Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ko negalima daryti nėštukei?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Clotilde
Labai norėčiau praplėsti savo turimas žinias apie nėščiosios gyvenimo ypatumus. Jau žinau, kad negalima aukštai kilnoti rankų, nešioti sunkius daiktus, miegoti ant nugaros, būti prirūkytose patalpose, ilgai dirbti sėdimą darbą ir pan. O kaip ten yra su bėgimu? g.gif Mane labiau domina praktika nei teorinės žinios 4u.gif Dėkui
Aldonyte
As kazkodel nesu girdejusi kad negalima miegoti ant nugaros. Idomu kodel?
Meina
QUOTE(Aldonyte @ 2008 11 21, 14:29)
*

ant nugaros gulėti nepatariama esant didesniam nėštumui, nes gali sutrikti kraujotaka
Pifukas
Man kazkas minejo kad tik ant kariojo galima miegot bigsmile.gif tik nezinau nuo kelinto menesiuko ax.gif
Saulėgražutė
Sakot negalima ant nugaros miegot g.gif ? Tai kaip miegot? Ant pilvo neiseina, ant sono nesinori, tai gal staciom, ar kuri gala biggrin.gif
Pajuodėlė
QUOTE(Saulėgražutė @ 2008 11 21, 20:50)
Sakot negalima ant nugaros miegot g.gif ? Tai kaip miegot? Ant pilvo neiseina, ant sono nesinori, tai gal staciom, ar kuri gala biggrin.gif
*

Meina jau atsakė - gali sutrikti kraujotaka.
M.i.g.l.e
Na ant nugaros miegojau kone visą nėštumą, tik paskutinėm sav jau dusino, tai miegojau ant šono. O šiaip dar nepatartina maudytis karštoje vonioje, nes gali įvykti persileidimas. Va draugės dukterėčia prieš mėnesį dėl to prarado vaikutį verysad.gif
Clotilde
QUOTE(M.i.g.l.e @ 2008 11 21, 22:06)
Na ant nugaros miegojau kone visą nėštumą, tik paskutinėm sav jau dusino, tai miegojau ant šono. O šiaip dar nepatartina maudytis karštoje vonioje, nes gali įvykti persileidimas. Va draugės dukterėčia prieš mėnesį dėl to prarado vaikutį verysad.gif
*

Taip taip, aš irgi esu girdėjusi tokių atvejų, kai įvyksta persileidimas gulint karštame vandenyje. Liūdni dalykai verysad.gif Užuojauta tai merginai sad.gif
Meina
QUOTE(Saulėgražutė @ 2008 11 21, 20:50)
*

vat ant šono ir reiktų, ir ant kairio sveikiausia rolleyes.gif nes gulint ant kairio šono geresnė kraujo apytaka, juk ne veltui rekomenduoja judesius skaičiuot, gulint būtent ant kairio 4u.gif

aš pvz ant nugaros negalėjau miegot, nes pirmiausia įsiskaudėdavo strėnas ir pusiau, o ilgiau pagulėjus silpna darydavosi
trr
na pradžioje nėštumo tikrai galima miegoti kaip nori. ilgainiui organizmas siunčia "nepatogumo", "maudimo" ar dar kokius signalus ir pats padiktuoja kaip gulėti. bent jau man taip buvo. kadangi mėgstu miegoti ant pilvo sužinojus apie nėštumą paklausiau gydytojos ar galiu ir toliau miegoti taip. ji numojo ranka ir pasakė miegok kiek nori pati pajusi kada jau nebegalėsi. po 2 mėn šis būdas nebetiko. vėliau atkrito miegojimas ant nugaros, nes dusino kažkaip. o paskutinį nėštumo mėnesį iš vis miegojau tik ant vieno šono (nepamenu kurio), nes kitas mažiui nepatiko. doh.gif
o dėl bėgimo ar kitos aktyvesnės fizinės veiklos visada geriausia atsiklausti savo gydytojo. nes kiekvienas nėštumas skirtingas. viena žiūrėk sėdi kaip porcelianas ir persileidžia, o kita pluša juda laksto visą nėštumą ir nieko.
O apskritai manau reik įsiklausyti į savo organizmą ir intuiciją, ir pajausi, kas tau priimtina, kas ne. pvz. aš rankas kilnojau, dėl remonto teko šiek tiek pasikrapštyti palubėj, o ir puoduką iš spintelės kitaip nepasiimsi, tai aplinkiniai darydavo pastabą, o mane tai žiauriai erzindavo, nes jaučiau, kad tas rankų kilnojimas man nieko tokio. o va vibruojantys daiktai neee schmoll.gif , (mama tokį elektrinį masažuoklį atsinešė, tai buvo tiesiog nemalonu jį net rankoj laikyti, rodos priešinas organizmas tam daiktui, nežinau kaip paaiškinti). dar didesnį nemalonumą man keldavo laiptai (ir ne dėl to kad pavargsti) - tiesiog atrodo pats kūnas jų baidosi ir vengia, atrodo pats lipimo judesys kažkoks nepriimtinas. tad ilgesniais laiptais lipdavau labai labai lėtai. doh.gif
nežinau, gal man tik vienai taip..
4u.gif
vaida L
QUOTE(Saulėgražutė @ 2008 11 21, 22:20)
*

aš susidėjus tris pagalves miegu ant nugaros, galva ir pečiai gerokai aukščiau gaunas, jau beveik sėdima padėtis mirksiukas.gif Ir kraujotakai normalus ir man patogu ax.gif
Askita
Vat vat , ieškojau tokios temos... ir radau bigsmile.gif .. Tačiau nelabai čia daug info ... unsure.gif

Esu girdėjusi apie miegojimus, ir tai pagrįsta itikinamai cool.gif .
Tačiau dar esu girdėjusi, kad negalima kojos ant kojos kelti ir taip sėdėti ( tikiuosi supratot ką turiu minty). O man taip sėdėti labai patogu, ir tarsi pati koja keliasi užsilipti ant kitos biggrin.gif . Ką jūs galvojate apie tai? - ar ką panašaus girdėjote ir kuo galėtumėte tai pagrįsti kaip teisingą prietarą?

Dar žinau negalima išsigandus labai stipriai ( kad ir gaisro) čiupti sau už kurios kūno vietos, nes ten atsiras tamsesnė dėmelė. Gal tai tiesa, nes esu pažįstama su mergina, kurios mama išsigando gaisro ir čiupo sau už lūpos... Merginos lūpa tamsesnė....
Dar toks momentas, kad negalima stebėtis, negalima pajutus nemalonų kvapą imti sau už nosies ( sako vaikui smirdės iš burnos).

Va kiek esu girdėjusi...
Pasidalinkite ir jūs ax.gif
jitute
QUOTE(Oniukas @ 2009 09 08, 13:57)

Dar žinau negalima išsigandus labai stipriai ( kad ir gaisro) čiupti sau už kurios kūno vietos, nes ten atsiras tamsesnė dėmelė. Gal tai tiesa, nes esu pažįstama su mergina, kurios mama išsigando gaisro ir čiupo sau už lūpos... Merginos lūpa tamsesnė....
Dar toks momentas, kad negalima stebėtis, negalima pajutus nemalonų kvapą imti sau už nosies ( sako vaikui smirdės iš burnos).

Va kiek esu girdėjusi...
Pasidalinkite ir jūs  ax.gif
*

tai jau cia prietarai daugiau, o jais nori tikek nori ne, kiekvieno asmeninis reikalas,
JN
QUOTE(Oniukas @ 2009 09 08, 13:57)
Vat vat , ieškojau tokios temos... ir radau  bigsmile.gif .. Tačiau nelabai čia daug info ...  unsure.gif

Va kiek esu girdėjusi...
Pasidalinkite ir jūs  ax.gif
*

Na viskas, mano vaikui tikrai smirdės... lotuliukas.gif Bert priešingu atveju, kur eičiau ten ir vemčiau turbūt, jeigu nuo kvapų neprisidengčiau.. smile.gif

Bet čia iš prietarų serijos, o ne iš tikros patirties..
acura_maniake
QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 09 08, 12:49)
Na viskas, mano vaikui tikrai smirdės...  lotuliukas.gif  Bert priešingu atveju, kur eičiau ten ir vemčiau turbūt, jeigu nuo kvapų neprisidengčiau.. smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

dar tada pridekit ta kur jei nescia kirpsi plaukus,tai nukirpsi vaikui prota lotuliukas.gif
dziaugsmelis7x7
o kazi kaip su svetimu daiktu emimu? g.gif turbut cia irgi prietaras,kad vaikas vogs...
esu ta girdejusi,bet vat uzsinorejau obuoliu univere,o ten prie pat univero auga pora obelu,bet ten zmoniu,ne univero nuosavybe biggrin.gif nu ir ka,nuejau ir pasiemiau kelis...
gal ir nelabai grazu,bet... 4u.gif
BrandNewSmile
Net nemaniau,kad tiek prietaru daug yra ;/ pries nestuma tikrai reikes pasidometi
BlueFlower
QUOTE(Oniukas @ 2009 09 08, 14:57)
Dar žinau negalima išsigandus labai stipriai ( kad ir gaisro) čiupti sau už kurios kūno vietos, nes ten atsiras tamsesnė dėmelė.
*

o stai cia tikra TIESA. bet gali buti ir sviesi deme, kuri skirsis nuo iprastos odos spalvos.
Afute28
QUOTE(ugninemere @ 2009 09 08, 23:05)
o stai cia tikra TIESA. bet gali buti ir sviesi deme, kuri skirsis nuo iprastos odos spalvos.
*

o as netikiu tokiais dalykais doh.gif
BlueFlower
QUOTE(Afute28 @ 2009 09 09, 19:09)
o as netikiu tokiais dalykais doh.gif
*

kuomet bus praktika-tuomet ir patikesi wink.gif juk ne siaip sau parasiau smile.gif (bet tikrai nelinkeciau, nes isskirtinio grozio tai nesuteikia)
Iste
na tokiais prietarais apie demes tai netikiu. nes mano suneliui yra deme tamsesne ant nugarytes. toj vietoj, kur ishsigandusi tikrai nepasiekciau rankos uzdeti lotuliukas.gif
eda9
Gerai, kad aš neprietaringa ax.gif Čia daug prietarų ir jų paaiškinimai smile.gif Labai prietaringos nėštukės gal neskaitykit, o tai dar prisigalvosit kokių baubų smile.gif
http://www.zebra.lt/lt/moterims/mamoms/nes...-prietarai.html

O dėl miegojimo ant nugaros, tai ir pirmo nestuke.gif metu, ir dabar miegu ir man viskas gerai. Kelių gydytojų jau klausiau, tai sakė, kad tikrai būna kas negali miegoti, bet jei aš galiu ir man gerai, tai į sveikatą. Tai ir miegu ax.gif
eiksau
QUOTE(Iste @ 2009 09 12, 19:33)
na tokiais prietarais apie demes tai netikiu. nes mano suneliui yra deme tamsesne ant nugarytes. toj vietoj, kur ishsigandusi tikrai nepasiekciau rankos uzdeti  lotuliukas.gif
*

nu pas maniski ant uzpakaliuko yra tamsesne kokiu 1,5 cm deme ,bet kazkaip nemanau,kad issigandusi sau uz tos vietos ciupau laugh.gif
Wiwaa
didziausia itaka busimo vaikelio asmenybei turi nestuke.gif savijauta ir elgsena... va mane isgasdino treciam menesy su issauta petarda, tai mergina gime visa isitempusi ir ilgai buvo nerviniu pagrindu isitempusi, o paaugusi hyperjautri buvo, dar ir dabar i daug ka jautriai reaguoja...
su antra - i nieka nekreipiau demesio, stebejau tik grazius dalykus, i viska ziurejau per optimizmo prizme, jei kas erzindavo - pasisalindavau... ir daug mokiausi anglu kalbos, tai pirmas zodis buvo ne "mama" ar "tete", o "I" (as) lotuliukas.gif
taip, kad svarbu nesijaudinti ir stengtis buti geros nuotaikos, nereikia nestumo traktuoti kaip ligos ir kiek leidzia savijauta (nepersistengiant) dirbti, judeti...
dabar taip ir elgiuosi....
girdejau ir as visokiu prietaru, bet manau, kad kudikiui perduodami ar daro itakos jo asmenybei tik motinos samoningi, nuolat pasikartojantys veiksmai (kuo doriau elgsimes, tuo doresnis ir ramesnis kudikelis bus...), juk neveltui yra sakoma: "obolys nuo obels toli nerieda".... nebent obelis auga ant kalno lotuliukas.gif
o del miego tai, iki nestumo megodavau tik ant desinio sono (nezinau kodel) ir kuri laika iprocio nekeiciau, bet ilgainiui pastebejau, kad savaimia verciuosi ant kairiojo sono, o kad ant nugaros negalima ir gi nezinojau g.gif bet ir siaip nepatogu bent jau man rolleyes.gif
o-pa-pa
is praktikos........nepadauginkit obuoliu sulciu smile.gif Kai laukiausi pirmojo panasiai tokiu metu,kai obuoliu metas prisispaudem sulciu,aisku,viskas keliavo i stiklainius,o keli litrai tiesiai ant stalo,man taip buvo skanu .......nu ir ka to pasekme kazkodel prasidejo gimdos susitraukimai blink.gif Bet man baigesi gerai,pagulejau pora dieneliu ir nurimo viskas smile.gif
Keja
QUOTE(ugninemere @ 2009 09 08, 21:05)
*

As su pirmaja kai ko issigasdavau visada kazkodel uz kakta uzsidekngdavau, ir ka manot, kai gime mazyle ant kaktos ryski raudona demele, hemangioma (atrodo taip rasosi ax.gif ) dickei dabar jau 4metai, demele sumzejo perpus, bet vistiek dar zyme yra unsure.gif sako iki 7metu turetu pranykti, jei ne tai teks su lazeriu naikinti g.gif
Esha
QUOTE(Pifukas @ 2008 11 21, 20:01)
Man kazkas minejo kad tik ant kariojo galima miegot  bigsmile.gif  tik nezinau nuo kelinto menesiuko  ax.gif
*

Na ant kairio šono geriausia, bet nuolatos at jo išgulėt juk neįmanoma... O dar toms, kurioms gulimas rėžimas, taigi pragulų atsirastų lotuliukas.gif
Stengiuosi ant nugaros negulėti, bet pabundu visada ant jo. Tai taip ir neaišku kiek laiko ant jo išmiegu. Na man dar tik 6-tas menuo, vėlesniais mėnesiais gal įstengsiu iošvis atsikratyt šio įpročio smile.gif
tss
QUOTE(Keja @ 2009 09 13, 20:33)
As su pirmaja kai ko issigasdavau visada kazkodel uz kakta uzsidekngdavau, ir ka manot, kai gime mazyle ant kaktos ryski raudona demele, hemangioma (atrodo taip rasosi ax.gif ) dickei dabar jau 4metai, demele sumzejo perpus, bet vistiek dar zyme yra unsure.gif sako iki 7metu turetu pranykti, jei ne tai teks su lazeriu naikinti g.gif
*

pasakos!!! mergos kaip jus tikit tokiom nesamonem? o apgamelius irgi priskiriat baimes pasekmem, o kur dar strasdanos, pigmentines demeles? pasiskaitinekit verciau medicinine literatura apie tai,o ne bobuciu ismonem tikekit
SheMe
QUOTE(tss @ 2009 09 15, 19:54)
pasakos!!! mergos kaip jus tikit tokiom nesamonem? o apgamelius irgi priskiriat baimes pasekmem, o kur dar strasdanos, pigmentines demeles? pasiskaitinekit verciau medicinine literatura apie tai,o ne bobuciu ismonem tikekit
*

Kol zmogus nesi susidures su tokiu reikalu tada ir ziuri i viska skeptiskai.. Tikiuosi niekada tau neteks patirti prietaro issipildymo.. g.gif
Pirmas atvejis: Laukiantis mano tetai besiuvant luzo adata ir ismigo tiesiai virs antakio, dukryte gime su toje vietoje esanciu labai dideliu apgamu, kuri net operuoti rizikinga.
Antras atvejis: Mano mociute laukdamasi stipriai issigando griaustinio ir griebesi sau uz galvos, toje pacioje vietoje sunui plaukai yra zili nuo pat gimimo.
Trecias atvejis: Klasiokes mama kazko issigandusi ar susitrenkusi griebesi uz kojos, tai mergytej toje vietoje ant kojos yra penki nagiukai...
Dar testi? g.gif blush2.gif
As taip pat prietarais netikiu, taciau cia daugiau yra emocines busenos pasekme.
O jei kalbant ko negalima daryti nestumo metu tai dar negalima vaziuoti dviraciu, gali gimdos raisciai issitampyti, negalima degintis pries saule, eiti i soliariumus ar teptis savaiminio idegio kremu. Ir siaip reikia atsargiau ziureti kas tepama ant odos, nes visa tai persiduoda ir kudikeliui. Negalima eiti i pirti, lektuvu skristi leidziama tik daktarui davus leidima, nevartoti alkoholio, nerukyti ir t.t. Manau kekviena nescioji turi ziureti i savo individualuma ir jausti kas yra galima, o kas ne nestuke.gif blush2.gif
dzenai
QUOTE(SheMe @ 2009 09 15, 18:31)
Kol zmogus nesi susidures su tokiu reikalu tada ir ziuri i viska skeptiskai.. Tikiuosi niekada tau neteks patirti prietaro issipildymo.. g.gif
Pirmas atvejis: Laukiantis mano tetai besiuvant luzo adata ir ismigo tiesiai virs antakio, dukryte gime su toje vietoje esanciu labai dideliu apgamu, kuri net operuoti rizikinga.
Antras atvejis: Mano mociute laukdamasi stipriai issigando griaustinio ir griebesi sau uz galvos, toje pacioje vietoje sunui plaukai yra zili nuo pat gimimo.
Trecias atvejis: Klasiokes mama kazko issigandusi ar susitrenkusi griebesi uz kojos, tai mergytej toje vietoje ant kojos yra penki nagiukai...
Dar testi? g.gif  blush2.gif
As taip pat prietarais netikiu, taciau cia daugiau yra emocines busenos pasekme.
O jei kalbant ko negalima daryti nestumo metu tai dar negalima vaziuoti dviraciu, gali gimdos raisciai issitampyti, negalima degintis pries saule, eiti i soliariumus ar teptis savaiminio idegio kremu. Ir siaip reikia atsargiau ziureti kas tepama ant odos, nes visa tai persiduoda ir kudikeliui. Negalima eiti i pirti, lektuvu skristi leidziama tik daktarui davus leidima, nevartoti alkoholio, nerukyti ir t.t. Manau kekviena nescioji turi ziureti i savo individualuma ir jausti kas yra galima, o kas ne  nestuke.gif  blush2.gif
*

Apie dauguma dalyku jau buvau prisiskaiciusi, bet niekur neuztikau, kad negalima vazineti dviraciu.. Gyvenu Danijoje, cia praktiskai visi vazineja dviraciais.. Man dar tik 7 savaites, tai gal tik veliau negalima? Nes praktiskai kasdien pasivazinejam..
Del skrydziu skaiciau, kad tik paskutini menesi reikia leidimo.. Jei jauciates gerai, tai nieko tokio..

Dar negalima tvarkyt kaciu tualetu ir tos, kurios neturjusios kaciu, geriau ju per daug neglostykit arba iskart plaukit rankas.
Negalima zalios mesos, nepilnai isvirtu kiausiniu.. Dar girdejau, kad sushi negalima valgyt, nes ten zalia zuvis.. g.gif
SheMe
QUOTE(dzenai @ 2009 09 15, 21:25)
Apie dauguma dalyku jau buvau prisiskaiciusi, bet niekur neuztikau, kad negalima vazineti dviraciu.. Gyvenu Danijoje, cia praktiskai visi vazineja dviraciais.. Man dar tik 7 savaites, tai gal tik veliau negalima? Nes praktiskai kasdien pasivazinejam..
Del skrydziu skaiciau, kad tik paskutini menesi reikia leidimo.. Jei jauciates gerai, tai nieko tokio..
*

Na cia klausiausi savo daktares, ji grieztai uzdraude, nes tempiasi gimdos raisciai, o minant su dviraciu nevisada iseina graziai ir be staigiu judesiu vazinetis. Cia man taip patare daktare, o ji manau ismano ka sako, juk ne is oro visas informacijas traukia ax.gif Man sis klausimas labai parupo nes nestumo pradzia buvo visa vasara, todel dvirartis man buvo labai aktualus, pasiklaususi mociutes (o ji gimde 4 vaikus) del dviracio ji sake vazinejosi visais nestumais iki pat gimdymo ir lyg ir nieko.. tik tais laikais moterys i nestuma ziurejo kiek atlaidziau, vat dabar mes viska vyniojam i vata ir ziurim atsargiau, o tada ujei esi nescia nieko nereiksdavo, nes duonos i namus vis vien reikedavo atnesti, gyvuliai visi turedavo buti paserti.. Na del to dviracio 100% negaliu teigti, kad negalima, bet as vien is pasitikejimo savo daktarytes jos paklausiau ir ta ratuota daikta nukisau giliai rusyje doh.gif
dezma
As tai po truputi vistiek pasivazineju dviraciu, nu jei man norisi, vadinasi ir mano maziukui gerai 4u.gif
o-pa-pa
mano ginekologas per pirmaji vizita pabreze kad dviraciu nevazineti.....sako "turejom cia viena dviratininke"........bet turbut kiekviena jaucia kas jai gerai kas nelabai......
MartaP
Man irgi buvo aktualu, pasiklausiau ir akusere sake, kad galima bigsmile.gif tik nereikia persistengti, o savo malonumui neilgai pasivazineti tikrai galima. Tai va... smile.gif As pastebejau, kad kiek daktariu, tiek ir nuomoniu, vienos leidzia kitos draudzia viena ir ta pati dalyka, tai nzn... g.gif
tss
[quote=SheMe,2009 09 15, 19:31]
Dar testi? g.gif blush2.gif
[quote]
neisizeisk, bet tai tikrai juokinga. 5 nagiukai? as maniau kad akmens amzius jau praejo..zmones tikrai daznai turi kosmetiniu problemu, bet turbut butu naivu kaltinti del to tetas mociutes ar mamas. koki rysi tu matai tarp siuvancios tetos ir pilve besivystancio kudiko pas kita moteri? nesistebiu kodel kaspirovskis turejo tiek gerbeju suzavetu jo ale burtais doh.gif kai vaikas gimsta su kazkokia problemele, norint visada rasi kokia nesamone tam pateisinti, o jei fantazijos neuzteks, apkaltinsi medikus, ar ne ? smile.gif
o-pa-pa
QUOTE(MartaP @ 2009 09 16, 18:15)
Man irgi buvo aktualu, pasiklausiau ir akusere sake, kad galima bigsmile.gif tik nereikia persistengti, o savo malonumui neilgai pasivazineti tikrai galima. Tai va...  smile.gif As pastebejau, kad kiek daktariu, tiek ir nuomoniu, vienos leidzia kitos draudzia viena ir ta pati dalyka, tai nzn... g.gif
*

As galvoju jei daktaras turi praktikos su tokiais atvejais,tai jis geriau visad apsidraus,ir pasakys kad negalima.......
SheMe

neisizeisk, bet tai tikrai juokinga. 5 nagiukai? as maniau kad akmens amzius jau praejo..zmones tikrai daznai turi kosmetiniu problemu, bet turbut butu naivu kaltinti del to tetas mociutes ar mamas. koki rysi tu matai tarp siuvancios tetos ir pilve besivystancio kudiko pas kita moteri? nesistebiu kodel kaspirovskis turejo tiek gerbeju suzavetu jo ale burtais doh.gif kai vaikas gimsta su kazkokia problemele, norint visada rasi kokia nesamone tam pateisinti, o jei fantazijos neuzteks, apkaltinsi medikus, ar ne ? smile.gif
*

[/quote]
Visu pirma ismokite teisingai perskaityti, o veliau kritikuokite. Adata ismigo tai paciai moteriai kuri ir pagimde ta dukryte, o ne kazkokiai kaimynei is penkto auksto. Veliau del tu nagiuku, koks akmens amzius, jei as tai maciau savo akimis. Isijunkite youtuba ar dar koki brieda tai dar ne tokiu keistenybiu pamatysite, kaip antai medejancios galunes ar kas kita.. Jei gyvenate idiliame pasaulyje nereiskia kad visiem taip yra ar kad visi esame visiskai sveiki.
Askita
[quote=tss,2009 09 17, 00:42]

neisizeisk, bet tai tikrai juokinga.

Čia mes dalinamės patirtimi... Galime asmeniškai pritarti ar nepritarti manau, o ne reikštis. Aš pvz tikiu, ir tikėsiu, kitos netiki ir niekada netikės... Susilaikykim nuo tokių komentarų ir dalinkimės toliau. 4u.gif
ZaLaura
Pasiskaitinėjau temą ir norėčiau truputį apie miegojimo pozas parašyt
Tai va, miegoti ant nugaros nerekomenduojama, kadangi vaisiaus svoris gali užspausti tuščiąją veną (tai stambi kraujagyslė, kuria kraujas grįžta į širdį), bet jeigu jau taip norisi miegoti būtent ant nugaros, tada galima nedidelį volelį pasikišti po dešiniu klubu bei po pečiais turėtų būti pagalvė.
Gulint ant šono, kad būtų patogiau, rekomenduojama pasikišti po pilvu pagalvėlę bei tarp kelių pagalvėlę
tss

[/quote]
Jei gyvenate idiliame pasaulyje nereiskia kad visiem taip yra ar kad visi esame visiskai sveiki.
*

[/quote]
sutikite gyvenam toki gyvenima koki patys susikuriam. ir nuo musu poziurio labai daug kas priklauso.. esu is mediku seimos, todel puikiai zinau kad ne visi yra sveiki smile.gif bet taip pat zinau, kad kilus problemai reikia kreiptis i specialistus,o ne pradet vartyt prietaru lobynus. beje kaip nebutu liudna- statistika rodo,kad 70% vaiku ligoninese atsiduria ne del umaus sveikatos sutrikimo, bet 'nugydyti' tevu.
SheMe
[quote=Oniukas,2009 09 17, 10:38]
[quote=tss,2009 09 17, 00:42]

neisizeisk, bet tai tikrai juokinga.

Čia mes dalinamės patirtimi... Galime asmeniškai pritarti ar nepritarti manau, o ne reikštis. Aš pvz tikiu, ir tikėsiu, kitos netiki ir niekada netikės... Susilaikykim nuo tokių komentarų ir dalinkimės toliau. 4u.gif
*

[/quote]
Va kur protingas zmogus atsirado, as visiskai su tavimi sutinku rolleyes.gif
eda9
QUOTE(Keja @ 2009 09 13, 19:33)
As su pirmaja kai ko issigasdavau visada kazkodel uz kakta uzsidekngdavau, ir ka manot, kai gime mazyle ant kaktos ryski raudona demele, hemangioma (atrodo taip rasosi ax.gif ) dickei dabar jau 4metai, demele sumzejo perpus, bet vistiek dar zyme yra unsure.gif sako iki 7metu turetu pranykti, jei ne tai teks su lazeriu naikinti

Prietaras: Jei nėščioji išsigąsta (pavyzdžiui, gaisro), negali liesti rankomis savęs, nes toje vietoje, prie kurios ji prisilietė, kūdikiui atsiras didelis apgamas (hemangioma).

Paneigimas: Hemangioma yra kraujagyslių darinys, niekaip nesusijęs su gaisrais ir prisilietimais. Tai yra paveldima genetinė liga. Kartais žmonės net nepastebi, kad močiutė ar senelis turėjo hemangiomą, nes ji gali būti vos matoma, ,,slėptis” po plaukais arba būti vidiniuose organuose, o vaikaitis gali paveldėti ją ant veido.

QUOTE(SheMe @ 2009 09 15, 18:31)

Eina peklon, kaip turėtų būti sunku gyventi tokiems prietaringiems žmonėms g.gif
Viską galima mediciniškai paaiškinti, o ne tikėti prietarais.
tss
QUOTE(Oniukas @ 2009 09 17, 09:38)

Čia mes dalinamės patirtimi... Galime asmeniškai pritarti ar nepritarti manau, o ne reikštis. Aš pvz tikiu, ir tikėsiu, kitos netiki ir niekada netikės...  Susilaikykim nuo tokių komentarų ir dalinkimės toliau.  4u.gif
*

o jus nesireiskiat, kai destot tuos nesamoningus prietarus? juk tai irgi akivaizdus reiskimasis. kazkas gal netgi priims tai uz rimta piniga, neduok die.. turbut nesusidure su tuo, kiek zalos padaro tokie tamsuoliski isitikinimai. pvz asmeniskai zinau atveji,kai zmogus nejo operuotis vezio,nes tikejo kad saviytaiga, bobuciu uzkeikimai ir burtai pades ji nugalet. nu ir ka, po dvieju men ejom i laidotuves, nes kasos vezys labai greit progresuoja. ir labai pikta, nes dar galejo gyvent ilgai ir laimingai, jei butu laiku isoperave.
Aissstute
As girdejau simtus prietaru, ko nesciosioms negalima, bet sitom nesamonem as netikiu schmoll.gif ir plaukus neseniai kirpau, nors sako, kad negalima.. Nesamone. Manau, kuo pats zmogus itiki, tas ir ivyksta, nes ta ir prisisauki. Todel ir rekomenduojama nesciosioms galvot tik pozityviai ir tiketis tik visko ko geriausio ir leliai tada gimsta sveiki ir ramus.. 4u.gif Mergaites, dziaukimes stebuklais esanciais mumyse ir palikim prietarus senom bobutem .. 4u.gif
Askita
[quote=tss,2009 09 18, 13:49]
o jus nesireiskiat, kai destot tuos nesamoningus prietarus? j

Manau tuoj reiks į pagalbą kviestis moderatorę... Labai jau čia susirinko ūmios moterytės doh.gif ... Jei neturite kur išsilieti paskambinkite ar susitikite su drauge...

Neterškite eterio nereikalingomis žinutėmis labai prašau dėl visų žmonių, kurie šią temą atsidarys tikėdamiesi paskaityti ką nors padoraus.

Ačiū mielosios rolleyes.gif
lekitra
nu tikrai tikrai, skaitau ir baisu, viena pyksta, kitai nepatinka, trecia netiki ar tiki... smile.gif nusiraminkit... 4u.gif tema tikrai ne tokiu pavadinimu, tad gal grizkite prie temos, ka gali daryti nescioji, ko ne... gyvenimisku pvz. ar tiksliu faktu mirksiukas.gif

oj, moterytes... biggrin.gif
Božen@
...na jei jau ko nedaryciau, tai tikrai tik to, kas isties galetu pakenkti maziukui...bet jau niekada nesivadovauciau kazkokiais nesamoningais prietarais, atejusiais is senoves gelmiu, kai zmones del issilavinimo stokos ir neturedami ka veikti, prisigalvodavo...turbut dar niekur nera taip nutike, kad leliukui kas negerai, o gydytoja sakytu: "va matai, turbut tuo ar anuo prietaru nesivadovavai, tai taip dabar ir nutiko", lotuliukas.gif o neieskotu medicinisku priezasciu kas ir kaip... doh.gif
tss
QUOTE(lekitra @ 2009 09 18, 15:53)
nu tikrai tikrai, skaitau ir baisu, viena pyksta, kitai nepatinka, trecia netiki ar tiki... smile.gif  nusiraminkit... 4u.gif  tema tikrai ne tokiu pavadinimu, tad gal grizkite prie temos, ka gali daryti nescioji, ko ne... gyvenimisku pvz. ar tiksliu faktu mirksiukas.gif

oj, moterytes...  biggrin.gif
*

na matai, reikalas tas, kad manau dauguma moteryciu kurios cia pasisakineja yra nescios, o kaip zinia nestumo metu hormonai daro savo, emocijos gal kiek paryskintos buna lotuliukas.gif todel taip audringai ir gvildenami klausimai blink.gif
issigandusi
ir as buvau girdejusi prietaru, kad negalima kirpti plauku iki trecio menesio, kad dazyt ar chemiskai sukuoti tuo labiau. As nors ir nelabai tikiu, bet va, mano 2.gif turbut kaip ir sulaike nuo sito, kitaip negaliu ivardyti, nes gal apie 14 savaite nustojo stipriai kvapai erzinti, tai va dar pora savaiteliu paziurejau ar tikrai kvapai nebeerzina, tau jau eisiu i kirpykla, nes labai nemalonu butu buti kirpykoj ir kas minute ar kiek lakstyt, o tuo labiau sedint kedej ziaugciot.
Nors ir atrodau su nebegrazi, na bet ka darysi, bet uztat dabar jau kai susitvarkysiu smile.gif gal kiti ir galvoja kad tikiu prietarais, kad tokia vaikstau, bet kam reikia tas zino kaip is tiesu yra mirksiukas.gif
erikiuxxx
QUOTE(Aldonyte @ 2008 11 21, 14:29)
*

nes dazniausia mirciu buna gulint ant nugaros,daznai sirdis sustoja (taip sake gyditoja)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.