Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skiepas 1,5m vaikui
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4
milijonesa
o mano dukrytei sekancia diena po skiepo buvo temperatura- bet ik viena diena g.gif
soliux
Mums niekada dar nera buvę temperatūros nė nuo vieno skiepo, išskyrus šį...... jau antra diena laikosi temperatūra, rankytė, o tiksliau petukas ištinęs ir raudonas.... Žodžiu baisus mums šis skiepas verysad.gif
Rituska
paskutinis skiepas yra pats reaktogeninis, siaip cia yra norma jeigu pagerejimo nera reikai kreiptis i gydytoja, po 3 dienu turetu prasideti pagerejimas...
dangausvaivorykste
Oi paskaiciau ir kazkaip sunerimau juk spalio 10d mano pipirui jau 18menesiu jau visas vyras ir teks vaziuot pas gydytoja skiepyti ,bet labai bijau reakcijos aukstos temperaturos ar dar kokiu reakciju,nu bet niekurnepabegsi reikia paskiepyti.
dangausvaivorykste
Stai vakar paskiepinau savo pipira 18men tai zinokite galiu pasakyti kiek bijojau ir kiek buvo neramu bet jokios jokios reakcijos i skiepa visa vakara zaideme,laksteme,dukome,visa naktele ismiegojome ir nieko thumbup.gif .
Ikulia
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 11, 14:41)
Stai vakar paskiepinau savo pipira 18men tai zinokite galiu pasakyti kiek bijojau ir kiek buvo neramu bet jokios jokios reakcijos i skiepa visa vakara zaideme,laksteme,dukome,visa naktele ismiegojome ir nieko thumbup.gif .
*

Mes dar negavom to skiepo. Kazkaip nepergyvenu...manau, kad turi buti viskas tvarkoje.
dangausvaivorykste
QUOTE(Ikulia @ 2007 10 15, 07:54)
Mes dar negavom to skiepo. Kazkaip nepergyvenu...manau, kad turi buti viskas tvarkoje.
*

Ir saunuole thumbup.gif ,nes tikrai jokios reakcijos neturejome ir tikimes kad tavo vaikutis jokios reakcijos i skiepa netures mirksiukas.gif
Juritele
Mes ir pasiskiepinom uzvakar siuo skiepu,temperaturos nebuvo,tik paraudo durio vieta ko anksciau niekad nebuve,tai taip neramu pasidare,bet vakar uzdejau kopusto siandien ziuresiu kai atsikels mano mazoji
Baltas
Na va, pasidalinsiu ir as savo isgyvenimais...
Vakar savo dukryte skiepijome Infanrix IPV+ Hib skiepu (18 men.), tai vargse visa vakara slubavo ir skundesi kad "popa", o nakti kai prabudo 1 val. tai ne verke, o klyke iki 3 nakties... Jau nebezinojom nei ka daryt...Skausmas vaikui matyt buvo nezmoniskas...o vakcina buvo isvalyta, nes dabar valstybe apmoka sias "isvalytas" vakcinas. Stiprybes visoms guodziant ir raminant savo leliukus
Sansara
mes vakar ryte paskiepijom, naktį ligoninėn lėkėm. pasireiškė reakcija. temp neaukšta iki 38, o vaiką purto kaip drugio krečiamą, tarsi jam kokių 40-42. ligoninėj po antialerginių vaistų ir numušančių temp didelės dozės pagerėjo. jau namie, kolkas viskas ok. tik temp dar laikos. tikėsimės baisiausia jau už nugaros. ar antrą vaiką siepyčiau šiuo skiepu, didžiai abejoju. tiesiog baimė, kad vėl pasikartos tai, ką teko išgyvent šiandien...
bevardė
QUOTE(Sansara @ 2007 11 30, 18:05)
mes vakar ryte paskiepijom, naktį ligoninėn lėkėm. pasireiškė reakcija. temp neaukšta iki 38, o vaiką purto kaip drugio krečiamą, tarsi jam kokių 40-42. ligoninėj po antialerginių vaistų ir numušančių temp didelės dozės pagerėjo. jau namie, kolkas viskas ok. tik temp dar laikos. tikėsimės baisiausia jau už nugaros. ar antrą vaiką siepyčiau šiuo skiepu, didžiai abejoju. tiesiog baimė, kad vėl pasikartos tai, ką teko išgyvent šiandien...
*

Vargšas vaikas verysad.gif O nuo ankstesnių skiepų (2,4 ir 6 mėn) ar buvo kokios reakcijos? Ar gydytojai pripažino kad tai reakciją konriačiai į vakciną?
mamiux
na nesuprantu kodel kai mums buvo 18 menesiu,tai neskiepijo,sake ateikit gruodzio menesi,viduryje,bet sirgom savaitele ,tai nejom,eisim po svenciu.Bet jau greit 20 menesiu mums g.gif .Gal dar sakys kad anksti g.gif
digi
paskiepijom prieš porą dienų ir mes savo mažę su šiuo skiepu, tai po skiepo kitą dieną iki vakaro nieko nevalgė, vos vos vandenuko gėrė, bet buvo judri, aktyvi, žaidė, vidurdinį buvo pakilusi tem (ko niekad nebūdavo mums, visus skiepus be jokių pasekmių praeidavom), bet neaukšta, vos 37.3 dalys, o vakare viskas pasitaisė, ir apetitas ir temp. nukrito... tik kad petukas toks patinęs, smarkiai paraudės net ir dabar yra, kietas, pirmą dieną vaikui skaudus labai jis buvo, negalėjo miegot ant to šoniuko, į kurį petuką skiepijo, bet po dienos nebėra toks jautrus, tik liesti nelabai leidžia...žiūrėsiu kaip ryt bus...jei petuko būklė nesikeis, manau vesiu pas gydytoją, kad patartų kaip tą patinimą, karšt nuimt smile.gif
*lana*
Sitas skiepas kaskokia nesamone,mes 8 dienas temperatura 38 ir virs turejom.Ranka visa istino,i vaika skaudu ziuret buvo.Geriau butu like mokami skiepai,o sitie kaskokios naujos firmos dabar ir visi skundziasi tik. doh.gif
inga77
mums pakilo temperatūra virš 38 po savaitės ir laikėsi 2 dienas kitos mamos taip pat sake kad po savaites uzkilo aukštoka temperatūra taigi reakcija ir mums buvo
taukskalyte*
Mes taip pat vakar pasiskiepijom sio skiepu.Nakti sunelis blaskesi, blogai miegojo, o siandien ir temperatura pakilo.Anksciau po skiepu nieko panasaus nebuvo sad.gif
*visterija*
verysad.gif mano vaikas autistas- viskas prasidejo nuo pusatru metu ,po skiepo . skiepuose yra gyvsidabrio , sunkiojo metalo . kai kurie vaikai jo negali pasalinti is organizmo ir issivysto autizmas. mano aplinkos mamos susilaiko nuo skiepu schmoll.gif
Papildyta:
g.gif vakcinose yra nuodingu sunkiuju metalu ir jei vaikucio organizmas jo nepasalina is organizmo - autizmo pozymiai garantuoti.
vaidem
verysad.gif patarkit, po sito skiepo 1,5 m. paraudo ta vieta, kaip ir patine ir matosi jai skauda. ar buvo dar kam nors taip? ar praejo? ar daret ka nors? tiesa musiske ta pati vakara paskiepijus pasiturske ir suslapo skiepo vieta. tai dabar baisiai neramu...
Gyjula
QUOTE(vaidem @ 2008 06 19, 19:02)
verysad.gif patarkit, po sito skiepo 1,5 m. paraudo ta vieta, kaip ir patine ir matosi jai skauda. ar buvo dar kam nors taip? ar praejo? ar daret ka nors? tiesa musiske ta pati vakara paskiepijus pasiturske ir suslapo skiepo vieta. tai dabar baisiai neramu...
*

Gal nieko baisaus, mes šiandien pasiskiepijom, tai tik perspėjo, kad nelaikytume vaiko ant saulės ir šiaip labiau pasaugotume, kad gali būti nerami, gali pakilti temp.Visą dieną laikėsi neblogai tik prieš miegą pradėjo gailiai verkti ir atrodė, kad vaikas toks suglebęs be jėgų. Stebėsiu kaip bus naktį. Gydytoja sakė, galima įdėt žvakutę nuo skausmo ir temp., kad vaikučiui būtų lengviau.
vaidem
nu siandien jau geriau. nors ta vieta aplink skiepa atrodo negraziai, bet nebepatine tai tikiuosi praeis....
aciu uz paguoda. musiske siaip liepia nemaudyt ir stengtis neslapint, bet sikart visai pamirsau ir leidau su vandeniu pazaisti. o po to ziuriu visa slapia sedi...
o del zvakutes zinau, bet temperaturos nebuvo, siaip ta vieta labai nekaip atrode tai ir nedejau.
grazina37
QUOTE(vaidem @ 2008 06 20, 17:20)
nu siandien jau geriau. nors ta vieta aplink skiepa atrodo negraziai, bet nebepatine tai tikiuosi praeis....
aciu uz paguoda. musiske siaip liepia nemaudyt ir stengtis neslapint, bet sikart visai pamirsau ir leidau su vandeniu pazaisti. o po to ziuriu visa slapia sedi...
o del zvakutes zinau, bet temperaturos nebuvo, siaip ta vieta labai nekaip atrode tai ir nedejau.
*

na mums labai padejo kopusto lapas uzdetas ant skiepo vietos ,nes negalejo vaikutis kojytes pajudinti ,buvo patinus ir labai skauminga doh.gif
vaidem
na praejo savaime, po keliu dienu issivaiksciojo. pries tai taip nebuvo unsure.gif
aciu dievui praejo... biggrin.gif
Tatli
Radau sia tema ir apakau o mes aplamai pamirsome pasiskepiti doh.gif kazkaip nesirgome tai i poliklinika nevaziavome jau gan senai ir nuo pirmadienio isvaziuojam atostogauti 2savaitem tai iseina skiepa daryti beveik1ir7men, ar nieko cia blogo idomu? g.gif
grazina37
QUOTE(Tatli @ 2008 07 17, 17:07)
Radau sia tema ir apakau o mes aplamai pamirsome pasiskepiti doh.gif  kazkaip nesirgome tai i poliklinika nevaziavome jau gan senai ir nuo pirmadienio isvaziuojam atostogauti 2savaitem tai iseina skiepa daryti beveik1ir7men, ar nieko cia blogo idomu? g.gif
*

nieko blogo nenutiks,zinoma geriausia kai skiepus laiku gauna ,o kad paveluosit manau kriminalo nebus thumbup.gif
nauja_mamyte
Pasiskiepijom šiandien 18 mėn. skiepu. Po skiepo miegojo vaikas 3 val. atsikelęs valge su didžiausiu apetitu, o link vakaro pradėjo "šilti", tai daviau žvakutę nuo temperatūros, o 3 val po vaistų davimo pamatavau tai buvo 38,2. O jei be vaistų tai ką, butų dar didesnė temperetūra??? Na tikiuosi per naktį nukris tas šlykštus karštis. O šiaip tai tokia didelė reakcija po skiepų mums pirmą kartą.
nauja_mamyte
QUOTE(nauja_mamyte @ 2008 07 21, 23:05)
Pasiskiepijom šiandien 18 mėn. skiepu. Po skiepo miegojo vaikas 3 val. atsikelęs valge su didžiausiu apetitu, o link vakaro pradėjo "šilti", tai daviau žvakutę nuo temperatūros, o 3 val po vaistų davimo pamatavau tai buvo 38,2. O jei be vaistų tai ką, butų dar didesnė temperetūra??? Na tikiuosi per naktį nukris tas šlykštus karštis. O šiaip tai tokia didelė reakcija po skiepų mums pirmą kartą.
*

Viltys, deja, nepasitvirtino. Naktį turėjom 38,6 temperatūros, o ryte ir visus 39,2 ir apsivėmė net 3 kartus:( Paskambinom į polikliniką ryte tai pediatrė kitus vaistukus rekomendavo, tai po jų karštis po pietų pradėjo po truputį kristi. Žiūrėsim kaip bus toliau verysad.gif
auksegi
kiek skiepijomes, reakcijų nebuvo. Tik šįkart paskiepijus, labai paraudo aplink skiepą, atsirado guziukas. Tai net nežinau ką daryti g.gif
rence*
Taip jau yra kad sis skiepas turi daug salutiniu reakciju. doh.gif
Agliute
O va mes sita skiepa Lenkijoj gavom... Irgi nekas, vaikiukas judrus, viskas tvarkoj, tik kad temperatura 38 sad.gif neramu man... g.gif verysad.gif
Emili..
Vajeee... net nenoriu prisiminti... visus skiepus perneseme gerai, niu o po sito skiepo musu mazyle tapo visai nerami keleta dienu ir tuo metu net mieganti isireke ir issiverte is lovytes, jai niekada taip neuzeidavo klykti kai ta syki, pats sunkiausias skiepas manau.
virgutej
Mano vaikuciui 4 paros po skiepo pakilo temp iki 39.3 daugiausiai ir laikesi 6 paras. Kitokiu simptomu nebuvo. gal kam dar taip pasitaike?
m@muliukas
Aš auginu du vaikus, pirmasis alergiškas, tad po šio skiepo turėjom stiprią reakciją - po savaitės stipriai išbėrė visą kūną, bei keletą dienų karščiavom. Tiesą sakant, antrąją - dukrytę net bijojau skiepyti ir du mėnesius galvojau, ar iš viso tai daryti, bet paklausiusi medikų pasiryžau. Lygiai po savaitės turėjom bėrimus, tiesa, labai neryškius, ir karščiavimą tris paras iki 39,3. Dar vienas dalykas, kuris man nepatinka - dukryte labai nerami pasidarė po keleto dienų paskiepijus. Naktimis sunkiai užmiega, ir tiesiog nepaleidžia krūties, o naktį pabudusi baisiai verkia, netgi spiegia. Dienos metu daugiau miega.... Sakyčiau, dantys, bet visus 16 jau turim. g.gif Žinau, kad tymai baisi liga, o raudonukė pavojinga nesirgusioms nėštukėms, bet kyla klausimas, negi nėra pasaulyje patobulintų šios vakcinos rūšių, kurias musų poliklinikos leistų nusipirkti, jeigu jau neišgali tokio vaisto pasiūlyti nemokamai. Bandžiau tuo domėtis, bet taip nieko nepešusi leidau skiepyti savo vaikus ta vakcina, kurią dovanoja mūsų valstybė. Bet esu tikra, kad tai kokia nors pigi vakcina verysad.gif del kurios turime tokius šalutinius poveikius.
*visterija*
QUOTE(Erija @ 2005 07 14, 14:47)
Sunku pasakyti del rekcijos. Paprastai, jei emete anksciau mokamus, tai ir imkite ta pati, nes ir taip pasitaiko daznai reakciju ir su mokamais, kai atliekamas skiepas 1,5 metu. Mano panai per pirmus tris nebuvo jokios reakcijos, bet kai skiepijom ketvirta karta, tai vakare siek tiek pakilo temperatura, bet visas baisumas prasidejo sekancia diena, kai durio vieta paraudo, atsirado slyvos dydzio guzas, o jau verkimas buvo, as jos net ant zemes negalejau padeti, tos kojytes net neprimyne. Va ir mokamas skiepas, o kas butu buve, jei buciau paskiepijusi nemokamu doh.gif ?
*

ax.gif tas pats doh.gif
Papildyta:
QUOTE(rence25 @ 2008 10 28, 23:00)
Taip jau yra kad sis skiepas turi daug salutiniu reakciju.  doh.gif
*

būtent po šito skiepo atsirado pas mano vaiką autizmo požymiai , nustojo valgęs , atsirado beprotiška baimė elektros prietaisams verysad.gif jam jau 7 , bet kalba kaip 1,5 metų . darykit išvadas mamos unsure.gif
Benita
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 01 08, 18:27)
būtent po šito skiepo atsirado pas mano vaiką autizmo požymiai , nustojo valgęs , atsirado beprotiška baimė elektros prietaisams verysad.gif  jam jau 7 , bet kalba kaip 1,5 metų . darykit išvadas mamos  unsure.gif
*

O kokia buvo reakcija i pirmuosius skiepus? Ta prasme, ar jusu vaikutis i visus skiepus sunkiai reagavo, ar butent sis skiepas toks baisus unsure.gif
Kikina
sveikos,na mes vakar skiepijom 18mė. tai vakar normaliai,dabar norėjau išmaudyt žiūriu dukra kasosi tą vietą kur leido,o ten raudona,pakietėją,nu žiūrėsim kuo baiksis,o šiaip visus gerai pranešė,nebudavo nei patinimū,nei temperat,nei gūzų, nemokamus darėm. na o šis ...
Ajurweda
Kalba turbūt eina apie MMR vakciną?
Po skiepo trečią parą pakilo temperatūra iki 39, buvo pora dienų, po savaitės vėl temperatūra su bėrimu. Ligoninėje nieko nerado - visi tyrimai geri, bėdą suvertė tridienei karštinei. Apie tokią pašalinę skiepų reakciją medikai net minties neprileido.
Daugiau dukros nebeskiepysiu.
Gitka
Sveikos,
o tai sitas skiepas yra mokamas? Mes ji vakar pasidarem, bet mums niekas nesiule mokama darytis g.gif , tai vakar vaikas negalejo net vaikscioti visa diena taip skaudejo kojyte, temperaturos buvo 37.5 ir taip laikosi. Siandien jau 37.6, nors jau siandien vaikscioti gali, bet vistiek kojyte skauda verysad.gif
Tai va ir nesuprantu kiek kitu klausinejau visiems jokios reacijos nebuvo unsure.gif nuo sito skiepo g.gif
Gintarex
Mes ir vakar skiepuka gavom 18men,naktis labai ramiai praejo,tik va jau siandien ko tai nerami,visai nevalgo ir karsta tokia. O nuo jokiu skiepu nieko nebudavo g.gif
*re*
maniškiui irgi pasireiškė reakcija į šį skiepą, nors iki šiol nei į vieną nereagavo. Jau tą pati vakarą pradėjo kilti temperatūrą. Teko numušinėti su paracetomoliu, o nakti net Ibufen daviau. Bet iš ryto viskas jau buvo gerai...
liuce
mes eisim tik vasario men.bet seip dar nebuvo jokios reakcijos i joki skiepa
*Lyra*
Kazkaip niekada del skiepu (skiepu kalnedoriuje) neabejojau, reikia skiepyti tai reikia,o dabar perskaiciusi mama atsiliepimus, supanikavau ir pasimeciau - skiepyti ar ne g.gif
Musu pupai jau 18 men. ax.gif
Nut*
QUOTE(*re* @ 2009 01 18, 16:32)
maniškiui irgi pasireiškė reakcija į šį skiepą, nors iki šiol nei į vieną nereagavo. Jau tą pati vakarą pradėjo kilti temperatūrą. Teko numušinėti su paracetomoliu, o nakti net Ibufen daviau. Bet iš ryto viskas jau buvo gerai...
*

niekaip nesuprantu iš kur tokios reakcijos.. g.gif mes jau gavom nesenai visai šį skiepą ir jokių reakcijų blink.gif ,o kad neskiepyti vaiko dėl kažkokių perdėtų baimių tai net nekyla tokių minčių blink.gif
bimkutele
QUOTE(vilma1978 @ 2009 01 31, 00:52)
niekaip nesuprantu iš kur tokios reakcijos.. g.gif mes jau gavom nesenai visai šį skiepą ir jokių reakcijų blink.gif ,o kad neskiepyti vaiko dėl kažkokių perdėtų baimių tai net nekyla tokių minčių blink.gif
*

mamos neskiepyja vaikų ne tik dėl baimės,o jau susidurusios su skiepų pasekmėmis unsure.gif
*Lyra*
QUOTE(bimkutele @ 2009 01 31, 00:04)
mamos neskiepyja vaikų ne tik dėl baimės,o jau susidurusios su skiepų pasekmėmis unsure.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
jur
Mes irgi pasiskiepijom vakar 18men. skiepu, siandien visa rankute raudona verysad.gif , nezinau cia taip turi buti ar ne, gydytoja nieko apie tai neispejo, stebesime toliau kaip cia bus. Gal kuri mamyte jau susidure su tokia problema?
aramelle
mano dukryte viduriavo zaliai ir pakilo temp iki39!
brunetė
QUOTE(virgutej @ 2008 12 27, 17:15)
Mano vaikuciui 4 paros po skiepo pakilo temp iki 39.3 daugiausiai ir laikesi 6 paras. Kitokiu simptomu nebuvo. gal kam dar taip pasitaike?
*

Mums 3 diena po skiepo pakilo temperatura iki 39,5 ir taip prasilaike 6 paras. Net buvo 40... Bet cia sutapo su gripo virusu, matyt. Nes ir mes su vyru sirguliavom, tik daug lengviau... Visko gali buti, kad tas skiepas pridejo savo... g.gif
snaiga
Sveikutes,
aš taip pat skiepyjau savo vaiką, tais skiepais, kurie priklauso 15 mėnesiukų ir plius nuo vėjaraupių. Po savaitės atsirado tokie patyt požymiai, kaip kad čia aprašo mamytės:vaikas tapo irzlus, naktimis verkia, pakilo aukšta temperatūra. Aš čia pasiskaitinėjau ir nusprendžiau, kad čia bus reakcija į skiepą, tad vartojom viburcol žvakutes ir tikėjomės pagerėjimo.
Tačiau, dvi paras iškentėjusios, šį rytą pasiskambinau gydytojau ir pasiteiravau ar gali būti taip mano vaikui nuo skiepų. Atsakymą gavau neigiamą ir buvau paprašyta atvykti į polikliniką su visu vaiku pasirodyti.
Ir gydytoja buvo teisi. Mano mergaitei tikrų tikriausia angina. Kai pasakiau, kad maniau jog jos tokia temperatura sukilusi yra nuo skiepų, tai patvirtino, kad po savaitės tokie dalykai nėra galimi, nebent nuo vėjaraupių skiepų galėjo būti pabėrimų, o jei būtų kilusi temperatūra, tai turėjo kilti iš karto po skiepo.
Aprašiau savo situaciją tam, kad kitos mamytės nepabijotų kreiptis geriau į daktarę, kad apžiūrėtų vaikučius. Taip greičiau bus surasta tikroji problema ir panaikinta liga:)
Visoms sėkmės:)
oliwia77
QUOTE(snaiga @ 2009 03 19, 13:47)
Sveikutes,
aš taip pat skiepyjau savo vaiką, tais skiepais, kurie priklauso 15 mėnesiukų ir plius nuo vėjaraupių. Po savaitės atsirado tokie patyt požymiai, kaip kad čia aprašo mamytės:vaikas tapo irzlus, naktimis verkia, pakilo aukšta temperatūra. Aš čia pasiskaitinėjau ir nusprendžiau, kad čia bus reakcija į skiepą, tad vartojom viburcol žvakutes ir tikėjomės pagerėjimo.
Tačiau, dvi paras iškentėjusios, šį rytą pasiskambinau gydytojau ir pasiteiravau ar gali būti taip mano vaikui nuo skiepų. Atsakymą gavau neigiamą ir buvau paprašyta atvykti į polikliniką su visu vaiku pasirodyti.
Ir gydytoja buvo teisi. Mano mergaitei tikrų tikriausia angina.  Kai pasakiau, kad maniau jog jos tokia temperatura sukilusi yra nuo skiepų, tai patvirtino, kad po savaitės tokie dalykai nėra galimi, nebent nuo vėjaraupių skiepų galėjo būti pabėrimų, o jei būtų kilusi temperatūra, tai turėjo kilti iš karto po skiepo.
Aprašiau savo situaciją tam, kad kitos mamytės nepabijotų kreiptis geriau į daktarę, kad apžiūrėtų vaikučius. Taip greičiau bus surasta tikroji problema ir panaikinta liga:)
*

Papildyta:
Skaiciau, kad buna po skiepu kritines dienos, kai gali buti pablogejimas. Tai po 7 - 10 dienu ir , atrodo po 3 sav. Mes skiepyjom vaika vasara, tada jam irgi buvo apie 1.5 metu. Po savaites pakilo temeratura, vaikas pasijuto blogai. Patekom i ligonine, klausiau, gal tai nuo skiepu. Bet , ar gydytojas tai patvirtintu...Nieko negalejo rasti del ko karsciuoja, po to pasake, kad gerklyte raudona, todel temperatura laikosi kelias dienas. Na reikia gi kokia nors priezasti rasti. schmoll.gif
AlfaBeta
QUOTE(snaiga @ 2009 03 19, 13:47)
Sveikutes,
Ir gydytoja buvo teisi. Mano mergaitei tikrų tikriausia angina.  Kai pasakiau, kad maniau jog jos tokia temperatura sukilusi yra nuo skiepų, tai patvirtino, kad po savaitės tokie dalykai nėra galimi, nebent nuo vėjaraupių skiepų galėjo būti pabėrimų, o jei būtų kilusi temperatūra, tai turėjo kilti iš karto po skiepo.
*

Susidarė įspūdis, kad Jūs nežinote, kokie skiepai ,,priklauso" 15 mėn. kūdikiui.

Pagal profilaktinių skiepų kalendorių tai MMR. Lietuvoje registruota Priorix vakcina, o su vėjaraupių komponentu - Priorix Tetra. Visi išvardinti simptomai gali būti vakcinos nepageidaujami poveikiai. Į šios vakcinos sudėtį įeina 3 gyvos virusų padermės - kiaulytė, raudonukė, tymai. Priorix tetra - ir vėjaraupiai.
Nežinau, ar susirgo Jūsų kūdikis angina, ar ne, kokius simptomus paminėjo gydytoja,
tačiau Jūsų gydytoja nėra objektyvi, tvirtindama, kad šalutiniai vakcinos poveikiai pasireiškia tik iškart po skiepo.

Žinoma, kad raudonukės virusų išsiskiria į ryklę praėjus maždaug 7 -28 dienoms po vakcinacijos, daugiausia – apie 11 ąją dieną.
Vakcinos nepageidaujami poveikiai klinikinių tyrimų metu buvo tiriami ir registruojami net ne savaitę, o 42 savaites.
Įdedu Priorix charakteristikų santraukos ištrauką apie nepageidautinus poveikius:

,,Kontroliuojamų klinikinių tyrimų metu 42 savaites aktyviai buvo stebėtos nepageidaujamos reakcijos. Vakcinuotųjų taip pat buvo paprašyta pranešti apie bet kokius klinikinius įvykius, atsitikusius per klinikinių tyrimų laikotarpį.

Žemiau pateikta saugumo apžvalga yra pagrįsta klinikiniais tyrimais su maždaug 12 000 subjektų, skiepytų Priorix.

Dažnis nurodytas taip:
Labai dažni (≥1/10)
Dažni (nuo ≥1/100 iki <1/10)
Nedažni (nuo ≥1/1000 iki <1/100)
Reti (nuo ≥1/10000 iki <1/1000)
Labai reti (<1/10000)

Infekcijos ir infestacijos
Nedažni: vidurinės ausies uždegimas.
Dažni: viršutinių kvėpavimo takų infekcija.

Kraujo ir limfinės sistemos sutrikimai
Nedažni: limfadenopatija.

Imuninės sistemos sutrikimai
Reti: alerginės reakcijos.

Metabolizmo ir mitybos sutrikimai
Nedažni: anoreksija.

Psichikos sutrikimai
Nedažni: nervingumas, neįprastas verkimas, nemiga.

Nervų sistemos sutrikimai
Nedažni: febriliniai traukuliai.

Akių sutrikimai
Nedažni: konjunktyvitas.

Kvėpavimo sistemos, krūtinės ląstos ir tarpuplaučio sutrikimai
Nedažni: bronchitas, kosulys.

Virškinimo trakto sutrikimai
Nedažni: paausinės liaukos padidėjimas, viduriavimas, vėmimas.

Odos ir poodinio audinio sutrikimai
Dažni: išbėrimas.

Bendrieji sutrikimai ir vartojimo vietos pažeidimai
Labai dažni: vietinis paraudimas karščiavimas (tiesiojoje žarnoje  38 °C–≤ 39,5 °C; pažastyje, burnoje  37,5 °C–< 39,0 °C).
Dažni: injekcijos vietos skausmas ir patinimas, karščiavimas (tiesiojoje žarnoje > 39,5 °C; pažastyje, burnoje ≥ 39,0 °C).

Iš esmės nepageidaujamo poveikio dažnis po pirmos ir antros vakcinos dozės buvo panašus. Išimtis buvo tik skausmas injekcijos vietoje, kuris po pirmosios dozės buvo dažnas, o po antrosios vakcinos dozės tapo labai dažnas.

Įdiegus vakciną į rinką, vakcinos poveikio stebėjimo tyrimų metu pasitaikė šių papildomų reakcijų, laiko atžvilgiu susijusių su skiepijimu Priorix.

Infekcijos ir infestacijos
Meningitas.

Kraujo ir limfinės sistemos sutrikimai
Trombocitopenija, trombocitopeninė purpura.

Imuninės sistemos sutrikimai
Anafilaksinės reakcijos.

Nervų sistemos sutrikimai
Transversinis mielitas, Guillain Barré sindromas, periferinis neuritas, encefalitas*.

Odos ir poodinio audinio sutrikimai
Daugiaformė eritema.

Skeleto, raumenų ir jungiamojo audinio sutrikimai
Artralgija, artritas.

Bendrieji sutrikimai ir vartojimo vietos pažeidimai
Kawasaki sindromas.

* Encefalitas pasitaikė rečiau nei po 1 iš 10 milijonų dozių. Rizika po vakcinavimo susirgti encefalitu yra daug mažesnė nei rizika susirgti encefalitu dėl natūralių ligų (tymai: 1 iš 1000–2000 atvejų; raudonukė: maždaug 1 iš 6000 atvejų).

Retkarčiais negalima paneigti į epideminį parotitą panašios būklės su trumpesniu inkubaciniu periodu. Pavieniams pacientams būna laikinas, skausmingas sėklidžių patinimas po skiepijimo epideminio parotito, tymų, raudonukės vakcina.

Pasitaikė retų atvejų, kai po vakcinavimo Priorix vakcina išsivystė į tymus panašus sindromas.

Atsitiktinė injekcija į kraujagyslę gali sukelti sunkių reakcijų ar net šoką. Neatidėliotinos priemonės priklauso nuo reakcijos sunkumo (žr. 4.4 skyrių)."

Priorix - http://extranet.vvkt.lt/paieska/MedicineVi...89&Kalba=LT
Priorix tetra - http://extranet.vvkt.lt/paieska/MedicineVi...70&Kalba=LT
Spauskite ,,charakteristikų santrauka"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.