Labai norėčiau praplėsti savo turimas žinias apie nėščiosios gyvenimo ypatumus. Jau žinau, kad negalima aukštai kilnoti rankų, nešioti sunkius daiktus, miegoti ant nugaros, būti prirūkytose patalpose, ilgai dirbti sėdimą darbą ir pan. O kaip ten yra su bėgimu?
As kazkodel nesu girdejusi kad negalima miegoti ant nugaros. Idomu kodel?
Man kazkas minejo kad tik ant kariojo galima miegot
Sakot negalima ant nugaros miegot
Na ant nugaros miegojau kone visą nėštumą, tik paskutinėm sav jau dusino, tai miegojau ant šono. O šiaip dar nepatartina maudytis karštoje vonioje, nes gali įvykti persileidimas. Va draugės dukterėčia prieš mėnesį dėl to prarado vaikutį
QUOTE(M.i.g.l.e @ 2008 11 21, 22:06) Na ant nugaros miegojau kone visą nėštumą, tik paskutinėm sav jau dusino, tai miegojau ant šono. O šiaip dar nepatartina maudytis karštoje vonioje, nes gali įvykti persileidimas. Va draugės dukterėčia prieš mėnesį dėl to prarado vaikutį Taip taip, aš irgi esu girdėjusi tokių atvejų, kai įvyksta persileidimas gulint karštame vandenyje. Liūdni dalykai QUOTE(Saulėgražutė @ 2008 11 21, 20:50) Sakot negalima ant nugaros miegot vat ant šono ir reiktų, ir ant kairio sveikiausia aš pvz ant nugaros negalėjau miegot, nes pirmiausia įsiskaudėdavo strėnas ir pusiau, o ilgiau pagulėjus silpna darydavosi
na pradžioje nėštumo tikrai galima miegoti kaip nori. ilgainiui organizmas siunčia "nepatogumo", "maudimo" ar dar kokius signalus ir pats padiktuoja kaip gulėti. bent jau man taip buvo. kadangi mėgstu miegoti ant pilvo sužinojus apie nėštumą paklausiau gydytojos ar galiu ir toliau miegoti taip. ji numojo ranka ir pasakė miegok kiek nori pati pajusi kada jau nebegalėsi. po 2 mėn šis būdas nebetiko. vėliau atkrito miegojimas ant nugaros, nes dusino kažkaip. o paskutinį nėštumo mėnesį iš vis miegojau tik ant vieno šono (nepamenu kurio), nes kitas mažiui nepatiko.
o dėl bėgimo ar kitos aktyvesnės fizinės veiklos visada geriausia atsiklausti savo gydytojo. nes kiekvienas nėštumas skirtingas. viena žiūrėk sėdi kaip porcelianas ir persileidžia, o kita pluša juda laksto visą nėštumą ir nieko. O apskritai manau reik įsiklausyti į savo organizmą ir intuiciją, ir pajausi, kas tau priimtina, kas ne. pvz. aš rankas kilnojau, dėl remonto teko šiek tiek pasikrapštyti palubėj, o ir puoduką iš spintelės kitaip nepasiimsi, tai aplinkiniai darydavo pastabą, o mane tai žiauriai erzindavo, nes jaučiau, kad tas rankų kilnojimas man nieko tokio. o va vibruojantys daiktai neee nežinau, gal man tik vienai taip.. QUOTE(Saulėgražutė @ 2008 11 21, 22:20) Sakot negalima ant nugaros miegot aš susidėjus tris pagalves miegu ant nugaros, galva ir pečiai gerokai aukščiau gaunas, jau beveik sėdima padėtis
Vat vat , ieškojau tokios temos... ir radau
Esu girdėjusi apie miegojimus, ir tai pagrįsta itikinamai Tačiau dar esu girdėjusi, kad negalima kojos ant kojos kelti ir taip sėdėti ( tikiuosi supratot ką turiu minty). O man taip sėdėti labai patogu, ir tarsi pati koja keliasi užsilipti ant kitos Dar žinau negalima išsigandus labai stipriai ( kad ir gaisro) čiupti sau už kurios kūno vietos, nes ten atsiras tamsesnė dėmelė. Gal tai tiesa, nes esu pažįstama su mergina, kurios mama išsigando gaisro ir čiupo sau už lūpos... Merginos lūpa tamsesnė.... Dar toks momentas, kad negalima stebėtis, negalima pajutus nemalonų kvapą imti sau už nosies ( sako vaikui smirdės iš burnos). Va kiek esu girdėjusi... Pasidalinkite ir jūs QUOTE(Oniukas @ 2009 09 08, 13:57) Dar žinau negalima išsigandus labai stipriai ( kad ir gaisro) čiupti sau už kurios kūno vietos, nes ten atsiras tamsesnė dėmelė. Gal tai tiesa, nes esu pažįstama su mergina, kurios mama išsigando gaisro ir čiupo sau už lūpos... Merginos lūpa tamsesnė.... Dar toks momentas, kad negalima stebėtis, negalima pajutus nemalonų kvapą imti sau už nosies ( sako vaikui smirdės iš burnos). Va kiek esu girdėjusi... Pasidalinkite ir jūs tai jau cia prietarai daugiau, o jais nori tikek nori ne, kiekvieno asmeninis reikalas, QUOTE(Oniukas @ 2009 09 08, 13:57) Vat vat , ieškojau tokios temos... ir radau Dar toks momentas, kad negalima stebėtis, negalima pajutus nemalonų kvapą imti sau už nosies ( sako vaikui smirdės iš burnos). Va kiek esu girdėjusi... Pasidalinkite ir jūs Na viskas, mano vaikui tikrai smirdės... Bet čia iš prietarų serijos, o ne iš tikros patirties.. QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 09 08, 12:49) Na viskas, mano vaikui tikrai smirdės... dar tada pridekit ta kur jei nescia kirpsi plaukus,tai nukirpsi vaikui prota
o kazi kaip su svetimu daiktu emimu?
esu ta girdejusi,bet vat uzsinorejau obuoliu univere,o ten prie pat univero auga pora obelu,bet ten zmoniu,ne univero nuosavybe gal ir nelabai grazu,bet...
Net nemaniau,kad tiek prietaru daug yra ;/ pries nestuma tikrai reikes pasidometi
na tokiais prietarais apie demes tai netikiu. nes mano suneliui yra deme tamsesne ant nugarytes. toj vietoj, kur ishsigandusi tikrai nepasiekciau rankos uzdeti
Gerai, kad aš neprietaringa
http://www.zebra.lt/lt/moterims/mamoms/nes...-prietarai.html O dėl miegojimo ant nugaros, tai ir pirmo QUOTE(Iste @ 2009 09 12, 19:33) na tokiais prietarais apie demes tai netikiu. nes mano suneliui yra deme tamsesne ant nugarytes. toj vietoj, kur ishsigandusi tikrai nepasiekciau rankos uzdeti nu pas maniski ant uzpakaliuko yra tamsesne kokiu 1,5 cm deme ,bet kazkaip nemanau,kad issigandusi sau uz tos vietos ciupau
didziausia itaka busimo vaikelio asmenybei turi
su antra - i nieka nekreipiau demesio, stebejau tik grazius dalykus, i viska ziurejau per optimizmo prizme, jei kas erzindavo - pasisalindavau... ir daug mokiausi anglu kalbos, tai pirmas zodis buvo ne "mama" ar "tete", o "I" (as) taip, kad svarbu nesijaudinti ir stengtis buti geros nuotaikos, nereikia nestumo traktuoti kaip ligos ir kiek leidzia savijauta (nepersistengiant) dirbti, judeti... dabar taip ir elgiuosi.... girdejau ir as visokiu prietaru, bet manau, kad kudikiui perduodami ar daro itakos jo asmenybei tik motinos samoningi, nuolat pasikartojantys veiksmai (kuo doriau elgsimes, tuo doresnis ir ramesnis kudikelis bus...), juk neveltui yra sakoma: "obolys nuo obels toli nerieda".... nebent obelis auga ant kalno o del miego tai, iki nestumo megodavau tik ant desinio sono (nezinau kodel) ir kuri laika iprocio nekeiciau, bet ilgainiui pastebejau, kad savaimia verciuosi ant kairiojo sono, o kad ant nugaros negalima ir gi nezinojau
is praktikos........nepadauginkit obuoliu sulciu
QUOTE(ugninemere @ 2009 09 08, 21:05) As su pirmaja kai ko issigasdavau visada kazkodel uz kakta uzsidekngdavau, ir ka manot, kai gime mazyle ant kaktos ryski raudona demele, hemangioma (atrodo taip rasosi QUOTE(Pifukas @ 2008 11 21, 20:01) Na ant kairio šono geriausia, bet nuolatos at jo išgulėt juk neįmanoma... O dar toms, kurioms gulimas rėžimas, taigi pragulų atsirastų Stengiuosi ant nugaros negulėti, bet pabundu visada ant jo. Tai taip ir neaišku kiek laiko ant jo išmiegu. Na man dar tik 6-tas menuo, vėlesniais mėnesiais gal įstengsiu iošvis atsikratyt šio įpročio QUOTE(Keja @ 2009 09 13, 20:33) As su pirmaja kai ko issigasdavau visada kazkodel uz kakta uzsidekngdavau, ir ka manot, kai gime mazyle ant kaktos ryski raudona demele, hemangioma (atrodo taip rasosi pasakos!!! mergos kaip jus tikit tokiom nesamonem? o apgamelius irgi priskiriat baimes pasekmem, o kur dar strasdanos, pigmentines demeles? pasiskaitinekit verciau medicinine literatura apie tai,o ne bobuciu ismonem tikekit QUOTE(tss @ 2009 09 15, 19:54) pasakos!!! mergos kaip jus tikit tokiom nesamonem? o apgamelius irgi priskiriat baimes pasekmem, o kur dar strasdanos, pigmentines demeles? pasiskaitinekit verciau medicinine literatura apie tai,o ne bobuciu ismonem tikekit Kol zmogus nesi susidures su tokiu reikalu tada ir ziuri i viska skeptiskai.. Tikiuosi niekada tau neteks patirti prietaro issipildymo.. Pirmas atvejis: Laukiantis mano tetai besiuvant luzo adata ir ismigo tiesiai virs antakio, dukryte gime su toje vietoje esanciu labai dideliu apgamu, kuri net operuoti rizikinga. Antras atvejis: Mano mociute laukdamasi stipriai issigando griaustinio ir griebesi sau uz galvos, toje pacioje vietoje sunui plaukai yra zili nuo pat gimimo. Trecias atvejis: Klasiokes mama kazko issigandusi ar susitrenkusi griebesi uz kojos, tai mergytej toje vietoje ant kojos yra penki nagiukai... Dar testi? As taip pat prietarais netikiu, taciau cia daugiau yra emocines busenos pasekme. O jei kalbant ko negalima daryti nestumo metu tai dar negalima vaziuoti dviraciu, gali gimdos raisciai issitampyti, negalima degintis pries saule, eiti i soliariumus ar teptis savaiminio idegio kremu. Ir siaip reikia atsargiau ziureti kas tepama ant odos, nes visa tai persiduoda ir kudikeliui. Negalima eiti i pirti, lektuvu skristi leidziama tik daktarui davus leidima, nevartoti alkoholio, nerukyti ir t.t. Manau kekviena nescioji turi ziureti i savo individualuma ir jausti kas yra galima, o kas ne QUOTE(SheMe @ 2009 09 15, 18:31) Kol zmogus nesi susidures su tokiu reikalu tada ir ziuri i viska skeptiskai.. Tikiuosi niekada tau neteks patirti prietaro issipildymo.. Pirmas atvejis: Laukiantis mano tetai besiuvant luzo adata ir ismigo tiesiai virs antakio, dukryte gime su toje vietoje esanciu labai dideliu apgamu, kuri net operuoti rizikinga. Antras atvejis: Mano mociute laukdamasi stipriai issigando griaustinio ir griebesi sau uz galvos, toje pacioje vietoje sunui plaukai yra zili nuo pat gimimo. Trecias atvejis: Klasiokes mama kazko issigandusi ar susitrenkusi griebesi uz kojos, tai mergytej toje vietoje ant kojos yra penki nagiukai... Dar testi? As taip pat prietarais netikiu, taciau cia daugiau yra emocines busenos pasekme. O jei kalbant ko negalima daryti nestumo metu tai dar negalima vaziuoti dviraciu, gali gimdos raisciai issitampyti, negalima degintis pries saule, eiti i soliariumus ar teptis savaiminio idegio kremu. Ir siaip reikia atsargiau ziureti kas tepama ant odos, nes visa tai persiduoda ir kudikeliui. Negalima eiti i pirti, lektuvu skristi leidziama tik daktarui davus leidima, nevartoti alkoholio, nerukyti ir t.t. Manau kekviena nescioji turi ziureti i savo individualuma ir jausti kas yra galima, o kas ne Apie dauguma dalyku jau buvau prisiskaiciusi, bet niekur neuztikau, kad negalima vazineti dviraciu.. Gyvenu Danijoje, cia praktiskai visi vazineja dviraciais.. Man dar tik 7 savaites, tai gal tik veliau negalima? Nes praktiskai kasdien pasivazinejam.. Del skrydziu skaiciau, kad tik paskutini menesi reikia leidimo.. Jei jauciates gerai, tai nieko tokio.. Dar negalima tvarkyt kaciu tualetu ir tos, kurios neturjusios kaciu, geriau ju per daug neglostykit arba iskart plaukit rankas. Negalima zalios mesos, nepilnai isvirtu kiausiniu.. Dar girdejau, kad sushi negalima valgyt, nes ten zalia zuvis.. QUOTE(dzenai @ 2009 09 15, 21:25) Apie dauguma dalyku jau buvau prisiskaiciusi, bet niekur neuztikau, kad negalima vazineti dviraciu.. Gyvenu Danijoje, cia praktiskai visi vazineja dviraciais.. Man dar tik 7 savaites, tai gal tik veliau negalima? Nes praktiskai kasdien pasivazinejam.. Del skrydziu skaiciau, kad tik paskutini menesi reikia leidimo.. Jei jauciates gerai, tai nieko tokio.. Na cia klausiausi savo daktares, ji grieztai uzdraude, nes tempiasi gimdos raisciai, o minant su dviraciu nevisada iseina graziai ir be staigiu judesiu vazinetis. Cia man taip patare daktare, o ji manau ismano ka sako, juk ne is oro visas informacijas traukia
As tai po truputi vistiek pasivazineju dviraciu, nu jei man norisi, vadinasi ir mano maziukui gerai
mano ginekologas per pirmaji vizita pabreze kad dviraciu nevazineti.....sako "turejom cia viena dviratininke"........bet turbut kiekviena jaucia kas jai gerai kas nelabai......
Man irgi buvo aktualu, pasiklausiau ir akusere sake, kad galima
[quote=SheMe,2009 09 15, 19:31]
Kol zmogus nesi susidures su tokiu reikalu tada ir ziuri i viska skeptiskai.. Tikiuosi niekada tau neteks patirti prietaro issipildymo.. Pirmas atvejis: Laukiantis mano tetai besiuvant luzo adata ir ismigo tiesiai virs antakio, dukryte gime su toje vietoje esanciu labai dideliu apgamu, kuri net operuoti rizikinga. Antras atvejis: Mano mociute laukdamasi stipriai issigando griaustinio ir griebesi sau uz galvos, toje pacioje vietoje sunui plaukai yra zili nuo pat gimimo. Trecias atvejis: Klasiokes mama kazko issigandusi ar susitrenkusi griebesi uz kojos, tai mergytej toje vietoje ant kojos yra penki nagiukai... Dar testi? [quote] neisizeisk, bet tai tikrai juokinga. 5 nagiukai? as maniau kad akmens amzius jau praejo..zmones tikrai daznai turi kosmetiniu problemu, bet turbut butu naivu kaltinti del to tetas mociutes ar mamas. koki rysi tu matai tarp siuvancios tetos ir pilve besivystancio kudiko pas kita moteri? nesistebiu kodel kaspirovskis turejo tiek gerbeju suzavetu jo ale burtais QUOTE(MartaP @ 2009 09 16, 18:15) Man irgi buvo aktualu, pasiklausiau ir akusere sake, kad galima As galvoju jei daktaras turi praktikos su tokiais atvejais,tai jis geriau visad apsidraus,ir pasakys kad negalima....... neisizeisk, bet tai tikrai juokinga. 5 nagiukai? as maniau kad akmens amzius jau praejo..zmones tikrai daznai turi kosmetiniu problemu, bet turbut butu naivu kaltinti del to tetas mociutes ar mamas. koki rysi tu matai tarp siuvancios tetos ir pilve besivystancio kudiko pas kita moteri? nesistebiu kodel kaspirovskis turejo tiek gerbeju suzavetu jo ale burtais [/quote] Visu pirma ismokite teisingai perskaityti, o veliau kritikuokite. Adata ismigo tai paciai moteriai kuri ir pagimde ta dukryte, o ne kazkokiai kaimynei is penkto auksto. Veliau del tu nagiuku, koks akmens amzius, jei as tai maciau savo akimis. Isijunkite youtuba ar dar koki brieda tai dar ne tokiu keistenybiu pamatysite, kaip antai medejancios galunes ar kas kita.. Jei gyvenate idiliame pasaulyje nereiskia kad visiem taip yra ar kad visi esame visiskai sveiki.
[quote=tss,2009 09 17, 00:42]
neisizeisk, bet tai tikrai juokinga. Čia mes dalinamės patirtimi... Galime asmeniškai pritarti ar nepritarti manau, o ne reikštis. Aš pvz tikiu, ir tikėsiu, kitos netiki ir niekada netikės... Susilaikykim nuo tokių komentarų ir dalinkimės toliau.
Pasiskaitinėjau temą ir norėčiau truputį apie miegojimo pozas parašyt
Tai va, miegoti ant nugaros nerekomenduojama, kadangi vaisiaus svoris gali užspausti tuščiąją veną (tai stambi kraujagyslė, kuria kraujas grįžta į širdį), bet jeigu jau taip norisi miegoti būtent ant nugaros, tada galima nedidelį volelį pasikišti po dešiniu klubu bei po pečiais turėtų būti pagalvė. Gulint ant šono, kad būtų patogiau, rekomenduojama pasikišti po pilvu pagalvėlę bei tarp kelių pagalvėlę [/quote] Jei gyvenate idiliame pasaulyje nereiskia kad visiem taip yra ar kad visi esame visiskai sveiki. [/quote] sutikite gyvenam toki gyvenima koki patys susikuriam. ir nuo musu poziurio labai daug kas priklauso.. esu is mediku seimos, todel puikiai zinau kad ne visi yra sveiki
[quote=Oniukas,2009 09 17, 10:38]
[quote=tss,2009 09 17, 00:42] neisizeisk, bet tai tikrai juokinga. Čia mes dalinamės patirtimi... Galime asmeniškai pritarti ar nepritarti manau, o ne reikštis. Aš pvz tikiu, ir tikėsiu, kitos netiki ir niekada netikės... Susilaikykim nuo tokių komentarų ir dalinkimės toliau. [/quote] Va kur protingas zmogus atsirado, as visiskai su tavimi sutinku QUOTE(Keja @ 2009 09 13, 19:33) As su pirmaja kai ko issigasdavau visada kazkodel uz kakta uzsidekngdavau, ir ka manot, kai gime mazyle ant kaktos ryski raudona demele, hemangioma (atrodo taip rasosi Prietaras: Jei nėščioji išsigąsta (pavyzdžiui, gaisro), negali liesti rankomis savęs, nes toje vietoje, prie kurios ji prisilietė, kūdikiui atsiras didelis apgamas (hemangioma). Paneigimas: Hemangioma yra kraujagyslių darinys, niekaip nesusijęs su gaisrais ir prisilietimais. Tai yra paveldima genetinė liga. Kartais žmonės net nepastebi, kad močiutė ar senelis turėjo hemangiomą, nes ji gali būti vos matoma, ,,slėptis po plaukais arba būti vidiniuose organuose, o vaikaitis gali paveldėti ją ant veido. QUOTE(SheMe @ 2009 09 15, 18:31) Kol zmogus nesi susidures su tokiu reikalu tada ir ziuri i viska skeptiskai.. Tikiuosi niekada tau neteks patirti prietaro issipildymo.. Pirmas atvejis: Laukiantis mano tetai besiuvant luzo adata ir ismigo tiesiai virs antakio, dukryte gime su toje vietoje esanciu labai dideliu apgamu, kuri net operuoti rizikinga. Antras atvejis: Mano mociute laukdamasi stipriai issigando griaustinio ir griebesi sau uz galvos, toje pacioje vietoje sunui plaukai yra zili nuo pat gimimo. Trecias atvejis: Klasiokes mama kazko issigandusi ar susitrenkusi griebesi uz kojos, tai mergytej toje vietoje ant kojos yra penki nagiukai... Eina peklon, kaip turėtų būti sunku gyventi tokiems prietaringiems žmonėms Viską galima mediciniškai paaiškinti, o ne tikėti prietarais. QUOTE(Oniukas @ 2009 09 17, 09:38) Čia mes dalinamės patirtimi... Galime asmeniškai pritarti ar nepritarti manau, o ne reikštis. Aš pvz tikiu, ir tikėsiu, kitos netiki ir niekada netikės... Susilaikykim nuo tokių komentarų ir dalinkimės toliau. o jus nesireiskiat, kai destot tuos nesamoningus prietarus? juk tai irgi akivaizdus reiskimasis. kazkas gal netgi priims tai uz rimta piniga, neduok die.. turbut nesusidure su tuo, kiek zalos padaro tokie tamsuoliski isitikinimai. pvz asmeniskai zinau atveji,kai zmogus nejo operuotis vezio,nes tikejo kad saviytaiga, bobuciu uzkeikimai ir burtai pades ji nugalet. nu ir ka, po dvieju men ejom i laidotuves, nes kasos vezys labai greit progresuoja. ir labai pikta, nes dar galejo gyvent ilgai ir laimingai, jei butu laiku isoperave.
As girdejau simtus prietaru, ko nesciosioms negalima, bet sitom nesamonem as netikiu
[quote=tss,2009 09 18, 13:49]
o jus nesireiskiat, kai destot tuos nesamoningus prietarus? j Manau tuoj reiks į pagalbą kviestis moderatorę... Labai jau čia susirinko ūmios moterytės Neterškite eterio nereikalingomis žinutėmis labai prašau dėl visų žmonių, kurie šią temą atsidarys tikėdamiesi paskaityti ką nors padoraus. Ačiū mielosios
nu tikrai tikrai, skaitau ir baisu, viena pyksta, kitai nepatinka, trecia netiki ar tiki...
oj, moterytes...
...na jei jau ko nedaryciau, tai tikrai tik to, kas isties galetu pakenkti maziukui...bet jau niekada nesivadovauciau kazkokiais nesamoningais prietarais, atejusiais is senoves gelmiu, kai zmones del issilavinimo stokos ir neturedami ka veikti, prisigalvodavo...turbut dar niekur nera taip nutike, kad leliukui kas negerai, o gydytoja sakytu: "va matai, turbut tuo ar anuo prietaru nesivadovavai, tai taip dabar ir nutiko",
QUOTE(lekitra @ 2009 09 18, 15:53) nu tikrai tikrai, skaitau ir baisu, viena pyksta, kitai nepatinka, trecia netiki ar tiki... oj, moterytes... na matai, reikalas tas, kad manau dauguma moteryciu kurios cia pasisakineja yra nescios, o kaip zinia nestumo metu hormonai daro savo, emocijos gal kiek paryskintos buna
ir as buvau girdejusi prietaru, kad negalima kirpti plauku iki trecio menesio, kad dazyt ar chemiskai sukuoti tuo labiau. As nors ir nelabai tikiu, bet va, mano
Nors ir atrodau su nebegrazi, na bet ka darysi, bet uztat dabar jau kai susitvarkysiu |