Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip pripratinti leliuką prie buteliuko?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
erikele
Maniškė su "Avent" puodeliu su snapeliu dar seniau bandė čiulpt, o dabar tik pyksta jei duodam.
Redane
Sveikos 4u.gif ,
mums dabar jau 4,5 mėn. ir niekada per savo trumpa gyvenimėlį nesinaudojom nei soske nei buteliukais. Viską valgom ir geria tik iš šaukštelio biggrin.gif . Pradžioje buvo sunku o dabar jau visai thumbup.gif
Bandykit girdyti iš šaukštelio, žinokit mažiai moka lakti kaip kačiukai, tongue.gif , mano mėnesio laiko buvo kai tai pradėjau duoti nes butinai reikėjo keliom valandom palikti per diena ir kitos išeities nebuvo, teko nutraukti pienuką ir žaisti.
ginreta
Musu mazoji taip pat soskes neima anksciau neimdavo nei buteliuko bet pripratinau prie buteliuko su sanpeliu tai dabar jokiu problemu nera ismoko ir is buteliuko su soske gerti thumbup.gif biggrin.gif
Rituska
Uzejau cia specialiai paklaust kaip pripratinti prie buteliuko...opa, ziuriu ne as viena tokia...pas mum panasiai kaip ir pas visas : soskes neimam, buteliuka kramtom...o reikes i vestuves vaziuoti, vaika mociutei palikt, kaip ji vaika maitins, neisivaizduoju...ZMONES!GELBEKIT
mazis
QUOTE(Rituska @ 2005 07 23, 12:02)
Uzejau cia specialiai paklaust kaip pripratinti prie buteliuko...opa, ziuriu ne as viena tokia...pas mum panasiai kaip ir pas visas : soskes neimam, buteliuka kramtom...o reikes i vestuves vaziuoti, vaika mociutei palikt, kaip ji vaika maitins, neisivaizduoju...ZMONES!GELBEKIT
*

Na maniskis irgi toks pats soskes buteliuko ne i burna. Nusipirkom chicco buteliuka ir ka jus galvojat- arbatele geria net pasicepsedamas. Pakrapsto soske lygiai taip kaip amn papuka. Visa beda kad vienintelis mums tinkantis misinukas yra neocate, o jis kartus kaip velnias, tai cia kazkuri vakara bandziau girdyt, tai tik su soske zaide o negere. Daviau nusitrukus savo pieno, isgere kuo puikiausiai. Taigi mums iseitis- chicco buteliukas.
Viena pazystama kai dingo pienas, o vaikas neeme buteliuko misinuka girde su svirkstu kokia 10 dienu, kol suprato kad ne kur dings teks gerti ne mamos pieneli.
KIta kai jai reikejo iseit paliko vyra su buteliuku ir po 8 nevalgymo valandu vaikas pavalge is buteliuko, o po to valgydavo be problemu.
Manau visi vaikai tinginukai, tik turi praeit laiko, kol jie supranta buteliuko privalumus- reikia maziau jegu traukimui.

sekmes ir daug kantrybes
jurgoz
Oi pas mus lygiai tas pats. Negeria nei is buteliuko, nei is puodelio, soske bei buteliukus tik kramto. Dar siek tiek palaizo is saukstelio. Ka tik nedarem, keitem soskes, puodelius - rezultatas nulis. Girdejau, kad tokie mamyciukai dazniausiai berniukai, kurie neatsitraukia nuo papuko. Ir dar yra nuomoniu, kad taip kudikeliai daro del neriboto maitinimo pagal taisykle - valgau, kada noriu. Seniau, maitinamiems pagal griezta grafika, taip maziau pasitaikydavo. Kaip reikes atpratinti saviski, neisvaizduoju g.gif Gerai, kad as tokia ne viena. O mociutes tikrai nesupranta! verysad.gif Sako: "Islepinai vaika". Kiek tame tiesos, nezinau... Tik maitinu pagal poreiki ...
ingista
Sveikutės, man labai reikalinga jūsų pagalba, aš beviltiškai jau savaitė bandau pripratinti prie buteliuko, o mano 5 mėn. mažylis katagoriškai to atsisako. Jau pradeda trūkti man savo pieno (iki šiol maitinau tik pati). Per mėnesį net nepriaugo nė gramo! GELBĖKIT!
Edita
Na va, pas mus ta pati problemėlė blink.gif . Aš bent jau maitinu košytes su šaukšteliu, bandyk, gal patiks, nes buteliuko nė per kur. Dar va Avento buteliuką nupirkau, šiek tiek patraukė mano pienuko per tą buteliuką, bet šeip maitinu pati savo pienu ir dauodu dar tyreles, košytes ir pan.
Edita
Ir dar patebėjau, kad mūsų berniukai tą pačią dieną gimę, ot avinukai doh.gif , o tu iš kur?
Taide
Mes tai iš buteliuko gerti pamėginom 2 savaitę, norėjau išmėginti pientraukį. Gerė mano pienuką tai viskas gerai pavyko mirksiukas.gif Bet neramu, ar taip pat gerai gertų ir mišinuką.
jovka
Turejau ir as tokia problema. Pupa atsisake imti buteliuka. Tai as jos ir neprievartavau. Daviau dazniau krutine ir tiek. O va paskui per karscius duodavau buteliuka su vandenuku, siaip pazaidimui. Paguldydavau ja i baseineli nuoga ir duodavau ta buteliuka. Ismoko. Bet dziaugemes tuo buteliuku neilgai tuoj pradejom gert is puodelio su snapeliu. Dabar is jo geriam be jokiu problemu.
Bet jei nepavyksta is buteliuko gal but pavyks is puodelio prasdet gert, nes tikrai pazystu tokiu vaiku kurie visai negere is buteliuko, o is kart is puodelio.
Janka
Tokio amžiaus vaikelis jau sugeba gerti iš paprasto puodelio.
Edita
Na aip, mes gurkštelis iš puoduko, bet daugiau būna ant savęs viso to turinio iš puodelio negu burnytėj biggrin.gif , bet gali pabandyti, Ingista. mirksiukas.gif
#Mia#
QUOTE(ingista @ 2005 09 11, 15:18)
Sveikutės, man labai reikalinga jūsų pagalba, aš beviltiškai jau savaitė bandau pripratinti prie buteliuko, o mano 5 mėn. mažylis katagoriškai to atsisako. Jau pradeda trūkti man savo pieno (iki šiol maitinau tik pati). Per mėnesį net nepriaugo nė gramo! GELBĖKIT!
*

Pati gerk daugiau skysciu, gerai nepasterizuotas alus (jei nori pilnai pati maitinti).
O vaikui duok is puoduko, mano vyresnioji buteliuka eme tik popkei pakramtyti, buvo labai idomu istempti ir paleisti biggrin.gif .
peledziuke
mums ta pati beda.Bet mes mokemes gerti is puoduko nuo 6 men. Sunelis dabar puikai geria is jo.user posted image
*Gabriella*
Labas vakaras 4u.gif ,
noriu pagalbos- studijuoju, noriu nutraukt maitinima is kruties ir pradet duot misinuka, bet niekaip negaliu ismokyt mazyles valgyt is buteliuko ax.gif , vandenuka geria pakankamai gerai is buteliuko, o misinuko ne. Bandziau duot NAN1, Milupa ir HIPP1, bet tik paragavus ima rekt. Kaip ja pripratint ar ismokyt? Buteliuka turiu AVENT. Mazylei 4,5 men.
Is anksto dekoju uz atsakyma wub.gif
Pediatrė Virginija
Pabandykite kaučiukinius žindukus. Gali būti, kad mergaitei nepatinka šis žindukas, todėl ir negeria. O jei nesiseks, mokykite gerti iš mokomojo puodelio.
davija
Ir pas mus ta pati problema cry.gif Pirmą mėnesį gėrė iš Avento butelio ir arbatą ir mano pieną, o kai apsinuodijo Similaco mišiniu, tik pamato butelį ir žviegia. visokius išbanžiau, avento tai jai per kietas tikrai, nupirkau Confort bib su lateksiniu žinduku, na jau toks kaip tarybinių laikų ir minkštas, vis tiek netinka. O ir pieno mažėja, ir nedavalgius. Tai mes dabar košinėjamės ir bandysim gert mokytis iš Avento puodelio su snapeliu, nes jis toks ilgesnis ir minkštas. Ir mokymui naudosim skanias sultis mirksiukas.gif gal padės.
Šiaip tai problema didelė, net nesapnavau kad taip gali būti, užtai ir prikošinti pradėjomankstokai, bet ką daryt doh.gif
*Gabriella*
Pas mane tokia pat problema,mazei tuoj 5men. einu i paskaitas,niekaip neismokau, is buteliuko tik vandeni geria, turiu AVENT buteliuka,man SM gydytoja patare keist soskyte buteliuko- kauciukine, arba mokyt is mokomojo puodelio, bet nezinau kaip jis atrodo?
Almera
Sveikos mamytes, o ar galima is puodelio su snapeliu duoti misunuka arba savo pienuka..? Kiek zinau tai jie skirti tik vandeniui, arbatai, sultim ar ne?
*Gabriella*
Geras blink.gif biggrin.gif , as ir galvojau kad maniske tik vienintele uzsispyrus mergiote, su soske- spjaudau ir gaudau zaidzia, o is buteliuko geria tik vandeni, mum tuoj 5men. I paskaitas reikia, bet kol nemoka gert negaliu palikt ilgai, vyras kantrybes neturi ilgai rekiancios klausyt biggrin.gif , bandysiu pirkt snapeli ir chicco buteliuka, ziuresim, turim AVENT, tikras s... , kieta ta soske, brangus, tipo kruti vaikuciui primena verysad.gif verysad.gif verysad.gif , negaliu... doh.gif
linada
4u.gif turiu problemėlę, neproblemėlę....kol kas viskas gerai, bet.....
maniškis nuo pat pradžių atsisakė čiulptukų ir valgymo iš buteliuko. dėl čiulptukų viskas tvarkoj, nematau reikalo jei nenori, užmiega ir be jo, ir ramus vaikas, čiulptuko labiau prireikia močiutėm, kai pamato pirmą ašarėlę ir galvą linguodamos..."oi kaip gerai kad imtų...." o man gerai ir be čiulptuko...bet va, maniškis mažai priauga.....tai gydytoja siūlė vieną kartą primaitinti vakare, nes gal pienelio pritrūksta....neišeinai niekaip, ko tik nesiėmėm, silikoninių papų pilna kolekcija jau. sutinku, kad gal nepriaugimo priežastis ne pieno trūkume, tada valio...bet, kas bus jei jis sumažės, ir kaip jausti kada sumažėja, jei mano vaikis niekada neburzgia...išbandėm visu metodus kuriuos tik galėjom ir įsivaizdavom,net drąstiškų metodų ėmiausiai...ilgai nevlgiusį laikiau....NEEMĖ NET BUTELIUKO SU MANO PAČIOS PIENU..... natūr produkt ir viskas.....ir jokių zirzimų, piktumų - neduodi valgyt normaliai ir nereikia, šypsosi, guguoja ir gyvena įprastą gyvenimėlį...rankos nusviro...stengiuosi nesinervuoti, kad to pienelio vis būtų, bet juk niekad nežinai kaip bus....juk nesušersiu šaukšteliu 150 ml 6 kartus dienoj - jis viską spjauna......
gal kas turit kokių patarimų, tik netinka:
tėtis bando sumaitinti
maitini ir staiga įgrūdi buteliuką,
įvairios žindukų formos
ilgai nevalgiusį laikyti
su šaukšteliu maitinti
maitinti iš puodelio, skirto mokintis gerti
visą tai jau esam išbandę..... 4u.gif
jovka
linada, puikiai tave suprantu, nes maniske irgi neeme buteliuko. Svorio irgi visad priaugdavom mazai. Ir dabar esam coliuke, nors ir valgom daug.
Beje rasei, kad bandei duot avo pienelio ir ji vis tiek neeme, tai tada turejai pastebet, kiek pavyko pritraukt i buteliuka. Nes jei daug tai gal neverta pergyvent.
Kartais gydytojai paprasciaiusiai liepia primaitinti del apsidraudimo, o ne isitikine, kad TIKRAI TRUKSTA PIENO. O 500g (paziurejau i parasa, tai nera labai mazai.
Pingvinukas
Pabandyk duoti mišinio ar savo pienuko iš švirkšto (aišku be adatos). Mano dukrytė irgi neimdavo jokių soskių, tai esant būtinybei vyras ją pamaitindavo švirkšto pagalba. Pirkdavome patį didžiausią koks būna vaistinėse. mirksiukas.gif
fleita
Mes maitinom švirkštuku. Aišku, vargas didelis, bet ką darysi, kad svorio per mėnesį priaugdavo labai mažai, bet to po tokių maitinimų dažniausiai būdavo visa šlapia, bet čia ji ne prieš buteliuką, o prieš pieno mišini būdavo nusistačiusi, kurio is viso nemėgo, todėl ir buteliuką spjaudavo. Dabar jau metukai, tai sveria 9 kg, gimė 3860g.
linada
QUOTE(fleita @ 2005 12 19, 14:33)
Mes maitinom švirkštuku. Aišku, vargas didelis, bet ką darysi, kad svorio per mėnesį priaugdavo labai mažai, bet to po tokių maitinimų dažniausiai būdavo visa šlapia, bet čia ji ne prieš buteliuką, o prieš pieno mišini būdavo nusistačiusi, kurio is viso nemėgo, todėl ir buteliuką spjaudavo.  Dabar jau metukai, tai sveria 9 kg, gimė 3860g.
*

o tai jūs 150 ml su švirkštu sumaitindavot blink.gif blink.gif tai kiek dar per šonus.....ir maitinimas jaučiu 2 valandas tęsėsi doh.gif
aš švirkštu duodu gerąsias bakterijas...patikėkit...pusę jų išspjauna - nu aplamai jei ką kiši į burną tai susičiaupia, ir liežuvį iškiša, apie ryjimą nėr kalbos....
Baltike
Mano vyresnėlis irgi buteliuko nepripažino. Nuo 3,5 mėnesių tekdavo primaitinti mišinuku kartais. Pradžioje primaitindavau šaukšteliu, vėliau pradėjome iš mažos taurelės, vienkartinės stiklinės, puodelio (paprasto) mokytis gerti. Nemačiau problemos ir 100ml šaukšteliu sumaitinti - užtrukdavome gerą pusvalandį, kai vyrutis ryti išmoko. Ir išlaistydavome ne per daugiausia - na, seilinuko reikėjo, bet jis net nepermirkdavo kiaurai. Svarbiausia nesupilti viso šaukštelio į burną, o duoti susiurbti skystį pačiam vaikui. Jei vaikas tikrai alkanas (pvz. po ilgo miego, grįžus iš lauko), jis per minutę supras, ką turi daryti, kad pasisotintų. Antrąjį sūnų apie 3-4mėnesį išmokiau gerti ir iš buteliuko. Principas tas pats - siūliau buteliuką tikrai alkanam.
linada
QUOTE(Baltike @ 2005 12 19, 16:16)
Jei vaikas tikrai alkanas (pvz. po ilgo miego, grįžus iš lauko), jis per minutę supras, ką turi daryti, kad pasisotintų. Antrąjį sūnų apie 3-4mėnesį išmokiau gerti ir iš buteliuko. Principas tas pats - siūliau buteliuką tikrai alkanam.
*

kaip manai ar 12 valandų normaliai nevalgės vaikas gali būti neaalkanas?? (tik akmenim neužmėtykit, a smile.gif ) maniškis ir po tiek nevalgė iš buteliuko MANO PIENO, taip kad nenado "jei vaikas tikrai alkanas...." dėl to ir klausiu, kad nebeišmanau ką daryti. verysad.gif
linada
nu va išbandžiau švirktštą, lyg ir anksčiau bandžiau, bet dabar pavyko 40 ml sumaitinti, nu bet kaip po to bičas atpylė..... blink.gif blink.gif jis beveik išvis neatpilinėja, o čia....matyt labai oro prisiryja doh.gif
linada
taio pasirodo tokiom bėdelėm tik aš viena kankinuosi g.gif net ir švirkštas nebegelbėja - didžiausi riksmai jį pajutus. gausim ir vėl velnių, kad mažai priaugo doh.gif tai kartais sumaitinu po kokius 40 ml. bet net nežinau kodėl, lyg sąžinei nuraminti, ale negi su 40 ml nuraminsi doh.gif doh.gif doh.gif
obuoliux
Kokios pažįstamos problemos biggrin.gif :mano dičkis lygiai taip pačiai elgėsi. Užaugo visiškai nežinodamas nei kas yra buteliukas, nei kas yra soskė. Pirmą kartą žmogus soskę pamatė, kai brolis gimė ir buvo laaabai įdomu bigsmile.gif . Linada, aš specialiai pasižiūrėjau į svorio ir ūgio lentelę (turiu namie, lygiai tokia pati turi būti įsegta į kiekvieno vaiko sveikatos priežiūros istoriją). Taviškio 3 mėn. svoris yra lyyygiai ties viduriuku. Vaiko svoris turi padvigubėti per 6 mėn., o patrigubėti per metus. Manyčiau, 6200g. nėra dar taip laabai blogai.
Juk kiekvienas vaikas yra individualus. Galiu duoti pavyzdį: mano dičkis metų laiko svėrė 9 kg., o mažius 4 mėn. jau, manyčiau, 8 kg sveria (nu, 3 mėn. virš 7 kg. svėrė). O maitinti abu tik MP.
Užsiminei apie gerąsias bakterijas. Kaip žinau pagal savo patirtį, jos tokiems mažiams tikrai padeda geriau įsisavinti maistines medžiagas. Mano mažiui buvo bėrimai, kurie niekaip nesiliovė. Tai geras tris savaites pagirdžiau - susitvarkė ir viduriai, ir svoris sparčiau augti pradėjo (tiesa, "gėrio" kelnėse randu ne kiekvieną dieną, bet šis reikalas irgi dar normos ribose).
Sėkmės jums drinks_cheers.gif . Svarbiausia - vaikio savijauta.
mamuliux
Patarimo, kaip pripratinti neparašysiu, noriu tik pasakyti, kad mano mažiulis irgi nepripažino buteliuko tol, kol buvo mamos pienuko. Irgi išbandžiau viska, nes kai pasvėrė 5 mėn. jis buvo 200g lengvesnis nei 4 mėn. Prasinervinau gal savaitę, o paskui nusprendžiau kad nekankinsiu vaiko. Jis tarp valgymų būdavo ramus, linksmas, visai neatrdydavio, kad jam maistelio trūksta. Tai pagalvojau, kad jis matyt geriau žino, ko ir kiek jam reikia. smile.gif Tiesa, per 6 mėn. jis priaugo 600 lyginant su 4mėn.
Kai jam suėjo 6,5 mėn. turėjau rimtų problemų dėl virškinimo ir 3 dienas buvau gyva tik arbatom. Todėl matyt pienukas ir dingo. Vaikutis pasidarė neramus. Pasiūliau mišinuko-išgėrė visą normą nė nezurztelėjes. Tiksliai nezinau, kas įvyko, kad jis persigalvojo, bet manau kai jau nebeištraukdavo mamytės pienuko, teko valgyti is buteliuko.
Todėl noriu nuraminti. Nesinervink labai. Ir nesistenk visais imanomais būdais maitinti. Tik prisinervinsi pati. Matyt užtenka vaikui maistelio.
Hermion@
Aš sūnelį turėjau primaitinti nuo 3 mėn. ir dar mišinys buvo gydomasis (nuo alergijos), o jis kartaus skonio (panašiai kaip alus) - pabandyk įsiūlyti. Tai po maždaug paros "bado streiko" nusitraukiau kažkiek MP, porai minučių pamerkiau į jį čiulptuką ir uždėjau ant buteliuko. Visos bėdos tuo ir baigėsi, mažius rijo net springdamas, nors dar prieš 10 min. neėmė. Tai nusprendžiau, kad vaikui kur kas svarbiau kvapas, o ne skonis ar forma.
Beje, iš buteliuko vaikas gali nevalgyti, jei jam prieš tai alkanam buvo dažnai duodama "soskė". Kažkada palikom močiutei 2 mėn. sūnelį ir MP buteliuką, ir išėjom į kiną. Grįžtam, tas net mėlynas nuo rėkimo, močiutė vos neverkia. Pasirodo, kai jis užsinorėjo valgyti, močiutė davė jam soskę (jai kažkodėl labai gražu, kai 2.gif, reikia ar nereikia). Kol pašildė pienuką, vaikas jau buvo labai supykęs, ir kai jam kišo buteliuką, matyt, galvojo: "Ir vėl ta soskė" cry.gif Taip ir nevalgė, kol mes sugrįžom. Na, bet nuo tada močiutė daugiau nė karto nemėgino soskės kaišioti, ir dabar, kai pas mažąją ateina, neklausia: "O kur jos soskytė, kodėl neduodi?" tongue.gif Taigi ir antras mano vaikas sėkmingai užaugs be soskės.
linada
ačiū už palaikymą 4u.gif aš va ir pati susiradau tą svorio augimo lentelė - nu vaikis kažkur apie 50 proc. - per viduriuką, tik va nesuprantu ko ta gydytoja panikuoja - nusprendžiau kad neužtenka čia į lentelę pažvelgti - reikia visgi 10 metų mediciną mokytis doh.gif biggrin.gif
Jovituke - kaip berašytų vadovėliai, bekalbėtų gydytojai, mamos ar tetos, visgi vaikas individualus, ir atrodo iš kur tiek to individualumo nuo pat gimimo. soskiuko mes neduodam visisškai, nes neima, o vaikis po 12 val "bado" nevalgė mano MP iš buteliuko - nors kvapas turėjo tikri, o ir priglaudus buvau panašiai kaip įprastai. supaisysi tu tuos mažiukus doh.gif beje bandžiau su švirkštu švirkšti savo pieną - spjauna kaip mišinuką - vadinasi jam reikia įprasto artumo, šilumos ir laiko patikrintos patogios pieno taros wub.gif greitai keliausim pas daktarus...prisipažinsiu, nerimauju, nes man maniškis visai nepaaugęs atrodo, bet bus matyt blush2.gif
saule111
Nežinau, ar paguosiu, bet mano guzikas iki maždaug pusės metų irgi nieko, išskyrus papuką neimdavo - tiutė arba žindukas tik dar labiau sunervindavo doh.gif
nuo pusės metų puikiai pradėjo valdyti čiulptuką ir net mišinuką iš buteliuko geria. ir net arbatėles.
gal čia tik amžiaus reikialas g.gif

užtat iki to amžiaus vaistams girdyti puikiai įvaldėm taurelę thumbup.gif
linada
saule111 aš vaistukus - iš šaukštelio suduodu - kai nedidelis kiekis "apgauti" puikiai pavyksta wink.gif
na žiūrėsim, kai bičas su amžium dar išsidirbinės biggrin.gif
Tilė
Maniškis irgi neėmė jokių buteliuko čiulptukų, kol nepabandėm pačio pigiausio gumino, pasirodo silikoniniai jam buvo per kieti (turbūt) smile.gif
linada
aha - gi sakau bandėm silikonines, gumines, Nuk, avent, Canpol, tarybines paprastas wink.gif
anaja
Linada linada nepergyvenk, kisk koses kaip as mirksiukas.gif 4u.gif po biski mokomes valgyt, spjaudem gaudem raukemes, bet dabar jau viskas ciki tongue.gif
deri
Labas rytas. Mano vaikui jau 8 menesiai, neima nei buteliuko, nei soskes. Isbandziau absoliuciai viska, kaip ir Linada. Rankos nusviro.
linada
QUOTE(vivjana @ 2006 01 09, 23:37)
Linada linada nepergyvenk, kisk koses kaip as  mirksiukas.gif  4u.gif po biski mokomes valgyt, spjaudem gaudem raukemes, bet dabar jau viskas ciki  tongue.gif
*

nugi nepergyvenu taip labai, bet į ateitį žiūriu - gi vaikui ir arbatų reikės ir vandens pagerti, o pieno pas amne jau dabar ne marios. liux jei jo bus - tada no problem, o jei ne- apie tai galvodama ir žiūrau ką čia kaip čia daryti. ištiesų laukiu primaitinimo, bent ramesnė būsiu wink.gif ačiukas už palaikymą

QUOTE(deri @ 2006 01 10, 10:08)
Labas rytas. Mano vaikui jau 8 menesiai, neima nei buteliuko, nei soskes. Isbandziau absoliuciai viska, kaip ir Linada. Rankos nusviro.
*

na net neturiu ką pasakyti, tik kad laaabai gerai suprantu drinks_cheers.gif
ereda
Norėčiau ir aš prisijungt prie palaikančių ir suprantančių grupelės.Nors mano sūneliui dar tik 2,5 mėn, valgo mano pienuką ir auga puikiai ir atrodo, nei buteliuko, nei čiulptuko dar nereikia, tačiau visa esmė tame, kad grįšiu į darbą, kai sūneliui bus 4,5 mėn.Teks dirbt visą darbo dieną.Jau dabar truputį nerimauju, nes nei buteliuko, nei čiulptuko įsiūlyt nepavyksta.Kartą palikau sūnelį su tėveliu 5 valandoms, palikau savo pienuko, net ir alkanas būdamas neėmė pats, tėvelis juokėsi, kad pats spaudė buteliuko čiulptuką, o vaikelis gulėjo išsižiojęs ir tik rijo.Teko didžiąją dalį šaukšteliu girdyt.Ir tai ne vienintelis kartas.Vilties dar nepraradau, bet mažas nerimo krislelis jau graužia.. unsure.gif
linada
QUOTE(ereda @ 2006 01 22, 19:42)
Norėčiau ir aš prisijungt prie palaikančių ir suprantančių grupelės.Nors mano sūneliui dar tik 2,5 mėn, valgo mano pienuką ir auga puikiai ir atrodo, nei buteliuko, nei čiulptuko dar nereikia, tačiau visa esmė tame, kad grįšiu į darbą, kai sūneliui bus 4,5 mėn.Teks dirbt visą darbo dieną.Jau dabar truputį nerimauju, nes nei buteliuko, nei čiulptuko įsiūlyt nepavyksta.Kartą palikau sūnelį su tėveliu 5 valandoms, palikau savo pienuko, net ir alkanas būdamas neėmė pats, tėvelis juokėsi, kad pats spaudė buteliuko čiulptuką, o vaikelis gulėjo išsižiojęs ir tik rijo.Teko didžiąją dalį šaukšteliu girdyt.Ir tai ne vienintelis kartas.Vilties dar nepraradau, bet mažas nerimo krislelis jau graužia.. unsure.gif
*

na, jei sugirdyti įmanoma be rėkimų iki mėlynumo - manau visai normalu ir gerai - svarbu valgo, o kaip tai ne taip svarbu wink.gif va maniškiui tai niekaip neišeina be rėkimų, o aš ir nustojau, nes matyt iš tio didelio rūpesčio ir galvojimo, bičiukas priaugo itin gerai thumbup.gif dabar duodu po truputį obuoliuko, greitai atsiras košytė racione.
ereda - teks pavargti, ką bedarysi, gali tik pasidžiaugti, kad ne tau (matyt auklei lotuliukas.gif )
Zirziukas
Sveiki,
musu dukrytei 5,5 men. Paskutiniu metu pasidare labai irzli. ir Praeita men. prigaugo tik 400 g. maitinu pati, ja gal pora sav. valgom darzoviene po 75g (daugiau nesuvalgo vienu kartu), vakare skanaujam tyreles.
Bandom duoti misinuka is buteliuko (pabandem jau kelis), bet ji nemoka is buteliuko valgyti, kandzija duduka ir viskas. Verkia.
Nors ir kruti valgydama pradeda verkti, stveriasi ciulpti pirstuko, vel ikisu kruti, vel valgo.
Na neramu man. gal dantukai pradejo kaltis, gal dar kazkas.
O is buteliuko gerdama, tik visa pilva slapia pasidaro, o i skranduka dar nelabai pakliuna sad.gif
Kaip ismokyti vaika valgyti is buteliuko?
donatele
Mes tai labai sunkiai pratinomes prie buteliuko doh.gif iki 6 men maitinau savo pienu, kol pradejo nebeuztekti, taigi pabandeme duoti misinuka, bet maniskis visai jo neeme...tik maivesi, spjaudesi, grauze ciulptuka ir netgi baisiai verkt pradedavo cry.gif taip kankinomes gal kokia savaite, sugadinom visa skardine misinuko...taigi viena diena pasielgiau pakankamai ziauriai unsure.gif nedaviau kruties visai tol, kol tikrai neisalko ir ikisau buteliuka...neeme...tada dar palaukiau pora valandu, vel pabandziau....ir ka gi? paeme su didziausiu malonumu, isgere visa porcija clap.gif nuo tada geriam is buteliuko! 4u.gif ziauroka, bet pavyko pripratinti... clap_1.gif
Rustė
aš buteliuko neduodu visai, labai puikiai vaikas geria iš puodelio.o jei nenori tada su pipete sugirdau pienuko ar sulčių (maitinu pati dar).pipetė tokia kiaip nuo Multitabs - plati, apie 1ml telpa.ir man gerai ir vaikui atrakcija.
siūlau pamėginti. mirksiukas.gif
besiba
Pasiskaiciau - ziuriu cia kiek turejo tokiu pat problemu del negerimo is buteliuko... As jau nebezinau, ka daryt... Kiek jau bandziau -max 40 ml suvalgo ir rekia, klykia, kol kruties negauna...o atda tiek valgo, kol turbut nieko ten nebelieka doh.gif kaip pripratint doh.gif nes jau ir pieno mazeja, ir mazoji kandziojas -tai spienelius taaaip skauda, kad doh.gif doh.gif

o is to puodelio su snapeliu 4,5 men vaikas gert jau gali? nuo kada jie skirti?

tiesa, soskes mes irgi nepripazystam nuo pirmos dienos doh.gif mirksiukas.gif
ereda
QUOTE(bonda @ 2006 03 23, 23:38)
Pasiskaiciau - ziuriu cia kiek turejo tokiu pat problemu del negerimo is buteliuko... As jau nebezinau, ka daryt... Kiek jau bandziau -max 40 ml suvalgo ir rekia, klykia, kol kruties negauna...o atda tiek valgo, kol turbut nieko ten nebelieka doh.gif kaip pripratint doh.gif  nes jau ir pieno mazeja, ir mazoji kandziojas -tai spienelius taaaip skauda, kad doh.gif  doh.gif

o is to puodelio su snapeliu 4,5 men vaikas gert jau gali? nuo kada jie skirti?

tiesa, soskes mes irgi nepripazystam nuo pirmos dienos doh.gif  mirksiukas.gif
*

Avent puodeliai su guminiu snapeliu skirti kūdikiams nuo 3 mėnesių.
O maniškis tai per dieną persilaužė, nuo gimimo neėmė nei soskės, nei buteliuko, soskės neima ir dabar schmoll.gif , bet buteliuką (beje mums tiko chicco firmos) pripažino,kai visą dieną negavo mano pieno, o grūdau visais įmanomais būdais mišinuką.. verysad.gif
besiba
atrodo atradom pagaliau viena soske ant buteliuko tinkama thumbup.gif thumbup.gif vienintele, is kurios valgo unsure.gif bebe confort minksta kauciukine thumbup.gif tikiuos ir toliau valgys blush2.gif
linytes
Maniškė irgi pradėjo negerti iš buteliuko, taigi viską, net ir sultis duodu šaukšteliu rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.