yra tema, kokius vaistus ar masazus daryti... as klausiu ar duoti kokius vaistus ar tiesiog islaukti ta diegliuku perioda
PIRMOJI TEMA
Jus duodat kokius nors lasiukus nuo skausmo ? Ar laukiat tiesiog kol praeis skausmas savaime?
yra tema, kokius vaistus ar masazus daryti... as klausiu ar duoti kokius vaistus ar tiesiog islaukti ta diegliuku perioda PIRMOJI TEMA
Naudojau Espumizano lašiukus diegliukams malšinti, ten instrukcijoje nurodyta ,kad jis tinka kūdikiams nuo gimimo ir pateikiama info kaip vartoti.Mums padėjo,naudojom apie 3 mėn.
pradet patariu nuo labai geru vaistuku simplex sab jie stipresni kjazkiek nei espumizanas . as lasindavau tiesiai i buteliuka kai mazylis 3men buvo, labai gerai padedavo, pamasazuok pilveli
Pamegink smectos tik pirma su savo daktaryte pasitark.
pasidalinsiu ir as savo patirtim
neapsikentusi paskambinau pazystamai i JAV ir ji man prisiunte vaistuku nuo pilvuko putimo. Sudetis ju visu panasi- ir tu isgirtuju Colic Calm ir tu, kur gavau- krapai, imbieras, ramuneles ir tt. Na ir ka- mergyte vakar miegojo ir dabar miega visa dienele, nebesirango, nebeverkia va situos turime: http://gentlenaturals.com/products/tummy_soother.cfm
gyvenu anglijoj, isbandziau ir espumisana, ir dar 2 rusys anglisku lasiuku, niekas nepadejo, vaikas kaip raites is skausmo taip ir toliau raites
http://www.mamosdienorastis.lt/index.php?id=k-u-masazas "Kai kada jau vos kelių savaičių naujagimį pradeda kankinti pilvo spazmai. Pilvuko masažas padeda sušvelninti kūdikėlį kamuojančius dieglius. Jį rekomenduojama atlikti 15-30 min. po maitinimo, kol maistas žarnyne intensyviai juda. Šiltu rankos delnu sukamaisiais judesiais (pagal laikrodžio rodyklę) švelniai glostykite nedidelį ratuką apie bambą. Palaipsniui glostantys judesiai virsta lengvu spaudimu, skatinančiu pilvo raumenų susitraukimą. Pilvuko masažo trukmė 2-4 minutės. Jei mažylis vis dar neramus, glostymas pakartojamas kelis kartus." jau 3 dienas darau masaziuka tiek diena, tiek nakti ir nereik mum jokiu lasiuku, su diegliukais kovojam naturaliu budu tai kad as pries lasiukus
Mums nieks nepadeda jau kai uzeina,nei sab simplex nei espumizanas,tai nustojom juos vartot,nes be prasmiska kisti vaikui,laukiam kol praeis,masazuojam ,glaudziu prie savo pilvo nuogo jo pilveli tai iskart kakutis iseina.
QUOTE(solveiga @ 2008 08 07, 15:34) yra tema, kokius vaistus ar masazus daryti... as klausiu ar duoti kokius vaistus ar tiesiog islaukti ta diegliuku perioda yra jau tokia tema nepatingekit paieskoti, ten viskas rasoma kokius vaistus, kokius misinukas kiek laikti kas veiksminga kas nelabai ir t.t... sekmes
Su diegliukais labai vargom nuo 2 savaičių laiko. Išbandžiau visokiausias priemones. Reziume
Lašiukai. Daviau ir Espumizano, ir Sab Simplex. Mums asmeniškai geriau buvo Espumizanas. Bet kai nustojau duoti vaistus, vaikas lengviau pats išsibezda. Žinau, kas naudojo ir labiau vertino Sab'ą, bet nutraukus pastebėjo lygiai tą patį, kad vaikas lengviau bezda. O kuriuos lašiukus pasirinkti - kiekvienos mamos pasirinkimas, stebint, kurį medikamentą vaikas labiau toleruoja, ir kuris padeda. Pilvuko masažas. "Mechaninė" priemonė. Gal ir nieko būtų, jei vaikas ramiai pagulėtų, bet kai iš skausmo raitosi, tai ne kažin koks tas masažas gaunasi. Kažkiek geresnis efektas masažuojant su "Babynos" tepaliuku. Guldymas ant pilvelio. Gydytoja patarė prieš maitinimą pasiguldyti vaiką ant pilvuko, jei neguli ant lovos, galima pačiai atsigulus ant nugaros pasidėti vaikutį ant krūtinės. Irgi veiksminga priemonė, kažkiek mažiau kaupėsi dujos. Šildymas. Su lygintuvu pakaitintas vystyklas arba nedidelė puslytė (iš skystos druskos, tokia rusiška, žalia). Labiausia padėjusi priemonė nuo diegliukų. Vystyklo minusas tas, kad jis greitai atvėsta, o pūslytė išlieka šilta kelias valandas. Tokia vat mano patirtis. Gal kažkas irgi atsirinks
mums padedavo pasildyta vysniu kauliuku pagalvele
Mes irgi viska isbandem didziausias efektas buvo nuo gripewater sirupo
Mums gydytoja patare, kad kai prasideda diegliukai iseiti ilauka pasivaiksciot, cia reikalas isbandytas tikrai pasitvirtino. Jeigu tai buna vakare ir jau tamsu, ypac kai dabar greit temsta, tai tada einam maudytis, irgi labai netgi veiksminga.
O jeigu negalim nei to nei ano budo, tai tada espumizana arba sab simplex naudojam. Dar glaudziu prie savo pilvo ir nesioju, kazkiek nurimsta. Kai jau reikalas is vis beviltiskas, tada su fenu sildau pilveli- nusiramina greit, o ir garsas raminamai veikia
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=19147 cia galite pasiskaityti viskas nuo A iki Z parasyta sekmes
Sveikos,
na mus ir neramina pilvukas beveik nuo gimimo
Sveikos,
Ar gali pilvuką pūsti nuo mišinukuose esančių PREBIOTIKŲ Valgėm Aptamil 1, po to Aptamil HA1, o dabar Aptamil Pepti, bet nuo visų pučia QUOTE(Puk @ 2008 10 11, 14:05) Sveikos, Ar gali pilvuką pūsti nuo mišinukuose esančių PREBIOTIKŲ Valgėm Aptamil 1, po to Aptamil HA1, o dabar Aptamil Pepti, bet nuo visų pučia Vat šito nesu girdėjus...o gal reik bandyt mišinuką pakeisti...ta prasme ne Aptamil'ą duoti O tuos Colic calm užsakė man draugė, laukiu dabar kol atkeliaus
Na mes jau sita problemele isaugom, bet noriu pasidalint patirtim
Visu pirma didele klaida eksperimentuoti su misinukais(nezinojau ir dariau ta pati), kadangi vaikuciui reikia laiko prisitaikyt prie maistelio, o kai bandai vel ir vel kita, tai viskas is naujo... Sakoma dazniausiai vaikuciams pucia pilvukus iki 3-4men., tai mazdaug tam laikotarpy pradejau vis maziau lasint espumizano, kol visiskai apsiejom be jo...Dabar jau si problema nebekankina...
Ar gali pilvuką pūsti nuo mišinukuose esančių PREBIOTIKŲ
Valgėm Aptamil 1, po to Aptamil HA1, o dabar Aptamil Pepti, bet nuo visų pučia
sveikos mamytes,mano angeleliui tik 7 sav.ir mus kankina pivo diegliukai,ir kai jai uzspazmuoja pilveli pamelsta virsutine lupa,as klausiau gyd.man pasake kad cia nuo pilvo putymo.Ar tai tiesa esu baisiai sunerimus?Nes esu girdejus kad jei taip pamelsta tai kazkas gali but su sirdute.Atsiliepkit mamytes gal kam taip yra nutike.Aciu :verysad
Mano mazyliui pucia pilvuka. Kokius vaistus gerti ? Ka geraiu siulot ?
QUOTE(viktorija.vj @ 2008 11 19, 21:47) pucia turbut viseims maziukams o berniukams ypatingai sunkiai zarnynas tvarkos..maniskis irgi raitos kaip pasiutes ir steni vis...pirdulisniekaip neiseina bet naudojam espumisan'a ir pankoliu arbatele as pati geriu, va nuo tos arbatos tai saudom paskuj abu QUOTE(viktorija.vj @ 2008 11 19, 21:47) Siaip geriausia masazuoti laikrodzio rodykles kryptimi, as po masaziuko kojytes prilenkiu prie pilvuko - tai is karto dujos iseina ir ne tik o vaistai tai mums visai nepadejo Ai ir jei pati maitini reikia maista ziureti - kvieciai, zali vaisiai ddarzove skatina pilvo putima
na, cia toks neisvengiamas dalykelis, man paciai daznai pucia
tiesiog, kol supratau ir ismokau atpazint, kad maziukui pilvuka skauda... QUOTE(Zemiete @ 2008 11 25, 02:12) na, cia toks neisvengiamas dalykelis, man paciai daznai pucia tiesiog, kol supratau ir ismokau atpazint, kad maziukui pilvuka skauda... o man tai nei paciai nei vaikui espumisanas nepadejo QUOTE(Zuwytes @ 2008 11 23, 22:17) nezinau as del tos grieztos gimdyves dietos.. pati laikiausiu griezciausiai pirmus du menesius, o po konsultacijos su gydytoja pradejau ivairesni maista valgyt (beje ir tas pacias darzoves/vaisius apie kurias kalbi) vaikiukui tas putimas tikrai nepadidejo.. o kovojqam mes su putimu mankstelem, masaziukais. mums geriausiai veikia.
Mes perėjom per tą patį, diegliai būdavo tokie stiprūs,kad atrodė mažiukė iš skausmo tuoj pliš į daug dalių, po to prasibezdėdavo ir vėl iki sekančio spazmo. Pamėlsta, nes sulaiko kvėpavimą spazmo metu. Juk turbūt ir pačiai yra spazmavę pilvą, tikrai tuo metu sulaikai kvėpavimą. Rekomendacijos masažuoti pilvelį sukamaisiais judesiais pagal laikrodžio rodyklę, guldyti ant pilvelio, Espumizan lašiukai... bet mums niekas nepadėjo, vienitelis vaistas-laikas. Suėjus 12sav, apsiramino, ir pabezda lengviau ir kakoja..
Stiprybės, o ji tikrai reikalinga, kai matai kaip vaikui skauda, o padaryti nieko negali..
manau daugelis mamyciu isgyvena ta pati, nera del ko baimintis, tik leliuko gaila kad kankinasi, bet visas sitas praeina mums dar ir dabar suskauda pilveli bet jau nebetaip kaip pirmu menesiu, taip pat niekas nepadedavo, gerai sakai mamike, kad laikas geriausias vaistas
Pas mus taip pat buvo labai dideli pilvuko putimai,as taip pat patarciau pilvuka masazuoti sukamaisiais judesiais,as net kojytes lankstydavau prie pilvuko,kad lengviau iseitu dujos,taip pat migdydavau sau ant pilvo ja,kad jos pilvukas nuo manes gautu siluma ir stipriai nespazmuotu,kazkur skaiciau kad lygintuvu susildyta marle galima deti ant pilvuko-siluma nuima truputi didelius dieglius....espumizanas mums nepadejo visiskai....ilgai kentem tuos pilvuko putimus ...oj tai reikia daug istvermes ir kantrybes
Sveiki, del digliuku ir putimo tai daba ira labai geros zvakutes VIBRUKOL... Ir labai gerai pilvuka pamasazuoti... Sau ant pilvo paguldyti kad susiltu vaikas ... Daug cia galima sneket ....
as nesakau kad ten antibiotikai...tiesiog vistiek vaistas o ne vitaminas,kaip bebutu ar hemeopatinis ar ne....cia tik mano nuomone as sakau nededavau jokiu zvakuciu....
Nu as irgi ne kisau kas kart... Bet jeigu matau kad vaikas kankinasi ir visus baigia nukankint ....
QUOTE(ievaandreja @ 2008 11 19, 11:40) sveikos mamytes,mano angeleliui tik 7 sav.ir mus kankina pivo diegliukai,ir kai jai uzspazmuoja pilveli pamelsta virsutine lupa,as klausiau gyd.man pasake kad cia nuo pilvo putymo.Ar tai tiesa esu baisiai sunerimus?Nes esu girdejus kad jei taip pamelsta tai kazkas gali but su sirdute.Atsiliepkit mamytes gal kam taip yra nutike.Aciu :verysad Vyresėlei mano mėlynuodavo, kai labai užsiverkdavo. Nieko tokio, taip būna. Jei su širdim kas negerai, tai gydytojai pastebėtų. QUOTE(tvini @ 2008 11 28, 21:11) Viburcolis homeopatinis, kaip ir rašė Tik nepasakyčiau, kad labai padėdavo
nu jau gereja mums auga mano mazyte , uzeina kai rieciasi rekia bet niekas nepadeda jokie vaistai manau reikia islaukti kada isaugs,mes ne lt tai ir lanbai pergyvenu cia airijoj daktarai gali tik gyvulius gyditi,tai gausim pasa maziukei ir prmu reizu i lt pas daktarus profilaktiskai pasiziuret,nes cia kai nueini pas seimos gyd.tai jiems visada viskas gerai.....
KAi mazyle labai kankinasi, mes papuciam su fenu, lengva silto oro srovele, ji iskart nusiramina, nors nusuke srove i sali, supratom, kad ja ramina ir tas garsas
QUOTE(LaVitaea @ 2008 11 28, 17:10) manau daugelis mamyciu isgyvena ta pati, nera del ko baimintis, tik leliuko gaila kad kankinasi, bet visas sitas praeina mums dar ir dabar suskauda pilveli bet jau nebetaip kaip pirmu menesiu, taip pat niekas nepadedavo, gerai sakai mamike, kad laikas geriausias vaistas mus jie kamavo iki 3 menesiu, paskui kaip dingo su ta diena, daugiau ir nepasirode!!! labai gaila maziuku,aišku ir mamyciu gaila,nuomonei, kad laikas geriausias vaistas visiškai pritariu. QUOTE(kristegri @ 2008 12 04, 22:49) mus jie kamavo iki 3 menesiu, paskui kaip dingo su ta diena, daugiau ir nepasirode!!! labai gaila maziuku,aišku ir mamyciu gaila,nuomonei, kad laikas geriausias vaistas visiškai pritariu. Sianakt isitikinau, kad pilvelis visiskai reaguoja i tai ka valgo mamyte. Vakar truputi silkes uzvalgiau, tai mazyle net asarelemis verke, siand jau prisiviriau grikiu puoda
mum jokie espumizanai nepadejo
Zinau, kad dar kazkokie rusiski vaistukai yra, labai efektyvus. Tik beda, kad jie pas mus isimti is apyvartos
Mums du metukai, taciau iki siol pilvuka pucia(gal del to kad daznai kieteja vidurukai). Labiausiai padeda SAB Simplex ir ramuneliu arbata.
O kas tik neisbandyta, espumizanas - visiskas s....., viduriu lasiukai nelabai padejo, krapu, pankolio arbatos spazmus nuima, bet ne taip efektyviai kaip ramuneliu arbatyte.(svarbu kad silta butu). Bandziau masazus, sildymus - nepadeda Seip padeti pagerina ir linex kapsules. Skausmai naktim net neuzeidavo. Ryte vakare po viena kapsule, tai visa nakti ramu.
SAB Simplex
QUOTE(inusiukas @ 2008 10 08, 11:57) Sveikos, na mus ir neramina pilvukas beveik nuo gimimo Labutis visoms.Colic calm vaistuku pameginkit paprasyt tu kurios prekiauja JAV parduotuvese manau jos apsiimtu ju atsiust.
[quote=Zuwytes,2008 11 25, 12:26]
o man tai nei paciai nei vaikui espumisanas nepadejo [/quote/] na, matai, cia kaip kam, nes mums tai pakankamai puikiai su espumisanu tvarkosi. jis suardo duju burbuliukus, ir kas man pakankamai svarbu, jis nepatenka i krauja ir is leliuko organizmo salinasi nepakites. kudikio pilvukui, manau, tai pakankamai svarbu. o jums gal taip tiesiog sutapo, kad nepadejo, tik viena kart pabandet?
Mums espumisanas padejo. Ypac pries nakti - ramiau miegodavo
|