Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip atpratinti vaiką nuo nešiojimo ant rankų?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2, 3, 4
Mona
QUOTE(Kita mama @ 2005 11 20, 21:52)
Gal isprotejot! 4 men. vaika atpratinti nuo nesiojimo ant ranku?!!!!! tai gal ir nuo mamos ir karto reikia atpratinti, ner cia ko prie gero priprasti..... blink.gif  blink.gif
Dar pasakykit, kad bijot islepinti nesiodamos ant ranku toki leliuka....... Juodas jumoras jau cia....
*

Pirma, atrodo, kad tamstelė nesugebėjo perskaityti visos temos ar bent kelių postų, o tik dirstelėjo į temos pavadinimą ir jau žodžiai liejasi laisvai... biggrin.gif.
Niekas nenori atpratinti nuo mamos. Bėda yra ta (pakartosiu DAR KARTĄ), kad mamai pradėjo skaudėti nugarą nuo nesibaigiančio nešiojimo ir skauda taip sakyčiau visai ne juokais cry.gif. O tam 4 mėn. vaikui jau 8,5 mėn. ir vis dar nešioju doh.gif. Turbūt jau susitaikiau, kad kitaip nebus, bet patikėkit kartais nugaros skausmai būna nepakenčiami verysad.gif.
san
QUOTE(Mona @ 2005 11 21, 20:57)
mamai pradėjo skaudėti nugarą nuo nesibaigiančio nešiojimo ir skauda taip sakyčiau visai ne juokais  cry.gif.
*

mamos nugara gydyti reikia, o ne prie vaiko kabinetis mirksiukas.gif
Mona
QUOTE(san @ 2005 11 23, 11:40)
mamos nugara gydyti reikia, o ne prie vaiko kabinetis mirksiukas.gif
*

Matyti, kad niekada nesi susidūrus su stuburo skausmais tongue.gif. Joks gydymas nugaros skausmų nenuims, jei gydant bus nuolat nešiojamas nemažas svoris. Pvz., mano mamai, kuri turi tą pačią problemą, negalima kelti ir nešioti sunkiau, nei 5 kg sad.gif.
Cinderella
QUOTE(Mona @ 2005 11 24, 23:19)
Matyti, kad niekada nesi susidūrus su stuburo skausmais  tongue.gif. Joks gydymas nugaros skausmų nenuims, jei gydant bus nuolat nešiojamas nemažas svoris. Pvz., mano mamai, kuri turi tą pačią problemą, negalima kelti ir nešioti sunkiau, nei 5 kg  sad.gif.
*

As puiliai tave duprantu,pas mane ta pati beda cry.gif cry.gif cry.gif nugara skauda taip kad kartais vakare atsigulti ir issitiesti negaliu!!! blink.gif norejau paklausti ar tepi kuo nors,o gal zinai kokias nors liaudes ismintis???
Krisliukas
QUOTE(rynkeviciene @ 2005 11 25, 10:16)
As puiliai tave duprantu,pas mane ta pati beda cry.gif  cry.gif  cry.gif nugara skauda taip kad kartais vakare atsigulti ir issitiesti negaliu!!! blink.gif norejau paklausti ar tepi kuo nors,o gal zinai kokias nors liaudes ismintis???
*

Suprantu Jus puikiai. Savo mazyli irgi turiu nesioti gan ilgai. Skauda nugara, nutirpsta rankos ir kojos. Bet kol nesiosiu taip ir bus ir nieko cia nepadarysi. As vakarais pasitepu Traumel's tepaliuku. Jis i krauja nepatenka todel ji galima tepti ir maitancioms mamoms. Rekomendavo gydytoja. Gal siek tiek ir numa skausma. Bet, kad visiskai nuimtu tikrai ne.

Sekmes
Erija
Na gal reiktu daugiau ant zemes kartu su juo pazaisti, kol pats susidomes kokiu zaisliuku. Zinau, ka reiskia, mano pirmoji buvo rankinuke, niekur pati nenorejo viena pabut, tik ant ranku ir viskas, tada as pasitiesdavau ant zemes kaldra, prikraudavau zaislu, dziuvesiu ir sededavau salia. Kol sededavau, uzsiimdavo ji su zaislais, bet jei tik atsistodavau, tuoj rekdavo ant ranku, ir taip kol pradejo pati ropoti ir dometis spintelem, va tada spinteliu kraustymas ir tapo maloniu uzsiemimu
Paja
Puikiai žinau, ką reiškia nešioti ir po to jausti skausmus. smile.gif Vyresnėlę (6 m.) ir dabar kartais reikia nunešti, tarkim į lovą, o mažiukę (2.5 m.) nuolat tampau. O ji sveria beveik 18 kg. ax.gif Kai augo vyresnėlė, tai galvojau, kad ją nešiosim visą gyvenimą. biggrin.gif Ši paaugo, tai dabar mažė jos vietą "užėmė". Užtat vakare krentu į lovą ir miegu kaip užmušta. biggrin.gif (tiesa, gydytojai nerekomendavo sunkių svorių kiloti...) Taigi, kantrybės. mirksiukas.gif 4u.gif
Irena
Mona, brangute
tikrai tave uzjauciu, bet iskilo klausymas: o kodel nepasinaudoji nesiokle ? Per abu pecius risama ? Tikrai labai gerai paskirsto svori, visai ne tas pats kaip ant ranku nesioti. As tau nuosirdziai siulau pabandyti ir pati isitikinsi, koks didelis skirtumas ir palengvejimas nugarai...
Mona
QUOTE(Irena @ 2005 11 25, 23:20)
Mona, brangute
tikrai tave uzjauciu, bet iskilo klausymas: o kodel nepasinaudoji nesiokle ? Per abu pecius risama ? Tikrai labai gerai paskirsto svori, visai ne tas pats kaip ant ranku nesioti. As tau nuosirdziai siulau pabandyti ir pati isitikinsi, koks didelis skirtumas ir palengvejimas nugarai...
*

Nešioklėj mano mažė nenori būti schmoll.gif cry.gif. Vos tik įdedu - iškart didžiausią triukšmą kelia doh.gif. Kai buvo mažesnė, tai kažkiek laiko pabūdavo, o dabar niekaip nesusitariu, kad su nešiokle padraugautų biggrin.gif. Nesuprantu, kas jai nepatinka g.gif. Jei tokioje pačioje padėtyje nešu nešioklėje - pyksta ir verkia, o jei ant rankų - viskas thumbup.gif. Nesuprantamas dalykas g.gif.
san
QUOTE(Mona @ 2005 11 24, 22:19)
Matyti, kad niekada nesi susidūrus su stuburo skausmais  tongue.gif. Joks gydymas nugaros skausmų nenuims, jei gydant bus nuolat nešiojamas nemažas svoris. Pvz., mano mamai, kuri turi tą pačią problemą, negalima kelti ir nešioti sunkiau, nei 5 kg  sad.gif.
*

atleisk, jei grieztai nuskambejo, tiesiog tingejau rasyti isvedziojimus 4u.gif
tik vis tiek reikia ieskoti iseities - surasti, kas kitas gali nesioti ar pn. o jei jau niekaip kitaip neiseina, tai atpratinti "grieztai": leisti rekti ir susitaikyti su galvos ir sirdies skausmu beigi sazines grauzimu...
nes siaip si diskusija panasi i "kaip atpratinti neatpratinant - nesiot negaliu, bet nenesiot irgi".
Grelita
Na as jau bandziau leist rekt,tai rekia tol kol dust pradeda,visas israudes ir toliau rekia.bent su mano mazyliu sitas bandymas neisdege.As tai stengiuos dabar ji kuo daugiau sudominti zaislais,tai buna ant ranku vis reciau.
rencew
mano vaikas nuo gimimo ir rankinis buvo. Taip pat labai nugaros skausmai kamavo- atsisėdi tai atsistot negali, atsiguli net išsitiesti skauda. Bet kai pradėjo sėdėti daug lengviau pasidarė. O be to sakydavau- vienintelis laikas kai galiu ant rankų nešioti. Kai sulauks 18metų- nepakelsi ir nepanešiosi. Taip, kad viskas susitvarkys savaime. Ir nereikia taip jau panikuoti
mumis1
bandyk vaikštukus gal. vaikas juk nemažas.
Mona
QUOTE(mumis1 @ 2005 12 06, 17:17)
bandyk vaikštukus gal. vaikas juk nemažas.
*

Vos pamačius vaikštukus, iškart rėkia doh.gif doh.gif doh.gif. O jei vis tik pavyksta į juos įkelti, tai rėkia dar garsiau biggrin.gif.

Vis laukiu, kad gal kuri mamytė pasiūlys kokį būdą ar pačios išbandytą sistemą, kaip pamažu, netraumuojant nei vaiko, nei mamos psichinės būklės atpratinti vaikutį visą laiką, kurį jis nemiega, būti mamai ant rankų rolleyes.gif.
vaižgantė
Mano dukrai 2.5 m. Ją vis dar ant rankų nunešu į darželį ir parnešu atgal. Jei būnam nepažįstamų žmonių kompanijoje, ji taip pat būna ant rankų. Namuose irgi tenka nemažai panešioti.
Na, ir kas? Kai skauda nugarą, pasisamdau masažistę.
Vaikui yra reikalinga mama. Tai ne lepinimas.
... O kai nešioji jau trečią, nebe taip sunku...
Esu įsitikinus, kad ilgai nešioti vaikai užauga savarankiškais, savim pasitikinčiais žmonėmis, nes mama negailėjo jiems savo meilės ir šilumos...
Kactukas
QUOTE(vaižgantė @ 2005 12 07, 21:10)
Mano dukrai 2.5 m. Ją vis dar ant rankų nunešu į darželį ir parnešu atgal. Jei būnam nepažįstamų žmonių kompanijoje, ji taip pat būna ant rankų. Namuose irgi tenka nemažai panešioti.
Na, ir kas? Kai skauda nugarą, pasisamdau masažistę.
Vaikui yra reikalinga mama. Tai ne lepinimas.
... O kai nešioji jau trečią, nebe taip sunku...
Esu įsitikinus, kad ilgai nešioti vaikai užauga savarankiškais, savim pasitikinčiais žmonėmis, nes mama negailėjo jiems savo meilės ir šilumos...
*

drinks_cheers.gif Geriau ir neparasyciau! wub.gif
Mona
...Esu įsitikinus, kad ilgai nešioti vaikai užauga savarankiškais, savim pasitikinčiais žmonėmis, nes mama negailėjo jiems savo meilės ir šilumos...
*

Ech, žiūriu kažkaip krypstam į kraštutinumus doh.gif. Taigi nesakau, kad nereikia mūsų mažučių nešioti, gink dieve ne schmoll.gif. Sakykim, labai būtų puiku, kad bent 10 proc. to laiko, kai mano mažoji nemiega, ji galėtų pabūti ne ant rankų ir nepradėtų klykti vos pajutus kietą pagrindą po užpakaliuku doh.gif. Taigi, manau, kad likusių 90 proc. laiko užtektų, jog mano dukrytė užaugtų savarankišku, savim pasitikinčiu žmogumi ir t.t. tongue.gif. Bet kaip pasiekti tuos 10 proc., va kur klausimas g.gif.
Kactukas
QUOTE(Mona @ 2005 12 08, 23:21)
Ech, žiūriu kažkaip krypstam į kraštutinumus  doh.gif. Taigi nesakau, kad nereikia mūsų mažučių nešioti, gink dieve ne  schmoll.gif. Sakykim, labai būtų puiku, kad bent 10 proc. to laiko, kai mano mažoji nemiega, ji galėtų pabūti ne ant rankų ir nepradėtų klykti vos pajutus kietą pagrindą po užpakaliuku  doh.gif. Taigi, manau, kad likusių 90 proc. laiko užtektų, jog mano dukrytė užaugtų savarankišku, savim pasitikinčiu žmogumi ir t.t.  tongue.gif. Bet kaip pasiekti tuos 10 proc., va kur klausimas  g.gif.
*

Suprantu tave, bet kitu budu nera- tu tas kas jai labiausiai dabar reikalingas. As geriau nieko nenudirbdavau namie, o daugiau sedejau su ja ant ranku, gulejau, raisiodavau ja prie saves kataliodama pozas - ir is nugaros puses ir is priekio, bet daugiausiai sededavau ir guledavau, miegodavau kartu, ziuredavau i ja istisai buciuodavau, myluodavau, juokdavausi ir verkdavau -tiesiog gyvenau jos gyvenima, buvau kaip vientisas kunas. Man padedavo sunus, kai reikedavo pakelti vezima, ar palaikydavo ja momentui, o toliau ir vel as pati viska. Kai atsipalaiduoji ir nesistengi visko nuveikti is karto, kai sustabdai laika ir suvoki savo paskirti siam momentui, tai viskas atrodo kitaip - taip kaip turi buti. Jeigu artimieji negali tau padeti, tai privalo bent jau suprasti ir apsrupinti patys savimi siuo svarbiu momentu, kad neuzkrautu nieko tau 4u.gif
vaižgantė
Auginau du sūnus- rankinukus. Puikiai žinau, kas tai yra...
Atsimenu, kai pasiguosdavau mamai, kad sunku, ji man sakydavo: tai dabar žinai, kodėl apie mamas eilėraščiai kuriami, kodėl Motinos diena švenčiama...
Vaikai ūgteli, ir visi vargai pasimiršta. Atsiranda kitų rūpesčių- neretai didesnių, nei buvo nešiojimas...
Dyna
Mano 8 mėn dukrytė irgi rankinukė. Ypač sunku buvo iki tol, kol ji tvirtai nesėdėjo - kiaurą dieną iki 6,5 mėn nešiodavau. blush2.gif Pradėjus sėdėti, reikalai žymiai pagerėjo. Pasodinu ant grindų duodu žaislų, įvairių buitinių daiktų (kaskart vis kitus). Kaip nusibosta sėdėti panešioju, po to einam suptis, iš ten - į baseinėlį su kamuoliukais. Dar patinka vartytis mūsų lovoje kartu su manimi ar broliu, pabūna keletą minučių vaikštynėje, pradėjo patikti ir vežime sėdėti (iki tol praktiškai nenaudojom vežimėlio), todėl stengiuosi kuo dažniau išeiti pasivaikščioti į lauką, labai patinka parduotuvėse dairytis. Esmė tame, kad reikia nuolat keisti veiklas.
Paja
*

drinks_cheers.gif Aš iki šiol nešioju ir mažiukę (2.5 m) ir (6 m.) vyresnėlę. Ech, būna ir pasikeikiu, ir supykstu, ir aukščiausiojo pagalbos kviečiuosi, bet kas dieną tas pats. ax.gif Na, man tik vienintelis būdas yra nenešioti mažės, tai įjungti kokius tvynius ar teletabius, dar jų pačių nufilmuoti vaizdeliai atitraukia nuo manęs. pabandyk, Mona, gal ir tau padės. 4u.gif
rutulux
Sveikos,
žinokit susidūriau ir aš su problema. Kol buvo mažesnis, žaisdavo vienas ir su puodais, ir su šaukštais. Dabar nė iš pėdos nepaleidžia, o jei nepaimi – šaukia ne savo balsu. Tai tokiu atveju nešu į vonią ir atsuku kraną biggrin.gif . Aišku po to valyt tenka daug ir perrenngt nuo kojų iki galvos, bet kelioliką minučių ramybės yra. Aišku, keturių mėnesių kūdikiui tai nepritaikysi, bet kal kitom mamytėm tiks. 4u.gif
gebene
Mano mažei 4mėn., irgi nešioju... Sūnų nešiojau, rankinukas buvo ir ji tokia pat. Nugarą irgi skauda, bet negi rikdyti? Sunkiausia, kad negali kitų darbų pasidaryti... Vienintelis vaistas - laukti kol išaugs, ką jau padarysi, kad tie mažiai mus savo kūno dalimi laiko ir daugiau matyt pradėję nori viską matyt, visur dalyvaut. Aš juos suprantu, pagulėkit dabar jūs vienos į lubas žiūrėdamos... O tas amžius 3-6mėn., pats bjauriausias, kai mažiukai daugiau matyt pradėję, gulėt nenori, o patys sau padėt niekuom negali... Tik kad po to būna dar bjauresnis laikas - mažius visur lipa ir kariasi, akių nuo jo nenuleisi... Ir rytinio prausimosi mama eina tik kai vaikelis pietų miegot nueina unsure.gif O ką padarysi, tokie jau tie vaikai... MEDALIO mums mamytėms reikia wub.gif
skruzdeda
Darbus nudirbti galima labai pukiai įsidėjus kūdikį į nešynę. Tuomet turi abi rankas laisvas ir svoris pasiskirsto ant visų pečių, užuot buvęs vienoje rankoje. Maniškis nesėdėjo ir negulėjo vežime nuo pat gimimo, tik pabusdavo ir iš karto prašydavosi ant rankų, tai aš iki kokių 8 mėnesių jį pranešiojau su nešyne ir namie ir lauke. Paskui jam patiko naujas sportinis vežimėlis, tai lauke jau nešynėje nereikėjo nešioti, bet namie, tai nešiojau iki kol nebetilpo į nešynę, nu praktiškai iki 10 mėn.
O dabar tai dažnai pastatau prie kriauklės maitinimo kėdutėje ir duodu su lašančiu iš krano vandeniu žaisti. Daugiau nelabai yra būdų kaip neimt ant rankų. Tai likusį laiką irgi laikau ant rankų ir močiutė, kuri prižiūri irgi nešioja.
Kristute
QUOTE(skruzdeda @ 2006 01 28, 22:34)
Darbus nudirbti galima labai pukiai įsidėjus kūdikį į nešynę.
*

gerai, kad tavo vaikuti su nešykle galima apgauti. Mano mažylisjoje dar labiau siunta doh.gif Bandžiau ant kaklo visus turimus barškalus susikabinti, bet padėjo vos keliom minutėm verysad.gif
lolanta
QUOTE(Mona @ 2005 07 05, 10:13)
Vresniosios dukros, kai buvo visai mažytė, nenešiojom, nesupom ir kitiems (seneliams, giminaičiams) to daryti neleidom. Aišku, nesakau, kad niekada ant rankų nepaimdavom - paimdavom, kai žaisdavom, mankštindavom, bet tikrai nebuvo nešiojama nuo ryto iki vakaro  ax.gif. Mergaitė buvo gana rami, daug žaisdavo su pakabintais ant lovelės žaisliukais, vienžo, rasdavo kuo užsiimti. O va mūsų mažajai nuo pirmų dienų skaudėdavo vakarais pilvelį, todėl nori nenori teko nešioti, sūpuoti ir kitaip stengtis nuraminti verkiančią. Aišku, prie gero gretai priprantama, ir šiuo metu turime tokią nepavydėtiną situaciją, kai 4 mėnesių vaikiuką turim nešioti visą laiką, kol nemiega ir nevalgo, nes kitaip rėkia, kiek jėgos leidžia  verysad.gif. Nežinau, kaip atpratinti nuo to nešiojimo, nes jau ir nugarą mamai skauda, ir nieko negaliu namuose daryti išskyrus nešioti, nešioti ir dar kartą nešioti  cry.gif. Net kol į tualetą nubėgu, tai verkia net pasikukčiodama. Mąstau, kad greitai jau nelabai ir pakelsiu aš ją. Ką tada reikės daryti? Gal kas susidūrėte su tokia problema ir ją išsprendėte? Kokiais būdais?
*

Aš abu savo nešiojau ir visai nepergyvenu, kad namie kartais lieka dulkės nenuvalytos. smile.gif Yra atlikti tyrimai, kad vaikai kurie nuo patmažens reikalauja daugiau dėmesio ir jo sulaukia iš tėvų užauga daug imlesni viskam ir gabesni. Todėl kaip labai pavargstat pagalvokite, kad taip po truputį mokote vaiką, supažindinat su nauju pasauliu nesvarbu koks jis mažas. mirksiukas.gif Sėkmės ir kantrybės thumbup.gif
adrija
biggrin.gif Na,aš savo irgi tąsau,net persikreipus.Jau kokia išvarža gal net stubure bus blink.gif Bet jau kaip reiks atpratint,tai NEĮSIVAIZDUOJU doh.gif .Mistika man tas atpratinimas, dabar kaip pagalvoju, bus.
lovely
Nesiau ir pirmaji, nesioju ir sita! Mazas buvo labai atpilynejo, tai reikedavo panesioti ir t.t., o jis labai greitai iprato. Taigi nesioju ir jauciu, teks ilgai nesioti - na, kad jis lengvesnis butu, o dabar! doh.gif
la vita
vajetau- 4 mėn ir atpratint nuo nešiojimo blink.gif blink.gif nepykit bet nesuprtantu kam to reikia- juk tai toks amžiu vaiko kada tik ir nešiot, myluot ir t.t. Kai užaugs nebeleis nė pats apsikabint kai norėsi mirksiukas.gif
Mona
QUOTE(jolančiukas @ 2006 02 23, 12:16)
vajetau- 4 mėn ir atpratint nuo nešiojimo blink.gif  blink.gif  nepykit bet nesuprtantu kam to reikia- juk tai toks amžiu vaiko kada tik ir nešiot, myluot ir t.t. Kai užaugs nebeleis nė pats apsikabint kai norėsi mirksiukas.gif
*

Tai kad tam vaikeliui jau už savaitės bus metai biggrin.gif, o kaip nešiojau, taip nešioju - niekas taip ir nedavė jokio konkretaus patarimo doh.gif. Patikėk manim, 4 mėn. mažiuką gal ir nėra sunku tampyti, bet va, metinuką, tai o-jo-joi doh.gif doh.gif doh.gif. Nugarą žiauriai skauda sad.gif, bet ką padarysi 4u.gif.
rencew
QUOTE(Mona @ 2006 02 23, 23:10)
Tai kad tam vaikeliui jau už savaitės bus metai  biggrin.gif, o kaip nešiojau, taip nešioju - niekas taip ir nedavė jokio konkretaus patarimo  doh.gif. Patikėk manim, 4 mėn. mažiuką gal ir nėra sunku tampyti, bet va, metinuką, tai o-jo-joi  doh.gif  doh.gif  doh.gif. Nugarą žiauriai skauda sad.gif, bet ką padarysi  4u.gif.
*

Jei man kas būtų davęs kokį patarimą, tai jau dvimečio nenešiočiau smile.gif
la vita
QUOTE(Mona @ 2006 02 23, 22:10)
Tai kad tam vaikeliui jau už savaitės bus metai  biggrin.gif, o kaip nešiojau, taip nešioju - niekas taip ir nedavė jokio konkretaus patarimo  doh.gif. Patikėk manim, 4 mėn. mažiuką gal ir nėra sunku tampyti, bet va, metinuką, tai o-jo-joi  doh.gif  doh.gif  doh.gif. Nugarą žiauriai skauda sad.gif, bet ką padarysi  4u.gif.
*

bigsmile.gif nrepažiūrėjau kada tema skelbta blush2.gif
o dėl metinuko nešiojimo tai drinks_cheers.gif pati kiek esu tampius doh.gif
Fanta
Nenesiojau savo dukrytes nuo pat gimimo schmoll.gif Turejom su vyru begale laisvo laiko, vietoj to, kad diena nakti laikyt vaika ant ranku thumbup.gif Ir knyga skaitydavau, ir namai svarus buvo, ir vaika negeda kam palikt. Vat ko nepasakyciau dabar - ypac svetimoj aplinkoj is karto prasos ant ranku, kol apsipranta. Musu draugu dukryte gime menesiu anksciau negu musiske ir pamatem, kokia klaida jie pasidare ipratine vaika ant ranku diena nakti. Kosmaras doh.gif Mama pajuodus, nesusitvarkius, suzirzus. Kam to reikia g.gif Yra vaiku, kuriems tikrai dideles pilvuko problemos, gal ir uzknisa vaiko zirzimas, tada ima ant ranku viena karta, antra karta ir vsio... iki begalybes. Nes tada vaikas jau zirzia ne tik nuo pilvo, bet ir nuo to, kad jo niekas nenesioja. Vaikai ateje i pasauli nezino tokio dalyko, kad mane turi nesiot. Mes juos patys ipratinam. Ir keista kazkurios mamytes mintis, kad nesiojami vaikai uzauga savarankiskesni g.gif man atrodo, kad kaip tik bus labiau mamytukai g.gif

Sorry, jeigu ka, bet visi mes turim savo nuomone, kuria norejau issakyt 4u.gif
nemiegiuke
QUOTE(Mona @ 2006 02 24, 00:10)
*

Nuo pat gimimo,sunui skaudejo pilvuka tiesiog diena ir nakti.taip iki puses metu teko nesiot ir nesiot.iprato- negaledavau nei minutei paguldyt,net i lauka eidavau be vezimo.tekdavo net naktimis sedint miegot,vaikas tiesiog klykdavo kai jei pajusdavo,kad guli ant nugaros..esu ne Lietuvoj,tai teko tampytis vienai.vyras vakarais tik grizdavo.laukdavau jo kaip isganymo,bet po visos dienos,jau pats mazius nenulipdavo nuo manes.gamindavau,siurbliuodavau,net ir pasidazydavau viena ranka.visko ismokau.bet su su nugara,sakes buvo.9 men ismoko ropoti,maniau bus lengviau g.gif ,bet nelabai,nes baisus verksmas vos tik pajudedavau is vietos.tiesiog prilipes prie mamos.dabar jau 1,2men.,vaiksto,bet va visi tie metai nesiojimosi,turejo itakos.moka but savankiskas,bet nenori.tiesiog nenueina nuo manes.namuose neistveriu,prie kojos ir prie kojos.jei neimu ant ranku,tai prikibes zyzia,nepaleidzia,nesidomi niekuo,tik manimi doh.gif .taip vel sunku,tai vis einam laukan,kad tik kuo susidometu.jau pati tokia suirzus,kad nebezinau,kaip su juo uzsiimt.vis bandau nebekreipt demesio,bet taip dar blogiau...taigi,zinok,kaip cia yra.nesiot kartais tenka del pilvuko skausmu,o po to del ipratimo,o dar po to....del prilipimo! doh.gif
Mona
QUOTE(nemiegiuke @ 2006 03 12, 17:38)
...nesiot kartais tenka del pilvuko skausmu,o po to del ipratimo,o dar po to....del prilipimo! doh.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Maniškė dabar lieka su aukle, tai, kaip bebūtų keista, pas ją ant rankų taip įkyriai (t.y. nuo ryto iki vakaro) nesiprašo biggrin.gif. Ale vos tik grįžtu po darbo namo, lygiai taip meta visus žaidimus ir zyzia, verkia įsikibus man į koją, kol paimu ir vėl nešioju doh.gif doh.gif doh.gif. Tai reiškia, kad kai mama namie, mano mažiukei niekas neįdomu sad.gif . Vienintelis noras, kad mama tampytų iki nukritimo doh.gif.
Ieva P.
Aš kai po darbų grįštu, tai Audrysis kokią valandą man nuo rankų nenulipa ir net tėtukas nešiojimui netinka. Bet po valandos mano katrybė baigiasi ir aš sugalvoju, jam kokį nors įdomų užsiėmimą ir vsio thumbup.gif
Sonya
Mano mazius 2.gif neverkia kai miega, valgo ir pas mane ant ranku. Gali rekti, spiegti valanda ir daugiau. Bet tik kai paimi ant ranku dingsta visi verksmai. Patinka tik vertikali padetis, jeigu tik bandai horizontaliai laikyti viskas verksmai, spiegimai cry.gif. Jei tik prie lovytes prinesamas blink.gif iskart verkimas, spiegimas cry.gif. Tikru tikriausias rankinukas biggrin.gif . Ir perspektyvu biggrin.gif atpratinti nesioti ant ranku dar nesimato. ax.gif
Greiciuke
Tik džiaukis, kad dar turi galimybę nešioti. Net nepastebėsi, kai vaikas ugtels ir nebelips ant rankų. 4u.gif
Raideles
As tai jau atnesiojau savo mergina 1 m ir 4 men. Ir ka - dabar jau nebenori tiek buti nesiojama. Pries koki menesi pirma karta paleidau lauke eiti pacia. Tai dabar jei einam i lauka o ji ant ranku - skandalas didziausias. Pati nori lipti laiptais, nenori, kad nesciau per gatve, nusimena jei kiek paejus vis tiek ja i nesiokle isidedu.

Namuose irgi daug laksto, tik kai as valgyt darau, tai tada jai smalsu viskas ir prasosi ant ranku. Bet tam reikalui as naudoju salika arba trumpa juosta (2m) su kuria prisirisu ir ji sedi man ant klubo ir viska mato. Kartais su ta juosta ir uzmigdau staciomis nesiodama priekyje. Zodziu, nepamainomas daiktas thumbup.gif

Ir labai matosi, kad isauga is nesiojimo. Kai atnesioji tiek, kiek vaikui reikia, tai ir nueina wink.gif
Mona
QUOTE(Raideles @ 2006 03 20, 10:38)
As tai jau atnesiojau savo mergina 1 m ir 4 men. Ir ka - dabar jau nebenori tiek buti nesiojama. Pries koki menesi pirma karta paleidau lauke eiti pacia. Tai dabar jei einam i lauka o ji ant ranku - skandalas didziausias. Pati nori lipti laiptais, nenori, kad nesciau per gatve, nusimena jei kiek paejus vis tiek ja i nesiokle isidedu.

Namuose irgi daug laksto, tik kai as valgyt darau, tai tada jai smalsu viskas ir prasosi ant ranku. Bet tam reikalui as naudoju salika arba trumpa juosta (2m) su kuria prisirisu ir ji sedi man ant klubo ir viska mato. Kartais su ta juosta ir uzmigdau staciomis nesiodama priekyje. Zodziu, nepamainomas daiktas  thumbup.gif

Ir labai matosi, kad isauga is nesiojimo. Kai atnesioji tiek, kiek vaikui reikia, tai ir nueina wink.gif
*

Ach, kaip nuraminai - jau galvojau, kad nešiosiu, kol į mokyklą pradės eit doh.gif biggrin.gif. Nors... pažįstama savo sūnelį vis da nešioja, nors jam jau greitai treji metai sad.gif. Tarp kitko, labai nesavarankiškas, nemokantis vienas žaisti ar apskritai kuo nors užsiimti berniukas doh.gif. Mama (toji pažįstama) labai dėl to pergyvena sad.gif .
Uliuliuska
QUOTE(Greiciuke @ 2006 03 20, 00:49)
Tik džiaukis, kad dar turi galimybę nešioti. Net nepastebėsi, kai vaikas ugtels ir nebelips ant rankų.  4u.gif
*

drinks_cheers.gif Net neturiu ka dar pasakyti.
Crystalline
QUOTE(Greiciuke @ 2006 03 20, 01:49)
Tik džiaukis, kad dar turi galimybę nešioti. Net nepastebėsi, kai vaikas ugtels ir nebelips ant rankų.  4u.gif
*

Visiškai pritariu. Tiesiog stebėtinai greitai jie užauga. Po kelerių metų būsi pamiršusi tas problemas. O šiuo momentu- kantrybės.
O gal ne taip ir nemalonu panešioti ant rankų vaikutį?
Pagalvok apie tai, kad mūsų mamos dabar jau mūsų nebepakeltų, o mes širdies gilumoje juk nieko prieš būtume mirksiukas.gif
Špoka
biggrin.gif paskaiciau, prisiminiau, kokia mano pupa maza rankinuke buvo wub.gif Istisai ant ranku.Buvau ismokus viska viena ranka daryt, abi valgem, abi lyginom, abi grindis plaudavom... lotuliukas.gif Kaimynes saipydavosi, kad jau sitas vaikas, tai niekada vaisciot neismoks doh.gif (suprask, netures tokios galimybes, nes mamka nuo ranku nepaleidzia NIEKADA) Bet pradejo, tik sulaukus 11men, ir nesiot vis maziau ir maziau reikdavo...Dabar jau dicke, bet kartais pati paciupus panesioju, kojos palei zeme jau, bet man taip gera ... wub.gif Kazkada man mociute yra pasakius:nesiok vaikuti kol gali, nes paskui, kad ir noresi panesiot, jau nepakelsi... 4u.gif Va taip ir atsakydavau i komentarus,-kiek ja dar nesiosi?-kol pakelsiu bebe.gif beee.gif flirt.gif

"Rankinuku" mamytem stuprybes ir kantrybes drinks_cheers.gif
MOONSHINE
ajajaj... va ir pas mus tokia beda. as nieko pries nesiojima- prasau kiek tik nori, irgi esu uz tai kad kol esi reikalingas leliukui, dziaukis ir nesiok, nes labai greit jie pasako "uzdaryk duris is anos puses"... bet va beda ta, kad seniau paguldai i pukuotyne
(lavinamasis kilimelis) ir ji ten sau zaidzia, o dabar po visu velyku ir visokiu tetu ir tetuciu aplankymo - psio, mamka, basta tau su kazkokiu darbeliu padarymu - imk mane ir nesiok. o troba visa baisi, o skalbiniu kruva... o valgyt padaryti reikia. nu zodziu palikau as ja pabliauti.... bet nu blemba, ir taip masaziste kvieciu kad sumazintu raumenu tonusiuka, o cia dar klyksmas... tai galvoju kad negerai, vel isitems, sustresuos... nu ir ausys mano prastai ta garsa priima, jau geriau Boeing variklio gausmas, bet ne sitas aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... tai supratau paskaicius kad nera iseities, kad reik nesioti. nu turim mes babybjorn nesykle... ale kaip padaryti valgyti kad nenudeginti vaiko - juk visokie garai, tyska kartais riebalai... zodziu provalas tongue.gif as suprantu, kad reikia bendrauti su vaiku, kad negali numesti ant lovos ir tegul guli kol valgyti uzsinores. bet va vaikas turi ismokti ir pats susirasti uzsiemima- rasti rankytes, kojytes, ismokti verstis -as gi jos visa laika nevartysiu ir koju i rankas nepadavinesiu blink.gif o pati tingi rupuzokas biggrin.gif

tai zodziu ta beda kazkaip visus aplanko, o tas oziukas paima virsu. su didesniu tai gali isvaryti ozi kaip man tevai vare - be dirzo, o sakydami "oi, oi, jau ragiukai dygsta", tai mane tai taip siutindavo, kad visi oziai dingdavo ir begdavau ziureti ar nedygsta tie ragiukai g.gif
murka
Vienareikšmiška: reikia nešioti kuo mažiau. Kvaila sakyti, kad vyras palauks, namai palauks, kas, kad gyvenam kaip kiaulių migyje užsivertę. Prie rankų pripratinama, čia tikrai patikrintas dalykas.
Kai gimė vaikas - pirmagimis, nebuvo net ir tokios minties, kad tampytis visur su savim. Išėjau dirbt 4 mėn., auklė - vėl ne tam skirta, kad nešiot. Tada iš viso su auklėm buvo sunku, komunalkoj bobutė surinkdavo 3-4 vaikus ir "bovydavo". Jei visus būtų nešiojusi - būtų pakračiusi kojas be laiko.

Sūnui jau 21m., kaip ir nenešiotas užaugo, vyras kaip reikiant. Taip ir jums nepatariu pratint prie rankų, nes vargsit pačios paskui.

p.s. kam kurt naujas vaiko auginimo taisykles, kai jau jos jau seniai sukurtos?
paklausinėkit savo tėvų ir senelių, kaip jie jus augino. abejoju, ar visos augot ant rankų nuolat nešiojamos.
insk
QUOTE(Greiciuke @ 2006 03 20, 00:49)
*

thumbup.gif
Taistė
O zinokit gali ir neatprast unsure.gif
Na nesu as vaiku auklejimo eksperte rolleyes.gif , bet UK yra tokia idomi laida apie super aukle (itariu kad anglijos mamytes gerai zino). Tai vat ten rode toki atveji: vaikas jau gerokai ugtelejes bet taip iprates but mamos nesiojamu.. blink.gif zodziu, ant mamos ranku visa diena, o jei ne - baisi isterija, kabinimasis i koja, rekimas, ka ten rekimas - klyksmas! doh.gif Tai ta superaukle sudare visa atpratinimo programa, kuri beje pareikalavo dideliu pastangu.. unsure.gif Esme, kiek pamenu, buvo jam prasantis ant ranku nusileisti iki vaiko akiu lygio (t.y. atsitupti) ir ramiai jam paaiskinti kad jis jau per didelis, o mama uzsiemusi. ir taip daryti nuolat zodziu. tam, aisku, reikia baisiai daug kantrybes doh.gif taigi kankinosi ta seimyna ilgai.. bet siaip ar taip susitvarke.. kita vertus realybeje tokio islepinto vaiko nesu maciusi.. schmoll.gif
pushi
mano kiskis irgi rankinukas buvo, nors ir dabar daznai ant ranku laikau, o jau 1m 6men. bet kazkaip neimu i galva, nors ir sunku, bet gera- mes apsikabinam, pasokam, pasimyluojam. juk kiek cia liko, tuoj uzaugs verysad.gif
siaudukes
kai bus 4metai pats nenores ant ranku istisai kabot.4men.tai toks dar mazutis lelius... tongue.gif mano didieji tik pasiglausto,,pasikatinuojam ,,ir viskas ant keliu pasedet vyriausiam ,jei kas nors mato geda.tai va reik naudotis iki mazas wub.gif

vailija
Mes tai nešiodavom, bet ne dažnai. Paimdavom kai tik norėdavo ar mum švelnumas užeina, bet ji buvo labai savarankiška mėgdavo ir viena pasodinta žaisti. Kad priprato nepastebėjom. Dabar tai dažnai užsimano , kad paneštume, bet tik tėvelio prašo, manęs - ne, nes žino, kad nenešiu. Pasakau, kad kelnes išsitepsiu ar dar kas nors. Aišku, mūsų jau didesnė. lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.