Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vaikas vežimėlyje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
AGFA
Nesuprantu niekaip tokio žmonių elgesio. Susikelia didžiausius vaikus į vežimėlius skirtus maisto produktams ir transliuoja po prekybos centrus. Vaikas rangosi, netelpa, kojas kelia per kraštą. Nu ir į ką tai panašu. Reikia pagalvoti ir apie švarą. Su batais išmindžiojam visokiausią brudą, poto keliam vaikus į vežimėlius ir dar kraunam maisto produktus. Prikalkit mane prie sienos, bet kiekvieną kartą kai pamatau tokį vaizdelį norisi pravesti paskaita apie švarą.
vvandene
nematau čia jau tokio didelio blogumo...tiesiog žinau, kad su vaikais tose parduotuvėse vargas būna, tai žmonės ir sukelia į vežimus, kad niekur nelakstytų, prekių nevartytų ir t.t.
AGFA
NU KUR GI NE. VAIKAS PRODUKTUS APSPARDO, O PARĖJĘS NAMO LYG NIEKUR NIEKO APSIŽIOJĘS PIENO BUTELĮ GERIA, O GAL KOKĮ BANANĄ VALGO. NEŽINAU, AŠ TAI LABAI PRIEŠ. MAŽIUKAMS YRA IR VEŽIMĖLIUOSE GULTUKAI, ATVERČIAMI ATLOŠAI ATSISĖST, DIDESNIEMS MAŠINĖLĖS. O KOKS PENKIAMETIS TAI GAL JAU IR TURĖTŲ SUPRASTI KAIP REIKIA ELGTIS PARDUOTUVĖJE.
Dobšiukas
Agfa, o ką daryt, kai mano mažasis išlipa iš mašinėlės važiuojant g.gif Judesy g.gif O maisto produktai įpakuoti, kitus prieš valgymą nuplaunu (kad ir bananus, kalbu apie daržoves), o mano bernai negeria apžioję butelio (niu laaabai retai), nes išauklėti gert iš puodelio. Beje, tuose vežimėliuose ir dar ne tokį brudą vežioja ir juos retai plauna, ir lauke jie ant lietaus, sviego, saulės, dulkių ir tarp automobilių pastovi smile.gif
AGFA
VISAI SUPRANTU KAD SUNKU SU VAIKAIS PARDUOTUVĖJE. PATI TŲ PABIRUČIŲ TURIU. BET... NEŽINAU NEŽINAU. KO GERO NIEKADA NESUTIKSIU SU TUO, KAD VAIKAS VEŽIMĖLYJE PADORU. wub.gif
milabra
AGFA suprantu tavo pasipiktinimą...vienu metu ir mas tas nepatiko, kol manoji pradėjo nebetilpti į vaikų sėdynę vežimėlyje. Tų automobiliukų pastoviai trūkumas, negi lauksi pusę valandos, kol kas nors grąžins. Teko ir man kelis kartus saviškę tiesiog sodinti į vežimą blush2.gif Nu negerai, bet... apkroviau ją produktais, sėdėjo sau rami, apžiūrinėjo, niekur ji nelipo. Kiti jo, mačiau, karstosi, lipa, man tai baisu kad jie neiškristų blink.gif bet ką padarys tėvai, negi pririš. O tampyti tą vežimą ir dar zyziantį snarglių iš paskos, sutik, malonumas mažas. Ir tie vežimėliai, tikrai, kaip Dobšiukas sako, ne sterilumo viršūnė. Manyčiau, kad tu nesinervuok, aš pvz ir pieno maišelį, ir bananus dedu į maišelius, tai kažkaip nesuku galvos dėl jų švarumo. Krepšeliai gi irgi kartais tragiški būna - tai pienas išbėgęs, tai jogurtas, tai mėsa ištepta. Bet kai nėra jokio, imi tokį ir nešies.
rosa
Jei vaikas nemokyklinio amžiaus, tai nematau bėdos.
Voverė
Na žinot, jei nekelčiau savo merginos į vežimą, tai iki gyvenimo pabaigos neapsimokėčiau už sugadintas prekes. Kažkada tėvas vos nepridėjo į kelnes bežiūrint kaip mergina bėga pro alkoholinius gėrimus su išskleistu skėčiu, jam mintyse tada tik skaičiai sukos blink.gif Negalvokit, kad neauklėju savo vaiko, bet tą judrumą labai jau sunku suvaldyti.
AGFA
Nesmerkiu aš čia jūsų nuomonės, gink Dieve visai nenoriu pasakyti kad neauklėjat vaikučių. Savo nuomonės laikausi griežtai ir tiek. Pas mane šeimoje kai einam apsipirkti, kiekvienas mažiukas vedamas už rankytės, jei nėra tų mašinyčių. Arba vaikai, greičiausiai lieka namuose. Mūsų tėtis laaabaaaai griežtas šiuo požiūriu. Apsipirkimas jam ir vaikams ne pramoga ir su vaikais pasivažinėjimas ne vieta.
Pieva1
Na aš suprantu Agfos pasipiktinimą ir tikrai nesmerkiu tokio požiūrio, bet... būtent dariau taip kaip jai nepatinka. Mano vaikai judrūs. Pati aš gyvenu užmiestyje ir mano apsipirkimai savaitgaliniai dideli. Mašinyčių man reiktų min dviejų, o jų dar ir susižvejoti sunku. Taigi mano apsipirkimai trunka pakankamai ilgai, o vaiko suvokimu amžinybę. Jam gi ne po žaislų parduotuvę reik klaidžioti, o po duonas, mėsas ir pan. Ties jų norimais skyriais užtrunki tik minutėlę... O vaikų palikti nenoriu. Būdavo, kad palikdavau, bet pagalvojau kodėl aš juos turiu bausti namų areštu? Jie irgi nori pasižmonėti. Taigi kol vaikai buvo tokio amžiaus kad nesunkiai telpa į vežimelį ir dar vietos produktams lieka - sodinau aš juos ten be jokios sąžinės graužaties.
Gal jei užeini tik kelių produktų nusipirkti tai gal ir išeina prikalbinti, kad jie eitų gražiai už rankytės, bet ir tai gal... Manau Agfa jei tavo vaikai turėtų pasirinkimą - su didžiausiu noru paprašytų pavežinti biggrin.gif

O kas liečia sterilumą.... Agfa ten ja net nekvepia. Paskutį kartą vežimai švarūs būvo kai gamyklos stovėjo...
ejeva
Kai kuriose parduotuvėse dar yra tokie vežimėliai, kur atsilošia sėdynė vaikui,aš visada ten sodindavau savo berniokus. smile.gif Ir, mano manymu, nekaltinkime visada judrumą - mes patys auklėjam savo vaikus ir turim išmokinti juos tinkamai elgtis. mirksiukas.gif Mano viena draugė sodina vaiką į vežimą, tai man širdis stoja, swoon.gif kai vaikas pradeda stotis ir lipt lauk iš to vežimo blink.gif
Pieva1
QUOTE(ejeva @ 2005 07 07, 10:51)
Kai kuriose parduotuvėse dar yra tokie vežimėliai, kur atsilošia sėdynė vaikui,aš visada ten sodindavau savo berniokus.  smile.gif  Ir, mano manymu, nekaltinkime visada judrumą - mes patys auklėjam savo vaikus ir turim išmokinti juos tinkamai elgtis.  mirksiukas.gif  Mano viena draugė sodina vaiką į vežimą, tai man širdis stoja,  swoon.gif kai vaikas pradeda stotis ir lipt lauk iš to vežimo  blink.gif
*

Matai esme ta, kad ne tik judrumas čia ir kaltas. Vaikam nuobodu jei ilgiau užsibūnama parduotuvėje. Tai man asmeniškai geriau ji turėti kaip sakant "ant akių" nei vaiką gaudyti po parduotuvę ar kas penkis žingsnius sustoti kalbinti "na branguti dar pakentėk, jau tuo tuoj tuoj". Beje jei tekdavo rinktis ant rankų ar vežimas, aš rinkdavausi pastarąjį.... Na o dėl lipimo iš vežimo.. ką aš žinau, aš su tuo problemų neturėjau biggrin.gif
AGFA
QUOTE(ejeva @ 2005 07 07, 11:51)
Kai kuriose parduotuvėse dar yra tokie vežimėliai, kur atsilošia sėdynė vaikui,aš visada ten sodindavau savo berniokus.  smile.gif  Ir, mano manymu, nekaltinkime visada judrumą - mes patys auklėjam savo vaikus ir turim išmokinti juos tinkamai elgtis.  mirksiukas.gif  Mano viena draugė sodina vaiką į vežimą, tai man širdis stoja,  swoon.gif kai vaikas pradeda stotis ir lipt lauk iš to vežimo  blink.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
delita
AGFA, keistas man tas Tavo piktinimasis.
Man irgi daug kas nepatinka, bet kaip bebutu, as gvenu cia ir turiu prisitaikyti, netgi prie to kas man atrodo nepriimtina.
Nepriimtina Tau sodint vaika i prek. vezima............. nesodink, bet nesipiktink garsiai, nes cia nieko blogo tikrai nera.
Ir tik nepradek, kad jie vaiksto po meslynus ir dar paskui valgo visoki bruda. Mano vaikas ir tvarkingas, ir batukai pakankamai svarus, ir obuoliukus, ir bananus plaunam visada.

O sodinu ji i vezimuka kad ramiai galetumem apsiprekint:
1. vaikai atlenkiamoj sedyneje telpa tik kazkur iki puses metu.
2. mano vaikas masinytei - vezimukui, deja, yra per mazas (jam vieneri).

O viso sio arsaus pasipiktinimo esme nebus, kaip tu rasei:
"Mūsų tėtis laaabaaaai griežtas šiuo požiūriu. Apsipirkimas jam ir vaikams ne pramoga ir su vaikais pasivažinėjimas ne vieta."

Patikek, ir mums prekybos centras ne pramoga, o butinybe, o jau kokia ten gali but pasivazinejimo vieta, kai tik ir galvoji, greiciau prie kasos, kad vaikinas zyst nepradetu.
Tik tiek, kad ir as, ir musu tetis yra tolerantiskas, tiek aplinkiniams, tiek saviems mirksiukas.gif
ejeva
QUOTE(delita @ 2005 07 08, 15:02)
O sodinu ji i vezimuka kad ramiai galetumem apsiprekint:
1. vaikai atlenkiamoj sedyneje telpa tik kazkur iki puses metu.
2. mano vaikas masinytei - vezimukui, deja, yra per mazas (jam vieneri).
*

Aš rašiau apie paprastus vežimėlius, kur atsidaro "stalčiukas" ir ten gali sėdėti vyresni vaikai, o ne apie tuos vežimėlius, kur su kėdutėm mažiem lialiukam. mirksiukas.gif
asfaltuota
AGFA, pamatytum tu mus prekintis doh.gif negana to , kad vaikas vėžime iki ausų produktais užverstas, bet dar ir tėtis sugeba iš to vežimaičio paspirtuką pasidaryti doh.gif Vienžo- taip ir lekiam per parduotuvę- jie dviese su tuo vežimaičiu- o aš kaukianti- Sustokit, apsiversit!!!!" iš paskos biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
brangute
gerai toms, kurios apsipirkt eina su tėčiais.. O kas, jei to tėčio nėra, o vaikai keturi?? biggrin.gif Tik vieną vienintelį kartą ėjau su trim į parduotuvę nėščia, doh.gif dabar palieku namie. O mažiuką sodinu į vežimo atlošą, nes telpa, kai nebetilps, į vežimėlį. Mašinytės mano vaikui netinka, jis lipa iš jų stumiant vežimėlį, o tai labai man nepatinka. Gal ir negražu tie vaikai vežimėliuose, gal neestetiška, bet ką daryt kitaip?
Virdzinija
Na čia dabar - žmogus savo nuomonę išsakė, o kiek kaltinimų pasipylė: "Nesipiktink garsiai" ir pan. doh.gif Jautruolės g.gif
AGFA, perskaičius tavo pirmąją žinutę - net akyse prašviesėjo, lyg savo mintis skaityčiau thumbup.gif drinks_cheers.gif Aišku, tegu būna kaip yra - perauklėjimo nei viena nesiimam ir nesiruošiam imtis, bet estetiškumo klausimu temos kūrėjai visiškai pritariu - jo tokiame vaizdelyje tikrai nėra schmoll.gif
Taurė
Bet radot merginos kur švarumo ir sterilumo ieškoti laugh.gif tik ne parduotuvių vežimėliuose schmoll.gif
Vaiką sodinu į vežimo specialų stalčiuką, gerai kai diržai būna, tai nors pasėdi. Šiaip aš asmeniškai nieko tokio baisaus nematau, kad vaikas sėdi vežime. Svarbu mama stebėtų, kad neiškristų jis. Bet man pvz. jei tektų rinktis ar dingęs vaikas, ar iškritęs iš vežimo vaikas, aš rinkčiausi pastarąjį mirksiukas.gif
AGFA
biggrin.gif Va tai tau , kad užvirė diskusija. Aš noriu pasakyti, kad vissai čia nesiimu auklėjimo darbų, o tuo labiau visai nenoriu pyktis. O tiesiog man nepatinka ir daugeliui nepatinka, todėl pagvildenam šį reikaliuką paprastai. thumbup.gif
kristuciukas
Sodinau as savo vaika i vezima ir sodinsiu. tongue.gif Ir nematau as cia kazkokios problemos. Na tau negrazu, neestetiska, nepatinka. Juk eini i parduotuve ne estetikos ieskoti, o apsipirkti. Mano abu vaikai nei minutes ramiai nepasedi, o ka jau kalbeti apie vedima uz rankytes. Tuo labiau parduotuveje daug zmoniu, spalvu ir tai labai blasko demesi, vargina. O, kad prekes neissiteptu, juk tam yra vienkartiniai maiseliai, sudejai ir ramu. smile.gif Manau vaikas turi jaustis laisvai, kad ir kur jis bebutu.
Rasma
QUOTE(AGFA @ 2005 07 06, 17:30)
Nesuprantu niekaip tokio žmonių elgesio. Susikelia didžiausius vaikus į vežimėlius skirtus maisto produktams ir transliuoja po prekybos centrus. Vaikas rangosi, netelpa, kojas kelia per kraštą. Nu ir į ką tai panašu. Reikia pagalvoti ir apie švarą. Su batais išmindžiojam visokiausią brudą, poto keliam vaikus į vežimėlius ir dar kraunam maisto produktus. Prikalkit mane prie sienos, bet kiekvieną kartą kai pamatau tokį vaizdelį norisi pravesti paskaita apie švarą.
*

Gerai tada, kad parduotuvės užkulisių nematai biggrin.gif
Apie higienos ir sanitarijos reikalavimus galėčiau kalbėt nesustodama, bet manęs pvz. nepiktina vaikai vežimėliuose, nes sausainiai, kuriuops surinko ką tik nuo grindų arba krovė padėję tiesiogiai ant žemės tikrai nebus purvinesni už vaiko batukus biggrin.gif Man užtenka vakare į prekybos centrą, po 22 val. atvažiuot ir kitądien nereikia jokio maisto biggrin.gif

Bananus parsinešus iš parduotuvės beje reikia plaut, kaip ir arbūzus, apelsinus, mandarinus ir bet kokius kitis, netgi lupamus vaisius. O pieno iš viso pakelio vaikui irgi nedera duot. Dar geriau prieš vartojimą atvirint, triskart nukeliant nuo ugnies tongue.gif
aifa
QUOTE(AGFA @ 2005 07 06, 19:30)
Susikelia didžiausius vaikus į vežimėlius skirtus maisto produktams ir transliuoja po prekybos centrus. Vaikas rangosi, netelpa, kojas kelia per kraštą. Nu ir į ką tai panašu. Reikia pagalvoti ir apie švarą.
*

Buvo pora atvejų, kai aš pati tame vežimėlyje įsirangius sėdėjau su kojomis nutysusiomis per kraštą. Labai patogu, kai kojas iškiši per tą krašta, kuris atsikelia, jei ką. O kad nespaustų kojų galima kokį batoną po kraštu padėti.
Kai daugmaž paauglystėje nustojau sau sukti galvą dėl kitų elgesio jei jis man nedaro žalos, gyvenimas labai palengvėjo. O jei kažkam kelia susirūpinimą kodėl kiti elgiasi taip, kaip jiems patinka, o ne taip, kaip patinka susirūpinusiems aplinkiniams, tai panašu į neturėjimą kuo užsiimti ax.gif .

Apsipirkinėkite parduotuvėse, kur yra tik nešiojami krepšeliai ir problemų nebus. Dar nei karto nemačiau, kad kas nors neštų didesnio amžiaus vaiką nešiojamame pirkinių krepšelyje biggrin.gif .
jėga
QUOTE(Dobšiukas @ 2005 07 06, 21:22)
o mano bernai negeria apžioję butelio (niu laaabai retai), nes išauklėti gert iš puodelio.
*

O kodėl neišauklėti, kad vežimėlis skirtas produktams - ne vaikams vežiot g.gif
Ir išvis ne apie sterilumą turėtų eit kalba. Supraskit vieną dalyką, vežimėlis skirtas susidėt prekėms!!! Kodėl nė vienai nešauna į galvą atvažiuot į parduotuvę su vaikišku vežimėliu, įsisodinus į jį vaiką ir dar apkraut gausybe prekų: duona, bulvėm, bananais, skalbimo milteliais ir t.t. g.gif

Buvo pora atvejų, kai aš pati tame vežimėlyje įsirangius sėdėjau su kojomis nutysusiomis per kraštą. Labai patogu, kai kojas iškiši per tą krašta, kuris atsikelia, jei ką. O kad nespaustų kojų galima kokį batoną po kraštu padėti.

Čia tai išvis doh.gif doh.gif doh.gif Nekorektiškas klausimas: kiek tau metų g.gif Gali neatsakyt...

Apsipirkinėkite parduotuvėse, kur yra tik nešiojami krepšeliai ir problemų nebus. Dar nei karto nemačiau, kad kas nors neštų didesnio amžiaus vaiką nešiojamame pirkinių krepšelyje

O tu paprašyk, gal kas panešios mirksiukas.gif Batoną po užpakaliu pasidėk mirksiukas.gif thumbup.gif
Virdzinija
QUOTE(jėga @ 2005 07 12, 18:11)
vežimėlis skirtas produktams - ne vaikams vežiot g.gif
Ir išvis ne apie sterilumą turėtų eit kalba. Supraskit vieną dalyką, vežimėlis skirtas susidėt prekėms!!!
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif
aifa
Ir išvis ne apie sterilumą turėtų eit kalba. Supraskit vieną dalyką, vežimėlis skirtas susidėt prekėms!!!
*

Tikrai?
Na aš tai girdėjau, kad laisvame pasaulyje yra viskas galima, kas neuždrausta.

Tai va, kai supermarketuose parašys - "vežimėliuose draudžiama vežti vaikus ir suaugusius", tada viskas bus aišku.

Aišku yra, arba bent buvo ir kitas pasaulis, kuriame įdėjus vaiką į vežimėlį galėjai bet kurią akimirką sulaukti klausimo - "pilieti, o jūs turite leidimą vežti vaiką vežimėlyje" ir jokie pasiaiškinimai, kad niekas to nedraudžia, nepadėtų cry.gif .

Čia tai išvis doh.gif  doh.gif  doh.gif  Nekorektiškas klausimas: kiek tau metų g.gif  Gali neatsakyt...
O tu paprašyk, gal kas panešios mirksiukas.gif  Batoną po užpakaliu pasidėk mirksiukas.gif  thumbup.gif
*

Metų man 34 - tikriausiai tai turėtų reikšti, kad prasidėjo senatvinė silpnaprotystė biggrin.gif
Batono po užpakaliu nedėsiu, nes gerbiu darbą žmonių, tą batoną sukūrusių ir įsigyju jį valgymui. O išėmus iš po užpakalio jis būtų gerokai paplotas ir sunkiai vartotinas biggrin.gif
Dėl panešiojimo pirkinių krepšelyje gal irgi susilaikysiu - jų rankenos taip nepatikimai atrodo. Va kai nupirkom vaikui nešiojamą autokėdutę vyras su ja panešiojo mane - thumbup.gif rankena gera. O je, bet ten buvo kėdutė skirta kūdikiams iki 12 kg, tai kas dabar bus blink.gif - gerai kad milicininko už nugaros nestovėjo, tai gal būsim prasmukę.

Nekorektiškas klausimas - o jums niekada nekilo mintis, kad pasauliui reikia tokių nukvakusių kaip aš, kad būtų kažkokia atsvara tokiems pedantams, kuriuos nervina svetimi vaikai vežiojami parduotuvių vežimėliuose cool.gif ?

jėga
QUOTE(aifa @ 2005 07 12, 20:27)
Nekorektiškas klausimas - o jums niekada nekilo mintis, kad pasauliui reikia tokių nukvakusių kaip aš, kad būtų kažkokia atsvara tokiems pedantams, kuriuos nervina svetimi vaikai vežiojami parduotuvių vežimėliuose  cool.gif ?
*

schmoll.gif Ne pedantiškume esmė. Nesu pedantė ir su nervais dar viskas tvarkoj ax.gif
Bet iš viso tavo posto, tik su šita pastraipa tegaliu sutikt mirksiukas.gif
kristuciukas
[quote=jėga,2005 07 12, 19:11]
Ir išvis ne apie sterilumą turėtų eit kalba. Supraskit vieną dalyką, vežimėlis skirtas susidėt prekėms!!! Kodėl nė vienai nešauna į galvą atvažiuot į parduotuvę su vaikišku vežimėliu, įsisodinus į jį vaiką ir dar apkraut gausybe prekų: duona, bulvėm, bananais, skalbimo milteliais ir t.t. g.gif

O kam to reikia? Man nemaiso vaikai vezimeliuose, svarbiausia patogumas ir gera atmosfera, o jeigu kam nepatinka, tai jau jo pacio problema. Na nepatinka tau, na ir ka, parekausi, pasukausi, savu nesodinsi, bet nuo to niekas nepasikeis. Kas sodina, tas sodins ir jiems tikrai nusisvilpti, kad kazkam nepatinka. As ateinu i parduotuve isleisti pinigeliu, as moku, as renkuosi ir as diktuoju salygas. Yra geras posakis: "jei negali susitaikyti su esama padetimi, keisk poziuri i ja".
Pieva1
Na taip sutinku, kad vežimėliai skirti prekėms vežti, bet.... ar mes viską naudojam tik pagal paskirtį? Na kam tie suvaržymai? Beabejo elgesio normos turi būti, bet nekiškime visko į rėmus. Jau rašiau, kad man taip t.y. kai mažasis būdavo vežimėlyje lengviau. Lengviau ir vaikui. Išvada - mes apsipirkdavom ir išeidavom VISI nesuirzę, šiek tiek pavargę, bet su nuotaika (mano dičkė 10 metų kartais ir dabar sako - mama ar galėčiau aš į vežimėlį... pavargau... Na bet čia abiem tenka suprasti, kad jei ji įsės į tą vežimėli, produktams nebus vietos... Taigi tipena šalia...) O kas nuo to nukentėjo - niekas! Vežimėliai kaip buvo taip ir liko ne super švarūs (ir nieks jų iš personalo neskubino plauti. Esu 100 proc. įsitikinus, kad ten net tokios minties nėra tai daryti.), produktai - švarūs, nes visi buvo maišeliuose... Nukentėjo galbūt tik žmonių konservatyvus požiūris. Patikėkit jeigu aš bandyčiau viską daryti taip, kad nesukelti nepasitenkinimo kitiems nuprotėčiau jau pirmą dieną. VISIEMS NEĮTIKSI!!! Auksinė taisyklė. Tai ar verta save dėti į rėmus, kai vistiek neliks visi patenkinti?
jėga
QUOTE(kristuciukas @ 2005 07 12, 22:17)
o jeigu kam nepatinka, tai jau jo pacio problema. Na nepatinka tau, na ir ka, parekausi, pasukausi, savu nesodinsi, bet nuo to niekas nepasikeis. Kas sodina, tas sodins ir jiems tikrai nusisvilpti, kad kazkam nepatinka. As ateinu i parduotuve isleisti pinigeliu, as moku, as renkuosi ir as diktuoju salygas. Yra geras posakis: "jei negali susitaikyti su esama padetimi, keisk poziuri i ja".
*

Nei aš rėkauju, nei šūkauju (tik vieną kartą, kai parduotuvėj sutikau savo mamą, į vežimą įrioglinus mano 10 metų sūnelį doh.gif doh.gif doh.gif ). Ir man iš tiesų dzin, vežime jūsų vaikas tupi, ar šalia tipena. Čia jau jūsų pasirinkimas. Tik turiu savo požiūrį į tokias mamas (nelabai kokį ax.gif ), kurio visiškai nenoriu ir nematau reikalo keisti schmoll.gif
O tai, kad ne visi daiktai naudojami pagal paskirtį, irgi sutinku, bet kažkodėl gi neinat šlapintis į kriauklę a, tik dėl to, kad ji kažkokiu momentu yra arčiau ir tuo patogiau g.gif

Pieva1
QUOTE(jėga @ 2005 07 13, 09:19)
O tai, kad ne visi daiktai naudojami pagal paskirtį, irgi sutinku, bet kažkodėl gi neinat šlapintis į kriauklę a, tik dėl to, kad ji kažkokiu momentu yra arčiau ir tuo patogiau g.gif
*

Na manau su kriauklę tu perlenkei lazdą... Nevykęs pavyzdys... Šis pavyzdys sakyčiau toks pats netikęs kaip ir pvz: galima pavogti parduotuvėje, nes taip lengviau ir paprasčiau sutaupyti....
Kaip supratau Jėga, kad tau toks mamyčių elgesys prilygsta nesugebėjimui auklėti vaikų. Nesutiksiu su tuo. Sedėjimas vežimėlyje jų nieko blogo nemokina. Jei tuos vežimėlius plautų, prižiūrėtų jų sterilumą, tada taip - tai negerbimas kito žmogaus darbo. O dabar? Ką aš nuskriaudžiau ir kokiem tolimesniems blogiems darbams aš daviau pradžią?
asfaltuota
Kodėl nė vienai nešauna į galvą atvažiuot į parduotuvę su vaikišku vežimėliu, įsisodinus į jį vaiką ir dar apkraut gausybe prekų: duona, bulvėm, bananais, skalbimo milteliais ir t.t. g.gif

*

Kaip tai nešauna- aš maniau, kad daug mamų taip prekinasi... Savo laiku tik taip ir darydavau... Diedas pas mane gryžta tik naktimis, o ėsi norisi. Be to, kol buvau žindyvė ėst gal tris kartus labiau norėjosi. Taigi susikrauni vaiką vežiman- ir pirmyn... kadangi parduotuvėj dviejų vežimų pastumti neįmanima ( kurgi, juk vien universalas be lialiaus 16 kg), taigi ir kraudavau viską tiesiai pas vaiką į vežimą. Bulves, sauskelnes, skalbimo miltelius ir kitus sunkius daiktus- po vežimu, batonus, dešras, šalia leliuko, sausainius, sūrelius- jei jau niekur kitur nebetelpa- ant lėliuko... Jei taip nebūčiau prekinusis - būčiau badu pastipus, nes vaiko kam palikt neturiu, o ėst tai reikėjo. Neštis ant rankų į parduotuvę, o paskui tyst rankomis ir prekes ir leliuką- ne mano jėgom... Viską į ratus- ir tvarka...Tikrai nebuvau vienintelė, ne vieną kolegę su taip prikarautu vežimu esu sutikus...
Pieva1
QUOTE(vobla @ 2005 07 13, 09:32)
Kaip tai nešauna- aš maniau, kad daug mamų taip prekinasi... Savo laiku tik taip ir darydavau... Diedas pas mane gryžta tik naktimis, o ėsi norisi. Be to, kol buvau žindyvė ėst gal tris kartus labiau norėjosi. Taigi susikrauni vaiką vežiman- ir pirmyn... kadangi parduotuvėj dviejų vežimų pastumti neįmanima ( kurgi, juk vien universalas be lialiaus 16 kg), taigi ir kraudavau viską tiesiai pas vaiką į vežimą. Bulves, sauskelnes,  skalbimo miltelius ir kitus sunkius daiktus- po vežimu, batonus, dešras, šalia leliuko, sausainius, sūrelius- jei jau niekur kitur nebetelpa- ant lėliuko... Jei taip nebūčiau prekinusis - būčiau badu pastipus, nes vaiko kam palikt neturiu, o ėst tai reikėjo. Neštis ant rankų į parduotuvę, o paskui tyst rankomis ir prekes ir leliuką- ne mano jėgom... Viską į ratus- ir tvarka...Tikrai nebuvau vienintelė, ne vieną kolegę su  taip prikarautu vežimu esu sutikus...
*

drinks_cheers.gif
asfaltuota
QUOTE(aifa @ 2005 07 12, 19:27)

Nekorektiškas klausimas - o jums niekada nekilo mintis, kad pasauliui reikia tokių nukvakusių kaip aš, kad būtų kažkokia atsvara tokiems pedantams, kuriuos nervina svetimi vaikai vežiojami parduotuvių vežimėliuose  cool.gif ?
*

reikia- žinoma reikia... mirksiukas.gif
Kai pagalvoju, tai prekybininkai ko gero svajoja, kad visi vaikai iki kol pasą gaus būtų tuose vežimėliuose vežiojami. Mažiau daigtų iš savo vietų nukeliautų bilekur, mažiau būtų sugadinama, išvartoma...
ejeva
QUOTE(Pieva1 @ 2005 07 13, 10:27)
Na manau su kriauklę tu perlenkei lazdą... Nevykęs pavyzdys...
*

Pavyzdys gal ir nevykęs, bet labai geras, kad galėtum pagalvoti iki kokių absurdų galima prieiti thumbup.gif thumbup.gif biggrin.gif biggrin.gif
asfaltuota
Pamenu save, kai kol neturėjau vaiko, niekaip negalėjau suprast iš kur parduotuvėj prie kojnių atsirabda sūreliai, batų lentynoje čipsų pokiukas, dantų šepetukas ir muilas- pieno šaldytuve.. Žiūrėdavau ir nesupradavau- gal pardavėjai kaip reikiant užgėrę buvo, kai prekes dėliojo. g.gif O dabar man viskas aišku. doh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif jei tik mano mažė ne vežime- paskui mus driekiasi "pirkinių ne vietoje" šleifas. Tiesa sakant labiausiai nukenčia vietinė "Saulutė", nes joje nėra tų vežimėlių, nei vietos su jais prasisukti...Aplamai esam šios parduotuvės siaubas- pardavėjos visos sveikinasi ir paskubom ruošia mums saldainius, kad tik mažiau ašarų ir kaukimo būtų... doh.gif jei porą dienų į parduotuvę neužsukam- pardavėjos klausinėja- o kur jūs buvot, kas nutiko? vat iki ko dasigyvenau... doh.gif
jėga
QUOTE(Pieva1 @ 2005 07 13, 10:27)
Šis pavyzdys sakyčiau toks pats netikęs kaip ir pvz: galima pavogti parduotuvėje, nes taip lengviau ir paprasčiau sutaupyti....
*

O čia jau įstatymas draudžia nono.gif

batonus, dešras, šalia leliuko, sausainius, sūrelius- jei jau niekur kitur nebetelpa- ant lėliuko...

blink.gif tongue.gif
jėga
QUOTE(vobla @ 2005 07 13, 10:46)
Aplamai esam šios parduotuvės siaubas- pardavėjos visos sveikinasi ir paskubom ruošia mums saldainius, kad tik mažiau ašarų ir kaukimo būtų... doh.gif jei porą dienų į parduotuvę neužsukam- pardavėjos klausinėja- o kur jūs buvot, kas nutiko? vat iki ko dasigyvenau... doh.gif
*

thumbup.gif Ar tai blogai mirksiukas.gif
ejeva
QUOTE(vobla @ 2005 07 13, 10:46)
Pamenu save, kai kol neturėjau vaiko, niekaip negalėjau suprast iš kur parduotuvėj prie kojnių atsirabda sūreliai, batų lentynoje čipsų pokiukas, dantų šepetukas ir muilas- pieno šaldytuve.. Žiūrėdavau ir nesupradavau- gal pardavėjai kaip reikiant užgėrę buvo, kai prekes dėliojo. g.gif  O dabar man viskas aišku.  doh.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif jei tik mano mažė ne vežime- paskui mus driekiasi "pirkinių ne vietoje" šleifas. Tiesa sakant labiausiai nukenčia vietinė "Saulutė", nes joje nėra tų vežimėlių, nei vietos su jais prasisukti...Aplamai esam šios parduotuvės siaubas- pardavėjos visos sveikinasi ir paskubom ruošia mums saldainius, kad tik mažiau ašarų ir kaukimo būtų... doh.gif jei porą dienų į parduotuvę neužsukam- pardavėjos klausinėja- o kur jūs buvot, kas nutiko? vat iki ko dasigyvenau... doh.gif
*

blink.gif blink.gif blink.gif
O čia jau yra elementariausių elgesio taisyklių parduotuvėje ( o gal ir kitur "darau ką noriu" ) nesilaikymas.
asfaltuota
QUOTE(jėga @ 2005 07 13, 09:55)
thumbup.gif Ar tai blogai mirksiukas.gif
*

Nežinau g.gif Sakyčiau kiek juokinga ir tiek... biggrin.gif Nu nieko negaliu padaryti- pardavėjos tą mato ir supranta. Būna kad susitariam ir slepiam kai kuriuos produktus kurių mano merga prisirinko po prekystaliu, nes nežadu jų pirkti, o merga juos krauna prie kasos padavėjai...Svarbiausias mano tikslas- kuo mažiau trukdyti kitiems pirkėjams, ir išsisukti su kuo mažiau cypimo klykimo ir ašarų... o visa kita dzin...
Pieva1
QUOTE(jėga @ 2005 07 13, 09:49)
O čia jau įstatymas draudžia  nono.gif
blink.gif  tongue.gif
*

O čia tu kaip ir netyčiom atsakei viena fraze į visą šią diskusiją - įstatymas nedraudžia vežti prekių vežimėliuose vaikus. O kadangi tai, kad aš jų nevežčiau padarytų laimingesnius tik pedantus (o jų yra ne dauguma) - vežiau ir vešiu, jeigu matysiu, kad mano elgesys niekam nedaro žalos. O šiuo atveju žalos darymo aš nematau. Jei man įrodysi, kad yra kitaip - keisiu savo ir vaikų elgesį. Tikrai nesu prieš taisykles, bet tiesiog jaučiu saiką.
Pieva1
QUOTE(ejeva @ 2005 07 13, 09:55)
blink.gif  blink.gif  blink.gif
O čia jau yra  elementariausių elgesio taisyklių  parduotuvėje ( o gal ir kitur "darau ką noriu" ) nesilaikymas.
*

Tavęs paklausius, tai atrodo, kad tavo vaikai niekad zbitkų nėra prikrėtę.... O gal tu juos už tai prilupi, kad jiems noras nebekiltų?
aifa
QUOTE(vobla @ 2005 07 13, 10:03)
Nežinau g.gif Sakyčiau kiek juokinga ir tiek... biggrin.gif Nu nieko negaliu padaryti- pardavėjos tą mato ir supranta. Būna kad susitariam ir slepiam kai kuriuos produktus kurių mano merga prisirinko po prekystaliu, nes nežadu jų pirkti, o merga juos krauna prie kasos padavėjai...Svarbiausias mano tikslas- kuo mažiau trukdyti kitiems pirkėjams, ir išsisukti su kuo mažiau cypimo klykimo ir ašarų... o visa kita dzin...
*

Galiu paguosti, kad tai išaugama. Aš jau pasiekiau ribą, kai yra sutariama, kas bus perkama parduotuvėje šį kartą (1 prekė) ir pro visas kitas praeinama su "pakilnojimais, padūsavimais", kartais "diskutavimais", kartais "ašaringomis diskusijomis". Labai padėjo pora kartų taikyta priemonė - palikti automobilyje prie parduotuvės, prisegtą kėdutėje.
Pakentėk metus, pagerės situacija 4u.gif
Hmm, būtų man kas taip pasakės prieš metus ir dar kai temdavau klykiančią, garantuotai būčiau vožtelėjusi g.gif Na, bet iš virtualios erdvės net ir kai trinktels gal labai neskaudės ax.gif
aifa
QUOTE(ejeva @ 2005 07 13, 09:55)
blink.gif  blink.gif  blink.gif
O čia jau yra  elementariausių elgesio taisyklių  parduotuvėje ( o gal ir kitur "darau ką noriu" ) nesilaikymas.
*

Ką padarysi. Lieka tikėtis, kad iš tokių vaikų išaugs asmenybės, vardan kurių verta daryti išimtis iš taisyklių smile.gif
ejeva
QUOTE(Pieva1 @ 2005 07 13, 11:07)
Tavęs paklausius, tai atrodo, kad tavo vaikai niekad zbitkų nėra prikrėtę.... O gal tu juos už tai prilupi, kad jiems noras nebekiltų?
*

Lupimais nieko nepasieksi
(ir neverta to praktikuoti). schmoll.gif Gal iš šono atrodau kaip koks despotas ar pan., bet tikrai nesu tokia. Man patinka, kai vaikai ( ir ne tik jie) elgiasi pagal tam tikras (pavadinčiau) taisykles. mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif Pritariu aifai Mes irgi tariamės, ką pirksim ,net leidžiu pasirinkti iš kelių variantų. Būna, kad ir liūdnos nuotaikos iš parduotuvės jaunimas išeina. Bet, kad skraidytų - nepakenčiu. Va kaip tik pirmadienį su drauge ir vaikais buvom AKROPOLYJE. Jos vaikas laksto po parduotuvę, o mano mažasis "beždžioniukas" iš paskos. Aš juos drausminu, o ji sako - mes tam ir atėjo į parduotuvę, kad jie pabėgiotų (PARDUOTUVĖJ) - pravalas doh.gif blink.gif blink.gif Kas kaltas? blink.gif
Pieva1
QUOTE(ejeva @ 2005 07 13, 10:33)
Lupimais nieko nepasieksi
(ir neverta to praktikuoti).  schmoll.gif  Gal iš šono atrodau kaip koks despotas ar pan., bet tikrai nesu tokia. Man patinka, kai vaikai ( ir ne tik jie) elgiasi pagal tam tikras (pavadinčiau) taisykles.  mirksiukas.gif
  drinks_cheers.gif  Pritariu aifai Mes irgi tariamės, ką pirksim ,net leidžiu pasirinkti iš kelių variantų. Būna, kad ir liūdnos nuotaikos iš parduotuvės jaunimas išeina. Bet, kad skraidytų  - nepakenčiu. Va kaip tik pirmadienį su drauge ir vaikais buvom AKROPOLYJE. Jos vaikas laksto po parduotuvę, o mano mažasis "beždžioniukas" iš paskos. Aš juos drausminu, o ji sako - mes tam ir atėjo į parduotuvę, kad jie pabėgiotų (PARDUOTUVĖJ) - pravalas  doh.gif  blink.gif  blink.gif Kas kaltas?  blink.gif
*

Na kas liečia vaikų ožius dėl pirkinių - pas mus su tuo irgi viskas OK. Prieš lipdami iš mašinos sutariam - Noriuką paliekam mašinoje, jei ne - ir tu liksi čia. Bet aš juos keldavau į vežimą ne todėl, kad jie zyzia mama noriu to, noriu ano ir tenka juos tysti nuo lentynų... Ne todėl! Tiesiog perku vienu metu daug ir jie pavargsta tipendami paskui, stovėdami eilėse prie mėsos ar žuvies... Jie zirzia nuo nuovargio. O palikti namie aš nenoriu.
Na su ta mintim, kad einama į parduotuvę, kad vaikas pabėgiotų - schmoll.gif nesutinku. Tiesiog TAI trukdo kitiems. doh.gif baisu kai vaikas bėga ir visu greičiu įsirėžia tau į šoną. Ir jam skauda ir tau. O jei dar kas to pasekoje dar dūžta... Va čia matau problemą. O vežimas vaiko vežimėlyje - netrukdo niekam.
asfaltuota
aš puikiausiai suprantu kad išaugsim smile.gif Dėl to ir kenčiu. Paskutiniu metu jau tikrai mažiau bardakų ir scenų parduotuvėj kyla. Nebet kai sustojusi prie lentynos niekaip negali išsirinkti iš prekių gausos doh.gif O aš neturiu laiko laukti... Tarkim čiupačiusą ji rinkdavosi pusvalandį- vieną paima, apsigalvoja, kitą pačiupinėja, trečią pauosto ir niekaip neapsiprendžia... doh.gif Dabar tai jau praeitas etapas... Perėjom prie sausainių ir sulčių rinkimosi...
ejeva
QUOTE(vobla @ 2005 07 13, 11:44)
aš puikiausiai suprantu kad išaugsim smile.gif Dėl to ir kenčiu. Paskutiniu metu jau tikrai mažiau bardakų ir scenų parduotuvėj kyla. Nebet kai sustojusi prie lentynos niekaip negali išsirinkti iš prekių gausos  doh.gif O aš neturiu laiko laukti... Tarkim čiupačiusą ji rinkdavosi pusvalandį- vieną paima, apsigalvoja, kitą pačiupinėja, trečią pauosto ir niekaip neapsiprendžia... doh.gif Dabar tai jau praeitas etapas... Perėjom prie sausainių ir sulčių rinkimosi...
*

O tu pasiūlyk - šitą arba šitą- iš dviejų išsirinkti lengviau nei iš dešimt mirksiukas.gif Kitus kitą kartą pabandysim mirksiukas.gif
Pieva1
QUOTE(ejeva @ 2005 07 13, 10:58)
O tu pasiūlyk - šitą arba šitą- iš dviejų išsirinkti lengviau nei iš dešimt  mirksiukas.gif Kitus kitą kartą pabandysim  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif As irgi susiaurinu pasirinkimo ratą. Kadangi esu lietuviškų maisto produktų šalininkė, tai liedžiu rinktis iš pastarųjų. Tada dar susiaurinu ratą pagal pinigėlius ir išsirenka gana greitai biggrin.gif O jei užtrunka, tai padedu išsirinkti motyvuodama kodėl reikia rinktis šitą, o ne aną - pvz tas skanesnis arba didesnis biggrin.gif
safarikids
QUOTE(AGFA @ 2005 07 06, 19:45)
VAIKAS PRODUKTUS APSPARDO, O PARĖJĘS NAMO LYG NIEKUR NIEKO APSIŽIOJĘS PIENO BUTELĮ GERIA, O GAL KOKĮ BANANĄ VALGO. NEŽINAU, AŠ TAI LABAI PRIEŠ.
*

Mano nuomone gėrimas iš butelio (bet kokio) su jokia švara ar higiena nieko bendro neturi. Taip kad - kiekvienam sava nehigiena biggrin.gif ... Vienas vaiką vežime vežioja, o kitų vaikai iš butelių geria.....

QUOTE(rosa @ 2005 07 06, 21:08)
Jei vaikas nemokyklinio amžiaus, tai nematau bėdos.
*

Mano beveik mokyklinukė sveria mažiau negu 3,5 jaunėlis. Tai kaip tada? g.gif

Aš manau, kad kiekvienu atveju reiktų sprėsti individualiai. Man geriau vežimėlyje vaikas su batais (nors ir mėšlinais) negu kosėjantis vaikšto ir ant visų produktų kosi.... Va tada tai tik lekiu vaikus pastvėrusi į kitą parduotuvės galą. Beje, sergantys, čiaudantys, kosintys būna ir suaugę ir visai negalvoja, kad kitiems ligą perduoda po parduotuvę transliuodami.....
O ir tuos pačius butelius, kuriuos pasak AGFA, vaikai apsižioję geria, ar labai švariomis rankomis krovėjai krauna? schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.