Sveikos mamytes,
gal kam teko ka nors gaminti iš vištienos širdelių ir galėtumėte pasidalinti receptukais
širdelės jau mirkomos, o ką gaminti iš jų neaišku
sutark\uok morkytes burokine tarka, gal koki svoguniuka priedo, sirdeles perpjauk pusiau , gali apkepiniti, ir tusink stikliniam dubenyje su morkytem,,as tai ipilu truputi pieno, sese-greitineles-minksta, svelnu, vaikiska,,,,,,,na o prieskonius dedam tikl svelnius-vegetos tipo ar visai be ju sekmes
O jas ką dar ir mirkyt reikia?! Aš tai siūlau išvirt ir suvalgyt Taip darau su visom širdim, nepriklausomai nuo to, kieno. Išplauni, nu, išverdi ir suvalgai
Aš tai širdutes ruošiu taip-
stambesnes perpjaunu į 4 dalis,sumetu į keptuvę,truputį pakepinus įdedu supjaustytą porą ,beriu pipiriukų ir druskos.Prieš baigiant troškinti sudedu žirnelius, kons.kukurūzus ir raudoną papriką.Užpilu grietinėlės ir dar keletą minučių palaikau, kol viskas apšyla.Ir viskas Skanaus
stambesnes perpjaunu į 4 dalis,sumetu į keptuvę,truputį pakepinus įdedu supjaustytą porą ,beriu pipiriukų ir druskos.Prieš baigiant troškinti sudedu žirnelius, kons.kukurūzus ir raudoną papriką.Užpilu grietinėlės ir dar keletą minučių palaikau, kol viskas apšyla.Ir viskas Skanaus
Širdžių aš nemirkau, tik nuplaunu.O gaminu kažką panašaus į guliašą-apkepinu ant didesnės ugnies iki rudumo,tada pabarstau miltų į keptuvę,pjaustytų svogūnų,dar pakepinu,pilu verdantį vandenį ir prieskonius.Širdelės būna tirštam rudam padaže.Labai skanu su virtom bulvėm ir šviežių daržovių salotom.
Jei prie širdelių dar turėtum ir kepenėlių, tai galėtum pasidaryti tokius blynus-kotletus:
Imu 1 dalį širdelių ir 2 dalis kepenėlių, sumalu mėsmale, pakepinu aliejuje smulkiai supjaustytą svogūną, sudedu į tešlą, dar įmušu kiaušinį, įbarstau prieskonių, porą šaukštų miltų, gerai išsuku, ir kepu. Tešla tirštumo kaip blynų, gal kiek tirštesnė gaunasi, o blynukai skanūs ir trapūs, prie jų tinka koks nors baltas padažas.
Mama gamina tą patį tik iš kepenėlių, bet aš kepenų tiesiog nemėgstu, todėl ir dedų didelę dalį širdelių.
Imu 1 dalį širdelių ir 2 dalis kepenėlių, sumalu mėsmale, pakepinu aliejuje smulkiai supjaustytą svogūną, sudedu į tešlą, dar įmušu kiaušinį, įbarstau prieskonių, porą šaukštų miltų, gerai išsuku, ir kepu. Tešla tirštumo kaip blynų, gal kiek tirštesnė gaunasi, o blynukai skanūs ir trapūs, prie jų tinka koks nors baltas padažas.
Mama gamina tą patį tik iš kepenėlių, bet aš kepenų tiesiog nemėgstu, todėl ir dedų didelę dalį širdelių.
Nesu bandžiusi daryti, bet gal visai skanu...
Daržovių košė su vištų širdelėmis
200-300 g vištų širdelių, 3 stiklinės šviežių arba šaldytų žirnių, žiedinis kopūstas, 4 morkos, po raudoną ir žalią papriką, svogūnas, 150 g sviesto, aliejaus, majonezo, miltų, stiklinė vištienos sultinio, šviežių krapų, šaukštelis kmynų, vištienos prieskonių, juodųjų pipirų žirnelių, laurų lapelių, druskos
Morkas nuskuskite, paprikas išskobkite. Visas daržoves ir krapus nuplaukite ir nuvarvinkite. Morkas ir paprikas stambiai supjaustykite. Atskirai sūdytame vandenyje virkite žiedinį kopūstą, žirnius, širdeles su morkomis. Į širdeles įdėkite juodųjų pipirų, laurų lapelių.
Paprikas, morkų gabalėlius, žirnius ir žiedinį kopūstą sumalkite. Svogūną sukapokite ir su maltomis paprikomis apkepkite svieste. Paskui visas daržoves pakaitinkite svieste vis pamaišydami. Pusiau perpjautas širdeles kepkite karštame aliejuje, berkite miltų, maišydami dėkite majonezo, pilkite sultinį, skaninkite knynais ir smulkintais krapais.
Į didelės puslėkštės kraštus pilkite daržoves, o į vidurį - širdeles su padažu (kaip Uncle Bens reklamoje ).
Daržovių košė su vištų širdelėmis
200-300 g vištų širdelių, 3 stiklinės šviežių arba šaldytų žirnių, žiedinis kopūstas, 4 morkos, po raudoną ir žalią papriką, svogūnas, 150 g sviesto, aliejaus, majonezo, miltų, stiklinė vištienos sultinio, šviežių krapų, šaukštelis kmynų, vištienos prieskonių, juodųjų pipirų žirnelių, laurų lapelių, druskos
Morkas nuskuskite, paprikas išskobkite. Visas daržoves ir krapus nuplaukite ir nuvarvinkite. Morkas ir paprikas stambiai supjaustykite. Atskirai sūdytame vandenyje virkite žiedinį kopūstą, žirnius, širdeles su morkomis. Į širdeles įdėkite juodųjų pipirų, laurų lapelių.
Paprikas, morkų gabalėlius, žirnius ir žiedinį kopūstą sumalkite. Svogūną sukapokite ir su maltomis paprikomis apkepkite svieste. Paskui visas daržoves pakaitinkite svieste vis pamaišydami. Pusiau perpjautas širdeles kepkite karštame aliejuje, berkite miltų, maišydami dėkite majonezo, pilkite sultinį, skaninkite knynais ir smulkintais krapais.
Į didelės puslėkštės kraštus pilkite daržoves, o į vidurį - širdeles su padažu (kaip Uncle Bens reklamoje ).
Dėkui merginos
Pati pabandžiau dabar gaminti širdukes taip:
Sutarkavau morkyčių, papjausčiau svogūnų galvučių bei šesnako, viską apkepiau į 2 dalis supjausčiau širdukes, ir viską suverčiau į tušintuvę, dadėjau bulvių ir palikau valandėlei pasitušinti. Buvo suversti visi įmanomi prieskoniai ir jų kombinacijos, sviestuko truputi pariebinimui. Gavosi toks troškinukas su širdukėmis, dėl skirtingų pipiriukų gausos - ir ne pats švelniausias, tačiau labai skanus.
Širdelės - aštresnio maisto gerbėjams
Pati pabandžiau dabar gaminti širdukes taip:
Sutarkavau morkyčių, papjausčiau svogūnų galvučių bei šesnako, viską apkepiau į 2 dalis supjausčiau širdukes, ir viską suverčiau į tušintuvę, dadėjau bulvių ir palikau valandėlei pasitušinti. Buvo suversti visi įmanomi prieskoniai ir jų kombinacijos, sviestuko truputi pariebinimui. Gavosi toks troškinukas su širdukėmis, dėl skirtingų pipiriukų gausos - ir ne pats švelniausias, tačiau labai skanus.
Širdelės - aštresnio maisto gerbėjams
As apverdu, perdedu i troskintuva, grietineles arba grietines idedu, tada pora supjaustyta, is prieskoniu tik druskyte. Gale troskinimo gausiai krapu, dar minute ir pirstukus galima apsilaizyti. Valgom su bulviu kose bei darzoviu salotom.
Panasiai ir su vistukiu skrandukais elgiuosi.
Kaip uzsimaniau...
Panasiai ir su vistukiu skrandukais elgiuosi.
Kaip uzsimaniau...
QUOTE(Tarena @ 2005 07 13, 16:55)
As apverdu, perdedu i troskintuva, grietineles arba grietines idedu, tada pora supjaustyta, is prieskoniu tik druskyte. Gale troskinimo gausiai krapu, dar minute ir pirstukus galima apsilaizyti. Valgom su bulviu kose bei darzoviu salotom.
Panasiai ir su vistukiu skrandukais elgiuosi.
Kaip uzsimaniau...
Panasiai ir su vistukiu skrandukais elgiuosi.
Kaip uzsimaniau...
Skrandukus ir aš mėgstu
Iš vakaro gerai paprieskoniuoju, kad per naktį pasimarinuotų, o tada kepu keptuvėje uždengus, tai per kokią valandą iškepa. Atskirai pasitroškinu daržovių (šaldytų rinkinį ar šviežių), tai labai skanu ir paprasta.
o mano vaikų mėgstamiausia sriuba su širdelėmis vištų...ir paprasta ir greit... sumetu į vandenį širdeles (kokią dėžutę, kartais ir dvi), užvirinus nugraibau putas, paskui sumetu prieskonius pagal skonį, tarkuotą pakepintą su svogūnais morką, arba kai tingiu terlintis ir nekepinu ir bulves kubiukais arba makaronus... dar galima ir žalių žirnelių, paprikos-tik šitų paskui mano vaikai nevalgo-išrankioja, kaip pelenė grūdus ir viskas... paskui nori grietinės, nori pieno ar grietinėlės įspili ir lapnoji...
O as verdu siredeliu sriuba su raugintais agurkais.Labai skanu