Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gausiai atpilineja
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2
Ruggiagele
Mamos, pasidalinkit patirtim. Mano maziukas pradejo valgydamas nerimti, raitytis, pykti, todel sumasciau maitinimo metu, kai prasideda tokios bedos palaikyti stacia, kad atsirugtu. Dazniausiai greitai atsirugsta, bet paskui nebevalgo. Bandau vel prideti prie krutines, tai pradeda raukytis, pykti, bet jis nepavalgo iki galo, vos pirmaji piena istraukia. paskui gausiai atpilineja - ir sunus visas slapias vis rubus keiciu, ir pati visa apvemta persirengineju. beje, jeigu maitinimo metu nepalaikau stacio, tai vis tiek greitai nustoja valgyti ir viska ispila greitai. Ka daryt? klausiau pediatres, sako, kad svorio priauga, daug slapinasi - viskas ok (o priauga vos 400 gr, bet jam 4 men ir sveria 7,4 kg). bet atpilineja labai gausiai. vienu ypu kai isbega upeliukas, tai atrodo nieko skrandukyje is maisto nebelieka. be to, vaikas irzlus... gal dantys?..
gal kas susidure su tokia beda, nebezinau ka ir galvoti... gal dantys bandys listi ar kas darosi...
Ruggiagele
nejaugi niekam taip nebuvo?.. verysad.gif
Vilsen
sveiki,
man pirma mintis kilo,kad mažiukas persivalgo unsure.gif
Ruggiagele
Paprastai jis ilgai valgo, o dabar taip greitai ir ne visa piena istraukia...
Vilsen
o kodėl jus galvojate ,kad turi visa ištraukt pienuka?as vyresnėli maitinau iki 2metu,su mazaja man nepasiseke.tai zinokit jis labai greit pavalgydavo.karta ligonineje kai gulejome mums svarstykles nesdavo pries ir po maitinimo,kad paziuret ar vaikas pavalgo.jis iki minutes pienuko pritraukdavo apie 110ml/jam buvo 7savaites/tai cia labai daug bigsmile.gif
gal tikrai per daug todel ir atpila unsure.gif
o gal netinkamai maitinates g.gif
Ruggiagele
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 25, 15:04)
o kodėl jus galvojate ,kad turi visa ištraukt pienuka?as vyresnėli maitinau iki 2metu,su mazaja man nepasiseke.tai zinokit jis labai greit pavalgydavo.karta ligonineje kai gulejome mums svarstykles nesdavo pries ir po maitinimo,kad paziuret ar vaikas pavalgo.jis iki minutes pienuko pritraukdavo apie 110ml/jam buvo 7savaites/tai cia labai daug bigsmile.gif
gal tikrai per daug todel ir atpila unsure.gif
o gal netinkamai maitinates  g.gif
*

Zinau, kad vieni vaikuciai valgo greiciau, kiti leciau, tiesiog maniskis valgo minimum nuo 15 iki 40 minuciu... gal jis jau ismoko siurbti greiciau. na bet kokiu atveju kaitaliojau ivairiai maitinimo pozas ir regis radau tokia, kad atpila nebe tiek daug.
Aciu Jums uz patarimus drinks_cheers.gif
pumpura
QUOTE(Ruggiagele @ 2008 11 24, 17:50)
Mamos, pasidalinkit patirtim. Mano maziukas pradejo valgydamas nerimti, raitytis, pykti, todel sumasciau maitinimo metu, kai prasideda tokios bedos palaikyti stacia, kad atsirugtu. Dazniausiai greitai atsirugsta, bet paskui nebevalgo. Bandau vel prideti prie krutines, tai pradeda raukytis, pykti, bet jis nepavalgo iki galo, vos pirmaji piena istraukia. paskui gausiai atpilineja - ir sunus visas slapias vis rubus keiciu, ir pati visa apvemta persirengineju. beje, jeigu maitinimo metu nepalaikau stacio, tai vis tiek greitai nustoja valgyti ir viska ispila greitai. Ka daryt? klausiau pediatres, sako, kad svorio priauga, daug slapinasi -  viskas ok (o priauga vos 400 gr, bet jam 4 men ir sveria 7,4 kg). bet atpilineja labai gausiai. vienu ypu kai isbega upeliukas, tai atrodo nieko skrandukyje is maisto nebelieka. be to, vaikas irzlus... gal dantys?..
gal kas susidure su tokia beda, nebezinau ka ir galvoti... gal dantys bandys listi ar kas darosi...
*

mes turėjom didelio vargelio su atpilynėjimu nuo pirmo maitinimo iki tol kol, pradėjom košytes valgyt,tiesiog matyt,kaip gydytojai sakė,buvo silpnas raumuo kuris uždaro ten kažką,kad maistelis atgal nebėgtų.taigi, privargom į valias,nes pienuko mano neužteko,vaikas nuolat valgė ir atpylinėjo,tai teko griebtis ir mišinio,nes svoris neaugo,o mišinukas yra kiek tirštesnis,tai jo ne tiek daug atpylinėdavo,svoris pradėjo augt,bet vistiek nuolat būdavom šlapi doh.gif iki tol, kol košytes pradėjom valgyt.man tas atpylinėjimas tai kažkoks košmaras būdavo,baisu net prisimint doh.gif na bet tikiuos kad jum nereikės tiek ilgai vargt ir viskas greit susitvarkys 4u.gif 4u.gif
Ruggiagele
na, pumpura, man bent jau dziugu girdet, kad tai baigsis, nes kieta maista ragausim uz poros men
beje nebepadeda pozu kaitaliojimas maitinant verysad.gif ...
raganieška
QUOTE(Ruggiagele @ 2008 11 25, 19:38)
na, pumpura, man bent jau dziugu girdet, kad tai baigsis, nes kieta maista ragausim uz poros men
beje nebepadeda pozu kaitaliojimas maitinant verysad.gif ...
*

Ruggiagele, o pienukas nebus per daug riebus? Maniškiai taip buvo, tai pradėjau nuo 4 mėn. daržovių košytės duoti ir viskas susitvarkė smile.gif
Ruggiagele
nemanau, kad labai riebus. dabar lyg ir susitvarke mano maziukas, nebeatpilineja, tik nedaug. papyle kokia savaitele ir nustojo. matyt taip buna... kas ten supaistys tuos maziukus, juk pasakyti negali ax.gif
Vilsen
QUOTE(Ruggiagele @ 2008 12 02, 21:01)
nemanau, kad labai riebus. dabar lyg ir susitvarke mano maziukas, nebeatpilineja, tik nedaug. papyle kokia savaitele ir nustojo. matyt taip buna... kas ten supaistys tuos maziukus, juk pasakyti negali  ax.gif
*

na va ir jus apsiraminot thumbup.gif saunuoliai.aukit didučiai ir sveikučiai wub.gif thumbup.gif
Ruggiagele
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 12 02, 22:28)
na va ir jus apsiraminot  thumbup.gif  saunuoliai.aukit didučiai ir sveikučiai  wub.gif  thumbup.gif
*

aciu drinks_cheers.gif
Beautiful Life
Mano dukryte irgi turejo problemu su atpilinejimu, nuo pat pirmos gyvenimo dienos doh.gif kol valge MP, tai buvo jausmas, kad atpila daugiau negu suvalgo, o kai perejome prie misinuko, atpilinejimas sumazejo, bet nepasibaige. Dabar beveik neatpila, kadangi valgom jau tirsta maista ir tai, kart nuo karto buna atpila truputuka. Kiek zinau, daug vaikiuku turi tokiu bedu, bet dazniausiai jos susitvarko iki 9 men. drinks_cheers.gif
neju
Sunus irgi atpylinejo (maitinau MP), veliau primaitinau kietu maistu, tai gal apie 6 menesi viskas baigesi. thumbup.gif
Gugucia
sveikos. maniske pradejo atpylinet kokiu 4 men. maitinu MP. ir net pradejus valgyt koses atpylineja. viena diena siaubingai daug. kita nieko... aisku, ji siaubingai judri, gal del to? ar laukti isganingu 9 men kaip kazkas rase?
TOCAMI
mums buvo panaši problema. įtarė pediatrė pilvo sienelės išvaržą, taip pat galvojau, kad gal su stemple problema. tačiau Santariškėse patikrino chirurgas, pažiūrėjo echoskopu. nieko nerado. gastroenterologė paaiškino, kad mažoji labai skuba valgyti, priryja oro ir dėl to atpylinėja, jai tempia, skauda pilvelį, tačiau problema išaugama. ir tikrai po pusmečio atpylinėjimai baigėsi. kai maitinsit papildomu maistu neduokit daug gerti prieš pat maitinimą arba iš kart po jo, nes vėl atpils. beje, vaikutis neatpila viso skrandžio turinio, jums tik atrodo, kad tai labai daug. tikrai, tikrai. man irgi tekdavo perrengti ir vaiką, ir pačiai rūbus keisti.
Gugucia
QUOTE(TOCAMI @ 2009 01 14, 11:47)
mums buvo panaši problema. įtarė pediatrė pilvo sienelės išvaržą, taip pat galvojau, kad gal su stemple problema. tačiau Santariškėse patikrino chirurgas, pažiūrėjo echoskopu. nieko nerado. gastroenterologė paaiškino, kad mažoji labai skuba valgyti, priryja oro ir dėl to atpylinėja, jai tempia, skauda pilvelį, tačiau problema išaugama. ir tikrai po pusmečio atpylinėjimai baigėsi. kai maitinsit papildomu maistu neduokit daug gerti prieš pat maitinimą arba iš kart po jo, nes vėl atpils. beje, vaikutis neatpila viso skrandžio turinio, jums tik atrodo, kad tai labai daug. tikrai, tikrai. man irgi tekdavo perrengti ir vaiką, ir pačiai rūbus keisti.
*

tai kad maniskei jau 7 su puse men ir vis atpilineja. gerti niekad pries maitinima neduodu blink.gif o po jo duodu tik praejus 15 min. tada ir vel atpila. net ir visai nedavus irgi buna kad atpila g.gif na normaliai ji ta kieta maista valgo, niekur ten neskuba. o MP irgi... juk iki kokio 4 men isvis nezinojau kas yra atpylimas,valge tik MP, o tada po truputi truputi ir prasidejo. ir atsirugti duodu. aisku, ji juda be proto, tai man atrodo ir yra priezastis doh.gif isaugs, ne kur desis tongue.gif
giedre.la
pirma karta rasau forume smile.gif Radau sau YPAC aktualia tema. Norejau paklausti mamyciu kurios jau isaugo sia atpilinejimo rupesti, kaip nakti guldote vaika kad jis neatpiltu ir neuzspringtu? Maniskiui 2,5 menesiai, tuoj pradesime vartytis. Valgome kas 2-3 valandas nakti MP. negi visa nakti ir sedeti prie jo kad neatsiverstu ant nugaros? verysad.gif
laimav
pas mus su maziuku irgi buvo tokia pati problema ir vargom gana ilgai kol maitinau MP isvis atpildavao labai daug bet kai perejom prie misineliu pradejau pirkti Aptamil spec. atpilinejantiems tai siek tiek aprimo ir dabar jei tik atsigeria pieno tuoj viska isvaro lauk doh.gif tad negalime jam duoti pieno verysad.gif
manasis nakti neatpilinedavo as ji paguldydavau ant sono ir jis guledavo o siaip kai ismoko apsivesti tai jo dazniausia miegojimo poza budavo ant pilvo ir pastacius uzpakali biggrin.gif
giedre.la
aciu kad yra palaikanciu mane smile.gif
na as nenoreciau duoti misinuko... o iki puses metu ir papildomo maisto neplanuoju duoti. Buvome pas raidos pediatra, tai prigrase kad negalima migdyti ant pilvo del vaiku mirciu... tai man visai panika... tikriausiai cia man reikia nueiti pas nervu gydytoja, o tai visai nakti nebemiegosiu biggrin.gif biggrin.gif

o del atpilinejimu sake labai isitempe visi raumenukai... todel ir atpilineja, parode kokia "manksta" padeda. ir dar nusiunte profilaktiskai pasidaryti galvos echoskopa. Be to patare dienomis nutraukti pirmus lasus to liesesnio pieno ir vaikui duoti ta antresni...
Miena
QUOTE(giedre.la @ 2009 01 29, 11:40)
aciu kad yra palaikanciu mane smile.gif
na as nenoreciau duoti misinuko... o iki puses metu ir papildomo maisto neplanuoju duoti.  Buvome pas raidos pediatra, tai prigrase kad negalima migdyti ant pilvo del vaiku mirciu... tai man visai panika... tikriausiai cia man reikia nueiti pas nervu gydytoja, o tai visai nakti nebemiegosiu  biggrin.gif biggrin.gif

o del atpilinejimu sake labai isitempe visi raumenukai... todel ir atpilineja, parode kokia "manksta" padeda. ir dar nusiunte profilaktiskai pasidaryti galvos echoskopa. Be to patare dienomis nutraukti pirmus lasus to liesesnio pieno ir vaikui duoti ta antresni...
*

Pirmiausia, tai tikrai nesugalvok MP iskeisti i misisinuka, nes vieniems tai padeda, kitiems - ne, o mamos pienukas bet kokiu atveju geriau thumbup.gif

Del migdymo ant pilvo ir mums taip sake unsure.gif bet guldyti vaikuti ant pilvo kelioms minutems, ypac pries maitinima, butinai reikia, nes taip yra stiprinami pilvo raumenukai.

Jei isitempe raumenukai, geriau nueikit pas neurologa, jei reiks, prirasys masaziuku, kuriuos atliks masazuotoja - nes profilaktiskai tai gerai, jei mamyte atlieka masaziukus, bet, jei tonusas labai padidejes, tada geriau kad masazuotu profas 4u.gif

O siaip tai kantrybes, mano mazius baige atpylineti tik 7 men., ne kai tik pradejo koses ragauti, bet kai jau valge jas normaliai ir po visa porcija rolleyes.gif Iki tol fontanais vare, rubus nuolat keiciau savo ir vaikucio, net ligoninej gulejom cry.gif 4u.gif 4u.gif
giedre.la
del masaziuku sake dar palaukti kol sueis 3 menesiai.

Kai pradejau guldyti ant sono nakciai (miega salia manes) tai jis jau kuo puikiausiai pats atsivercia ant nugaros, iskelia abi rankas virs galvos, o galvyte laiko tiesiai, visai nepasukes (nors ir bandziau pagalvemis uzstatyti nugaryte).
Ir aisku jei sujuda, atpila (nors aisku ne taip daznai kaip diena)

as miegu tik tada kai jis valgo MP, o kai jis miega "budziu". Negi taip teks iki 7 menesiu verysad.gif

Zodziu, nebezinau kas saugiau: ar guldyti ant pilvo, ar sono doh.gif

Papildyta:
Miena, o kodel teko guleti ligonineje? del atpilinejimu?

Apie slapius rubelius tai jau net nebesneku ishkesime... namai virto didele skalbykla/ dziovykla. Namuose vesu ir vos truputi atpilus tenka perrengti viska, juk varskyciu nedziovinsiu ant radiatoriaus. verysad.gif
areida
o mums jau 7men.valgom kosytes ir tyreles,bet viska atpila..misinukus isvis fontanu varo doh.gif dare ir echoskopa skranduko,tai neuzsidaro voztuvelis sake,kai pradesim maistuka valgyt baigsis..pradejom ir nieko,kosyte atpilineja..pas gastrologe vedem vel,tai sake kai kurie taip iki 3metuku atpilyneja sad.gif liepe neduot jokiu arbateliu ar vandenuko..svarbu kad svoris augtu ax.gif rytoj vel pas ja eisim,ziuresiu ka sisyk sakys g.gif
Miena
QUOTE(giedre.la @ 2009 01 31, 15:22)
Zodziu, nebezinau kas saugiau: ar guldyti ant pilvo, ar sono  doh.gif
Papildyta:
Miena, o kodel teko guleti ligonineje? del atpilinejimu? 

Apie slapius rubelius tai jau net nebesneku ishkesime... namai virto didele skalbykla/ dziovykla. Namuose vesu ir vos truputi atpilus tenka perrengti viska, juk varskyciu nedziovinsiu ant radiatoriaus.  verysad.gif
*

As tai guldydavau ant soso, mano zuikis ant nugaros neapsiversdavo mirksiukas.gif O ligoninej atsidurem del atpylinejimu - fontanais veme ir dar svorio mazai priaugo verysad.gif Ko mum ten ligoninej tik neistyre: ir echoskopija dare, ir rentgena, ir visus tyrimus atliko doh.gif verysad.gif Nustate, kad skrandukas labai persisukes - daug naujagimiu taip buna, vieniems maziau, kitiems daugiau - del to ir atpylineja skirtingai.
Papildyta:
QUOTE(alvyde @ 2009 02 02, 10:53)
o mums jau 7men.valgom kosytes ir tyreles,bet viska atpila..misinukus isvis fontanu varo doh.gif dare ir echoskopa skranduko,tai neuzsidaro voztuvelis sake,kai pradesim maistuka valgyt baigsis..pradejom ir nieko,kosyte atpilineja..pas gastrologe vedem vel,tai sake kai kurie taip iki 3metuku atpilyneja sad.gif liepe neduot jokiu arbateliu ar vandenuko..svarbu kad svoris augtu ax.gif rytoj vel pas ja eisim,ziuresiu ka sisyk sakys g.gif
*

Esu girdejusi, kad, jei valgant koses atpylinejimai nesiliauja, reikia duoti gerti rugpienio mirksiukas.gif Paklauskit daktares 4u.gif
giedre.la
na mums iki rugpienio dar augti ir augti... biggrin.gif

Tikiuosi isaugsime, be ligoniniu verysad.gif

laurencija100
Labutis mamytes.Turim labai didele problemele mano mazyliui dabar 5men.,maitinu ji nuo gimimo Hipp misineliu,kadangi gyvenam uk tai kai gime isbandem beveik visus misinelius tiko tik Hipp.Dabar jau valgom tyreles obuoliuku ir visas kitas skirtas nuo 4men.Bet pries tris dienas kazkas atsitiko mazylis pradejo gausiai atpilinet beveik isvemia viska ka suvalgo,nesuprantu nieko naujo jam nedaviau ir kai atpila tai visas pienas kuri buvo suvalges toks sutrauktas i varske :unsure:bandziau duoti visokias arbatas pankoli,ramuneles niekas nepadeda verysad.gif nebezinau ka jam daugiau duot nes cia uk nieko nenupirksi schmoll.gif skambinau savai tai daktarei tai tipo cia jiems viskas normalu,be to mazylis labai irzlus nieko nenori tik ant ranku verysad.gif nezinau jau ka jam duot doh.gif doh.gif
pussycat
QUOTE(laurencija100 @ 2009 06 03, 21:29)
Labutis mamytes.Turim labai didele problemele mano mazyliui dabar 5men.,maitinu ji nuo gimimo Hipp misineliu,kadangi gyvenam uk tai kai gime isbandem beveik visus misinelius tiko tik Hipp.Dabar jau valgom tyreles obuoliuku ir visas kitas skirtas nuo 4men.Bet pries tris dienas kazkas atsitiko mazylis pradejo gausiai atpilinet beveik isvemia viska ka suvalgo,nesuprantu nieko naujo jam nedaviau ir kai atpila tai visas pienas kuri buvo suvalges toks sutrauktas i varske :unsure:bandziau duoti visokias arbatas pankoli,ramuneles niekas nepadeda verysad.gif nebezinau ka jam daugiau duot nes cia uk nieko nenupirksi schmoll.gif skambinau savai tai daktarei tai tipo cia jiems viskas normalu,be to mazylis labai irzlus nieko nenori tik ant ranku verysad.gif nezinau jau ka jam duot doh.gif  doh.gif
*

Na, mano vaikeliui dar trys menesiai, bet irgi atpylinejimo problema didele. Daktare ir visi kiti - "tai normalu", bet as jau padariau isvada, kad didelis atpylinejimas-vemimas mums yra alergijos pasekme.. tiesiog zarnynas nepriima ir vaikas isvemia. O daktarai ir toliau "tai normalu, isaugs su 6 men, kai duosit kieta maista"... Gal kartais ir Jums kokia alergija? Ai, dar gali buti, kad zarnyno infekcija kokia pasitaike - gal kokia bacila papuole..
laurencija100
Labutis mamytes.Na buvom siandien pas daktare del to atpilinejimo,tai jau kaip prisake mums ji kad mes gal cia per daug perdedam su tuo atpilinejimu ir tipo visiems vaikams tai normalu,na negaliu kaip man nepatinka sitie daktarai uk tai siaubas schmoll.gif kas tik beatsitiktu jiems viskas norm doh.gif vaikas viduriavo gal savaite buvo koks virusas tai ir normalu,truko tokiu vitaminu ir norm.visus vaistus pirkom LT.ir praeidavo o jie tipo na va tai normalu nuo visu ligu jam liepia duod daugiau vandens gert ir tipo praeis doh.gif
braskexxx
as maitinu savo pienuku, mano dukryte ir atpilinedavo, tai daktare liepe nusipirkti NUTRITON ji galima deti i misinuka, arba sumaitinti, kaip kosyte
tik viena problema, as jo niekur neradau pirkti,
ir atpilinejimai pasibaige, mano mazoji perdaug prisivalgidavo, o paskui atpildavo kas per daug( taip ir neprireike man to misinelio) mirksiukas.gif
Gemini II
Mano mergate labai daug ir ilgai atpylinejo, nuo aptamil ar ziauriai viduriukai kietedavo, tad maisydavom su paprastu. viena kart ar, kita kart paptrasta, bet ir ar atpildavo. niekas nepadejo, praejo, kai pradejo valgyt kieta maista, tyreles, koses.
ruta_zalia
Maitinau savo vaikuti MP iki 1 metuku, pradzioj siaubingai atpylinejo, medikai sake, kad apsivalgydavo, nes turejau labai daug MP, nuo 5 men. pradejau primaitinti kosemis, ir ju neatpylinejo, o stai jogurta gali ir dabar atpilti, jeigu koki sauksteli padaugintu, matyt nevirskina mums pieno produktu normaliai arba gal kokios rugstys susikaupia g.gif
AiNi
Aš tai nesuprantu kodėl mano mažiukas vieną dieną gražiai atsirūgsta ir jokių atpylinėjimų, o kitą ištisai ir po labai daug atpila unsure.gif Svorio priauga pakankamai... bet vistiek taip keistai jis čia... g.gif
rug
atpylinėjo baisiai. ir ilgą laiką. iki kokių 10mėn. nieko. išaugo irnesakyk.gif
Vidocka
Sveikos, mamytės. Ir aš su savo mažyle turiu tokių bėdų. Dar bėdos kaip bėdos, bet vieną naktį jinai man atpylus per nosytę pradėjo sprigti ir dusti. Su vyru greitai sureagavom, išsiurbėm iš nosytės visas išskyras, bet smarkiai išsigandom patys, tai išsikvietėm medikus ir nuvažiavom į santariškes...Laimei plaučiai sšvarūs, kraujas irgi geras, bet as be miego... verysad.gif labai bijau mažę išleisti iš akių..Ir dieną ir naktį, o kieto maisto mums dar ilgai nematyt, mums dar tik 1,5 men sad.gif Tie atpylimai nėra tokie gausūs, bet gal keliausim pas paechoskopuot skranduko... tik kažin ar aš nuo to ramiau miegosiu... sad.gif Prasidėjo ir paranoja.. bijau maitinti savo dukrytę.. verysad.gif
Beganti nuotaka
Mums jau pusė metų, bet vis dar atpilinėjame. Gyditojai sako išaugs, bet kai mažylis verkia, būna irzlus, jautrus ir prašosi pagalbos. Labai sunku nusiraminti, galvojant, ar tikrai nėra būdo pagelbėti.

Mes valgome mažiau, nei rekomenduojama norma, ir vis tiek atpilame. Atpilame net košytes.Kartais mažylė sumąsto pavalgyti sočiai,o ir pas mane prisigamina pieno. Žinoma aš negaliu sekti kiek ji suvalgo, nes maitinu krūtimi, o isgyti tikslias kūdykių svarstykles kainuoja nemažiai. Bet atpilame keletą kartų, gausiai, kartais beveik tiek kiek suvalgėme.

Ar yra mažylių su panašiomis bėdomis ? Ir kaip jas sprendžiate ?

maidala
maniske irgi nemazai atpylineja. Valgom tik MP. Buna dienu, kai ji rami, tai ir atpylimu nedaug. O buna kad po kiekvieno valgio atpila, kartais net po miego, praejus 1-2 val po valgio. Bet as per daug nesinervinu, svoris auga kaip ant mieliu. daznai tik rubus tenka keist ir man ir jai smile.gif
agnespas
Maniškė ir pastoviai atpylinėdavo, pradėjome aukščiau ant pagalvės guldyti - ir susitvarkė.
matautas
musu sunytis irgi daznai atpyla, tad stengiames visada po valgio atrauginti. tai jam padeda smile.gif
Inga:)
Mano panelė irgi atpylinėjo nuo pat gimimo. Svoris augo siaubingai, aplankėme visus daktarus. Nieko nerando sakė, kad išaugs. Nuo trijų mėnesių įsivedėm košę, taip auginome svorį. Siūlė guldyti aukščiau (miegodama niekada neatpildavo),ji man atpildavo po valandos, pusantros. Padėti atsirūgti (atsirūgdavo atrodytų gerai, kitu atsirūgimu išpildavo tiek pieno, kad paskęsti galima būtų). Neduoti tiek gert pienuko (iš krūties maitinamą pienuką riboti sunku, nors jaučiu ji jo neišgerdavo tiek kiek priklausytų).
Šiandien mums jau 6,5 mėnesio, atpylinėjam mažiau, tačiau būna visaip... Ir pienuką išpila ir varškę, ir košę, nu žodžiu...
urte484
o mums padejo spec.misinukas atpylinejantiems(Aptamil AR)
Zui
Musu mazylei jau tuoj 8men., o vis dar atpila sad.gif Ir ropot jau nori, o tik atsigula ant pilvo ir turim bala sad.gif Ejom pas daktarus, tai dave siuntima i santariskes, bet laukiam kol visi gripai baigsis...
emelina
QUOTE(urte484 @ 2009 12 08, 20:59)
*

As toki jau nusipirkau. Bet man idomu ar dabar visa laika reikes tik sita misinuka duoti ar kai pageres bus galima grizti prie paprasto Aptamilo, kuri dabar naudojam?
plazma
QUOTE(urte484 @ 2009 12 08, 19:59)
*

mes iki metu gerem si misinuka bet nepadejo.paskui dar buvo paskyre semper bifidus misinuka.gausiai atpilinejom kazkur iki 1m7men paskui pradejo mazeti.
siuo metu vaikui 3metai,bet kartais dar atpila.

liepe maitinti po mazai,bet daznai.pavalgius mazyli reikedavo panesioti kad atsirugtu ir neleisti bent 20min isdykauti.kad miego metu galva butu aukciau bent 20-30cm.arba lovytes dugna ties galva pakelti.neduoti gerti metu arbatos,nes jos sukelia atpylinejima.
munia23
Sveikos mamytes. Mums labai atpilinejo pirmasis vaikas, tikejomes, kad antrasis sios problemos netures. Vyresnele uzaugo su Aptamil AR, o kai mama turejo pieno, i ji mes dedavom NUTRITON miltukus, kurie sutirstina pienuka. Antrajam taip pat Lenkijoje pirkome NUTRITON (Lietuvoje nebepardavineja). Aciu Dievui milteliu jau nebereikia, nes atpylinejimai baigesi. Dar turim pusantros pakuotes NUTRITON miltuku. Jei kam reikia- rasykite, del kainos susitarsime. Veiksmas Kaune.
Sviesioji
Musu vaikas atpilinejo visus pirmus savo gyvenimo metus. Jam jau greit bus 7 metai, turi neigaluma. Ir tik dabar issiaiskinau, kad uz ta atpilinejima ir neigaluma turiu but "dekinga" musu medikams, politikams blink.gif , kurie skiepais apnuodijo mano vaika.

Pagrindine informacija sudejau sioje temoje:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...3707&st=384
-Lilė-
Mano vyresnioji labai daug atpilinedavo, tiesiog fontanais, palaikydavau šiek tiek stačią, kad atsirugtų, bet ir tokiais atvejais ne visada buvo efektyvu. Vėliau užaugo, ir viskas užsibaigė.
Maitinau dirbtinai, ne savo pienu.
ruta_zalia
QUOTE(-Lilė- @ 2010 09 28, 19:52)
Mano vyresnioji labai daug atpilinedavo, tiesiog fontanais, palaikydavau šiek tiek stačią, kad atsirugtų, bet ir tokiais atvejais ne visada buvo efektyvu. Vėliau užaugo, ir viskas užsibaigė.
Maitinau dirbtinai, ne savo pienu.
*

Maniskis irgi labai atpylinejo, iki kol pradejau maitinti normaliu maistu, t.y. kosemis, tada ir svoris pradejo zmoniskai augti ir fontanai pasibaige. Va tau ir MP... unsure.gif
Ritusikas
Mes ir gausiai atpilinejom ir vis dar kartais atpilinejam, valgom MP ir koses, bet taip prisiryja, kad del to atpila, nes ir svoris kaip ant mieliu augo ir tebeauga smile.gif
ativoj
Laba diena mamytems smile.gif radau man rupima tema todel noriu pasiklausti - ar jusu vaikuciai atpylineja tik iskart po valgio? nes maniskis tai atpylineja jau gerokai praejus laiko po maitinimo, ir atpylineja labai jau negraziai - ne skystai, o surugusiu misinuku. Klausiu vis pas seimos gydytoja, bet sako kad nieko tokio,siaip svoris auga, kas menesi priaugam po kilograma ,bet man vistiek neramu ar tas atpylinejimas normalus verysad.gif
keistuole
QUOTE(ativoj @ 2010 10 13, 14:08)
Laba diena mamytems  smile.gif  radau man rupima tema todel noriu pasiklausti - ar jusu vaikuciai atpylineja tik iskart po valgio? nes maniskis tai atpylineja jau gerokai praejus laiko po maitinimo, ir atpylineja labai jau negraziai - ne skystai, o surugusiu misinuku. Klausiu vis pas seimos gydytoja, bet sako kad nieko tokio,siaip svoris auga, kas menesi priaugam po kilograma ,bet man vistiek neramu ar tas atpylinejimas normalus  verysad.gif
*

mano visi atpylinėjo ir iškart ir kartais vėliau, paskutinis mažiausiai, bet vistiek kartais atsitinka. Matyt tokia fiziologija, nes augt augo visi. Baigiasi viskas, kai pradedi duot kitą maistą.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.