Vresniosios dukros, kai buvo visai mažytė, nenešiojom, nesupom ir kitiems (seneliams, giminaičiams) to daryti neleidom. Aišku, nesakau, kad niekada ant rankų nepaimdavom - paimdavom, kai žaisdavom, mankštindavom, bet tikrai nebuvo nešiojama nuo ryto iki vakaro
O gal jai ka skauda? Kad ir ta pati pilveli? Juk kitiems leliukams skauda ir iki puses metu, ir dar ilgiau.
Sakoma, kad iki vieneriu metu vaiko negalima islepinti, ir ji reikia imti ant ranku, kai vaikui yra poreikis. As taip dariau. Pradzioje viena, paskui abu is karto, paskui tik antra (auginu pametinukus). Na, nulipo nuo ranku galutinai sulauke kokiu 3 metu. Tik aciudie, man nugaros neskaudejo, ir esu tolerantiska netvarkai namie. Patarimu, deja, neturiu. Noriu tik palinketi kantrybes. O gal ir yra budu, kaip neskausmingai atpratinti leliuka nuo ranku? Butu idomu suzinoti apie kitu mamu patirti. O gal ir prireiks kada dar
Mano pypliui jau 2,5 metu, bet ir dabar dar vis prašo "nešk", kia išeinam į lauką. Porą kartų su ašaromis bandėm vienas kito kantrybę. As nenusileidau ir išvaikščiojo lauke dvi valandaw, kol visai nuvargusį parnešiau namo. Nes namo jis niekad nenori eiti, tai su didžiausiais riksmais arba ką nors pažadėdama galiu parsivilioti.
Su mažu kūdikėliu galima pabandyti žaisti, kalbėtis pasiguldžius ant lovos, arti pasilenkus. Net ir tą patį pilvuką glostyti gulinčiam. Pabandykit
Nu aš irgi nešioju ir iki šiol, nes tik mama gerai "neša". Pas tėtį ant rankyčių kokią minutę išbūną, pas auklę nesiprašo, o mamą pats tas. O mažiukė kai dar buvo, tai irgi nešiojau ir sumuštinį užsitepti viena ranka išmokau ir visa kita. Bandžiau atpratinti, bet be šansų, mano nervai silpnesni, nei jos balsas. Gal tavo nervai stipresni, tada linkiu sėkmės. Šiaip tai man patiko kažkada Oželytės pasakyta mintis, kad imkit vaiką už rankos, kol jis ją duoda, Tai čia galima perfrazuoti, kad glauskit prie savęs kol jį šalia turit, paaugs-neprisišauksit.
Na musiškei 1 m. 8 mėn. ir jai labai patinka užmigti rankose ir nebetkaip, o kai atsirėmusi nugara i tėčio pilvą yra nešiojama.
O pačiai nežinau ką patarti, jau turbūt išmėginus daug būdų, o gal vežimėlyje pavažinėti O man ir nervai silpnesni prieš jos ožius
Vaikučiui augant atsiranda vis daugiau dalykų, kuriais jį galima sudominti, kelias minutes tuo, kelias kitu, ir taip tas laikas ant rankų vis trumpės. Pradės sėdėti, šliaužioti, pajus malonumą, kad gali pasiekti tą ar kitą norimą daiktą. Žinoma nebus taip, kad nereiks ant rankų nešioti.
Bet žinokit aš su nostalgija prisimenu tuos laikus, kai mažių ant rankų nešiojau. Gera. Nebuvo maniškis visiškas rankinukas, bet buvo toks tarpsnis, kad užmigdavo tik ant rankų supamas. Mano tokia nuomonė reikia vaiką kuo daugiau nešioti, kuo daugiau supti. Vaikui gera (na maytei tuo metu gal ir ne itin), bet juk vaikai greitai užauga. Štai maniškiui jau šeši, nereikia nei supt, nei nešt. Rodos ir vargo nebuvo... QUOTE(asMona @ 2005 07 05, 09:13) nieko negaliu namuose daryti išskyrus nešioti, nešioti ir dar kartą nešioti Buvo ir man sitaip! Tai ir nesiodavau, ir sokdavau su mazuoju ant ranku dainas dainuodama, visa savo laika jam atiduodavau, nepadarydavau visu norimu darbu namuose, bet visa laika zinojau, kad tai tiktai laikinai - jeigu neisaugs su pripratimu, tai su amziumi tikrai isaugs.. Nusipirkome kedute-lovyte (nezinau, kaip pavadinti), ja nesdavausi visur, kad matytu mane, dedavausi virtuveje ant stalo, zaisliuka ant lempos uzkabindavau ir taip darbus bandydavau daryti, labai megdavo ant tos kedutes stebeti, kaip kambarius siurbdavau (tam laiko man skirdavo kazkur 10 minuciu maximum), o likusi laika nesiodavau, o miegodavo po pusvalanduka 2-3 kartus dienoje. Nuo 4 menesiu i valgymo kedute pradejome sodinti - nauja atrakcija, kuri laika patenkintas budavo, nuo 5 menesiu i vaikstukus pradejome deti, velgi kazkas naujo, susidomedavo. Visa tai atpalaiduodavo mano rankas nors 5 minutemis ilgeliau - galedavau kaitalioti gulima kedute, valgymo kedute, vaikstukus, nors pagrindas vis budavo nesiojimas. Dabar tai jau pats vaikscioti pradeda, viska is stalciu griebia, bet panesioju....zinoma, kad panesioju, nes dabar jau man!!, o ne jam to daugiau reikia (toks mielas ir taip moka prisiglausti..).
AsMona, savo pupą nešioju nuo gimimo
Nagi, ačiū, mergaitės, už pasidalinimą patirtimi
Raideles, deja, aš ne vilnietė O šiaip iš tikrųjų, tai aš taip jau žiauriai dėl to nešiojimo nepergyvenu, tik tiek, kad labai aplinkiniai mane auklėja, kad aš vaiko neauklėju Aišku, būtų lengviau, jei vyras vakarais po darbo grįžtų - dviem nešioti vis tiek lengviau, o ir aš laisvesnius vakarus turėčiau, tai bent namus apsikuopčiau O dėl to auklėjimo, tai nežinau, nežinau Tikiuosi (gal ir naiviai), kad pradėjus šliaužiot-sėdėt-vaikščiot atras įdomesnių užsiėmimų ir mamkai nereikės skaudančia nugara vaikščiot
Tikrai neklausyk tokių kalbų. Vaikas ne daiktas, kad jį numestum ir leistum rėkt iki užkimimo.
Kantrybės ir dar kartą kantrybės. Mylėk savo lialiuką ir džiaukis kiekviena akimirka praleista kartu, nors ta akimirka kartais būna ir nelengva.
Mes savo princese nesiojom irgi nuo pat pirmu dienu. Tetos, dedes ir likusi gimines dalis pletkino uz musu nugaru ir visiems jauniems teveliams pasakojo kaip baisiausia pavyzdi. Sake: nenesiokit vaiko visai, o tai bus kaip pas juos
Nuo gal kokio ketvirto iki beveik 6 menesiuko dukryte nesiojom pakaitom su vyru visa diena Ber pamazu ivyko stebuklas Taigi, 4 men - tai dar pats tas nesiojimas Tiesa, turiu viena kaimyne, kuri savo berniuka jau 1,1 m dar vis nesioja
asMona, pas mus situacija ta pati
Sakyčiau 4 metai, o ne mėnesiai būtų, tai jau problema, o čia tik baika, juk dar nedaug tesveria
labai gerai tokiu atveju draugus į svečius kviestis - visų pirma tokiam rėkiančiam paprastai veiksmas patinka, o visų antra draugai panešiot gali
AsMona, čia yra tema apie tai, kaip galima vaikus nešioti ne ant rankų http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=12454
Gal pravers...
Mano merginai jau trys metai bus po kelių savaičių, o ir aš, ir vyras, ir kartais dar seneliai ją nešiojam ant rankų
Man tenka ir namie su tuo "prielipuku" vaikščiot, nes ji prašo panešioti..tai pvz. imu ant rankų, ji man plepa, o aš einu valgyt gamint..sunku nežmoniškai, visgi 16 kg. ir buitiniai rūpesčiai, bet vis vien man širdį glosto Tėtis dažniausiai nešioja lauke ir vis supyksta Jei labai blogai jaučiuosi ir jaučiu, kad tiesiog nepanešiu (o taip būna, nes praeityje turėjau krūvą operacijų ir kryžkaulio traumą), tai tada vaikučiui ir sakau, kad man sunku. O mažutę tai nuolat nešiodavau, supdavau, net migdydavau laikydama ant rankų(iki metukų tai tikrai
Aš irgi vyresnįjį tampiausi ant rankų vos ne iki 3 metų, o paskui pats nulipo ir ate, nebeprisiprašysi. Mažiui dabar pusantrų metų, jis daug savarankiškesnis, bet kai prašosi ant rankų, visada imu, ir migdau pasupdama. Kai pagalvoji, kiek čia to laiko tampai, o paskui tie vaikai užauga ir ate, tai nešiojimas yra tikras džiaugsmas. Aišku, jei tai nesibaigia kokiomis nors nugaros ar stuburo problemomis - čia jau kita tema.
QUOTE(Motina @ 2005 07 19, 18:29) Sakyčiau 4 metai, o ne mėnesiai būtų, tai jau problema, o čia tik baika, juk dar nedaug tesveria labai gerai tokiu atveju draugus į svečius kviestis - visų pirma tokiam rėkiančiam paprastai veiksmas patinka, o visų antra draugai panešiot gali Na, kad iš žemiau rašiusiųjų jau supratau, kad gali būti, jog keturi metai - ne riba O svetimų žmonių mano mažė bijo ir ant rankų pas juos nebūna - verkia QUOTE(Raideles @ 2005 07 19, 21:25) AsMona, čia yra tema apie tai, kaip galima vaikus nešioti ne ant rankų http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=12454 Gal pravers... Ačiū už nuorodą - puolu skaityt Gera alternatyva yra vezimelis, mes be vezimo budavo ne is vietos, kazkiek panesioji, kazkiek pavezioji, pasupuoji, o ir namie, kai viena budavau vezime gyvendavo mergina, prisistumiu vezima ten kur bunu ir bendraujam, jei zirzia, o as valgi gaminu, tai su koja pasupu, jei i tulika einu ir jinai vaziuoja, o nuo 7 menesiu vaikstukai buvo issigelbejimas, 10 men pradejo vaikscioti, o nuo 1 m 3 men, atsisake bet kokios pagalbos, ne tai kad ant rankeliu, bet ne rankos neduoda, ir lipdama laiptais, vis sako "pati, pati...", tik jau artejant maziuko gimimui dabar truputi vaiketi pradejo, bet manau praeis. O del panesiojimo, vaikuciui gerai buti nesiojamam kudikysteje, pasak psichologu, tokie vaikai labiau pasitiki savimi gyvenime.
Aš ir daug prisiskaičiau apie nešiojimo naudą kūdikio psichologiniam vystymuisi. Bet yra vienas trūkumas. Pamačiusi mano mergytę nuogą, gydytoja pasakė, kad mano vaikas "rankinukas" Pasirodo daug ant rankų nešiotiems kūdikiams truputį kitaip formuojasi krūtinės ląsta. Tai matosi iš krūtinės šonkaulių formos
O as manau, kadgal ir sunku, bet vaikus reikia nesiotikol jie patys prasosi, ateis toks laikas, kai nepriprasysyte ir salia prisesti ir apakabinti. kai pasakys " mama, nu ka tu cia dabar, kaip koki maza vaika..."
QUOTE(janna @ 2005 07 28, 09:55) O as manau, kadgal ir sunku, bet vaikus reikia nesiotikol jie patys prasosi, ateis toks laikas, kai nepriprasysyte ir salia prisesti ir apakabinti. kai pasakys " mama, nu ka tu cia dabar, kaip koki maza vaika..." Pritariu, kad reikia nešioti, tik nemanau, kad tokia jau didelė laimė, kai nieko daugiau neveiki, tik nešioji QUOTE(Skin @ 2005 08 02, 23:18) Pritariu, kad reikia nešioti, tik nemanau, kad tokia jau didelė laimė, kai nieko daugiau neveiki, tik nešioji Skin, tam ir yra slingai, vaikjuostės ir vaikmaišiai (
ash mazhajji elementarioj 3 padechiu neshioklej neshiodavau. kol mazhiukas - priekyje, kai paaugo - kabindavau ant nugaros.
tvarkarashtis budavo mazhdaug toks ("mazhiukui" tuo metu buvo jau metai): ryte keliames, prausiames, klojam lovas, pavalgom ir lekiam laukan. pasitusinam. gryzhtam, ant smugio susheriu mazhiui tyrele (suomijoj gyvenom - ten tikrai nuostabios kudikiu tyreles, sau pirkdavau pasmalizhiauti...), tupdau i neshiokle, kabinu ant nugaros ir darau pietus didzhiajam. per ta laika mazhiukas luzhta, ishkratau ish neshiokles i lova ir einam su vyresneliu pietauti... jei tvarkantis mazhius dugzti pradedavo - irgi ant nugaros pasikabindavau ir dirbdavau savo darbus... kai turesiu trechia - butinai pasisiusiu slinga ar ka nors tokio... nes reiks du apshokineti, o trechias gales tuo tarpu sau ramiai prie mamos kabeti. taika ramybe QUOTE(ragnez @ 2005 08 04, 08:42) ash mazhajji elementarioj 3 padechiu neshioklej neshiodavau. kol mazhiukas - priekyje, kai paaugo - kabindavau ant nugaros. tvarkarashtis budavo mazhdaug toks ("mazhiukui" tuo metu buvo jau metai): ryte keliames, prausiames, klojam lovas, pavalgom ir lekiam laukan. pasitusinam. gryzhtam, ant smugio susheriu mazhiui tyrele (suomijoj gyvenom - ten tikrai nuostabios kudikiu tyreles, sau pirkdavau pasmalizhiauti...), tupdau i neshiokle, kabinu ant nugaros ir darau pietus didzhiajam. per ta laika mazhiukas luzhta, ishkratau ish neshiokles i lova ir einam su vyresneliu pietauti... jei tvarkantis mazhius dugzti pradedavo - irgi ant nugaros pasikabindavau ir dirbdavau savo darbus... kai turesiu trechia - butinai pasisiusiu slinga ar ka nors tokio... nes reiks du apshokineti, o trechias gales tuo tarpu sau ramiai prie mamos kabeti. taika ramybe Na tu tikra stipruolė QUOTE(Rasma @ 2005 07 20, 07:59) Mano merginai jau trys metai bus po kelių savaičių, o ir aš, ir vyras, ir kartais dar seneliai ją nešiojam ant rankų O mažutę tai nuolat nešiodavau, supdavau, net migdydavau laikydama ant rankų(iki metukų tai tikrai As tam visiskai pritariu! Kai bus astuoniolikos ir noredama nepanesiosi...
kazkaip as i tas visas kalbas, kad vaikas rankinukas ir pan. nekreipiau demesio. Gimsta jis i svetima pasauli ir viena mama yra tas artimas ir pazistamas daiktas, su kuriuo saugu, tai kaip nenoresi, kad jis nuolat butu salia. Kad zmogutis jautrus, juolab, kad tecio ner, taigi mamos nesiojimas suteikia sauguma, siluma, sirdies plakimas, kvapas visai svetimoje planetoje.
Kai man rankos nutiso iki keliu, tai nesiojau nesiokleje, paskui emegreitai ropoti ir vaikscioti, bet siaip manau, kad 4 menesiu tai vaikui nebent ivsokiu masaziuku, pratimeliu ir siaip visokiu zaidimu gal ant lovos galima daryti, bet kad jis nuolat jaustu mamos rankas ir balsa, turetu aprimti, nes ir raumenukai dirbtu ir nauja informacija eitu per mam ir galiausiai mama atsipustu, nes kai mama pavargusi, tai ir vaikas verkia.
Aš irgi galvoju, kad vaiką reikia nešioti tiek, kiek jis nori
Mano mergytė mėgsta būti ant rankų. Taip daug daugiau matosi
pamenu ir man taip buvo kai priziurejau vaikucius [ tiksliau dirbau aukle ] kai mama isejo i darba vaikuciui jau buvo metukai, o kitam du, tai oi kaip prisikankinau
Aziza, aš irgi tikėjausi, kad kai išeisiu į darbą ir dukrytė liks su aukle, galbūt situacija šiek tiek pasikeis
QUOTE(Mona @ 2005 09 15, 20:57) Aziza, aš irgi tikėjausi, kad kai išeisiu į darbą ir dukrytė liks su aukle, galbūt situacija šiek tiek pasikeis nu, bet ne viskas taip greitai
Na man tai kai maze buvo 4 men., buvo pats nesiojimo ant ranku ikarstis. As dar ir dabar nesioju ( kai ji to nori). Atsinesiosim abu su vyru dabar. Kai bus paaugle juk nebepanesiosim
Mums labai padeda visokios permainos, pvz. ateina vyro mama ir vaikas pasidaro silkinis
na tikrai, visu pirma, kyla klausimas, o kodel toki maza pupuliuka reikia atpratinti nuo nesiojimo?
na mes niekaip neribojom nesiojimo, ir lovytej ji pati viena sau neguledavo ir nezaisdavo... jei nenesiodavom (t.y. nevaiksciodavom), tai vistiek ant saves pasigulde laikydavom ir uzsiiminedavom. ir migdau as po siai dienai ant ranku (tiesa siaip pasupu, padainuoju pries miega - ant ranku ji nebeuzmiega), aukle migdo salia pasiguldzius, o tevas tiesiog is karto i lovyte paguldo. na gal tokia lanksti mergina musu siuo poziuriu pasitaike o jei nieko neiseina padaryti benesiojant, gal galima pabandyti nesioti "kenguroje" ir tuo pat metu kazka po truputi dirbti... QUOTE(san @ 2005 10 14, 12:39) na tikrai, visu pirma, kyla klausimas, o kodel toki maza pupuliuka reikia atpratinti nuo nesiojimo? na mes niekaip neribojom nesiojimo, ir lovytej ji pati viena sau neguledavo ir nezaisdavo... jei nenesiodavom (t.y. nevaiksciodavom), tai vistiek ant saves pasigulde laikydavom ir uzsiiminedavom. ir migdau as po siai dienai ant ranku (tiesa siaip pasupu, padainuoju pries miega - ant ranku ji nebeuzmiega), aukle migdo salia pasiguldzius, o tevas tiesiog is karto i lovyte paguldo. na gal tokia lanksti mergina musu siuo poziuriu pasitaike o jei nieko neiseina padaryti benesiojant, gal galima pabandyti nesioti "kenguroje" ir tuo pat metu kazka po truputi dirbti... Kengūroj ilgai nešioti negalima Seniai jau buvau į šitą temą užsukus, tačiau situacija nepasikeitė - kaip nešiojau, taip nešioju, o mažei jau nebe 4, o 7,5 mėn.
maniškiui dabar virš 10 mėn., ale nešioju, kaip nešiojau. Kartais vis dar laikau jį vienoj rankoj, o kita - valgyt verdu. Bet čia jau tomis dienomis, kai jis būna atsikėlęs ne ta koja arba serga, tada būna nepakenčiamai irzlus. Manau, kad nuo nešiojimo atpras tada, kai pradės vaikščioti pats. Tada jau ir norėdama negalėsi tiek nešiot, nes tiesiog jam bus įdomiau vaikščiot. an kartais vakarais irgi nuo nešiojimo skauda nugarą ir klubus. Nemalonu, bet visada nuramina ta mintis, kad nebeilgai turėsiu progą jį nešiot
O kad nesusitraumuoti nugaros, manau reikia stengtis nešioti tolygiai - t.y. kaitalioti rankas, na, kad netektų visas svoris vienai pusei. Ir šiaip nešiojimo padėtis kaitalioti. Man lengviausia nešioti nešioklėj ant nugaros, bet taip tik namie nešioju. Dar gal padėtų kokie pratimai nugarai, mankštelė. Tikrai nemanau, kad turėtų atsiliepti tavo sveikatai vėliau...
O aš savo 14kg bernioką nešioju ir nieko
Oi, mamytės, šiandien savo 15 kg paną į darželį nunešiau
mano maziukas irgi rankinukas yra. nesu tokia stipruole, kad galeciau visa diena ant ranku isnesioti. ir man labai reikala palengvino supynes. tikras issigelbejimas sakyciau. gal mazius ne tiek prie ranku, kiek prie pacio supimo priprates... tai dabar ramu- ikeliu, uzsupuoja ji, ziuriu akytes tik merkiasi... ir jau ate, uzmiega...
manasis irgi pats didziausias rankinukas buvo
man ir atsibodę tie močiučių plepalai:nenešiok pripras
Mažyčiai vaikučiai - kūdikėliai juk ir yra tam, kad juos nešiotume. Jūs pabandykit mano mažąją panešioti (aišku, jeigu ji sveika) - ji nenori. Ji jau savarankiška - eina, laipioja kur tik ji nori. Ir atrodo - kaip greitai prabėgo laikas ir kaip mažai aš ją nešiojau
Mano močiutė a.a. sakydavo: nešiok, nešiok vaiką , kol pakeli, užaugs, nebegalėsi.
Ir tik dabar suprantu, kokia ji buvo teisi. Norėčiau dabar panešioti, nebėra ką
Nu ir panešiokit dar pusė metų, o gal ir tų nereiks ir atpras. Mano irgi buvo rankinukas, o dabar jau vyrukas ir varo pats. Ir kaip toj dainoj "rodos ir vargo nebuvo". Juk nešiojot 9 mėn po širdele, tai ir dabar panešiokit.
Aš irgi esu Ženčinos močiutės nuomonės, užaugs greit ir nepanešiosit, ir nepamyluosit kaip dabar, ir lovoj kartu nepamiegosit. O kaip smagu vakare atsigulus prisiglausti ir užsnūsti.
Na ir pas mus ta pati problema su nesiojimu,bet manau jau susitaikiau su tuo,kad kitaip nebus,ismokau jau ir valgyt viena ranka daryti ir visa kita.kol miega tai stengiuosi pasidaryti darbus kuriu su juo negaliu,o siaip tai ir keliaujam visa diena po namus.Didziausa beda tik ta,kad nenori vezime but.Dazniausiai issivezu i miesta mieganti,o mieste kai prabunda,tai vaikas vienoj rankoj,vezimas-kitoj.
QUOTE(smėliukė @ 2005 08 04, 16:59) Cha vyras ,kad ir trisdešimties panešioti gali,man patinka Nešioju ir 10 mėn panelę, kai nenoriu ,kad su pižama ropotų, o dabar jau ir vaikščioti bando pati veržias iš glėbio.Kai dantys dygo tik ant rankų ir dar dieną nemiegojo, o dar baliukas laukė,o baldžiai virtuvės baldus statė,tad ir visus virtuvės rakandus , turėjau sudėlioti viena ranka ir svečių sulaukėm daug ir nieko...na vos nenusprogau birželį, bet va jau lapkritis ir dar gyva
Man tai irgi tokia pati problema su vaiku!Namie ant ranku,gal tik pora valandu pazaidzia pats,iseini i lauka,pamiega ir vel ant ranku,bet dar ir migdyt ji reikia ant ranku.
pirmosios dukrytes neteko nesioti ant ranku,buvo labai rami ir daug laiko miegodavo,kai pradejo vaikscioti isvis ant ranku nepaimsi
Gal isprotejot! 4 men. vaika atpratinti nuo nesiojimo ant ranku?!!!!! tai gal ir nuo mamos ir karto reikia atpratinti, ner cia ko prie gero priprasti.....
Dar pasakykit, kad bijot islepinti nesiodamos ant ranku toki leliuka....... Juodas jumoras jau cia.... |