Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baltijos - Amerikos klinika
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
linuke
[quote=Fabula,2009 10 02, 09:28]

[/quote]

zinoma ten kur moki didelius pinigus atitinkama ir paslaugos kokybe buna, naturalu kad net ir reikalingiausi daigtai itraukti i kaina ir yra duodami smile.gif

Tik nenoreciau su Jumis sutikti del vieno dalyko, mokėti oficialiai kaip jau atsake i mano klausima tenka daugiau negu 7000lt, o dėl vokelių, jų galima apskritai nekaisioti, o jeigu kam ir norisi pakisti vokeli, tai bendroj sumoj tai siekia apie 1000lt. Labai didelis pinigėliu skirtumas ax.gif 4u.gif
*

[/quote]

O čia ką norėjot pasakyti? g.gif Kad BAK brangu? Tai visi tą žino tongue.gif

Gimdyvių poreikiai, standartai ir galimybės skirtingos 4u.gif
Gerai, kad yra iš ko rinktis.
shipra
as irgi galvoju, kad gerai, kad yra pasirinkimas, bet tokius pinigelius moketi schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
linuke
QUOTE(shipra @ 2009 10 02, 10:53)
as irgi galvoju, kad gerai, kad yra pasirinkimas, bet tokius pinigelius moketi  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
*

Kas gali ir ir nori - tas ir moka mirksiukas.gif
Blueta
QUOTE(elfas9 @ 2009 10 01, 21:19)
Kasdien isplaudavo palata, isnesdavo siuksles, keite ir ranksluoscius, ir patalyne. Svariu naktiniu marskiniu spintoje buvo bent penkeri.
Visos priemones vaikiukui buvo. Mes neturejome savo ciulptuko, tai dave. Man taip pat paskolino antspenius bei dave tepalo krutims.

Tu gimdei pries gerus puse metu.Gal dar labiau "laike lygi"
Dabar gi paziurek ka raso neseniai gimde.Tai to,tai ano prasinet reikejo,nes truko ir nedanese. Neturetu taip but uz tokia kaina.
Nepernesu prasinet.Jei jau sumoki uz "lygi",tai norisi ji ir gauti.
Neprasinejant cool.gif

elfas9
QUOTE(Blueta @ 2009 10 02, 11:51)
Dabar gi paziurek ka raso neseniai gimde.Tai to,tai ano prasinet reikejo,nes truko ir nedanese. Neturetu taip but uz tokia kaina.
Neprasinejant  cool.gif
*

Jei reiktu vienu zodziu apibudinti BAK'o lygi, sakyciau - NORMALUS. Ten tikrai ne 5 zvaigzduciu viesbutis schmoll.gif
Bet daugiau rinktis, deja, nera is ko verysad.gif
spygliena
As gimdziau BAK'e rugpjucio vidury. Tai svara negaliu skustis. Prasineti nieko neteko - visko buvo, kiek reikejo. Mazyle apgrauze spenelius, tai paskolino antspenius, dave tepaliuku krutims. As nesigailiu, kad sumokejau pinigelius, nes komfortas man labai svarbu. Taip - maistas is Cili ar tie ju siulomi kompleksiniai pietus nera pats geriausias dalykas po gimdymo, bet buvau ten tik dvi paras, tai nelabai ir pasijuto.. Aisku, butu geriau, kad butu galimybe rinktis ne is vienos privacios klinikos smile.gif
Mur mur
QUOTE(elfas9 @ 2009 10 02, 12:14)
Jei reiktu vienu zodziu apibudinti BAK'o lygi, sakyciau - NORMALUS. Ten tikrai ne 5 zvaigzduciu viesbutis schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif tik normalus ir nieko daugiau. pasikartosiu, bet taip turetu buti visose valstybinese ligoninese. man nesunku ir paciai atsivezti iklotus ir kitus butinus daiktelius gimdyvei ir leliui, bet visa kita nieko nekainuoja, tik noro ir poziurio reikalas.
Blueta
QUOTE(elfas9 @ 2009 10 02, 12:14)
Ten tikrai ne 5 zvaigzduciu viesbutis schmoll.gif

Tai man ir nereikia viesbucio lygio,lai buna normalus.
Ne poilsiaut ten vaziuoju.

QUOTE(spygliena @ 2009 10 02, 12:25)
As gimdziau BAK'e rugpjucio vidury. Tai svara negaliu skustis. Prasineti nieko neteko - visko buvo, kiek reikejo. Mazyle apgrauze spenelius, tai paskolino antspenius, dave tepaliuku krutims. As nesigailiu, kad sumokejau pinigelius, nes komfortas man labai svarbu. Taip - maistas is Cili ar tie ju siulomi kompleksiniai pietus nera pats geriausias dalykas po gimdymo, bet buvau ten tik dvi paras, tai nelabai ir pasijuto.. Aisku, butu geriau, kad butu galimybe rinktis ne is vienos privacios klinikos smile.gif
*

Cia kazkuri rase,kad nuolat reikejo prasinet tai to tai ano.
Ir man cool.gif

Taip,labai noretusi.Konkurencija neleidzia apkerpeti.

QUOTE(Mur mur @ 2009 10 02, 12:27)
drinks_cheers.gif tik normalus ir nieko daugiau. pasikartosiu, bet taip turetu buti visose valstybinese ligoninese. man nesunku ir paciai atsivezti iklotus ir kitus butinus daiktelius gimdyvei ir leliui, bet visa kita nieko nekainuoja, tik noro ir poziurio reikalas.
*

Turetu.Bet,oi,kaip negreitai dar tas bus. cool.gif

Nesupratau sitos vietos. Ka norejai tuo pasakyt? g.gif
Mur mur
QUOTE(Blueta @ 2009 10 02, 11:51)
Neprasinejant  cool.gif
*

cia man taip buvo nutike ax.gif tik as gimdziau jau beveik pries metus.
gal cia taip tik supuole, kad visokiu nesamiu nutiko: ir gimdymo lovos nebuvo (gimdziau paprastoje), ir prasineti reikejo, ir valytoja nesugebejo per kelias dienas duse popieriaus slapio pakelti (pati nei pasilenkti, nei atsitupti negalejau), ir vaika aprenge per mazais rubais, ir t.t., ir t.t. galiausiai tai yra smulkmenos, bet viskas susideda i viena kruva....kaip kazkuri sake, geda pries tevelius, kad gimdant tokioj geroje ligoninej ir sumokejus tokius pinigus, dar reikia maista gimdyvei vezioti.

bet yra nemazai ir kitu labai geru dalyku, kuriais esu patenkinta thumbup.gif kurie istiesu, yra daug svarbesni, nei auksciau isvardinti minusai smile.gif

tik kainos santykis su bendra visuma nesutampa, tas tai faktas smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Blueta @ 2009 10 02, 12:43)
Tai man ir nereikia viesbucio lygio,lai buna normalus.
Ne poilsiaut ten vaziuoju.
Cia kazkuri rase,kad nuolat reikejo prasinet tai to tai ano.
Ir man  cool.gif

Taip,labai noretusi.Konkurencija neleidzia apkerpeti.
Turetu.Bet,oi,kaip negreitai dar tas bus. cool.gif

Nesupratau sitos vietos. Ka norejai tuo pasakyt? g.gif
*

turejau minty mediku poziuriu i savo darba, i ateinancia gimdyve, i jos poreikius ir busena po gimdymo. ka dazniausiai TURIME PIRKTI arba oficialiais dideliais pinigais (kaip BAK) arba vokeliuose.
Fabula
Aš dar karta norėjau pasakyti kad vokelio niekas nereikalauja ir jis yra neprivalomas valstybinėje įstaigoje. Atsidėkoja juk po gimdymo . Aš manau jog dirbdama ir sąžiningai mokėdama mokesčius turiu pilna teise gimdyti nemokamai ir kazkaip esu linkusi jog jokiu vokeliu nereikia kaisioti. Galima atsidėkoti juk nebūtinai pinigais ax.gif

Gal būt BAK nera konkurencijos todėl jog mažai yra išgalinčiu susimokėti tokias dideles sumas rolleyes.gif
Kava&arbata
QUOTE(Fabula @ 2009 10 02, 13:22)
Aš dar karta norėjau pasakyti kad vokelio niekas nereikalauja ir jis yra neprivalomas valstybinėje įstaigoje. Atsidėkoja juk po gimdymo . Aš manau jog dirbdama ir sąžiningai mokėdama mokesčius turiu pilna teise gimdyti nemokamai ir kazkaip esu linkusi jog jokiu vokeliu nereikia kaisioti. Galima atsidėkoti juk nebūtinai pinigais  ax.gif

Gal būt BAK nera konkurencijos todėl jog mažai yra išgalinčiu susimokėti tokias dideles sumas  rolleyes.gif
*

Galima isvis neatsidekoti g.gif juk mokescius sumokam g.gif Niekas ir neliepe kaisioti vokeliu, bet kai guli su vaikeliu ir dar salia 2 guli ir lanko armija giminaiciu, kai sesele rekia visa gerkle ant taves ir t.t., va tada ir kaisioji smile.gif BAKe gimdai, kad pasijaustum zmogum 4u.gif Pirma gimdziau AK - jauciausi trukdys visam personalui, jau nekalbu apie salygas. Va tik tiek, nors salygos tokiam svarbiam dalykui turetu buti visur 4u.gif
P.S. o kas liecia atsidekojima gelem, saldainiis, kavom ir pan., tai geriau jau nieko nenesti smile.gif tie saldainiai puna pas gydytojus lotuliukas.gif (zinau 100 %)
Fabula
Na tada tegu nepindėja ir dirba savo darba lotuliukas.gif

atsiprasau jau nebe i tema pradejau varyti.

Aš aisku esu uz geras ir mokamas salygas. Mielai noreciau nieko nemoketi sodrai, o geriau tuos pinigelius skirti mokamai ir kokybiškai paslaugai mirksiukas.gif

Blueta
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 10 02, 13:52)
BAKe gimdai, kad pasijaustum zmogum 

Butent smile.gif

QUOTE(Fabula @ 2009 10 02, 14:57)
Na tada tegu nepindėja ir dirba savo darba  lotuliukas.gif

atsiprasau jau nebe i tema pradejau varyti.

Aš aisku esu uz geras ir mokamas salygas. Mielai noreciau nieko nemoketi sodrai, o geriau tuos pinigelius skirti mokamai ir kokybiškai paslaugai  mirksiukas.gif
*

But gerai.

Ir as noreciau.Isvis neaisku uz ka Sodrai sitiek moku.
Niekuo nemokamu nepasinaudoju.Jei gydymas,tai tik privatus,bo eiles tokios,kad belaukdamas gali ir numirt.Uz gimdyma susimoket,kad elgtusi padoriai.
Baisu.
delphinas
Gera minti kazkas issake - reik BAK'ui konkurento, kad lygi aukstesni palaikytu smile.gif Tai ka, kuriam konkurenta? lotuliukas.gif
shipra
QUOTE(delphinas @ 2009 10 04, 18:51)
Gera minti kazkas issake - reik BAK'ui konkurento, kad lygi aukstesni palaikytu smile.gif Tai ka, kuriam konkurenta?  lotuliukas.gif
*

su nemokamu maistu smile.gif

as irgi mielai nemokeciau sodrai, nes kas is to, kad uz viska mokam, kad ir kokie tyrimai - tai mokami... doh.gif doh.gif doh.gif
rzv
o jei reikes reanimacijos...BAK neturi,todel veza i valstybine ligonine...o jei nespes?
Blueta
QUOTE(shipra @ 2009 10 05, 14:34)
kad uz viska mokam, kad ir kokie tyrimai - tai mokami...  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Ir man del to abidna cool.gif
shipra
QUOTE(Blueta @ 2009 10 05, 18:19)
Ir man del to abidna  cool.gif
*

nu net pyktis ima... paprastas tyrimas kraujo ir slapimo nemokamas, bet tai kad jie ten nieko beveik neparodo... doh.gif doh.gif doh.gif o sodrai mokam kiekviena menesi...
Blueta
QUOTE(rzv @ 2009 10 05, 15:15)
o jei reikes reanimacijos...BAK neturi,todel veza i valstybine ligonine...o jei nespes?
*

Kaip daznai gimdymo metu prireikia reanimacijos?
gimdyvei? is mano pazystamu niekam schmoll.gif
naujagimiui? is mano pazystamu niekam.
Klausiau "BAK'e,sake per ju gyvavimo istorija (5 metus) 4 ar 5 naujagimius teko vezti i ligonine.

gupija
QUOTE(Blueta @ 2009 10 05, 20:57)

tačiau tokios tikimybės atmesti negalima.
Kava&arbata
Nu 3000 Lt BAKui sumoka ligoniu kasos, jei turi sodra (cia kai cezaris) smile.gif O BAKo kainorasti su Sodra ir be Sodros nurodo 2000 Lt skirtuma lotuliukas.gif - gudruoliai,tai jei kompensuoja 3000, tai buk saziningas ax.gif
Song
QUOTE(Blueta @ 2009 10 05, 20:57)
naujagimiui? is mano pazystamu niekam.
*

Kaip niekam is pazistamu? Man cool.gif
Jei tokia situacija kaip mano, tavo vaika isveztu i Santariskes, o tu liktum gulet pora dienu BAK'e. Po to keliautum i Santariskes irgi. Gimdymo namuose, Antakalnio klinikose panasiais atvejais mamos guli su vaikais akuseriniame skyriuje 4u.gif
Blueta
QUOTE(Song @ 2009 10 06, 19:20)
Kaip niekam is pazistamu? Man cool.gif
Jei tokia situacija kaip mano, tavo vaika isveztu i Santariskes, o tu liktum gulet pora dienu BAK'e. Po to keliautum i Santariskes irgi. Gimdymo namuose, Antakalnio klinikose panasiais atvejais mamos guli su vaikais akuseriniame skyriuje 4u.gif
*

Nezinojau,zinok,kad vaikuti reanimacijoj laike.
Maniau ta pneumonijos virusa antibais gyde ir tiek. unsure.gif
Song
QUOTE(Blueta @ 2009 10 06, 20:02)
Nezinojau,zinok,kad vaikuti reanimacijoj laike.
Maniau ta pneumonijos virusa antibais gyde ir tiek. unsure.gif
*

Ji ten vadinasi intensyvia terapija mirksiukas.gif Bet kokiu atveju, BAK'as tikrai neturi salygu gydyt tokias patologijas. Paklausk, kai nueisi pas Z. ax.gif O gal?
Blueta
QUOTE(Song @ 2009 10 06, 20:16)
Ji ten vadinasi intensyvia terapija mirksiukas.gif Bet kokiu atveju, BAK'as tikrai neturi salygu gydyt tokias patologijas. Paklausk, kai nueisi pas Z. ax.gif O gal?
*

Butinai paklausiu.Aciu,kad informavai.
Sutarties dar nepasirasiau.Tai vat ir "buriu" kaip cia protingiau pasielgt doh.gif
But viskas aisku ir nekiltu man abejones,kad va ateini susimoki ir zinai,kad gausi visa pagalba.O cia kazkoks "oras" unsure.gif
elfas9
QUOTE(rzv @ 2009 10 05, 15:15)
*

As manau, kad sia tema yra siek tiek piktnaudziaujama ax.gif
Taip, BAK'as neturi reanimacijos ir busimos mamos yra apie tai informuojamos pasirasomoje sutartyje. Tad kiekviena turi laisva valia apsispresti.
Kita vertus, kiek zinau, vaiku reanimacija Vilniuje yra tik Santariskese, tad extra atveju bet kurie gimdymo namai vaikiuka ves i cia.
O del suspejimo, tai ar visus 9 nestumo menesius tupite netoli ligonines g.gif , nes bet kuria minute gali atsitikti kas nors nenumatyta? Manau, kad ne...as 6 menesi skridau i Londona ir nesukau sau galvos rolleyes.gif
Song
QUOTE(elfas9 @ 2009 10 06, 21:13)
Kita vertus, kiek zinau, vaiku reanimacija Vilniuje yra tik Santariskese, tad extra atveju bet kurie gimdymo namai vaikiuka ves i cia.
*

Ne visai tiesa. Vaiku intensyvios terapijos skyrius turi ir Antakalnio klinikos, ir Gimdymo namai. Ne super sudetingi atvejai yra gydomi vietoje. Tarkim, igimta infekcija tikrai nera indikacija vaziuot i Santariskes, bet antibiotiku kursas yra 7 dienos. Ar BAK'e butu salygos tai padaryti?
elfas9
QUOTE(Song @ 2009 10 06, 21:24)
Ne visai tiesa. Vaiku intensyvios terapijos skyrius turi ir Antakalnio klinikos, ir Gimdymo namai. Ne super sudetingi atvejai yra gydomi vietoje. Tarkim, igimta infekcija tikrai nera indikacija vaziuot i Santariskes, bet antibiotiku kursas yra 7 dienos. Ar BAK'e butu salygos tai padaryti?
*

Detaliai nesidomejau ax.gif
Tik norejau pasakyti, kad turincioms abejoniu del BAK, siulyciau issiaiskinti, kokio sudetingumo atvejais gimdymo namai gali suteikti pagalba.
O siaip linkiu, kad ne vienai nereiketu susidurti su nenumatytais dalykais 4u.gif
astulka1
skaitau ir pavydziu, kurios galit sau leisti gimdyti BAK ax.gif , as irgi ten lankausi, nes suvyru kreipemes ten, kai negalejom susilaukti vaikelio, vyras pagere tableciu, kurias israse p. Gyd. Kazlauskiene (nuostabi gydytoja); ir va pasirode ilgai lauktas stebuklas... ir dabar pas sia gydytojalankausi ten, bet gimdyti sau leisti ten negalesim leisti; kainos nuo 3500 iki 7000 lt, , stovi dvi paskolos ir namo statybos ant musu peciu - tai teks vaziuoti kazkur kitur.... unsure.gif
mazuika
QUOTE(astulka1 @ 2009 11 04, 15:23)
skaitau ir pavydziu, kurios galit sau leisti gimdyti BAK  ax.gif , as irgi ten lankausi, nes suvyru kreipemes ten, kai negalejom susilaukti vaikelio, vyras pagere tableciu, kurias israse p. Gyd. Kazlauskiene (nuostabi gydytoja); ir va pasirode ilgai lauktas stebuklas... ir dabar pas sia gydytojalankausi ten, bet gimdyti sau leisti ten negalesim leisti; kainos nuo 3500 iki 7000 lt, , stovi dvi paskolos ir namo statybos ant musu peciu - tai teks vaziuoti kazkur kitur.... unsure.gif
*

kazin, ar is ten gimdanciu labai daug yra tokiu, kurios be jokiu problemu gali sumoket tuos 3500, ar juolab 7000... (mums kaip tik tiek kainavo, ir jei viskas ok - neuzilgo vel tiek kainuos). asmeniskai man tai yra labai dideli pinigai, ypac dabar, kai krize, vyrui atlyginima vis mazina, o neaisku ir kokios motinystes ismokos bus, bet... o kur dar paskolos, lizingai ir pan. na bet bandysim taupyt, pasispaust truputi... ypac kai viena karta ten jau buvom, tai norisi vel sugryst 4u.gif
astulka1
QUOTE(mazuika @ 2009 11 05, 17:15)
kazin, ar is ten gimdanciu labai daug yra tokiu, kurios be jokiu problemu gali sumoket tuos 3500, ar juolab 7000... (mums kaip tik tiek kainavo, ir jei viskas ok - neuzilgo vel tiek kainuos). asmeniskai man tai yra labai dideli pinigai, ypac dabar, kai krize, vyrui atlyginima vis mazina, o neaisku ir kokios motinystes ismokos bus, bet... o kur dar paskolos, lizingai ir pan. na bet bandysim taupyt, pasispaust truputi... ypac kai viena karta ten jau buvom, tai norisi vel sugryst 4u.gif
*

o gal zinot ka reiskia kompensuojamos paslaugos (privacioje klinikoje), tarp ju ir gimdymas???
kaip suprast tai kompensuojama?

Kompensuojamos paslaugos
Kompensuojamų paslaugų sąrašas iš teritorinių ligonių kasų (TLK):
Ginekologija ir akušerija

1. Abrazija su biopsija.
2. Histeroskopija.
3. Bartolinio liaukos atvėrimas.
4. Lytinių lūpų plastika.
5. Laparoskopija.
6. Gimdos miomos pašalinimas.
7. Gimdymas.
8. Cezario pjūvis.
9. Diagnostinė laparoskopija ir histeroskopija nevaisingumo ištyrimui.
mazuika
QUOTE(astulka1 @ 2009 11 05, 17:16)
o gal zinot ka reiskia kompensuojamos paslaugos (privacioje klinikoje), tarp ju ir gimdymas???
kaip suprast tai kompensuojama?

Kompensuojamos paslaugos
Kompensuojamų paslaugų sąrašas iš teritorinių ligonių kasų (TLK):
Ginekologija ir akušerija

1. Abrazija su biopsija.
2. Histeroskopija.
3. Bartolinio liaukos atvėrimas.
4. Lytinių lūpų plastika.
5. Laparoskopija.
6. Gimdos miomos pašalinimas.
7. Gimdymas.
8. Cezario pjūvis.
9. Diagnostinė laparoskopija ir histeroskopija nevaisingumo ištyrimui.
*

tai bak'o kainorastyje nurodytos kainos su TLK ir be TLK... beje, paprastas gimdymas ten ne 3500, o 5500 (berods)....
Blueta
QUOTE(astulka1 @ 2009 11 04, 14:23)
p. Gyd. Kazlauskiene (nuostabi gydytoja); ir va pasirode ilgai lauktas stebuklas... ir dabar pas sia gydytojalankausi ten,

Gal daugiau prie komplikuotu pastojimu ji daugiau reikalinga.Normaliai nestuke.gif
prieziurai man ji nelabai patiko.Lankiausi pas ja puse nestumo BAK'e,bet po to perejau pas kita ten dirbanti gydytoja,nes ji nepriimineja gimdymu.Dar man minusas buvo,ji nuolat skuba,su keliais kalba,atejes pas ja nelabai jautiesi,kad tik i tavo situacija gilinamasi.

QUOTE(mazuika @ 2009 11 05, 15:15)
*

Kainuoja 5500 Lt (tai yra maziausia galima kaina su pusryciais,turintiems Sodros draudima ir jei neispuola sventiniu dienu) ir virs 7000Lt (cia,jei CP).
Taip,brangu.Ir ne tik tai.Jei komplikuotas gimdymas ir vaikeliui gali prireikt reanimacijos,jie jos neturi.Tai buvo pagrindine priezastis del ko teko atsisakyt suplanuoto gimdymo BAK'e.Nors jau buvom prieje iki sutarties pasirasymo.Deja,teko rinktis valstybinius GN,komfortas ne toks,bet vaikelio gyvybe ir sveikata svarbiau milijona kartu.
Tu,kuriu laukia paprastas nekomplikuotas gimdymas ,aisku smagu gimdyt BAK'o aplinkoj,

linuke
QUOTE(Blueta @ 2009 11 08, 16:05)
Deja,teko rinktis valstybinius GN,komfortas ne toks,bet vaikelio gyvybe ir sveikata svarbiau milijona kartu.
Tu,kuriu laukia paprastas nekomplikuotas gimdymas ,aisku smagu gimdyt BAK'o aplinkoj,
*

Blueta, sveikinu susilaukus dukrytės! Kaip pra4jo gimdymas? Kaip gydytojo priežiūra, kokie atsiliepimai?
Amber35
Sveiki, gimdziau BAK 2009 m rugseji. Naturaliai, su epiduru. Epiduras buvo 1,5 val paskui sustabde, nes suletejo saremiai. Tad stumimo stadija buvo jau be epiduro (40 min). Viskas vyko sklandziai, truputuka plisau. Vaikelis gavo 10 balu APGAR.
Sumokejime pagal sutarti numatyta maziausi suma 5,500.
Gimdziau pas gyd.Ziobakiene. Taip pat buvo lab.maloni vyr.Akuseres Nadiezda ir Rasa. Neonatologes vardo nezinau. Ir lab.fainas anesteziologas. Zodziu, taip maloniai "apsokineta" gyvenime gydymo istaigoje nebuvau. Beveik kaip savaitgalis SPA smile.gif ir dar vaikuti gavau dovanu smile.gif)) nestuke.gif
Visai BAK komandai didelis aciu ir labai rekomenduoju !!! 4u.gif thumbup.gif
Amber35
QUOTE(Blueta @ 2009 07 17, 12:47)
[color=red]
Esu girdejusi apie d.Ziobaka,bet nesvarsciau galimybes pas ji gimdyt.Kazkaip nelabai noriu pas vyra gimdyt,nors...praeito nestumo metu lankiausi G.Kravcenkos gin.klinikoj (iisipirkau "nesciosios abonimenta"),tai jis priziurejo mane visa nestuma.Irgi vyras,bet....gimdziau ne pas ji.Jis ir nepriimineja gimdymu.
Sito nestumo metu nuo pradziu lankausi BAK'e pas O.Kazlauskiene,faina ji gyd. gera ginekologe,bet va del gim.priemimo nezinau apie ja nieko.Gal gali patart?
Gal tada rinktis Ziobaka?
help? smile.gif  4u.gif
*

As neijau apziurai viena karta pas Ziobaka, kita pas Ziobakiene. Gimdymui pasirinkau Ziobakiene smile.gif)). Patiko ji man labai. Tokia tiesmukiskai profesio nali.
Beje, daugiausia laiko su manimi praleido vyr.akusere Nadiezda. Gydytoja pora kartu per gimdyma uzsuko apziurejo, na ir per "stumimo" stadija visa laika buvo ... bet labiausiai prisimenu akusere smile.gif. O siaip visa 5 zmoniu komanda buvo kaip ir buvo zadeta. Visi labai faini !!!
Blueta
QUOTE(Amber35 @ 2009 11 12, 23:29)
As neijau apziurai viena karta pas Ziobaka, kita pas Ziobakiene. Gimdymui pasirinkau Ziobakiene smile.gif)). Patiko ji man labai. Tokia tiesmukiskai profesio nali.
Beje, daugiausia laiko su manimi praleido vyr.akusere Nadiezda. Gydytoja pora kartu per gimdyma uzsuko apziurejo, na ir per "stumimo" stadija visa laika buvo ... bet labiausiai prisimenu akusere smile.gif. O siaip visa 5 zmoniu komanda buvo kaip ir buvo zadeta. Visi labai faini !!!
*

Sveikinimai susilaukus dziaugsmo 4u.gif
Likimo ironija,gimdziau butent pas Ziobaka biggrin.gif
Tik deja,ne BAK,o VGN.Del padidejusios vaikelio rizikos turejau rinktis istaiga su kudikiu reanimacija.
Komforto aisku ne tiek,bet svarbu vaikiukui viskas o.k.
Nors Z.suorganizavo man visa imanoma komforta,koks gali but vastybinej istaigoj ax.gif
bilekokia
Aš gimdžiau BAKe pernai, atkreipsiu dėmesį į vieną momentą, kuris gali kam nors būt aktualus. prieš mane BAKe gimdė dvi mano draugės, kurioms buvo gan primygtinai siūlomas epidūras, nors jos iš anksti tikrai neplanavo juo naudotis ir norėjo gimdyti natūraliai. Tačiau kai gimdymo eigoje gydytojas primygtinai paklausia, ar nenori epidūro, paskui bus vėlu, gali gailėtis ir etc., jos kažkaip ir nesipriešino. Gal išsigando, kad čia bus dar blogiau ir truks dievai žino kiek... Panašiai buvo ir man, iš anksto nieko apie epidūrą nekalbėjom, intensyvėjant sarėmiams buvau raginama neatsisakyt epidūro. Pasakiau, kad bandysiu pati.... ir nesigailėjau, pagimdžiau labai greit ir sėkmingai. Paklausus akušerės, paaiškėjo, kad ten maždaug 90 proc gimdo su epidūru. Na, atseit moterys nebenori kentet .... taigi toms, kurios nori gimdyt BAK natūraliai, gal reiktų tai aptarti su gydytoju iš anksto.

O siaip BAKe labai patiko, nors ir brungu smile.gif
Mur mur
QUOTE(bilekokia @ 2009 11 16, 11:51)
Aš gimdžiau BAKe pernai, atkreipsiu dėmesį į vieną momentą, kuris gali kam nors būt aktualus. prieš mane BAKe gimdė dvi mano draugės, kurioms buvo gan primygtinai siūlomas epidūras, nors jos iš anksti tikrai neplanavo juo naudotis ir norėjo gimdyti natūraliai. Tačiau kai gimdymo eigoje gydytojas primygtinai paklausia, ar nenori epidūro, paskui bus vėlu, gali gailėtis ir etc., jos kažkaip ir nesipriešino.  Gal išsigando, kad čia bus dar blogiau ir truks dievai žino kiek... Panašiai buvo ir man, iš anksto nieko apie epidūrą nekalbėjom, intensyvėjant sarėmiams buvau raginama neatsisakyt epidūro. Pasakiau, kad bandysiu pati.... ir nesigailėjau, pagimdžiau labai greit ir sėkmingai. Paklausus akušerės, paaiškėjo, kad ten maždaug 90 proc gimdo su epidūru. Na, atseit moterys nebenori kentet .... taigi toms, kurios nori gimdyt BAK natūraliai, gal reiktų tai aptarti su gydytoju iš anksto.
*

visam tavo postui 100proc. pritariu drinks_cheers.gif man lygiai tas pats buvo, atkaklus anestesiologo epiduro pirsimas. jau 8 cm buvo atsidarymas, jis man vis tiek pirso epidura. kai tau skauda ir dar kazkas pasoneje grizina - uzknisa ir tikrai nepadeda. anesteziologa norejosi primusti. po gimdymo taip pat akusere minejo apie vos ne 100proc. gimdyviu pasinaudojima epidura.

siuo klausimu tikrai verta pasikalbeti su gydytoju ir nuspresti, ar naudosit, o jei naudosit epidura, tai kokiu atveju 4u.gif
linuke
BAK-e epiduras iskaiciuotas i bendra kaina, ar atskirai reikia moketi? Man sake, kad iskaiciuotas g.gif
elfas9
QUOTE(linuke @ 2009 11 16, 16:47)
BAK-e epiduras iskaiciuotas i bendra kaina, ar atskirai reikia moketi? Man sake, kad iskaiciuotas g.gif
*

Pries pusmeti buvo iskaiciuotas mirksiukas.gif
Mylka
[quote=bilekokia,2009 11 16, 11:51]
Aš gimdžiau BAKe pernai, atkreipsiu dėmesį į vieną momentą, kuris gali kam nors būt aktualus. prieš mane BAKe gimdė dvi mano draugės, kurioms buvo gan primygtinai siūlomas epidūras, nors jos iš anksti tikrai neplanavo juo naudotis ir norėjo gimdyti natūraliai. Tačiau kai gimdymo eigoje gydytojas primygtinai paklausia, ar nenori epidūro, paskui bus vėlu, gali gailėtis ir etc., jos kažkaip ir nesipriešino. Gal išsigando, kad čia bus dar blogiau ir truks dievai žino kiek... Panašiai buvo ir man, iš anksto nieko apie epidūrą nekalbėjom, intensyvėjant sarėmiams buvau raginama neatsisakyt epidūro. Pasakiau, kad bandysiu pati.... ir nesigailėjau, pagimdžiau labai greit ir sėkmingai. Paklausus akušerės, paaiškėjo, kad ten maždaug 90 proc gimdo su epidūru. Na, atseit moterys nebenori kentet .... taigi toms, kurios nori gimdyt BAK natūraliai, gal reiktų tai aptarti su gydytoju iš anksto.
*

[/

Sveikos 4u.gif
Savo suneli pagimdziau BAK`e greitai ir sekmingai be epiduro thumbup.gif
Blueta
QUOTE(linuke @ 2009 11 16, 15:47)
*

Iskaiciuotas.Turiu sutarti.
Dar nusistebejau.Buvau uztikrinta,kad jo nenaudosiu (ne per viena gimdyma pries tai nenaudojau).Kodel uz ji turi nori nenori moket unsure.gif
bilekokia

Nors man nereikėjo epidūro, bet...
Šiaip gal ir gerai, kad įskaičiuotas i kainą, kad nebereiktų sukti galvos, o kiek tai papildomai kainuotų? greičiausiai jo kaina nėra labai didelė, nes anesteziologo buvimas turbūt bet kokiu atveju būtinas (jei kartais nenumatytiems atvejams prireiktų), tad lieka tik pačios injekcijos ir medikamentų kaina...
an angel
Kažkuri mama minėjo, kad jei gimdymas išpultų svenčių dieną, tai reikėtų dvigubai mokėt...Tai pvz. jei gimdyčiau sekmadienį reikėtų mokėt 11 000 Lt blink.gif
special
nuo kada sekmadienis svenciu diena blink.gif
as kiek pamenu tikros svenciu dienos, pvz gruodzio 25 apmokestinama papildomais 500 lt, cia taip bent jau geguzes menesi buvo 4u.gif 4u.gif
linuke
QUOTE(an angel @ 2009 11 19, 17:44)
Kažkuri mama minėjo, kad jei gimdymas išpultų svenčių dieną, tai reikėtų dvigubai mokėt...Tai pvz. jei gimdyčiau sekmadienį reikėtų mokėt 11 000 Lt  blink.gif
*

Neteisybe jums sake.
Sekmadienis - ne valstybine svente, o nedarbo/poilsio diena.
Uz svenciu dienas reikia moketi 500 Lt papildomai, o ne dvigubai.
an angel
QUOTE(special @ 2009 11 19, 18:59)
nuo kada sekmadienis svenciu diena blink.gif
as kiek pamenu tikros svenciu dienos, pvz gruodzio 25 apmokestinama papildomais 500 lt, cia taip bent jau geguzes menesi buvo 4u.gif  4u.gif
*

QUOTE(linuke @ 2009 11 19, 19:16)
Neteisybe jums sake.
Sekmadienis - ne valstybine svente, o nedarbo/poilsio diena.
Uz svenciu dienas reikia moketi 500 Lt papildomai, o ne dvigubai.
*

Tai perskaičiau keliais puslapiais anksčiau. Ačiū už info - nuraminot 4u.gif
elfas9
QUOTE(an angel @ 2009 11 20, 09:59)
Tai perskaičiau keliais puslapiais anksčiau. Ačiū už info - nuraminot 4u.gif
*

Visada galite nuvaziuoti i BAK'a ir pasiprasyti sutarties, kurioje viskas aiskiai surasyta, kiek ir uz ka reikia moketi.
Burbulytis
QUOTE(bilekokia @ 2009 11 16, 10:51)
Paklausus akušerės, paaiškėjo, kad ten maždaug 90 proc gimdo su epidūru. Na, atseit moterys nebenori kentet .... taigi toms, kurios nori gimdyt BAK natūraliai, gal reiktų tai aptarti su gydytoju iš anksto.
*

Aha, as irgi buvau is epiduro priesininkiu, net neisdomejau, kas tai per daiktas, nes man didvyrei jo neprireiks, taip pasakiau ir savo gydytojui, taigi detaliau nei neaptarinejom...KAdangi gimdziau labai greitai ir staigiai pletesi kaklelis, man rekomendavo pasidaryti epid, tada sakyciau pykau, bet maciau kad kitaip man neiseina, dabar nesigailiu, kad man dare epidura ir ji pasiule, tik blogai, kad is anksto nezinojau, koks tai geris ir kad niekaip jis nekenkia, puse gimdymo prabijojau pasekmiu ir netikejau, ai sake, jog nekenkia:)...JEi sugebeciau, antra syki noreciau kad iseitu be epiduro pagimdyt, bet jau nebesu kategoriska, kiekvienas gimdymas ir skausmo pojutis labai individualus dalykai...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.