Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar gali moderatorius skaityti svetimas AZ?
Supermamų klubas > Bendras > Dažniausiai užduodami klausimai
Pages: 1, 2
emilka
Sveiki, noriu paklausti, ar siame forume moderatorius turi teise skaityti AZ, jeigu jos nera jam skirtos? Jeigu taip, kuris taisykliu straipsnis tai reglamentuoja?

Is vienos moderatores elgsenos supratau, kad jai yra suteiktos technines galimybes skaityti mano zinutes, nes remdamasi jomis, ji atliko tam tikrus veiksmus, bet kiek tai teiseta?

Ir dar klausimas, kadangi suabejojau vienos moderatores patikimumu, noriu paklausti, ar moderatoriai turi prieiga prie mano asmens duomenu, kuriuos saugo LR ADA Istatymas.
Is anksto dekoju.
Emilka
Board
Nei moderatoriai, nei administratoriai neturi priėjimo prie jūsų asmeninių žinučių. Taigi ir jū skaityti negali.

Kartais būna, kad kiti nariai persiunčia až žinutės kopiją moderatoriui ar adminui, nes jose įžvelgia taisyklių ar net ir LR įstatymų pažeidimus. Tada, vadovujantis tokiomis žinutėmis gali būti skiriamas įspėjimas.

Kokius duomenis jūs laikote saugomais pagal LR ADAĮ?
emilka
QUOTE(Auges @ 2008 11 23, 23:00)
Nei moderatoriai, nei administratoriai neturi priėjimo prie jūsų asmeninių žinučių. Taigi ir jū skaityti negali.

Kartais būna, kad kiti nariai persiunčia až žinutės kopiją moderatoriui ar adminui, nes jose įžvelgia taisyklių ar net ir LR įstatymų pažeidimus. Tada, vadovujantis tokiomis žinutėmis gali būti skiriamas įspėjimas.

Kokius duomenis jūs laikote saugomais pagal LR ADAĮ?
*

Pacituosiu istatyma:
2 straipsnis. Pagrindinės šio Įstatymo sąvokos

1. Asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens kodas, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai.

Man idomu, ar moderatorius mato mano duomenis, kad ir pavarde, arba asmens koda. SM forumas tai vienintelis Lietuvoje forumas, kuriame nurodziau viska apie save teisingai, (kitur neatvirauju), siuo atveju jumis pasitikejau. Neseniai susiduriau su viena moderatore, kuri savo asmeninemis zinutemis pasejo abejones del savo kompetencijos interpretuojant taisykles ir aplamai emocines kompetencijos bendraujant su forumo dalyviais. Todel ir uzklausiau, iki kokiu ribu sis asmuo turi priejima prie mano duomenu, kuriuos pateikiau apie save.
Board
Registruojantis mūsų forume jums nereikia nurodyti nei pavardės, nei asmens kodo, nei adreso, nei telefono, nei kitos asmeninės informacijos, išskyrus el.paštą.
Moderatoriai taip pat mato ir jūsų kompiuterio IP
Tai yra visi duomenis kuriuos mes matom.
Šiuos duomenis mato tik moderatoriai ir administratoriai, ir jų kitiems dalyviams neteikiame.
emilka
QUOTE(Auges @ 2008 11 25, 12:39)
Registruojantis mūsų forume jums nereikia nurodyti nei pavardės, nei asmens kodo, nei adreso, nei telefono, nei kitos asmeninės informacijos, išskyrus el.paštą.
Moderatoriai taip pat mato ir jūsų kompiuterio IP
Tai yra visi duomenis kuriuos mes matom.
Šiuos duomenis mato tik moderatoriai ir administratoriai, ir jų kitiems dalyviams neteikiame.
*

Is mano ankstesnio el.pasto adreso buvo galima anksciau suprasti kas esu, tik todel pasakiau apie varda ir pavarde, dabar pasitaisiau, turiu kita adresa, bet manau, kad per velai biggrin.gif
Lieka tiketis, kad mano tapatybe nebus niekur afisuojama sios "asabos" (taip mane pavadino vienoje is savo zinuciu moderatore). biggrin.gif
Board
Jeigu jūsų nustatymuose nustatyta, kad el.paštas yra privatus, jį gali pamatyti tik administratoriai.
Ambro
Ir mes neskelbiam kitiems nariams apie kurio nors nario asmenybę, tai yra saugoma tarp mūsų.
Tmxs
Tokio tipo svetaines kurtos php pagrindu ir jos visos turi duomenų bazes į kurias įsirašo visos žmonių rašomos žinutės , pagal nutylėjima šioje svetainėje moderatoriai neturėtu matyti asmeninių žinučių tačiau jai svetainės Administracija smalsi , duomenų bazeje gali matyti jūsų rasytas žinutes bei kita suvesta jūsų informacija. Tačiau žmogus registruodamasis tokio tipo svetainėse pats atsako už savo asmeninių duomenų paviešijima. ( Tik nemaišykit administratoriai ir moderatoriai tai ne taspats).
Jamiroquai
Pagal mane tai moderatoiai ir kiti "valdantieji" absoliuciai lengvai gali skaityti AZ. Jie daznai zino vartotoju slaptazodzius, o po to tampa juokai perskaityti AZ.
Medinis
Yra buvę atvejų, kai moderatoriai peržiūrėjo forumo dalyvių asmenines žinutes. Taigi jie gali tai padaryti, nors nemanau, kad tai yra paprasta.
R.A.
QUOTE(Medinis @ 2008 12 02, 09:57)
Yra buvę atvejų, kai moderatoriai peržiūrėjo forumo dalyvių asmenines žinutes. Taigi jie gali tai padaryti, nors nemanau, kad tai yra paprasta.
*

Moderatoriai negali skaityt, jie tik tvarko forumą, temas.
Medinis
QUOTE(R.A. @ 2008 12 02, 10:17)
Moderatoriai negali skaityt, jie tik tvarko forumą, temas.

Galbūt jiems duomenis pateikia administratoriai, moderatorių prašymu. Kartoju - žinau atvejų, kai moderatoriai atliko tyrimą, kurio metu buvo skaitomos dalyvių asmeninės žinutės. Apie tai pranešė patys moderatoriai.
Tmxs
Kaip jau minėjau anksčiau, yra daug panašaus tipo svetainių varikliukų phpBB tai vienas iš populiariausių kurio struktūra visa labai panaši į šio forumo. Tokių funkcijų kaip žiūrėti asmenines žinutes moderatoriams ar administratoriams nebūna numatyta, nebent pasidarė papildomų funkcijų bet abejoju. Kadangi tai jau žmogaus teisių pažeidimas . Moderatoriai tai kaip ir pagalbininkai administratoriaus jiems dažniausiai būna ribotos teisės ir gali valdyti tik konkrečią vieną ar kelias skiltis. Taip kad jai kažkam kyla įtarimu jog jus šnipinėja reiktu dar prieš tai pagalvot ar registruojantis svetainėje jus persiskaitėt svetaines taisykles? Ar susipažinote su jomis? Ne...? Iš tikrųjų dažniausiai svetainių kūrėjai moderatoriams palieka visiškai minimalias teises, dar ir dėl to kad moderatoriai būna visiškai jiems nepražystami žmonės ar tik internetiniai draugai. na bent jau aš savo svetainėse tikrai neduočiau nežystamiems žmonėms teisių kurios gali pakenkti svetainei. Na o administracija bent kokiu atveju gali perskaityti jūsų žinutes tačiau jūs to net nepastebėtumėte. O jei įtariate jog jus šnipinėja patarčiau kreiptis į administracija. o jai manote jog tai daro pati administracija Lietuvoje jau egzistuoja ir kiberpolicija kuri saugo žmogaus teisses ir visą su juo susijusią informacija.
*KaRoLyTė*
manau jie jau nori tai ri paskaito
nera nieko ten nepaprasto rolleyes.gif
Tmxs
QUOTE(Medinis @ 2008 12 02, 10:57)
*

Taip administracijai žinutes perskaityt labai paprasta vos prisijungus prie svetainės serverio duomenų bazės ( kai kur duomenų bazės automatiskai kuodauoja gautus duomenis iš žmonių tokiu atvėju jau sunkiau būtu perskaityti kas parašyta , bet įmanoma) . Bet ar tu bent suvoki ką tu čia dabar šneki , tai visiškas žmogaus teisių pažeidimas ir nelabai noriu tyketi jog realiai kas nors tokį tyrimą darė (bent jau dabar per pastaruosius metus, taip kaip ir užsienyje taip ir Lietuvoje žmogus už tokius dalykus jau turi teises pasiskųsti kiberpolocijai kuri jau yra ir Lietuvoje) .Tokios kaip ši svetainė manau nenorėtu prarasti populiarumo vien dėl kažkieno nesveiko smalsumo šnipinėti ką kas kitiems rašo, nepamirk kad būna šnekama ir apie konfidencialius dalykus ypač skelbimų lentoje kai žmonės kažką pirkdami per až pasako savo banko saskaitos numerį, vardą pavardę, telefono numerį ar net adresą. Manai tai būtu naudinga svetainei jai ja prigautu jog ji lenda į asmeniškumus? Absurdai .. žmonės nežinodami tiek visko gali prisimastyto kad tuoj imsime tikėti išvis nebūtais dalykais. Jai kyla klausimų google dauguma jų tau gali atsakyti o jai nori greičiau gali rašyti man i až ( jai nebijai jog šnipinėja ) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*KaRoLyTė* @ 2008 12 02, 12:42)
manau jie jau nori tai ri paskaito
nera nieko ten nepaprasto  rolleyes.gif
*

Na matai vieni galbut supratingi ir nerašeja internete ( neimu kaip pavyzdzio šios svetainės o sneku aplamai, nes taip gali būti net jūsų elektroninėje pašto dėžutėje ar kur kitur ), visgi žmonės patys turi suprasti jog interneti viskas įmanoma ir asmenių duomenų pateikimas yra pavojingas (ypač nežinomose svetainėje ).
Medinis
QUOTE(Tmxs @ 2008 12 02, 12:24)
Bet ar tu bent suvoki ką tu čia dabar šneki  , tai visiškas žmogaus teisių pažeidimas    ir nelabai noriu tyketi  jog realiai  kas nors tokį tyrimą  darė (bent jau dabar per pastaruosius metus, taip kaip ir užsienyje taip ir Lietuvoje  žmogus už tokius dalykus jau turi teises pasiskųsti kiberpolocijai kuri jau yra ir Lietuvoje) .

Esu šviesaus proto ir atminties, ir už "bazarą atsakau". Konkrečiai kalbu apie <Vaistininkės> istoriją. Buvo tokia forumo dalyvė, gana aktyvi - temų ir žinučių prasme. Vėliau kita forumo dalyvė pranešė, kad <Vaistininkė> tragiškai žuvo. Net buvo skelbiama kur, kaip... Rodos ir "ant vainiko" metėsi. Deja paaiškėjo, kad visa istorija - fikcija. Ir kad vienas žmogus rašydamas keletu skirtingu nickų taip sakant kvietėsi į savo laidotuves. Būtent tuomet buvo perskaitytos asmeninės žinutės ir tai aiškiai įvardino moderatoriai. Istorija buvo prieš gerus pora metų.

O tamsta nors ir išmanote duomenų bazėse ir internetinių svetainių kūrime, bet matyt nelabai suvokiate ką gali padaryti moterys, kai jos nori kažką sužinoti. Kiberpolicija tuomet ilsisi.
Tmxs
QUOTE(Medinis @ 2008 12 02, 15:35)
Esu šviesaus proto ir atminties, ir už "bazarą atsakau". Konkrečiai kalbu apie <Vaistininkės> istoriją. Buvo tokia forumo dalyvė, gana aktyvi - temų ir žinučių prasme. Vėliau kita forumo dalyvė pranešė, kad <Vaistininkė> tragiškai žuvo. Net buvo skelbiama kur, kaip... Rodos ir "ant vainiko" metėsi. Deja paaiškėjo, kad visa istorija - fikcija. Ir kad vienas žmogus rašydamas keletu skirtingu nickų taip sakant kvietėsi į savo laidotuves. Būtent tuomet buvo perskaitytos asmeninės žinutės ir tai aiškiai įvardino moderatoriai. Istorija buvo prieš gerus pora metų.

O tamsta nors ir išmanote duomenų bazėse ir internetinių svetainių kūrime, bet matyt nelabai suvokiate ką gali padaryti moterys, kai jos nori kažką sužinoti. Kiberpolicija tuomet ilsisi.
*

Suprantu pilnai ka turi omenyje, buna atvėju jog administracija yra priversta patikrinti visa tai. Bet Moderatoriai kaip kunigai, tas pasakyta išpažintį to kunigas negali niekam pasakyt. tai ir moderatoriai turi laikytis žmogaus asmeniškumu. Ar tau patiktu jai tu rašei savo draugam per foruma savo pasikeitusi numerį o moderatoriai jį paievina? Ar tarkim tu užsakinėjai kažkokias prekes ir tau pasakė saskaitos numeri o moderatoriai tai paskelbė viešai.? Patikėk jai žmonės žinotu kiek interneto svetainių administratoriai gali išpešti informacijos kurią žmones suveda kažkur registruodamiesi ar sursirašinėdami. O tavo pasakoja istorija tai supratau, net ir dabar pastebėjau kad šitame forume ne vienas žmogus sėdi ir rašinėjas čia turėdami 2 ar 3 slapyvardžius . Ypač tie kas siūlo kažkia paslaugas. Tokia jau Lietuvių narūra. Sunku rast kan nebūtu kur kokios korupcijos. Jai jau žmonės gali prisigalvot laidotuves vien dėl dėmesio stokos tai jau liga. O tai kad moderatoriai skaito asmenines žinutes tai kaip jau sakiau nelabai tikiu . Moderatoriai tai samdyti žmones ar tiesiog savanoriai kurie turi ribotas tam tikros svetainės dalies valdimo funkcijas, tiesiog pagalbininkai administratoriaus. Forumo moderatoriai turi tokias teises kaip trinti nepageidaujamas žinutes, blokuuoti nepageidaugamus žmones, uždarynėti ar kurti naujas temas. Bet tikrai neturi tokių teisių kaip kad skaityti svetimas až. Nebent tai yra numatyta svetainės struktūroje ir administratoriai suteikė moderatorems tokias funkcijas. Dauguma svetainių moderatoriai turi tik standartines funkcijas ir net pats administratorius įejas i svetaine nemato asmeninių žinučiu. Aš bei mano draugai darėme jau ne viena svetaine, ir tokius dalykus kaip až tikrinima yra teke tik keleta kartu kai pastebeta jog vartotojai sukčiauja ar užsiema svetainės gadinimu. Betkokiu kitu atvėju visiskai nepritariu tokiems dalykams. O ypač rastos informacijos paviešinimu.
Medinis
QUOTE(Tmxs @ 2008 12 02, 16:15)
Ar tau patiktu jai  tu rašei savo draugam per foruma savo pasikeitusi numerį o moderatoriai  jį paievina?

Kas man patinka ir kas nepatinka šiuo atveju neturi jokios reikšmės. Į klausimą "ar gali moderatoriai skaityti svetimas AŽ" atsakau - gali, bet praktiškai tokie atvejai yra labai reti.
Smurka
Tai kad moderatoriai ir administratoriai nieko neviešina. Ir nemanau, kad turi laiko skaityti asmenines žinutes irnesakyk.gif Miegu ramiai, jei kam reikia mano vardo ir pavardės, galiu asmeniškai pasakyt. Niekam nieko blogo nepadariau, miegu ramiai, tad niekas man negali man nieko padaryt nebent aš apti sau
Tmxs
QUOTE(Smurka @ 2008 12 02, 17:32)
Tai kad moderatoriai ir administratoriai nieko neviešina. Ir nemanau, kad turi laiko skaityti asmenines žinutes irnesakyk.gif Miegu ramiai, jei kam reikia mano vardo ir pavardės, galiu asmeniškai pasakyt. Niekam nieko blogo nepadariau, miegu ramiai, tad niekas man negali man nieko padaryt nebent aš apti sau
*

Na tai kad jie skaito tai faktas kad nesudaro esmes, žmonės patys suprast turi kad internete skelbent savo asmenine informacije jie patys už tai atsako. O tos informacijos paviešinimas jau kitas dalykas smile.gif
siaubute
Aš irgi manau, kad gali. Tik apie tai viešai tylima. Kam kiršinti liaudį...
Tmxs
QUOTE(siaubute @ 2008 12 02, 18:17)
Aš irgi manau, kad gali. Tik apie tai viešai tylima. Kam kiršinti liaudį...
*

Žmonės ... moderatoriai tokie pats kaip ir tu aš ar kas kita patrasti vartotojai tik turintys šiokias tokes didesnes forumume galimybes. o va administracija tai pilnai tikiu smile.gif Administratoria pasirenkant pagalbininkus moderatorius turi buti labai atsargus nes prastas moderatorius gali tik pridaryti žalos. Nenustepčiau jog moderatoriai tokioje kaip sklebimu lenta pirmumo eile pasitvirtina savo sklbimus sukurtus kitu slapyvardžiu ( na aisku čia tik prielaida). smile.gif Na bet kaip dauguma žinote supermama forumas pakankamai sene svetainė ir pakankamai žinoma tad manau žmonės gali but ramūs čia rašinėdami nebijant informacijos paviešinimo smile.gif O tuolabiau jog čia renkasi labai šilti ir draugiski žmonės o ir reikiamos informacijos įvairiomis temomis pilna. Mes patys su žmonelia daug čia sužinojom apie vaikų ligas , auginima ir panašiai . net ir draugų atradome savo mažyliai smile.gif
Ambro
QUOTE(Medinis @ 2008 12 02, 14:35)
Būtent tuomet buvo perskaitytos asmeninės žinutės ir tai aiškiai įvardino moderatoriai. Istorija buvo prieš gerus pora metų.
*

Jūs ponas kažką maišot, ne asmenines, o iš to IP kelių nikų rašytas žinutes, Reik jaust skirtumą.

Galiu tiesiai šviesiai pasakyt, kad mes negalim skaityt nei vieno nario asmeninių žinutių, tokios teisės mums nesuteiktos.
Medinis
QUOTE(Ambrozija @ 2008 12 02, 19:38)
Jūs ponas kažką maišot, ne asmenines, o iš to IP kelių nikų rašytas žinutes, Reik jaust skirtumą.

Skirtumą aš jaučiu. Iš vieno IP rašytas žinutes jūs galite patikrinti nedelsiant. Tuo atveju tyrimas truko daugiau nei parą. Ir buvo skaitomos būtent asmeninės žinutės. Beje tai buvo įvardinta vienos iš moderatorių.

Noriu pasakyti, kad šiais žodžiais neaptarinėju forumo moderatorių veiksmų, o tik rašau savo nuomonę ir prisiminimus.
Karbynė
Nesąmonė. Jei nulauži kito slaptažodį, prisijungi kito niku gali (nelegaliai aišku) bet kas, bet moderatoriui kaipo suteiktos legaliai matyt kito až galimybės nėra.
Medinis
Na bakit gi... Jei jau žinutės yra serveryje, tai kažkas gali jas skaityti. Vienaip ar kitaip, lengvai ar sudėtingai. Nesakau juk, kad lengvai ir nuolat. Bet tokia galimybė yra.
Tmxs
QUOTE(Ambrozija @ 2008 12 02, 20:38)

Galiu tiesiai šviesiai pasakyt, kad mes negalim skaityt nei vieno nario asmeninių žinutių, tokios teisės mums nesuteiktos.

*

Kaip as tau ir visa ši laika mėginau paaiskinti kad moderatoriai tai ne administratoriai , jausk skirtuma. tai tikrai netaspats.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2008 12 02, 21:28)
Na bakit gi... Jei jau žinutės yra serveryje, tai kažkas gali jas skaityti. Vienaip ar kitaip, lengvai ar sudėtingai. Nesakau juk, kad lengvai ir nuolat. Bet tokia galimybė yra.
*

Tokia galimybė yra administratoriui svetainės ir tik jam prieinama o ne betkam kas svetainėje užsimanė. Svetainėje esančios funkcijos ir lieka svetainėje o duomenys pateke į serverį tai jau kas kita ir moderatoriai gali gauti informacija tik is administratoriu . Žmonės darniausiai tikrinami kaip ambrozija minėjo pagal ip ar kompiuterio tiklo plokštės mac adreso. Dėl tokių priežasčių kaip kad tų pačių slapyvardžių registracija ir prisijungimai is to paties areso ir pan. O kas liečia klausima ar moderatoriai gali skaityti asmenines žinutes jau manau aisku visiems. MODERATORIAI NEGALI SLAITYTI ASMENINIŲ ŽINUČIŲ. ADMINISTRATORIUS TURI GALIMYBĘ PAŽIŲRĖTI ŽINUTES. smile.gif
Board
QUOTE(Yulia @ 2008 12 02, 08:25)
Pagal mane tai moderatoiai ir kiti "valdantieji" absoliuciai lengvai gali skaityti AZ. Jie daznai zino vartotoju slaptazodzius, o po to tampa juokai perskaityti AZ.
*

Moderatoriai negali skaityti asmeninių žinučių.
Vartotojų slaptažodžius žino tik "sistema", moderatoriai netgi negali pakeisti kitų varotojų slaptažodžių. Tai gali padaryti tik administratoriai. Forume yra du administratoriai: Supermama ir aš.
Mano funkcijos ir yra varotojų vardų, el.pašto, slaptažodžių ir kt. profilio informacijos keitimas pagal dalyvių prašymą.
Visų dalyvių slaptažodžiai forumo duomenų bazėje laikomi užkoduota forma. Tam kad juos atkoduot reikia pasinaudot kažkokia programa (rašau kažkokia, nes neturiu nė žalio spratimo kokia programa tai turėtų būti). Jeigu dalyvis pamiršta savo slaptažodį, ir dėl kažkokių priežasčių negali gauti automatiškai suformuoto el.paštu, jis parašo bendru forumo el.paštu su prašymu pakeisti. Aš pakeičiu į iš anksto aptarta, ir, dalytvis prisijungęs prie forumo, pasikeičia į norimą.
Pakeisti slaptažodį taip, kad to nepastebėtų dalyvis neįmanoma. Nes tiesiog jus atjungs nuo forumo, ir prisijungti jau nebegalėsite, nes tiesiog nežinosite koks yra tas jūsų slaptažodis.

QUOTE(Medinis @ 2008 12 02, 09:57)
*

Datos, vardai, "nukentėjusių" nickai.
Labai nemėgstu VBS agentūros

QUOTE(Medinis @ 2008 12 02, 16:31)
Kas man patinka ir kas nepatinka šiuo atveju neturi jokios reikšmės. Į klausimą "ar gali moderatoriai skaityti svetimas AŽ" atsakau - gali, bet praktiškai tokie atvejai yra labai reti.
*

Į tą patį klausimą galiu atsakyti - NEGALI.

Įdomu tik kuriuo atsakymu patikės dalyviai? biggrin.gif
Tmxs
QUOTE(Auges @ 2008 12 02, 22:29)
Moderatoriai negali skaityti asmeninių žinučių.
Vartotojų slaptažodžius žino tik "sistema", moderatoriai netgi negali pakeisti kitų varotojų slaptažodžių. Tai gali padaryti tik administratoriai. Forume yra du administratoriai: Supermama ir aš.
Mano funkcijos ir yra varotojų vardų, el.pašto, slaptažodžių ir kt. profilio informacijos keitimas pagal dalyvių prašymą.
Visų dalyvių slaptažodžiai forumo duomenų bazėje laikomi užkoduota forma. Tam kad juos atkoduot reikia pasinaudot kažkokia programa (rašau kažkokia, nes neturiu nė žalio spratimo kokia programa tai turėtų būti). Jeigu dalyvis pamiršta savo slaptažodį, ir dėl kažkokių priežasčių negali gauti automatiškai suformuoto el.paštu,  jis parašo bendru forumo el.paštu su prašymu pakeisti.  Aš pakeičiu į iš anksto aptarta, ir, dalytvis prisijungęs prie forumo, pasikeičia į norimą.
Pakeisti slaptažodį taip, kad to nepastebėtų dalyvis neįmanoma. Nes tiesiog jus atjungs nuo forumo, ir prisijungti jau nebegalėsite, nes tiesiog nežinosite koks yra tas jūsų slaptažodis.
Datos, vardai, "nukentėjusių" nickai.
Labai nemėgstu VBS agentūros
Į tą patį klausimą galiu atsakyti - NEGALI.

Įdomu tik kuriuo atsakymu patikės dalyviai?  biggrin.gif
*

Tam ir yra forume tokios temos kaip ši kad būtu galima žmonėms išsiaiskinti kas jiems neaišku. O dėl to ar tiki ar netiki žmonės , tai manau žmonėms yra visada suvokti tai ko nesupranta o dauguma kai tik žino kaip isijunk kompiuterį , internetą ar parašyti žinute tokie dalykai išvis atrodo mistika. O kai pradedi aiškinti aukštomis materijomis dauguma dar labaiu susimėto .
Niktė
Nu Medini prašau pateik įrodymus, kad ir tą pačią moderatorę kuri skaitė, nes netikiu schmoll.gif Kol kas labiau pasitikiu ką sako Auges ir Tmxs rolleyes.gif
Tmxs
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 12 03, 16:01)
Nu Medini prašau pateik įrodymus, kad ir tą pačią moderatorę kuri skaitė, nes netikiu  schmoll.gif Kol kas labiau pasitikiu ką sako Auges ir Tmxs  rolleyes.gif
*

svetain4s apaioje yra parasytas sio forumo projekto pavadinimas Invision Power Board tai mokama forumo sistema. ja as vakar passisiunciau internetu butent del siosp priezasties ismeginti , tik tikrai galiu patikint kad moderatoriai tokiu funciju neturi
Board
QUOTE(Tmxs @ 2008 12 03, 15:44)
svetain4s apaioje yra parasytas sio forumo projekto pavadinimas Invision Power Board tai mokama forumo sistema. ja as vakar passisiunciau internetu butent del siosp priezasties ismeginti , tik tikrai galiu patikint kad moderatoriai tokiu funciju neturi
*

Dėkoju už patvirtinimą smile.gif
Tmxs
QUOTE(Auges @ 2008 12 03, 17:19)
Dėkoju už patvirtinimą  smile.gif
*

nea uz ka thumbup.gif , zinau kaip zmonems sunku issaiskint tai ko jie nesupranta doh.gif galbut del sios priezasties neboreciau dirbt kokiu nors destitoju biggrin.gif
Medinis
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 12 03, 15:01)
Nu Medini prašau pateik įrodymus, kad ir tą pačią moderatorę kuri skaitė, nes netikiu  schmoll.gif Kol kas labiau pasitikiu ką sako Auges ir Tmxs  rolleyes.gif

Negaliu, tai buvo per seniai ir ta tema jau bus ištrinta. Forumo senbuviai tikrai tą istoriją prisimins.
Niktė
QUOTE(Medinis @ 2008 12 03, 17:00)
Negaliu, tai buvo per seniai ir ta tema jau bus ištrinta. Forumo senbuviai tikrai tą istoriją prisimins.
*

aš taip pat esu senbuvė, čia nuo 2003 m ir nesvarbu kas parašyta. Tada buvau kitu niku, bet apie tokią istoriją pirmą kartą girdžiu. Klausiau ir kitų senbuvių niekas tokios istorijos negirdėjo schmoll.gif jei nebus įrodymų vadinasi tai tik pramanai. Jei jau kažką kaltini tai turi būti pateikiami konkretūs faktai, nes kitu atveju tai šmeižtas
Tmxs
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 12 03, 18:14)
aš taip pat esu senbuvė, čia nuo 2003 m ir nesvarbu kas parašyta. Tada buvau kitu niku, bet apie tokią istoriją pirmą kartą girdžiu. Klausiau ir kitų senbuvių niekas tokios istorijos negirdėjo  schmoll.gif jei nebus įrodymų vadinasi tai tik pramanai. Jei jau kažką kaltini tai turi būti pateikiami konkretūs faktai, nes kitu atveju tai šmeižtas
*

Ne esme ta istorija, faktas tas kad jai ir buvo kad tikrino zinutes tai dare tikrai ne moderatoriai bet administratoriai ir tai jai tai tikra istorija tai suprantu tikrinta del faktu patikrinimo, o kaip temoje klausema tai AR MODERATORIAI GALI SKAITYTI SVETIMAS AZ.... as irgi zinau istoriju kai bet aisku ne sioje svetaineje kai administracija visas zinutes kuoduodavo ir net jie patys negalejo svetimu zinuciu perskaityt bet nutiko taip kad vienos moteriskes vaikas pabego is namu o mama buvo isitikinus jog jos vaikas pries tai rasinejos toje svetaineje ir tokiu budu buvo ieskoma informacijos peerziurint to vaiko zinutes. Na bet tai vienetiniai atvejai ka administracija turi imtis drastisku priemoniu skaityti asmeninius sasirasinejimus.
Medinis
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 12 03, 17:14)
aš taip pat esu senbuvė, čia nuo 2003 m ir nesvarbu kas parašyta. Tada buvau kitu niku, bet apie tokią istoriją pirmą kartą girdžiu. Klausiau ir kitų senbuvių niekas tokios istorijos negirdėjo  schmoll.gif jei nebus įrodymų vadinasi tai tik pramanai. Jei jau kažką kaltini tai turi būti pateikiami konkretūs faktai, nes kitu atveju tai šmeižtas

Blin... Turėjau pusantros valandos kapstytis. Turėkit.

Labai sunku Jums visoms rašyti. Sprendimas buvo priimtas ir palaikytas forumo administracijos (t.y. ir daugumos moderatorių). Forumo administracija žmogui, sumanusiam šią istoriją laikinai uždraudžia priėjimą prie Forumo. Dėl tolimesnių veiksmų bus sprendžiama pirmomis spalio dienomis.

Nenoriu labai gilintis į šią istoriją, nes man nemalonu, bet pažadėjau Jums parašyti galutines išvadas.

Daugelis Jūsų suabejojote vaistininkes realiu egzistavimu ir paskelbta tema. Daugelis forumo dalyvių daug kartų skaitėte vaistininkes žinutes, ieškojote neatitikimų, nesutapimų. Daugelis forumo dalyvių reiškėte nuoširdžias užuojautas ir likote sukrėsti, labai pergyvenote dėl nelaimės.
Deja, tai - netikra. Vaistininke egzistavo ir mirė kažkieno vaizduotėje.
Sutinku su visu tuo, kad buvo begalės neatitikimų vaistininkes žinutėse dėl jos gyvenimo faktų. Nevardinsiu, bet jų yra daug (kiek iš Jūsų nepamenat savo tikro, vienintelio ir mylimo vyro vardo? Ir skirtingose savo žinutėse vadinate skirtingais vardais?).
Kiekvienas iš mūsų mąstome, elgiamės pagal tam tikrą modelį. Užtenka rasti siūlo galą, kad galėtum painią istoriją išvynioti iki pat pabaigos ir tą siūlo galą radome. Buvo nuspėtos tolesnės versijos dėl mirties aplinkybių (su forumo dalyvių AŽ pagalba) ir pasikeitusios mirties aplinkybės padėjo tašką. Kiekvieno fakto, kuris lėmė šį sprendimą neaprašinėsiu.
Dėkoju visoms neabejingoms forumo dalyvėms, kurios rašė moderatoriams AŽ su savo pastebėjimais.
Aš tik labai norėjau, kad viso šito nebūtų buvę.
Nemoralizuosiu. Manau, kad to daryti čia nebereikia ir Jūs to nedarykite. Nenoriu smerkti, kaltinti, nors nemėgstu ir nepateisinu melo. Aš manau, kad tiesiog taip pasielgusiam žmogui labai sunku.
Visi susirašinėjimai AŽ lieka anonimiški ir niekada nebus paskelbti ar kaip kitaip panaudoti.
Moderatorė Rasma

Originalas čia. Buvo ir daugiau, jei kam reikia - ieškokitės.
Board
QUOTE(Auges @ 2008 11 23, 22:00)
*

Čia žinutė iš pirmo šios temos puslapio smile.gif

QUOTE(Medinis @ 2008 12 03, 21:09)
....Buvo nuspėtos tolesnės versijos dėl mirties aplinkybių (su forumo dalyvių AŽ pagalba) ir pasikeitusios mirties aplinkybės padėjo tašką.

....Dėkoju visoms neabejingoms forumo dalyvėms, kurios rašė moderatoriams AŽ su savo pastebėjimais.

....Visi susirašinėjimai AŽ lieka anonimiški ir niekada nebus paskelbti ar kaip kitaip panaudoti....

*

"forumo dalyvių AŽ" - tai reiškia, kad forumo dalyviai atsiuntė AŽ moderatorei, o ne moderatorė perskaitė kažkieno kažkam rašytą žinutę

Patys nariai arba persiuntė vėlionės až, arba, kas labiau tikėtina, tiesiog pasidalino savo įtarimais per až su moderatoriais.

Visi susirašinėjimai, t.y. žinučių autoriai ir turinys lieka anonimiški, tiek kiek abu susirašinėjimo dalyviai dėl to susitaria.
Medinis
QUOTE(Auges @ 2008 12 03, 21:17)
Patys nariai arba persiuntė vėlionės až, arba, kas labiau tikėtina, tiesiog pasidalino savo įtarimais per až su moderatoriais.

Visi susirašinėjimai, t.y. žinučių autoriai ir  turinys lieka anonimiški, tiek kiek abu susirašinėjimo dalyviai dėl to susitaria.

Buvo ir kitų moderatorių pasisakymai... Manau suprantate, kad dabar rasti ir pacituoti yra be galo sunku.
Būtų įdomu, jei apie tą istoriją prisiminimais pasidalintų pati <Rasma>, <Getter>, <Ciocia Polia>... Jos tikrai turi prisiminti šią istoriją... Praėjo du metai. Gal mano atmintis iškrėtė man pokštą...

Čia veikiantis link'as.
Tmxs
QUOTE(Medinis @ 2008 12 03, 22:09)

Labai sunku Jums visoms rašyti. Sprendimas buvo priimtas ir palaikytas forumo administracijos (t.y. ir daugumos moderatorių). Forumo administracija žmogui, sumanusiam šią istoriją laikinai uždraudžia priėjimą prie Forumo. Dėl tolimesnių veiksmų bus sprendžiama pirmomis spalio dienomis.

Nenoriu labai gilintis į šią istoriją, nes man nemalonu, bet pažadėjau Jums parašyti galutines išvadas.

Daugelis Jūsų suabejojote vaistininkes realiu egzistavimu ir paskelbta tema. Daugelis forumo dalyvių daug kartų skaitėte vaistininkes žinutes, ieškojote neatitikimų, nesutapimų. Daugelis forumo dalyvių reiškėte nuoširdžias užuojautas ir likote sukrėsti, labai pergyvenote dėl nelaimės.
Deja, tai - netikra. Vaistininke egzistavo ir mirė kažkieno vaizduotėje.
Sutinku su visu tuo, kad buvo begalės neatitikimų vaistininkes žinutėse dėl jos gyvenimo faktų. Nevardinsiu, bet jų yra daug (kiek iš Jūsų nepamenat savo tikro, vienintelio ir mylimo vyro vardo? Ir skirtingose savo žinutėse vadinate skirtingais vardais?).
Kiekvienas iš mūsų mąstome, elgiamės pagal tam tikrą modelį. Užtenka rasti siūlo galą, kad galėtum painią istoriją išvynioti iki pat pabaigos ir tą siūlo galą radome. Buvo nuspėtos tolesnės versijos dėl mirties aplinkybių (su forumo dalyvių AŽ pagalba) ir pasikeitusios mirties aplinkybės padėjo tašką. Kiekvieno fakto, kuris lėmė šį sprendimą neaprašinėsiu.
Dėkoju visoms neabejingoms forumo dalyvėms, kurios rašė moderatoriams AŽ su savo pastebėjimais.
Aš tik labai norėjau, kad viso šito nebūtų buvę.
Nemoralizuosiu. Manau, kad to daryti čia nebereikia ir Jūs to nedarykite. Nenoriu smerkti, kaltinti, nors nemėgstu ir nepateisinu melo. Aš manau, kad tiesiog taip pasielgusiam žmogui labai sunku.
Visi susirašinėjimai AŽ lieka anonimiški ir niekada nebus paskelbti ar kaip kitaip panaudoti.
Moderatorė Rasma

*

nesijauti juokdariu lotuliukas.gif , juokinga ir apsurdiška istorija, forumose tai vyksta kasdien tik paprasti vartotojai to daznai nemato. tai kad snekama keliais slapyvardziais jau senai niekam nepaslaptis ir tai tik apsunkina administracijos darba kadangi vieni zmones turintys klelis slapyvardzius ne is piktos valios o kiti del to kad pasnipinet ar sukciavimo sumetimais, man juokinga kai sureiksmina tokius dalikus. O beto tai ne i tema ir vel doh.gif kiek kam galimima aiskinti kad moderatoriai az zinuciu tikrinti negali.. jai to netiki parsisiuk is interneto Invision Power Board tvs sistemea isirasyk xampp duomenu baze ir pasileist toki pat foruma kaip cia pas save namie ir pamasysi. Ir seip zvilgtelk kita kart rasant i temos pavadinima mirksiukas.gif
Medinis
QUOTE(Tmxs @ 2008 12 03, 22:08)
Ir seip  zvilgtelk  kita kart rasant i temos pavadinima mirksiukas.gif

Jums pasakyti kur eiti, ar žinote? Į temą ir rašau. Tai, kad jūs laisvalaikiu kuriate forumus yra jūsų laisvalaikio praleidimo būdas. Maniškis - į juos rašyti.
Tmxs
QUOTE(Medinis @ 2008 12 03, 23:05)
Buvo ir kitų moderatorių pasisakymai... Manau suprantate, kad dabar rasti ir pacituoti yra be galo sunku.
Būtų įdomu, jei apie tą istoriją prisiminimais pasidalintų pati <Rasma>, <Getter>, <Ciocia Polia>... Jos tikrai turi prisiminti šią istoriją... Praėjo du metai. Gal mano atmintis iškrėtė man pokštą...

Čia veikiantis link'as.
*

dvieju metu laikotarpis isties ilgas , o ir galbut nesusimasteio kad yra foryumo temu matomu tiki moderatoriams ir ten jie aptaria tokius dalykus ir pasklido informacija...
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2008 12 03, 23:11)
Jums pasakyti kur eiti, ar žinote? Į temą ir rašau. Tai, kad jūs laisvalaikiu kuriate forumus yra jūsų laisvalaikio praleidimo būdas. Maniškis - į juos rašyti.
*

Suprantu, bet daugumai zmoniu ir taip sunku suprasti kaip dirba tokios sistemos, kas galima interneta o ko ne.. o kai isiveli i tokias bergzdzes diskusisjas tik dar suastrinamos situacijos.. MANAU SIA TEMA GALIMA UZDARINETI JAU VISIEMS IR TAIP AISKU KAD MODERATORAI NETURI TEISIU SAKITYTI AZ

QUOTE(Medinis @ 2008 12 03, 23:11)
Jums pasakyti kur eiti, ar žinote?
*

Mandagumo tavo laisvalaikiui tikrai truksta
Karbynė
QUOTE(Medinis @ 2008 12 03, 22:05)
Jos tikrai turi prisiminti šią istoriją... Praėjo du metai. Gal mano atmintis iškrėtė man pokštą...
Čia veikiantis link'as.
*

Aš irgi atsimenu. Niekas po niekieno až nesikniso. Asmeniškai (o ne tik viešai temoje) moderatoriams rašė nariai ir dalijosi pastebėjimais, tuo ką vienaip ar kitaip sužinojo, o ne moderai knisosi po kažkieno asmenines žinutes.
Linke tik apie tai ir kalbama.
Tmxs
QUOTE(Karbynė @ 2008 12 04, 00:11)
Aš irgi atsimenu. Niekas po niekieno až nesikniso. Asmeniškai (o ne tik viešai temoje) moderatoriams rašė nariai ir dalijosi pastebėjimais, tuo ką vienaip ar kitaip sužinojo, o ne moderai knisosi po kažkieno asmenines žinutes.
Linke tik apie tai ir kalbama.
*

thumbup.gif saunu jog palaikai moderatoriu puse, nes siuo atveju buvo meginta juos apjuodint g.gif nors jie nepadare nieko blogo cool.gif
Rasma
QUOTE(Medinis @ 2008 12 03, 21:09)

Daugelis Jūsų suabejojote vaistininkes realiu egzistavimu ir paskelbta tema.
Moderatorė Rasma

Čia cituojamas mano atsakymas į melagingą istoriją forume blink.gif
Aišku, kad galiu paaiškinti. Labai gerai pamenu visą istoriją ir kaip kas vyko. Koks absurdas gavosi dabar doh.gif Nėra galimybių skaityti kitų narių asmenines žinutes ir to niekada nėra buvę. Tos žinutės apie kurias aš kalbėjau, tai buvo forumo dalyvių asmeninės žinutės man ir kitiems moderatoriams, su prašymais atkreipti dėmesį į apsimelavusio dalyvio forume rašytus pasisakymus ir pabrėžiant kur kokie neatitikimai buvo būtent forume skelbtose taip vad. "postuose", o ne kažkieno asmeninėse žinutėse.
Kartais forumo dalyviai persiunčia įžeidžiančias AŽ moderatoriams, juk yra tokia f-ja kaip "nukreipti" AŽ.
Bet patys moderatoriai neturi galimybės lįsti į kažkieno paštą schmoll.gif ir tuo labiau - skaityti svetimus susirašinėjimus..ir reikėjo taip sugalvoti doh.gif
QUOTE(Auges @ 2008 12 03, 21:17)
Čia žinutė iš pirmo šios temos puslapio smile.gif
"forumo dalyvių AŽ" - tai reiškia, kad forumo dalyviai atsiuntė AŽ moderatorei, o ne moderatorė perskaitė kažkieno kažkam rašytą žinutę

Visi susirašinėjimai, t.y. žinučių autoriai ir  turinys lieka anonimiški, tiek kiek abu susirašinėjimo dalyviai dėl to susitaria.

Taiklu - "tiesiai į dešimtuką".

Perskaitykite iki galo tą temą, ten po to ir sakome kaip išsiaiškinome - "perknisome" ir realiai tikrinome visus melagės pasisakymus forume, taip pat ieškojom kur kertasi su sveiku protu tie patys forumo pasisakymai..kai meluoji, dažnai susimaišai biggrin.gif . Tarkim lyg buvo paskelbtas viešai faktas, kad vaistininkė "žuvo" kažkokiame Šveicarijos tunelyje, per gaisrą. Visa spauda tuo metu skambėjo. Imi telefoną ir skambini, užtenka ambasadai susukt. Žuvo lietuvė moteris, numanomas amžius toks ir toks. Pateikia žuvusiųjų sąrašą. Pažiūri - nėra jokios LT pavardės. Ačiū. Tada pati "paskelbusioji apie mirtį" susizgrimba ir parašo AŽ, aš "susimaišiau" ji žuvo ne taip, kitaip buvo iš to jaudulio temoje ne taip pasakiau cool.gif Vėl tikrini. Ir taip kol įsitikini..
Utiuitiutė
*

Puikiai prisimenu tą istoriją. Būtent narių AŽ pagalba, IP tikrinimu, postuose esančių faktų lyginimų ir netgi asmeninėmis pažintimis mums pavyko ją "išrišti". Tik norėčiau pabrėžti, kad ne lindimu į narių AŽ tikrinant asmeninę informaciją- tokios galimybės mes neturime, o AŽ, kuriuos nariai mums persiuntė- su išsaugota susirašinėjimo žinute su "mirusiaja", asmeniniais pamąstymais, pastebėjimais/ nesutapimais ir pan. Medini, jūs tikrai ne taip interpretavotę frazę "naudojantis/ skaitant narių AŽ" mirksiukas.gif
QUOTE(Tmxs @ 2008 12 03, 22:14)
galbut nesusimasteio  kad  yra foryumo temu matomu  tik moderatoriams  ir ten jie aptaria tokius dalykus  ir pasklido informacija...
*

Taip, moderatoriai turi savo subforumą, tariasi ir konsultuojasi visais iškylančiais klausimais ir sprendimus priima bendru sutarimu.
Medinis
Ką gi. Aš neteisus ir atsiprašau visų, ką galėjau suklaidinti.
Omrum
QUOTE(Medinis @ 2008 12 04, 08:21)
Ką gi. Aš neteisus ir atsiprašau visų, ką galėjau suklaidinti.
*

tai čia nuo pirmo tavo posto buvo aišku kad apsižioplinai , visi ta mate išskyrus tave, ir atkreipk dėmesį kiek laiko turėjo tau aiškint ne vienas žmogus kol ir tu viska supratai lotuliukas.gif
Tmxs
QUOTE(Lera @ 2008 12 04, 11:50)
tai čia nuo pirmo tavo posto buvo aišku kad apsižioplinai , visi ta mate išskyrus tave, ir atkreipk dėmesį kiek laiko turėjo tau aiškint ne vienas žmogus kol ir tu viska supratai  lotuliukas.gif
*

Visko pasitaiko zmogus nekaltas jai suklydo smile.gif cia bet kas galejo apsigaut neisiskaites... smile.gif
Omrum
QUOTE(Tmxs @ 2008 12 04, 11:30)
Visko pasitaiko zmogus nekaltas jai suklydo smile.gif  cia bet kas galejo apsigaut neisiskaites... smile.gif
*

tai tame ir problemą kad neįsiskaito o akis išpūtęs aiškina "tiesa" cool.gif ai bet koka jau skirtumas...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.