Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: MASTER CLEANSE, arba "LIMONADO DIETA"
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Dieta
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
novele
sveikos smile.gif
varnike, turbut likai viena, as jau irgi siandien pavalgiau, nebeistveriau. ir 6dieni laukia gimtadienis drauges tai zinau, kad ta diena tikrai teks nusidet. oj, valios neturiu, siaubas sad.gif
varnikė
QUOTE(kyste1 @ 2009 03 05, 21:07)
as tai vis uzeinu paskaitineju 4u.gif  ir mastau kaip tau iseina ta druskina vandeni gert as jau kelis kartus bandziau pradet nu niekaip to druskino vandens negaliu isgert. jau ir druska namiskiai baigia sunaudoti blush2.gif tai galvoju nuo pirmadienio irgi bandysiu nes dabar namie sedziu tai labai sunku - palaikysiu kompanija pabaigti valymasi
*

tas surus vanduo ir man ziauriai neparinka. bet uzsimerkiu, nekvepuoju ir isivaizduoju, kad geriu suru sultini vistienos lotuliukas.gif zinok, veikia. O jau kai isgeri, tai jauti kaip tas vandenukas per tavo visas zarnas keliauja ir viska sluoja, tik jau valandziuke reik netoli tualeto buti. Siandien buvo lengviau iskesti nevalgyma, galima sakyt visai lengva. seimynai net valgyt padejau daryti.

Papildyta:
QUOTE(novele @ 2009 03 05, 21:21)
sveikos smile.gif
varnike, turbut likai viena, as jau irgi siandien pavalgiau, nebeistveriau. ir 6dieni laukia gimtadienis drauges tai zinau, kad ta diena tikrai teks nusidet. oj, valios neturiu, siaubas sad.gif
*

na ka padarysi, bet zinau viena, kad progu pavalgyti visada atsiranda, vakar vyras pirma karta gamino guliašą, o as nei kasnelio i burna. Jis pazadejo, kad kai baigsiu, tai jis butinai ji vel isvirs. Savaitgaliui irgi gavom pasiulymu pasvest, taciau siuo metu man numesti svorio yra daug svarbiau, nes jausiu didesni malonuma pasiekus savo tiksla, nei viena vakara smagiai pasisedejus su draugais. jei nori, imi ir darai, o visokios kliutys iskyla tik tada, kai tu ju pati ieskai.
varnikė
siandien ketvirtoji mano valymosi dien. Jau taip slykstu siandien buvo ta suru vandeni gerti ryte, kokias dvi valandas po to dar pykino, o veliau tik vandeni kaip isprotejus geriau, net to limonado jau nenoriu... svorio nejauciu kad numeciau, net nesisveriu, man vakar menesines prasidejo, tai del to ir nekrito. Siandien dar pasilaikysiu, o rytoj pereinu ant pilnavercio maitinimosi, skaiciuosiu kolorijas.
Chanell
juk i master cleanse neieina drukuotas vanduo blink.gif blink.gif
2 šaukštai ekologiškų citrinų sultys

* 2 šaukštai organinių B klevų sirupas

* 1 / 10 šaukštelis žemės Juodieji pipirai

* 10 oz filtruotą vandenį
Marla
QUOTE(Chanell @ 2009 03 06, 16:20)
juk i master cleanse neieina drukuotas vanduo blink.gif  blink.gif
2 šaukštai ekologiškų citrinų sultys

* 2 šaukštai organinių B klevų sirupas

* 1 / 10 šaukštelis žemės Juodieji pipirai

* 10 oz filtruotą vandenį

*

tygo parašyta, kad ryte reik gert sūrų vandenį. O va dienos eigoje šitą "limonadą"
Chanell
uz organizmo valyyma siaip blush2.gif bet druskos i save nepilsiu , na neiko,kaip nors kitaip,o jums didziausios sekmes 4u.gif bigsmile.gif
varnikė
Siandien isgeriau tik viena stikline to limonado, per pietus isgeriau aktimelio buteliuka, ir dabar vakare banana suvalgiau. Savijauta puiki thumbup.gif energijos pilna, o jau skonio receptoriau, tai is vis fantastika lotuliukas.gif isimeciau orbit gumos gabaliuka, tai tiek ji man saldi buvo, kad turejau vandens uzgert, burna trauke, bananas irgi toks ypatingo skonio, o jau kvapas jo biggrin.gif valgyt nesinori, o nuotaikele tai ypatinga. Rytoj ryta pradesiu nuo aviziniu dribsniu koses. Manau kad tikrai i gera isejo tos kelios dienos. Ir ateiti neatmetu galimybes, kad vel kartosiu. tik gal vel, uzteks keliu dienu.
Sekmes visoms mirksiukas.gif
balta-kava
Sveikutes. Skaitau, skaitau ir likau nesupratus - ka nors galima valgyt laike tos limonadines dietos ? Negaliu but nevalgius... unsure.gif
novele
smile.gif ne, valgyt negalima nieko smile.gif
vaidele
Tai ar kas nors issilaike 10 dienu? Kaip su kg?
Yourga
rezultatai ir mane domintu biggrin.gif
bet manau, kad jei kas ir islaike, tai is ligonines nepareina, 10dienu be maisto, tai pelnas duobkasiam lotuliukas.gif
tagreta
sveikutes
ar dar kas laikosi gal kas noretu kartu pradeti laikytis? 4u.gif
tagreta
vakar nusipirkau produktus, bet viena nenoriu pradeti, gal kuri prisijungtu? biggrin.gif rolleyes.gif
varnikė
QUOTE(tagreta @ 2009 05 02, 09:02)
vakar nusipirkau produktus, bet viena nenoriu pradeti, gal kuri prisijungtu?  biggrin.gif  rolleyes.gif
*

Man sesija siuo metu, tai nenoriu apsikraut dar ir dietom. Kai baigsis mokslai, vel laikysiuos kelias dieneles. Po praeito karto nukrito 4 kg, neatauga dar thumbup.gif as sitos dietos laikiausi 4 dienas, o po to dar 2 savaites derinau mityba ir skaiciavau kolorijas, tai turbut del to ir neatauga ax.gif
Pasilaikyk, sunkiausia prisiverst kazka pradet, o po to jau lengva, tas limonadas apetita slopina, nera labai sunku.
tagreta
pradesiu nuo rytojaus mirksiukas.gif
Yourga
QUOTE(Yourga @ 2009 05 03, 05:28)
Saunuole INZARA  4u.gif
sekmes tau toliau tesiant savo tikslus  smile.gif
*

sekmes 4u.gif
Aurosoma
Kaip matau pradejusiu nera, arba nesiskelbia. Man tai ziauriai patiko vien del to, jog raso, kad isvaloma oda, ivairus slakai, zarnynas, tada jau tikrai savijauta pasikeicia, o tai ir yra svarbiausia, bet ziauriai sunki, sudetinga dieta-organizmo valymas. As kol kas dar maitinu todel tikrai nepradesiu, bet kai baigsiu, vasara manau tikrai noreciau pabandyti, idomu ar veikia. ax.gif
tagreta
as bandziau vakar, tik viena dienele, kadangi zinau, kad savaitgali negasesiu laikytis, tai atidejau veliasniam laikui, bet vakar jauciaus gerai, gerimas skanus smile.gif gavosi kaip iskrovos dienele ax.gif
Degtukas
Noriu ir as savo ziniomis apie sia dieta (jei ja taip pavadint galima, vis delto tai labiau organizmo valymas) pasidalinti, mano seima ja megsta.

"recepta" mes gavom is biciulio, gyvenancio JAV, ir labai besidomicio sveika mityba, organizmo valymais ir pan. procesais.

keisciausia man tai, kad ne zodziu musu gautame "recepte" nebuvo uzsiminta apie kasdienini suraus vandens gerima, na, man gal siek tiek itarimu tai net kelia.. suprantu kad tai gali buti naudinga pirmomis dienomis, kada dar yra ka valyti, bet paskui... juk ir taip zmogus tik skystymeliu gyvas g.gif na bet nesigincysiu, tik musu seimynoje nieks to nedaro... g.gif

be to, visada vietoj klevu sirupo naudojam medu - dar ir del to, kad, mano sventu isitikinimu, naturalus medus vistiek geriau uz pati organiskiausia klevu sirupa... be to, juk 10 dienu nevalgant medziagu visokiausiu reikia, butent tai medus ir duoda...
ir vietoj kajeno pipiru naudojam raudona malta paprika... hmmm, nezinau kodel, nes apskritai nelabai isivaizduoju ka pipiras sitam reikale turetu veikti smile.gif

ir svarbiausiais dalykas - labai atsargus "isejimas", kaip kad ir minejo viena mamyte... po sulciu laikotarpio sekancia diena valgom darzovyciu sriuba, paskui jau ir ir kita maista pradedam.

svarbiausia i sita procesa ziuret ne kaip i dar viena kancia ir auka svoriui numest, tada ir nesunku smile.gif

sekmes smile.gif
Aurosoma
QUOTE(Degtukas @ 2009 05 04, 14:57)
Noriu ir as savo ziniomis apie sia dieta (jei ja taip pavadint galima, vis delto tai labiau organizmo valymas) pasidalinti, mano seima ja megsta.

"recepta" mes gavom is biciulio, gyvenancio JAV, ir labai besidomicio sveika mityba, organizmo  valymais ir pan. procesais.

keisciausia man tai, kad ne zodziu musu gautame "recepte" nebuvo uzsiminta apie kasdienini suraus vandens gerima, na, man gal siek tiek itarimu  tai net kelia.. suprantu kad tai gali buti naudinga pirmomis dienomis, kada dar yra ka valyti, bet paskui... juk ir taip zmogus tik skystymeliu gyvas g.gif  na bet nesigincysiu, tik musu seimynoje nieks to nedaro... g.gif

be to, visada vietoj klevu sirupo naudojam medu - dar ir del to, kad, mano sventu isitikinimu, naturalus medus vistiek geriau uz pati organiskiausia klevu sirupa... be to, juk 10 dienu nevalgant medziagu visokiausiu reikia, butent tai medus ir duoda...
ir vietoj kajeno pipiru naudojam raudona malta paprika... hmmm, nezinau kodel, nes apskritai nelabai isivaizduoju ka pipiras sitam reikale turetu veikti smile.gif

ir svarbiausiais dalykas - labai atsargus "isejimas", kaip kad ir minejo viena mamyte... po sulciu laikotarpio sekancia diena valgom darzovyciu sriuba, paskui jau ir ir kita maista pradedam.

svarbiausia i sita procesa ziuret ne kaip i dar viena kancia ir auka svoriui numest, tada ir nesunku smile.gif

sekmes smile.gif
*

jei ne paslaptis, papasakok daugiau kiek laiko Tu laikydavaisi, kaip jausdavaisi, koki pokyciai svorio ir organizmo atzvilgiu.
varnikė
jee thumbup.gif nereikia to vandens suraus gert
Mane taip pat domintu daugiau informacijos apie sia dieta. Kiek suprantu, Amerikoj ji yra labai populiari, vien kiek internete apie ja ismeta info, bet viskas angliskai verysad.gif
o to pipiro funkcija labai paprasta, apetita slopina ir medziagu apykaita greitina. Paprika nemanau kad galima keisti, juk ji to kartumo nepriduoda tiek
Degtukas
Persiprasau kad buvau prapuolus, bet dabar atsikapsciau savo popieriukus su "receptu" (nes ziuriu gal jau ir man nepakenktu blush2.gif ), tai ta pacia proga idesiu ka as turiu gero susirasius sia tema.
Siaip svorio metimas yra vienas is efektu, bet jau kaip ir minejau, esminis dalykas - organizmo valymas. Isvalo toksinus, gerina kraujo apytaka ir pan.
Trukme - nuo 10 iki 40 dienu. Rekomenduotina ne daugiau 3-4 kartus per metus. Siaip nesiulau iki 40 dienu tempt, kazkaip is praktikos man atrodo 10-12 pats tas.
Receptas:
2 valg. saukstai citrinos sulciu
2 valg. saukstai medaus (kaip sakiau, kam kas, mano isitikinimu tai geriau nei klevu sirupas, bet neturiu kategoriskos nuomones)
1/10 arbat. saukstelio raudonu pipru (paprikos tiksliau)
300 ml vandens (saltinio idealiausia)

Gerti 6-12 stikliniu (stikline - 200 gr.) per diena. velgi is asmenines patirties - man optimaliausias kiekis kazkur 1,5 litro.
Dietos metu jokio kito maisto nevartoti, negerti vitaminu. Norisi valgyt - limonaduko makt biggrin.gif dar dietos metu rekomenduojama gert metu arbatos - kiek telpa.

ka svarbu zinot - mistika ne mistika, bet vos ne kasdiena dietos metu paskauda vis kita kuno viecike - tai strenas, tai spranda, tai dar koki gala. rasoma, kad butent tuo pasireiskia kenksmingu medziagu valymas is atskiru kuno vietu.

labai svarbu dieta tinkamai nutraukti, t.y. prie iprasto maisto grizti palaipsniui.
Pirma diena gerti keleta kartu 300 ml svieziu apelsinu sulciu (galima skiest vandeniu)
Antra diena - toks pats sulciu kiekis ir paciu issivirta darzoviu sriubyte is to ka turit (bulves, morkos, salierai, agurkai, paprika, pomidorai). Jei norit sriubyte pasiskanint galima isidet darzoviu sultinio kubeli, tik jokiu budu ne mesos sultini. ir butinai druska nepiktnaudziaukit!
Trecia diena prie sulciu ir sriubos prisidet vakare darzoviu ir vaisiu, bet vis dar jokiu kavu, arbatu, mesu, zuvu, kiausiniu ar duonos.
Ketvirta diena ryte geriam sultis. Valgom jau iprasta maista, bet aisku stengiames kuo daugiau darzoviu, vaisiu, kruopu.
Dar raso kad staigiai grizus prie iprasto maisto gali atsirast zarnyno distresas (nebandziau staigiu judesiu daryt tai is praktikos patvirtint negaliu rolleyes.gif ).

ufff kiek cia prirasiau... na tikiuosi toms kas domisi bus naudinga 4u.gif

ir dar karta noriu palinket viska daryt su geru nusiteikimu ir nepriimt kaip kancios, tada viskas paprasciau ir smagiau!
sekmes thumbup.gif

ridenkis
pirma diena eina i pabaiga ir nepasakyciau, kad labai sunku smile.gif tiesa sakant net lengviau nei tikejausi smile.gif
Snape
Mano drauge su šita dieta prasilaikė berods 21 dieną, na toks planas ir buvo pas ją. smile.gif Numetė žinoma tikrai nemažai, nors dabar, metams praėjus, svoris daug maž sugrįžo sad.gif

aš taip negalėčiau, net po 18 negaliu nustot valgyt... valgis mane valdo, deja... kol kas... angel_sadangel.gif
ridenkis
man asmeniskai daug lengviau atsisakyt maisto visai, tai 10ciai ar kiek dienu, nes visada kai paimi pirma kasneli prasiseda didelis valgymas smile.gif tik kazkaip tie pipirai mane erzina biggrin.gif
ragana99
niu tai ar vis dar yra besilaikanciu, ar jau pabaigusiu kursa.
galvoju vel ta limonada gerti, tik su medum. o siaip kai rase, kad deti vietoj klevu sirupo toki pat kieki medaus, tai manau negerai, nes bent jau man nuo tokio saldumo subine klijuojasi lotuliukas.gif lotuliukas.gif ar cia ir yra toks planas. g.gif

ir man siaip jau geriau visiskas badas, negu minimalus kiekis maisto, nes isidedi reikiama porcija jau savo dietinio maisto, sukapoji ir tada isidedi dar triskart tiekpat doh.gif doh.gif doh.gif blush2.gif
Twiggy
Nusprendziau isbandyti sita metoda organizmui issivalyti ir keliem kg atsikratyti. Tik galvoju kaip istverti tiek laiko nevalgius doh.gif
orangelove
Sveikos visos smile.gif ka tik prisiregistravau mamyciu forume. ir is esmes del to, kad nusprendziau issivalyt situo budu organizma ir atsikratyt keleto papildomu kg, nes pries ziema jau pati sau negrazi darausi.
Tai va, siandien man jau eina i pabaiga pirmoji "limonado"diena, tai kol kas ir valgyt visai nesinori, ir tas gerimelis net labai skanus. vietoj sirupo naudoju medu.
tad jei atsirastu norinciu jungtis, labai prasom!!!
Pradekim kartu, bus lengviau wink.gif
Twiggy
Papasakok savo ispudzius 4u.gif As ruosiuosi irgi isbandyti, tik noriu suderinti su paskaitom ir darbu, kad tuo metu buciau kuo labiau uzsiemus ir nebutu laiko galvoti apie maista biggrin.gif
orangelove
[quote=Twiggy,2009 10 11, 13:23]
NU va, jau ir antra diena eina vakarop. kadangi dirbu pamainini darba, tai tenka ir savaitgaliais darbuotis. tad siandien ryte isgeriau puodeli tos arbatos, lyg gerciau iprasta arbatele. tada darbe nieko nei i burna, tik daug arbatos metu ir ramuneliu geriau, nes jos naturalios ir jas galima sio valymo metu naudoti. ir zinai, kazkaip nesijaute net alkio (matyt todel, kad uzsiemus buvau), arbateliu pilnai uzteko. grizus vel pasidariau misinio ir dabar gurksnoju.
pliusai:valgyt kazkaip tikrai ne per daug norisi, o ir dzinsai kazkaip laisvesni jauciasi smile.gif tiesa, kol kas nesisveriu, sversiuos paskui.
minusai: "priklausomybe" maistui dar labai jauciasi, kai matau kitus valganciu, kazkaip is iprocio noriu kartu uzkrimst. kitas dalykas- gyvenam keturiese su kambariokais ir visi isskyrus mane nuolat vakarais kazka valgo ir gaminasi, o tie kvapai traukia nosi.

Visgi laikausi kol kas labai gerai ir jauciuos taip pat gerai:) ryt jau trecia diena!
skirmuke
bravo bravo bravo!!! 4u.gif thumbup.gif 4u.gif thumbup.gif
tai va, kad daugumoj mes visi valgom is iprocio, o ne is alkio. ateina pietu arba priespieciu metas, aplink visi valgo, galvoji-reikia ir man. tai minios psichologija.
ar daug to "limonado" geri, Orange?
orangelove
limonado negeriu labai daug, mazdaug 1-1,5 l. daugiau kazkaip ir nelabai norisi.
trecios dienos gale kazkaip valgyt noro nera isvis, bet emiau jaust toki bloga jausma ir ant galvos sunku, ir apskritai silpna, saltis krecia. kazkokia nesamone, net is darbo teko anksciau iseit sad.gif namiskiai sako, kad del mano "durniavimo"ir nevalgymo cia mane gamta baudzia biggrin.gif kad ir kaip ten butu, man paciai panasiau i persalima, bet negaliu darbe biuletenio imti, tad po namiskiu gasdinimu verduosi grikius, o ta gerimeli planuoju pasilikti kaip papildoma buda darytis iskrovos dienoms. siaip galvoju sia savaite sveikiau pasimaitinsiu darzovem ir kruopom, o po kokio menesio gal vel pabandysiu sita valymosi dieta.

bjaurus persalimas koja pakiso sad.gif
mazhulinka
Nepykit, bet ateinu su pamokslu... Si dieta yra grieztai klevu sirupas, citrinu sultys ir pipirai. Klevu sirupa galima pakeisti tik cukranendriu sultimis, kuriu esu garantuota, kad LT nera, nes UK dar nepavyko rasti. Cukranendriu sultys labai lengvai gaunamos Azijoje, bet jie neturi klevu sirupo. Ar galima klevu sirupa pakeisti medum?- NE! Nemoralizuoju, bet jei laikotes limonado dietos, laikykites pagal recepta. Klevu sirupa pakeitus medum tai jau gaunasi ne Master Cleanse... Be to, medus juk vaistine medziaga, jo kudikiams negalima duoti del priezasties. Nezaiskit su tokiais rimtais dalykais... Nebent tik pora dienu laikotes...
Pradejus dieta galimi pasaliniai efektai:
Pilvo skausmai, silpnumas, vemimas, sanariu skausmas, galvos skausmas, irzlumas. Tai naturalu, nes organizmas valosi nuo toksinu.
Dar labai svarbu tinkamai baigti dieta. Pirma ir antra diena po dietos 8- 10 stikliniu naturaliu apelsinu sulciu. 3cia diena pusryciams apelsinu sultys, pietums vaisiu salotos, vakarienei zaliu darzoviu salotos. 4d pusryciams apelsinu sultys, pietums darzoviu sriuba, vakarienei ta pati sriuba, arba lengva vakariene.
Svarbus faktai:
Sekti visus valymo faktus kaip nurodyta.
Nepakeisti nei vieno ingrediento, nebent nurodyta kitaip.
Jei geriate kokius nors vaistus, reiketu pasitarti su gydytoju.
Tai ne svorio metimo programa! Jei svoris krenta, nepadauginkite, maksimalus valymo laikotarpis- 40d.
Baigti dieta patartais zingsniais, ju nesilaikant galimos labai rimtos komplikacijos.
Baigus dieta reiketu nevartoti jokios formos mesos, kiausiniu ir pieno.
Dar vienas labai svarbus faktas, sirupas turi buti "tikras", nes kai kurie yra dirbtiniai, jie pigesni, bet neturi jokios maistines vertes.
Radau as viena labai pigu, ir tik 107kcal 100ml, (iprastai mazdaug 260kcal), paskui paskaiciau, o gi aprasyme nieko apie naturaluma. Vienu zodziu, cukraus sirupas su klevu aromatu....

mazhulinka
Kagi... Praejo jau nemzai laiko, galiu dalintis savo kelione... Nenorejau pradeti rasyti kiekviena diena, nes bijojau, kad neistversiu net dienos ir bus geda pries visus.
Esu ipusejus i sestaja diena, tad papasakosiu kaip man sekesi iki siol....

2 dienos pries MC

Geriau limonada tik siaip... Bandziau priprasti prie skonio, kadangi tuo metu laikiausi stiklines dietos, keisdavau kai kuriuos valgymus i limonada.

1oji diena
Svoris: 63,2kg
Savijauta: Galvos skausmas, bet ne pats baisiausias, tik nemalonus. Maistas nelabai viliojo. Sunku buvo ruosti vakariene, bet susitvardziau.
Vakare aplanke brangusis su didele plyta sokolado, sugriesinau, bet ir toliau tesiau MC, nenuleidau ranku, nors zinau, kad negerai....

2oji diena
Svoris: 61,2kg (-2kg)
Savijauta: Galvos skausmas neisnyko, jis pablogeja isgerus suru vandeni. I vakara skausmas dingo ir nebesugrizo iki siol. Liezuvis nepasidenge kailiuku kaip daugumai.. WC reikalai linksmi, salinasi ryskiai geltonos spalvos aliejingas skystis. Puse dienos praleista lakstant i tualeta, tad bukit atsargus.... Antras sugriesijimas: sokoladas net balsu prasesi suvalgomas, dar pora eiluciu pieniskojo su razinomis ir riesutais. Uoj kaip ant saves pykau, bet organizmas dar labiau, puse nakties nemiegojau, kilo i virsu mano skanestas. Prisizadejau, kad daugiau taip nebus.

3ioji diena
Svoris:59,4kg (-1,8kg)
Savijauta: puiki! Tirpsta kilogramai, jauciuosi energinga ir zvali. Siandien jauciau drebuliuka, tad isgeriau metu arbatytes... I limonada pradejau maisyti viena laimo vaisiu, skonis truputi kitoks. Ojjjj kaip buvo sunku gaminti pietus ir vakariene mazajam, bet laikiausi.... Ragavimas buvo tikrai juokingas: pakramtai ir isspjauni...
Tiesa, ryte surus vanduo ne kiek nepaskanejo, net suziaugciojau, siaubas blink.gif Man 2ju arbatiniu sauksteliu neuztenka, dedu gerus 3 su nemazu kampu, nes nera prasmes kankintis geriant birzgaliuka jei jokio poveikio... Prisipazinsiu: pabaigiau sokolado plyta. Visa diena buvau gera, bet vel neatsilaikiau. MB uzdrausta man pirkti saldumynus!!! Vyrai.... doh.gif

4oji diena
Svoris: 59,4kg (0kg)
Savijauta: nustebus. nemaniau, kad svoris taip visiskai gali nejudeti. Zinau, kad maniskis krenta labai staigiai, bet visiskai nepajudeti, mistika...
Si dienele praejo be jokiu nusikaltimu. Geriau limonada, vandeni ir puoduka metu arbatos vkarienei.

5oji diena
Svoris:58,4kg (-1kg)
Savijauta: .... norisi kazko saldaus, kazko labiau uzpildancio, netik limonado, kurio isgerus iskart lekiu i wc. Radau alternatyva... Maziau klevu sirupo dejau i limonada, bet jei silpnumo akimirkos uzeidavo sulaizydavau arbatini sauksteli, jei jo neauztekdavo- du. Saldu, geeera. Ir jokio kaltes jausmo! O energijos per krastus, net sportavau, nors galvojau, kad su tokiu rezimu net 5atsilenkimu nesugebesiu padaryti. Pasirodo klydau... Atsikeliau 6 ryto, 10pm akys dar buvo placiai atmerktos!

6oji diena
Svoris:58kg (-400g)
Savijauta: Laba gera, bet maisto kvapai sklindantys is aplinkui mane tiesiog zude! I darba nepasiemiau pinigu, kad net ir uzpuolus dideliam norui negaleciau nueiti ir prisipirkti bandeliu ar karstu sumustiniu.... (duona ir saldumynai mano didziausi priesai tongue.gif )
Pilvukas gurgia, bet vis gurksnoju limonada ir ji raminu.. Pasilaikius 5dienas, kurios praleke kaip minutes galima pasilaikyti ir dar 5kias....

Nuo siol parasysiu kasdien, nepanasu, kad kas skaito, bet ateis laikas, kai kazkas tai padarys...

1l buteliu limonado spaudziu laimu ir citrinu sultis, dedu ir minkstima, nes jis man patinka. kadangi suzinojau, kad butent kajeno pipirai skatina toksinu salinimas ju doze didinau, bet siryt padauginau, reikia saugotis, kad tai nenutiktu, nes labai degina skrandi.

Kaip jau sakiau, ingredientu negalima pakeisti niekuo kitu. Jie kazko is ingredientu neturite, teks detoksikacijos atsisakyti...

Prisiminkite, leidzimas tik limonadas, vanduo ir metu arbata. Visa kita letina valymosi procesa.
skirmuke
as skaitau!!
norejau paklaust-ar prakaituoji? issivalymo metu sako, labai prakaitas smirdi.
o kam rytais geri ta suru vandeni? as tai sakyciau, tik vakare gerk, ar ta vandeni, ar senos lapu arbata. sitie gerimai jreikalinigi tik tam, kad dideliu reikalu i tualeta vaiksciotum reguliariai. bent kas antra diena, nors kas diena butu idealu. tai jei vaikstai, ir zarnyno peristaltika normali, gali tik vakarais gert. nebus taip sunku dienos metu, neikes i tulika 20 kartu lakstyt.
rasyk dar, as skaitysiu

ss
unte
Laba, iki yra klevu sirupas desertinis, jis tinka?
mazhulinka
QUOTE(unte @ 2009 11 02, 21:47)
Laba, iki yra klevu sirupas desertinis, jis tinka?
*

Netinka. Jis klevu sirupo skonio sirupas, tik tiek, reikia ieskoti tikro, kuris turbut bent 4kartus brangesnis 4u.gif

Skirmuke, nei vienas blogas pozymis man nepasirode... Sako, kad liezuvis labai pukuotas buna, as nematau didelio skirtumos ir manau tai atsitinka del rugsties esancios citrinu sultyse. Sako prakaituoji.... As siandien su dviem bliuzonais ir paltu ejau mazojo is darzelio pasiimti labai sparciu zingsniu, vos ne begte (tiek prisirengiau, nes buvo salta), nesakysiu, kad nebuvo silta, bet nesuprakaitavau ir tikrai nepradejau smirdeti. Trecias minusas apie kuri daznai uzsimena- blogas burnos kvapas. Tam velgi yra paaiskinimas- citrinos rugstis, tad geriu limonada reguliariai kas pora val ir valausi dantis, nebelieka jokio blogo kvapo.
Minusai... Dantys jautreja netik nuo valymo bet ir rugsciu, patarciau nusipirkti dantu pastos Sensodyne arba kazko pan jei ruosiates MC.
Siandien itraukus pilva jauciasi astrus skausmas, lyg zarnos butu issunktos, tikrai neisivaizduoju kaip zmones gali ilgiau nei 10d. taip tempti...
Jei nakti geriu suru vandeni neturiu miego, lakstau i wc, nes jis greiciau nei arbata veikia. Tiesa, pas mane sunku rasti arbatos, gyvenu Anglijoje, tad geriu tabletes, jos labai geros. tokio ivykio kaip dideli reikalai nebeliko po 1mos dienos... Antra diena pradedi sysioti per uzpakali, paskui jau salinasi tik gleives su ryskiai geltonu skysciu, itariu, kad velgi citrinos rugsties kalte... As kadangi minkstima dedu i limonada reikalas truputi rimtesnis.
Siryt suraus vandens negeriau, bet kiekviena karta isgerus limonado jis kaip diuretikas pradejo veikti, tad velgi patarciau jei imates MC rimtai ir darbe negalesit lengvai pasiekti wc susitaikykit su pilvo saremiais, arba pasiimkit atosotu mazdaug nuo 4-5d.
Truputigyva
Mazhulinka, norėjau Tavęs paklaust, kadangi šiuo metu daugiausiai dienų esi prasilimonidinavus biggrin.gif , sakyk ar tas sysiojimas pro užpakalį tęsias visas dienas? Mat man antra diena, druskos tirpalą geriu trečią kartą (pirmą kartą gėriau vakare, nors dar negėriau limonado , tiesiog norėjau pažiūrėt ar veikia), tai kitą dieną jau jį gėriau ryte, su 2 a.š jūros druska - nieko, apart pilvo burbuliavimo g.gif Man ir tap yra didžiulės bėdos su WC, todėl tikėjaus, kad sutvarkys viską, todėl šiandien dėjau 3 šaukštelius druskos doh.gif siaubas, tokio šlykštaus dalyko nesu gėrusi, paskui dvi valandas tampiaus, galvojau greičiau ne vidurius paleis, o per burną viską išvemsiu lotuliukas.gif Be to, šį ryt, apie 5 val, pabudau dėl pilvo maudimo, kur žarnynas, toks nemalonus jausmas schmoll.gif išsigandau, nes man ta druska kažko tai neatrodo taip nekaltai, todėl šiandien norėjau jau nutraukt tą druską, bet sakiau, paskutinį kart, na ir ką, matyt 3 šaukšteliai padėjo - sysioju pro užpakalį visą dieną doh.gif visa laimė, kad niekur eit neturiu, namie galiu sėdėt, čia taip turi būt? Nes aš galvojau, atsiprašant, paleis tryda vieną kartą ir bus ramu,o čia marazmai biggrin.gif Ilgai tai tęsis? vadinas, vis dėl to reiks vargt su ta druska, nes kažkas vyksta lotuliukas.gif
kur-rita
sveikos paneles 4u.gif
ir as prie jusu prisidet noriu,nes vaizdelis veidrodyje tragiskas.....,bet niekur to sirupo negaliu aptikti doh.gif ...gal kuri zino kur JIS slapstosi?ir del druskites man neaisku kokia gert? ir ar jos negalima kokia laisvinamuju arbatike pakeisti??
mazhulinka
Truputigyva, pats baisiausias periodas man buvo antroji diena, matyt kai issivale uzsilaike maisto likuciai, tada ir prasidejo... Isgerus bet ka 2min ir lekiau i wc, aliejinga ryskiai keltona mase/ skystis. Daugiau nei viena diena taaaaip ziauriai nebuvo, matyt paskutiniai likuciai issivale. Dabar, gal nuo 3cios ar 4dienos susuka tuos vidurius net vidury dienos, bet galima kenteti, ne taip kad truks plys. Nuo vakar vakaro mano skrandis jauciasi labai labai tuscias. Siryt nesugebejau isgerti suraus vandens (velai atsikeliau, teko skubeti ruosiantis i darba), o vakar is vakaro geriau senos tableciu, jas geriau pirma karta, visada kitas naudoju. Jos man nesuveike, nenuejau i wc kol darbe neatsiduriau (9val), kas pasisalino- senos lapai, nes tos tabletes labai naturalios, todel man nepatinka.
P.S. man irgi 2a.s. neuztenka, dedu gerus tris. Isgerus visa litra man netik vemti noris, bet ir sprogti! Bandziau darytis stikline, o paskui uzgerti pora stikliniu tyro vandens, poveikio nebelieka.
mazhulinka
7oji diena
Svoris: 57,3kg(-700g)
Savijauta: turbut galvojat, kad dabar tureciau buti piktesne uz sirse- nieko panasaus, nuotaika puiki, gal svorio metimas veikia kaip afrodiziakas? biggrin.gif Siandien neiprastai daug zmoniu man sypsojosi, matyt is vidaus svyti dziaugsmas.
I wc lekiau dar tik du kartus per visa diena, dauginsiu vandens nes net sysiaus pastaruoju metu sumazejo. Skrandyje nuo vakar vakaro sachara... Jauciuosi lyg isdziuvus viduj. Siandien pagavau save beatplesinejant flapjack'a (tikrai nzn kaip lietuviskai, avizu batoneliai, baisiai saldus), save guosdama, kad jame tik 130kcal. Bet zinau, kad po pirmojo kasnio saldumas visus receptorius numarins ir toliau rysiu tik del to, kad jauciuosi lyg butu paskutinis lasas is manes issunktas.
Pilvas megsta pagurgti gana garsiai, geriu vandeni, limonada. Uoj, mielasis limonadas... Nuryjus kiekviena gurksni jauciu deginima gerkleje, pipirai... siandien jau nepadauginau, nes turbut isvis isgerciau tik stikline per diena.
Tiesa, siandien labai karstis ismuse, issirengiau ir vistiek prakaitavau, sitas gusis truko gal 20min, kiekviena karta atsistijus, bet tai manau buvo keliavimo liga, nes vos neapsivemiau kaip negera buvo, traukiniuose nebuvau apie 2men, reikia adaptuotis. Po karscio bangos persokau i nezmoniska salti, ir dabar sedziu su drabuziais uzsiklojus antklode, vistiek nesijauciu isilus.
Primerkus akis jauciuosi lyg transe.. Viskas truputi liejasi, bet tai taip pat naturalu, tad nepanikuoju. Tiesiog jauciuosi lyg kasnors klikteltu pirstais ir as uzmigciau, bet tai gali buti del to, kad jau pora diena anksti keliausi ir velai uzmigau.
Truputigyva
QUOTE(mazhulinka @ 2009 11 03, 18:13)
Truputigyva,. Nuo vakar vakaro mano skrandis jauciasi labai labai tuscias. Siryt nesugebejau isgerti suraus vandens o
P.S. man irgi 2a.s. neuztenka, dedu gerus tris. Isgerus visa litra man netik vemti noris, bet ir sprogti! .
*

Labai, labai dėkui už išsamumą, įdomu skaityti manau ne tik man, bet ir kitom mergaitėm, drąsiau pradėti 4u.gif kai perskaičiau šią dietą, tai prisipažinsiu atvirai, sukinėjau pirštą prie smilkinio, bet kai pažiūrėjau yotubėje įrašus - kitą dieną ėmiausi darbo bigsmile.gif Nežinau,manau ryt aš irgi sprogsiu su tuo sūriu vandeniu, bet kaip Tu tiek dienų su juo jau draugauji, tai man kažkaip spyris nemest jo biggrin.gif Džiugina mane Tavo svorio kritimas, kad ir nedaug sveri, bet žiū svoris krenta Tau gerai bigsmile.gif o man , nors sveriu beveik dvigubai, per pirmą dieną nukrito kažkur 400g, nors prisipažinsiu atvirai, tikėjaus kokių 1,5, nes prieš tai turėjau didelį balių, kur žiauriai prisikišau visokio šūdo blush2.gif adangi svorį metu/auginu visą gyvenimą, tai man per savaitę 10 kg prilimpa, tai ir nukrenta staigiai, jei pasilaikau, tai biški liūdna, kad dabar svoris ne džiugina, bet gal pramuš, visgi mmmm artėja g.gif Visas 10 dienų laikysies? Šaunuolė, aš tai nežinau, sakiau kokias 4-5 dienas prasivalysiu pradžiai, bet žiūrėsiu, nestatu savęs į rėmus, nes amžinai iš jų išeinu lotuliukas.gif
unte
O kur jus perkat ta klevu sirupa? 4u.gif
mazhulinka
QUOTE(Truputigyva @ 2009 11 03, 17:57)
visgi mmmm artėja g.gif
*

Zinok nepatariu laikytis nesulaukus.. As bandziau, ir nieko nesigavo, viskas baigesi apsivalgymu, del to ir treniravausi pora dienu, geriau limonado pora stikliniu, paskui pajutau, kad galiu... Labai labai sunku, turbut del to ir neatsilaikiau suvalgius sokolado.
ma najuciu nemokyti apie detoksikacija, nes ja susikau, juk nieko neturetume kito valgyti ar gerti.... Siandien prisipazinsiu, suvalgiau pora migdolu, nes skrandis mane zude, ir vel pykina, atsiprasau jei nuvyliau... bet bent nesuvalgiau viso saldytuvo turinio. supykau ant saves, isgeriau gal litra vandens, rytoj vel daugiau sversiu doh.gif bet tai tik vanduo.
Bandysiu issilaikyti iki 10tos dienos, nezinau kaip iseis vien su sulciu gerimu ta 11aja diena, o paskui sultys ir vaisiai 12aja. Man reikia kraujo tyrimus darytis, gavau siuntima siandien, bet negaliu dabar, nes kai istirs, neras jokio kraujo, limonadas venomis teka biggrin.gif
del svorio kritimo as tikrai neisivaizduoju kaip man taip staigiai! tikrai ne visiems taip, gal priklauso nuo kuno tipo, gal vienus tos rugstys veikia vienaip, kitus kitaip, tikrai nezinau. yra youtube vaikinukas, kuriam taip pat kaip ir man svoris krito, jis taip pat nepasakyciau, kad apkunus. kad po 450g per diena krenta tikrai tikiu...
Rytoj tikrai nesisversiu, nes tikrai mesiu viska pamacius didelius skaicius, nors ir zinau, kad tai tik skysciai.
Siandien tas be nustojimo lakstymas viska sukniso, zinot kaip buna, grizti namo nusikales ir alkanas kaip suo ir griebi be apgalvojimu...
varnikė
Master Cleanser, tai būdas išvalyti toksinus ir pašalinti potraukį, susijusių su narkotikais, alkoholiu, tabaku, ir nesveiko maisto valgymu, prarandamas potraukis kavai, arbatai, visiems kolos gėrimams
šaltinis
išverstas
Truputigyva
QUOTE(mazhulinka @ 2009 11 04, 00:08)
Zinok nepatariu laikytis nesulaukus.. As bandziau, ir nieko nesigavo, viskas baigesi apsivalgymu, ... Labai labai sunku, turbut del to ir neatsilaikiau suvalgius sokolado.
Siandien prisipazinsiu, suvalgiau pora migdolu, nes skrandis mane zude, ir vel pykina, atsiprasau jei nuvyliau... Siandien tas be nustojimo lakstymas viska sukniso, zinot kaip buna, grizti namo nusikales ir alkanas kaip suo ir griebi be apgalvojimu...
*

dėl tų mmm, tai man jos tokios trenktos, kad aš žinok jau pripratus, man nereguliarus labai ciklas ir tas psm prasideda prieš porą savaičių,taip kad beveik visada noriu saldaus, noriu rūgštaus ir ant viršaus silkės lotuliukas.gif todėl tokie valymai netgi padeda, iš tikro, ledai pajudėjo, šiandien trečioji diena, tai nudžiugino siaubingai, nes pirmą dieną numečiau 0.400g, o šiandien - 1.6 blink.gif Matyt gerai sakoma, kad iškrovas reikia daryt ne iš kart po apsivalgymo, o kitą dieną, man taip ir buvo, nes balių turėjau prieš tai, matyt tik db visi pasišalino negerumai. šį ryt dar kartą įsitikinau kam tas sūrus vanduo - nuo jo pusę dienos tampaus negalvodama ne vien tik apie maistą, bet ir limonadą doh.gif Valgyt nesinori, netgi prieš draugės atneštus saldainius, kepiau picą ir pyragą obuolių, tai net nesinori paragaut...
kokia čia nuodėmė, tik pagalvok, migdolai, juk ne cepelinai su spirgučiai unsure.gif Nors kai žiūrint iš detoksikacijos proceso, tai jis jau sutrukdytas, bet nemanau,kad čia problema smile.gif Iš vis, šaunuolė, tiek prasilaikius, nžn ar man pavyktų smile.gif Man kitą savaitgalį šventė, tai nelabai noriu laikytis 10 dienų, o po to iš kart į puotą eit, nes valgyt ai galiu susilaikyt, ale kokteilio - tikrai neišsisuksiu, o po tokių detoksikacijų, tai gali ir širdis sustot lotuliukas.gif tai galvoju kokias 4 - 5 dienas ant limonado , o paskui su sultim grįžiu prie normalaus maitinimo...
mazhulinka
QUOTE(Truputigyva @ 2009 11 04, 11:26)
dėl tų mmm, tai man jos tokios trenktos, kad aš žinok jau pripratus, man nereguliarus labai ciklas ir tas psm prasideda prieš porą savaičių,taip kad beveik visada noriu saldaus, noriu rūgštaus ir  ant viršaus silkės lotuliukas.gif todėl tokie valymai netgi padeda, iš tikro, ledai pajudėjo, šiandien trečioji diena, tai nudžiugino siaubingai, nes pirmą dieną numečiau 0.400g, o šiandien - 1.6 blink.gif Matyt gerai sakoma, kad iškrovas reikia daryt ne iš kart po apsivalgymo, o kitą dieną, man taip ir buvo, nes balių turėjau prieš tai, matyt tik db visi pasišalino negerumai. šį ryt dar kartą įsitikinau kam tas sūrus vanduo - nuo jo pusę dienos tampaus negalvodama ne vien tik apie maistą, bet ir limonadą doh.gif  Valgyt nesinori, netgi prieš draugės atneštus saldainius, kepiau picą ir pyragą obuolių, tai net nesinori paragaut...
kokia čia nuodėmė, tik pagalvok, migdolai, juk ne cepelinai su spirgučiai unsure.gif Nors kai žiūrint iš detoksikacijos proceso, tai jis jau sutrukdytas, bet nemanau,kad čia problema smile.gif Iš vis, šaunuolė, tiek prasilaikius, nžn ar man pavyktų smile.gif Man kitą savaitgalį šventė, tai nelabai noriu laikytis 10 dienų, o po to iš kart į puotą eit, nes valgyt ai galiu susilaikyt, ale kokteilio - tikrai neišsisuksiu, o po tokių detoksikacijų, tai gali ir širdis sustot lotuliukas.gif tai galvoju kokias 4 - 5 dienas ant limonado , o paskui su sultim grįžiu prie normalaus maitinimo...
*

Zinau... Vakar prigeriau laisvinamuju kaip kasnakt tai turbut viskas ir pasisalino siryt, zarnas dar labiau praslave tie riesutai.
Siandien surus vanduo ne velnio jokio efekto nedave, o geriau 3 dideles stiklines su 1a.s. su dideliu kaupu kiekvienoje... dar puse stiklines po ju nuplauti suruma. tik vidurius suka, kazkas burbuliuoja pilve. mane labai troskina jo isgerus, noriu vis daugiau vandens, tada jauciuosi kaip balionas ir skrandis visai nemazeja, istampytas su tais litrais...
Pabandyk pora dienu, bet geriau but jei 5ar 7nias issilaikytum, cia minimalus laikas man atrodo. Kazkaip persilauzimas apie 6ta dien pasijaucia, pradedi jausti, kad organizmas tuscias, neuzterstas maistu, todel man labai gaila, kad uzvalgiau, nors ir labai nedaug, bet jauciuosi sutersta is vidaus.
Truputigyva
QUOTE(mazhulinka @ 2009 11 04, 13:34)
[size=1][/size]
Zinau... Vakar prigeriau laisvinamuju kaip kasnakt tai turbut viskas ir pasisalino siryt, zarnas dar labiau praslave tie riesutai.
Siandien surus vanduo ne velnio jokio efekto nedave, o geriau 3 dideles stiklines su 1a.s. su dideliu kaupu kiekvienoje... dar puse stiklines po ju nuplauti suruma. tik vidurius suka, kazkas burbuliuoja pilve. mane labai troskina jo isgerus, noriu vis daugiau vandens, tada jauciuosi kaip balionas ir skrandis visai nemazeja, istampytas su tais litrais...
Pabandyk pora dienu, bet geriau but jei 5ar 7nias issilaikytum, cia minimalus laikas man atrodo. Kazkaip persilauzimas apie 6ta dien pasijaucia, pradedi jausti, kad organizmas tuscias, neuzterstas maistu, todel man labai gaila, kad uzvalgiau, nors ir labai nedaug, bet jauciuosi sutersta is vidaus.
*

na tikrai, juk riešutai turėtų prašluot visas žarnas, čia manau daugiau psichologinis barjeras, kad va, nusižengiau, blogai ir panašiai, man visada taip būna, kad jei laikausi, kažko suvalgau ne to, kad ir sveiko, kad ir nedaug, bet pasileidžiu tada visai, tipo, kad va, jau nusižengiau ir pan, būna prasta savijauta, bet manau mažiau kvaršyk galvą ir eik toliau savo keliu,manau ryt būsi stipresnė psichologiškai ir pačiai bus ramiau 4u.gif
Man sūrus vanduo ir nieko neduoda šiandien g.gif o troškina, tai siaubas, aš nežinau, tikriausiai iš viso, kokius 5 litrus išgeriu skysčių doh.gif dėl inkstų baisu, bet kai pamislinu, riebiu maistu juos dar ne taip kankinu blush2.gif Patarimas iš patirties, dirbantiem , studijuojantiem ir kontaktuojantiem su žmonėm - nepatariu pradėt lotuliukas.gif JAu tas dvokas iš burnos, net nemoku jo apsakyt, toks iš vidaus, valaus dantis n kartų dienoj, bet labai jau laikina, vakar negalėjau užmigt net nuo jo unsure.gif lotuliukas.gif ir dar, pilvo skausmai verysad.gif Šiaip tai naktim skaudėdavo, o šiandien ir rytą skaudėjo , bet dabar nebeskauda, tai nežinau, ar čia man jį skauda dėl "valymosi", ar skrandis streikuoja (turėjau bėdų su juo seniau), tai kiekvieną naktį sakau, kad sustosiu, nes baisu atnaujint senas ligas, bet kai dieną jaučiuosi gerai, gaila viską mest smile.gif žinau, kad pipirai valo toksinus, bet aš juoa pamažinau, nes nenoriu skrandžio dar labiau erzint... Pagauna jau azartas, tai norisi pažiūrėt, o kas toliau lotuliukas.gif
mazhulinka
klausyk, Truputigyva, ar citrinu sulciu nepadaugini, kad dvokas is burnos toks baisus? As isgerus taip pat nemaloniai jauciuosi, tad zinokit nerupi man ar skiriasi skrandzio sultys ar ne, kramtau guma tas pora val darbe, nes as bendrauju su klientais, turiu virs 200 kolegu, negaliu atrodytui idealiai, o prabilus dvokas visus net isverstu is koju. Jis nera toks blogas, tik ta rugstis sutraukia liezuvi. as pirmas dienas neturejau citrinu, naudojau is buteliuko, isvis griauze nerealiai.
Siandien atsidariau nauja citrinu poka, kokios karcios! blink.gif siaubas. sirupas ir pipirai kazkaip uzmuse ta kartuma..
As pamaciau viena sutapima.... isgerus suraus vandens ir vandens ant virsaus nulis reakcijos. isgeriau dabar limonado stikline mazdaug ir po poros minuciu lekiau i wc. O del valgymo ir vel prasidejo sysiojimas per uzpakali... Rytoj busiu namuose, bandysiu isgerus suru vandeni ji uzgerti limonadu.

o tu ji kaip darai? i buteli visai dienai? po stikline? ar dedi citrinos minkstima?
Truputigyva
QUOTE(mazhulinka @ 2009 11 04, 14:04)
klausyk, Truputigyva, ar citrinu sulciu nepadaugini, kad dvokas is burnos toks baisus? As pamaciau viena sutapima.... isgerus suraus vandens ir vandens ant virsaus nulis reakcijos. isgeriau dabar limonado stikline mazdaug ir po poros minuciu lekiau i wc. O
o tu ji kaip darai? i buteli visai dienai? po stikline? ar dedi citrinos minkstima?
*

Tai kad ne, viską darau kaip parašyta unsure.gif Taisausi iš karto visai dienai, 12 šaukštų citrnos ( spaudžiu vieną didelę su sulčiaspaude), 12 klevų sirupo, 1.a.š pipirų, 1.2 litro vandens.
Aš kai geriu sūrų vandenį, litrą išgeriu per 4 - 5 kartus, tai kai jį išgeriu, išgeriu dar kelias stiklines paprasto vandens, kad nuplaut tą bjaurastį, gal rimtai reikia limonadu užsigert, gal tas vanduo sutrukdo? reiks ryt pabandyt smile.gif Minkštimo citrinos nepilu, geri su juo Tu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.