Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pilvo diegliai, pūtimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
solveiga
Jus duodat kokius nors lasiukus nuo skausmo ? Ar laukiat tiesiog kol praeis skausmas savaime? g.gif

yra tema, kokius vaistus ar masazus daryti... as klausiu ar duoti kokius vaistus ar tiesiog islaukti ta diegliuku perioda ax.gif

PIRMOJI TEMA
alisa1
Naudojau Espumizano lašiukus diegliukams malšinti, ten instrukcijoje nurodyta ,kad jis tinka kūdikiams nuo gimimo ir pateikiama info kaip vartoti.Mums padėjo,naudojom apie 3 mėn.
neringute22
pradet patariu nuo labai geru vaistuku simplex sab jie stipresni kjazkiek nei espumizanas . as lasindavau tiesiai i buteliuka kai mazylis 3men buvo, labai gerai padedavo, pamasazuok pilveli wub.gif
bitekanda
Pamegink smectos tik pirma su savo daktaryte pasitark.
Armando mamyte
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 07, 19:38)
pradet patariu nuo  labai geru vaistuku simplex sab jie stipresni kjazkiek nei espumizanas . as lasindavau tiesiai i buteliuka  kai mazylis  3men buvo, labai gerai padedavo, pamasazuok pilveli  wub.gif
*

drinks_cheers.gif ir as duodavau sab simplex, zymiai geraiunei espumizanas.. drinks_cheers.gif
brashke77
pasidalinsiu ir as savo patirtim smile.gif . Naudojom Espumisan'a- tas pats, kaip vanduo! nieko gero schmoll.gif
neapsikentusi paskambinau pazystamai i JAV ir ji man prisiunte vaistuku nuo pilvuko putimo. Sudetis ju visu panasi- ir tu isgirtuju Colic Calm ir tu, kur gavau- krapai, imbieras, ramuneles ir tt.
Na ir ka- mergyte vakar miegojo ir dabar miega visa dienele, nebesirango, nebeverkia thumbup.gif Ta pazystama is JAV labai uoli moteris, tai atsiunte 4 buteliukus; be to dar nuo dantuku skausmo, kai dygsta. Labai dziaugiames thumbup.gif Tik va siuntimas brangiai kainavo- ji sumokejo uz siuntima, ir as dar susimokejau atsiimdama doh.gif O Vilniaus teritorine muitine betikrindama isdraske pakuotes, perplese dezutes unsure.gif Tik tiek, kad buteliukai neatsukineti, laimei...
va situos turime:
http://gentlenaturals.com/products/tummy_soother.cfm
spicykimmy
gyvenu anglijoj, isbandziau ir espumisana, ir dar 2 rusys anglisku lasiuku, niekas nepadejo, vaikas kaip raites is skausmo taip ir toliau raites doh.gif kol neradau sito tinklapio
http://www.mamosdienorastis.lt/index.php?id=k-u-masazas
"Kai kada jau vos kelių savaičių naujagimį pradeda kankinti pilvo spazmai. Pilvuko masažas padeda sušvelninti kūdikėlį kamuojančius dieglius. Jį rekomenduojama atlikti 15-30 min. po maitinimo, kol maistas žarnyne intensyviai juda. Šiltu rankos delnu sukamaisiais judesiais (pagal laikrodžio rodyklę) švelniai glostykite nedidelį ratuką apie bambą. Palaipsniui glostantys judesiai virsta lengvu spaudimu, skatinančiu pilvo raumenų susitraukimą. Pilvuko masažo trukmė 2-4 minutės. Jei mažylis vis dar neramus, glostymas pakartojamas kelis kartus."
jau 3 dienas darau masaziuka tiek diena, tiek nakti ir nereik mum jokiu lasiuku, su diegliukais kovojam naturaliu budu clap.gif ir mazylis issibezda ir issikakoja be jokiu vaistuku pagalbos clap_1.gif thumbup.gif
tai kad as pries lasiukus schmoll.gif
ŠANTEL
Mums nieks nepadeda jau kai uzeina,nei sab simplex nei espumizanas,tai nustojom juos vartot,nes be prasmiska kisti vaikui,laukiam kol praeis,masazuojam ,glaudziu prie savo pilvo nuogo jo pilveli tai iskart kakutis iseina.
Agape
QUOTE(solveiga @ 2008 08 07, 15:34)
yra tema, kokius vaistus ar masazus daryti... as klausiu ar duoti kokius vaistus ar tiesiog islaukti ta diegliuku perioda  ax.gif
*

yra jau tokia tema nepatingekit paieskoti, ten viskas rasoma kokius vaistus, kokius misinukas kiek laikti kas veiksminga kas nelabai ir t.t... sekmes 4u.gif
gile:)
QUOTE(stankeviciene @ 2008 08 28, 22:30)
drinks_cheers.gif  ir as duodavau sab simplex, zymiai geraiunei espumizanas.. drinks_cheers.gif
*

Mes irgi si vaista davem,nes jo organizmas nepasisvina, priesingai nei espumizana.
Linarte
Su diegliukais labai vargom nuo 2 savaičių laiko. Išbandžiau visokiausias priemones. Reziume
Lašiukai. Daviau ir Espumizano, ir Sab Simplex. Mums asmeniškai geriau buvo Espumizanas. Bet kai nustojau duoti vaistus, vaikas lengviau pats išsibezda. Žinau, kas naudojo ir labiau vertino Sab'ą, bet nutraukus pastebėjo lygiai tą patį, kad vaikas lengviau bezda. O kuriuos lašiukus pasirinkti - kiekvienos mamos pasirinkimas, stebint, kurį medikamentą vaikas labiau toleruoja, ir kuris padeda.
Pilvuko masažas. "Mechaninė" priemonė. Gal ir nieko būtų, jei vaikas ramiai pagulėtų, bet kai iš skausmo raitosi, tai ne kažin koks tas masažas gaunasi. Kažkiek geresnis efektas masažuojant su "Babynos" tepaliuku.
Guldymas ant pilvelio. Gydytoja patarė prieš maitinimą pasiguldyti vaiką ant pilvuko, jei neguli ant lovos, galima pačiai atsigulus ant nugaros pasidėti vaikutį ant krūtinės. Irgi veiksminga priemonė, kažkiek mažiau kaupėsi dujos.
Šildymas. Su lygintuvu pakaitintas vystyklas arba nedidelė puslytė (iš skystos druskos, tokia rusiška, žalia). Labiausia padėjusi priemonė nuo diegliukų. Vystyklo minusas tas, kad jis greitai atvėsta, o pūslytė išlieka šilta kelias valandas.

Tokia vat mano patirtis. Gal kažkas irgi atsirinks mirksiukas.gif
MaGre
mums padedavo pasildyta vysniu kauliuku pagalvele 4u.gif (pirkom Eurovaistinej)
pukuotukas
Mes irgi viska isbandem didziausias efektas buvo nuo gripewater sirupo smile.gif ir labai neblogai su siltu fenu i pilvuka papusti nuo silumos ir garso mazyle tuoj uzmigdavo smile.gif
saidutea
Musu maziukei vienintelis budas kas padeda tai kai laiveliu pasupuoji,panesioji.o tie lasiukai tai net nezinau ar padeda gal kazkiek ir mazina ta pilvo putima.bet jei jau labai skauda tai nieks nepadeda blink.gif
user posted image
gintute3
Mums gydytoja patare, kad kai prasideda diegliukai iseiti ilauka pasivaiksciot, cia reikalas isbandytas tikrai pasitvirtino. Jeigu tai buna vakare ir jau tamsu, ypac kai dabar greit temsta, tai tada einam maudytis, irgi labai netgi veiksminga.

O jeigu negalim nei to nei ano budo, tai tada espumizana arba sab simplex naudojam. Dar glaudziu prie savo pilvo ir nesioju, kazkiek nurimsta. Kai jau reikalas is vis beviltiskas, tada su fenu sildau pilveli- nusiramina greit, o ir garsas raminamai veikia smile.gif
Agape
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=19147 cia galite pasiskaityti viskas nuo A iki Z parasyta sekmes 4u.gif o jei neatidarys iveskite per google baisuliniai pilvuko diegliai ten rasi labai daug mamyciu patarimu kaip ir ka daryti sekmes 4u.gif
MaGre
QUOTE(pukuotukas @ 2008 09 22, 16:24)
ir labai neblogai su siltu fenu i pilvuka papusti nuo silumos ir garso mazyle tuoj uzmigdavo smile.gif
*

tik sita tai labai atsargiai daryt reikia nes gali ir nudegti doh.gif
inusiukas
Sveikos,

na mus ir neramina pilvukas beveik nuo gimimo verysad.gif noriu ir aš parsisiūsti tų Colic Calm, tačiau neturiu pažįstamų JAV...gal netyčia kuri turit daugiau jų parsisiuntusios?
Puk
Sveikos,

Ar gali pilvuką pūsti nuo mišinukuose esančių PREBIOTIKŲ g.gif
Valgėm Aptamil 1, po to Aptamil HA1, o dabar Aptamil Pepti, bet nuo visų pučia doh.gif
inusiukas
QUOTE(Puk @ 2008 10 11, 14:05)
Sveikos,

Ar gali pilvuką pūsti nuo mišinukuose esančių PREBIOTIKŲ g.gif
Valgėm Aptamil 1, po to Aptamil HA1, o dabar Aptamil Pepti, bet nuo visų pučia doh.gif
*

Vat šito nesu girdėjus...o gal reik bandyt mišinuką pakeisti...ta prasme ne Aptamil'ą duoti g.gif

O tuos Colic calm užsakė man draugė, laukiu dabar kol atkeliaus smile.gif Tada parašysiu kaip mums jų poveikis
Ingutea_2
Na mes jau sita problemele isaugom, bet noriu pasidalint patirtim smile.gif
Visu pirma didele klaida eksperimentuoti su misinukais(nezinojau ir dariau ta pati), kadangi vaikuciui reikia laiko prisitaikyt prie maistelio, o kai bandai vel ir vel kita, tai viskas is naujo... verysad.gif Espumisana naudojom ir mes, duodavau lasiuku kai pastebedavau, kad pucia pilvuka ir uzeina tie spazmai, bet is ju jokios naudos nebuvo, sugirdydavau ir kelias dozes ir nieko, nes mano manymu kai ispusdavo, tai jau saukstai po pietu... rolleyes.gif O veliau pradejau profilaktiskai i kiekviena buteliuka pieno lasinti espumizana ir viskas thumbup.gif
Sakoma dazniausiai vaikuciams pucia pilvukus iki 3-4men., tai mazdaug tam laikotarpy pradejau vis maziau lasint espumizano, kol visiskai apsiejom be jo...Dabar jau si problema nebekankina... lotuliukas.gif Na o tiksliau, tai ji mazai ir kankino-tol kol kaskart nepradejau lasint espumizano... smile.gif
tvini
Ar gali pilvuką pūsti nuo mišinukuose esančių PREBIOTIKŲ
Valgėm Aptamil 1, po to Aptamil HA1, o dabar Aptamil Pepti, bet nuo visų pučia

4u.gif Probiotikai kaip tik nuo pilvo putimo apsaugo,siaip ir mums buvo ta problemele,vaikutis uzmigdavo tik paguldytas ant mano ar vyro pilvo...siaip kojytes lankstydavau kaip varlytei,kad dujos lengviau iseitu,masazuodavau pilvuka, espumizanas kudikiams visai neveiksmingas mums buvo, pradzioje gerem similaca-jis visai netiko, poto pradejom Milumil- si misinuka geriam iki siol bet jau tas kuris tinka iki 3 metuku dabar musu racione....dar sake kazkokie vamzdeliai yra kad dujos lengviau pasisalintu,bet tai negerai,nes vaikutis pripranta ir pats nebenori stengtis steneti duju....zodziu tai reikia isgyventi...
ievaandreja
sveikos mamytes,mano angeleliui tik 7 sav.ir mus kankina pivo diegliukai,ir kai jai uzspazmuoja pilveli pamelsta virsutine lupa,as klausiau gyd.man pasake kad cia nuo pilvo putymo.Ar tai tiesa esu baisiai sunerimus?Nes esu girdejus kad jei taip pamelsta tai kazkas gali but su sirdute.Atsiliepkit mamytes gal kam taip yra nutike.Aciu :verysad
viktorija.vj
Mano mazyliui pucia pilvuka. Kokius vaistus gerti ? Ka geraiu siulot ?
mama ciole
QUOTE(viktorija.vj @ 2008 11 19, 21:47)
*

pucia turbut viseims maziukams o berniukams ypatingai sunkiai zarnynas tvarkos..maniskis irgi raitos kaip pasiutes ir steni vis...pirdulisniekaip neiseina bet naudojam espumisan'a ir pankoliu arbatele as pati geriu, va nuo tos arbatos tai saudom paskuj abu thumbup.gif
Zuwytes
*

Siaip geriausia masazuoti laikrodzio rodykles kryptimi, as po masaziuko kojytes prilenkiu prie pilvuko - tai is karto dujos iseina ir ne tik blush2.gif biggrin.gif ir ant pilvuko vis guldau, bet reikia ant kietesnio pavirsiaus.
o vaistai tai mums visai nepadejo schmoll.gif
Ai ir jei pati maitini reikia maista ziureti - kvieciai, zali vaisiai ddarzove skatina pilvo putima 4u.gif
Zemiete
na, cia toks neisvengiamas dalykelis, man paciai daznai pucia smile.gif tai ir sau naudoju espumisana, tik , aisku, suaugusiems. o maziukui tai espumisano lasiukus smile.gif
tiesiog, kol supratau ir ismokau atpazint, kad maziukui pilvuka skauda...
Zuwytes
QUOTE(Zemiete @ 2008 11 25, 02:12)
na, cia toks neisvengiamas dalykelis, man paciai daznai pucia smile.gif tai ir sau naudoju espumisana, tik , aisku, suaugusiems. o maziukui tai espumisano lasiukus smile.gif
tiesiog, kol supratau ir ismokau atpazint, kad maziukui pilvuka skauda...
*

o man tai nei paciai nei vaikui espumisanas nepadejo schmoll.gif
Petit Petit
QUOTE(Zuwytes @ 2008 11 23, 22:17)
Ai ir jei pati maitini reikia maista ziureti - kvieciai, zali vaisiai ddarzove skatina pilvo putima  4u.gif
*

nezinau as del tos grieztos gimdyves dietos.. pati laikiausiu griezciausiai pirmus du menesius, o po konsultacijos su gydytoja pradejau ivairesni maista valgyt (beje ir tas pacias darzoves/vaisius apie kurias kalbi) vaikiukui tas putimas tikrai nepadidejo.. o kovojqam mes su putimu mankstelem, masaziukais. mums geriausiai veikia. smile.gif
Katukė
Mes perėjom per tą patį, diegliai būdavo tokie stiprūs,kad atrodė mažiukė iš skausmo tuoj pliš į daug dalių, po to prasibezdėdavo ir vėl iki sekančio spazmo. Pamėlsta, nes sulaiko kvėpavimą spazmo metu. Juk turbūt ir pačiai yra spazmavę pilvą, tikrai tuo metu sulaikai kvėpavimą. Rekomendacijos masažuoti pilvelį sukamaisiais judesiais pagal laikrodžio rodyklę, guldyti ant pilvelio, Espumizan lašiukai... bet mums niekas nepadėjo, vienitelis vaistas-laikas. Suėjus 12sav, apsiramino, ir pabezda lengviau ir kakoja..
Stiprybės, o ji tikrai reikalinga, kai matai kaip vaikui skauda, o padaryti nieko negali.. 4u.gif
LaVitaea
manau daugelis mamyciu isgyvena ta pati, nera del ko baimintis, tik leliuko gaila kad kankinasi, bet visas sitas praeina mums dar ir dabar suskauda pilveli bet jau nebetaip kaip pirmu menesiu, taip pat niekas nepadedavo, gerai sakai mamike, kad laikas geriausias vaistas smile.gif
tvini
Pas mus taip pat buvo labai dideli pilvuko putimai,as taip pat patarciau pilvuka masazuoti sukamaisiais judesiais,as net kojytes lankstydavau prie pilvuko,kad lengviau iseitu dujos,taip pat migdydavau sau ant pilvo ja,kad jos pilvukas nuo manes gautu siluma ir stipriai nespazmuotu,kazkur skaiciau kad lygintuvu susildyta marle galima deti ant pilvuko-siluma nuima truputi didelius dieglius....espumizanas mums nepadejo visiskai....ilgai kentem tuos pilvuko putimus ...oj tai reikia daug istvermes ir kantrybes ax.gif
ZiGi
Sveiki, del digliuku ir putimo tai daba ira labai geros zvakutes VIBRUKOL... Ir labai gerai pilvuka pamasazuoti... Sau ant pilvo paguldyti kad susiltu vaikas ... Daug cia galima sneket .... blush2.gif
tvini
ax.gif oi as su tom zvakutem nekisau niekur,nei kai kankinomes kai dantys dygo nei taip...k=kur galima isvengti visos tos chemijos jos geriau isvengti...na cia tik mano nuomone blush2.gif
ZiGi
ax.gif Tai cia homeopatines zvakutes... Be antibiotiku, tai neturetu buti keiksmingos
tvini
as nesakau kad ten antibiotikai...tiesiog vistiek vaistas o ne vitaminas,kaip bebutu ar hemeopatinis ar ne....cia tik mano nuomone as sakau nededavau jokiu zvakuciu....
ZiGi
Nu as irgi ne kisau kas kart... Bet jeigu matau kad vaikas kankinasi ir visus baigia nukankint .... ax.gif tai kam reik...
gielux
QUOTE(ievaandreja @ 2008 11 19, 11:40)
sveikos mamytes,mano angeleliui tik 7 sav.ir mus kankina pivo diegliukai,ir kai jai uzspazmuoja pilveli pamelsta virsutine lupa,as klausiau gyd.man pasake kad cia nuo pilvo putymo.Ar tai tiesa esu baisiai sunerimus?Nes esu girdejus kad jei taip pamelsta tai kazkas gali but su sirdute.Atsiliepkit mamytes gal kam taip yra nutike.Aciu  :verysad
*

Vyresėlei mano mėlynuodavo, kai labai užsiverkdavo. Nieko tokio, taip būna. Jei su širdim kas negerai, tai gydytojai pastebėtų.

QUOTE(tvini @ 2008 11 28, 21:11)
ax.gif oi as su tom zvakutem nekisau niekur,nei kai kankinomes kai dantys dygo nei taip...k=kur galima isvengti visos tos chemijos jos geriau isvengti...na cia tik mano nuomone  blush2.gif
*

Viburcolis homeopatinis, kaip ir rašė mirksiukas.gif jo sudėtinės dalys yra žolinės (ramunėlės, gyslotis ir t.t.).

Tik nepasakyčiau, kad labai padėdavo g.gif . Nieko, iššaugsit ir praeis 4u.gif
ievaandreja
nu jau gereja mums auga mano mazyte , uzeina kai rieciasi rekia bet niekas nepadeda jokie vaistai manau reikia islaukti kada isaugs,mes ne lt tai ir lanbai pergyvenu cia airijoj daktarai gali tik gyvulius gyditi,tai gausim pasa maziukei ir prmu reizu i lt pas daktarus profilaktiskai pasiziuret,nes cia kai nueini pas seimos gyd.tai jiems visada viskas gerai..... mad.gif
jurrrge
KAi mazyle labai kankinasi, mes papuciam su fenu, lengva silto oro srovele, ji iskart nusiramina, nors nusuke srove i sali, supratom, kad ja ramina ir tas garsas 4u.gif O vaistai jokie nepadeda. Kaip ir sunku suprasti, i koki mamos suvalgyta maisteli vaikucio pilvelis reaguoja labiau... Tiesiog kartais nevalgai nieko toio, o mergyte puse nakties prasikankina, o kartais ir gazuoto isgeriu, ir ramu
kristegri
QUOTE(LaVitaea @ 2008 11 28, 17:10)
manau daugelis mamyciu isgyvena ta pati, nera del ko baimintis, tik leliuko gaila kad kankinasi, bet visas sitas praeina mums dar ir dabar suskauda pilveli bet jau nebetaip kaip pirmu menesiu, taip pat niekas nepadedavo, gerai sakai mamike, kad laikas geriausias vaistas smile.gif
*

mus jie kamavo iki 3 menesiu, paskui kaip dingo su ta diena, daugiau ir nepasirode!!! labai gaila maziuku,aišku ir mamyciu gaila,nuomonei, kad laikas geriausias vaistas visiškai pritariu.
jurrrge
QUOTE(kristegri @ 2008 12 04, 22:49)
mus jie kamavo iki 3 menesiu, paskui kaip dingo su ta diena, daugiau ir nepasirode!!! labai gaila maziuku,aišku ir mamyciu gaila,nuomonei, kad laikas geriausias vaistas visiškai pritariu.
*

Sianakt isitikinau, kad pilvelis visiskai reaguoja i tai ka valgo mamyte. Vakar truputi silkes uzvalgiau, tai mazyle net asarelemis verke, siand jau prisiviriau grikiu puoda thumbup.gif
Inesiuuu
mum jokie espumizanai nepadejo schmoll.gif tik dar labiau nuo jo doh.gif tai biski ramuneliu arbatos silpnos daviau tam pilvukui nuramint. paskui atsisakiau pieno produktu ir thumbup.gif buvo sunku,kazkaip pasiryzau pabandyt. dabar tik retkarciais ko paragauju. maitinu MP. israse bifolaco, kai tik sugirdau tai bezda doh.gif
jurrrge
Zinau, kad dar kazkokie rusiski vaistukai yra, labai efektyvus. Tik beda, kad jie pas mus isimti is apyvartos
jurgita112
Mums du metukai, taciau iki siol pilvuka pucia(gal del to kad daznai kieteja vidurukai). Labiausiai padeda SAB Simplex ir ramuneliu arbata. thumbup.gif Tik uzejus skausmui suduodu viska, tai skausmas aprimsta jau po 5-7 minuciu ir vel saldziai uzmiega.
O kas tik neisbandyta, espumizanas - visiskas s....., viduriu lasiukai nelabai padejo, krapu, pankolio arbatos spazmus nuima, bet ne taip efektyviai kaip ramuneliu arbatyte.(svarbu kad silta butu). Bandziau masazus, sildymus - nepadeda doh.gif
Seip padeti pagerina ir linex kapsules. Skausmai naktim net neuzeidavo. Ryte vakare po viena kapsule, tai visa nakti ramu. drinks_cheers.gif
tvini
SAB Simplex 4u.gif o kokia j otiksli paskirtis?idomu butu suzinoti...
norkuniene
*

krapu arbatele thumbup.gif
bitekanda
QUOTE(inusiukas @ 2008 10 08, 11:57)
Sveikos,

na mus ir neramina pilvukas beveik nuo gimimo verysad.gif noriu ir aš parsisiūsti tų Colic Calm, tačiau neturiu pažįstamų JAV...gal netyčia kuri turit daugiau jų parsisiuntusios?
*

Labutis visoms.Colic calm vaistuku pameginkit paprasyt tu kurios prekiauja JAV parduotuvese manau jos apsiimtu ju atsiust.
Zemiete
[quote=Zuwytes,2008 11 25, 12:26]
o man tai nei paciai nei vaikui espumisanas nepadejo schmoll.gif
*

[/quote/]

na, matai, cia kaip kam, nes mums tai pakankamai puikiai su espumisanu tvarkosi. jis suardo duju burbuliukus, ir kas man pakankamai svarbu, jis nepatenka i krauja ir is leliuko organizmo salinasi nepakites. kudikio pilvukui, manau, tai pakankamai svarbu.
o jums gal taip tiesiog sutapo, kad nepadejo, tik viena kart pabandet?
Benita
Mums espumisanas padejo. Ypac pries nakti - ramiau miegodavo thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.