Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vištienos širdelės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
Kristn
Sveikos mamytes,

gal kam teko ka nors gaminti iš vištienos širdelių ir galėtumėte pasidalinti receptukais ax.gif

širdelės jau mirkomos, o ką gaminti iš jų neaišku blush2.gif blush2.gif
Chouchou
sutark\uok morkytes burokine tarka, gal koki svoguniuka priedo, sirdeles perpjauk pusiau , gali apkepiniti, ir tusink stikliniam dubenyje su morkytem,,as tai ipilu truputi pieno, sese-greitineles-minksta, svelnu, vaikiska,,,,,,,na o prieskonius dedam tikl svelnius-vegetos tipo ar visai be ju 4u.gif sekmes
Noa
O jas ką dar ir mirkyt reikia?! blink.gif Aš tai siūlau išvirt ir suvalgyt biggrin.gif Taip darau su visom širdim, nepriklausomai nuo to, kieno. Išplauni, nu, išverdi ir suvalgai laugh.gif
Azali
Aš tai širdutes ruošiu taip-
stambesnes perpjaunu į 4 dalis,sumetu į keptuvę,truputį pakepinus įdedu supjaustytą porą ,beriu pipiriukų ir druskos.Prieš baigiant troškinti sudedu žirnelius, kons.kukurūzus ir raudoną papriką.Užpilu grietinėlės ir dar keletą minučių palaikau, kol viskas apšyla.Ir viskas biggrin.gif Skanaus thumbup.gif
Dileta
Širdžių aš nemirkau, tik nuplaunu.O gaminu kažką panašaus į guliašą-apkepinu ant didesnės ugnies iki rudumo,tada pabarstau miltų į keptuvę,pjaustytų svogūnų,dar pakepinu,pilu verdantį vandenį ir prieskonius.Širdelės būna tirštam rudam padaže.Labai skanu su virtom bulvėm ir šviežių daržovių salotom.
Miaška
Jei prie širdelių dar turėtum ir kepenėlių, tai galėtum pasidaryti tokius blynus-kotletus:
Imu 1 dalį širdelių ir 2 dalis kepenėlių, sumalu mėsmale, pakepinu aliejuje smulkiai supjaustytą svogūną, sudedu į tešlą, dar įmušu kiaušinį, įbarstau prieskonių, porą šaukštų miltų, gerai išsuku, ir kepu. Tešla tirštumo kaip blynų, gal kiek tirštesnė gaunasi, o blynukai skanūs ir trapūs, prie jų tinka koks nors baltas padažas.
Mama gamina tą patį tik iš kepenėlių, bet aš kepenų tiesiog nemėgstu, todėl ir dedų didelę dalį širdelių.
Kirameki
Nesu bandžiusi daryti, bet gal visai skanu... 4u.gif

Daržovių košė su vištų širdelėmis

200-300 g vištų širdelių, 3 stiklinės šviežių arba šaldytų žirnių, žiedinis kopūstas, 4 morkos, po raudoną ir žalią papriką, svogūnas, 150 g sviesto, aliejaus, majonezo, miltų, stiklinė vištienos sultinio, šviežių krapų, šaukštelis kmynų, vištienos prieskonių, juodųjų pipirų žirnelių, laurų lapelių, druskos

Morkas nuskuskite, paprikas išskobkite. Visas daržoves ir krapus nuplaukite ir nuvarvinkite. Morkas ir paprikas stambiai supjaustykite. Atskirai sūdytame vandenyje virkite žiedinį kopūstą, žirnius, širdeles su morkomis. Į širdeles įdėkite juodųjų pipirų, laurų lapelių.
Paprikas, morkų gabalėlius, žirnius ir žiedinį kopūstą sumalkite. Svogūną sukapokite ir su maltomis paprikomis apkepkite svieste. Paskui visas daržoves pakaitinkite svieste vis pamaišydami. Pusiau perpjautas širdeles kepkite karštame aliejuje, berkite miltų, maišydami dėkite majonezo, pilkite sultinį, skaninkite knynais ir smulkintais krapais.
Į didelės puslėkštės kraštus pilkite daržoves, o į vidurį - širdeles su padažu (kaip Uncle Bens reklamoje biggrin.gif ).
drinks_cheers.gif
Kristn
Dėkui merginos 4u.gif

Pati pabandžiau dabar gaminti širdukes taip:
Sutarkavau morkyčių, papjausčiau svogūnų galvučių bei šesnako, viską apkepiau į 2 dalis supjausčiau širdukes, ir viską suverčiau į tušintuvę, dadėjau bulvių ir palikau valandėlei pasitušinti. Buvo suversti visi įmanomi prieskoniai ir jų kombinacijos, sviestuko truputi pariebinimui. Gavosi toks troškinukas su širdukėmis, dėl skirtingų pipiriukų gausos - ir ne pats švelniausias, tačiau labai skanus.


Širdelės - aštresnio maisto gerbėjams biggrin.gif thumbup.gif
Tarena
As apverdu, perdedu i troskintuva, grietineles arba grietines idedu, tada pora supjaustyta, is prieskoniu tik druskyte. Gale troskinimo gausiai krapu, dar minute ir pirstukus galima apsilaizyti. Valgom su bulviu kose bei darzoviu salotom.

Panasiai ir su vistukiu skrandukais elgiuosi.
Kaip uzsimaniau...
Miaška
QUOTE(Tarena @ 2005 07 13, 16:55)
As apverdu, perdedu i troskintuva, grietineles arba grietines idedu, tada pora supjaustyta, is prieskoniu tik druskyte. Gale troskinimo gausiai krapu, dar minute ir pirstukus galima apsilaizyti. Valgom su bulviu kose bei darzoviu salotom.

Panasiai ir su vistukiu skrandukais elgiuosi.
Kaip uzsimaniau...
*



Skrandukus ir aš mėgstu tongue.gif
Iš vakaro gerai paprieskoniuoju, kad per naktį pasimarinuotų, o tada kepu keptuvėje uždengus, tai per kokią valandą iškepa. Atskirai pasitroškinu daržovių (šaldytų rinkinį ar šviežių), tai labai skanu ir paprasta.
Rigedora
o mano vaikų mėgstamiausia sriuba su širdelėmis vištų...ir paprasta ir greit... sumetu į vandenį širdeles (kokią dėžutę, kartais ir dvi), užvirinus nugraibau putas, paskui sumetu prieskonius pagal skonį, tarkuotą pakepintą su svogūnais morką, arba kai tingiu terlintis ir nekepinu tongue.gif ir bulves kubiukais arba makaronus... dar galima ir žalių žirnelių, paprikos-tik šitų paskui mano vaikai nevalgo-išrankioja, kaip pelenė grūdus doh.gif biggrin.gif ir viskas... paskui nori grietinės, nori pieno ar grietinėlės įspili ir lapnoji... mirksiukas.gif
velniukste
O as verdu siredeliu sriuba su raugintais agurkais.Labai skanu thumbup.gif
Aivute
QUOTE(Miaška @ 2005 07 13, 15:59)
Skrandukus ir aš mėgstu tongue.gif
Iš vakaro gerai paprieskoniuoju, kad per naktį pasimarinuotų, o tada kepu keptuvėje uždengus, tai per kokią valandą iškepa. Atskirai pasitroškinu daržovių (šaldytų rinkinį ar šviežių), tai labai skanu ir paprasta.
*




Niekada skranduku nemarinuoju,siek tiek gausiau prieskoniukų (nors dedu švelnesnius) į keptuvę ir per 40 min ant mažos ugnies thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , geriausia prie alaus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Nespejų jų prikepti ir tuščia smile.gif
Aišku skrandukus perku broilerių mirksiukas.gif
Rigedora
AIVUTE, o tu juos cielus ar pjaustytus kepi? rolleyes.gif
Azali
Tema pasisuko nuo širdelių prie skrandukų thumbup.gif
Mes tai perkam parūkytus skrandukus- tokioj nedidelėj pakuotėj.Mano vyriukai labai greitai juos realizuoja biggrin.gif
asara
Kartais ir as nuperku vistienos sirdeliu meniu paivairinimui. O darau labai paprastai.

Vistienos sirdeles, nuplaunu, perpjaunu per puse ir pamirkau pusvalandi. I puoda supjaustau 2- 3 dideles svogunu galvas, bulvas ir sudedu sirdeles, uzpilu vandeniu, idedu druskos, priskoniu ir viska troskinu apie 30 - 40 min.
Labai skanu ir sotu.
mutantė
QUOTE(Aivute @ 2005 07 26, 15:17)
Niekada skranduku nemarinuoju,siek tiek gausiau prieskoniukų (nors dedu švelnesnius) į keptuvę ir per 40 min ant mažos ugnies  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , geriausia prie alaus  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Nespejų jų prikepti ir tuščia smile.gif
Aišku skrandukus perku broilerių  mirksiukas.gif
*


Man tai jie kieti gaunasi blush2.gif kaip kad butu minkstesni darote? Vyras tai ir kietus suvalgo, o man dantu gaila
Tarena
As troskinu juos grietineleje arba su grietine. Minkstuciai, sultingi gaunasi. Pridedi poru arba svogunu ziedu, morkyte grezineliais supjaustai, gale krapu, petrazoliu, gelsves siek tiek, kas megsta. Ir skanaus. Pries troskinima apverdu arba apkepu. Apkepti siek tiek aromatingesni. Gali pjaustyt, gali ne. As tik druskinu, nes dedu prieskoninius zalumynus.
Žiedė
Noriu paklaust tai kiek laiko sirdeles reik troskinti, man jos visada gaunasi kietos, nors troskinu grietineleje. Gal per mazai laiko??? g.gif :
Amalia
QUOTE(jurgutiene @ 2005 11 01, 13:00)
Noriu paklaust tai kiek laiko sirdeles reik troskinti, man jos visada gaunasi kietos, nors troskinu grietineleje. Gal per mazai laiko??? g.gif  :
*


Gal neismirkai - reikia krauja isplauti (uztat jos perpiaunamos pries tai), jei jis lieka, tai ir buna kieta ta sirdis - ar visteles, ar parselio.
lotaa
ruošiu širdeles su kario padažu. išverdu širdeles, po to supjaustau i 2-4 dalis ir kepinu su svogūnais, po to miltai, vištienos sultinys ir šaukštelis kario, mirksiukas.gif mūsų šeimynai tinka
Saga
Dariau ir as sirdeles, jau senai ta tema nagrinejausi, bet kadangi mano vyras tokiu dalyku nevalgo vis delsiau.... viena savaitgali jo nebuvo, paimiau ir paruosiau skania vakariene... isgyre, sake dazniau galima darytis toki patiekala.... tiktai as dejau daug tarkuotu morku troskinant pora svogunu... na perpjoviau sirdeles, nuploviau, nuviriau ir idejau i puoda troskinti, tuo metu pora svogunu nulupau, tris dideles morkas sutarkavau, apkepiau truputi ir sudejau ant sirdeliu.. baigiant troskinti sudejau dar grietines... nu labai skanus troskinys gavosi... thumbup.gif
niunka
skanu marinuoti kaip šašlyką su svogūnais ir kepti kaip šašlykus.
jjjj
o aš širdeles darau taip:
1 kg širdelių
2 -3 didesmi svogunai
2 - 3 val. šaukštai grietinės
3 val. šaukštai galina blanka tyrštos grybų sriubos
pipiru , lauro lapų tik druskos nedėti .

vienas širdeles kepinu 15 min ,poto pridebu žedeleis pjaustitus svogunus ir toliau kepinu 5 min sudedu grietine dar pakepinu viska kartu ir tada supilu grybų sriubą { paimu puse stiklinės vandens ir į vandenį suberiu 3-4 šauktus milteliu iš pokelio išmaišau }paruošta turinį supilu į keptuvę ir dar šek tiek pakepu . tikrai skanu ir greitai paruošema smile.gif
ingacep
as tai darau kopustu sriuba su sirdelem ir skrandeliais, priklauso nuo to ka pavyksta nupirkt. tarkuoju zalius kopustus, morkas, bulves ir prieskoniai. gaunasi labai nebloga ir neriebi. visi kas ragavo ivertino cool.gif
kaisa
Aš tai darau jas su grikiais. pakepinu cielas su morkom ir porais ar svogais ir tada į puodą, vandeniuko įpilu ir grikius suverčiu. laukiam kol grikiai išsitroškins..niam
aca
As is sirdeliu darau plova, mums labai patinka thumbup.gif
gabciuka
As tai sirdeles gaminu taip, nuplautas sirdeles pavolioju miltuose ir dedu i keptuve su ikaitintu aliejum pakepinu tada dedu smulkintus svogunus ir dar truputi pakepinu, nedideliam puode apverdu griezineliais pjaustitas morkas ir su visu skysciu supilu ant sirdeliu pagardinu prieskoniais ir troskinu kol suminksteja, tada pagardinu grietinele, ir valgau su virtom bulvem arba bulviu kose thumbup.gif
menora
Širdeles gaminu taip:įkaitintame aliejuje pakepinu tarkuotą morką, pjaustytą svogūną,apvirtas ir perpus padalintas širdeles.Dedu šaukštą miltų,įpilu sultinio,dar po kokį šaukštą grietinės ir pomidorų padažo,prieskonių.Supilu konservuotų pupelių skardidę(gali būti čili padaže),uždengiu dangčiu ir leidžiu pasitroškinti.....Paprasta,bet skanu.Na,bent jau vyras tai labai mėgsta........
essen.gif
Karosė
QUOTE(niunka @ 2007 01 25, 22:17)
skanu marinuoti kaip šašlyką su svogūnais ir kepti kaip šašlykus.
*



O jos nebūna kietos ,man tai kažkaip įdomiai skamba g.gif
jura-rura
mano receptas tai toks, vyras tiesiog ji dievina:
sirdeles apverdu 10 minuciu. supjaustau jas reikutemis ir pakepu aliejuje su priesokoniais, nepagailint pipiriuku. tada iberiu skardine pupeliu pomidoru padaze ir dar pakepu. tada sia mase suamaisu su isvirtais ryziais ir gaunasi nuosatbus plovas. niam niam..
silija
prasau patarimo,kaip skaniai paruosti visciuku sitdutes?
diora
o man skaniausi lietiniai su širdelių įdaru thumbup.gif
janna
Sirdeles gali buti kietos del keliu priezasciu.
Pirmoji - ne pirmos jaunystes,
Antroji - jos buvo kelis kartus uzsaldytos ir atsildytos.
Trcioji - verdant sudetos ne i verdanti vandieni, o i salta.

Tad jos bus visada minkstos, jei pirktos - ne saldytos, apvirtos ( sudedant i verdanti vandieni) ir ne ilgas ju tolimesnis terminis apdorojimas

Cia is savo patirties. Kaip tik vakar gaminau. Gavosi labai minkstos ir sultingos. Beje tiktu ir taupancioms. Nes is sultinio isviriau sriuba, o is paciu sirdeliu - antras patiekalas.
Gubernija
sveikos as irgi shiandien gaminausi patiekaliuka is vistienos sirdeliu smile.gif
gavosi labai skanu ir minkstos jos smile.gif


mano troshkinukas is vistienos sirdeliu
1.pirkau sushaldytas, tad atshaldziau, apvyriau apie 30 min,
2.tada pakepinau su morkytemis, sparaginemis pupelemis, ceskanu (gali buti shaldytu darzoviu rinkinukas kepimui )
3. tada idejau gretineles sumaisius su kariu, o is prieskoniu vegetos ir pipiru smile.gif
prie troskinio ishsivyriau ryziu
ryzius taip pat sumaisiau su ryziu prieskoniais ir gavosi nuostabus patiekalas smile.gif

skanaus mirksiukas.gif
Adilaila

Vištienos širdelės

0,5 kg sirdeliu pamarinavom 3 val majoneze ir prieskoniuose (druska, pipirai, karis, vistienos prieskoniai). ir viskas smile.gif kepem, kol gerai suskrudo smile.gif
Valgem su bulviu kose (bulves, sviestas, pienas) ir pomidorais smile.gif

user posted image
Vaizdelis gal ir nekoks, bet man skanu, pirma karta valgiau, MB dare blush2.gif
Sanrema
Turėjau vištų širdelių :mirksiukas:Kadangi vis džiaugiuosi įsigijus garpuodį,padariau jame širdutes.Nu skanumėlis gavosi thumbup.gif 4u.gif
Širdutes pamarinavau keletą val.su česnaku,prieskoninem žolelėm,druska,majonezu.Susipjausčiau šiaudeliais kopūstus, morkas.Daržoves taip pat pamaišiau su krapais, petražolėm(galima kas patinka ar kas yra),truputį padruskinau, šiek tiek uždengus palaikiau.
Po to į apatinį inda garpuodyje suverčiau širdeles,į antrą kopūstienę.Bulviu nenorėjom.Skanu labai drinks_cheers.gif Kas nori gali gietines ar kečupo užsidėt.Paprasta,nebrangu ir labai skanu ax.gif
Redvita
O man skaniausia - kai paprastai pakepinu su miltais. Ir greitai ir skanu. Kiek kartų bandžiau visokius troškinimo būdus, gaunasi kažkokia košieliena, nieks nevalgo. biggrin.gif
regna
Širdutes gerai išplauti pamerkti obuolių sultyse ,su kariu,ir svogūnais.Išėmus nusausinti ir sumautiant medinių iešmelių,kartu su svogūnais,aptepti aliejumi.Kepti orkaitėje keptuvėje ant grotelių.Retsykiais patepti aliejimi.
Valgyti su kuskuso koše ir turimomis salotomis.
angi
mano vyras daro labai paprastai blush2.gif
nesaldytas nuplauna, deda i keptuve su alyvuogiu aliejum, paprieskuoniuoja, ir ant mazos ugnies su dangciu kepa. i pabaiga prideda svoguniuku, ir siek tiek keciupo. galima manau ir grietines. na man tai patinka. gal ne paciuos minksciausios gaunas (lyginant su troskintom), bet tikrai ne kietos 4u.gif

dar skonu i sriubyte kopustu imest mirksiukas.gif
Moske
mano seimai patinka guliasas su sirdelemis thumbup.gif
brunetė
QUOTE(Redvita @ 2009 03 21, 16:18)
O man skaniausia - kai paprastai pakepinu su miltais. Ir greitai ir skanu. Kiek kartų bandžiau visokius troškinimo būdus, gaunasi kažkokia košieliena, nieks nevalgo.  biggrin.gif
*


Man irgi taip skanu - miltuose appvoliot ir paprieskoniuot. Tik as dar vandens ipilu, kad pasitroskintu... Ir issitroskina thumbup.gif
*Selma*
mano seimynai megstamiausia vermiseliu sriubyte su sirdelemis, galima pagalvoti, kad net sriuba valgo tik del sirdeliu lotuliukas.gif
S.N.A.S
QUOTE(mamyte# @ 2009 03 28, 20:29)
mano seimynai megstamiausia vermiseliu sriubyte su sirdelemis, galima pagalvoti, kad net sriuba valgo tik del sirdeliu  lotuliukas.gif
*


bigsmile.gif vaikystėj aš irgi svaigau nuo šitos sriubos. priežastis to - širdelės, o sriuba? sriuba ir likdavo sriuba.. dar kakliukai sriuboje man imponuodavo wub.gif
bet šimtą metų tokių dalykų nevalgius, nes MB nemėgsta.. bet jaučiu sjausiu aš į jo noriu/nenoriu ir išsivirsiu širdelių sriubos biggrin.gif
AkvileZ
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 07 14, 21:17)
bigsmile.gif vaikystėj aš irgi svaigau nuo šitos sriubos. priežastis to - širdelės, o sriuba? sriuba ir likdavo sriuba.. dar kakliukai sriuboje man imponuodavo wub.gif 
bet šimtą metų tokių dalykų nevalgius, nes MB nemėgsta.. bet jaučiu sjausiu aš į jo  noriu/nenoriu ir išsivirsiu širdelių sriubos biggrin.gif
*



Gal galėtumėt šios sriubos receptu pasidalinti? Pas mane kameroj yra pora kilogramu sirdeliu ax.gif reik kažkaip sunaudoti.
Zubriuka
Mano "studentavimo" laiku receptas:

I troskintuvus (turejau tokius senoviskus, molinius, kiekviena mama tokius turedavo matyt... tokie kur tik viena porcija telpa) ant dugno per pora pirstu pridedi vistos sirdeliu (pries tai isvoliotu prieskoniuose), tada krauni bulviu sluoksni, tada morku sluoksni ant virsaus... Viska pabarstai bulviu prieskoniais (pili ju ant morku, bet po to jie "issivaiksto") ir pili vandens (kad neapsemtu visiskai, bet jau matytusi, kad yra), uzdengi ir i orkaite kokiai valandai...
Po to tooooks gardumelis, mmm. Ir be galo paprasta.. As dar grietines isidedavau pries valgant.
Realiai suvartoji kokius 300 g. sirdeliu, apie 3 bulves ir 2 morkas dviems zmonems
4u.gif
due drops
Apverdu (is sultinio iseina puiki sriubyte),paskui patroskinu su pievagrybiais ir grietine.Valgom su ryziais
MO
QUOTE(Zubriuka @ 2010 05 28, 20:26)
Mano "studentavimo" laiku receptas:

I troskintuvus (turejau tokius senoviskus, molinius, kiekviena mama tokius turedavo matyt... tokie kur tik viena porcija telpa) ant dugno per pora pirstu pridedi vistos sirdeliu (pries tai isvoliotu prieskoniuose), tada krauni bulviu sluoksni, tada morku sluoksni ant virsaus... Viska pabarstai bulviu prieskoniais (pili ju ant morku, bet po to jie "issivaiksto") ir pili vandens (kad neapsemtu visiskai, bet jau matytusi, kad yra), uzdengi ir i orkaite kokiai valandai...
Po to tooooks gardumelis, mmm. Ir be galo paprasta.. As dar grietines isidedavau pries valgant.
Realiai suvartoji kokius 300 g. sirdeliu, apie 3 bulves ir 2 morkas dviems zmonems
4u.gif
*


dėkui už receptuką,kaip tik šiandien arba ryt išbandysiu drinks_cheers.gif tik aš tokių molinių indelių neturiu,bandysiu stikliniam inde,gal išeis g.gif
Anajoana
Nu pirma kart gyvenime gaminsiu siandien sirdeles ir as smile.gif 4u.gif kadangi is darbo grizdama pamirsau uzeit i parduotuve grietines, tai neisivaizduoju ka gaminsiu smile.gif bet va iskilo klausimas, o kam jus tas sirdeles mirkot ? ar taip reikia ? nes as nuplovus is kart i puoda sumeciau virt ..... blush2.gif
Spyglys83
Aš vakar pirmą kartą troškinau širdeles, pirmiausiai truputį jas pamirkiau, po to truputį nuviriau, perploviau, perpjoviau per pusę, per tą laiką susipjausčiau svogūną, sutarkavau morką, daržoves pakepinau su prieskoniais ir džiovintais grybais po to į keptuvę suverčiau širdeles, patroškinau, įdėjau daugiau prieskonių ir grietinės, gale miltais patirštinau padažą ir jau baigus troškinti užbėriau petražolių ir krapukų, valgysim su bulvytėm, na man tikrai labai skanu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.