos artuma, jos neišleidžia iš akių ir bijo svetimų... na, kaip nieko nespėju pasidaryti, geriau patylėsiu apie tai... jau pradedu įsijausti ir jausti ,,kaifą" būdama mama kiaurą parą su naktiniais ir žaisdama ant grindų su mergaitėmis  arba maitinant laikydama abi ant kelių (mažė maitinimo kėdutėj riečia tiltus, o kai ją pasisodinu ant kelių, tuomet jau ir vyresnėlei reikia būtinai ant kelių  ) arba nešiodama... kartais jau kai įpysktu, tai taip ir vaikštau pirmyn atgal koridoriumi su maže ant rankų- o kaip tas vaikšiojimas ,užveža" vyresnėlę  , ta prašo dar ir dar...  būtų juokinga, jei nebūtų graudu beje, man kaip ir paskutiniojo posto mamytei kyla klausimas, kaip išmoks ropoti, vaikščioti, nenulipdama nuo rankų  po biskiuką pratinu atsistoti taip kaip mokė masažistė lovytėj, vaikščiojam už abiejų rankučių mažais žingsniukais iš vieno kambario į kitą, ropoja kiek pati nori- vos kelis cm, o šiaip mieliau atsisako nepasiekiamo daikto, nei stengias jį pasiekt, o kai bandau ,,pagelbėti" ropoti, nelabai duodasi, pyksta... beje, tikiuosi, kad šis didelis prisirišimas nuo mažų dienų turės kažkokius savo pėdsakus ir ateityje... na, ta prasme bus prisirišusi bent kiek prie mamos mergytė... nes pvz aš mažai žindyta ir nešiota, MB visai nežindytas.... ir nelabai artimi ryšiai su mamomis... gal ir turi kiek tiesos ši artumo teorija, bent jau mūsų atveju tai tikrai...
|
|