Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Grybai.
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
jediara
QUOTE(AveM @ 2009 12 26, 13:00)

Geras thumbup.gif Su šventėmis newyear.gif
satanele
QUOTE(AveM @ 2009 11 26, 22:45)
As tai nevalgau,bet vyras su mama labai megsta. ax.gif
Dar i zrazus dedu grybus. bigsmile.gif
*


Šito recepto dar irgi nenaudojau, bet jau sakiau kad daugiau grybų nešaldysiu ,o marinuosiu, ne vėl šiemet sukišau į kamerą, man neskanūs kameriniai
saintlina
QUOTE(satanele @ 2009 12 27, 19:49)
bet jau sakiau kad daugiau grybų nešaldysiu ,o marinuosiu, ne vėl šiemet sukišau į kamerą, man neskanūs kameriniai
*



labai skanus saldyti baravykai - tikrai. Man siaip saldyti grybai irgi nepatinka, bet baravykai thumbup.gif As juos apverdu ir sudedu i saldikli. Ziema istraukus imetu i verdanti vandeni,jie atsileidzia, tada - i keptuve. Cia jau kaip priklauso - prieskoniai, sviestas, grietine. Tikrai laaaabai skanu. Man beveik ir nelieka, mazasis susveicia viska prisedes. Pabandyk kitais metais truputeli taip uzsisaldyt,paziuresi, ar patiks.
labins
Vasarą prisirinkau grūzdų - ir juodųjų, ir geltonųjų... Dabar suku galvą, kaip čia iš jų kokį skanėstą nepaprastą išlaužus. Gal kas kokių įmantrybių žinote?
Gal kas juos sūdote žiemai? Kaip tai darote?
Borzika
QUOTE(labins @ 2010 02 27, 15:00)
Gal kas juos sūdote žiemai? Kaip tai darote?

Grybai.
pipete
QUOTE(labins @ 2010 02 27, 16:00)
Vasarą prisirinkau grūzdų - ir juodųjų, ir geltonųjų... Dabar suku galvą, kaip čia iš jų kokį skanėstą nepaprastą išlaužus. Gal kas kokių įmantrybių žinote?
Gal kas juos sūdote žiemai? Kaip tai darote?
*


Man jie skanūs apvirti ir po to pakepti svieste su svogūnais, taip ir žiemai užšaldžiau. Tiesa šaldyti jie kiek apkarsta, tai aš juos atitirpinus sumalu ir maišau su faršu, o tada gali daryti ką nori (lazaniją, kibinus).
Dakora
Radau saldiklyje grybu virtu,jau praejo daugiau nei puse metu.Kazkaip pamirsau,kad per kucias ruosiausi istraukt doh.gif Dar nebus pasene? g.gif
silsta
Dakora, tokia tema jau yra "Grybai" tu paskaitinėk atidžiai, ten daug prirašyta apie tai... ax.gif
irmulia

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
nanainis
mes grybus tai tik marinuojam, nesaldom nes kameroj vietos mazoka, raugintu nemegstam, dziovintu irgi biggrin.gif valgom (tai ir renkam) gaidukus ir voveraites, kitu paruosiu minimaliai, jei kartais skaniuosius visus greit suvalgytume blush2.gif nuvalom, apverdam, pasudom gerai, pipiru, lauru lapu, kartais gvazdikeliu ir viskas, o taip noretus ka mandro pabandyt, tai MB pasakojo, jog jo mama grybus apkepdavo svieste (ar apvisrdavo pries tai nepamena), po to i stiklainius ir lygminai vel uztirpindavo sviesto, sake nerealus skonis buvo, bet tinka saldytuve labiau laikyt ir tik sventem didziojom naudojo, kaip su kuo nebepamena, tai bandysiu pora mazu stiklainiuku pasiruost rolleyes.gif
simike
Aš grūzdus visada nulupu (tą juodą ar geltoną skūrikę) ir marinuoju kaip ir visus kitus, arba užšaldau, o paskui dedu į kopūstų mišrainę, kurią žiemai verdu ax.gif
Ulė
Dziovinti baravykai.

visad stebiuos,kai drauges pasakoja,kad dziovina 2-3 dienas :ups:

zodziu as baravykus svariau nuvalau,neplaunu,nebent labai zemetas koks,istiesiu skardas sviestiniu popierium,isdelioju nesuper dideliais gabaleliais grybus,ir dedu i 130C nustatyta orkaite,palieku vos praviras dureles,per 1.5 val. 2 skardos grybu isdziovintos.

user posted image


*****************

Marinuoti baravykai.

2 litrai vandens
7 saukstai cukraus
4 s.druskos
4 s.acto
lauro lapu,pipiru,garstyciu grudeliu.

grybus nuvalyt,nuplaut,apvirt 10-15min,nukost.

I vandeni sudet visus marinatui skirtus ingridientus isskyrus acta, uzvirint,supilt grybus,supilt acta,pamaisant pavirt 5min. pilstyt i stiklainius ir uzsukt.

user posted image
Laimuske
QUOTE(Ulė @ 2010 09 03, 14:53)

Marinuoti baravykai.

2 litrai vandens
7 saukstai cukraus
4 s.druskos
4 s.acto
lauro lapu,pipiru,garstyciu grudeliu.

grybus nuvalyt,nuplaut,apvirt 10-15min,nukost.

I vandeni sudet visus marinatui skirtus ingridientus isskyrus acta, uzvirint,supilt grybus,supilt acta,pamaisant pavirt 5min. pilstyt i stiklainius ir uzsukt.

user posted image
*



Nu šakės kaip skaniai atrodo, reiks daryt thumbup.gif
jediara
QUOTE(Laimuske @ 2010 09 03, 22:10)
Nu šakės kaip skaniai atrodo, reiks daryt  thumbup.gif
*


drinks_cheers.gif thumbup.gif
goodly
QUOTE(Kofee @ 2006 01 17, 22:59)
As marinuoju grybus jau daug metu ir drauges ismokiau ax.gif  tad dabar jusu eile blush2.gif  Tik mano grybai tai visokie, aisku isskyrus musmeres lotuliukas.gif
Grybus nuvalau, aupjaustau norimo dydzio ir verdu apie 10 min. Po pakeiciu vandeni iberiu kelis saukstelius druskos ir vel 10 min. paverdu. Trecia karta verdant ipilu vandens tik tiek kad apsemtu grybus, iberiu druskos, stambiu pipiru kvapiuju ir juoduju, acto apie 3 saukstus ir paverdu apie 5min. tada jau dedu i stiklainius ir BUTINAI pries uzsukant dangteli ipilu 1arbatini sauksteli aliejaus ant virsaus!
Tikrai labai skanu ir kvapas yra, tereikia atsukus stiklaini nuplauti grybus. O jei persudete tai numirkyti kelias min. Ir galit daryti misraines, deti i sriubas.
SKANAUS 4u.gif
*



ačiū už receptą 4u.gif tikrai paprastas ir labai geras smile.gif padariau žiemai (ant Kūčių/Kalėdų stalo) kelis šilbaravikių ir kazlėkų stiklainius, bus matyt kaip gavosi mirksiukas.gif
sara74
QUOTE(goodly @ 2010 09 04, 14:47)
ačiū už receptą 4u.gif  tikrai paprastas ir labai geras smile.gif  padariau žiemai (ant Kūčių/Kalėdų stalo) kelis šilbaravikių ir kazlėkų stiklainius, bus matyt kaip gavosi mirksiukas.gif
*




Ar šaldytuve laikot taip padarytus grybus, ar kambario temperaturoje g.gif
Papildyta:



Marinuoti baravykai.

2 litrai vandens
7 saukstai cukraus
4 s.druskos
4 s.acto
lauro lapu,pipiru,garstyciu grudeliu.

grybus nuvalyt,nuplaut,apvirt 10-15min,nukost.

I vandeni sudet visus marinatui skirtus ingridientus isskyrus acta, uzvirint,supilt grybus,supilt acta,pamaisant pavirt 5min. pilstyt i stiklainius ir uzsukt.

Tikrai labai skaniai taip dabar norėčiau jų paragauti, niam niam, butinai taip ir aš pasidarysiu lotuliukas.gif
1000inis
ziuriu i kitu uzvakuotus grybukus ir neatsiziuriu ir pavydziu blush2.gif man kazkokia kose gaunasi, nors ir vien baravykus suvakavau (aisku tokiu mazu neradau) verysad.gif cia atrodo plaukioja visi atskiri, o mano kaip kisieliuje doh.gif nors ir perplovinejau.........


o dar paklaust noriu, o vakuojat kas nors tik su druska, be acto? mano bendradarbe, taip daro thumbup.gif ir ne per suriai mirkyt nereikia thumbup.gif
Laimuske
Pasidariau ir aš pagaliau grybų žiemai. receptas panašus kaip nurodytas puslapyje prieš tai. Foto nemoku įkelti tai jei kam įdomu gali pasižiūrėti mano puslapiuke.
http://paslaimuske.blogspot.com/2010/09/gr...mas-ziemai.html

Laukinė prerija

o dar paklaust noriu, o vakuojat kas nors tik su druska, be acto? mano bendradarbe, taip daro thumbup.gif ir ne per suriai mirkyt nereikia thumbup.gif
*

[/quote]

Vakuoju, nuverdu tris kartus grybus, trečią kartą verdant jau įdedu daug druskos, pipirų, lauro lapų, ir jau pilu į stiklainius.LAiko puikiai 4u.gif
NoMoKris
QUOTE(Pieva1 @ 2005 07 07, 15:40)
Sveikos. Esu didelė grybų gerbėja. Na su daugeliu grybų kaip ir viskas aišku, bet voverūškos doh.gif Tik va nežinau kaip jas žiemai teisingai paruopšti. Vienais metais bandžiau šaldyt. Tai pagamintos jos kažkokios guminės. Gal kas žinot?
*




o as kai uzsaldziau,irpaskui gaminau atsildziusi,tai mano voveraites buvo tarsi permirkusios, toks vaizdas,jog laseliai vandens kristalizavosi ju viduje, tad saldyti nerekomenduoju, na nebent siek tiek apdziovinusias...
Laimuske
QUOTE(NoMoKris @ 2010 09 07, 08:07)
o as kai uzsaldziau,irpaskui gaminau atsildziusi,tai mano voveraites buvo tarsi permirkusios, toks vaizdas,jog laseliai vandens kristalizavosi ju viduje, tad saldyti nerekomenduoju, na nebent siek tiek apdziovinusias...
*



Aš ir šaldžiau ir marinavau. Tikiuosi nesugrius man ten niekas smile.gif
O prieš šaldant dar šiek tiek apviriau, dėl visa ko...
rooma
Aš pernai turėjau užsišaldžius voveraičių, tai teko visas jas išmesti, nes po atšildymo jos tapo lyg trintukas. Kažkokios kietos , niekas nevalgė
Ulė
Marinuotos baravyku galvutes.

Marinatui
2 litram vandens
3 saukstai druskos
1 saukstas cukraus
3 saukstai acto
garstyciu grudeliu,pipiru,lauro laupu.

Galvutes apvirti 10 min. supilti i uzvirusi marinata,pavirti 5 min.ir supilstyti i stiklainius.

user posted image
Mojo
Mergaitės, SOS verysad.gif
Radau receptą, kuriame nurodyta, kad marinatu užpiltus grybus reikia sudėti į stiklainius, stiklainius uždaryti dangteliais ir tada sterilizuoti 30 min. Ar taip gali būti, stiklainiai nesprogs? Aš kai sterilizuoju, tai tik pridengiu dangteliais, o paskui jau galutinai užsuku g.gif
Laimuske
QUOTE(Mojo @ 2010 09 08, 10:40)
Mergaitės, SOS verysad.gif
Radau receptą, kuriame nurodyta, kad marinatu užpiltus grybus reikia sudėti į stiklainius, stiklainius uždaryti dangteliais ir tada sterilizuoti 30 min. Ar taip gali būti, stiklainiai nesprogs? Aš kai sterilizuoju, tai tik pridengiu dangteliais, o paskui jau galutinai užsuku g.gif
*



Reikia tik uždengti, bet neužsukti. Bent jau aš taip darau.
Mojo
QUOTE(Laimuske @ 2010 09 08, 10:36)
Reikia tik uždengti, bet neužsukti. Bent jau aš taip darau.
*



Dėkui, man irgi taip atrodo drinks_cheers.gif
knopke*
as 2 kartus viriau, 3 karta jau dejau lapeliu, pipru, cukraus, acto ir druskos, viskas pagal skoni, i stiklainiukus ir i rusi, valgom ziema su grietine ir svogunu, bulvem, dedu i silkes.labai papeastas receptas, darai pagal skoni
Išmanioji
Kaip geriau laikyti džiovintus grybus ar uždėti medžiaga ir aprišti ar paprastai su dangteliu? Pirmą kartą džiovinu tai nežinau kaip geriau blush2.gif
silsta
Aš džiovintus grybus laikai medžiaginiuose maišeliuose. Labai gerai išsilaiko. Na, kartais neišsilaiko - labai daug kur aš juos naudoju, tai greitai susivalgo, vos iki Kūčių šiek tiek išsaugau silkei ir virtiniams. Reikėtų daugiau džiovinti jų...
Mįsliukė
QUOTE(jurginėlis @ 2008 12 10, 11:57)
dariau grybukus pagal šį receptą

GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

gavos puikūs, svarbiausia, kad acto nė kiek nesijaučia thumbup.gif  thumbup.gif
*



Gaminau pagal šį receptą. Gavosi labai sūriai ir aštriai, valgyti iš karto nenuvirus neįmanoma. schmoll.gif
reims
Merginos kas per grybas?
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

rugiagele26
As tai pagal skoni visko dedu marinuojant... tikiuosi nesuges.. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(reims @ 2010 09 11, 16:15)
Merginos kas per grybas?

*



As jei grybo nepazistu, visai jo neimu...

Tiesa, as verdu grybus duukart. Bet sikart vistiek tamsus skystis buvo g.gif gal del to, grybai buvo dideli labai? Ir buvo pas mus vadinami kazinukai, silbaravykiai ir raudonvirsiai...
daiveee
galiu pasiulyt super recepta grybams....
2litrai vandens,8saukstai cukraus,5sauksteliai druskos,1stikline acto=isverdam marinata+pipiru karciuju,kvepianciu ir lauro lapu.Karstu marinatu uzpilam nuvalytus,apvirtus grybus ir laikom para.Po to uzkaitinam grybus su siuo marinatu ir uzvakuojam.Pabandykit grybai super skonio o marinata tiesiog galima isgerti...skanaus....
paslaptukai
QUOTE(Mįsliukė @ 2010 09 09, 22:15)
Gaminau pagal šį receptą. Gavosi labai sūriai ir aštriai, valgyti iš karto nenuvirus neįmanoma. schmoll.gif
*


Gaminau ir as pagal si receptą, man atvirksčiai gavosi superiniai, as tik daugiau cukraus dejau smile.gif
jurgitelek
Na o as prisigrybavau , prisikaiciau jusu sauniu receptuku ir einu gaminti biggrin.gif paziuresim kas gausis g.gif
linksmuoliukas
sveikutės,

norėjau aklausti, kažkas užpasakojo,kad šaldyti grybai nelabai gerai.gal kur skaitėt koių straipsnių??? aš grybus visada išsiverdu ir šaldau 4u.gif
jediara
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 09 13, 12:43)
sveikutės,

norėjau aklausti, kažkas užpasakojo,kad šaldyti grybai nelabai gerai.gal kur skaitėt koių straipsnių??? aš grybus visada išsiverdu ir šaldau 4u.gif
*


Ir aš visuomet šaldau g.gif
georgiana
QUOTE(daiveee @ 2010 09 11, 23:25)
galiu pasiulyt super recepta grybams....
2litrai vandens,8saukstai cukraus,5sauksteliai druskos,1stikline acto=isverdam marinata+pipiru karciuju,kvepianciu ir lauro lapu.Karstu marinatu uzpilam nuvalytus,apvirtus grybus ir laikom para.Po to uzkaitinam grybus su siuo marinatu ir uzvakuojam.Pabandykit  grybai super skonio o marinata tiesiog galima isgerti...skanaus....
*


uzsukami dangteliai tinka? kur laikote, nesupelija g.gif aciuka uz atsakymus 4u.gif
p.s. na va padariau pagal Jusu recepteli ir liko siek tiek marinato, ar ji galima kelias dienas laikyti ir kita partija paruosti?
auroryte
Man labai svarbus klausimas iskilo- kokius dangtelius grybu marinavimui naudoti, ar butinai tuos konservavimui, plonus( kur su masinkele uzspaudziami, arba uzsukami), ar tinka ir tie, kur buna kecupo(paprastai uzsukami/atsukami)? blush2.gif
rugiagele26
QUOTE(auroryte @ 2010 09 14, 00:16)
Man labai svarbus klausimas iskilo- kokius dangtelius grybu marinavimui naudoti, ar butinai tuos konservavimui, plonus( kur su masinkele uzspaudziami, arba uzsukami), ar tinka ir tie, kur buna kecupo(paprastai uzsukami/atsukami)? blush2.gif
*



Zinoma tinka ir tie uzsukami wink.gif as tik su tokiais darau. Tik ziurek kad butu nepazeisti, jei nenauji.
georgiana
o kazin pagal daiveee receptuka reiketu ant virsaus uzpilant aliejaus slakeli g.gif
silsta
auroryte, aš grybus uždarinėju tik su "mašinkėle" užsukamus tuos metalinius plonus dangtelius. Žinai, grybai yra toks produktas, kad man atrodo atsargiau yra taip užsukti (su mašinka) ax.gif Bet čia tik mano nuomonė tokia.
georgiana
bet jeigu laikant saldytuve gal tiktu ir uzsukami g.gif
rugiagele26
Jokio skirtumo kokie dangteliai tongue.gif svarbu gerai uzsukti. O grybus vistiek geriau suvalgyti per sezona, tad nieko jiems nenutinka... ir laikau rusy, jie isstovi puikiai wink.gif
pelytte
Merginos ar ruoshiat kaip nors umedes? kalpokus (vokietukai)?
jediara
QUOTE(silsta @ 2010 09 14, 10:43)
auroryte, aš grybus uždarinėju tik su "mašinkėle" užsukamus tuos metalinius plonus dangtelius. Žinai, grybai yra toks produktas, kad man atrodo atsargiau yra taip užsukti (su mašinka)  ax.gif Bet čia tik mano nuomonė tokia.
*


drinks_cheers.gif Grybų konservavimui naudoju tik užsukamus "mašinėle" ax.gif O jei laikyti šaldytuve - tinka visi indeliai rolleyes.gif
Linkon
Nesu patyrus grybautoja, bet šiemet regis metai neeiliniai.Baravykus dariau savo sultyse, labai skanu.Taip pat džiovinau džiovinimo mašinoj.Voveraites marinavau ir džiovinau.Kadangi pati patirties neturiu grybų konservavime, skaitau ir ieškau informacijos.Perskaičiau, kad vienintelės voveraitės nėra tinkamos šaldymui.Džiovinti taip pat geraiu ne aukštesnėj kaip 50 temperatūroj.Gal ir persistengiu , bet vis pusvalandžiui įgrūdu orkaitėn 100laipsniu pasterizuot visus grybus.O dangteliai ir vieni ir kiti yra sandarūs , jei gerai užsukti.
Dabar voveraitės jau į pabaigą, baravykai kol nėr lietaus tik peraugę, tai parsinešiau makavykų ir pukuočių(dar vadinamų piengrybių paberžių, vilnelių).
Su makavykais kaip ir išsiaiškinau, kad nejuoduotų reik mest į parūgštintą vandenį.
Bet kaip apdoroti pūkuotes?Informacija visad renku iš kelių šaltinių, tikslumo ir saugumo dėlei norisi praktinių patarimų.Džiovinimui jos turbūt netinka.Ir ar tikrai reikia mirkyt 2-3 paras.
Linkon
Gudukas arba vokietukas arba kalpokas (Rozites caperata) III kategorijos grybas vartojamas šviežias , sūdytas, marinuotas, džiovintas ir šaldytas.Visi receptai tinkami kitiems , tinka ir šitiems.
Piengrybis paberžis(pukuote, vilnele)Lactarius torminosus
user posted image
II kategorijos vartojamas sūdytas ir marinuotas.
vėlgi randu , kad jau pakanka silpnai sūdytam vandeny parą palaikyt kelis kart pakeičiant vandenį.Bobutės sako, kas galima 2 kart nuvirt ir nereiks mirkyt.Ar ruošė kas piengrybius maistui?
rugiagele26
Hm... g.gif klausimelis... anyta atnese grybu, makavykai gal ten, nu mes vadinam kazinukais. Sako susidek i saldikli, nes mes marinuotu jau nemazai turim... sakau bet tai apvirt geriau. Sako skaniau neapvirti... nu ir sudejom i maisiukus taip... nezinau nezinau... g.gif g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.