Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plaukai krenta kuokštais
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
skotija
MaMytes SOS,

pastebejau, kad mano plaukai pradejo slinkti, patarkite ka daryti?? verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Nosferatu
QUOTE(skotija @ 2008 01 15, 20:13)
MaMytes SOS,

pastebejau, kad mano plaukai pradejo slinkti, patarkite ka daryti?? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

Turiu tokia pacia beda doh.gif geriu vitaminus plaukams, nagams...
itrinu i plauku saknis Vichy ampules...jau sutryniau kokia 14vnt ir nzn ka toliau daryti doh.gif slenka, gal manau laiko reikia, ar liaudiskais receptais bandyti
Naminės priemonės nuo plaukų slinkimo

* Paimti 4 valgomuosius šaukštus vaistinės gelsvės, varnalėšų šaknų bei dilgėlės žolės mišinio (lygiomis dalimis) ir užpilti 4 stiklinėmis šalto vandens. Uždengus 15 min. pavirti ant silpnos ugnies, 15 min. palaukti, perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

* 4 valgomuosius šaukštus šaltalankio uogų, susmulkintų lapų bei plonų šakelių užpilti 4 stiklinėmis šalto vandens, 15 min. pavirti, 10-15 min. palaukti, perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

* 4 valgomuosius šaukštus šalpusnio lapų ir tokį pat kiekį apynių spurgų užpilti 4 stiklinėmis šalto vandens, 15 min. pavirti ir 15 min. palaukti, kol prisitrauks. Tada perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

* 2 valgomuosius šaukštus kefyro sumaišyti su pusės citrinos sultimis, 1 valgomuoju šaukštu medaus, 1 kiaušinio tryniu ir 2 valgomaisiais šaukštais kokybiško brendžio. Gautu mišiniu įtrinti galvos odą ir palaukti 20-40 min. (kad ši kaukė nesudžiūtų, galvą reikia pridengti polietileniniu maišeliu). Po to plaukus kruopščiai išskalauti šiltu vandeniu.

* 2 valgomuosius šaukštus džiovintų dilgėlės lapų užpilti stikline verdančio vandens, indą uždengus 30 min. palaukti, perkošti ir sumaišyti su puse litro šilto vandens. Šiuo skysčiu skalauti plaukus.

* 30 g džiovintų dilgėlės bei šalpusnio lapų ir 20 g susmulkintų ajerų šaknų užpilti vienu litru verdančio vandens, 10 min. pavirti, 1 val. palaukti, kol prisitrauks; tada perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

* Paimti lygiomis dalimis česnako ir svogūno, juos sutarkuoti smulkia trintuve ir išspausti sultis. Šiomis sultimis įtrinti galvos odą, uždėti ant galvos polietileninį maišelį ir šiltai apvynioti. Palaikyti apie 1 val. Jeigu pradėtų deginti, maišelį reikia nuimti! Po procedūros galvą būtina gerai išplauti, užbaigiant plauti šaltu vandeniu. Šią procedūrą galima atlikti ne dažniau kaip vieną kartą per savaitę.

* Paimti lygiomis dalimis ąžuolo žievės ir svogūno lukštų, užpilti verdančiu vandeniu ir vieną valandą pavirinus ant mažos ugnies perkošti. Karštu antpilu įtrinti galvos odą, galvą pridengti polietileniniu maišeliu ir palaukti 1-2 val. Po to plaukus išskalauti švariu vandeniu.

* 4 valgomieji šaukštai jaunų beržų lapų užpilami 4 stiklinėmis šalto vandens, ir indas uždengiamas. 15 min. pavirinama ant silpnos ugnies, 15 min. palaukiama, kol prisitrauks, tada perkošiama ir gautu nuoviru įtrinama galvos oda.

* Galvą prieš miegą ištepti svogūno sultimis ir aprišti polietileno plėvele arba tankios medžiagos skarele; ryte būtina gerai išplauti galvą (nors tai labai veiksminga priemonė, reikia žinoti, kad svogūno kvapas plaukuose gali laikytis dar keletą dienų).

* Sumaišyti 10 g geros kokybės brendžio, 40 g nukoštų svogūno sulčių ir 50 g varnalėšos šaknų nuoviro. Paruošta mase įtrinti galvos odą ir šiltai aprišti, po 2 val. plaukus galima išplauti. Procedūrą kartoti keletą kartų iš eilės.

* 20 g varnalėšos šaknų ir 10 g medetkos žiedų užpilti 1 litru verdančio vandens ir pakaitinti ant silpnos ugnies. Šiuo nuoviru plauti galvą bent du kartus per savaitę.

* Susmulkinti 100 g nasturtų lapų, žiedų bei šviežių sėklų ir sumaišyti su 100 g šviežių dilgėlių lapų. Viską užpilti puse litro medicininio spirito ir po 15 dienų nukošti. Šepetėliu įtrinti gautą losjoną į galvos odą (tai daryti rekomenduojama prieš naktį).

* 4 valgomuosius šaukštus geros kokybės brendžio išplakti su vieno kiaušinio tryniu. Kai masė bus vientisa, įtrinti ją į plaukus, galvą šiltai apvynioti ir taip laikyti 20-25 min. Po to išplauti šiltu vandeniu.

* Po tris valgomuosius šaukštus susmulkintų varnalėšos ir ajero šaknų užpilti vienu litru verdančio vandens ir pavirti ant lėtos ugnies 15-20 min. Atvėsinti ir perkošti. Nuoviru įtrinti galvos odą 2-3 kartus per savaitę.

* Tris valgomuosius šaukštus ajerų šaknų užpilti puse litro vandens ir pavirti 15 min. Šiuo nuoviru skalauti galvą.

* Nedidelę svogūno galvutę sutarkuoti ir įvynioti į keletą kartų sulenktą marlę. Tuo tamponu ilgokai trinti galvos odą; po kelių valandų plaukus reikia išplauti.

Papildyta:
Dar si ta radau.

Išsirinkite savąjį plaukų priežiūros receptą

* Sumaišykite vieną kiaušinio trynį su valgomuoju šaukštu ricinos aliejaus, užtepkite ant plaukų ir apvyniokite rankšluosčiu, kad sušiltų. Po 3 valandų išplaukite neutraliu muilu arba šampūnu.

* Sumaišykite 20 gramų ricinos aliejaus su 10 gramų šampūno ir užtepkite ant plaukų. 2-3 minutes pašukuokite, kad mišinys pasiskirstytų tolygiai, apvyniokite galvą polietileno plėvele ir rankšluosčiu, kad sušiltų. Po pusantros valandos išplaukite plaukus tekančiu vandeniu ir perskalaukite vandeniu su actu (2-3 valgomieji šaukštai acto litrui vandens), kad jie blizgėtų.

* Jeigu jūsų plaukai lūžinėja ar plinkate, prieš miegą galvą ištepkite sutarkuoto svogūno košele, apsiriškite polietileno plėvele ir skarele. Nors ryte ir gerai išsiplausite galvą, svogūno kvapas laikysis dar pora dienų, todėl iš anksto atšaukite visus susitikimus.
* Kad plaukai sutvirtėtų, plaukite juos išrūgomis, šviežiu alumi arba svogūnų lukštų ar dilgėlių nuoviru.

* Sumaišykite 10 gramų konjako, 40 gramų nukoštų svogūno sulčių ir 50 gramų varnalėšos šaknų nuoviro (1:10). Paruoštą masę įtrinkite į galvos odą, apriškite rankšluosčiu. Po dviejų valandų išplaukite. Procedūrą pakartokite keletą kartų iš eilės.

* Nedidelę svogūno galvutę sutarkuokite, o košelę įvyniokite į keletą kartų sulenktą marlę. Šiuo ryšulėliu trinkite galvos odą. Po kelių valandų išplaukite. Po kelių procedūrų išnyks pleiskanos, niežėjimas, plaukai sutvirtės ir atsinaujins jų spalva. Plaukai bus elastingi ir minkšti.

* Jeigu labai slenka plaukai, pasidarykite nasturtų ir dilgėlių losjono. Susmulkinkite 100 gramų nasturtų lapų, žiedų, šviežių sėklų ir sumaišykite su 100 gramų šviežių dilgėlių lapų. Mišinį užpilkite 500 mililitrų medicininio spirito ir po 15 dienų nukoškite. Šepetėliu įtrinkite losjoną į galvos odą prieš naktį.

* Jeigu slenka plaukai ar sergate galvos odos ligomis, 2 kartus per savaitę plaukite galvą varnalėšos šaknų ir medetkos žiedų nuoviru (20 gramų varnalėšų ir 10 gramų medetkų litrui vandens); galite pridėti 15 gramų apynių spurgų.

* 4 valgomuosius romo arba konjako šaukštus išplakite su vienu kiaušiniu. Kai masė bus vientisa, įtrinkite ją į plaukus, apsukite šiltu rankšluosčiu ir palaikykite 20-25 minutes. Po to išplaukite šiltu vandeniu.

* Nuo plaukų slinkimo galite apsisaugoti perskalaudami po plovimo juos ajerų nuoviru. 3 valgomuosius šaukštus susmulkintų ajerų šakniastiebių 15 minučių pavirkite pusėje litro acto.

* Sumaišykite kadagio ir beržo lapus lygiomis dalimis ir susmulkinkite. Saują mišinio 5 minutes virkite 3 litruose vandens. Indą apvyniokite šiltu rankšluosčiu ir leiskite nusistovėti. Po valandos nuoviru galite plauti plaukus ir juos skalauti. Šis nuoviras stiprina plaukus.

* 6 valgomuosius šaukštus varnalėšos ir ajero šaknų (lygiomis dalimis) užpilkite litru vandens ir pavirkite 15-20 minučių. Atvėsusiu nuoviru įtrinkite galvos odą 2-3 kartus per savaitę - tokios procedūros sustiprins jūsų plaukus.

* Jeigu norite atsiauginti plaukus, jums reikės varnalėšos sulčių arba jos šaknų tepalo. 20 gramų varnalėšos šaknų užplikykite stikline vandens ir 20 minučių leiskite nusistovėti; po to virkite, kol liks pusė buvusio skysčio kiekio. Ištirpinkite gabalėlį kiaulės vidaus taukų ir lygiomis dalimis sumaišykite su paruoštu nuoviru. Sandariai uždenkite ir keletą valandų palaikykite. Kai masė atauš ir sutirštės, paviršiuje likusį vandenį nupilkite. Šiuo tepalu tepkite galvos odą.

Papildyta:
Ir dar truputi.

Jei plaukai prarado blizgesį

Šalčiai, darganos, temperatūrų kaita žiemą vargina ir alina plaukus, todėl jie gali susilpnėti, nublankti, pradėti slinkti.

Kad taip neatsitiktų, šiuo metų laiku reikia ypač jais rūpintis.

Neužtenka plaukus vien išplauti ir sušukuoti - būtina juos ir pamaitinti. Priklausomai nuo plaukų tipo, reikia pasirinkti kaukes.

Riebiems plaukams tinka tokia kaukė: sumaišoma po 1 arbatinį šaukštelį alavijo bei greipfruto sulčių, 1 valgomasis šaukštas medaus, sutrinta česnako skiltelė ir kiaušinio trynys. Gauta košele įtrinamos išplautų plaukų šaknys, galva pridengiama polietilenu ir apmuturiuojama storu rankšluosčiu. Po pusvalandžio plaukai išplaunami šiltu vandeniu.

Sausiems plaukams rekomenduojama kitokia kaukė: 1 valgomasis šaukštas varnalėšų aliejaus sumaišomas su 5 šaukštais natūralaus nesaldaus jogurto ir žaliu kiaušiniu. Gauta mase įtrinama galvos oda, pridengiama polietilenu ir rankšluosčiu, o po 20-30 minučių kaukė nuplaunama šiltu vandeniu.

Galvos odą reikia masažuoti, ypač naudojant plaukus stiprinančias priemones. 6 šaukštai vandens vonelėje pašildyto varnalėšų aliejaus sumaišomi su 4 šaukštais apelsinų sulčių. Gautu mišiniu įtrinama galvos oda, aptepami plaukai. Masažuojama apvaliais judesiais. Baigus masažuoti, plaukai išplaunami su šampūnu.

Bent kartą per savaitę naudinga plaukus išskalauti alaus ir vaistingųjų augalų antpilo mišiniu. Nuo jo plaukai suminkštėja ir gražiau žvilga. 50 g medetkų žiedų, beržų lapų, varnalėšų šaknų ir apynių spurgų mišinio užpilama stikline karšto šviesaus alaus, palaukiama, kol atvėsta, perkošiama. Pašildžius išskalaujami išplauti plaukai.

Stiprinamaisiais augalų antpilais naudinga plaukus skalauti po kiekvieno plovimo.

Jeigu plaukai linkę greitai riebaluotis, reikia naudoti gysločio, šalavijo bei dilgėlės lapų ir raudonėlio žolės lygių dalių antpilo mišinį. 5 šaukštai mišinio termose užpilami 1 l verdančio vandens, 1-1,5 valandos palaukiama, perkošiama, atskiedžiama šiltu vandeniu. Antpilu išskalaujami išplauti plaukai.

Jei plaukai sausi, reikia naudoti ąžuolo žievės, svogūnų lukštų ir mėtos lapų antpilą. 200 g žaliavos užpilama 1 l verdančio vandens, truputį pavirinama, atvėsinama, perkošiama, atskiedžiama šiltu vandeniu, ir išskalaujami švarūs plaukai.
Nosferatu
QUOTE(skotija @ 2008 01 15, 20:19)
Zinai turejau tokia pacia problemele po pirmojo gimdymo, tai kai rytais atsikeldavau nuslinkusiu plauku ant pagalves budavo, net verkti norejosi. Ir dabar vel tas pats doh.gif  doh.gif  doh.gif . Gal yra specialus vitaminai, nuo plauku slinkimo?
*

virsuje pasiskaityk ax.gif
Vichy ampules nuo plauku slinkimo man labai padedavo ir vitaminus geriau, si karta nelabai padeda. Manau per greitai noriu rezultatu.Bet jau 2 men. kovoju su plauku slinkimu doh.gif
EVO
Man padejo maisto papildas plauku slinkimui mazinti NUTRICAP, pirkau vitaminu pasaulyje
_soul_sister_
man taip pat labai slenka plaukai,naudojau vitaminus PERFECIL ir nieko,naudojau ir ampuoles irgi nieko verysad.gif
mikki
as sugeriau pakuote(2 men) fitoval kapsuliu ir viskas susitvarke thumbup.gif
zaka
Man irgi praėjus 3 mėn. po gimdymo pradėjo siaubingai slinkti plaukai unsure.gif Nusipirkau PANTOGAR vitaminus. Pagerėjimą pajutau gal po mėnesio, dabar slenka kiek įprastai slinkdavo ax.gif
arkadija
Kazkada skaiciau, kad gerus rezultatus duoda dilgeliu nuoviro itrinimas i galvos oda KIEKVIENA diena. Minimaliai 2 menesius. kas isbande, sake, kad tikrai padeda, net "eziuka" galima pirstais apciuopti, t.y. nauji plaukai sparciai augti pradeda.
Pati gal tik savaite taip dariau, kantrybes pritruko ax.gif
Nosferatu
Man labai padejo Kerastaze Aktivater, skatina augima ir stabdo slinkima Kaina apie 80Lt.
morozko
Man irgi pradėjo stipriai slinkti, tai nusipirkau Eurovaistinėj Plantur36 šampūną. Tikiuosi, kad padės. g.gif
ingrica
QUOTE(morozko @ 2008 10 04, 12:23)
Man irgi pradėjo stipriai slinkti, tai nusipirkau Eurovaistinėj Plantur36 šampūną. Tikiuosi, kad padės. g.gif
*

na o as vaistineje pirkau BIO+ sampunas nuo plauku slinkimo
brashke77
bet Plantur36 skirtas butent nuo plauku slinkimo, kuris atsiranda po gimdymo. butinai parasykite, ar sulauket rezultatu!
IngridaHA
laba diena,

Man labai padejo kalcis.Isgerdavau po viena tablete butinai pries miegeli ir nustojo smukti.Ir taip ne kazin kiek tu plauku turiu,jei buciau negerus,tai tikriausia plika dabar buciau wub.gif
sekmes.
Raske80
O man FITOVAL maisto papildas labai padejo thumbup.gif
Floralys
Senoji tema
*Laukinukė*
Pradėjo slinkti kai vaikui suėjo 3 mėn., o baigėsi kai leliui suėjo beveik 6 mėn.
Ruggiagele
pradejo slinkt kai vaikui buvo 3 menesisi ir vis dar slenka cray.gif net vyras sako, kad seriuosi labiau uz musu avigani doh.gif ir garbanotis nustojo. pries nestuma buvau garbane, o dabar vos banguoti plaukai ir tokia vargana uodegyte likusi blink.gif
jeigu dar meneisuka taip, tai pas kirpeja eisiu kirptis
Armando mamyte
slinko ir man siaubinagai, bet dabar tai jau atsigavo viskas tvarkoj...naudojau kapsules vichy thumbup.gif tikrai sustabde slinkima, aisku ne po 1-2 kapsuliu, naudodavau kaskart plaunant galva ( 3 kart savaitej) apie menesi laiko ir tikrai rezultatas matyt
Verdaina
Man padėjo tik Pantogar.
Madilana
QUOTE(Verdaina @ 2008 12 14, 23:11)
Man padėjo tik Pantogar.
*

Verdaina, o po kiek menesiu Pantogar vartojimo nustojo slinkti?
Aušrinė
Mamytės, be panikos wink.gif Man plaukai nustojo slinkt kai mano lelei buvo kokie 7-8 mėn. Man ir kuokštais slinko. Dabar pilna galva trumpų plaukų, priekyje ežys toks juokingas auga, jau per trečdalį kaktos per kelis mėnesius smile.gif Žodžiu, tai tik laiko klausimas wink.gif Mylėkit save, gražiai apsikirpkit, susišukuokit, gražiai atrodykit ir viskas bus ok wink.gif Man žymiai baisiau jauna mamytė su riebaluotais nesutvarkytais plaukais (tipo esu mama ir laiko neturiu).
Madilana
O as negimdzius ir vaikiuko dar neplanuoju.. Na bet kuokstais eina, baisu ir sukuot ir plaut, perukus is surinktu plauku jau galima gamint , o nauji plaukai ir neatauga doh.gif Gal penktadalis plauku liko, kokius anksciau turejau, dabar ziauriai ploni cry.gif
Nuo stresu negali but, nes gyvenu ramiai. Grieztu dietu dabar nesilaikau, valgau viska ir po nemazai.. Tai ir nesugalvoju nuo ko cia taip.. Tikejaus, gal kokie geri vitaminai plaukams si reikala sutvarkytu.
Pas dermatologa buvau del sios bedos, tai taip ir nepasake, kokia priezastis.. Sako, gal keiciantis sezonui ir tu kaili keiti doh.gif Bet kad naujas kailis po apacia tai nedygsta.. O daktaro israsytas tepalas ne kiek nepadejo schmoll.gif

Verdaina, tu po gimdymo Pantogar vartojai? Ar kitu laiku?
klumpele
3*tfu kol kas neslenka, nors jau laukiu kada ir man cia kuokstai slinks g.gif
Geriu viena diena pregnacare vitaminus, kt diena zuvies taukus, o dar kt diena Mg+Ca+Zn vitaminus, gal tai padeda? Dar naudoju kosmetini zibala, sampunu stengiuosi nenaudoti, o plaunu galva juodos duonos ir kiausinio trynio kode, plauku nedazau.
Tikiuosi si karta issisukti, nes po pirmo nestumo irgi ziauriai slinko (bet tada neskyriau tiek demesio savo kudloms blush2.gif )
Uksnė
Man visai nesenai pradejo slinkt, bet tikrai ne kuokstais. Tai pradziai nusipirkau samounu - Vichy ir Lakme nuo slinkimo. Tikiuosi tik tiek ir uzteks rolleyes.gif
Alanija11
Aš siūlyčiau išbandyti priemonę ,,MYRT" (dabar ji vadinasi ,,MACKA" is ,,mirra liuks" firmos. Man ji tikrai padėjo.
http://www.mirra.lt/Default.aspx?Element=I...on=ViewArticles
Putlutė
plaukai po gimdymo slenka ir slinks nieko cia nepakeisi doh.gif reikia giliai ikvepti,susitaikyti su tuo ir stengti juos kuo labiau saugoti,puoseleti,o slinkimas praeina per 6men,tik vienoms isslenka daugiau plauku,kitoms maziau.
P.S.gera ir nebrangi priemone yra "REVIVOR" zydras indelis.
_Nora_
man irgi, kaip daugeliui mamyciu, slinkdao plaukai,ir tsip slinkdavo, kad baisu pasidarydavo doh.gif
bet po to aisku ir ataugo, vienu metu net galvos oda skaudedavo nuo dygstanciu plaukeliu tongue.gif
as pirkau kirpykloj Wella seruma, kuris pristabdo slkinkima ir stiprina naujus plaukelius, be to dariau kaukes, stiprinancius plaukus, kad tie nauji augtu stiprus. kauke gaminau pati (pora saukteliu saltalankiu aliejaus, ar ricinu aliejaus, ar linu semenu aliejaus, kiausio trynis, saukstelis medaus, sauksats brendzio ar ko nors panasaus ir saukstelis citrinos sulciu), kauke laikiau mazdaug 1.5 val smile.gif
J@lanta
praėjus po gimdymo 3 mėn pradėjo ir man slinkti plaukai doh.gif - o maniau kad kaip nors pavyks to išventi lotuliukas.gif ........ profilaktiškai po gimdymo tepiau plaukų šaknis varnalešų aliejumi ir laikydavau valandėlė taip prieš plovimą ( kadaise man tai labai padėjo ), nuo 2 mėn tepiau šaknis po plovimo spec serumu nuo slinkimo ir aišku plaukus plaunu spec šampūnu nuo slinkimo, tačiau per mėnesį netekau gal trečdalio plaukų.... dabar jau truputį apmažėjo slinkimas
Papildyta:
QUOTE(Verdaina @ 2008 12 14, 21:11)
Man padėjo tik Pantogar.
*

o žindančioms galima juos gerti g.gif ? nes kaip neštumo metu, taip ir dabar geriu "pregnacare" vitaminus bei kasdien po šaukštelį kviečių gemalų ( daug B grupės vitaminų - gerai plaukams, odai, nagams )

QUOTE(Uksnė @ 2008 12 17, 15:35)
Man visai nesenai pradejo slinkt, bet tikrai ne kuokstais. Tai pradziai nusipirkau samounu - Vichy ir Lakme nuo slinkimo. Tikiuosi tik tiek ir uzteks rolleyes.gif
*

aš taip pat naudoju lakme šampūną nuo slinkimo ax.gif ar pastebėjai kokį teigiamą rezultatą jau ?
mikki
QUOTE(kur-rita @ 2008 12 25, 23:35)
sveikos,su Sv kaledom 4u.gif  pas mane irgi nesenei pradejo slinkti kuokstais doh.gif  net neisivaizduoju ka daryti blink.gif tokiais tempais tikrai neuzilgo plika liksiu verysad.gif
*

nebijok neliksi plika.Tai naturali hormonu pasikeitimo reakcija.Nestumo metu plaukai visiskai neslenka,o po gimdymo varo juodai.Man ilgai slinko,paskui ataugo.Jei matysi kad neataugineja,ar slenka ilgai siulyciau pasiziureti hemoglobino kieki.Gali po gimdymo buti krites blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(alize @ 2008 12 28, 19:11)
pas mane ir taip plaukai ne per storiausi, tai jei dar prades slinkt, tai isvis nieko neliks  doh.gif jau dabar pradejau trinti saknis selective professional losjonu, nors dar neslenka...
*

nemanau kad to isvengsi-nesusiduriau nei su viena kuriai daugiau ar maziau neislinko plaukai.Aisku profilaktika gerai,gal slinkimas mazesnis bus mirksiukas.gif

Man kaip prdejo slinkti sugeriau serija Fitoval vitaminu cool.gif
Mamyte :)
o man kuokstais krito ir nestumo metu ir dabar po gimdymo jau 4 su trupuciu menesiu vis dar kuokstais krenta ir plaukai labai suplonejo, gavau nusikirpti klaukus trumpai unsure.gif
dabar geriu pantogar vitaminus, naudoju vichy sampuna su amineksiliu ir vichy ampoles su amineksiliu, atsirado bent jau atauginejanciu plauku smile.gif
pukuotukas
as jau buvau minejus kad naudosiu smapuna ir krema plauku saknim divine thumbup.gif firmos rezultatas super plauku budavo visur ir labai daug siuo metu visi iskrite plaukiukai per sprindi atauge zvilgantys ir sveiki 4u.gif jokiu plauku sukuose gal koks 2-3 kardinalus pokytis o plaukai pas mane ilgi beveik iki juosmens aciu dievam nenusikirpau ,o jau zadejau baimindamasi nuplikimo lotuliukas.gif
kinyte
su sia problema kovoju ir as, jau baime ima, nes gyvenime tokios problemos neturejau, sepetys pilnas plauku, po sukavimosi, isplovus galva dusas vel pilnas mano plauku, kur tik sukuosi visur mano krentatntys plaukai scare.gif is pradziu galvojau, kad nup plauku dazu cia man viskas, bet paskui prisiminiau, kad po gimdymo taip buna, mano kleckui 3men ir prasidejo mano problemos su plaukais, vakar nulekiau i vaistine ir nusipirkau sampuna "pregaine" ir vitaminus "healthlife Hair&Nail Care", nzn gal pades, jei ne tada bandysiu priemones, kurias jus siulot ir sakot kad jos veiksmingos. baisu juk likti be plauku... unsure.gif
Silvia26
Mano leliui 5 menesiai ir kazkur nuo 4 pradejo laaabai stipriai kristi plaukai, gasdino kaip ir jus visas. Tai netekus kantrybes ir issigandus, nusipirkau Eurovaistinej LAKME sampuna slenkantiems plaukams (kaina ~ 34 Lt, per akcija mokejau ~ 17).
Tai rodos tikrai padeda - jau antra savaite kaip pastebiu labai teigiama poveiki. Tikiuosi sustabdys ir daugiau jie nebeslinks.
Tad pabandykit -
egle2003
Na man irgi slenka kuokstais nuo tada kai vaikuciui suejo 4men. Ispradziu nieko nedariau , bet jau praejo menuo ir plauku perpus pamazejo blink.gif nusipirkau VICHY ampules , tikiuosi pades , ai dar FITOVAL kapsules geriu.
estetė
Man irgi slenka praejus 3.5 men.po gimdymo,as trinu kirpejos duotu losjonu ir papildomai dilgeliu nuoviru,pas mane jau sumazejo trigubai per savaite verysad.gif
Zuoga
QUOTE(naitas @ 2008 10 04, 23:20)
Nepirksiu nei kokių ten "stebukllingų" vitaminų ar šampūnų. Maitinu leliuką - tai vitaminai tik vaikui gali pakenkti.
Suėjo lygiai trys mėnesiai ir su ta pačia minute prasidėjo baisus slinkimas. Tai aišku, kad čia natūralus procesas - per nėštumą tai visai neslinko plaukai. O dabar turės iškristi visi tie plaukai, kurie neiškrito per 8 - 9 mėnesius.
Po pirmo ir antro gimdymo buvo tas pats. Tiesiog "ežiukus" kirpėja rasdavo. Bet ji mane ir paguodė, kad viskas čia gerai. Taip sutvarkius gamta.
*

Ir man tas pats buvo, baisu doh.gif fitoval vitaminu maitinanciai negalima, ta tiksliai zinau smile.gif tik sunaudojau viena fitoval sampuna, o plaukai slinko toliau doh.gif baisus ezys buvo, na bet svarbiausia, kad ataugineja. Man taip atrodo, kad jei ir gydisi vistiek iskris tie plaukai, kurie turi iskristi g.gif

QUOTE(Engel @ 2008 10 05, 20:21)
smile.gif sveikos mamytes norejau paklausti neuzilgo gimdysiu zynau kad prades slinkti plaukai tai is anksto nusipirkau vitaminus perfektil nagams ir plaukams tik vat esu airijoj ir ant pakuotes issiversti negaliu tai noriu suzynoti nuo kada man galima juos pradeti gerti ar jau dabar ar apskritai tik tada kai nustosiu vaikuti maitinti.kas tiksliai zynote ir gerete butu malonu jai parasytumete 4u.gif
*

yra tokiu draugiu, kurioms kaip tik po gimdymo sustiprejo plaukai, o dantys genda. Tai va, o tuu jau taip nusiteikiai, kad tau slinks, o gal viskas bus thumbup.gif
rinna
Turbut baisiau nėra kaip plaukų slinkimas. Ko tik neišbandžiau ir visokias ampoles ir pantogar vitaminus 3 mėn vartojau. Ir nieko verysad.gif Dabar eisiu skydliaukę tirtis. daug kam po gimdymų pakinta hormonų pusiausvyra. ir atsiranda tokios problemos kaip plaukų slinkimas, nuovargis, nuotaikų kaita, mieguistumas. Kam po gimdymo maždaug po 3 mėn. nesilauja plaukų slinkimas, gali būt rimta priežastis. verysad.gif
*Westa*
Plaukai gali slinkti dėl B grupės vitaminų trūkumo, o jo trūksta dažniausiai dėl nevisaverčio maisto, pvz: laikantys dietų, lėtinio nuovargio ar įtampos, neštumo, žindymo, nes vaikelis pasiima iš mamos organizmo visko, ko jam trūksta. Aš pati vartojau vitaminus "Dermabion", bet dabar panašių vitaminų pasirinkimas tikrai platus. rolleyes.gif
Dar aš tiesiog po plaukų plovimo švelniai įtrindavau galvą su paprastąją druską , palaikidavau porą min ir nuskalaudavau šiltu vandeniu. Šis receptas iš bobučių laiku, jį man pasakė viena močiūtė, bet efektas buvo. Vitaminus vėliau pradėjau gerti blush2.gif

Draugė darė plaukų kaukė su tarkuotais svogūnais, sakė kad labai padėjo. ax.gif

Zuoga
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 02 03, 13:31)
[size=1][/size]

Nieko, išskyrus vitaminus žindančioms... Nes kai man taip pasakė dėl tu plaukų, tai nemačiau reikalo mėtyti pinigus... Tiesiog išlaukiau ir tiek, na dar patrumpinau plaukus kaip reikiant - ne taip jautėsi tas slinkimas...
*

O as sampuna FITOVAL viena buteliuka sunaudojau ir daugiau nieko, vistiek galvojau, kad kurie plaukai turi iskristi vistiek iskris unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(dajna @ 2009 02 03, 14:42)
tai aisku biggrin.gif ir taip toriu varksus kelis plaukelis plonycius uz siula ploniau smile.gif o dar jai tas jozikas augt9i prades pradzioi mirsiu is juoko o paskui i depresija pulsiu wink.gif
*

ir man buvo baisu, kai taip smarkiai pradejo slinkti plaukai, mano plaukai irgi labai ploni, o dar tas slinkimas doh.gif bet eziukas mane nuramino. Man dar plauku pakirpimas padejo.

QUOTE(vitulyte @ 2009 02 03, 17:00)
man irgi pradėjo slinkti plaukai, ryte ant pagalvės jų pilna  doh.gif  bet irgi laukiu kol praeis, jokių vitaminų negeriu, nes sako, kad po gimdymo tai natūralu.
*

Gaila verysad.gif bet tai tiesa.
murce
Na man po gimdymo praėjo beveik du mėn ir jau namie matau plaukų besimėtančių......... nesinori kad slinktų,bet jei jau nieko nepadarysi-teks tik vis pakirpti...tik gaila-kad bus nelygūs visi-kaip tik atsiauginėjau visus vienodo ilgio-kaip visada norėjau....teks atidėl vėlesniam laikui smile.gif
Busmyte
Man taip pat ta pati problemele, na nepaslaptis, mano plaukai ir taip pati jautriausia kuno vieta, tai po gimdymo visai jie krenta kaip pasele. Na bet man mano vestuviu fotografe patare viena buda, kaip juos sustabdyti nuo sito baisaus slinkimo. Zodziu reikia nusipirkti juodaji ridika, ji sutarkuoti ir isspausti sultis, tas sultis itrinti i saknis, uzsivinioti ant galvos maiseli, ranksluosti ant virsaus ir pabuti sitaip kokia valandele, bus nezmoniskas galvos griauzimas, o po to viskas atslugs, tai po valandeles viska nuplauti tik su vandeneliu, na ir pamirsau parasyti, kad kauke sita daryti ant jau isplautos galvytes. na, galiu pasakyti, kad man 4 metus slenka plaukai, nei viena priemone nuo slinkimo to nesustabde, patikekit daug ir labai daug pinigeliu esu jau sukisusi tiems savo plakuciams isgelbeti, bet nieka visai niekas nepadejo, o sitas budas turiu pasakyti yra efektings, nes kur buvo isplike plaukuciai po truputi ataugineja.Pabandykit mielosios mamytes gal ir jums pades. na kvapas zinoma ne pats skaniausias, ir po visko dar galvyte 2 dienas kvepia ridikeliais, bet vis kaip sakant budas sioks toks is bedos islipti. Bandykit ir sekmes bei kantrybes jums.
Kivilė
Raiks pabandyt, Busmyte, tavo receptą. Nes per metus jau antrą kartą pradėjo slinkti plaukai. Tik aš labiau įsitikinus, kad gali būti kalti pakitę hormonai.
*Liepa18*
Aš tai manau, kad neverta leisti pinigų vėjais, jau geriau savo pupulius palepinkite kuom nors... rolleyes.gif Juk čia naturalu, kad daugumai moterų po gimdymo turi išslinkti nemažai plaukų, tai naturalus organizmo procesas...

O čia truputėlį info victory.gif

Nesuskaičiuojama armija
Suaugusio žmogaus galvos plaukuotoje dalyje yra apie 100 000 – 120 000 plaukų folikulų. Kiekvienam folikului būdinga aktyvaus augimo ir ramybės fazių kaita. Per tokį natūralų ciklą plaukas tame pačiame folikule iškrenta ir vėl atauga.
Skiriamos 3 plauko gyvenimo fazės:
1. Anageno (arba aktyvaus augimo). Ji gana ilga – trunka 2-6 metus. Šioje fazėje yra apie 80-90 procentų žmogaus plaukų.
2. Katageno (tarpinė fazė). Tai plauko involiucijos fazė, trunkanti 2-3 savaites. Katageno fazėje yra apie 2-3 proc. plaukų.
3. Telogeno (arba ramybės). Šioje fazėje yra apie 10-15 procentų plaukų, o ji trunka 3-4 mėnesius. Po to plaukas iškrenta, nes yra išstumiamas naujai augančio plauko. Jei per dieną šukose ar šepetyje lieka nuo 50 iki 100 plaukų, tai normalu.

Plaukai nėštumo metu
Antruoju ir trečiuoju nėštumo trimestru moters organizmas išskiria daug estrogenų. Šie hormonai skatina pirmąją plauko gyvenimo fazę (ją prailgina), todėl moterys džiaugiasi, kad plaukų tarsi pagausėja, jie tampa stipresni, sustorėja.

Kai vaikučiui keli mėnesiai
Po gimdymo iš prailgėjusios anageno fazės plaukai greit pereina į katageno fazę ir kartu į telogeno. Trečioji fazė – telogeno - trunka apie 3 mėnesius, todėl intensyviai plaukai slinkti pradeda praėjus 6-16 savaičių po gimdymo. Tada kasdien netenkama žymiai daugiau plaukų. Išsigandusios mamos skundžiasi, kad joms plaukai slenka kuokštais, ypač jei plaukai tamsūs ir ilgi (taip tiesiog labiau pastebimas jų slinkimas, nors nereiškia, kad tamsiaplaukių ar ilgaplaukių plaukai neatsparesni).
Dėl hormoninių pokyčių trečiojoje – telogeno – fazėje būna nebe 10, o žymiai daugiau procentų plaukų. Plaukų slinkimas po gimdymo paprastai trunka apie 3-4 mėnesius. Tai natūralus procesas, todėl moterys tikrai turėtų nusiraminti! Po pusės metų 95 procentai iškritusių plaukų ataugs.
Jeigu plaukai gausiai slenka 6–8 mėnesius, tuomet jau reikėtų susirūpinti - kreiptis į gydytoją.
DNG
300 ml šampūno+30lašelių arbatmedžio aliejaus smile.gif
Sandulia83
sveikos smile.gif norejau paklausti ar galima maitinanciai mamai gert vitaminus A+E nes sako geriausia priemone nuo plauku slinkimo smile.gif
elenuxus
Kazkada skundziausi sioj temoj del plauku slinkimo.Na, praejus metam po gimdymo plaukai nustojo slinke ir dabar jau graziai atauga, jau net "grifka"turiu is trumpu plaukuciu blush2.gif Ka bandziau iki tol nuo plauku slinkimo nepadejo.Ir gydytoja sake, kad cia yra naturalu, praeis kazkiek laiko ir viskas atsistatys ax.gif
*Liepa18*
QUOTE(Sandulia83 @ 2009 03 21, 13:15)
sveikos smile.gif  norejau paklausti ar galima maitinanciai mamai gert vitaminus A+E nes sako geriausia priemone nuo plauku slinkimo smile.gif
*

Nėštumas ir laktacija
Nėščioms moterims ir maitinančioms motinoms nerekomenduojama vartoti didelių šių vitaminų dozių.

http://www.100metu.lt/212/3779/vitaminai_a__z/vitamin_ae

Kas turi išslinkti, tas ir išslinks, ką bevartotumėte, čia tik saviapgaulė... 4u.gif
Giorgita
gėriau tuos pačius vitaminus maitinančioms ir po gimdymo,tai kažkaip problemų su plaukų slinkimu nebuvo. Kirpėja net nusistebėjo,kad tokie tvirti plaukai po gimdymo
Jurqita
As irgi turiu ta pacia problemyte kaip plauku slinkimas g.gif Mano mazajai jau 7,5 menesiuko, plaukuciai pradejo kristi sulaukus 4 men. Ir vis dar tebeslenka. doh.gif Nors visi aplinkui bubina (pradedant kirpeja ir baigiant ginekologe), kad tai naturalus ir normalus procesas, o bet taciau labai nemalonu matyti kaip kiekviena diena tu plaukuciu lieka vis maziau verysad.gif Ir nors kazkas cia minejo, kad tie visokie papildai, sampunai ir priemones tik saviaupgaule, bet tikrai norisi kazka daryti, kad nors kiek pristabdyti nezmoniska ju slinkima. Isbandziau kruva visokiu dalyku: sampuna NOAH 1.3 nuo plauku slinkimo, kauke, ampules, vitaminus, kalci, bet jie vis dar slenka blink.gif Kartais pagalvoju, o kas butu jeigu is vis nieko nedaryciauų blink.gif , tikriausiai ir tu paskutiniu nebetureciau. Laukiu nesulaukiu to momento, kai jau prades dygti tas eziukas ax.gif
kolyte
snd ir as po gimdymo pirma kart puoliau i depresija verysad.gif dukrytei dabar 3,5 men. man pries sav labai pradejo slinkt plaukai. kiek su ranka braukiu vis po kuoksteli isslenka. i sepeti isvis bijau paziureti doh.gif pries nestuma neslinko, nestumo metu savaime aisku kad irgi neslinko. plaukai beveik iki juosmens. o dabar netenku ju verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.