Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: nesugeba pati save užimti
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
alinka
padekit, nes is tikro pasidare problema. pilnas kambarys geriausiu zaislu (suprantu, kad gal ir perdaug) tachiau dienas, kai neeina i darzeli praleidzia vaikschiuodama paskuj mane arba tiesiog ramstydama sienas, guledama ant fotelio. gali mulitkus ziureti, bet juk neleisiu jai ziureti ju istisas paras. valandike kita leidziu.
jei pati inicijuoju zaidima -tai mielai zaidzia, bet pati nesugeba saves uzimti

dazreli pradejo lankyti pries pora menesiu. ten tokia pat problema -visi vaikai kruvoj, ir mano ema viena ant suoliuko. aukletoja sako -reikalauja perdaug individualaus demesio, o darzelyje tai neimanoma

galima problemos priezastis -tai 8-iu menesiu brolis, kuris dabar atima daug mano demesio -atitinkamai dukrai jo sumazejo. bet matant kaip zaidziai kit vaikai man pavydas ima...

daznai nesusivaladau, rekiu -eik pati pazaisk, uztenka mane terorizuoti. suprantu, kad tai nepades. bet kaip tinkamai skatinti? as su mielu noru zaischiausu ja istisas dienas. bet manau jai tik bus sunkiau nuo to ateityje, kad visiska nemoka savarankiskai inicijuoti zaidimo ir ji pazaisti.
Papildyta:
nepripratus prie loptopo klaviaturos -nepataikau smile.gif
linuxox
yra tokia tema kuo uzimti vaikucius,pasiskaitinek,ir tikrai rasi,ten yra nuorodu i internetinius psl.kur gali atspausdinti ivairiu personazu,ir duoti spalvinti
Lotyna
Na, maniskis irgi neturi kuo uzsiimti, tai burzgina masineles is vieno kampo i kita.. Dar lavinamaji vaikiska laptopa nupirkau, kartais raideles padelioja ten.. ax.gif O siaip irgi vienas nelabai nori zaisti
Sirvita
QUOTE(linuxox @ 2008 11 20, 10:58)
yra tokia tema kuo uzimti vaikucius,pasiskaitinek,ir tikrai rasi,ten yra nuorodu i internetinius psl.kur gali atspausdinti ivairiu personazu,ir duoti spalvinti
*

mano vaiku "iki lempos" spalvinimas sad.gif namuose visos spalvinimo knygutes yra nenuspalvintos, tik uzduoteles atliktos ir viskas. Beprasmiska jas kisti, jei vaikui net neidomu schmoll.gif
Jam labiau patinka su akvarele piesti smile.gif 5-10 min doh.gif
Manasis taip pat trinasi aplink sijona ir nemoka uzsiimti pats.
Zaislai net nekliudomi dezeje guli, as juos po truputi i rusi nesu, bet ziuriu jis ju net nepasigenda blink.gif nebent kai is rusio atgal sugryzta, tai kuisimosi po maisa ir dziaugsmo buna beveik valandai clap.gif
Pagrindiniai zaislai, kurie ji domina: daug mazyciu masineliu, krepsinio rinkinys, piesimo lenta (piesiama su kreida), puzliai, knygutes, kuprines, plastelinas.
Ruti
Visai neseniai peskaiciau psichologu komentarus, kad butent siame amziuje, 4-6 m., vaikams reikia zaidimu draugo, t.y. kito zmogaus, su kuriuo jis zaidzia. Tai gali buti jo bendraamzis, o gali buti ir vienas is tevu. Taciau vieni sio amziaus vaikai beveik nieko nedaro, jiems reikia draugijos mirksiukas.gif Maniskis lygiai taip pat laksto visa diena is paskos (kai suserga ir nevedu i darzeli) ir klausia, ka dabar veiksim, o dabar, o paskui? doh.gif Vienas nebent filmukus ziuri lotuliukas.gif
Sirvita, manau, taviskis piestu ir spalvintu, jei tu ta darytum kartu su juo mirksiukas.gif As buvau priversta su vandeniniais dazais nupiesti visus Mikes Pukuotuko draugus doh.gif Darbo turejom abu gerai pusei dienos, bet vaikui labai patiko thumbup.gif Ir visai nesvarbu mamos gabumai sioje srityje mirksiukas.gif
Taip kad kuri laika teks zaisti kartu su vaiku mirksiukas.gif Aisku, sios problemos nera tuose namuose, kur auga du ar daugiau panasaus amziaus vaiku. Jie zaidzia tarpusavyje ir tada jiems tevai nereikalingi kaip zaidimu partneriai.
laumele
mano merginai 1m.8men. tai ji irgi viaiksto isikibus man i koja . valgyti gaminam kartu . as mezgu ar papuosalus gaminu o ji irgi bando . gaunasi darbas kaip zaidimas . tik kantrybes dauuuuuug reikia .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.