Sveiki,auginu 4 men dukryte,pries savaite jai eme nebeuztekti mano pienuko,diena valgom kas 1,5-2 val,naktim pradejom keltis kas 3 val,nors jau miegodavom iki ryto,nebezinau ka daryti,duodu karta dienoj kosytes,o vakarais noreciau primaitint is buteliuko,bet jau 5 dienas is eiles vargstu,jai prie lupyciu tik pridedu ir isterija iskart,neduodu papuko po 4 val kad tik buteliuka paimtu o ji vistiek spjauna lauk,Nupirkau jau 3 buteliukus,paskutinis avent,gal ka galit patart?
4 menesiai tai jau nemazai. mes nuo gimimo neemem buteliuko, neimam iki siol yra daugiau budu pamaitinti. kazkokie maiseliai yra, ju nebandziau, kur prisiklijuoja prie papulio. Bet as tai maitinau nuo pat gimimo su sauksteliu. Ir uzaugom
QUOTE(Lamita @ 2009 09 30, 16:00) Sveiki,auginu 4 men dukryte,pries savaite jai eme nebeuztekti mano pienuko,diena valgom kas 1,5-2 val,naktim pradejom keltis kas 3 val,nors jau miegodavom iki ryto,nebezinau ka daryti,duodu karta dienoj kosytes,o vakarais noreciau primaitint is buteliuko,bet jau 5 dienas is eiles vargstu,jai prie lupyciu tik pridedu ir isterija iskart,neduodu papuko po 4 val kad tik buteliuka paimtu o ji vistiek spjauna lauk,Nupirkau jau 3 buteliukus,paskutinis avent,gal ka galit patart? pabandykite LOVI arba TOMMEE TIPPEE buteliukus
Si tema ir man labai aktuali
Gal kas turite kokiu naudingu patarimu... As noreciau jau pradeti pratinti prie misinuko, nes planavau maitinti tik iki 6men... bet jei taip bus ir toliau nelabai matau iseiti kaip reikes tai padaryti,... QUOTE(B_Ernesta @ 2009 10 09, 23:50) Si tema ir man labai aktuali Gal kas turite kokiu naudingu patarimu... As noreciau jau pradeti pratinti prie misinuko, nes planavau maitinti tik iki 6men... bet jei taip bus ir toliau nelabai matau iseiti kaip reikes tai padaryti,... dar mazas tavo zmogeliukas ir patogiau ir skaniau papulis as suneli mp matinau iki 1.6 metu ,jis nuo 7 menesiu ismoko gerti is buteliuko ,bet papulis buvo sventas reikalas QUOTE(grazina37 @ 2009 10 10, 08:17) dar mazas tavo zmogeliukas ir patogiau ir skaniau papulis as suneli mp matinau iki 1.6 metu ,jis nuo 7 menesiu ismoko gerti is buteliuko ,bet papulis buvo sventas reikalas Na, maniškis tai kol kas visai nenori gerti nei iš buteliuko, nei iš puoduko su snapeliu, nors ir su šaukšteliais žaidėm ir su buteliukais
Aha
PAs mus irgi ta pati problema. Mums jau 5 menesiai ir pastebejau, kad mano pienuko nebeuztenka patenkinti visu poreikiu, tai nutariau duoti misinuka.. Ir ka manot! Kaip kazkuri mama rase, ciulptuka kandzioja, tampo, apzioja giliai, bet misinuko netraukia... Nezinau ka daryti, kaip vaikuciui sugirdyti reikes kokiu skysciu, nes pienuko visada tai nebus...
neima ir nepratink,veliau bus maziau bedu atpratinant
manasis isvis neime jokio buteliuko ir nieko gyvenam,nors as jau dirbu QUOTE(Lamita @ 2009 09 30, 15:00) Sveiki,auginu 4 men dukryte,pries savaite jai eme nebeuztekti mano pienuko,diena valgom kas 1,5-2 val,naktim pradejom keltis kas 3 val,nors jau miegodavom iki ryto,nebezinau ka daryti,duodu karta dienoj kosytes,o vakarais noreciau primaitint is buteliuko,bet jau 5 dienas is eiles vargstu,jai prie lupyciu tik pridedu ir isterija iskart,neduodu papuko po 4 val kad tik buteliuka paimtu o ji vistiek spjauna lauk,Nupirkau jau 3 buteliukus,paskutinis avent,gal ka galit patart? Neima ir nereikia, galima ir su sauskteliu pamaitint. Tik nesupratau kam primaitint P.s.Turbut jau atradai budu kaip rpimaitint ir sekmingai valgot misinukus, o ne MP
Jo vaikuciai siais laikais labai isdyke
Po 4 men su vyru planuojam i kelione 2 sav,tai iki to laiko reikia butinai atpratint,tik nezinau kaip jeigu diena maitinsiu kosytem ir misinuku is saukstelio,kaip daryti nakti? Ka duoti jei nores,juk nemaitinsiu is saukstelio?
Man tai irgi plaukai siausesi, kaip reikes atpratinti nuo kruties ir pripratinti, kad gertu is buteliuko.
Pradzioje siaip ne taip 50ml pienuko isgerdavome per valanda laiko. taip tesesi gal pora savaiciu. Maktimis duodavau MP. As kai duodavau buteliuka stengdavausi kuo arciau saves priglausti, kad justu mano kuna. Man taip pavyko pripartinti. O dabar po poros sunkiu menesiuku tai 210ml - sutvarko per 10min. Kantrybes mamytes ir tikrai pripras. Sekmes . QUOTE(Lamita @ 2009 11 02, 17:05) Jo vaikuciai siais laikais labai isdyke Po 4 men su vyru planuojam i kelione 2 sav,tai iki to laiko reikia butinai atpratint,tik nezinau kaip jeigu diena maitinsiu kosytem ir misinuku is saukstelio,kaip daryti nakti? Ka duoti jei nores,juk nemaitinsiu is saukstelio? mum ta pati beda
Pas mus tas pats,tik MP,daugiau i burna nieko! tik ziaugcioja arba isvis uzciaupia burna ir nieko neikisi.
Mano sunelis taip pat neima nei soskes nei buteliuko
Aš stojau į kovą prieš vaiko negėrimą iš buteliuko. Tai šiandien jau padarėm pažangą išgėrė 40ml šiaip ne taip, bet teko ir eilėraštukų padeklamuot ir dainelių sudainuot
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 11 11, 13:42) Mano sunelis taip pat neima nei soskes nei buteliuko turbut juokauji? QUOTE(labukas @ 2009 11 11, 18:22) Aš stojau į kovą prieš vaiko negėrimą iš buteliuko. Tai šiandien jau padarėm pažangą išgėrė 40ml šiaip ne taip, bet teko ir eilėraštukų padeklamuot ir dainelių sudainuot as jam ir pasokciau kad tik buteli paimtu Del primaitinimu tai sako negerai nuo vaisiu tyreliu pradet nes paskui normalios koses nebevalgo QUOTE(edita-edita @ 2009 11 12, 11:37) as jam ir pasokciau kad tik buteli paimtu Del primaitinimu tai sako negerai nuo vaisiu tyreliu pradet nes paskui normalios koses nebevalgo valgo viska, is patirties galius sakyti pirma buvo obuoliu tyrele, gremztas bananas, toliau darzoves trintos, kruopos, mesyte ir t.t. bet buteliuko nei pro kur su jokia soskyte, is snaelio dabar siek tiek vendenuko patraukia, misinuka pradejau duoti, bet labai nenoriai
[quote=edita-edita,2009 11 12, 12:37]
as jam ir pasokciau kad tik buteli paimtu Nu tas gėrimas vyko apie puse valandos kol iveikem truputi. Šiaip mišinukai yra skanūs ir turi vaikui patikti. Tai dainavau eilėraščius deklamavau, o ji netyčia įtraukia, po to dar įtraukė ir t.t. Bet kiekvienam vaikui individualiai jei vaikas rėkia tai geriau kitą kartą pabandyti kai bus ramus.
Nepykit, bet man ta tema kvaila atrodo ir beveik beprasmiska. Suprantu, kai reikia galvoti kaip atpratinti nuo kruties vaika, kuriam 1 metai ar daugiau, bet ne mazesni.. Dziaukites, kad turit pieno ir baikit cia savo nesamones.. Visokius misinukus, sintetikas kisa dar sunkiai dirbanciam skrandukui..
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 11 11, 14:42) Maitinu MP...bet jau pora dienu ragaujam tyreles Atleiskit, o kodėl taip anksti pradėjot duoti tyreles? MP dar maitinat, tai... neprivalgo pakankamai ar kas yra? QUOTE(Kipseva @ 2009 11 13, 15:38) Nepykit, bet man ta tema kvaila atrodo ir beveik beprasmiska. Suprantu, kai reikia galvoti kaip atpratinti nuo kruties vaika, kuriam 1 metai ar daugiau, bet ne mazesni.. Dziaukites, kad turit pieno ir baikit cia savo nesamones.. Visokius misinukus, sintetikas kisa dar sunkiai dirbanciam skrandukui.. na as manau kad cia mokina mazius buteliuka paimt nedelto kad nori baikt maitinima MP bent as tikrai noriu dar maitinti , o buteliuka noreciau kad paimtu nes negaliu niekur iseiti QUOTE(edita-edita @ 2009 11 13, 18:36) na as manau kad cia mokina mazius buteliuka paimt nedelto kad nori baikt maitinima MP bent as tikrai noriu dar maitinti , o buteliuka noreciau kad paimtu nes negaliu niekur iseiti Tai mano komentaras skirtas ne tom, kurios nutraukia piena ir duoda buteliuka, o tom, kurios visai nori nutraukti maitinima. biski gal netiksliai parasiau.. Papildyta: QUOTE(Nanda @ 2009 11 13, 16:57) Atleiskit, o kodėl taip anksti pradėjot duoti tyreles? MP dar maitinat, tai... neprivalgo pakankamai ar kas yra? man irgi nesuprantama, kam skubeti su tom tyrelem.. o jei taip reikia primaitinti, tai duokit ne tyreles, o isvirkit morkyciu, bulvyciu.. QUOTE(Kipseva @ 2009 11 13, 19:10) Tai mano komentaras skirtas ne tom, kurios nutraukia piena ir duoda buteliuka, o tom, kurios visai nori nutraukti maitinima. biski gal netiksliai parasiau.. Papildyta: man irgi nesuprantama, kam skubeti su tom tyrelem.. o jei taip reikia primaitinti, tai duokit ne tyreles, o isvirkit morkyciu, bulvyciu.. nu va susikalbejom O del kosiu tai istikro rekomenduoja pradeti nuo 6 men jei maitini MP mes pradejom nuo 4 nes mazius svorio nepriaugo , o pataree duoti kruopienes , kad svoris augtu. Seip buciau tikrai neskubejus
Maniškis irgi nenorėjo imti buteliuko, bet maitinau pati, tai ir per daug nebandžiau duoti. Bet kai mano pienukas pradėjo baiginėtis, tai vis po truputį, po truputį bandžiau duoti, nors galvojau, kad jau beprasmiška. Bet kažkur paskaičiau Vingro knygoje, kad kūdikį reikia pratinti prie maisto daug kartų, ir jis gali atsisakyti gal 10 kartų valgyti ar gerti, tačiau tai nereiškia,kad nebereikia vėliau duoti. Tiesiog jis kol susipažįsta su kai kuriuo maistu, gali praeiti laiko. Kažkokia tokia mintis buvo
gal dar per mazas vaikelis?mano mergyte is buteliuko pradejo gerti tik nuo 5men.-kitaip niekaip neisejo.
Nieko nepadarysi jei nenori buteliuko.. O jei yra rimta priezastis maitinti is buteliuko, tada linkiu sekmes pripratinant.. Tik bukit geros mergytes, nenutraukit visai MP, nesuprantu kas darosi siuolaikinem mamom..
Papildyta: Tiesa mes irgi pradejom is buteliuko gerti tik tada, kai pradejo mazeti pienelis, tai tekdavo misinukais primaitinti dar.. Tai buvo kazkur nuo 3 savaiciu.
Maniske taip pat is buteliuko nenorejo gerti,bet atsitiko taip,kad as susirgau ir gavau gerti vaistus,tad teko saviske pradeti maitinti is buteliuko.Tai pirma diena beveik isvis negere,tik koses valge,antra diena jau daugiau,o treciaja-kaip pamatydavo buteliuka tai net issiziodavo.
O dabar valgo is buteliuko ir pati dar maitinu QUOTE(mamke @ 2009 12 21, 01:55) Maniske taip pat is buteliuko nenorejo gerti,bet atsitiko taip,kad as susirgau ir gavau gerti vaistus,tad teko saviske pradeti maitinti is buteliuko.Tai pirma diena beveik isvis negere,tik koses valge,antra diena jau daugiau,o treciaja-kaip pamatydavo buteliuka tai net issiziodavo. O dabar valgo is buteliuko ir pati dar maitinu Mano tai negeria nei iš jokio buteliuko nei iš su soske nei su snapeliu. Jau išėmiau tą gumytę iš buteliuko su snapeliu, kad tiesiog bėgtų vistiek negeria. Bandžiau mišinuką, vandenuką, sultis, arbatą. Išgeria vieną gurkšnį ir spjauna. MP eina visiškai į pabaigą. Valgo tirštą maistą labai gerai, o gert negeria. Bandžiau jau kokia 30 kartų ir nieko
ui,maniau kad musu mazoji tokia isranki ir neima nei soskyciu, nei geria is buteliuko, nors isbandziau ivairiausiu formu,firmu
nebandziau tik buteliuku-puoduko su snapeliu.... tad skaitinejuosi sia temele ir kiek supratau tie magic-stebuklingi avent'o buteliukai su snapeliu nera tokie saunus? gal kas galetu patarti kokiu ir koki geriau pirkti...bu namie jau didziausia kolekcija, nes jei perku buteliuka, ioskart komplektuka
sweikos mamytes,mano mazajai jau beveik keturi menesiukai,bet turiu maza problema niekaip negaliu pripratint valgyti jos is buteliuko,neisivaizduoju ka daryti...MP beveik nebturiu,neprivalgo manoji reikia daznai maitinti ja,o tas lb vargina,nes panele mano yra sugadinus papukus
QUOTE(Kipseva @ 2009 11 16, 14:16) Nieko nepadarysi jei nenori buteliuko.. O jei yra rimta priezastis maitinti is buteliuko, tada linkiu sekmes pripratinant.. Tik bukit geros mergytes, nenutraukit visai MP, nesuprantu kas darosi siuolaikinem mamom.. Papildyta: Tiesa mes irgi pradejom is buteliuko gerti tik tada, kai pradejo mazeti pienelis, tai tekdavo misinukais primaitinti dar.. Tai buvo kazkur nuo 3 savaiciu. yra yra dar tokiu as per kiekvienus pietus duodavo sulciu ar vandenuko tai po truputi ir priprato, is pardziu irgi labai nenorejo buteliuko, bet kai paragavo sulciu morku, tai per sekunde ismaukia dozike
Mano mažylė nuo 3 sav. iki 3 mėn. valgydavo iš buteliuko kartą ar du per dieną kai trūkdavo MP, tačiau vėliau atsisakė gerti iš buteliuko. Dabar niekaip nesiseka įsiūlyti iš buteliuko nieko (negeria nei sulčių, nei vandens, nei arbatos). Puodelio su snapeliu taip pat negaliu įsiūlyti. Geriam tik MP.
Maniškis geria tik MP, o nutraukto pienuko nesiurbia nors tu ką, žaidžia su buteliuku sau, kramto - net negalėdavau ilgiau palikt vyrui pažiūrėt... Bet dabar, kai 7 mėn., ir biški užkietėjo viduriukai, gydytoja prie laisvinamųjų preparatų liepė papildomų skysčių duoti - arbatos ar sulčių. Tai pavyko taip padaryt - paėmiau avent snapuką, nuroviau tą vožtuvėlį, kur saugo, kad neišsipilinėtų, paverčiu vaikui į burnytę - šliūkšt - ir atverčiu atgal - jis nuryja gurkšnį ir išsižioja - tada vėl paverčiu, "įpilu" gurkšnį. Tik po truputį reikia, nes kitaip springsta.
Su švirkštu dar geria, bet labai prievartinis girdymas gaunasi - negali vaikas nusisukti.
Sveikos!
Na, a pas mus kita problema, bet vis tiek ta pati. Mumu jau 4.5 men. Pries kokias tris savaites nustojau zindyti su antspeniais, nes pas suneli susiformavo dantenos. Dar dvi savaites atgal kuo puikiausiai gerem is buteliuko, kai reikedavo kur isbegti. O dabar, va, reikejo palikti vaika ir ka jus manot? Buteliuka galiu susikisti kaip sakant sau, bo vaikas neima. Spjauna, mala, kandzioja. Tiesa, mamos, niu, neisikalbekit sau, kad pieno neturit ir maziau klausykit tetu, mamu ir visu uzduodanciu viska zudanti klausima "ar pieno uztenka?" Aciu!
Mane uzklupo didele beda. Mazylei 4 men, iki siol maitinau MP, bet dabar stipriai susirgau, gydytojai liepia gerti antibiotikus, nes kitaip gali baigtis blogai, su plauciais negerai..
bandziau ir su sauksteliu, nieko gero.. Ka daryt?
Pasakyti gydytojai, kad maitinat ir paprašyti antibiotikų, kuriuos galima gerti ir maitinančioms
o taip, as irgi manau gydytojas turetu israsyti vaistuku kad maitininancioms tiktu...
nes mes kaip ir isaugome ta problema kai leliukas neimdavo nei buteliuko nei is saukstu nei is kokiu indeliu misinuku..tik papuka..ir mamytes pieneli....bet kai negaledavau maitinti tiesiog gamindavome skystesnes kosytes..ir taip nuo 4menesiu.....tik as visad naktimis pati maitindavau,,..ir taip iki metu...tad jei mamytes negali maitinti manau galima kelias dieneles kosytem pamaitinti po to vel grizti prie MP
Maniskis neeme kokia savaite buteliuko, nors MP jau truko, dazniausiai sumaitindavau sauksteliu, bet galu gale ismoko stipriai suspaust lupytes ir nebeeme nei saukstelio
Tai matyt jau kai labai valgyti nores, buteliukas nebeatrodys toks baubas...bent jau mumi taip atsitiko |