Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 1.6 metų vaiko agresija
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
TutėFrutė
Sveikos,

Ieškojau, bet tokios temos neradau. Šiandien pirmą kartą pasibaisėjau savo vaiko elgesiu. O jam vos pusantrų metukų. Atvažiavo pas mus į svečius draugė su tokio pat amžiaus vaiku. Mano vaikas iš pradžių puolė jį myluot (čia viskas gerai), bet kuo toliau, tuo labiau neturėjau kur dėt akių. Maniškis pradėjo žnaibyt tą vaiką, pešt plaukus, muštis ir stumdytis. Tas vaikutis iškart į ašaras. Tiesiog nusviro rankos pamačius, kad mano sūnus taip elgiasi. Meilės jam tikrai netrūksta, visada myluojamės, bučiuojamės, bendraujam, žaidžiam, kalbamės, kažko mokomės. Namuose taip pat su vyru nesibaram, o kaip tik puikiai sutariam, taip kad jokio blogo pavyzdžio nerodom, o kaip tik apsikabinam ir taip mokom mazgį išreikšt meilę. Iš draugės pusės manau pasirodėm, kaip visiškai neišauklėti, nebendraujantys laukinukai. Liūdna ir keista, atrodo ir geras vaikas, ir meilus, bet kas liečia kitus vaikus... Baisu dabar pas ką nors į svečius važiuot ir kažką pas save kviestis pasisvečiuot.

Pasidalinkit patirtim, gal kam taip yra buvę, būtų labai įdomu padiskutuot. Laukiu atsakymų ir patarimų.
munkaa
laba mamyte,

na cia kaip ir reiktu susirupinti, bet kaip ir perdaug kazko nepakeisi... mano nuomone cia jau tokio charakterio berniukas ... va pas mano sese berniukas, o as mergyte auginu ... berniukas jaunesnis 3 sav ... na dabar kaip ir to skirtumo nebelieka ... jis labai jautrus, svelnus, labai reiskiantis siluma ir meile ... bet kai jie abu suseda doh.gif pasidaro mazas tankiukas, atima, stumia, lipa ant mazosios... zinoma kokas tokiu pestyniu kaip ir nebuvo... bet cia tiesiog toks jo charakteris .... gali buti truputi padauza tavo sunelis, bet vaikai daznai keiciasi ... nenuleisk ranku ir rodyk kad toks jo elgesys yra blogai cool.gif

stiprybes Jum ir stipriai nepergyvenkit, isiklausykit i savo maziuka, gal jam kaip tik reikia pabuti daugiau su kitais vaikais 4u.gif
Dziaugsmukas
QUOTE(multti @ 2008 11 20, 16:37)
Sveikos,

Ieškojau, bet tokios temos neradau. Šiandien pirmą kartą pasibaisėjau savo vaiko elgesiu. O jam vos pusantrų metukų. Atvažiavo pas mus į svečius draugė su tokio pat amžiaus vaiku. Mano vaikas iš pradžių puolė jį myluot (čia viskas gerai), bet kuo toliau, tuo labiau neturėjau kur dėt akių. Maniškis pradėjo žnaibyt tą vaiką, pešt plaukus, muštis ir stumdytis. Tas vaikutis iškart į ašaras. Tiesiog nusviro rankos pamačius, kad mano sūnus taip elgiasi. Meilės jam tikrai netrūksta, visada myluojamės, bučiuojamės, bendraujam, žaidžiam, kalbamės, kažko mokomės. Namuose taip pat su vyru nesibaram, o kaip tik puikiai sutariam, taip kad jokio blogo pavyzdžio nerodom, o kaip tik apsikabinam ir taip mokom mazgį išreikšt meilę. Iš draugės pusės manau pasirodėm, kaip visiškai neišauklėti, nebendraujantys laukinukai. Liūdna ir keista, atrodo ir geras vaikas, ir meilus, bet kas liečia kitus vaikus... Baisu dabar pas ką nors į svečius važiuot ir kažką pas save kviestis pasisvečiuot.

Pasidalinkit patirtim, gal kam taip yra buvę, būtų labai įdomu padiskutuot. Laukiu atsakymų ir patarimų.
*

Nusiramink,tokio amziaus vaikams budingas toks elgesys.Jie dar nemoka bendrauti,dalintis zaislais.Iki 3 metu vaikui budingas egoistiskumas.Aisku,reikia vaika mokinti,kad taip negalima,kiekviena karta pataisyti,neleisti skriausti.Turbut tavo vaikas yra judrus,o tas anas drauges berniukas letesnis,ramesnio budo?
Pas mus situacija panasi,tai pastebejau,kad mano sunelis susitikes su kitais vaikais,bando juos,kuri gali nuskriausti,o kurio neiseis.Jeigu kitas vaikutis ramesnis,tai gaunasi lygiai tokia pati situacija.
Nerilė
Mūsų pana taip duoda bendraamžiams į kailį, kad net dulka. Irgi nepatogu būna prieš tų vaikučių tėvelius.Bet, kad ir "aukos" nelieka skolingos. Matyt toks amžius. O su vyresniais vaikais labai draugiska ir nori bendrauti. Tik bendraamžiai neįtinka.
mylimuke
QUOTE(multti @ 2008 11 20, 16:37)
Sveikos,

*

Iš pradžių pamylavo- pamatė vaiko ir jūsų reakciją. Po to pasidarė įdomu ištyrinėti plaukučius, įžnybti, trinktelti- tai irgi įdomu. Juk tokio amžiaus vaikučiai dar nesupranta, kad kitam skauda, kad negalima.

Galite užeiti čia, panaši tema.
**Amore Dea**
Sveikute,pas mus truputi atvirksciai,viena mergyte pas mus ateina i svecius,tai kol as bunu su mergytem viskas gerai,bet tik reikia man iseiti ar valgyti paruosti,porai min. palieku vienas,viskas mano maze verkia,nes ta mergyte jau patampe uz plauku,ar pastume.Ir darzely tas pats.Nezinau,as graziai pasakiau kad negalima,nes jei skauda,matosi kad mergyte nepiktybiskai taip elgiasi,o zaidimu forma,dar maza,kai bus didesne supras. 4u.gif
pumiks
Labukas,turim vienoda beda. Mano sunus znybia musa betka,kas nori su manim bendraut,parduotuvej pardaveja-konsultante sugnaibe,pakol jam batus isrinko,bare padavejei per zanda trenke,kai ta mum sriuba padejo. Kazkoks siaubas,zurnaluose ir forumuose teigia,kad tai berniukiskas mamytes pavydas,sutinku gali but,bet ir mazi vaikuciai kencia nuo jo,parduoruveje lakste mano sunus ir dar vienas berniukas,tai susidurus jiems,manasis ciut akiu neiskabino gnybdamas. pastaciau i kampa visiem matant,nors psichologai teigia,kad negalima baust vsiem matant,bet tai kada baust,kai namo pareisim,ar pakol i lauka iseisim,tai jis jau bus pamirses ka padares ir nesupras uz ka baudziamas. Esu nusiminus ir net nzn kada jam tai praeis g.gif
samanele45
QUOTE(pumiks @ 2008 11 23, 17:17)
Labukas,turim vienoda beda. Mano sunus znybia musa betka,kas nori su manim bendraut,parduotuvej pardaveja-konsultante sugnaibe,pakol jam batus isrinko,bare padavejei per zanda trenke,kai ta mum sriuba padejo. Kazkoks siaubas,zurnaluose ir forumuose teigia,kad tai berniukiskas mamytes pavydas,sutinku gali but,bet ir mazi vaikuciai kencia nuo jo,parduoruveje lakste mano  sunus ir dar vienas berniukas,tai susidurus jiems,manasis ciut akiu neiskabino gnybdamas. pastaciau i kampa visiem matant,nors psichologai teigia,kad negalima baust vsiem matant,bet tai kada baust,kai namo pareisim,ar pakol i lauka iseisim,tai jis jau bus pamirses ka padares ir nesupras uz ka baudziamas. Esu nusiminus ir net nzn kada jam tai praeis g.gif
*

Jusu vaikutis kovoja del demesio jam, nes su kuo susitinkate, visus jis znybia. Reiskia tas zmogus atitrauke jusu demesi nuo jo. Tokiuo atveju reikia tiesiog nebekreipti demesio, tiesiog jus nematykite, tegul tas zmogus jam neskaudziai iznybia. O nesulaukes jusu demesio, jis ieskos kitokiu budu, kaip "issikovoti" mama. o jei jis bliauna isteriskai, reikia paimti ant ranku ir labai labai smarkiai apkabinus suspausti. To turetu ir uztekti. smile.gif
TutėFrutė
Sveikos dar kartą,

Žinokit, nu tikrai tie mazgiai keisti ir juos sunku suprast. Jau kitą dieną po tokio vaiko elgesio, buvom poliklinikoj techninej apžiūrai, ir vaikų ten buvo pilna... Ir mano vaikas, labai gražiai žaidė, bendravo su jais, be jokių pasistumdymų ir pasignaibynų bigsmile.gif

Pradėjau galvot, kad visa tai vyksta žaidimo forma: Kai ateina svečiai, juk vaiką kalbina, niurko, murko, kutena ir panašiai. Jeigu maniškiui tai nepatinka, jis tiesiog skelia antausį. O svečias, tik dar labiau pradeda vaipytis taip duodamas vaikui suprast, jog taip elgtis galima ir vaikas paleidžia rankas į darbą, o svečias "taip su juo žaidžia". Tuo metu vaikas į mano drausminimus aišku nereaguoja, juk taip smagu kažkam papešt už plaukų!!! Taigi, darau išvadą, kad reikia auklėt svečius biggrin.gif Aiškų, čia tik mano nuomonė, gal aš ir klystu g.gif
mylimuke
Mes irgi šiandien laukėm pas gydytoją, tai maniškė kaip spirgas biggrin.gif Visi vaikai sėdi prie mamų sijonų, o ji ratais eina, nesustoja, slėpynių žaidžia, juokiasi, visus kirkina doh.gif
*Duska
QUOTE(multti @ 2008 11 24, 13:32)
Sveikos dar kartą,

Žinokit, nu tikrai tie mazgiai keisti ir juos sunku suprast. Jau kitą dieną po tokio vaiko elgesio, buvom poliklinikoj techninej apžiūrai, ir vaikų ten buvo pilna... Ir mano vaikas, labai gražiai žaidė, bendravo su jais, be jokių pasistumdymų ir pasignaibynų  bigsmile.gif

Pradėjau galvot, kad visa tai vyksta žaidimo forma: Kai ateina svečiai, juk vaiką kalbina, niurko, murko, kutena ir panašiai. Jeigu maniškiui tai nepatinka, jis tiesiog skelia antausį. O svečias, tik dar labiau pradeda vaipytis taip duodamas vaikui suprast, jog taip elgtis galima ir vaikas paleidžia rankas į darbą, o svečias "taip su juo žaidžia". Tuo metu vaikas į mano drausminimus aišku nereaguoja, juk taip smagu kažkam papešt už plaukų!!! Taigi, darau išvadą, kad reikia auklėt svečius  biggrin.gif Aiškų, čia tik mano nuomonė, gal aš ir klystu  g.gif
*

Taigi cia viskas norma smile.gif

Mes esam keturios seserys, tai mama pasakojo, kad pliekdavomes kaip pasiutusios, o ir kai didesnes budavom atsimenu, tai musdavomes iki krauju doh.gif
Vaikai ir yra vaikai ax.gif
mazyte
QUOTE(vaidusee @ 2008 11 24, 17:07)
Taigi cia viskas norma smile.gif

Mes esam keturios seserys, tai mama pasakojo, kad pliekdavomes kaip pasiutusios, o ir kai didesnes budavom atsimenu, tai musdavomes iki krauju doh.gif
Vaikai ir yra vaikai ax.gif
*

jo, vaikai yra vaikai, bet kai ateini i poliklinika, lauki prie kabineto savo eilutes, aplink kas ziovauja, kas skaito, ir tik sast netiketai mano dukrai per veida berniukas nepilnu dvieju metuku su ranka kad plieke g.gif tai jooooo, soke visa buvusi publika, mama matyt zino ta vaiko beda, puole atsiprasyt, gedyt vaika, nes pati nesuregavo kaip greit viskas ivyko, i sake nebezinanti ka daryt, nes nereikia jos sunaus nei snekinti, nei erzinti, jis tiesiog lyg nieko kerta, kalbeti dar nekalba tas berniukas. siaip mano dukra jau turetu verkti taip gavusi, bet ta karta ne nesuprato kaip tai atsitiko, nes nei pesesi, nei zaide kartu, tik sako mamyte as isigandau.... bet kad ir as issigandau doh.gif
kaip bebutu man tai atrodo jau problema, tik barimu jokiu budu to nepagydysi, cia matyt buvo laikas kai mamyte kazkoki momenta praziopsojo ir vaikutis ne be taip kazka supranta, nes jam tai buvo prie viso to labai linksma g.gif
o su savo sese mes irgi iki kraujo budavo lupames lotuliukas.gif bet buvo uz ka matyt lotuliukas.gif
Alchemie
Tokio amziaus vaikai ir savo judesio stiprumo nelabai supranta ir kontroliuoja, kita, tai yra egoistiskumas, noras gauti demesi is kito, toki, koki gauna is suaugusio ir dar jei tai vienmetis ir jo erdveje, tai konkurencija.
Poliklinika yra svetima erdve, taigi neutrali, galima zaisti, jei tik yra kazkas "mano" jau konkurencija naturaliai atsiranda.
Del situaciju, kai netiketai vaikas trenkia, nezinai, kurioje vietoje gali kas susiviesti, kazkokia situacija, prisiminimas..buna ir aisku baisu ir geda, jei tai tavo vaikas padare.
del baudimo, reiketu vaikui aiskinti, kad jo POELGIS yra blogas, ne jis, ne rankos.
kad baudziama uz poelgi. Del vieso baudimo..pavojinga..vienas dalykas, kad kam nors susisvies i vaiku teises paskambinti doh.gif kitas, neaiksu, kiek vaikas supranta ir kaip supranta ta bausme.
ausra101
QUOTE(mazyte @ 2008 11 24, 17:05)
jo, vaikai yra vaikai, bet kai ateini i poliklinika, lauki prie kabineto savo eilutes, aplink kas ziovauja, kas skaito, ir tik sast netiketai mano dukrai per veida berniukas nepilnu dvieju metuku su ranka kad plieke  g.gif  tai jooooo, soke visa buvusi publika, mama matyt zino ta vaiko beda, puole atsiprasyt, gedyt vaika, nes pati nesuregavo kaip greit viskas ivyko, i sake nebezinanti ka daryt, nes nereikia jos sunaus nei snekinti, nei erzinti, jis tiesiog lyg nieko kerta, kalbeti dar nekalba tas berniukas. siaip mano dukra jau turetu verkti taip gavusi, bet ta karta ne nesuprato kaip tai atsitiko, nes nei pesesi, nei zaide kartu, tik sako mamyte as isigandau.... bet kad ir as issigandau  doh.gif

musu vaikui kartais susviecia sitaip pasielgti doh.gif yra vos metu o musasi kaip koks chuliganiukas. o kaip buna geda kai jis pribega prie kokio vaiko ir is niekur nieko trenkia jam unsure.gif bandziau ieskoti informacijos internete kodel vaikai taip elgiasi, pagrindinis paaiskinimas tai jog mazas vaikutis nemokedamas kalbeti nezino kaip pakalbinti kita vaika ir taip bando atkreipti jo demesi
man net siurpas ima kartais del tokio sunaus elgesio, bet nezinau kaip su situo kovoti unsure.gif
TutėFrutė
QUOTE(ausra101 @ 2008 11 27, 01:10)
musu vaikui kartais susviecia sitaip pasielgti doh.gif yra vos metu o musasi kaip koks chuliganiukas. o kaip buna geda kai jis pribega prie kokio vaiko ir is niekur nieko trenkia jam unsure.gif bandziau ieskoti informacijos internete kodel vaikai taip elgiasi, pagrindinis paaiskinimas tai jog mazas vaikutis nemokedamas kalbeti nezino kaip pakalbinti kita vaika ir taip bando atkreipti jo demesi
man net siurpas ima kartais del tokio sunaus elgesio, bet nezinau kaip su situo kovoti unsure.gif
*

Kovoti nereikia, tereikia apsiginkluoti geležine kantrybe ir išaiškinti vaikui, kad toks jo poelgis yra netoleruotinas ir negražus mirksiukas.gif aiškinti teks ne vieną ir ne du kartus, bet viskas ateina su laiku smile.gif Mano mazgiui šis būdas padeda susivokt. Viską išdėstau jam griežtu tonu ir žvilgsniu smile.gif
ausra101
QUOTE(multti @ 2008 11 27, 01:24)
Kovoti nereikia, tereikia apsiginkluoti geležine kantrybe ir išaiškinti vaikui, kad toks jo poelgis yra netoleruotinas ir negražus  mirksiukas.gif  aiškinti teks ne vieną ir ne du kartus, bet viskas ateina su laiku  smile.gif  Mano mazgiui šis būdas padeda susivokt. Viską išdėstau jam griežtu tonu ir žvilgsniu  smile.gif
*

kad tie mano aiskinimai ir kalbos kaip i ora, ka besakyciau jis nieko nesupranta (gal tik man taip atrodo g.gif ) as vis laukiu kada jis paaugs ir ims reaguoti i mao zodzius unsure.gif
TutėFrutė
QUOTE(ausra101 @ 2008 11 27, 01:38)
kad tie mano aiskinimai ir kalbos kaip i ora, ka besakyciau jis nieko nesupranta (gal tik man taip atrodo g.gif ) as vis laukiu kada jis paaugs ir ims reaguoti i mao zodzius unsure.gif
*

Tame ir yra reikalas, kad reikia daug ir dažnai kalbėti su vaiku, ir pamažu tas suvokimas aties mirksiukas.gif
jurga11
QUOTE(ausra101 @ 2008 11 27, 01:10)
*

mano vyras musu atzalele, tiesa, kiek vyresne - pusantru metu pamoke, kad jei nori atkreipti demesi, mergaitems reikia akimis mirkseti, o berniukasm "kuti kuti" pirstuku daryti, ne treknti, kai nori pabendrauti. tai puse metu paskui nueje i akropoli, gryzdavom pilnom kisenem saldainiu - eidavo pas visas pardavejas, ir mirksedavo akimis... bet pamazu, pamazu isnyko iprotis atkreipti demesi musimu, o labiausiai, manau tai susije su galejimu pasakyti, pakalbinti - kai prakalbo, apskritai fizinio kontakto su vaikais neliko.

ai, tiesa - namu erdveje, kai ateidavo sveciai, ne visiems vienodai duodavo zaislus zaisti, kai kam, is vis nieko neleisdavo. oi kiek teko aiskinti, vos liezuvio nenusilauziau. ale praejo - dabar, kai jau netrukus 3 metai, dalinasi, zaidzia kartu. Tad spresti, kad vaikas mustukas tik del ateinanciu sveciu, nemanau kad teisinga - jis saugo savo zaislus, mama, teritorija, o toks mazas kaip jam susisuka, taip ir pasielgia.
ausra101
QUOTE(jurga11 @ 2008 11 27, 13:16)
mano vyras musu atzalele, tiesa, kiek vyresne - pusantru metu pamoke, kad jei nori atkreipti demesi, mergaitems reikia akimis mirkseti, o berniukasm "kuti kuti" pirstuku daryti, ne treknti, kai nori pabendrauti. tai puse metu paskui nueje i akropoli, gryzdavom pilnom kisenem saldainiu - eidavo pas visas pardavejas, ir mirksedavo akimis... bet pamazu, pamazu isnyko iprotis atkreipti demesi musimu, o labiausiai, manau tai susije su galejimu pasakyti, pakalbinti - kai prakalbo, apskritai fizinio kontakto su vaikais neliko.

ai, tiesa - namu erdveje, kai ateidavo sveciai, ne visiems vienodai duodavo zaislus zaisti, kai kam, is vis nieko neleisdavo. oi kiek teko aiskinti, vos liezuvio nenusilauziau. ale praejo - dabar, kai jau netrukus 3 metai, dalinasi, zaidzia kartu. Tad spresti, kad vaikas mustukas tik del ateinanciu sveciu, nemanau kad teisinga - jis saugo savo zaislus, mama, teritorija, o toks mazas kaip jam susisuka, taip ir pasielgia.
*

as ir taip manau, kad ta mustuku liga isaugama, kaip ir sakei vaikas pradeda kalbeti ir jam nebereikia atkreipineti i save demesio. o del akies mirksejimo, tai musiskis gan panaisiai suagusiuosius kalbina, atvercia galva sypsosi ir linksi bigsmile.gif
TutėFrutė
QUOTE(ausra101 @ 2008 11 27, 16:35)
as ir taip manau, kad ta mustuku liga isaugama, kaip ir sakei vaikas pradeda kalbeti ir jam nebereikia atkreipineti i save demesio. o del akies mirksejimo, tai musiskis gan panaisiai suagusiuosius kalbina, atvercia galva sypsosi ir linksi bigsmile.gif
*

O maniškis tiesiog bėga ir apsikabina, ir nesvarbu ar tas vaikiukas pažįstamas ar ne biggrin.gif
ausra101
QUOTE(multti @ 2008 11 27, 16:56)
O maniškis tiesiog bėga ir apsikabina, ir nesvarbu ar tas vaikiukas pažįstamas ar ne  biggrin.gif
*

tai fainai tada biggrin.gif geriau ir manasis apsikabinetu biggrin.gif
TutėFrutė
QUOTE(ausra101 @ 2008 11 27, 18:30)
tai fainai tada biggrin.gif geriau ir manasis apsikabinetu biggrin.gif
*

O man faina, kaip kad tavo mazgis visiem linksi ir mirksi biggrin.gif aj tiesa, maniškiui dar užeina momentais, tai bėga prie bet kurio žmogaus ir tiesia ranką, ale "labas duok" biggrin.gif
jurga11
visai i tema straipsnis:
http://gyvenimas.delfi.lt/namai_ir_seima/a...php?id=19483357
pelkių Monas
Perskaiciau, tai labiau tinka jau kalbantiems vaikams g.gif , o ka daryt kai museikai tik 1,2 metu? Demesio per akis, kitu vaiku as neturiu, televizoriu jungiu tik vakare, manes namie niekas nemusa, jo niekas nemusa schmoll.gif , niekas nesipyksta ir nerekauja... o jis mane tik ir talzo, padauzo, padauzo o paskui daro ca-ca. Bande parduotuvej trenkt tevui per veida, bet labai griesztai vyras pakalbejo, tai sedejo paskui ramiausiai ant ranku tongue.gif Bet esme net ne tame, kad mane musa, svarbiausia kad musa toki pat kaip ir jis berniuka, busimos jo aukles sunu, o su vyresne 7mete draugauja. Skriaudzia visaip, stumdo, viska atima,trenkia per galva (o tas tik speja cypaut ir skustis, toks skundukas doh.gif ), bet kai matau butinai subaru ir liepiu padaryt ca-ca. Tik trenkes iskart glosto doh.gif Pora kart baudziau: gavo per sikniuka ir buvau uzdarius kambary. Daugiau tikrai nebausiu, nes reakcija... doh.gif verysad.gif ir is viso nesuprantu ar supranta uz ka baudziau. Oi vargas su tokiais museikom verysad.gif
Supermamos, duokit patarimu!
mute025
manau,kad musimu,ar barimu nieko nepasieksim....vaikui reike paaiskint,kad tai negrazu daryti,kad kitam skauda ir panasei ...paklausti ar jis noretu,kad ji taip mustu,yra daugybe pvz. kaip galima vaikui paaiskinti....antra vertus jie daug mato ...daug ka paima is teliku....maniskis daznai tai dare,kol nepradejau aiskinti....net tekdavo paaiskinti filmo prasme....nors tai labai sunku padaryti,juk vaikai mazi ir viska supranta savaip.... 4u.gif ....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.