Gal kuri buvte nusiplėšusi nagą, ką darėte, kiek laiko gijo, kokius vaistus naudojote.
Kažkada vaikystėj buvo... Nieko nesigydžiau, tiesiog palikta buvo nuplėšta nago dalis ir visas nagas apvyniotas pleistru, tiesiog laukiau kol augs nagas. O dėl augimo, tai ne visiem auga vienodai nagai, pažiūrėk, per kiek laiko paauga kiti nagai, pvz., man per porą savaičių paauga nagas tiek, kad iš visai trumpo jau turiu tokį apyilgį nagą.
QUOTE(liepsnelė @ 2005 07 08, 12:13) Kažkada vaikystėj buvo... Nieko nesigydžiau, tiesiog palikta buvo nuplėšta nago dalis ir visas nagas apvyniotas pleistru, tiesiog laukiau kol augs nagas. O dėl augimo, tai ne visiem auga vienodai nagai, pažiūrėk, per kiek laiko paauga kiti nagai, pvz., man per porą savaičių paauga nagas tiek, kad iš visai trumpo jau turiu tokį apyilgį nagą. aš ir taip padariau, lyg priaugo jau, skausmas dingo, tikiuos jua viskas bus ok
Oi žinau šitą skausmą, man buvo atplyšę puse nago, tai kol nukirpau kitą pusę taip skaudėjo kad ojojoj. O gydyti tai beveik negydžiau, kažkaip savime praėjo.
Ajopš****
QUOTE(Erszebeth @ 2005 07 16, 19:02) Ajopš**** Brrr, net silpna pasidare. Apturejau ir as toki malonuma pries kelis menesius - skaumas ojojoj koks buvo, tai taip ir vaiksciojau, kol ataugo....
jau taip džiaugiausi galvojau jau suaugo tas mano nagas, bet še tau per anksti pradėjau darbuotis su juo žiuriu vėl nuplyšo iki pusės
QUOTE(inore @ 2005 07 15, 11:55) Oi žinau šitą skausmą, man buvo atplyšę puse nago, tai kol nukirpau kitą pusę taip skaudėjo kad ojojoj. O gydyti tai beveik negydžiau, kažkaip savime praėjo. o būtina nukirpti tiek kiek atplyšo, na aš tai užsiklijavau, bijau taip draskyti nagutį savo, o dar vestuvės, ir dar tas pirštas ant kurio žiedeą turės mauti
Noriu pasiguosti... Ir tikiuosi, kas kas nors gales paaiskinti, kas atsitiko...
Viena diena pastebejau, kad pajuodavo kojos didziojo pirsto nagas (ne visas, o kampas tos puses, kuri yra salia kito pirsto, tikiuosi aiskiai parasiau...). Nesuprantu, kas atsitiko ir ka daryti!!!!!! Aciu visiems uz atsakymus.
Arba buvai kada nusimušus tą vietą ir tiesiog neatkreipei dėmesio, gal kažkas užmynė arba spaudžia batai tose vietose, per siauri. Kitas variantas - gali būti grybelis. Čia jau pas gydytoją reikia kreiptis.
o gali butu grybelis grynai juodas?
Eina sau, jei grybelis!!! Nu, dar truputi palukesiu. Bet kiek laukti?......?
Man buvo pajuodavęs bevardis (nežinau, ar kojų taip vadinasi). Grįžau po atostogų ir po kokių 2 savaičių pajuodavo. Paskui prisiminiau, kad laipiojant po kalnus, batas šiek tiek spaudė tą pirštą, bet visai nesmarkiai. Nuaugo tas nagas ir viskas ok. Gal ir tau kažkas panašaus
gal.... bet kad visas vasariniu batu poras jau antra sezona nesioju... o pernai nieko nebuvo....
Grybas, kaip taisyklė prasideda nuo mažojo pirštelio nago ir 4-5 pirštų tarpupirštyje
Taip, kad tikriausiai ne grybas
tikrai ne nagu grybelis- patikek. nagu grybelis nera juodos spalvos, jis rusvas ir prasideda nuo nago krastelio, taip pat jis labai letai progresuoja. negali atsirasti staigiai ir dar juodas. garantija ne grybelis. gal nusimusei ar pan. palauk ir praeis
Tai ne grybelis. Jeigu juoduotų vienos kojos pirštai, tai gal ką negero įtartum. Ar batai tikrai patogūs?
Kreipkis greiciau pas chirurga. Mano vyrui teko visa naga nuimti ir kazkaip jo augimo dydi pasiaurinti. Kankinosi vargsas pora savaiciu
Sveikutes, supermamos!
Vat turiu tokia problema. Pries kelis menesius as kazkaip netycia nulupinejau odele prie vieno rankos nago ir vietoj to, kad man ta oda ataugtu, pas mane toje vietoje, prie pat nago, atsirado lyg toks ir iskiles pulinukas, kuris yra kazkoks pabales. Kai paspaudi ta vieta, skauda. Taigi gal kas nors is Jusu buvote susidurusios su panasia problema? Gal zinote, kaip butu galima ja isspresti?
Tai gal uzsikrete nesvarumais tiesiog.. Kaip paprasta pulinuka pagydyk. Praplauk peroksidu, alijosium uzklijuok. O prie nagu - taip, jautresnes vieteles, todel ir skauda labiau nei kur kitur..
Labutis! Man kazkada labai senai yra taip buve,kelis kartus per diena pamirkydavau kalio permagnato vonelej. Pats seniausias ir geriausias vaistas, nuo visu puliu ir nesvarumu! Sekmes
Man irgi porą kartų taip buvo. Pirmą kartą parodžiau tą reikaliuką vaistininkei, tai davė 3 antibiotikų mosties, kuri iš karto padėjo. Antrą kartą jau pati bandžiau ta mostimi gydyti, bet nepadėjo. Vėl nuėjau į vaistinę, nupasakojau problemą, tai davė pūlius traukiančios mosties, bet ir ji ne itin padėjo (dėjau pamainom su antibiotine). Galiausiai pradėjau pirštą mirkyti tai ramunėlių, tai medetkų arbatose - sugijo.
Man buvo supuliaves nagas,tai labai padejo "Betadino" tepalas,kurio nusipirkau vaistineje.Persirisdavau viena karta dienoj.
QUOTE(Twixe @ 2008 05 11, 22:03) Sveikutes, supermamos! Vat turiu tokia problema. Pries kelis menesius as kazkaip netycia nulupinejau odele prie vieno rankos nago ir vietoj to, kad man ta oda ataugtu, pas mane toje vietoje, prie pat nago, atsirado lyg toks ir iskiles pulinukas, kuris yra kazkoks pabales. Kai paspaudi ta vieta, skauda. Taigi gal kas nors is Jusu buvote susidurusios su panasia problema? Gal zinote, kaip butu galima ja isspresti? Savo serganti pirsta laikyk kiek imanoma karstesniame suriame vandenyje. Pamatysi,kaip suminkstes ta vieta ir bus lengviau puliams iseiti (jei ju ten yra) Sekmes
Sveiki, gal galite patarti. Buvo nuimtas visas kojos nykščio nagas. Kuo tepti, kad greičiau užgytų? Žaizda labai šlapiuoja, net nežinau ką daryti.
O man ne tik, kad puliavo salia nago, bet ir panasu i tai, kad neteksiu viso nago
Puliniui tik atsiradus, laikiau ji karstam ir suriam vandenyje, tepiau tepaliukais, kad gytu zaizda Gal kas susidurete su tokia problema? Kodel slenka nagas? Ka daryti? Reikia pagalbos, merginos QUOTE(Armonika @ 2008 06 04, 22:37) O man ne tik, kad puliavo salia nago, bet ir panasu i tai, kad neteksiu viso nago Puliniui tik atsiradus, laikiau ji karstam ir suriam vandenyje, tepiau tepaliukais, kad gytu zaizda Gal kas susidurete su tokia problema? Kodel slenka nagas? Ka daryti? Reikia pagalbos, merginos pas gydytoją eit, vienareikšmiškai! O jei pūlinys persimes į gilesnius sluoksnis, į kaulą ar sąnarį? Jau nekalbant apie tai, kad ir taip organizmas nuodijamas to pūlinio...
Puikiai zinau sia beda, kankinaus 4metus, nieks nerado priezasties, chirurgas nueme naga, vargau kol nauja atsiauginau, o po to ir vel tas pats...kol galu gale man tas nagas eme ir supelyjo!!!!!tik tada supratau kad reikia pas odos gydytoja, paeme paselius-pasirodo grybas ir pelesis
taip kad kuo greiciau pas odos gydytoja
man ir puliuoja nagas jau 2 metus
QUOTE(Eveline @ 2008 06 18, 11:30) man ir puliuoja nagas jau 2 metus man grybelis o prasidejo nuo zaidos darant manikiura.... ;'(
Laba,
As po nagu grybeli turejau 2,5 metu, uzkrete pirma ir paskutini karta darantis grozio salone manikiura. Ejau pas daktarus, tai bande viskuo gydyti, kol nustate, kad tas grybelis pacios sunkiausios formos, tada israse vaistu, kuriu viena dezute kainuoja 250Lt, tik neatsimenu vaistu pavadinimo, juo sreikejo gerti du menesius, daugiau reikejo nutraukti, nes jie labai ir veikia organizma 8 menesius, bet tas vaistas iki galo irgi nepadejo, tada man rekomendavo kaune 2-oj ligoninej gydytoja, kuri man liepe nuimti naga, veliau lasinau ant nuimtos vietos jos israsyta vaista ir mano nuostabai pagaliau po tiek laiko ataugo grazus nagas, beje, tam nagui muimti tik uztepe kazkokio tepalo, po keliu dienu atejau ir man ji net apipjauste, o nieko nejauciau Papildyta: Beje, gribelio pradzia buvo kaip ir Armonikai, atsirado toks pulinukas nago apacioje visai salia saknies, paskui nagas eme pustis, veliau eme atsokineti, kol nukrito, o ataugo jau slyksciai rudas, tai taip ir vaiksciojau tuos metus su pleistru ant nago kasdien...
Labutis,
Pulius tikrai labai gerai traukia alijosius, isbandyta ir vandenukas surus karstas, kiek tik pirstas kencia labai gerai. Bet gal ir gygytojui pasirogyk, kai supuliuos giliau bus nejuokai. O man pries savaite isoperavo kojos naga, tai jokie uztepimai nepadejo. Gulaus i dienos chirurgijos centra, leido vaistus i ta pirsta, po to kai pjauste nieko nejutau...Tik labai jau kraujavo ir dabar dar kraujuoja, nes ispjauta tikrai daug ir gili ziazda. Jis jau toks negrazus skaudantis atsiknojes buvo... Ziauru
La.Buciau labai dekinga uz bet kokia informacija.Mano broliui labai skauda nagai jam jie yra labai suminksteja atrodo kad tuoj jie nukris ,bet nekrenta.Jie yra gelsvokos spalvos ,buvo tik viena ranka dabarb jau abi.Jisai seniau dirbo su grindu laku ir su hemija .Nagai patys labai issiplete negrazus ir minksti .Gal kas zinote kokius antibijotikus ar kitas priemones kas jam padetu.
gal grybelis? siaip manau su tokiom problemom reiketu nieko nelaukiant kreiptis i gydytoja, nes abejoju ar bet kokie patarimai forume gali padeti. mes gi nematom realios situacijos
QUOTE(samand1s @ 2009 09 11, 17:17) La.Buciau labai dekinga uz bet kokia informacija.Mano broliui labai skauda nagai jam jie yra labai suminksteja atrodo kad tuoj jie nukris ,bet nekrenta.Jie yra gelsvokos spalvos ,buvo tik viena ranka dabarb jau abi.Jisai seniau dirbo su grindu laku ir su hemija .Nagai patys labai issiplete negrazus ir minksti .Gal kas zinote kokius antibijotikus ar kitas priemones kas jam padetu. Priežąstys gali būti įvairios. Gali būti tai ir sutrikusios nagų aprūpinimo maistinėmis medžiagomis funkcijos rezultatas, ir įsimetęs grybelis. Kaip sakė blevyzga.marazmaite tiksliai iš tyrimų tai galėtų nustatyti ir skirti gydymą gydytojas. Iš to ką rašei, tai greičiausiai bus darbo su stipriomis kancerogeninėmis medžiagomis pasekmė - sutrikdytas nago metabolizmas. Papildomų maistinių medžiagų nagams galima duoti vartojant biotiną 500mcg + MSM (Methyl Sulfonyl Methane) 1000mg + kolagenas 3000mg. Tokia formulė būtų skiriant maksimalų kiekį veikliųjų medžiagų, kurį pajėgus įsisavinti organizmas; nagų stiprinimui pakanka naudoti vien tik biotiną, arba jį su mažesniais kitų medžiagų kiekiais. Kaip minėjau tiksliai diagnozei nustatyti reikalingi tyrimai, o tam būtina kreiptis pas gydytoją. QUOTE(apolonas @ 2009 09 14, 11:17) Priežąstys gali būti įvairios. Gali būti tai ir sutrikusios nagų aprūpinimo maistinėmis medžiagomis funkcijos rezultatas, ir įsimetęs grybelis. Kaip sakė blevyzga.marazmaite tiksliai iš tyrimų tai galėtų nustatyti ir skirti gydymą gydytojas. Iš to ką rašei, tai greičiausiai bus darbo su stipriomis kancerogeninėmis medžiagomis pasekmė - sutrikdytas nago metabolizmas. Papildomų maistinių medžiagų nagams galima duoti vartojant biotiną 500mcg + MSM (Methyl Sulfonyl Methane) 1000mg + kolagenas 3000mg. Tokia formulė būtų skiriant maksimalų kiekį veikliųjų medžiagų, kurį pajėgus įsisavinti organizmas; nagų stiprinimui pakanka naudoti vien tik biotiną, arba jį su mažesniais kitų medžiagų kiekiais. Kaip minėjau tiksliai diagnozei nustatyti reikalingi tyrimai, o tam būtina kreiptis pas gydytoją. Net nezinojau, kad taip nutinka. QUOTE(apolonas @ 2009 09 14, 11:17) Priežąstys gali būti įvairios. Gali būti tai ir sutrikusios nagų aprūpinimo maistinėmis medžiagomis funkcijos rezultatas, ir įsimetęs grybelis. Kaip sakė blevyzga.marazmaite tiksliai iš tyrimų tai galėtų nustatyti ir skirti gydymą gydytojas. Iš to ką rašei, tai greičiausiai bus darbo su stipriomis kancerogeninėmis medžiagomis pasekmė - sutrikdytas nago metabolizmas. Papildomų maistinių medžiagų nagams galima duoti vartojant biotiną 500mcg + MSM (Methyl Sulfonyl Methane) 1000mg + kolagenas 3000mg. Tokia formulė būtų skiriant maksimalų kiekį veikliųjų medžiagų, kurį pajėgus įsisavinti organizmas; nagų stiprinimui pakanka naudoti vien tik biotiną, arba jį su mažesniais kitų medžiagų kiekiais. Kaip minėjau tiksliai diagnozei nustatyti reikalingi tyrimai, o tam būtina kreiptis pas gydytoją. LA.Labai jums aciu uz atsakyma
Sveiki taigi mano sūnus susižeiddė piršta ir jam nuplyšo visas nykščio nagas. Gal ir kam nors iš jūsų taip yra buvę kaip gydėt kuo tepėt? ar nieko nedarėt ir pats ataugo? Dėkui už atsakymus.
žaizdą reikia sutvarkyti, išplauti, apsaugoti (apvynioti), nagą nukirpti taip kad nebekliūtų ir laukti - nei tepti, nei mirkyti nereikia (jei nepradės pūliuoti). Nagas tikrai ataugs, iš pradžių gali būti negražus ar kiek kitos spalvos, bet veliau susitvarkys...
O ką daryti jai pradėtu puliuoti?
pradžioj galima bandyti plauti vandenilio peroksidu ar mirkyti silpname kalio permanganato tirpale, jei nepades - kreiptis pas gydytoja.
QUOTE(Twixe @ 2008 05 11, 22:03) Sveikutes, supermamos! Vat turiu tokia problema. Pries kelis menesius as kazkaip netycia nulupinejau odele prie vieno rankos nago ir vietoj to, kad man ta oda ataugtu, pas mane toje vietoje, prie pat nago, atsirado lyg toks ir iskiles pulinukas, kuris yra kazkoks pabales. Kai paspaudi ta vieta, skauda. Taigi gal kas nors is Jusu buvote susidurusios su panasia problema? Gal zinote, kaip butu galima ja isspresti? Sveika. man yra kitoks atvejis. labai skaudziai pora kartu nusimusau prie nago pirsto gala. is pradziu paraudonavo, poto pradejo tinti. kita diena buvo istines .labai smarkiai, o ten buvo puliniu, prasiduriau ir kazkiek nuspaudziau. bet aisku buvo daug like. per nakti jie neisbego. tada nuvaziavau i ligonine, susiradau sese ir daktare. ji mane pagulde ant xirurginio stalo paeme mano pirsta ir su spec. zirklem iskarpe oda ir istrauke pulius. aisku as to net nemaciau, man buvo baisu ziureti ir ganetinai stipriai skaudejo. tad geriau nueiti pas gydytoja ir tegul atlieka jie savo darba. Dabar net nezinau kas ten po bintu dedasi . teks vykti kita diena ten pat kad perristu binta.
man irgi pre saknies uzpuliaves buvo nagas, tai kai nuvariau pas chirurga tai is karto pasalino naga, jau praejo daugiau kaip metai(nu greit 2metai bus), o nago taip ir neturiu - neatauga
Ziuriu cia daug kam su nagais problemu yra...
Na o mano istorija tokia - pries 4-5 metus prisiauginejau gelinius nagus pas viena tokia manikiurininke, tai vieno papildymo metu ji man pazeide nago sakni su freza ir nagas (nykstys) prasiziojo toj vietoj. Na aciu dievui paskui jis ataugo, bet po nagu dabar visada auga tokia kaip linija, kaip dalis atsokusio nago. Ir viena karta man supuliavo po nagu (iki puses nago, nuo isores puses). Tuo metu irgi turejau geli ant nagu, tai net nesimate is virsaus, kad pulinys butu, tik skausmas ir tempimas buvo. Bet nudildzius geli pasimate. Gydziau ta naga 2 menesius betadinu, druskos tirpalu..vargau, bet aciu dievui ir vel nagas ataugo normalus
O gal yra taip buvę, kad pačios nusilupot nagą?
O traumatologas nulupa nagą be jokių nuskausminamųjų? Nes man šeimos gydytoja rekomendavo pas traumatologą nulupti nagą... Smarkiai sumuštas jis. Bet puse jo yra sveikas... Ir man net silpna daros, kai pagalvoju, jog jį luptų be jokių nuskausminamų....
Chmmm... pas mane paauglystėje irgi buvo nago nuplėšimas, kiek pamenu nieko nenaudojau - savaime sugijo
Duosiu gerą patarimą: kai tik pradeda matytis, kad puliuot pradeda prie nago, užvirinkit puodą nedidelį vandens, kai užvirs- prisukit ugnį, kad vos virtų, ir kaišiokit tą pirštą į vandenį.
Nebijokit, tai nėra taip baisu, nudegti nespėji ir nėra labai karšta, visai įmanoma iškęsti, bet verdantis vanduo nužudo visus virusus, ir pūliavimas baigiasi. Pakartoti ryte- vakare. Senoviškas receptas, porą sykių išbandžiau, taip ir neišpūliavo pirštas, laiku sustabdžiau QUOTE(sviecia_saule @ 2010 12 12, 17:38) O gal yra taip buvę, kad pačios nusilupot nagą? O traumatologas nulupa nagą be jokių nuskausminamųjų? Nes man šeimos gydytoja rekomendavo pas traumatologą nulupti nagą... Smarkiai sumuštas jis. Bet puse jo yra sveikas... Ir man net silpna daros, kai pagalvoju, jog jį luptų be jokių nuskausminamų.... Aš buvau prisivėrusi pirštą... Naga pamėlynavo. Tada jis atšoko ir pradėjo nuauginėti man o po apačia jau dengėsi naujojo plonas sluoksniukas. Ir viskas, jis man taip nuauginėjo kažkiek laiko (neilgai, pas mane greit auga nagučiai Kitas atvejis buvo kai labai ilgus turėjau ir užkliuvau ir įskilo man žemiau nei ties viduriu. Buvau tuo metu prie jūros, nubėgau pas med. seselę...Tai ji atlupo man jį ir nuplėšė Beje, jeigu jums jis pamuštas, privertas ar t.t ar pan. Palikit jį ramybėje..jeigu mėlynuoja tegul...jis tiesiog nuaugs QUOTE(ANIL30 @ 2012 03 29, 00:53) SVEIKOS MERGINOS, MAMYTES Viliuos atsiras cia mano problema turinciu merginu...man pernai vasara pasizeide rankos pirsto nagas, ji susitrenkaiu ir teko naga salint, as ilgai delsiau, nesikreipiau, bet nagas pagelto, tad teko nueit pas chirurgus, tad ji pasalino, operacija nebuvo ilga gal 5 min pats procesas truko... jau praejo gal 7 menesiai, ataugineja nagelis, bet jis toks gelsvai tamsus, na ir atkeres, atrodo nuimciau ji pati, nepatogu, bijau,kad kur uzkliuvus nenusiplesciau, o taip jau buvo, dalis buvo nuplysus, o sis ir vel ataugo toks pat atkeres..net nezinau ka daryt, tepu aliejukais, jis dar ir banguotas, as uzlakuoju tamsiu laku, tad taip nekrenta i akis, bet visumoje labai nepatogu, saugau ji ir dar estetiskai neatrodo graziai...kazin ar kada uzugs grazus nagas, o gal kreiptis vel i chirurgus, bet ka jie bepadarys, man pries operacija sake gali ataukt negrazus m Tad laukiu nekantriai patarimu, gal kas susidure su tokia beda ir rado iseiti. man kiek kitaip buvo.mazasis pirstelis buvo nutrektas su slankiojanciom mikroautobuso durimis.nagam nuskrido tiesiog.pradziai autaugo negrazios spalvos,banguotas,kaip kazin kas,taip pat pradziai buvo atsokes,tai as visad pleistriuku ji paklijuodavau,kad neuzkabinciau.dabar nagas normalios spalvos,lygus,tik kai paauga,vienas krastelis nago truputi palinksta link delno,bet visumok,nagas,kaip nagas
viskas ir man taip - nagas, banguotas, negrazios spalvos ir vienas krastas atvepes, matosi gyvnagis jei pakeli uz krasciuko, bet man praejo tik pusmetis po nuemimo nago, tad gal kai vis vel nuaugines susitvarkys...gal ir gera ideja pleistriuka klijuit, as klijavau kol nebuvo uzauges, bet man minkstejo pats nagas nuo pleistro, nes nepraleidizia oro pleistriukai...dabar gal prilaikytu, kad neatvepes butu, bet as zadu eit gal gelini naga grazu ant jo priaugins, taip gal ir nuauktu, bet kazin ar tai nepaprastins augimo proceso? Man tai smilius...kabai nekaip atrodo
as su geliniais nagais esu.kol nagas neataugo,as gelio nedeciau,nes pries dedant geli nagas dar per puse suploninamas yra,o to dabar nagui tikrai nereikia.Plius jei nagas pazeistas,nemaza tikimybe,kad po geliu,ant nago,grybelis gali isiveist ir pns...
|