Jau 39 nestumo savaite pradejo vaziuoti stogas. Norejau kuo greiciau gimdyti, nes jau buvo fiziskai sunku pakelti sanariu skausma, nerangu vaiksciojima, judejimo varzyma. Pradejau naudoti visokias naturalias gimdymo skatinimo priemones. Viena vakara sukirtau tris indelius ananasu koncervu, kita diena pasisokinedama nustriksejau laiptais ir paskui jais uzbegau. Tai taip uzbegau! Nusipirkau buteli shampano, kas ryta vis pasiurbciodavau tikedamasi, kad burbuliukai pades vaikui isauti is mano pilvo. Ir dar Shepsas jetus! Kiek buteliu jo isgeriau tai net nebeaisku. Sexas jo propaguoti negalejau, nors vienu momentu jau buvau pasiryzusi guldyti briedi ant menciu. Pestute vaiksciojau kasdien po tris valandas, net vakarais nebijodavau nukeliauti iki senamiescio ir atgal. Tino kojos. Mane tai vede is proto, nes manosios kanopos nebetilpo i jokius prakeiktus batus. Zoziu sau atrodziau negrazi, nerangi, suvargusi, visur skaudejo. Prei viso to dar kankino nemiga. Apeme lengvos formos depresija. Pries sueinant gimdymo terminui, lapkricio 13 diena nuejau paskutiniam vizitui pas savo gydytoja. Blab la bla pakalbejom kaip jauciuos. Pagulde papilotuoti lektuva. Guliu. Jis tikrina. Svelniai. Grazus daktariukas. Man krito i aki. Ir malonus toks. Su jumoro jausmu. Po apziuros tvirtai pareiskia, kad negimdysiu dar, nes kalelio atsiverimas tik vienas centimetras ir tai vos vos Blyn! Shudas. Kol grisiu namo dar ir tas vienas centimetras uzsirauks. Klausiu jo, kiek ilgai leidziam pernesioti. 10 dienu 10 dienu !!! Oi ne- as tiek neistvarsiu. Noriu greiciau. Pasiteirauju apie vaikucio svori, nes gimda anot jo dar padidejo. Gydytojas nusijuokia vaikucio svoris tiksliausiai pasakomas, kai jam gimus jis padedamas ant svarstykliu. Nusisypsau, bet man kazkodel nejuokinga Paskui rimciau apie 4 kilogramai. Va koks turtas mano pilve. 4 kilogramai gyvo svorio, kuri jau dabar myliu Enu namo susinervavusi ir nepagimdziusi. Sekantis vizitas pirmadieni.
Pirmadienis lapkricio 17 diena. 40 nestimo savaite, plius trys dienos. Mane apeme ramuma. Bet giliai sirdy vel imu depresuoti Issivysto kazkokia neapykanta vaikui, kad jis nenori list lauk, kad tiek kankina savo mama. Suvokiu, kad tai negeras jausmas. Bet nieko negaliu padaryti. Paglostau pilva, pakalbu su sunum. Gerdma kava, pasiimu popieriaus lap air didelemis raidemis uzrasau 2008 lapkricio 18 diena ligonineje supu savo sunu. Dar pirmasis mano darbdavys buvo mane ismokes sio zaidimo jei nori, kad tavo noras issipildytu, uzrasyk ji esamuoju laiku (tipo materializuok). Priklijuoju uzrasa ant virtuves spinteles matomoje vietoje. Perskaitau garsiai. Pagalvoju grazi data 2008 11 18. Liuks.
Nuropoju per lietu iki stoteles. Ilipu i autobusa. Atsisedu kaip meska per dvi sedimas vietas. Tegu pabando mane kas nors paklibinti, desiu i dantis as nervuota ir pikta ir noriu gimdyt. Jei galima ir autobuse.
Nuvaziuoju pas savo daktariuka. Ech mileas koks jis. Vel leidzia papilotuoti lektuva. Uzsirangau ant jo. Mane tikrina. Tai ka jis pranese, mane visai sudepresino. Kaklelio atsidarymas vis dar vienas centimetras. Aciu dievui, kad nors tas vienas centimetras neuzsirauke. Bet blyyyn, negi daugiau nieko?!. Gydytojas pasiruoses prajudinti gimdos dangalus. Perspeja, kad gali skaudeti. Judina. Nieko nejauciu. Mato, kad nereaguoju. Klausia neskauda?. Atsakau, kad ne, nieko nejauciu. Jis keista, seip turetu skaudeti . Matyt rytinis shampano siurbciojimas sudegino visas mano nervu ir skausmo jutimo lasteles. Pasijutau pijokele Nestukiu tarpe toks dangalu prajudinimas vadinamas pakrapstymu. Daznai po tokiu pakrapstymu moterys dar ta pacia diena sugrista pas savo mielus gydytojus su saremiais. Bet kadangi as jokio skausmo pakrapstymo metu nejutau, padariau isvada, kad ne velnio jis man nieko neisjudino. Griztu namo pikta kaip shirshe ir nusivylus, kad vis dar negimdau.
Po vizito pas gydytoja prisiduotu panoms Supermamos forume. Visos mane guodzia, bet man tai nepadea. Noriu gimdyt. Noriu pamatyt savo sunu! Staugiu kaip vilke!... Pasipasakoju mergoms furume, ka man dare gydytojas, merginos jau pranasauja, kad siandien gimdysiu. Netikiu as tais burtais ir tiek. Bet galvoje kazkodel smeksteli skaicius 18. 18 diena. Uzmirstu. Pasivaideno. Vel raudu merginoms, kad jau nebegaliu, nors forume yra tokiu kurios pernesiojo jau daugiau nei trys dienos po termino. Visos kraustomes is proto. Is tu nervu vel gurksteliu shampaniuko. As bloga mama. Dieve! Dieve! Pijoke nelaiminga Bet cia is nevilties Kvailas pasiteisinimas, niekam tikes.
Apie trecia valanda paskambina briedis. Pakalbam. Pasiteirauja, kaip jauciuosi. Atsaunu, kad negimdau, kad vaikas uzsicementavo, nenori list lauk. Jis mane ramina, bet man tai nepadeda. Baigiam pokalbi. ta pacia akimirka pajuntu kazkokius skausmus nugaroje. Jie pereina i papilve. Nekreipiu demesio. Jau ne karta taip buvo.
O panos Supermamoj jau mane sveikina, kad gimdymas prasidejo Asimu skaiciuoti saremius, ju daznuma. Visa valanda kantriai skaiciuoju. Kartojasi. Nueinu i dusha. Nepraeina. Stoviu, guliu, sedduos. Nepraeina. Saremiauju iki Sestos valandos. Sirdy ir dziaugsmas ir nerimas. Gal jau sandien?... Gal?... Pasikalbu su vaikuciu, kad ko gero greit susitiksim, kad nebijotu, kad butu drasus ateinant i si pasauli paskambinu sesei. Kur esi?. Ji strakalioju aeorobikos treniruoteje. As Gerai, pastrakaliosi, nusiprausk, ir atlek pas mane, man rodos, kad siandien gimdysiu . Blyn jai abu chanteliai turejo is ranku iskrist. Chi chi
Saremiauju toliau. Supermamaoj dar speju sukurt nauja tema lapkritinukems ir vel lendu i dusha. Saremiai dar daznesni. Jau kas penkios minutes. Realiai man jau reiktu vaziuot i ligonine, nes del strptokoko B ten turiu atsidurt pries nutekant vandenims ir gauti reikiama antibiotiku doze. Nedristu skambinti gydytojui ir trukdyti taip velai. Velnias! Sukaupiu drasa ir 7 valnada paskambinu jam. Gydytojas pasiteirauja apie mano saremu daznuma, apie savijauta ir liepia 9 valanda buti ligonineje. Pazadejo apie 10 val pats atvaziuoti ir perspeti priimamojo sesutes.
Sesuo jau 8 val buvo prei mano duru. Dar spejame pazvengti namuose, paskaldyti bajerius, padarau jai sumustiniu, nes turiu nuojauta, kad naktis bus ilga.
Bliamba ji kruta vairuotoja. Kas kart jai atliekant posuki man uzeina saremis. Ji net nepristabdo! Lekia visu greiciu. As saukiu jai, kad pristabdytu, nes pagimdysiu kur nors pakeliui! O ji aiskina, kad vairuoja puikia ir dabar as turiu patyleti ir KVEPUOTI! Oi tu velnias! Paaiskins ji man!
Nusigaunam iki Klaipedos gimdymo namu. Pasiklystam koridoriuose. Galu gale randame priimamaji. Ten suziuri visus mano dokumentus. Sesute labai maloni. Mes su sese zvengiam toliau. Ji juokias is mano svorio dar niekada tiek nesveriau. Nervina. Manekene atsirado! Man duoda sexy naktinius ir chalatuka. Nupedinam i gimdymo skyriu. Einannt pro pagrindini kabineta, kur budi gydytojai ir sesutes isgirstu saukiant ei tu, ta auksta! Kokia pavarde? Girdziu kaip sesuo pasako mano pavarde, o sesutes pasikalba cia sita, sita (matomai ta, su kuria gydytojas taresi ).
Nuveda i superine gimdymo palata. Ten dusas, spintele drabuziams, odinis kreslas gimdyme dalivaujantiems tetukams, lova-lektuvas gimdancioms, zaliuzes ant langu, grazioso lempos zodziu euroremontas. Pasijutau kaip viesbutyje.
Ateina akusere. Prisistato. Ji Birute. Valio. As Jurgita. Susipazistam. Saremiauju, vaikscioju, nueinu I tuleta (beje tai atskira patalpa su kokiais 4 tuoletais ir vis be duru speju, kad tam jog kartais nesciosios supanikuoja ir tuoletuose uzsidaro ir baimes jau ne karta girdejau ta bajeri). Stengiuosi pasitustinti, bet neiseina. Pareiskiu sesi, kad nenoriu nieko ir davai varom gimdyt. Sesuo zvengia. Blet noriu ja nudet! Nuveda mane atgal i palta. Koridoriuje isgirstame ausi reziancias aimanas. Tai vienoje tai kitoje palatoje rekia moterys. Tikraja to zodzio prasme rekia!... O vienoje kad sucype ne savo balsu, maniau kad jau gyva ja ten pjausto. Baisu pasidare. Grizom i palata As kol kas kantriai dejuoju sukandusi dantis. Velnias kaip skauda! Jau beveik sesias valandas saremiauju. Apie 10 valanda pasirodo mano gyduytojas. Aleliuja!!! Patikrina mano kaleli. Shudas! Ne kokios naujienos Per sesias valandas atsidarymas tik 3 centimetrai. Paaiskina, kad galiu saremiaut dar ilgai, nes veikla labai leta. Pradedu bijoti, kad tai gali pakenkti vaikui. Uzeina saremis, kurio metu ir man rekti norisi, bet susilaikau. Ateina akusere. Kazkuri gimdyve kitoje palatoje suklykia. Auksere pasako, kad ten moterys be epiduro gimdo. Sake proto neturi moteriske jau 9 valandas gimdo, o veikla labai leta. Gimdyklos perpildytos gimdo 11 moteru ir dar viena pakeliui i gimdymo namus. Dziaugiuosi, kad tariausi su gydytoju. Kitaip velniai zino, kas cia butu mane priziureje
Gydytojas be jokio pasitarimo nusprendzia duosim tau epidura. As nesipriesinu, nes skausmas rezia smegenis, ir baigiu sesei ranka sutraiskyti. Gydytojas dar paklausia, kuri is musu vyresne. Kakza jie su mano seske persimeta pora zodziu. Tipo, kad jip o to gimdyt nebenores jei dalyvaus, sese nepasiduoda, nori likti, Gydytojas nusijuokia. Blevyzgas mat jie meto!!! O as skausmuose vaduojuosi!!! Ateina anestiozologas. Vyriskis. Sesuo pasiruose 50 litu. Klausia manes tyliai, ar ne per mazai?.. ka as zinau? Niekad kysiu niekam nedaviau Jinai irgi. Tai bus primas kartas. Anestiozologas trina makaronus. Kazka aiskinti pradeda, duoda kruva popieriu pasirasyti, as raitau savo ilga parasa. Nervina! Durk greiciau! Blyyn is trecio karto pataiko. O as buvau pasiruiosus jam trenkt atbula ranka uz toki eksperimeta. Sesuo vis trinasi aplink ji bandydama surasti momenta atiduoti pinigams. Paskui man pasakojo, kad isvydusi jo kisene, kurioje keturiais ruloniukais susukti pinigai, nebedryso jam kisti i kisene Oi kvailute !!! Galu gale padekoja ir ideda i kisenike jam pinigus Klausia manes ar uzteks jam? Nu bet as gi ne su juo tariausi! Dvi valandas ramybe sesuo pasakoja kazka, as klausau kitu gimdyviu riksmu ir vis galvoju apie vaikeli, glostau pilva. Per ta laika sulasina antibiotikus del streptokoko B. Apie vidurnakti ateina gydytojas. Patikrina. Atsidarymas 4 centimetrai. Veikla labai leta. Sprendziam ka daryti, nes jei taip ir toliau gali gresti cezario pjuvis. Nenoriu. Noriu pati gimdyt. Vel ateina anesteziologas. Sesuo klausia manes, ar jam vel reiks babkiu duot? Nusprendziam, kad ji labai daug sypsosis ir pinigu nebeduos Chi chi. Man suleidzia dar viena epiduro doze. Vel rami. Ateina akusere, rekomenduoja kiek numigti, nes dar ilgai pas mane cia viskas Kazkodel susinervinu. Pavargau. Uzmiegu. Per sapnus toliau girdziu moteru klyksmus.
Jau antra valanda ryto. Ateina mano gydytojas. Patikrina kakleli. Atsidarymas 9 centimetrai. Blyn! Pradeda leisti skatinamuosius. Va tada pajuntu visa skausmu skoni. Dievuliau! Neklykiu, nes tiesiog nebeturiu jegu! Skausmas rezia kieviena kuno dalele. As vis galvoju apie vaikeli. Kaip tai ji paveiks? Labai pergyvenu. Zvis ziuriu i aparata fiksuojanti vaiko tonus. Matau, kaip skaiciai krenta duomenu laukelyje buvo 155, o dabar 98 kazkas negerai. Saukiu Vaiko sirdele, vaiko sirdele!!! atlekia gydytojas, patikrina duomenis. Is naujo perjungia aparata. Viskas gerai nuo mano pilvo buvo nukrite daviklai (ar kas ten tokie). Sirdele vel rodo 155.
Gydytojas patikrina. Galu gale atsidarymas 10 centimetru! Valio. Gimdom! Ateina akusere, paruosia mane. Anesteziologas suleidzia desimtaja dali epiduro dozes, kad jausciau saremius bet nejausciau tokio didelio skausmo. Noriu stumti. Gydytojas laiko uz koju, akusere gaudo vaikeli Isikimbu I lovos krastus. Stumiu! Jetus rodos akys isprogs. Riaumoju, kad tik nesaukti, kad tik necypti. Akies krasteliu matau kaip sesuo pasimetusi nebezino ka dayti. Pertraukele. Supykau antr sesrs! Kodel ji man neprimena, kad turiu kvepuoti! KVEPUOK!
Vel noriu stumti. Stumiu. Gydytojas saukia jei nori kakot, kakok!. As nenoriu, bet stumiu visa jega, kiek tik galiu. Negaliu patiketi, kad tuoj susitiksiu su savo suneliu! Gydytojas jau matau vaiko galvute. Vel stumiu. Pajuntu palengvejima. Galvute isstumta. Akusere sukomanduoja vel stumti. Stumiu. Islenda petukai. Akusere vel sukomanduoja sustoti. Sustoju. Taip sunku sulaikyti. Bet klausau, kas man sakoma. Vel leidzia stumti. Stumiu ir tada pajuntu diziuli palengvejima Isgirstu savo sunaus riksma ir po sekundes jis atsiduria ant mano pilvo Apsikabinau ji abiem rankom, ieskau jo arnkuciu, kojyciu mudvieju zvilgsniai susitinka ir as suprantu, kad sito zmogiuko laukiau simta metu jis sneak nat mano pilvo savo kalba, dusauja, kruta spurda, ropoja iki mano kruties, isikimba, itraukia keleta lasiuku preispienio, padeda savo galvyte ir ziuri i mane tos akytes noriu isbuciuoti savo sunu. Mane apima ramuma ir toks jausmas, kad dabar pasaulyje nera svarbesnio man zmogaus tik jis.
Matau sesuo verkia. As neverkiu. Toks uztikrintas jausmas. nemoku apsakyti Rodos, kad nieko pasaulyje daugiau nereikia, tik buti su juo savo sunum. Leidziu perkirpti jai visrkstele. Verkiau tik ketvirta diena po gimdymo. Sedejau ziurejau i ji mieganti ir pravirkau
Paklause koks vardas. Jokubas! saukiu visa gerkle Ji paima nuo manes, pasveria, pamatuoja, patikrina. Gaunam 10 pagal APGAR! Matau, kaip jam nepatinka visa ta procedura jis klykia visu balsu ir nurimsta tik vel atsidures ant mano krutines Dabar jau amziams su manim ir mano sirdyje