Sveikos, Mamytes Viena grazu ryta issiruosiau i ekskursija po Lietuvos gimdymo istaigas. Nevardinsiu visu, kur teko apsilankyti, bet grizau tikrai patenkinta ekskursijos rezultatais. Kartoju, ekskursijos, bet ne tuo, ka pamaciau. Kazkodel isivaizdavau, kad ateinant i pasauli naujai butybei, viskas turi spindeti dziaugsmu ir siluma, ir cia eina kalba ne tik apie teveliu busena, mano akimis visa aplinka ir viskas turi pasakyti mazyliui, kad pasaulis yra nuostabus, o vaikutis yra laukiamas visu ir priimamas kaip pilnavertis sios zemes pilietis, su pagarba, atitinkamomis salygomis, i tokiai progai specialiai pritaikyta aplinka. Kad ne tik mes, teveliai, ne tik malonus arba "dovanomis" pamalonintas personalas jam turi pasakyti, kad pagaliau jo sulaukeme, kaip svecio, kuris keliavo ilga kelione. Pacio vaikelio pasamoneje turi islikti nuostabios pirmos atejimo i pasauli akimirkos ir pirmu dienu buvimo pasaulyje paveikslas. Ir visa aplinka, netgi atrodo tokia smulkmena, kaip gimdymo istaigos sienos, lubos, grindys turi jam pabrezti, kad pirma jo kelione prasidejo nuo "Gimties namu" o , ne nuo kliniku, ligonines ir pan. Nepasakosiu placiai, ka pamaciau, noreciau, kad Jus mielos mamos pasidalintumete ka isgyvenote gimdydamos arba apsilankiusios tokioje istaigoje. Pasakysiu, kas uzstrigo negailestingai ir sokiravo...  , o kas maloniai nustebino. Cia neina kalba apie konkrecia istaiga, kalbu apie kelias skirtingas. Sokiravo aplinka1. Pilkos, fioletines arba saltai salotines ledines sienos, kai kur nemaciusios dazu matyt dar nuo Breznevo laiku. 2. Salti koridoriai, atsilupes linoleumas ir chloro bei slapimo kvapas sanmazguose. Prastas vedinimas, arba jo nebuvimas. Paciu sanmazgu trukumas. 2. Personalo reakcija i mano atejima, aprangos ir pinigines turio skenavimas (klausimas ar galvoju apie mokama vienute) ir pasizirejimas pro langa su kuo atvaziavau  (cia provincijoje). Pilvo paciupinejimas ar nesu kartais persirengus "zurnaliuga"  ir ar vietoj pilvo neideta pagalve, purkstavimas, ko cia klausineju kaip per "sudna diena". 3. Ruosiamo maisto kvapas, kaip kasdieninis reiskinys koridoriuose, ir pacio maisto vaizdas. Paragauti nedave 3. Giminaiciu delegaciojos ismuse mane is veziu  pasirodo, maza to, kad kai Lietuvoje paplites reiskinys  po gimdymo moterys guli palatoje su vaikais, na gaunasi tokia beisbolo komanda-2 mamytes, 2-3, 4, naujagimiai toje pacioje patalpoje ir nenutrukstamos tetu Zosiu, dedziu Jonu, teciu Antanu be saiko varstomos durys. Kai kurie dedes Anuprai smaiksciai apziuri kitas gimdyves, kartais netgi ir zindancias  ir pakomentuoja ju vaikuciu arba paciu mamu isvaizda. Kiti braunasi su roziniais dramblio dydzio pliusiniais zuikiais, uzkrauna juos ant gulinciu salia kaimyniu spinteliu  "na mes cia tau Daivute leliukui drauga atvezeme "  Anupras: "Oj, atsiprasau, muset Jusu arbata isppyyyyliau tamsta netycia" (cia kaimynei), o Anupro zmona piktai rezia:"nereikia cia kaisioti arbatas kur papuola" ir visais savo 189 kilogramais priseda tarp gimdyviu lovos tuo paciu "kvepedama" tarsi penkios benzokoloneles kvepalais "BYCMOZE"... Kas ir kaip juos ileidzia nezinia, nes taisyklese grieztai reglamentuojami pliusiniai zuikiai, Anupru balso tembras ir kiti dalykai. Teta Zose smaiksciai pasako, kad is Alytaus seselei atveze sakoti, kad ileistu  ir garsiai bei slapiai atsikosti.. Apie poilsi nera kalbos, kai Anuprai issinesdina, pradeda verkti vienas vaikelis, kitas ji isgirdes daro ta pati, o jeigu dvyniai, tai choras dar labiau sustipreja Cia apie Egzotika papasakojau.. Kas maloniai nustebino? Na pirmiausiai BAK  bet kur detis kai BAKUI neturi babkiu? (atsiprasau uz paprastuma). Tada lieka kitos ligonines. Kas patiko? Kai kurio personalo nuosirdumas, nuosirdus noras "pagrazinti" aplinka, daug kur yra masiskai, gal netgi per masiskai kai kur..auginami augalai, atsiranda vienutes, palatos mamai su vaikuciu. Viena naujai iskepta mama papasakojo, kad uz nedideli mokesti galima nakciai pasilikti vyrui  , gydytojai noriai bendrauja su busimomis mamomis ir siulo lankyti pas juos konsultacijoje  Ka tai turetu reiksti  ? Labai siltas bendravimas tarp naujai iskeptu teveliu, visi stengiasi padeti, daznai buna draugiski, padeda vieni kitiems, sveikina, sypsosi  , yra kursai, kur teveliai mokomi priziureti vaikeli, nemazai informaciniu brosiureliu. Tai mane nuteike pozityviai. Matau, kad Lietuvoje zmones savo sypsena sugeba pagrazinti bet kokia niuria kasdienybe  ir turi begaline kantrybe. Mamos, o kas Jums labiausiai uzstrigo gimdymo istaigu aplinkoje?
Nei pirmą, nei antrą kartą neužkliuvo NIEKAS. Atvažiavau ten atidirbti savo darbo, o ne grožėtis/baisėtis. Palatos buvo tvarkingos, švarios. Maistas nekoks, bet tas kelias dienas galima pakentėti, o be to tas "nekoks"- irgi ne nuodai. Taip kad mažiau raukyt nosį P.S. Vėl kokį tyrimą/straipsnį ruošiate?
QUOTE(mamela @ 2008 11 23, 21:23) Nei pirmą, nei antrą kartą neužkliuvo NIEKAS. Atvažiavau ten atidirbti savo darbo, o ne grožėtis/baisėtis. Palatos buvo tvarkingos, švarios. Maistas nekoks, bet tas kelias dienas galima pakentėti, o be to tas "nekoks"- irgi ne nuodai. Taip kad mažiau raukyt nosį P.S. Vėl kokį tyrimą/straipsnį ruošiate?  Na nieko, tai nieko. Ir taip buna, kad nieko neuzkliuvo, bet parasyti apie tai forumas nedraudzia  , tai irgi nuomone. As irgi tiesa sakant neissigandau iki tokio lygio, kad negimdyciau kad ir VGN  , nors dar pries kelias savaites buvau tvirtai pasiryzus, kad taupysiu pinigus BAK'ui. Matyt lietuvaiciu sypsenos, kurios uzkliuvo geraja prasme, mane suzavejo, tad gimdysiu paprastai, be prabangos  , tuos pinigus geriau skirti kelionei arba kokiam prasmingam tikslui  . Na dar nezinau kokiam. Kam ruosiuosi? Kol kas tiesa sakant, labiausiai ruosiuosi leliuko atejimui i si pasauli
QUOTE(mamela @ 2008 11 23, 21:23) Nei pirmą, nei antrą kartą neužkliuvo NIEKAS. Atvažiavau ten atidirbti savo darbo, o ne grožėtis/baisėtis. Palatos buvo tvarkingos, švarios. Maistas nekoks, bet tas kelias dienas galima pakentėti, o be to tas "nekoks"- irgi ne nuodai. Taip kad mažiau raukyt nosį P.S. Vėl kokį tyrimą/straipsnį ruošiate?  Tiesa, dar nekuklus klausimelis, kiek suprantu du vaikus pagimdete, ir jau vaziuojate gimdyti kaip i darba? Ir nuo kelinto vaiko gimdymas tampa darbu?  Ar Jus is karto jautete, kad "atidirbsite"?Bet Jusu poziuris man idomus, nes retas.  Na, siaip, is smalsumo paklausiau, nes as gimdysiu pirma karta, tai man gimdymas atrodo kaip didziausias pasaulio stebuklas, todel aplinka grozetis irgi noreciau  , ir demesingo personalo, nuosirdaus, ir normaliu zmogisku salygu, ir dedziu Anupru nenoreciau ir nezinia ar pavyks isvengti tokiu, jeigu uzsuks pas kokia "bendradarbe" palatoje  ...
luckylein
2008 11 23, 23:37
QUOTE(mamela @ 2008 11 23, 20:23) Nei pirmą, nei antrą kartą neužkliuvo NIEKAS. Atvažiavau ten atidirbti savo darbo, o ne grožėtis/baisėtis. Palatos buvo tvarkingos, švarios. Maistas nekoks, bet tas kelias dienas galima pakentėti, o be to tas "nekoks"- irgi ne nuodai. Taip kad mažiau raukyt nosį P.S. Vėl kokį tyrimą/straipsnį ruošiate?  nu vis stebiuosi lietuviu kantrumu ir sugebejimu "visa gyvenima"kenteti...Tai niekada niekas ir nepasikeis Papildyta:QUOTE(emilka @ 2008 11 23, 22:26) Na nieko, tai nieko. Ir taip buna, kad nieko neuzkliuvo, bet parasyti apie tai forumas nedraudzia  , tai irgi nuomone. As irgi tiesa sakant neissigandau iki tokio lygio, kad negimdyciau kad ir VGN  , nors dar pries kelias savaites buvau tvirtai pasiryzus, kad taupysiu pinigus BAK'ui. Matyt lietuvaiciu sypsenos, kurios uzkliuvo geraja prasme, mane suzavejo, tad gimdysiu paprastai, be prabangos  , tuos pinigus geriau skirti kelionei arba kokiam prasmingam tikslui  . Na dar nezinau kokiam. Kam ruosiuosi? Kol kas tiesa sakant, labiausiai ruosiuosi leliuko atejimui i si pasauli  uzjauciu jus,kad jums reikes "baisioje"aplinkoje gimdyti
gluosnis
2008 11 24, 00:21
nemanau kad sienos, lubos ar plyteles, ju spalva, grozis ir verte svarbus ateinanciam vaikeliui zinau kad jam svarbus mamos jausmai gimdymo metu, svarbi akusere- kaip pirmas zmogus kuris ji pasitinka (nes tokie bus ir kiti jo sutikti zmones), meile, siluma ir pati mama
Emilka  Tonas nesikeičia. JŪSŲ tonas nesikeičia, norėjau pasakyt  Pagarbiai, ta prasme. Na ir gerai. Tai atsakysiu į klausimą, nes turiu ką pasakyt. Taip susiklostė, kad VGN man padarė CO, išbuvau toj įstaigoj 5 dienas, ir išvažiavau nesupratus, kodėl vis gi tiek mažai moterų gimdo namie?.. 1. Man skaudžiausia - naktį praleidau atskirta nuo savo kūdikio, pirmą kartą pamaitinau po gimdymo praėjus daugiau nei 12 valandų, ir mano kūdikis jau buvo gavęs mišinuko  Tam personalas turėjo visokių ten pasiteisinimų - remontai ir t.t., bet man aišku pora dalykų - tuo tarpu nesusiorientavom kam reikia užmokėt, kad būtų kitaip, ir taip neturi būti ligoninėje, turinčioje "kūdikiui draugiškos" statusą - juk toks elgesys tikrai toli nuo PSO rekomendacijų... 2. Buitis: a) Manau, kad pirmas rytas ligoninėj turėtų prasidėti nuo supažindinimo su vietine tvarka - režimas, dienotvarkė, kas galima, kas ne, į ką kokiu atveju kreiptis, elementariai - kur tualetas, šaldytuvas. Nes truputį užtrunka įsikirst į situaciją, o kai dar esi apspangus po operacijos, tas įsikirtimas dar sudėtingesnis. Nėra savaime suprantamų dalykų, nors personalui gal taip ir atrodo. Gydytojai ir kitas personalas turėtų prisistatyt - aš - jūsų palatos gydytoja tokia ir tokia, o ne įbėgt ir iškart imt čiupinėt intymiausias vietas.  Ką jau ten prisistatyt - ne visi sugebėdavo net pasisveikint...  Bent tualetas turėtų būt prie kiekvienos palatos ar dviejų, o ne koridoriaus gale  Vat, galvoju, kiek laiko šliaužiau iki jo įsikibus į sieną pirmą kartą?? Ir atgal... c) Gerai, kad galima išsipirkt vietą vyrui, ar tiesiog laikyt kitą lovą tuščią, nes net ir dvivietės palatos yra nesąmonė - dėl lankytojų trinties, dėl asmeninės erdvės poreikio, galų gale - dėl vaikų, kurie pakaitom verkia ir budina vienas kitą. Šalia palaton viena moteris atsitempė TELIKĄ!! O jos vyras išbėgęs į koridorių vis garsiausiai kalbėdavo telefonu apie statybas, ir dar su keiksmais  Kažkas turėtų kontroliuot tokius balaganus, a? D) Personalas... na, tarkim, elementarūs dalykai: nemėtyti atėjus šiukšlių dėžių, netrankyti durų, nerėkauti 6 val. ryto per visą koridorių... Ir liftą VGN galėtų pasitvarkyt, nes tas periodiškas durų trenksmas išvargino. Jei ten gimdysit, ir bus galimybė rinktis - tai kuo toliau nuo lifto!! e) valgis. skambinkit mamai ir iš karto nuteikit vyrą, kad atneštų, kad ir ko paprašysit. valgis - labai svarbu po gimdymo, tiesiog gyvybiškai svarbu. o ligoninės maistas... na, jo pavalgyt - tai kaip užsieny pabuvot, niekur kitur tokio neteko ragaut. ir, na pagalvokit - kas duoda ryžius pagimdžiusiom moterim, kuriom ir taip viduriai užkietėję, ir kai kas sako, kad tuštintis po gimdymo vos ne skaudžiau nei gimdyt??? Ar tęsti?.. Nes kažkaip smulkiai gaunas
Labai aktuali tema.. Ačiū Visiškai pritariu. Tikrai, Lietuvoje, kaip visame civilizuotame pasaulyje moterys turi gimdyti namuose. Aišku, ir namuose šiais laikais sąlygos dar galėtų būti geresnės. Antrą vaiką tikrai gimdysiu namuose. Liko nusipirkti 4 kambarių butą su baseinu. Ligoninės apgailėtinos. Sąlygos klaikios. Gimdymo metu man labiausiai truko vaizdo į vandenyną pro langą. Sanitarės balsas grubokas. Reikia lavinti vokalinius sugebėjimus...
QUOTE(emilka @ 2008 11 23, 23:09) Ir nuo kelinto vaiko gimdymas tampa darbu?  Ar Jus is karto jautete, kad "atidirbsite"?Bet Jusu poziuris man idomus, nes retas.  Na, siaip, is smalsumo paklausiau, nes as gimdysiu pirma karta, tai man gimdymas atrodo kaip didziausias pasaulio stebuklas, todel aplinka grozetis irgi noreciau  Labai linkėčiau "grožėtis"  Nors kai gimdysit, greičiausiai nerūpės nei gimdyklos sienų spalva, nei grindų plytelės. Rūpės tik jūsų mažylis. Ir jokio skirtumo ar būsit Bak'e, ar tuose pačiuose VGN. O dėl savo bendravimo stiliaus, tiksliau a la kabinėjimosi prie žodžių, nesivarginkite. Provokacijom nepasiduodu
O dėl savo bendravimo stiliaus, tiksliau a la kabinėjimosi prie žodžių, nesivarginkite. Provokacijom nepasiduodu  [/quote] Sveiki, is karto perspeju, kad as irgi nepasiduodu provokacioms. Uz nuomone aciu. Gero gimdymo.
QUOTE(Sazha @ 2008 11 24, 01:38) Emilka  Tonas nesikeičia. JŪSŲ tonas nesikeičia, norėjau pasakyt  Pagarbiai, ta prasme. Na ir gerai. Tai atsakysiu į klausimą, nes turiu ką pasakyt. Taip susiklostė, kad VGN man padarė CO, išbuvau toj įstaigoj 5 dienas, ir išvažiavau nesupratus, kodėl vis gi tiek mažai moterų gimdo namie?.. 1. Man skaudžiausia - naktį praleidau atskirta nuo savo kūdikio, pirmą kartą pamaitinau po gimdymo praėjus daugiau nei 12 valandų, ir mano kūdikis jau buvo gavęs mišinuko  Tam personalas turėjo visokių ten pasiteisinimų - remontai ir t.t., bet man aišku pora dalykų - tuo tarpu nesusiorientavom kam reikia užmokėt, kad būtų kitaip, ir taip neturi būti ligoninėje, turinčioje "kūdikiui draugiškos" statusą - juk toks elgesys tikrai toli nuo PSO rekomendacijų... 2. Buitis: a) Manau, kad pirmas rytas ligoninėj turėtų prasidėti nuo supažindinimo su vietine tvarka - režimas, dienotvarkė, kas galima, kas ne, į ką kokiu atveju kreiptis, elementariai - kur tualetas, šaldytuvas. Nes truputį užtrunka įsikirst į situaciją, o kai dar esi apspangus po operacijos, tas įsikirtimas dar sudėtingesnis. Nėra savaime suprantamų dalykų, nors personalui gal taip ir atrodo. Gydytojai ir kitas personalas turėtų prisistatyt - aš - jūsų palatos gydytoja tokia ir tokia, o ne įbėgt ir iškart imt čiupinėt intymiausias vietas.  Ką jau ten prisistatyt - ne visi sugebėdavo net pasisveikint...  Bent tualetas turėtų būt prie kiekvienos palatos ar dviejų, o ne koridoriaus gale  Vat, galvoju, kiek laiko šliaužiau iki jo įsikibus į sieną pirmą kartą?? Ir atgal... c) Gerai, kad galima išsipirkt vietą vyrui, ar tiesiog laikyt kitą lovą tuščią, nes net ir dvivietės palatos yra nesąmonė - dėl lankytojų trinties, dėl asmeninės erdvės poreikio, galų gale - dėl vaikų, kurie pakaitom verkia ir budina vienas kitą. Šalia palaton viena moteris atsitempė TELIKĄ!! O jos vyras išbėgęs į koridorių vis garsiausiai kalbėdavo telefonu apie statybas, ir dar su keiksmais  Kažkas turėtų kontroliuot tokius balaganus, a? D) Personalas... na, tarkim, elementarūs dalykai: nemėtyti atėjus šiukšlių dėžių, netrankyti durų, nerėkauti 6 val. ryto per visą koridorių... Ir liftą VGN galėtų pasitvarkyt, nes tas periodiškas durų trenksmas išvargino. Jei ten gimdysit, ir bus galimybė rinktis - tai kuo toliau nuo lifto!! e) valgis. skambinkit mamai ir iš karto nuteikit vyrą, kad atneštų, kad ir ko paprašysit. valgis - labai svarbu po gimdymo, tiesiog gyvybiškai svarbu. o ligoninės maistas... na, jo pavalgyt - tai kaip užsieny pabuvot, niekur kitur tokio neteko ragaut. ir, na pagalvokit - kas duoda ryžius pagimdžiusiom moterim, kuriom ir taip viduriai užkietėję, ir kai kas sako, kad tuštintis po gimdymo vos ne skaudžiau nei gimdyt??? Ar tęsti?.. Nes kažkaip smulkiai gaunas  O Jus izvalgi kalbininke  Jo, pamirsau lifta ir vyra statybininka, aciu Dievui, jeigu nesutiksiu savo kelyje kai vaziuosiu gimdyt. Po namo statybu dar negaliu atsipeiketi nuo ju izulumo ir "pofigizmo" atsiprasau uz negrazu zodi  Is tikruju, pastarieji irgi man kelia nerima, bet cia jau profesija tokia... na tiksliau kasta.. statybininkas ir jo seima. Galima romanys apie tai rasyti. As pastebejau, kad labai madinga rekauti ir skambinti draugams koridoriuje, derinti "Tusovkes" reikalus. Arba:"Sashka, Mashka rodila!!!!(toliau eina liaudies dialekte naudojamas 3 zodziu rinkinys, kurio pirmas zodis prasideda is J...) predstavliajesz, dvojnia!" Hahahahahaha.. nea moi deti, na menia pohozi hahahahaha". Ko gero kartais verta susimastyti, ar negimdyti namuose  ? As sutinkciau, jeigu nebuciau cia, o kur nos Anglijoje. Britanijoje girdejau yra mobili brigada, kuri priimtu gimdyma namie, ne blogiau negu palatoje. Zinoma, jeigu tai nera kazkoks ypatingai sunkus atvejis, ne cezaris ir pan. bet kada jeigu kas yra reanimobilis su visa reikalinga iranga ir du medikai. Man butu baisoka gimdyti namuose ziurint i musu salies padeti ir zmoniu i tai poziuri, nors salygas turiu neblogas, bet moraliskai nesu tam pasirengus, na nebent pas p. Jurga Svediene pavaiksciociau i kursus, o paskui ja pasikviesciau. Kai pagalvoju, kokiu tik uzkratu neparsiveza is ligoniniu mamos su vaikais. Viena mama man parase zinute, kad is gimdymo namu atsiveze tarakonu taseje i namus  , arba kai grizta uteletos  , cia tokia buvus buto kaimyne pasakojo kazkada... musu laikais... Zinoma, galima ironizuoti mano teksta.. plyteles, sienos lubos. O Jus kada nors susimastete kaip tos pacios plyteles valomos tokios istaigos sanmazge? Man net susimastyt nereikejo. As maciau kaip slauge slapimo ir kitu gamtiniu reiskiniu balute sutinko su skuduru, pamirke kibirelyje, paskui tuo paciu vandeniu ismoziojo po grindis ir nupedino i vonia. Ten kibirelio turinio nekeite, tuo paciu mozojo vonios grindis  Kai smalsumas mane ten nuvede ir paklausiau kodel taip padare? Ji paziurejo i mane "kaip Leninas i burzuazinio sluoksnio atstove" ir pratruko tokiu rusisku matu, kad nesiau kudasius, bijojau, kad to kibirelio turinys neatsidurtu ant mano galvos  Kaip Jums? Cia net ne plyteliu problema, cia ju valymo problema, musu zmoniu atsakomybes problema, kulturos, mentaliteto, poziurio i savo darba ir i zmoniu sveikata. Zmogus dirbdamas valytoju neisisamonina to, kad yra labai svarbi tos sistemos grandis, kone svarbiausia po gydytojo ir akuserio, nes rupinasi istaigos higiena, kuri yra ne paskutineje vietoje moters ir kuddikio sveikatoje. Kai nuo tarybiniu laiku tos plyteles yra valomos tokiu budu, tai isivaizduokite koks koncentratas jose susikaupia? Ne tik bakteriju, slapimo ir kitu dalyku, tai materialu. Kiek neapykantos, nevilties, atsainumo mato tos plyteles ir girdi tokiu istaigu koridoriai, kai jais vaiksto amzinai "alkani" medikai, piktos seseles, kuriu chalatuko kisenele smaiksciai atsikisus i paciento puse, tarsi kviecia, idek i ja 50 lituku  , slauges, valytojos. Valytojos pas mus traukiamos i nekvalifikuoto personalo gretas. Ar tikrai tokios jos turi buti ten, kur prasideda zmogaus gyvybe? Ar ne todel stafilokokai tuoj uzvaldys kone puse gimdyviu ir ju vaiku? Viesbuciai kasmet simtus tukstanciu skiria personalo apmokymams, kaip valyti patalpas, o salies gydymo istaigos skiria sluota, "maisini skudura", maiseli chloro ir cinkuota kibira (pastaba:ne visos, kai kur maciau pazangesne technika ir valymo priemones). Nezinau, maciau cia pirma po mano komentara, kad zmogus atvaziavo gimdyti kaip i darba. Negaleciau. Net ir darbe man butu sunku susitaikyti su tokiomis salygomis. Kol tai toleruosime, taip ir liks. Mums netrukdo, jiems tuo labiau netrukdys nei tarakonai, nei skurdas, nei ju paciu poziuris i pacientus. Papildyta:QUOTE(gluosnis @ 2008 11 24, 01:21) nemanau kad sienos, lubos ar plyteles, ju spalva, grozis ir verte svarbus ateinanciam vaikeliui zinau kad jam svarbus mamos jausmai gimdymo metu, svarbi akusere- kaip pirmas zmogus kuris ji pasitinka (nes tokie bus ir kiti jo sutikti zmones), meile, siluma ir pati mama  As irgi nemanau, kad vaikas labai tai ivertintu, bet sutikite, elementarus higienos principai turi galioti. Paskaitykite kitu mamu komentarus ir sutiksite su manimi, kad aplinkiniu poziuris, patalpu valymo budai, gydytoju kompetencija profesine ir emocine yra svarbios. Svarbus aplinkinai zmones, kurie supa Jus tuo metu, svarbus ir kiti dalykai, apie kuriuos dar nepasakete, bet kaip motina jauciate intuityviai ir linkite savo atzalai. Auksinis stafilokokas- paplites reiskinys Lietuvos ligoninese, apie kur vis dar niekas garsiai nekalba ir problemos nesprendzia. Kitos ligos: pogimdyvine depresija, buvo nustatyta, velaiu paneigta teko susidurti su moterimis, kurios ja neva patyre 2-3 buvimo ligonineje diena, bet kaip velaiu paaiskejo, na po to kai vieningai pasakojo, kad "Uzkniso" palatos kaimynes vaiko bliovimas nuo ryto iki vakaro, dedes Anuprai su pliusiniais zuikiais. Ka turi bendro tokia gimdyves savijauta su pog. depresija?
kristinita
2008 11 24, 11:34
Na aš tai esu apsisprendusi gimdyti VGN  ten ir vaikelį iš karto paduoda (na nebent jam būtų labai labai blogai  ) ir parodo, kaip žindyti ir mišinukų jei neprašai negrūda  šiaip kai gulėjau patologiniam, na tai aplinka tokia pusėtina pasirodė, maistas nekoks-bet svarbiausia ne tai  Ir tiesa , kai pamokėlėse pagimdžiusios mamytės dalinosi savo patirtimi, jos itin akcentavo vyrų dalyvavimo svarbą pagrinde dėl to, kad kai tu pagimdai-gali pačioj pradžioj ir nesusiorientuoti ko prašyt, ką daryt...vyras (ypatingai jei domėjosi gimdymo procesu) gali pamatyt tas pačias savivaliaujančias seseles, kurios kažkodėl grūda vaikui buteliuką ir daug visokiausių negerumų
QUOTE(kristinita @ 2008 11 24, 12:34) Na aš tai esu apsisprendusi gimdyti VGN  ten ir vaikelį iš karto paduoda (na nebent jam būtų labai labai blogai  ) ir parodo, kaip žindyti ir mišinukų jei neprašai negrūda  šiaip kai gulėjau patologiniam, na tai aplinka tokia pusėtina pasirodė, maistas nekoks-bet svarbiausia ne tai  Ir tiesa , kai pamokėlėse pagimdžiusios mamytės dalinosi savo patirtimi, jos itin akcentavo vyrų dalyvavimo svarbą pagrinde dėl to, kad kai tu pagimdai-gali pačioj pradžioj ir nesusiorientuoti ko prašyt, ką daryt...vyras (ypatingai jei domėjosi gimdymo procesu) gali pamatyt tas pačias savivaliaujančias seseles, kurios kažkodėl grūda vaikui buteliuką ir daug visokiausių negerumų  Kristinita  labas! Kiek mazai Tau liko iki gimdymo O cia irgi faktas, kad su ta meskos paslauga "Misinukai" irgi geras momentas. Kiek teko girdeti, eina standartiniai, jeigu jau duoda, niekas neziuri i Jusu vaikelio ypatumus ir misinuko neparuosia individaliai pagal vaiko poreiki. Mamos, kurias sutikau GN karidoriuose patare, kad reikia is karto paprasyti, arba net pareikalauti, kad be ju sutikimo nebruktu jokiu misinuku. As asmeniskai nenoreciau, kad ne tik man neduotu pilkos spalvos neaiskios konsistencijos kukuliu su perlovke, bet ir kas mano vaikeliui nebruktu jokiu pasaru. Nebent is tikruju netureciau galimybes zindyti. Nezinau kiek vyras gales ten tureti itakos ir ar mano issiblaskes vyras tuo metu apie tai prisimins, bet as reksiu visa gerkle, kad vaiko pasarais nesertu
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 10:38) Auksinis stafilokokas- paplites reiskinys Lietuvos ligoninese, apie kur vis dar niekas garsiai nekalba ir problemos nesprendzia. Kitos ligos: pogimdyvine depresija, buvo nustatyta, velaiu paneigta teko susidurti su moterimis, kurios ja neva patyre 2-3 buvimo ligonineje diena, bet kaip velaiu paaiskejo, na po to kai vieningai pasakojo, kad "Uzkniso" palatos kaimynes vaiko bliovimas nuo ryto iki vakaro, dedes Anuprai su pliusiniais zuikiais. Ka turi bendro tokia gimdyves savijauta su pog. depresija? Auksinis stafiokokas paplitęs reiškinys ne tik Lietuvos bet ir užusienių ligoninėse, ten kur yra akušerijos ir chirurgijos skyriai Beje dėl viešbučių ir jų skiriamų (šimtų) tūkstančių: ar tik ne Vilono baseinuose praėjusią savaitę aptiko legioneliozės sukėlėjus  Gal taupyt pradėjo dėl krizės
kristinita
2008 11 24, 11:57
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 12:36) Kristinita  labas! Kiek mazai Tau liko iki gimdymo O cia irgi faktas, kad su ta meskos paslauga "Misinukai" irgi geras momentas. Kiek teko girdeti, eina standartiniai, jeigu jau duoda, niekas neziuri i Jusu vaikelio ypatumus ir misinuko neparuosia individaliai pagal vaiko poreiki. Mamos, kurias sutikau GN karidoriuose patare, kad reikia is karto paprasyti, arba net pareikalauti, kad be ju sutikimo nebruktu jokiu misinuku. As asmeniskai nenoreciau, kad ne tik man neduotu pilkos spalvos neaiskios konsistencijos kukuliu su perlovke, bet ir kas mano vaikeliui nebruktu jokiu pasaru. Nebent is tikruju netureciau galimybes zindyti. Nezinau kiek vyras gales ten tureti itakos ir ar mano vyras, kuris yra issiblaskes mokslininikas tuo metu apie tai prisimins, bet as reksiu visa gerkle, kad vaiko na pasarais nesertu  labas ir tau  jo man jau greit gimdyt  dėl pašarų nedavimo reikia garsiai pasakyti, kad suprastų  na kadangi mes abu lankom žindymo pamokėles-tai jau jos mano vyro tikrai neapgaus  sakė, neduok Die užmatys buteliuką...o pastarasis labai daug blogo gali pridaryti  vaikas gimsta mokėdamas žysti motinos krūtį, o gavęs buteliuką su pašaru  tą techniką pamiršta...todėl mamytėms po to sunkoka viską sugrąžinti į savas vėžes  na bet šaunu buvo girdėt, kad bent VGN retai taip atsitinka...va AK-tai daro  viena mamytė pasakojo, kad nunešė kažkur jos vaiką ir jau kelinta diena neatneša...tai sako nuėjau ieškot...ir ką gi naujagimių skyriuje pamatė?ogi buteliuką šalia vaiko  sako ji seselei, ką čia darot-tai seselė pasiteisino, kad ale jūs dar pieno neturit, vaikas gi nevalgęs negali būti  tai pasipiktinusi mamytė sako: guliu už dviejų durų ir pieną nutraukinėju, o čia savivale užsiima  na ligoninėse po truputį diegiamas požiūris, kad mama ir vaikas nuo pirmų dienų turi būti kartu...kad vaiką žindyti ir t.t, bet pabandykit jūs pakeist personalą, kuris turi vieną info, o čia grūda į galvas kažkokią kitą...  na bet tikėkimės, kad laikui bėgant pasikeis požiūris į gimdyvę
QUOTE(dange @ 2008 11 24, 12:50) Auksinis stafiokokas paplitęs reiškinys ne tik Lietuvos bet ir užusienių ligoninėse, ten kur yra akušerijos ir chirurgijos skyriai Beje dėl viešbučių ir jų skiriamų (šimtų) tūkstančių: ar tik ne Vilono baseinuose praėjusią savaitę aptiko legioneliozės sukėlėjus  Gal taupyt pradėjo dėl krizės  Jo, Villon tai mano akimis..ech.. nesakysiutiek to, tek darbo reilalais lankytis ju konferenciju salese, buvau maloniai pakraupusi  ..bet Villonui atleistina, ten mamos dar negimdo vaiku  Uzsienis uzsieniui nelygus, galbut kur nors Nigerijoje, tai ir stablige susirgti galima, nes su kirviu virkstele kerta. Kalbame apie sios dienos aktualijas musu GN.
La pluie
2008 11 24, 12:05
As gimdziau Klaipedos GN, dideliu nusiskundimu kaip ir neturiu. Vienas is nelabai maloniu prisiminimu - tai maistas. Nesu labai isranki, taciau vien nuo ligonines maisto kvapo, apetitas iskart dingdavo. Ir asortimentas kiek keistokas. Teko pries tai guleti nestumo patologijos skyriuje, tai meniu - identiskas. Ka tik pagimdziusiai ir maitinanciai mamai kazin ar reiktu valgyti kopustu sriuba, zirneliu salotas ar ryziu kose, juk tai lyg ir nerekomenduojami maisto produktai maitinanciai krutimi moteriai. Taip pat siek tiek erzino nuolat varvantis ciaupas ir girgzdancios spinteles durys, man vis atrodydavo, kad sie pasaliniai garsai gali pazadinti mano mazyli. Palatos remonto nemaciusios jau seniai, taciau svarios ir tvarkingos.Seseliu darbui priekaistu neturiu, prabuvau pogimdyviniame skyriuje 6 paras, tad teko susipazinti su visomis pamainomis. Gal tik viena ju prisiminsiu kiek ilgiau, nes kateteri i vena istatyti sugebejo tik is 4 karto, o kraujo nesiseke paimti net 5 kartus. Bet siandien man tai tik smulkmenos ir kita karta nedvejodama vaziuosiu gimdyti i KGN.
 bet pabandykit jūs pakeist personalą, kuris turi vieną info, o čia grūda į galvas kažkokią kitą...  na bet tikėkimės, kad laikui bėgant pasikeis požiūris į gimdyvę  [/quote] Pakeisti imonoma, tik reikia zinoti savo ir vaiko teises. Ir priminti apie personalo pareigas. Manau, kad jeigu tylesime, tai tikrai nieko nepakeisime, o viskas vyks taip, kaip bus patogu seselei. Todel butu saunu, kad SM atsirastu teisiniu aktu rinkinukas, kuris atskleistu sias paslaptis, kad reikalaudami kazko is personalo, galetume tai pagristi realiais apciopiamais teisiniais aktais, reikalui esant  .  Jeigu tokie yra pas mus.. nesidomejau sia sritimi  , nors ir tingisi, bet pasidomesiu, nes butu geda teisininkei gimdyti nezinant savo ir savo vaiku teisiu bei personalo pareigu Todel isskiriu dar viena momenta: kartais atsiduriame GN visiskai nepasikauste ir nezinome, ko galime prasyti, o ko reikalauti  , ne tik is pewrsonalo, bet ir palatos kaimynes dedziu Anupru.
kristinita
2008 11 24, 12:07
o tiesa dėl lankytojų (jei kartais neišeitų gauti atskiros palatos)-tai tikrai netylėčiau, jei pradėtų delegacijos lankytis  esu pati saviškius informavu, kad jei atvyks į ligoninę - už kupros išmesiu...nes tai yra didelė nepagarba tiek gimdyvei tiek mamytėms gulinčioms toje palatoje  man nesuvokiama viena-ko tie svečiai negali palaukti kelių dienų ir aplankyt namie?o čia gali gulėti ir paplūdęs kraujuose ir maitinti reikės krūtimi ir išvaizda tikrai bus nekokia...o čia žiūrės, komentuos ir t.t. ne jau ne-netylėsiu tai tikrai ir sakysiu, kad eitų lauk
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 13:05) As gimdziau Klaipedos GN, dideliu nusiskundimu kaip ir neturiu. Vienas is nelabai maloniu prisiminimu - tai maistas. Nesu labai isranki, taciau vien nuo ligonines maisto kvapo, apetitas iskart dingdavo. Ir asortimentas kiek keistokas. Teko pries tai guleti nestumo patologijos skyriuje, tai meniu - identiskas. Ka tik pagimdziusiai ir maitinanciai mamai kazin ar reiktu valgyti kopustu sriuba, zirneliu salotas ar ryziu kose, juk tai lyg ir nerekomenduojami maisto produktai maitinanciai krutimi moteriai. Taip pat siek tiek erzino nuolat varvantis ciaupas ir girgzdancios spinteles durys, man vis atrodydavo, kad sie pasaliniai garsai gali pazadinti mano mazyli. Palatos remonto nemaciusios jau seniai, taciau svarios ir tvarkingos.Seseliu darbui priekaistu neturiu, prabuvau pogimdyviniame skyriuje 6 paras, tad teko susipazinti su visomis pamainomis. Gal tik viena ju prisiminsiu kiek ilgiau, nes kateteri i vena istatyti sugebejo tik is 4 karto, o kraujo nesiseke paimti net 5 kartus. Bet siandien man tai tik smulkmenos ir kita karta nedvejodama vaziuosiu gimdyti i KGN.  Iki Klaipedos manes dar velnias nenunese  , toloka su pilvu tokia ekskursija. Bet klausimas butu toks, o kur dar be Klaipedos GN galima gimdyti Klaipedoje? Kiek yra tokiu istaigu?
kristinita
2008 11 24, 12:12
[quote=emilka,2008 11 24, 13:07]  bet pabandykit jūs pakeist personalą, kuris turi vieną info, o čia grūda į galvas kažkokią kitą...  na bet tikėkimės, kad laikui bėgant pasikeis požiūris į gimdyvę  [/quote] Pakeisti imonoma, tik reikia zinoti savo ir vaiko teises. Ir priminti apie personalo pareigas. Manau, kad jeigu tylesime, tai tikrai nieko nepakeisime, o viskas vyks taip, kaip bus patogu seselei. Todel butu saunu, kad SM atsirastu teisiniu aktu rinkinukas, kuris atskleistu sias paslaptis, kad reikalaudami kazko is personalo, galetume tai pagristi realiais apciopiamais teisiniais aktais, reikalui esant  .  Jeigu tokie yra pas mus.. nesidomejau sia sritimi  , nors ir tingisi, bet pasidomesiu, nes butu geda teisininkei gimdyti nezinant savo ir savo vaiku teisiu bei personalo pareigu Todel isskiriu dar viena momenta: kartais atsiduriame GN visiskai nepasikauste ir nezinome, ko galime prasyti, o ko reikalauti  , ne tik is pewrsonalo, bet ir palatos kaimynes dedziu Anupru.  [/quote] plius, kad ir nešiesi žinių bagažą, tačiau dėl emocinės būklės gali būti pasimetusi, jautri, išsigandusi, bejėgė...dažniausiai mamytės savęs nemoka apgint, dėl psichologinės būklės...bet užtat yra vyrai  aš tai į saviškį labai daug vilčių sudėjau  žiūrėsim ar pasinaudosim savo žiniomis
QUOTE(kristinita @ 2008 11 24, 13:07) o tiesa dėl lankytojų (jei kartais neišeitų gauti atskiros palatos)-tai tikrai netylėčiau, jei pradėtų delegacijos lankytis  esu pati saviškius informavu, kad jei atvyks į ligoninę - už kupros išmesiu...nes tai yra didelė nepagarba tiek gimdyvei tiek mamytėms gulinčioms toje palatoje  man nesuvokiama viena-ko tie svečiai negali palaukti kelių dienų ir aplankyt namie?o čia gali gulėti ir paplūdęs kraujuose ir maitinti reikės krūtimi ir išvaizda tikrai bus nekokia...o čia žiūrės, komentuos ir t.t. ne jau ne-netylėsiu tai tikrai ir sakysiu, kad eitų lauk  Esu girdejus, kad kazkada, kai Lietuva dar buvo Tarybine, tai netgi vyro neileisdavo. Cia aisku ziuru, bet sutikciau, kad viskas apsiribotu vyru, na galetu aplankyti mama. Bet ne daugiau. Namie lankuti vaikeli rekomenduojama irgi ne anksciau kaip po menesio.
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 11:58) Jo, Villon tai mano akimis..ech.. nesakysiutiek to, tek darbo reilalais lankytis ju konferenciju salese, buvau maloniai pakraupusi  ..bet Villonui atleistina, ten mamos dar negimdo vaiku  Uzsienis uzsieniui nelygus, galbut kur nors Nigerijoje, tai ir stablige susirgti galima, nes su kirviu virkstele kerta. Kalbame apie sios dienos aktualijas musu GN. Ir aš ne apie Nigeriją  Įdomu būtų išgirsti bet kurios bent dešimtmetį gyvuojančios chirurgijos ar akušerijos klinikos vadovo teiginį, jog "aukso" pas juo nėra Kalbant bendrai, vienas iš galimų atsakymų gimsta palyginus teritorinių kasų mokėjimus už gimdymą valstybinėje ligoninėje ir pvz privačios įstaigos įkainius už paslaugas Aišku pasitaikančio personalo atsainumo ir požiūrio "kaip man moka, taip aš dirbu"  jokiais pinigais nepateisinsi.
La pluie
2008 11 24, 12:16
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 13:10) Iki Klaipedos manes dar velnias nenunese  , toloka su pilvu tokia ekskursija. Bet klausimas butu toks, o kur dar be Klaipedos GN galima gimdyti Klaipedoje? Kiek yra tokiu istaigu? Klaipedoje si sritis - monopolizuota... Taciau as galejau rinktis gimdyti Vilniuje, savo gimtajame mazame miestelyje arba Klaipedoje. Pasirinkau pastaraji miesta, nes butent Klaipedoje dirbanti gydytoja paliko geriausia ispudi, o apie pati skyriu pasiskaiciau SM. Man sunku suvokti toki reiskini kaip gimdyves lankymas ligonineje. Ne vieta ir ne laikas toje nedideleje palatoje rinktis giminems ar draugams.
Aišku pasitaikančio personalo atsainumo ir požiūrio "kaip man moka, taip aš dirbu"  jokiais pinigais nepateisinsi. [/quote] Visiskai teisingai, manau, kad tai 80 proc. lemia "aukso" masiskuma Lietuvos GN. Nemanau, kad galima to aukso isvengti pilnai, bet pristabdyti imanoma, ir netgi sakyciau kukliomis pajegomis ir priemonemis. Kas tai trukdo padaryti? Kaip sakiau, personalo abejingumas, nekompetencija ir milziniska atsakomybes stoka kito zmogaus sveikatos atzvilgiu. Nekalbama apie visus, pazistu daug zmoniu, kurie dirba kaip sau, nesvarbu kiek gauna. Manau, kad siu atveju reikektu pradeti nuo a.l. ligoniniu vadovu mokymu, butent tu paciu psichologiniu, giliu, kad i ju samone pagaliau kazkas ikaltu fakta, kad dirba su zmonemis, o ne kariotiskiu siukslyne, duoti suvokti kas yra zmogaus sveikata ir kokia yra jos svarba visuomeneje. Medikai nesuvokia, kad per savo "Pofigizma" (persiprasau  ) jie patys ir svaisto valstybes lesas, tuo paciu stabdydami sveikatos apsaugos reformas. Nes lesos svaistomas beprasmiskam ju klaidu taisymui. Gydymui pacientu nuo ligu, kuriu buvo galima isvengti. Papildyta:QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 13:16) Klaipedoje si sritis - monopolizuota... Taciau as galejau rinktis gimdyti Vilniuje, savo gimtajame mazame miestelyje arba Klaipedoje. Pasirinkau pastaraji miesta, nes butent Klaipedoje dirbanti gydytoja paliko geriausia ispudi, o apie pati skyriu pasiskaiciau SM. Man sunku suvokti toki reiskini kaip gimdyves lankymas ligonineje. Ne vieta ir ne laikas toje nedideleje palatoje rinktis giminems ar draugams. Pasirinkimas nedidelis, nes i Vilniu vaziuoti butu toloka, gimdymas gali prasideti bet kada, o kelione 3,5 valandas. Vaziavau pries menesi i Klaipeda, turejau komandiruote, jau penktame menesyje tai nera taip lengva, o ka kalbeti apie 9 men? Zinoma, gal Klaipedai uztenka vienos istaigos visam regionui. Bet faktas lieka faktu, mazame miestelyje gali buti sudetinga gauti kvalifikuotu gyg. pagalba, o Klaipedoje gerai, jeigu Jums pasiseke su gydytoja, o kaip yra kitoms mamoms? Idomu butu apsilankyti ir Klaipedos GN, gal dar turesiu kokia isvyka pries gimdyma, butinai uzsoksiu is smalsumo  . Na o del lankytoju, reikes skirti savo laisvalaikio ir pasidometi, kaip tokius galima pazaboti. Esu tikra, kad galima
La pluie
2008 11 24, 12:59
[quote=emilka,2008 11 24, 13:48] Aišku pasitaikančio personalo atsainumo ir požiūrio "kaip man moka, taip aš dirbu"  jokiais pinigais nepateisinsi. [/quote] Visiskai teisingai, manau, kad tai 80 proc. lemia "aukso" masiskuma Lietuvos GN. Nemanau, kad galima to aukso isvengti pilnai, bet pristabdyti imanoma, ir netgi sakyciau kukliomis pajegomis ir priemonemis. Kas tai trukdo padaryti? Kaip sakiau, personalo abejingumas, nekompetencija ir milziniska atsakomybes stoka kito zmogaus sveikatos atzvilgiu. Nekalbama apie visus, pazistu daug zmoniu, kurie dirba kaip sau, nesvarbu kiek gauna. Manau, kad siu atveju reikektu pradeti nuo a.l. ligoniniu vadovu mokymu, butent tu paciu psichologiniu, giliu, kad i ju samone pagaliau kazkas ikaltu fakta, kad dirba su zmonemis, o ne kariotiskiu siukslyne, duoti suvokti kas yra zmogaus sveikata ir kokia yra jos svarba visuomeneje. Medikai nesuvokia, kad per savo "Pofigizma" (persiprasau  ) jie patys ir svaisto valstybes lesas, tuo paciu stabdydami sveikatos apsaugos reformas. Nes lesos svaistomas beprasmiskam ju klaidu taisymui. Gydymui pacientu nuo ligu, kuriu buvo galima isvengti. Papildyta:Pasirinkimas nedidelis, nes i Vilniu vaziuoti butu toloka, gimdymas gali prasideti bet kada, o kelione 3,5 valandas. Vaziavau pries menesi i Klaipeda, turejau komandiruote, jau penktame menesyje tai nera taip lengva, o ka kalbeti apie 9 men? Zinoma, gal Klaipedai uztenka vienos istaigos visam regionui. Bet faktas lieka faktu, mazame miestelyje gali buti sudetinga gauti kvalifikuotu gyg. pagalba, o Klaipedoje gerai, jeigu Jums pasiseke su gydytoja, o kaip yra kitoms mamoms? Idomu butu apsilankyti ir Klaipedos GN, gal dar turesiu kokia isvyka pries gimdyma, butinai uzsoksiu is smalsumo  . Na o del lankytoju, reikes skirti savo laisvalaikio ir pasidometi, kaip tokius galima pazaboti. Esu tikra, kad galima  [/quote] Vilniuje gyvena mano sesuo, todel sekmingai galejau ir iki, ir po gimdymo gyventi pas ja kartu su vyru, kuris buvo menesiui isejes tevystes atostogu, taciau nesinorejo jos varginti, o ir savos sienos mielesnes, mazo miestelio medikai man nepatikimi (karti patirits), o Klaipedoje tiko ir patiko viskas. Siaip abjektyviai vertinant Klaipedos GN medikus, tai nusiskundimu teko girdeti itin mazai.
QUOTE Vilniuje gyvena mano sesuo, todel sekmingai galejau ir iki, ir po gimdymo gyventi pas ja kartu su vyru, kuris buvo menesiui isejes tevystes atostogu, taciau nesinorejo jos varginti, o ir savos sienos mielesnes, mazo miestelio medikai man nepatikimi (karti patirits), o Klaipedoje tiko ir patiko viskas. Siaip abjektyviai vertinant Klaipedos GN medikus, tai nusiskundimu teko girdeti itin mazai. Tai teorine galimybe, nors butu blogai, tai vaziuotumete  , ka darytu kitos mamos, arba ka daro, jeigu joms nepasiseke Klaipedos ligonineje? Ne visi turi giminaiciu Vilniuje. Na nebent as, arba kiti gyvenantys Vilniuje, prijaucianti busima gimdyve uzleisciau gabala savo kuklaus namelio ant vistos kojeles dali jaunai seimai, kuri turi pasirinkima viena is vieno. Idomu butu zinoti kitu Klaipedos mamu patirti Klaipedos GN. Ar viskas vyko sklandziai, kas uzkliuvo, o kas patiko? Maza tikimybe, kad ten pateksiu, nebent pradesiu gimdyti komandiruotes metu, kas visai imanoma  , nes nezinau, kur vejai mane uznes kovo pabaigoje  o moteriskas smalsumas daro savo..
Alabama
2008 11 24, 13:26
Kas man tiko- Gimdziau KMUK'e, del remonto, spalvu ir svaros priekaistu neturiu.Personalas savo darba atlieka gerai, ir tikrai draugiski-ir gydytojai, ir seseles.Mano atveju tas draugiskumas buvo ''nemokamas''-mes nieko nedavem.Patiko tai, kad yra mokamos palatos su wc, dusu, lova vyrui, mikrobange etc., tai tikrai patogu ir jauku.
Kas nepatiko- Maistas-tikrai netinkamas gimdyvei, nes nese kopustu sriuba, varske, jogurtus, sausainius ppriespieciams, jau mineta ryziu kose-pirmom parom po gimdymo sis maistas labai netinka.Skonis-na aisku, ne restoraninis.. Nepatiko misinuko brukimas ir gasdinimai pediatres, kad vaikas badauja, nors tai buvo netiesa. Kol negavau mokamos palatos, gulejau dvivietei-nepatinka nuolaitinis lankytoju srautas, spoksojimas ir komentarai-na labai nesmagu. Nepatiko tai, kad 7 ryto butinai reik ateit i palata, uzdegt sviesa ir garsiai tvarkytis, tuo pat metu garsiai kalbetis su kolege koridoriui.
[QUOTE]Nepatiko tai, kad 7 ryto butinai reik ateit i palata, uzdegt sviesa ir garsiai tvarkytis, tuo pat metu garsiai kalbetis su kolege koridoriui.[/QUOTE] Nepatiko tai, kad 7 ryto butinai reik ateit i palata, uzdegt sviesa ir garsiai tvarkytis, tuo pat metu garsiai kalbetis su kolege koridoriui. [/quote] O tokios tvarkytojos nebandete paklausti, ka ji ten veikia 7 val. ryto? Idomu, ar ligonines vidaus taisyklese nurodyta nuo kada galima ar negalima daryti debosyrus su geleziniais vedrais ir rekauti. Ar tylos istatymas galioja tik gimdyvems?  Jos turi tyleti ir nieko nesakyti, nes joms ramybe nepriklauso Lankytojai, matau, kad tai paplites reiskinys. Kas per Anuprai buvo pas Jus uzsuke ir ka su savimi atnese? Na ne Jums zinoma, Jusu palatos kaimynei.  Tikiuosi neuzkure lauzo ant grindu ir nepradejo ozio aukoti  Girdejau pas mus atgijo pagoniski paprociai. Viena seniai pazistama mama man meila neseniai parase, kai pamate mano posta, kad kai jai teko guleti dvivieteje, tai atsirioglino visa komanda "Nauju pagoniu" ir pradejo smalinti per visa palata kazkokius smilkalus ir staugti pagoniskas lopsines. Aisku juos greitai apsauga isgrudo, nes seseles jie nesiklause, o rituala atliko 6,30 ryte, kai saule ant horizonto pasirode  Cia berods VGN, gal klystu, perklausiu,  pries 2-3 metus. Maistas  matau, kad man pasivaideno, o tai pasirodo patvirtina kas antras postas.. Dietologai GN nepriklauso. Arba atlieka kitas funkcijas. As maciau kai vienoje ligonineje nese tuos sintetinius sausainius "Disco", kazkada atlikau eksperimenta, kai juos padegi, tai dega puikiai, grazia melyna ugnimi. Tai galbut tai personalas ir turejo omeny, kai atnese sausainiu. Lai tai butna Jusu simboline pakura, o sardele 90 proc sojos lecitino pagrindu, tegul Jums uz aukojama ozi tarnauja mamytes
Alabama
2008 11 24, 13:49
As paklausiau, ar butina taip anksti degt sviesa ir triuksmaut, i ta i man buvo atsakyta-''O tai KADA??''..Na jo, isties, kada gi dar, nebent 3 val ryto..
O Anuprai pas mane, t.y pas kaimyne buvo ateje su keliom diiiidelem keptom vistom, jas iskart ir suvalge ir tuo metu i mane idemiai-idemiai ziurejo.As tuo metu gulejau kraujo baloj o atsikelt ir eit tvarkytis, paliekant publikai savo vaika kazkaip tikrai nesinorejo, nekalbant, kad traukt papa ir zindyt irgi buvo be galo nesmagu.
QUOTE(Alabama @ 2008 11 24, 14:49) As paklausiau, ar butina taip anksti degt sviesa ir triuksmaut, i ta i man buvo atsakyta-''O tai KADA??''..Na jo, isties, kada gi dar, nebent 3 val ryto.. O Anuprai pas mane, t.y pas kaimyne buvo ateje su keliom diiiidelem keptom vistom, jas iskart ir suvalge ir tuo metu i mane idemiai-idemiai ziurejo.As tuo metu gulejau kraujo baloj o atsikelt ir eit tvarkytis, paliekant publikai savo vaika kazkaip tikrai nesinorejo, nekalbant, kad traukt papa ir zindyt irgi buvo be galo nesmagu. Aha, stai prasom, su vistom keptom atejo, nekepe griliuko ant grindu? O kai ziurejo idemiai, reikejo pasakyti, ko ziurite, geriau padekite materialiai  , as esu pabegelio is Zimbabve zmona, sergu sunkia nepagydoma ir uzkreciama zarnyno liga, kuri persiduoda per ora 50 metru spinduliu kitiems zmonems valgant kepta paukstiena  . Papa irgi istraukciau, pamaigyciau, pasakyciau, pieno mazoka, palasinciau pataskyciau per visa palata ir pasakyciau, o pas mus tradicija kai mazai savo pieno, tai tada vaikeli kaimyne palatos pamaitina, ir reiksmingai paziureciau i kaimynes puse. Del balos, na paprasyciau, kad dede Anicetas nueitu ir pakviestu sesele, nes muset liga progresuoja
kristinita
2008 11 24, 14:13
QUOTE(Alabama @ 2008 11 24, 14:49) As paklausiau, ar butina taip anksti degt sviesa ir triuksmaut, i ta i man buvo atsakyta-''O tai KADA??''..Na jo, isties, kada gi dar, nebent 3 val ryto.. O Anuprai pas mane, t.y pas kaimyne buvo ateje su keliom diiiidelem keptom vistom, jas iskart ir suvalge ir tuo metu i mane idemiai-idemiai ziurejo.As tuo metu gulejau kraujo baloj o atsikelt ir eit tvarkytis, paliekant publikai savo vaika kazkaip tikrai nesinorejo, nekalbant, kad traukt papa ir zindyt irgi buvo be galo nesmagu. na iš kurgi mergaitės pas jus tokia kantrybė?  tu guli kraujo baloj, vaiką reik maitint, o čia...trūksta žodžių  esu baisiai pasipiktinus, kad žmonės jokios supratimo neturi Papildyta:QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 15:08) Aha, stai prasom, su vistom keptom atejo, nekepe griliuko ant grindu? O kai ziurejo idemiai, reikejo pasakyti, ko ziurite, geriau padekite materialiai  , as esu pabegelio is Zimbabve zmona, sergu sunkia nepagydoma ir uzkreciama zarnyno liga, kuri persiduoda per ora 50 metru spinduliu kitiems zmonems valgant kepta paukstiena  . Papa irgi istraukciau, pamaigyciau, pasakyciau, pieno mazoka, palasinciau pataskyciau per visa palata ir pasakyciau, o pas mus tradicija kai mazai savo pieno, tai tada vaikeli kaimyne palatos pamaitina, ir reiksmingai paziureciau i kaimynes puse. Del balos, na paprasyciau, kad dede Anicetas nueitu ir pakviestu sesele, nes muset liga progresuoja  va čia tai joooo pritariu
QUOTE(kristinita @ 2008 11 24, 15:11) na iš kurgi mergaitės pas jus tokia kantrybė?  tu guli kraujo baloj, vaiką reik maitint, o čia...trūksta žodžių  esu baisiai pasipiktinus, kad žmonės jokios supratimo neturi  Jo, uz tai geriausiai yra pasirinkti tinkama taktika, nes istatymai ir taisykles musu liaudziai ne visada galioja. Dar nesugalvojau, ka pasakyciau valytojai  . Ach na kaipgi  .. pasakyciau, kad apacioje, kitame korpuse, yra dalinama labdara GN vytureliams, darbuotojams, kurie nusipelne labiausiai, prekiu kiekis ribotas, bet jeigu paskubesite dar spesite.. Tam, kad ja gauti, turite pries tai surasyti savo sunkaus gyvenimo aprasyma. Nors gal ir pavelavote, matot, i darba per velai atejote. Na kaip  Tarp kitko, sove mintis, kaip trukumus paversti privalumais. Cia jau is kitos serijos, "Gimdziau ir niekam nemokejau". Ziurekite, jeigu Jus Zimbabves pabegele, tai dede Zefirynas tikrai nenuskriaus dukterecios ir niekam neduos jos nuskriausti  , todel paskubes ja perkelti i kita palata. Stai Jusu palata jau tuscia. Kadangi gandai sklinda greitai, kitos gimdyves irgi primokes, kad neguletu vienoje palatoje su gimdyve is Zimbabves  , kadangi tie patys gandai daro stebuklus, susirinks gydytoju konsiliumas i stebes ne tik mamos fizine bet ir psichine sveikata, dvi paslaugos ir nemokamai. Nes juos atves cia profesionalu smalsumas  . Pagalvokite kiek sutaupome  uz palata primoketi nereikia, gydytojui kysio, kad priziuretu pi gimdymo irgi  Be to, valytoja pas Jus atsitrenks tik tada, kai busite isejus su vaikuciu is palatos, nes bijos uzsikresti, nes gandai turi sparnus ir buna pagrazinti ju nesiotojais, tad pasirodo Jusu tariama liga galima uzsikresti ir per ora  , ne tik lapnojant vistas. Mamos, kurios dar nepasisakete, rasykite, kas dar buvo kai gimdete  ziurek , atidirbsime geras technikas "Gimdziau ir nieko nemokejau", "gimdziau, ir gydytojai mane lepino savo demesiu", gimdziau ir valgiau is baimes kitu paliktas keptas vistas
Na, o jeigu rimtai, stai ir pirmos zinios is Antakalnio ligonines, kur kaip suprantu vidaus tvarka galioja visiems pacientams, ir akuserijos skyriui taipogi. Sakyciau lakoniskai parasyta, taigi tokia tvarka verciau pavadinsi netvarka: 4. PACIENTŲ LANKYMO, IŠRAŠYMO IR PERKĖLIMO TVARKA IŠRAŠAS iš VšĮ Vilniaus m. universitetinės ligoninės Vidaus tvarkos taisyklių, patvirtintų 2005 m. balandžio 13 d. įsakymu Nr.V1-73 Lankymas6.2. Akušerijos skyriuose pacientės lankomos kiekvieną dieną nuo 8.00 iki 10.00 val. ir nuo 16.00 iki 20.00 val. Kaip matosi, sesios valandos per diena, is kuriu gali tiketis visko. Ir keptu vistu, ir zuikiu, ir pagoniu ir kitu stebuklu. Apribojimai 6.5. Lankytojams draudžiama: 6.5.1. eiti į ligoninės skyrių su viršutiniais lauko drabužiais (striukėmis, paltais); 6.5.2. rūkyti ligoninės patalpose ir ligoninės teritorijoje; 6.5.3. šiukšlinti ir triukšmauti; 6.5.4. pacientus išvesti ir išsivežti už ligoninės skyriaus ribų be gydančio gydytojo arba skyriaus vedėjo sutikimo; 6.5.5. karantino metu lankyti pacientą; 6.5.6. turėti su savimi arba nešti pacientui šaunamąjį ar šaltąjį ginklą; 6.5.7. nešti pacientams svaigalų, rūkalų, narkotinių, psichotropinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų. Viskas, visa kita galime daryti ir tiketis is kitu. Jeigu eina kalba apie ligonines vidaus tvarka
La pluie
2008 11 24, 15:40
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 16:35) Na, o jeigu rimtai, stai ir pirmos zinios is Antakalnio ligonines, kur kaip suprantu vidaus tvarka galioja visiems pacientams, ir akuserijos skyriui taipogi. Sakyciau lakoniskai parasyta, taigi tokia tvarka verciau pavadinsi netvarka: 4. PACIENTŲ LANKYMO, IŠRAŠYMO IR PERKĖLIMO TVARKA IŠRAŠAS iš VšĮ Vilniaus m. universitetinės ligoninės Vidaus tvarkos taisyklių, patvirtintų 2005 m. balandžio 13 d. įsakymu Nr.V1-73 Lankymas6.2. Akušerijos skyriuose pacientės lankomos kiekvieną dieną nuo 8.00 iki 10.00 val. ir nuo 16.00 iki 20.00 val. Kaip matosi, sesios valandos per diena, is kuriu gali tiketis visko. Ir keptu vistu, ir zuikiu, ir pagoniu ir kitu stebuklu. Apribojimai 6.5. Lankytojams draudžiama: 6.5.1. eiti į ligoninės skyrių su viršutiniais lauko drabužiais (striukėmis, paltais); 6.5.2. rūkyti ligoninės patalpose ir ligoninės teritorijoje; 6.5.3. šiukšlinti ir triukšmauti; 6.5.4. pacientus išvesti ir išsivežti už ligoninės skyriaus ribų be gydančio gydytojo arba skyriaus vedėjo sutikimo; 6.5.5. karantino metu lankyti pacientą; 6.5.6. turėti su savimi arba nešti pacientui šaunamąjį ar šaltąjį ginklą; 6.5.7. nešti pacientams svaigalų, rūkalų, narkotinių, psichotropinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų. Viskas, visa kita galime daryti ir tiketis is kitu. Jeigu eina kalba apie ligonines vidaus tvarka  Sutinku, kad si tvarka labiau primena netvarka...
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 16:40) Sutinku, kad si tvarka labiau primena netvarka... Gal turite ziniu is kitu ligoniniu, gal Klaipedoje arba Kaune daugiau civilizuotu sprendimu? Galetume pasufleruoti Vilnieciams Pavyzdziui del to demokratisko lankymo. Iseina pagal tvarka gimdyves gali lankyti kas nori ir kiek nori. Jeigu tai ne vienute, tai turi kenteti ir tiketis, kad bet kuriuo momentu zindydama busi uzklupta Mashkos"bratano"  atsiprasau arba isirioglins teta Zose su vistomis, ka tik nupesiotomis, bet dar neapsvylinomis ir t.t. Gal ir dar su letine lebngva tuberkuliozes forma  Cia tik kai kurie momentai, galbut dar neaptikau kitokiu taisykliu, kurios butu pritaikytos butent gimdymo skyriui, bet zinau, kad si tvarka yra bendra, ir ja vadovaudamiesi zmons gali elgtis ivairiai. Siuo atveju netgi labai demokratiskai. Apie moralinius principus pakalbesime veliau  , bet manau, kad turedami sia tvarka i pastaruosiusis remtis neturesime pagringo. Nes tai tvarka, visuomeneje priimtos normos
La pluie
2008 11 24, 15:56
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 16:46) Gal turite ziniu is kitu ligoniniu, gal Klaipedoje arba Kaune daugiau civilizuotu sprendimu? Galetume pasufleruoti Vilnieciams Pavyzdziui del to demokratisko lankymo. Iseina pagal tvarka gimdyves gali lankyti kas nori ir kiek nori. Jeigu tai ne vienute, tai turi kenteti ir tiketis, kad bet kuriuo momentu zindydama busi uzklupta Mashkos"bratano"  atsiprasau arba isirioglins teta Zose su vistomis, ka tik nupesiotomis, bet dar neapsvylinomis ir t.t. Gal ir dar su letine lebngva tuberkuliozes forma  Tiesa sakant, apie tvarka, galiojancia Klaipedos GN, ziniu neturiu. As pati paprasiau, kad niekas is artimuju manes nelankytu, isskyrus vyra. Kadangi gulejau vienvieteje palatoje, tai jokiu nepageidaujamu lankytoju nebuvo. Tiesa, man rytine gimdyviu apziura visai netrukde, nes miegodavau prie ijungtos sviesos (buvo uzplaukusi panika, kad tamsoje nematysiu, jei kas nutiks mazyliui), o ir miegu to nelabai pavadinsi, kadangi mazylis kelesi kas pora valandu pavalgyti arba siaip suniurzgedavo, tai tuoj keldavausi tikrinti, tad man ta sviesa visai praverte. Klaipedoje seseles uzsuka i palata bent jau kas valanda pasiteirauti ar nereikia pagalbos, nakti taip pat ''vizituoja''. Kiek zinau, i dvivieta palata guldo extra atveju, kai tiesiog nebelieka tusciu vienvieciu, o taip buna gana retai.
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 16:56) Tiesa sakant, apie tvarka, galiojancia Klaipedos GN, ziniu neturiu. As pati paprasiau, kad niekas is artimuju manes nelankytu, isskyrus vyra. Kadangi gulejau vienvieteje palatoje, tai jokiu nepageidaujamu lankytoju nebuvo. Tiesa, man rytine gimdyviu apziura visai netrukde, nes miegodavau prie ijungtos sviesos (buvo uzplaukusi panika, kad tamsoje nematysiu, jei kas nutiks mazyliui), o ir miegu to nelabai pavadinsi, kadangi mazylis kelesi kas pora valandu pavalgyti arba siaip suniurzgedavo, tai tuoj keldavausi tikrinti, tad man ta sviesa visai praverte. Klaipedoje seseles uzsuka i palata bent jau kas valanda pasiteirauti ar nereikia pagalbos, nakti taip pat ''vizituoja''. Kiek zinau, i dvivieta palata guldo extra atveju, kai tiesiog nebelieka tusciu vienvieciu, o taip buna gana retai. Na pas mus visaip buna, kokios Antakalnio klinikos remontuoja gimdyklas,  , toada visus gruda i santariskes ir VGN, o Vilniuje labai daug atvykeliu, ypac i toki Antakalni veza is visu aplinkiniu rajonu, tai kiek teko girdeti, daznas atvejis, kai buna anksta.
La pluie
2008 11 24, 16:13
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 17:06) Na pas mus visaip buna, kokios Antakalnio klinikos remontuoja gimdyklas,  , toada visus gruda i santariskes ir VGN, o Vilniuje labai daug atvykeliu, ypac i toki Antakalni veza is visu aplinkiniu rajonu, tai kiek teko girdeti, daznas atvejis, kai buna anksta. Tada nekas... Nesu ispuikusi, bet nelabai buciau norejusi papulti i dviviete palata. Gal kitos moterys po gimdymo labai greitai atsigauna ir joms draugija netrukdo, bet man pogimdyvinis periodas buvo itin sunkus, nesikeliau is lovos dvi paras, tad visus higieninius reikalus tvarkydavo sesutes, o ir tualetas pas mane atkeliaudavo ir siaip daug nemaloniu vaizdeliu buvo, tai kazin ar kuriai labai butu smagu buve guleti vienoje palatoje su manimi. Bet aisku, jei nera vietos, tai jau cia nieko nepadarysi, turbut tenka taikytis su esamomis salygomis.
kristinita
2008 11 24, 16:42
aš vieną gimdyvės teisę žinau...na bet ja labai reta kuri gali pasinaudoti...žodžiu, gimdyvė jau po 6 valandų turi teisę nešti "šmutkes" iš GN jei jaučiasi gerai ir vaikeliui viskas ok  tai jei neįmanoma bus gulėt-teks šia teise pasinaudot
La pluie
2008 11 24, 16:52
QUOTE(kristinita @ 2008 11 24, 17:42) aš vieną gimdyvės teisę žinau...na bet ja labai reta kuri gali pasinaudoti...žodžiu, gimdyvė jau po 6 valandų turi teisę nešti "šmutkes" iš GN jei jaučiasi gerai ir vaikeliui viskas ok  tai jei neįmanoma bus gulėt-teks šia teise pasinaudot  O man nesinorejo nei ta pacia, nei kita diena vaziuoti i namus, nepaisant to, kad ne viskas kele malonius ispudzius. Profesionali seseliu pagalba bei prieziura, gydytoju konsultacijos man tikrai praverte.
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 17:52) O man nesinorejo nei ta pacia, nei kita diena vaziuoti i namus, nepaisant to, kad ne viskas kele malonius ispudzius. Profesionali seseliu pagalba bei prieziura, gydytoju konsultacijos man tikrai praverte. Uzjauciu ir sutinku pilnai. Manau Jusu artveju dedes Anuprai Jums negrestu ,nes jeigu ligones bukle sunki, daznai laisva vienute jai atsiranda. Na o smutkes nestis po 6 val. ka as zinau, tai pakankamai pavojinga net ir toms, kurios pagimde lengvai. Ir siaip, kodel turetume tai daryti, jeigu mokame mokescius valstybei uz savo medicinine prieziura. Tegu verciau personalas pajudina savo "atbuline dali" ir sukuria tokias salygas, kad begti is ligonines nereiketu. Beje, toje tvarkoje is Antakalnio parasyta, kad naujagimiai israsomi nuo 10-13 val. Tai matyt ir ta teise, apie kuria uzsimine Kristinita yra ne visur sutinkama
La pluie
2008 11 24, 18:39
Siaip tai as asmeniskai nepatariu isvykti is ligonines praejus 6 val. po gimdymo, net jei viskas abiems gerai, kadangi tik antra ar trecia para po mazylio gimimo (tiksliai jau nepamenu) yra paimamas kudikio kraujas genetinimas tyrimams. Sie tyrimai yra privalomi ir jei ju nepadarys ligonineje, teks mazyli, kuriam vos kelios dienos, gabenti i poliklinika, kad ten jam atliktu tuos tyrimus. Mano nuomone, geriau pabuti ligonineje ilgiau nei noretusi, bet netampyti tokio mazo leliuko po poliklinikas.
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 19:39) Siaip tai as asmeniskai nepatariu isvykti is ligonines praejus 6 val. po gimdymo, net jei viskas abiems gerai, kadangi tik antra ar trecia para po mazylio gimimo (tiksliai jau nepamenu) yra paimamas kudikio kraujas genetinimas tyrimams. Sie tyrimai yra privalomi ir jei ju nepadarys ligonineje, teks mazyli, kuriam vos kelios dienos, gabenti i poliklinika, kad ten jam atliktu tuos tyrimus. Mano nuomone, geriau pabuti ligonineje ilgiau nei noretusi, bet netampyti tokio mazo leliuko po poliklinikas. Arba kviestis pas save namo, kas kainuoja nemazai.  Poliklinikoje, kurioje lankausi yra tokia galimybe. Siaip, as manu neverta skubeti ir del to, kad pati gimdyve jauciasi nestabiliai, kiek teko girdeti stipriai kraujuoja, negali vaikscioti ir pan. gerai jeigu namuose yra zmogus, kuris ja profesionaliai slaugys. O kai mano vyras isvyksta daznai, ir jo darbo pobudis toks, kad negali tu kelioniu atsaukti, nebent neduok Dieve pats atkristu, o daugiau niekas nman nepades. Kas tada kad ir valgyti mums padarytu? jauciu iki virtuves laiptais nesugebeciau nusliauzti is miegomojo, nekalbu apie tai, kad iki parduotuves ar vaistines, ar poliklinikos,jeigu kas atsitiktu, turiu vaziuoti automobiliu 2 km, nes gyvenu privaciu namu kvartale, kuris labai nedidelis, ir neturi siu istaigu. Samdytis slauge?  Nesinori, geriau issiguleti kiek priklauso ir tada vaziuoti namo.
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 18:54) Arba kviestis pas save namo, kas kainuoja nemazai.  Poliklinikoje, kurioje lankausi yra tokia galimybe. Siaip, as manu neverta skubeti ir del to, kad pati gimdyve jauciasi nestabiliai, kiek teko girdeti stipriai kraujuoja, negali vaikscioti ir pan. gerai jeigu namuose yra zmogus, kuris ja profesionaliai slaugys. O kai mano vyras isvyksta daznai, ir jo darbo pobudis toks, kad negali tu kelioniu atsaukti, nebent neduok Dieve pats atkristu, o daugiau niekas nman nepades. Kas tada kad ir valgyti mums padarytu? jauciu iki virtuves laiptais nesugebeciau nusliauzti is miegomojo, nekalbu apie tai, kad iki parduotuves ar vaistines, ar poliklinikos,jeigu kas atsitiktu, turiu vaziuoti automobiliu 2 km, nes gyvenu privaciu namu kvartale, kuris labai nedidelis, ir neturi siu istaigu. Samdytis slauge?  Nesinori, geriau issiguleti kiek priklauso ir tada vaziuoti namo. Tai kad jeigu ligoninėj nebus vyro, niekas tavim ir ten nepasirūpins. Maisto duos tokio, kurio valgyt po gimdymo negalima, iki tualeto, esančio kitam koridoriaus gale šliauši kruvina ir dar skubėdama, kad palatoj vaikui kas neatsitiktų, kad daiktų nepavogtų ir pan. O jeigu kas rimtesnio su sveikata - tai greitoji gali ir greičiau atvažiuot negu seselę ligoninėj prisišauksi
kristinita
2008 11 24, 19:22
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 19:54) Arba kviestis pas save namo, kas kainuoja nemazai.  Poliklinikoje, kurioje lankausi yra tokia galimybe. Siaip, as manu neverta skubeti ir del to, kad pati gimdyve jauciasi nestabiliai, kiek teko girdeti stipriai kraujuoja, negali vaikscioti ir pan. gerai jeigu namuose yra zmogus, kuris ja profesionaliai slaugys. O kai mano vyras isvyksta daznai, ir jo darbo pobudis toks, kad negali tu kelioniu atsaukti, nebent neduok Dieve pats atkristu, o daugiau niekas nman nepades. Kas tada kad ir valgyti mums padarytu? jauciu iki virtuves laiptais nesugebeciau nusliauzti is miegomojo, nekalbu apie tai, kad iki parduotuves ar vaistines, ar poliklinikos,jeigu kas atsitiktu, turiu vaziuoti automobiliu 2 km, nes gyvenu privaciu namu kvartale, kuris labai nedidelis, ir neturi siu istaigu. Samdytis slauge?  Nesinori, geriau issiguleti kiek priklauso ir tada vaziuoti namo. aišku, geriausia, kad būtų laisva palata, kur galima likti su vyru  tada jokių problemų nekils  na o dėl išėjimo po 6 valandų-tai aš ir pirmiausiai kažin ar ryžčiausi vien dėl vaikelio...bet teko girdėt, kad pačiuose GN kartais taip apleidžia gimdyvę, kad ar namie ar ligoninėj-taip pat esi vienui viena (tik dėdžių ir tetų dar prisižiūri)...o ir prašinėti, zyzti pagalbos taip nedrąsu  aš kai patologiniam gulėjau-tai labai nedrįsau ką sakyt...pradžioj pabandžiau pasiguosti, kad guzelį radau, kad pilvas kietėja, kad karštis pila-bet išgirdus, ko čia sukt galvą dėl smulkmenų  yra kraujo?manęs klausia...sakau:nu ne...nu va-tai ko skundies?...žodžiu susidariau tokią nuomonę, kad kol nesiraitai iš skausmo ir nebėga kraujas-tai nesikreipk, nes kreivai pažiūrės, o dar ir aprėks  karti patirtis  aišku, mamų aš ten nesitikiu, bet taip norėtųsi išgirst ką nors padrąsinančio, paguodžiančio...o ne apatiškumo  atrodo pati dirbčiau tokį darbą-tai kiekvienai mamytei nuo širdies stengčiausi perduoti savo žinias
QUOTE(Blobse @ 2008 11 24, 20:16) Tai kad jeigu ligoninėj nebus vyro, niekas tavim ir ten nepasirūpins. Maisto duos tokio, kurio valgyt po gimdymo negalima, iki tualeto, esančio kitam koridoriaus gale šliauši kruvina ir dar skubėdama, kad palatoj vaikui kas neatsitiktų, kad daiktų nepavogtų ir pan. O jeigu kas rimtesnio su sveikata - tai greitoji gali ir greičiau atvažiuot negu seselę ligoninėj prisišauksi  Na ligonineje vyras bus  , jau pasirupinome, bet veliau tikrai manes neslaugys savaite. Papildyta:galvą dėl smulkmenų  yra kraujo?manęs klausia...sakau:nu ne...nu va- QUOTE tai ko skundies?...žodžiu susidariau tokią nuomonę, kad kol nesiraitai iš skausmo ir nebėga kraujas-tai nesikreipk, nes kreivai pažiūrės, o dar ir aprėks  karti patirtis  aišku, mamų aš ten nesitikiu, bet taip norėtųsi išgirst ką nors padrąsinančio, paguodžiančio...o ne apatiškumo  atrodo pati dirbčiau tokį darbą-tai kiekvienai mamytei nuo širdies stengčiausi perduoti savo žinias  O skustis turi teise, ir netgi privalai, nes rizikuoji savo sveikata ir vaiko gerove, ir reikalauti kvalifikuotos pagalbos arba konsultacijos taipogi privalai. Ne ju reikalas, ko skundiesi, jeigu esi gydymo istaigoje, turi teise skustis i skausmus ir abejones ir turi teise reikalauti konsultacijos bei reikiamu proceduru.
na ir as galiu pasidalinti savo patirtimi  gimdziau II klinikinej ligoninej buciaau zinojus apie teise, po 6 val iseiti, buciau lekus, neatsigrezdama namo, na gal ne po 6 val, bet po 24 tai tikrai. pats gimdymas galima sakyt nieko, isskyrus tai, kad kai pagulde is vakaro, ne i normalia palata, o i gimdykla  teko nakvoti, gimdykloje, kazkaip nelabai jauku buvo  is ryto paskui perkele i kita gimdykla. kad skatint gimdyma. po visko kai perkele i palata, tai irgi, akusere uzejo parode viska, naujagimiu sesute irgi uzejus buvo. o paskui kauk rek neprisisauksi jei reikes. palatoje kriaukles vanduo tekejo ant zemes, paprasius kad bent kibira duotu, atnese po 1,5 paros  apie maista nesneku, kad gavau pupeliu sriubos ir kazkoki neaisku mesos gabala su zirneliais  palatos daktaras apsireiske tik trecios dienos ryta ir man pareikalavus kad isleistu namo, pareiske, kad privalau gulet tiek kiek priklauso. Paskui labai grieztai pareikalavus, kad isleistu namo, atnese popierius nutrenke po nosim, kad atsakau uz pasekmes ir isleido. jauciausi, kaip is kalejimo istrukus
QUOTE(opyte @ 2008 11 24, 22:29) na ir as galiu pasidalinti savo patirtimi  gimdziau II klinikinej ligoninej buciaau zinojus apie teise, po 6 val iseiti, buciau lekus, neatsigrezdama namo, na gal ne po 6 val, bet po 24 tai tikrai. pats gimdymas galima sakyt nieko, isskyrus tai, kad kai pagulde is vakaro, ne i normalia palata, o i gimdykla  teko nakvoti, gimdykloje, kazkaip nelabai jauku buvo  is ryto paskui perkele i kita gimdykla. kad skatint gimdyma. po visko kai perkele i palata, tai irgi, akusere uzejo parode viska, naujagimiu sesute irgi uzejus buvo. o paskui kauk rek neprisisauksi jei reikes. palatoje kriaukles vanduo tekejo ant zemes, paprasius kad bent kibira duotu, atnese po 1,5 paros  apie maista nesneku, kad gavau pupeliu sriubos ir kazkoki neaisku mesos gabala su zirneliais  palatos daktaras apsireiske tik trecios dienos ryta ir man pareikalavus kad isleistu namo, pareiske, kad privalau gulet tiek kiek priklauso. Paskui labai grieztai pareikalavus, kad isleistu namo, atnese popierius nutrenke po nosim, kad atsakau uz pasekmes ir isleido. jauciausi, kaip is kalejimo istrukus  Patikslinkite, cia kur, Kaune?  O kodel gimdykloje pagulde ir kodl buvo nejauku? Maistas vien is zirniu ir pupeliu  Jooo. dietologai dirba savo darba tobulai  Iseidama padovanociau jiems kibira uz nuopelnus ir jokiu kysiu
|
|