o soskių tai jau visą kolekciją turim
Patikėkit jei jau neima vaikas soskės tai jam ir neįduosi. Aš bandau jau 8 mėn. savajai įsiūlyti, tačiau veltui
o soskių tai jau visą kolekciją turim QUOTE(jkrista @ 2005 11 03, 20:55) Dukrytė užmiega tik čiulpdama krūtį, nes čiulptuko nepripažįsta nei iš tolo. O migdytis kartais tenka ir po 2 valandas. Per tiek laiko aš pavargstu šalia gulėti, jau nekalbu apie tai, kad kenčia speneliai. ir mums taip pat buvo, kai mazoji uzmigdavo tik prie krutines ir irgi labai ilgai jos nepaleisdavo, tai visus sonus paskausdavo gulet nejudant, bet jai augant kruti uzmigusi isspjaudavo greit ir as galejau verstis ant kito sono:)Tai sakau gal ir jusu problemyte su laiku isnyks.O del ciulptuko neemimo tai reik tik dziaugtis, nes daznai jis suformuoja netaisyklinga sakandi be to nereiks atpratinet, kas irgi nera paprasta. QUOTE(Spyglutė @ 2005 11 07, 12:15) Nepasakyčiau, kad kišdama soskę savo mazgių kankinu jei jam nepatiktų paleistų gerklę kaip kad mėgsta savo pasipiktinimą išreikšti Del kumstuku ciulpimo, tai cia nera didele beda, nes visi vaikai praeina ta laikotarpi kai atranda kazka naujo, siuo atveju kumstukus ir juos abu bando i burna susikisti, kaip kad velaiu viska iseiles pazins per burna...ir tu kumstuku ciulpimas uztrunka 1-2 men, ir vaikutis pats nebeciulpia, nes randa kojites ir t.t. Aisku kiti ir suauge pirstus burnoj laiko, bet cia jau kita tema
mano pirmagimiui anyta įkišo soskę - tai patikėkit, geriau dvi valandas pragulėti papą įkišus negu 1 metus po tris kartus ir daugiau naktį keltis ir soskės ieškoti. mano nuomone (ir kai kurių raidos psichologų) krūtis ir kumštis ar pirštukas yra natūralios priemonės, nuo kurių natūraliai ir atprantama. mano antroji dukrytė irgi migdydavosi po pusvalandį ar valandą žisdama ir labai sunku buvo atsitraukti kad nepabustų. Bet taip tik iš pradžių, dabar jau kokie trys menėsiai užmiega per 2 min.
QUOTE(jkrista @ 2005 11 03, 20:55) Dukrytė užmiega tik čiulpdama krūtį, nes čiulptuko nepripažįsta nei iš tolo. O migdytis kartais tenka ir po 2 valandas. Per tiek laiko aš pavargstu šalia gulėti, jau nekalbu apie tai, kad kenčia speneliai. Tačiau niekaip nesugebu įsiūlyti čiulptuko, nei geruoku nei piktuoju - ji tik susinervina, visi miegai išsilaksto ir vėl turiu duoti krūtį. Žodžiu pasaka be galo. Gal kas galite pasiūlyti gerą ir veiksmingą būdą, kaip pripratinti prie čiulptuko. Būčiau labai dėkinga pažystamas vargas, mums dabar 9mėn. ir iki šiol užmiega tik su krūtim ir miega kartu su mumis nes naktį jos reik kelis kart ir be mamos negali miegoti
Man taip pat buvo labai sunku mažylį pripratinti prie soskutės. Bet pripratinau apgaudinėdama. Aš soskutę sušildydavau ir apipildavau savo pienuku ar mišinuku. Mažyliui soskutė patiko nes buvo šilta ir jautėsi bent truputis mamytės pienuko. Kelis kartus taip padariau ir viskas tvarkoje.
na pas mus irgi budavo problema, kad neimdavo ciulptuko. Nuk firmos ciulptuka paeme is karto ir namuose pasidare ramiau.
Kas del atpratinimo... Pirmas sunus irgi uzaugo su ciulptuku, taciau kai buvo apie metus laiko ciulptuka dienos metu paslepdavau, kad nematytu. Duodavome ji tik kai eidavo miegoti. Ir taip vaikas pamazu atprato nuo to ciulptuko. Nematau nieko blogo kad vaikas auga su ciulptuku. Jeigu vaikam yra padidejes ciulpimo refleksas, tai nuo to kencia ir mamyte. Tikrai nera jau toks didelis malonumas visa para praguleti maitinant vaikuti.
Anksčiau rašiau, kad turim visą soskių kolekciją ir kad čiulpiam merlio kraštą, žinote įvyko kažkos stebuklas, mažoji pati išsirinko vieną soskį iš daugelio ir pradėjo prieš miegą čiulpti
Nežinau kuo tai paaiškinti, mes praradę viltį seniai jai jau soskių nebesiūlėl. QUOTE(Redane @ 2005 11 14, 18:24) Anksčiau rašiau, kad turim visą soskių kolekciją ir kad čiulpiam merlio kraštą, žinote įvyko kažkos stebuklas, mažoji pati išsirinko vieną soskį iš daugelio ir pradėjo prieš miegą čiulpti labai keista, kad tik dabar (juk palyginus ji jau didelė) vaikas užsimanė čiulpti soskiuką ir dar neverčiama o jums dabar lengviau, patogiau, nei tuomet, kai ji neimdavo soskiuko? ar jau jokio skirtumo? QUOTE(jkrista @ 2005 11 14, 19:15) labai keista, kad tik dabar (juk palyginus ji jau didelė) vaikas užsimanė čiulpti soskiuką ir dar neverčiama o jums dabar lengviau, patogiau, nei tuomet, kai ji neimdavo soskiuko? ar jau jokio skirtumo? Iki to laiko aš ja dar maitimdavau MT ne tik naktį bet ir ryte bei vakare, o dabar paliko tik naktinis maitinimas. Sakau gal ji nebepatenkina savo čiulpimo poreikio, o gal taip dantukus galandasi Man tai dėt to gal net lengviau paliko, kai ji naktį pavalgo man nebereikia tarnauti už žinduką, o ir taip jei ji per miegus pradeda blaškytis ar zirziluoti tai įkišu soskiuką ir vėl ramiai miega. Diena ji jo nenaudoja tik kai eina miegoti.
Siulikit vaikuciams ivairiu vormu ir spalvos.. (maniske ciulpia tik is kauciuko - geltonos).
na vakar sugalvojau pabandyti daugelio siūlytą metodą - aplašinti pienu ir......nė velnio nepagelbėjo
Mums buvo ta pati problema, išbandžiau visus būdus, bet veltui. Tada man pasiūlė nupirkti apvalų čiulptuką, priprato be vargo. Dabar geri jau visi..
Aš girdėjau, kad prie kokios formos pripras, kitokio ir nenorės. Tokia forma turės būti ir čiulptukas, ir bonkutės soskė. Bet mano vaikis čiulptuką turi kirstą Nuk firmos, o bonkučių čiulptukai yra apvalūs. Ir nieko
Mano mažė neėmė jokios soskės, buvo sunku, nes sunkiai užmigdavo. Tada mama kažkur gavo visiškai apvalią soskę, ta mažei patiko, nors buvo negraži. Dabar visos geros
As dukrai duodavau silikonine soske atkartojanti burnos forma. tai jai labai patiko. O vat sunui is vis soskes ir nereikejo.
mano ir dukra ir sūnus čiulpė tik pavalius čiulptukus. Jie patys pigiausi, kainuo kokį 1,50Lt, bet kitų neįkiši. Nepripažįsta. O kadangi tokios pigios, tai galima nors ir kas savaitę jas keisti naujom. Ką mes ir darom.
Beje, pamiršau, vaikinui mano šiaip soskės neįpiši kada nori ima, kda nenori, neima. Nakčiai užmiega tik be soskės, o diena miega su. Kitaip jam nesigauna.
maniskiui soskes reikai jau nuo gimimo, pirma buvo pailga (kazkas panasaus kaip Avent forma), patiko jam. veliau nupirkom apvalu- irgi patiko, siandien nupirkau Nuk'a is pradziu nenoriai eme, bet dabar jau nieko.
maniske eme tik pacias paprasciausias, kur lita su centais kainuoja
QUOTE(jkrista @ 2005 11 03, 06:55) Dukrytė užmiega tik čiulpdama krūtį, nes čiulptuko nepripažįsta nei iš tolo. O migdytis kartais tenka ir po 2 valandas. Per tiek laiko aš pavargstu šalia gulėti, jau nekalbu apie tai, kad kenčia speneliai. Tačiau niekaip nesugebu įsiūlyti čiulptuko, nei geruoku nei piktuoju - ji tik susinervina, visi miegai išsilaksto ir vėl turiu duoti krūtį. Žodžiu pasaka be galo. Gal kas galite pasiūlyti gerą ir veiksmingą būdą, kaip pripratinti prie čiulptuko. Būčiau labai dėkinga Nupirkau gal 4 skirtingu formu ir firmu. Isisrinko vieną - neilgą, bet apvaliu galiuku, tai tas , kad ir neprabangus, bet jai tiko ir tinka iki siol.
Mes išbandėm 6 soskes, kol tiko viena.Pati pigiausia
QUOTE(Indrijana @ 2005 07 09, 22:55) AVENT čiulptukai visi plokšti, aš pirkau nuo 3 iki 6 mėn. . Kažkaip galvojau, kad geresni kirsti čiulptukai, bet pasirodo ir tie plokšti geri, bandysim kurį laiką panaudoti tokį. mes naudojame AVENT ciulptukus ir esame labai patenkintos, nes jie skirti taisyklingam dantu sakandziui. Ju yra ivairiems kudikiu amziams, net iki 18 menesio.
aš savo mažyliui taip pat duodu AVENT žinduką nuo pat gimimo ir labai esu patenkinta
o mano sūnui kokią duosi, ta ir gerai - neišrankus. Turim dvi Avent, bet kai abi kur nukišam, duodam Nuk, ir nieko - tinka
Savo dukrytei nuo pat gymimo duodu Avent firmos ciulptuka (silikonini, nupjauta is abieju pusiu) tai jai patinka. Norisi kad butu teisingas sakandis ir grazus dantukai
Pirmagimis naudojo visus čiulptukus, kokius tik gaudavo. (Na, Avent'as jam nepakliuvo.) Antrajam buvau visą kolekciją supirkus ale visus plėšė lauk rėkdamas. Po kelis mėnesius trūkusių vargų netikėtai įtiko lateksinis ortodontinis (nupjautu galu) čiulptukas (firmos nepamenu, bet greičiausiai Canpol ar Nuk). Bandėm kelis kartus dar keisti į silikoninį ar kitą formą, bet vyrutis liko ištikimas savo "atradimui". O trečiasis sūnus sėkmingai "sučiulpė" visą nuo broliuko likusią kolekciją, išskyrus Aventą. Taip ir nesupratau, kuo jis mažajam neįtiko. Vakar vyras parnešė mažiui naują čiulptuką, iš įpročio tokį patį lateksinį Nuk'ą, kokį anksčiau pirkdavo vyresniam broliukui. Reikėtų matyti su kokiu pasimėgavimu vaikas jį šiandien čiulpė... Supratau, kad ir mažajam ne tas pats, koks čiulptukas burnoje.
O dėl sukandimo, tai turbūt svarbiausia ne čiulptuko forma ar firma, o "sveikas" jo naudojimas. Kadangi maniškiai čiulptuką naudojo tik užmigimui (tikrai ne daugiau valandos per parą) ir laiku su juo atsisveikino (abu dar neturėjo ir 1,5m.), tai dabar galime džiaugtis lygiais gražiais dantukais ir nepriekaištingu sąkandžiu.
nu zekit mamytes nepasakyciau kad labai dziauksmas kap sedi kur nors pvz bare ir vaikas priejas tau kele maike kad duotum kruti
taip buvo mano pazystamai tai sake ne koks jausmas tai manau kad soske visgi gerai
maniškei žinduko reikia tik prieš miegą ir tai ne visada. kol maitinau tai netiko nei vienas, nežinojo, ką daryti su tuo gumos gabalu
mes nuo pat gimimo turejom nak ir buvo gerai ir taip tenaudojom tik uzmiegant
QUOTE(dianadov @ 2005 08 05, 21:48) Maniškiui tai geriausias čiulptukas tai jo paties kumštis. Nors dabar čiulpia ir Avent čiulptuką (nors jam tik 2 mėn pirkau nuo 3 iki 6, gal per didelis?), bet kumščiuku vis tiek prilaiko Papildyta: QUOTE(KamiDan @ 2006 05 24, 19:55) Maniskis naudoja Avent firmos ciulptuka.Keisciausia,kad pats pirmasis netycia pakliuvo per didelis nuo 6 men.,nors jam tuo metu buvo 2 men.Ir kaip prilipo taip dabar vargstam,kad nors diena maziau juo naudotusi.Kd griztu tas pirmas menuo,tai jokiu budu nepratinciau prie sio "zalingo"iprocio.
mes irgi naudojames avent ciulptuka ,duoti neplanavom bet nuo 3 men pradejo ciulpti kumstuka tai teko eiti pirkti nes labai sunku butu atpratinti nuo kumstuko ciulpimo ,tai dabar ima kai nori miegelio arba kai uzpuola liudesys [kai mamos neklauso ir susipykstam ]
Mano zuikis iki 8 mėn nepripažino jokio čiulptuko. aš buvau juo
o paskui pradėjo imti Avent. vienu tarpu buvo prapuolę didesnių dydžių aventai, tai radau labai panašų chicco dabar mėgaujuosi laisve, nes nereikia pačiai nuolat migdyti vaiko, galiu vyrą nusiųsti, kad tiutę įstatytų ai, dar kokį įdomų dalyką paskaičiau čiulptukų instrukcijoj: kad silikoninius galima naudoti tik tol, kol dantys neišdygo, o paskui reikia imti kaučiukinius, tik nesupratau, kodėl taip
Ot vis jums, mamulės, blogai, vis sunku. Tas čiulptukas daugiau jums reikalingas, kad prie vaiko mažiau būt, o ne jūsų mažuliams. Jeigu nenori vaikas čiulptuko, tai ir nekiškit. Pažindo, pavalgė, tegu truputi parėkia ir užmigs. Čiulptukai gadina vaikučių sukandimą, jie blogiau žinda krūtį, o kur dar atpratinimas nuo čiulptuko vėliau...
Kantrybės, tik kantrybės, vaikiukai patys geriausiai žino, reikia jiems soskės, ar ne.
Maniskis soske pradejo imti tik antra menesi. Buvo baisiai nugrauzes spenelius tai neliko nieko kito kaip tik duoti vaikui ciulptuka. Be to, truksta pieno, tai primaitinu misinukais. Tokiu budu jis nepatenkina ciulpimo poreikio ir jam reikia kruties. O kas is tos kruties jei pieno ner...
QUOTE(linuke @ 2006 10 02, 10:31) Ot vis jums, mamulės, blogai, vis sunku. Tas čiulptukas daugiau jums reikalingas, kad prie vaiko mažiau būt, o ne jūsų mažuliams. Jeigu nenori vaikas čiulptuko, tai ir nekiškit. Pažindo, pavalgė, tegu truputi parėkia ir užmigs. Čiulptukai gadina vaikučių sukandimą, jie blogiau žinda krūtį, o kur dar atpratinimas nuo čiulptuko vėliau... Kantrybės, tik kantrybės, vaikiukai patys geriausiai žino, reikia jiems soskės, ar ne. O tai jeigu ne truputį parėks, o kokią valandėlę kitą iki užkimimo, tai gal geriau mamai iš anksto psichuškėj vietą užsisakyt. Lengva pamokyti, bet kiekvienos mamytės padėtis vis kitokia. Aš kiek galiu, tiek būnu su savo mažiuke, bet reikia ir valgyt pasidaryt, ir namus susitvarkyt, ir žolę dar kieme nusipjaut. O ir vaiko iki pasikūkčiojimo verkiančio gaila. O be reikalo aš to žinduko nekaišioju
Turiu vieną pasiūlymą, mano saulelė taip priprato: kai pamaitinat krūtimi su merliuku nuvalykit kelis lašelius savo pienuko, tada duokit mažyliui čiulptuką ir prie nosytės pridėkit tą merliuką. Žodžiu mažylis turi jausti jūsų ir pienuko kvapą. Mums taip labai padėjo... dabar merliukas pats geriausias draugas
Mano dukryte čiulptuka pradėjo imti kokia 4-5 savo gyvenimelio diena, aišku iš pradžiu teko pažaisti ji spjaudo aš duodu ir t.t Bet dabar kai jai 1 mėn. ir savaitė dienos metu be "tiutės" neužmiegam. Tiesa mums tie čiulptukai su istrižais galais nepatiko, mes megstame "tiute" kur ant galo pilnas burbuliukas
Kokie ciulptukai geresni - silikoniniai ar lateksiniai? O gal dar kokie? Kai auginau pirmaji, tai jis pripazino tik pacius paprasciausius, tokius apvalius. Gal todel kad toki dave dar ligoninej?
manikiui irgi tas ciulptukas visiskai neidomus, spjauna kiek gali toliau
Mums tie dalykai irgi fu. Nejama
tada papą į "dantis" - ramu ramu, ramuuuuuuu. o man taip norisi lėkt.....
kokį vaikas pasirinks, toks ir tiks
Maniske tai tik avent silikonines pripazysta
Mes naudojame NUK firmos čiulptukus, bet ne tuos baltus, o rudus. Nors išpradžiu norėjau pirkti tos baltus brangesnius, bet vaistinėje patarė išpradžiu pabandyti rudus. Na ir ką puikiausiai tiko. Mažius čiulpia puikiai.
Savo antraji vaika irgi uzauginau be soskes,nes nejo iduot. Is buteliuko tik 8men tepradejo gert ir tai is smalsumo,nes pusesere vaiksciojo su buteliuku.Maitinau pati,bet vos tik bliauna ir puoli zindyt,labai isvargdavau.Todel dabar savo treciaji iskart pradejau pratint ir prie soskes,ir prie buteliuko.Nu ir kaip gerai,vaikas ramus ir as turiu laisvo sau laiko.
musu kleckui irgi daugiausia avent silikonines patinka
daug tu kalbu is daktaru puses kad negerai duoti ciulptukus maziams.. bet dicke uzaugo ir viskas gerai na stengiames kad su ciuptuku butu kuo maziau
Nu va o aš gal prašoviau pirkdama
koks žindukas ? tau tik tavo vaikas gali atsakyti
maniškė iš N+K rūšių išsirinko Chicco vieną iš variantų , o sūnui anais laikasi jokia neįtiko (tada NUK buvo naujiena) taip ir išaugo be soskės. soskę nerekuomenduoja duoti iki 1mėn amžiaus, nes vaikai nejaučia alkio ir pradeda neprivalgyti o ligoninėj vaikų skyriuj ir maniškė pana soskę buvo gavus |