Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

mergaites, gal turite isbandyta rudmesiu koncervavimo/rauginimo buda, aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2011 08 19, 16:40)
Turiu toki klausimeli apie tuos karciuosius zuikio baravykus:apie ju kartuma nieko nezinojau tai ir viriau kartu su visais grybais ,veliau suzinojau kad jie nevalgomi..ar tiesa?Paragavus grybai istiesu buvo kartus,kazkas minejo kad acte kartumas dingsta,dar kazkas sake,kad nuplikina verdanciu vandeniu,tai net nezinau kuom tiketi,mesti lauk ar ne?

Tai yra Aitrusis pušynbaravykis smile.gif
Būdingi požymiai: apatinė kepurėlės pusė rožinė, trama karti, labai panašus į baravyką.
Auga pavieniui ir grupelėmis, eglynuose, pušynuose. Labai dažnas.
Nevalgomas: keletą kartų nuvirus kartumą praranda, bet valgiui netinka.
user posted image
Atsakyti
Va,va tas pats,toks grazuolis,ir kaip gali tokiu neimti...prisirenki ir ismesti tenka.
Atsakyti
2,5 l virtų grybų
0,5 litro pomidorų padažo
0,5 litro saulėgrąžų aliejaus
0,5 kg svogūnų
0,5 kg morkų

Eiga:
Susmulkinti svogūnus, morkas sutarkuoti ir pakepinti svieste, pridėti pomidorų padazo, pipirų, druskos ir lauro lapų. Grybai permalami per mėsmale ir viska troskinti 45-60 minučių retkarčiais pamaišant. Sudeti į stiklainius. Sterilizuoti 20-25 min (0,5 l stiklainius)
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2010 09 09, 22:15)
Gaminau pagal šį receptą. Gavosi labai sūriai ir aštriai, valgyti iš karto nenuvirus neįmanoma. schmoll.gif


Viespateliau, juk juos pries valgant visad perpilt vandenuku reikia, kad marinato nesijaustu taip blink.gif nebent Jus juos norit valgyti siaip, o ne kazka gamint is ju.
Papildyta:
Tiesa, noriu paklausti, jus marinuotus grybus taip ir valgot uzvakuotus, ar is ju ka nors gaminat? As tai perpilu vandenuku, ir sriuba verdu, arba dedu i lietinius blynus kaip idara, arba troskinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 30 rugpjūčio 2011 - 19:25
QUOTE(georgiana @ 2011 08 20, 13:23)
mergaites, gal turite isbandyta rudmesiu koncervavimo/rauginimo buda, aciukas 4u.gif

aš rudmėses kepu svieste ir dedu į stiklainius, ant viršaus užpilu apie piršto storio sluoksnį aliejaus. Stiklainius apvynioju laikraščiu, kad nepatektų šviesos ir nešu rūsin biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
norėjau paklausti,gal kuri esate marinavusi pievagrybius? jai taip ,tai gal pasidalintumėte receptu ax.gif nes pirktiniai tai labai skanu marinuoti,bet brangoki blush2.gif tai galvoju gal pačiai galima jų užsimarinuoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 30, 18:24)
Tiesa, noriu paklausti, jus marinuotus grybus taip ir valgot uzvakuotus, ar is ju ka nors gaminat? As tai perpilu vandenuku, ir sriuba verdu, arba dedu i lietinius blynus kaip idara, arba troskinu.


As visada grybus tik marinuoju ir is ju darau viska. ir taip valgom (nupyle marinata pakepinam ant sviesto ir uzpilam grietineles + bulves), kepu zemaiciu blynus su grybais, darau idaryta kotleta grybais (ale zrazas), ant kepsio darau padaza is marinuotu grybu, su sulke (svogunai+morkos+grybai kepinti ant aliejaus, kai atsala sumaisau su pjaustyta silke) ir t.t Vienu zodziu darau viska ka ir su svieziu grybu.
Kelias porcijas uzsisaldau sviezio baravyko sriubai smile.gif
Atsakyti
dekui cezi uz ide, tikrai super 4u.gif
Atsakyti
mes is grybu pora kibiru radom,pagrinde zydukai,raitosiuos rankoves ir eisiu darbuotis...
Atsakyti
Sveiki. Aš tai šiemet jokių grybų nemarinuoju. Gavau dovaną - elektrinį vaisių, žolių, grybų ir t.t. džiovintuvą ir šiemet tik džiovinu. Labai geras džiovintuvas, turi daug vietos džiovinimui, tai įdedi daug sluoksnių (aukštų) įjungi (džiovinimo principas, kaip plaukų džiovintuvo) ir pamiršti apie grybus kelioms valandoms. Neseniai džiovinau voveraites, puikiai išdžiuvo. Prieš džiovinimą gerai nuvalau ir neplautus dedu į džiovintuvą (gal ir plautus galima būtų dėti, nežinau). Iš džiovintų juk irgi daug ką pagaminti galima, tik prieš tai reikėtų pamirkyti pasūdytame vandenyje, kad neliktų kokio smėliuko ant grybukų.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 01, 12:47)
As visada grybus tik marinuoju ir is ju darau viska. ir taip valgom (nupyle marinata pakepinam ant sviesto ir uzpilam grietineles + bulves), kepu zemaiciu blynus su grybais, darau idaryta kotleta grybais (ale zrazas), ant kepsio darau padaza is marinuotu grybu, su sulke (svogunai+morkos+grybai kepinti ant aliejaus, kai atsala sumaisau su pjaustyta silke) ir t.t  Vienu zodziu darau viska ka ir su svieziu grybu.
Kelias porcijas uzsisaldau sviezio baravyko sriubai smile.gif

o man marinuoti grybai neskanu schmoll.gif tas pats kas išmes verysad.gif niekaip neisivaizduoju kaip juos galima būtų dar poto ir kept blink.gif

QUOTE(georgiana @ 2011 09 01, 13:52)
dekui cezi uz ide, tikrai super 4u.gif

ner už ką, kad tik stovėtų gerai. Paprastai mes nerandam tiek daug rudmėsių, kad išstovėtų iki pavasario, vos iki kūčių išsaugau (suvartojam greit biggrin.gif ), bet tikiuosi, kad ir ilgiau jie geri bus
Atsakyti