Aistutia21
2008 11 23, 20:10
sveikos mamytes. nezinau kas man bet jau kuri laika, apie pora menesiu uzgula ausis, kaip kad lektuve. is pradziu maniau kad tai nuo zemo kraujo spaudimo, nes syki buvo lb zemas, bet kai nuejau pas ginekologa sake gali buti nuo mazakraujystes. tad jau nebezinau is tikro nuo zemo kraujo spaudimo (pradejau gert kava kasdiena ji pakelt ir kazkaip jau galva nebesvaigsta tad itariu jam susinormalizavus), ar nuo mazakraujystes. kai dare kraujo tyrimus nieko nesake. gal kam buvo panasiai? ir zinote nuo ko ir ka daryt kad praeitu?  aciu is anksto
Clotilde
2008 11 24, 10:34
Sveika, Na, kas sukelia tą ausų užgulimą tikrai nežinau, bet galiu primint visiems elementarų būdą kaip greit to atsikratyt. Užčiaupi sau nosį ir iš visų jėgų puti orą  Iškart atsikemša  O šiaip kažkur girdėjau, kad vaistinėje galima rasti kažkokių kamštukų nuo šito reikalo
doremifasolasi
2008 11 30, 19:36
QUOTE(Aistutia21 @ 2008 11 23, 22:10) sveikos mamytes. nezinau kas man bet jau kuri laika, apie pora menesiu uzgula ausis, kaip kad lektuve. is pradziu maniau kad tai nuo zemo kraujo spaudimo, nes syki buvo lb zemas, bet kai nuejau pas ginekologa sake gali buti nuo mazakraujystes. tad jau nebezinau is tikro nuo zemo kraujo spaudimo (pradejau gert kava kasdiena ji pakelt ir kazkaip jau galva nebesvaigsta tad itariu jam susinormalizavus), ar nuo mazakraujystes. kai dare kraujo tyrimus nieko nesake. gal kam buvo panasiai? ir zinote nuo ko ir ka daryt kad praeitu?  aciu is anksto  MAN TAI BUVO NUO KRAUJAGYSLLIŲ SPAZMO, PAGĖRIAU PLEČIANČIŲ VAISTŲ IR PRAĖJO( AIŠKU, TADA NESILAUKIAU)
geguzevasaris
2008 11 30, 21:32
QUOTE(Aistutia21 @ 2008 11 23, 22:10) gal kam buvo panasiai? ir zinote nuo ko ir ka daryt kad praeitu?  aciu is anksto   Ir buvo, ir tebėr  Nepergyvenk, taip jau yra , nieko čia baisaus.
Irina777
2008 12 25, 00:38
Uztikau sia temele ir galiu pasakyti, kad man visa nestuma karts nuo karto uzguldavo ausis. Iki siol atsimenu kaip nemalonu. Jokie putimai per nosi nepadedavo,as ir kasiausi ausis ir puciau, rezultatas buvo 0. Taip buvo iki nestumo pabaigos. Po gimdymo viskas dingo Taip ir nesuzinojau priezasties kodel taip buvo
Medulis
2009 01 11, 00:38
Man apie 5 mėn užguldavo, tai ir pūsadvau visaip, bet niekas nepadėdavo, tiesiog dabar savaime praėjo
Man dabar 4 men nestumo ir taip pat pradejo viena ausis karts nuo karto uzgulineti... kazkaip neramu pasidare, pirma nestuma taip nebuvo, bet paskaiciau kad cia man ne vienai taip tai biski nusiraminau. Reikes dar pasikonsultuoti su gydytoju..
QUOTE(Brukne @ 2010 03 18, 12:54) Man dabar 4 men nestumo ir taip pat pradejo viena ausis karts nuo karto uzgulineti... kazkaip neramu pasidare, pirma nestuma taip nebuvo, bet paskaiciau kad cia man ne vienai taip tai biski nusiraminau. Reikes dar pasikonsultuoti su gydytoju.. Man nuo nėštumo pradžios irgi užgula vieną ausį, net kalbėt sunku kažkaip balsas girdisi kaip per vamzdį ir dar dvigubas, bet vis karts nuo karto užgula Anksčiau irgi nėra taip buvę, tai įtariu nuo  čia sutrinka galvos kraujotaka  Nors turiu labai žemą kraujo spaudimą irgi, gal nuo jo čia
sandrijja1980
2010 03 27, 12:09
man sis uzimas buvo paciais pirmais nestumo menesiais,o dabar jau normalu,ir gyd sake kad tai nuo mazo kraujo spaudimo.jis pas manes labai mazas.pamokino kaip ji reguliuot,tai ir dabar jauciuosi geriau
gintare0820
2010 03 27, 18:28
man irgi uzgula ausis nuo pat pradzios nestumo, ypac rytais, arba jeigu susinervinu  spaudimas mano normalus- todel tikrai ne del mazo ar didelio. kartais tai taip stipriai uzgula, kad sakes, nei kalbet atrodo normaliai neina
Venecija...
2011 01 25, 22:30
Man nuo 32savaites ir uzgule vieną dešinę ausį. Ji visada užgulusi tik kai atsigulu ant tos ausies atkrenta trumpam. Praėjau daugybe daktarų ir niekas negali pasakyti dėl ko. Prapusti bando, bet ir tas nepadeda.  Klausos tyrimai geri, jokių uždegimų ar blogumų nerodo. Kad klausa neblogėtų darysiu vėl klausos tyrimą ar nebuvo pakitimų. Bet jau pradedu galvoti, kad čia kažkas dėl nėštumo  tad lauksiu gimdymo, o liko dar 5savaitėlės ir bus matyti. Internete žiūriu nieko apie tai nėra  O gal kuri buvo susidurusi su tokia situacija???Būtu labai gerai sužinoti
saulute85
2011 01 26, 08:42
Ir man karts nuo karto užgula 1 ausį. Klausiau ginės, tai sake gali buti del nestumo (nes nesciosioms daznai paburksta nosies-gerkles gleivine, del to gali užgulti ausis). Kraujo tyrimai neblogi, tik spaudimas žemesnis nei įpratas, tai aš per daug ir nesijaudinu. Sake jei NORIU (?) - keistas gines klausimas, ne pirma karta girdziu - galiu prašyti siuntimo pas lora.
Ruby Tuesday
2011 01 26, 09:17
As gyvenu kalnuose, tai visada vaziuojant kur zemiau uzgula ausis, bet nestumo metu tai tiesiog siaubingai, buna, kad tik kita diena pradedu normaliai girdeti
Venecija...
2011 01 28, 13:36
Manau toms kurioms nėštumo metu tik karts nuo karto užgula ausis tikrai nėra ko nerimauti  Tačiau jei užgula ausis ir neatgula visai, tikrai būtina apsilankyti pas lor, kad nebūtų ko rimčiau ir būtų galima pagydyti.
Veja Feja
2011 01 30, 22:14
Xex, tik dabar supratau kodėl man užguldavo ausis visą nėštumą (paskaičiau šią temą), pasirodo todėl, kad buvau nėščia  , o manydavau, kad jau koks neuritas metasi  jausmas būdavo ne koks,niekas užgulimo neatkimšdavo kol pats savaime nepraeidavo, bet kai pagimdžiau pagaliau baigėsi tos nesamonės
Venecija...
2011 01 31, 13:46
Šiandien buvau pas savo ginekologę, tai ji ir patvirtino kaip nėštumo požymį  Nes organizme labai daug skysčių ir išbrinksta visa nosiaryklė. Todėl nuo tų išbrinkimų ausys ir užgulę būna. Tad jei neskauda, tai visos mamytės  būkit ramios ir nepergyvenkit labai, kad savo busimiems leliukams nepakenktumėt
maža mazgė
2011 02 11, 21:04
Man pradejo uzgulineti nuo 20 savaites. Ir taip 2 men. Padejo tik horizontali padetis (paguodziau dirbancias)  Va taip ir dirbau, tai girdziu, tai glusa visai. Veliau isigijau ausu zvakiu ir pabandziau, nzn ar tai sutapimas - bet po keliu seansu dingo
Venecija...
2011 02 11, 22:33
QUOTE(maža mazgė @ 2011 02 11, 23:04) Man pradejo uzgulineti nuo 20 savaites. Ir taip 2 men. Padejo tik horizontali padetis (paguodziau dirbancias)  Va taip ir dirbau, tai girdziu, tai glusa visai. Veliau isigijau ausu zvakiu ir pabandziau, nzn ar tai sutapimas - bet po keliu seansu dingo  O kas ten per ausų žvakės???
Marmeladine
2011 03 02, 12:33
Na ir as pazersiu savo patirties apie ausu uzgulima;) Buvo taip, kad besilaukdama 28 sav. sukarsciavau, geriau daug arbatu, skysciu ir pradejo gulti ausis. Kol viena dienele atsirado vel temperatura ir ausies skausmas. Is baimes nulekiau pas LOR, tai apziurejo ir pasake kad nesciosioms gulancios ausys yra normalu, nes issiplecia ausy kraujagysles. O jei yra skausmas ir uzdegimas kuris nepraeina per dvi tris dienas, tuomet skiria antibiotiku. Na, man ju neprireike, po dienos praejo savaime. Kitas dalykas, is kraujo tyrimu nustate kad sumazejo kalio, todel padidejo mano iki siol zemas kraujo spaudimas (kalis dalyvauja kraujospudzio reguliavime) ir panasu kad tai itakojo ausu uzgulima. Taigi, bandysiu pavartoti kalio, nukris spaudimas ir tikiuosi islipsiu is to "povandeninio laivo"  gal kam nors mano diagnoze pades:)
pjurgitukas
2011 07 01, 08:09
zinokit ir man va 39 su biskiu  savaite tai ir uzgule ausi nuejau pas LOR o ji pasake pakentek po gimdymo praeis. kur as ten kentesiu kaip jauties kaip glusa. turiu toki FOREVER tepaliuka su alijosiumi paemiau uzdejau jo ant krapstuko ir atsargiai patepiau bugneli atsikeliu ryte jau neuzgulus tik biski paskaudena. kita diena vel patepiau ir viskas skausmai isnyko
|
|