Laba diena, šiandien startavo naujas internetinis puslapis www.vakcinos.tinkle.lt Vaccine Information Network BŪK GERIAU INFORMUOTAS(A)! VIT yra nepriklausoma, nevyriausybinė, nefarmacinė, nekomercinė organizacija, siekianti suteikti visuomenei (visų pirma tėvams), gydytojams, farmacininkams bei valdžios instancijoms visapusišką, nepriklausomą, netendencingą bei pagrįstą informaciją apie vakcinaciją ir vakcinas. Informaciją, kuri turėtų padėti susidaryti asmeninę nuomonę į galimą vakcinų naudą bei žalą ir priimti informuotą-atsakingą apsisprendimą dėl savo, savo vaikų bei visuomenės sveikatos. Tai turėtų padėti atsispirti daugumos medicininio personalo kryptingam spaudimui dėl vakcinavimo, dažnai nulemto nepagrįsta pelnu suinteresuotų lobistinių farmacinių kompanijų bei medicinos autoritetų propaganda, ir padėti laisvai pasirinkti. Informuoti, savimi pasitikintys ir pagrįstai ambicingi pacientai bei gydytojai grįžtamu ryšiu turėtų užtikrinti medicininių paslaugų kokybės augimą, paciento ir gydytojo tarpusavio pasitikėjimo stiprinimą, farmacinių produktų kokybės gerėjimą bei vyriausybinės politikos keitimąsi. Prieš apsispręsdami, sąmoningi tėvai turėtų įdėmiau pažvelgti į skiepijimo klausimą apskritai ir į individualios vakcinos pagrįstumą bei reikalingumą. Tam reikalingi keturi žingsniai: 1. Reikia suprasti bendrą vakcinacijos politikos esmę; 2. Susirinkite visą įmanomą informaciją apie vakcinas; 3. Nuspręskite, kokios vakcinos Jūs norėtumėte arba nenorėtumėte ir kodėl; 4. Jei nuspręsite skiepyti, pasirinkite tinkamą laiką. -------------- Puslapis dar turi labai nedaug informacijos, taciau ji bus nuolat pildoma. Atsiprasome uz neveikiancias nuorodas. Tai laikina. Sekmes, VIN team
QUOTE(VIN @ 2005 07 08, 16:06) Laba diena, šiandien startavo naujas internetinis puslapis www.vakcinos.tinkle.lt Vaccine Information Network BŪK GERIAU INFORMUOTAS(A)! VIT yra nepriklausoma, nevyriausybinė, nefarmacinė, nekomercinė organizacija, siekianti suteikti visuomenei (visų pirma tėvams), gydytojams, farmacininkams bei valdžios instancijoms visapusišką, nepriklausomą, netendencingą bei pagrįstą informaciją apie vakcinaciją ir vakcinas. Prieš apsispręsdami, sąmoningi tėvai turėtų įdėmiau pažvelgti į skiepijimo klausimą apskritai ir į individualios vakcinos pagrįstumą bei reikalingumą. Tam reikalingi keturi žingsniai: 1. Reikia suprasti bendrą vakcinacijos politikos esmę; 2. Susirinkite visą įmanomą informaciją apie vakcinas; 3. Nuspręskite, kokios vakcinos Jūs norėtumėte arba nenorėtumėte ir kodėl; 4. Jei nuspręsite skiepyti, pasirinkite tinkamą laiką. Sekmes, VIN team Tiesą pasakius,kuo daugiau skaičiau tuo baisiau darėsi,vieną akimirką galvojau daugiau neskiepysim,kitą- o kaip be skiepo?
o as ir neskaicius neskiepijau saviskio. man tos vakcinos, siek tiek zinant kaip funkcionuoja farmacijos pramone brrrr  (oi, mane akmenim gali uzmetyti)
Tikrai geras straipsnis su konkreciomis isvadomis, o ne padejavimais kas kur ir kodel: "Skiepytis ar nesiskiepyti?"
nemaciau jokiu konkreciu isvadu - perskaicius persasi isvada, kad visos straipsnyje minimos ligos paumejo ( padaugejo serganciuju) tik del padidejusio vakcinu kiekio. Kazkodel nera nurodyta, kokias pasekmes vaiko sveikatai ir sergamumui turi padidejes gimdyviu amzius ( vyresnei moteriai didesne tikimybe susilaukti kad ir dauno sindroma turincio vaiko) pasikeites gyvenimo budas, gyvenamoji aplinka, aplinkos uztersimas ir visiskai kardinaliai pasikeitusi mityba. Mano vaikas iki metu gavo tik hepatito b vakcinas. Visos kitos buvo veliau, o nuo kokliuso neskiepijau. Taip pat difterijos ir stabliges vakcinos buvo atskiros, nes bendra yra tik su kokliusu, o mes su gydytoja nutareme jo atsisakyti. Dabar vaikas yra alergiskas, turi atopini dermatita,serga bronchine astma, turi neurologiniu problemu ( padidejes raumenu tonusas vaiksciojimas ant pirstu galu, nesugebejimas atsipalaiduoti) ir neaisku kuo visa tai dar pasibaigs..... Nesakau, kad skiepai yra tik gerai..... bet deja ir sis straipsnis nepateikia jokiu konkreciu ir issamiu stebejimo ir tyrimo rezultatu.
Ievuzhe
2006 11 03, 20:53
QUOTE(Silvute @ 2006 08 29, 09:44) nemaciau jokiu konkreciu isvadu - perskaicius persasi isvada, kad visos straipsnyje minimos ligos paumejo ( padaugejo serganciuju) tik del padidejusio vakcinu kiekio. Kazkodel nera nurodyta, kokias pasekmes vaiko sveikatai ir sergamumui turi padidejes gimdyviu amzius ( vyresnei moteriai didesne tikimybe susilaukti kad ir dauno sindroma turincio vaiko) pasikeites gyvenimo budas, gyvenamoji aplinka, aplinkos uztersimas ir visiskai kardinaliai pasikeitusi mityba. Mano vaikas iki metu gavo tik hepatito b vakcinas. Visos kitos buvo veliau, o nuo kokliuso neskiepijau. Taip pat difterijos ir stabliges vakcinos buvo atskiros, nes bendra yra tik su kokliusu, o mes su gydytoja nutareme jo atsisakyti. Dabar vaikas yra alergiskas, turi atopini dermatita,serga bronchine astma, turi neurologiniu problemu ( padidejes raumenu tonusas vaiksciojimas ant pirstu galu, nesugebejimas atsipalaiduoti) ir neaisku kuo visa tai dar pasibaigs..... Nesakau, kad skiepai yra tik gerai..... bet deja ir sis straipsnis nepateikia jokiu konkreciu ir issamiu stebejimo ir tyrimo rezultatu. Silvute, o tu nesusimastei, kad gal butent vakcinos galejo buti tavo leliuko ligu priezastis. Hepatito B vakcinos nera tokios jau nepavojingos.... O ypac jei vaikutis linkes i alergijas.
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 11 03, 21:53) Silvute, o tu nesusimastei, kad gal butent vakcinos galejo buti tavo leliuko ligu priezastis. Hepatito B vakcinos nera tokios jau nepavojingos.... O ypac jei vaikutis linkes i alergijas. skiepu nelinkusi kaltinti, nes: astma - paveldeta. Vaikysteje sirgo vyro mama, taip pat sirgo ir viena is vyro seseru. Atopini dermatina ir neuroligines problemas linkusi priskirti neisnesiotumui ( gime 30 sav) ir persirgtam pulingui meningitui, nes visi sitie pozymiai buvo nuo pat gimimo.
Kiekvienas turi apsispręsti pats. Literatūros, ypač užsienio kalbomis, medicininių tyrymų ir išvadų yra begalė. Taigi analizuojam ir renkamės. Aš už skiepus :-)
Šiandien pažiūrėjau filma apie skiepus, rusiška. Jei ka sudomins rašikyte į 61610976@omnitel.lt (dar filmo autorė yra www.gazeta.ru) Baisu. Mus lėtai nuodija. Tiems kurie už skiepus - jūs galvojat apie 1-2 metų etapa, kad skiepas gerai. Tai Jūsų esminė klaida. Reikia apžvelgti prieš tai istorija ir numatyti ateitį. Sunku paaiškinti 90 minučių dokumentinį filmą. AŠ NUO ŠIOS DIENOS SAVO DUKRAI NEI VIENO SKIEPO. Visiems pažistamems ši filmą dalinsiu nemokamai. Gal supras nuo ko jie serga ar pradėjo sirgti. Draugė prieš 3 mėn nuo gripo skiepijasi - rezultatas sirgo 30 dienų su 37.5 temperaturą dabar su inkstais ligoninėja.
Rituska
2007 03 24, 14:28
yra toks sajtas http://fraudcatalog.com/ten isvardinti visi šarlatanai kuriais nereiketu tiketi... http://fraudcatalog.com/modules.php?name=W..._op=MostPopularsusipazinikte dr. Kotokas.
kodėl čia taip reklamuojamas ryškiai neigiamai prieš skiepus nusiteikęs saitas? O kodėl ne už skiepus? Neturiu griežtos nuomonės nei už, nei prieš. Bet tokia vienpusė agitacija man  nelabai gražu
vilniusw
2007 07 26, 19:41
As nemanau kad tai vienpuse agitacija, paprasciausia kiti tevai net nezino kad skiepo galima ir atsisakyti, daugumai tai neisvengiama butinybe: skiepu kalendoriai, persami vis nauji skiepai, pediatru spaudimas ir t.t. O taip nera. Reikia zinoti ir tamsiaja skiepu puse, ypac literaturos truksta lietuviu kalba. Tikiuosi daugiau tevu susimastys ir bandys patys kruopsciai isanalizuoti literatura apie skiepus o veliau tik spresti kada skiepyti, nuo ko skiepyti ir ar isvis skiepyti.
vilniusw
2007 07 29, 04:53
http://video.google.com/videoplay?docid=8610554679207090010Kam idomu ir kas supranta angliskai paziurekite si dokumentini filma apie vakcinas kuriame gyvytojai, profesionalai sioje srityje isreiskia savo nuomone plius tevai kuriu vaikai mire ar nukentejo nuo vakcinu.
zuikiausia
2007 08 24, 19:41
QUOTE(vilniusw @ 2007 07 29, 04:53) http://video.google.com/videoplay?docid=8610554679207090010Kam idomu ir kas supranta angliskai paziurekite si dokumentini filma apie vakcinas kuriame gyvytojai, profesionalai sioje srityje isreiskia savo nuomone plius tevai kuriu vaikai mire ar nukentejo nuo vakcinu. Geras filmukas. iki tol daug skaiciau apie vakcinas o cia glaustai apie beveik viska sudeta. Rekomenduoju pažiūrėti ir aš.
lajjjma
2007 11 15, 23:41
sveikos mamytės,aš kad ir neskaičius nieko vistiek buvau prieš skiepus,nekategoriškai bet mano vaikutis ir taip su ivairiomis problemomis tai aš jų bijojau skiepijau bet labai atsargiai,dabar mums dar trūksta dviejų skiepų o gyditoja mus gązdina kad nebeleis lankyti darželio ,kaži ar ji turi teise mus taip šantažuoti nejau aš negaliu pasirinkti skiepiti savo vaika ar ne? gal žinot ką nors už bet koke informacija būsiu labai dėkinga
bevardė
2007 11 18, 17:09
QUOTE(lajjjma @ 2007 11 15, 23:41) sveikos mamytės,aš kad ir neskaičius nieko vistiek buvau prieš skiepus,nekategoriškai bet mano vaikutis ir taip su ivairiomis problemomis tai aš jų bijojau skiepijau bet labai atsargiai,dabar mums dar trūksta dviejų skiepų o gyditoja mus gązdina kad nebeleis lankyti darželio ,kaži ar ji turi teise mus taip šantažuoti nejau aš negaliu pasirinkti skiepiti savo vaika ar ne? gal žinot ką nors už bet koke informacija būsiu labai dėkinga  Lietuvoje skiepai yra NEPRIVALOMI!!! Gydytoja negali jūsų ne tik kad verts skiepyt bet ir šantažuot tuo kad neleis vaiko į darželį, manau vertėtų paieškot kompetetingos gydytojos
Sangria
2007 11 20, 12:21
QUOTE(bevardė @ 2007 11 18, 18:09) Lietuvoje skiepai yra NEPRIVALOMI!!! Gydytoja negali jūsų ne tik kad verts skiepyt bet ir šantažuot tuo kad neleis vaiko į darželį, manau vertėtų paieškot kompetetingos gydytojos  Pritariu Deja, kompetetingų gydytojų šiuo klausimu vargu ar iš viso yra.Jie kaip užhipnotizuoti, visi vieną dainelę dainuoja. Sekantį kartą pareikalausiu kompetetingų kompanijų sarašo kurios atliko tyrimus , kokią žalą daro skiepai. Juk tokių nėra. Aš bent negirdėjau.O tirti reikia. Kodėl miršta kūdikiai ?Būtent tuo metu kai yra kiepijami?
Linea...
2007 11 27, 22:17
QUOTE(vilniusw @ 2007 07 28, 21:53) http://video.google.com/videoplay?docid=8610554679207090010Kam idomu ir kas supranta angliskai paziurekite si dokumentini filma apie vakcinas kuriame gyvytojai, profesionalai sioje srityje isreiskia savo nuomone plius tevai kuriu vaikai mire ar nukentejo nuo vakcinu. tikrai buvo idomu kai ka suzinoti dar placiau  . Turbut nemaloniausia suzinoti, kad ant sakykim bezdziones lasteliu auginamu vakcinu sudetyje taip pat gali buti tos bezdziones virusu, kad Aids pasiemem is bezdzioniu jau buvau kazkur skaiciusi ...  Labai gaila buvo klausyti tevelio pasakojimo, kaip prarado suneli...
lajjjma
2008 01 05, 21:58
QUOTE(* Linužė * @ 2007 11 27, 23:17) tikrai buvo idomu kai ka suzinoti dar placiau  . Turbut nemaloniausia suzinoti, kad ant sakykim bezdziones lasteliu auginamu vakcinu sudetyje taip pat gali buti tos bezdziones virusu, kad Aids pasiemem is bezdzioniu jau buvau kazkur skaiciusi ...  Labai gaila buvo klausyti tevelio pasakojimo, kaip prarado suneli...  Sveikos mamytės,malonu girdėti kad išties apie skiepus man rūpi nevienai ir jų bijau taip pat nėviena,o gydytojai išties kaip užhipnotizuoti,neaiškina nieko ,tik reike ir tiek.Ačių man jusų atsakymai tikrai padėjo apsispręst,aišku būtų malonu če išgirsti ir daugiau nuomonių
Linea...
2008 01 18, 23:30
Green.apple
2008 04 14, 10:36
QUOTE(Jūratė_22 @ 2008 04 14, 04:00) Sveika aš norėčiau to filmo jei gali parasyk skaipa savo man i emeila jureviciutejurate@yahoo.com tada per skaipa susisneketume štai šitas filmas
QUOTE(lajjjma @ 2008 01 05, 23:58) Sveikos mamytės,malonu girdėti kad išties apie skiepus man rūpi nevienai ir jų bijau taip pat nėviena,o gydytojai išties kaip užhipnotizuoti,neaiškina nieko ,tik reike ir tiek.Ačių man jusų atsakymai tikrai padėjo apsispręst,aišku būtų malonu če išgirsti ir daugiau nuomonių  gal kas žinot - gal pediatrai yra kontroliuojami dėl to, kad būtų 100 proc skiepyti? Todėl jie tokie nelaimingi būna, kai atsisakai... aš atsisakiau raštu, tai du vizitus ten praklausiau visokių baisumų... net susvyravus buvau...
Green.apple
2008 11 07, 22:55
Įdomus saitas. Daug info apie skiepus ir ne tik
Pupulia
2008 11 09, 23:22
Sveikos mamytes. Musu seima irgi apeme nerimas del skiepu vaikams. Skaitem literaturos, ziurejom video straipsnius, skambinom nemokamu konsultacijos telefonu, zodziu rinkome info is visur. Isvada tokia: labai jau daug pinigu susikrauna tos istaigos, kuriuos gamina skiepus, o mes-mirtingieji, tiksliau-musu vaikiukai, esame kaip bandomieji triusiai. Skiepai ne tik nepadeda igauti imuniteta nustatytai lygai, bet dar ir taip silpnina kudikiu ir vaiku imunine sistema, kad vaikas paprasciausiai tampa neatsparus kitoms ligoms. Zodziu baisu.....ir tiek...o sis geras video siuzetas (tas pats, kaip minejo auksciau viena is SM mamu) tik uzsikrauna greiciau. Pasiziurekite ir ar galite pasakykite, kad profesore nesamones sneka?
Pupulia
2008 11 09, 23:50
Be to norejau dar pridurti toki fakta... Nesuvokiamas daiktas kai skiepus skirsto pediatrai o ne imunologai. Pediatru zinios apie imunologija yra pradines. Labai idomu zinoti kiek valandu paskaitu paprastas pediatras isklause apie imunologija? Tai ir pagalvokime mielosios ir mielieji apie savo brangenybes
Pupulia
2008 11 14, 21:15
lajjjma
2008 11 15, 13:57
QUOTE(Pupulia @ 2008 11 14, 22:15) na aš ir vel če,dabar jau vyresni berniuka kviece skiepyti nuo hepatito b,ir vel nebezinau ka daryti savo nuomone lyg ir turėjau aiške bet aplinkiniu gasdinimai mane sumete ir vel suabejojau gal kas ka placiau zinot apie ta vakcina
Pupulia
2008 11 15, 15:23
Hepatitas B persiduoda 3 budais: 1) Jei mama nestumo metu sirgo Hepatitutu B ir buvo nesiotoja 2) Perpilinejant krauja 3) Lytiniu budu Jums spresti ar daryti vaikui skiepa ar ne. Cia kiekvieno tevo asmenine nuomone ir apsisprendimas
Liepa 131
2008 11 23, 00:42
Sveikos. Ieskau info apie papildomus skiepus ir uzejau pas jus. Mano sunelis 2 metuku siuo metu serga vejaraupiais. Keikiu save antra para, kad neskiepijau. Per 2 metus 2 kartus ir tesirgo.Kazkokia agresyvi vejaraupiu forma-siaubas. Antra diena temperatura 39, numusam iki 37,6 (zemiau nekrenta), isebertas kraupiai, beria toliau (pusles niezti ziauriai, uzsigaves klykia, o daugelis ju dydzio sulig degtuko galvute). Isbertas net "pimpaliukas" seklides, akyciu voku pakrasteliai-uztino.Meldziuosi, kad nebutu komplikaciju. Jei ryt bus taip pat prastai, teks vaziuot i ligonine. Bala nemate, kad mes be poilsio, kad istisai ant ranku, bet ka kencia tas kudikelis... Dabar skiepysiu visais papildomais skiepais, nes ir toks s... kaip vejaraupiai, gali buti labai baisi liga  (i darzeli neinam, pasigavom virusa bala zino kur)
vilniusw
2008 12 01, 17:20
QUOTE(Liepa 131 @ 2008 11 23, 02:12) Sveikos. Ieskau info apie papildomus skiepus ir uzejau pas jus. Mano sunelis 2 metuku siuo metu serga vejaraupiais. Keikiu save antra para, kad neskiepijau. Per 2 metus 2 kartus ir tesirgo.Kazkokia agresyvi vejaraupiu forma-siaubas. Antra diena temperatura 39, numusam iki 37,6 (zemiau nekrenta), isebertas kraupiai, beria toliau (pusles niezti ziauriai, uzsigaves klykia, o daugelis ju dydzio sulig degtuko galvute). Isbertas net "pimpaliukas" seklides, akyciu voku pakrasteliai-uztino.Meldziuosi, kad nebutu komplikaciju. Jei ryt bus taip pat prastai, teks vaziuot i ligonine. Bala nemate, kad mes be poilsio, kad istisai ant ranku, bet ka kencia tas kudikelis... Dabar skiepysiu visais papildomais skiepais, nes ir toks s... kaip vejaraupiai, gali buti labai baisi liga  (i darzeli neinam, pasigavom virusa bala zino kur) o ka darytum jei butum paskiepyjus ir veliau kai jis suages (kai jau skiepas nebeveiks) susirgs? Tuomet netik niestejimas ir 39 C bet butu daug baisiau apie 10% turi realia mirties galimybe nekalbant apie kitas labai rimtas komplikacijas.
Dar viena svarbi problema, ar skiepe nėra gyvsidabrio (firminis pavadinimas Tiomersalis). Įdedu filmuko nuorodą "Kaip gyvsidabris veikia į galvos smegenis": http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/...alvos_smegenimsManau, kad antro vaiko tikrai neskiepysiu nuo tuberkuliozės, hepatitų ( nuo kurių galima vaiką paskiepyti 15-16 metų), MMR vakcina (tymų, epideminio parotito, raudonukėsvakcina).
JolitaS.
2010 01 12, 15:58
QUOTE(vilniusw @ 2008 12 01, 18:20) o ka darytum jei butum paskiepyjus ir veliau kai jis suages (kai jau skiepas nebeveiks) susirgs? Tuomet netik niestejimas ir 39 C bet butu daug baisiau apie 10% turi realia mirties galimybe nekalbant apie kitas labai rimtas komplikacijas. dieve kaip isigandau.juk as savo sunu nuo vejaraupiu paskiepijau.nejaugi jis sirgs veliau.mum sake nesirgs per savo gyvenima.nes antra kart reiks skiepyt kai jam bus dvylika.nejau skiepai nebeveiks po kazkiek metu.beje mum siulo skiepytis synflarix skiepa.nuo uzdegimu gal kas ka zinot apie ji.arba zinot kur galima rast info.aciu isanksto
GiedrėM
2010 03 04, 15:08
QUOTE(JolitaS. @ 2010 01 12, 16:58) 1.dieve kaip isigandau.juk as savo sunu nuo vejaraupiu paskiepijau.nejaugi jis sirgs veliau.mum sake nesirgs per savo gyvenima.nes antra kart reiks skiepyt kai jam bus dvylika.nejau skiepai nebeveiks po kazkiek metu. 2.beje mum siulo skiepytis synflarix skiepa.nuo uzdegimu gal kas ka zinot apie ji.arba zinot kur galima rast info.aciu isanksto 1. Negali žinot. 2.Nebūna skiepų nuo uždegimų, slogos, geltos ar dar kokios ligos. Vakcina nukreipta prieš konkretų mikroorganizmą (nebūtinai vieną). synflarix yra 10-valentė (!) vakcina nuo 10-ies skirtingų pneumokokų tipų, be to, gana nauja.
Gajatri
2010 09 27, 12:58
QUOTE(omega @ 2006 08 05, 00:25) o as ir neskaicius neskiepijau saviskio. man tos vakcinos, siek tiek zinant kaip funkcionuoja farmacijos pramone brrrr  (oi, mane akmenim gali uzmetyti) Sveiki!:) noreciau jusu ta tema paklausti del skiepu jus savo mazylio is vis neskiepyjot kai tik gime ir toliau neskiepyjat ? As IR savo mazylio neskiepyjau ir kai gime nuo hepatito b neskiepyjau atsisakiau ir nuo tuberkuliozes ligoninej kazkaip nekaip i mane ziurejo kritikavo medikai pasake kad as nesirupinu mazylio ateitim ir jo sveikata !AS kaip tik pergyvenau ir neskiepyjau . esu su vyru daug informacijos apie skiepus rinkus ir dar kai laukiausi domejomes labai vat ir nusprendem nesskiepyti... Maziukui db jau puse metuku ir dar nesirgo jis nei kart net slogyte... tfiu tfiu tfiu... Na zinokit mano artimiieji tevai mano labai NEIGIAMAI I TAI ZIURI MANO BROLIO ZMONA SAVO VAIKELI SKEIPijo ir mane labai kritikuoja kad as beprote ir taip toliau visiem atrodo kad mes ale prisikaite nesamoniu ..tai labai siutina...visi mano artimieji gimines NESUPRANTA MUSU IR VADINA KITOKIAIS.. NA nezinau kaip atremt ju atakas bet va skiept nesiruosiam tikrai bent jau 3 metus ! Sakykit kokia jusu patirtis su skiepais ir ar skeipijot savo mazyli o gal veliau ?o kiek jum dabar metuku jusu mazyliui(Ei) :)kaip artimieji reagavo i jusu pasirinkima? VA PAPASAKOKIT:).Aciu lauksim laiskelio!
DEVImama
2010 09 27, 13:14
Mano istorija labai panaši. Ir gydytoja moralizavo, kol nepastačiau aš jos "į vietą". O su artimaisiais paprasčiau: jie tiek neturi žinių, kad atremti mūsų su vyru argumentus. O aš patarčiau mažiau visiems pasakoti apie tai ar skiepysit, ar neskiepysit. Mažiau žinos - ramiau miegos...
Merkina
2010 10 04, 10:17
na paskaičius temą jaučiaisi didesnis nusistatymas prieš skiepus, mažai atsiliepimų iš tų mamų, kurios darė skiepus ir dėl to nesigaili. Aš asmeniškai skipyjau savo vaiką visais privalomais skiepais, jokių bėdų neturėjom (tikiuosi ir neturėsim jau)
Soffyyy
2010 11 09, 12:38
Neišeina man suprast mamų, kurios neskiepija savo vaikų  Tuberkuliozė - šitokia baisi liga, ar teko kuriai nors susidurti su ja? Vaikas prakeiks ir tėvus, ir gyvenimą, jei ja susirgs. O susirgti ne taip jau ir sunku, jei jūsų vaikas, tarkim, pavažiuos porą stotelių troleibusu, kuriame sėdės koks valkatėlė nešiojantis TBC. Toliau, mamų forumuose yra ne viena istorija, kaip vaikeliui pakyla tempa, mama nulekia į ligoninę, daktarai nepastebi įsimetusios pneumo bacilos, paleidžia namo ir po kelių valandų vaikelio nebėra...  Na ir tada tėvai pakyla į kovą - advokatai, auditai, kaltinimai... Palaukit, atsukam atgal juostelę : mama, ką jūs padarėte, kad jūsų vaikas išvengtų tikimybės susirgti pneumo virusų sukeltom ligom? Nieko... Vat nuo čia ir pradėkim. Pirmiausia bauskit save, nors tiesą sakant likimas jau nubaudė pačia didžiausia bausme. Sutinku, kad yra vakcinų nevertų dėmesio, bet neskiepyti nuo tų ligų, kurių epidemijos pasaulyje buvo pažabotos tik skiepų pagalba, yra mažų mažiausiai neatsakinga. Mes esam skiepyti visais privalomais skiepais, na ir kaip mamukai, jaučiatės kuri atsilikus? Su padidėjusiu raumenų tonusu? Aš tai ne... Ieškokit pasekmių ne skiepuose, o savo gyvenimo būde. Pažvelkim kokiu oru kvėpuojam, koks mūsų fizinis aktyvumas, o žvilgsnį nukreipus į lėkštę, išvis baisu pasidaro....
AlfaBeta
2010 11 09, 14:46
QUOTE(Soffyyy @ 2010 11 09, 14:38) 1. Neišeina man suprast mamų, kurios neskiepija savo vaikų  Tuberkuliozė - šitokia baisi liga, ar teko kuriai nors susidurti su ja? Vaikas prakeiks ir tėvus, ir gyvenimą, jei ja susirgs. O susirgti ne taip jau ir sunku, jei jūsų vaikas, tarkim, pavažiuos porą stotelių troleibusu, kuriame sėdės koks valkatėlė nešiojantis TBC. 2. Toliau, mamų forumuose yra ne viena istorija, kaip vaikeliui pakyla tempa, mama nulekia į ligoninę, daktarai nepastebi įsimetusios pneumo bacilos, paleidžia namo ir po kelių valandų vaikelio nebėra...  Na ir tada tėvai pakyla į kovą - advokatai, auditai, kaltinimai... Palaukit, atsukam atgal juostelę : mama, ką jūs padarėte, kad jūsų vaikas išvengtų tikimybės susirgti pneumo virusų sukeltom ligom? Nieko... Vat nuo čia ir pradėkim. Pirmiausia bauskit save, nors tiesą sakant likimas jau nubaudė pačia didžiausia bausme. 3. Sutinku, kad yra vakcinų nevertų dėmesio, bet neskiepyti nuo tų ligų, kurių epidemijos pasaulyje buvo pažabotos tik skiepų pagalba, yra mažų mažiausiai neatsakinga. 4. Mes esam skiepyti visais privalomais skiepais, na ir kaip mamukai, jaučiatės kuri atsilikus? Su padidėjusiu raumenų tonusu? Aš tai ne... Ieškokit pasekmių ne skiepuose, o savo gyvenimo būde. Pažvelkim kokiu oru kvėpuojam, koks mūsų fizinis aktyvumas, o žvilgsnį nukreipus į lėkštę, išvis baisu pasidaro.... 1. Paskaitykite kitas skiepų temas. Gal tada suprasite ir kodėl neskiepija kai kurių vaikų, ir kokia BCG (skiepo nuo TBC) paskirtis, ir kada susergama TBC, o kada tik nešiojama t.t., ir  Pilnai įmanoma, kad Jūs pati irgi turite TBC bakterijų, įkvėpėte jų, bet nesergate  Ir visai ne todėl, kad vaikystėje Jus skiepijo nuo TBC net du kartus. Dabar jau to antro vakcinavimo neatlieka. Jis neturi prasmės. 2. Stiprinu vaikų imunitetą. 3. Ar dabar, jau praėjus kuriam laikui, nuo tada, kai buvote skiepyta vaikystėje ir galimai neturite imuniteto tam, nuo ko Jus skiepijo, Jūs pasiskiepijote nuo difterijos? Jei ne, tai kur Jūsų atsakomybė? 4. Ar Jūs kvėpuojate geresniu oru, valgote visiškai kitokį maistą? Sutinku, maistas turi įtakos sveikatai. Daugelis gaminių parduotuvėse, kaip ir nemažai kitų šių laikų civilizacijos ,,patobulinimų", kelia pasibaisėjimą savo sudėtimi. Įsigilinę į šią situaciją, pradėjom stengtis gyventi kiek įmanoma ekologiškiau (ką galim, iš kaimo atsivežam; nors ir truputį skeptiškai nusiteikę, perkam eko turgeliuose). O kas liečia skiepų poveikį. Vakcina - vaistinis preparatas, kurio informaciniame lapelyje skaitote apie indikacijas, kontrindikacijas jam ir su šalutinius poveikius. Taigi negalite neigti, kad yra naudos ir žalos santykis.
Monce0j
2010 12 09, 15:26
Na, pažiūrėjau ir aš šitą filmuką taip pat gana aiškiai išdėstytas pašalinis poveikis skiepų ČIAŽinote gerai apgalvojus ištikro galiu rasti filmuke paminėtų pašalinių reiškinių savo jau šešerių metukų dukrytės elgesyje ir sveikatoje, (taip pat pažįstamų vaikučių) žinoma kogero sunku būtų įrodyti kad tai skiepų padariniai, bet šiai dienai abejoju ar skiepysiu savo berniuką toliau, kuris beabejo gavo jau visus skiepus iki 2 metų ir labai gaila kad visos šios info nežinojau daug daug anksčiau Tiesa kitoms mamoms pamastymui galiu papasakoti vieną atvejį - mano draugės mergytė buvo skiepijama "pagal planą" ir būdama šešių mėnesiukų (gavusi trečią dozę vakcinos) ji susirgo kokliušu ir deja laaabai sunkia forma, net tris kartus mama vežė savo mažylę į reanimaciją, pamėlusią ir beveik nekvėpuojančią, kur gydytojams, ačiū dievui, pavykdavo ištraukti mergytę iš mirties nagų, kasnakt mama budėdavo prie lovytės saugodama kad vaikas neuždustų ir taip pusę metų... Ir tai tik vienas realus pavyzdys verčiantis susimastyti....
samantila
2011 02 21, 19:22
QUOTE(Monce0j @ 2010 12 09, 04:26) Na, pažiūrėjau ir aš šitą filmuką taip pat gana aiškiai išdėstytas pašalinis poveikis skiepų ČIAŽinote gerai apgalvojus ištikro galiu rasti filmuke paminėtų pašalinių reiškinių savo jau šešerių metukų dukrytės elgesyje ir sveikatoje, (taip pat pažįstamų vaikučių) žinoma kogero sunku būtų įrodyti kad tai skiepų padariniai, bet šiai dienai abejoju ar skiepysiu savo berniuką toliau, kuris beabejo gavo jau visus skiepus iki 2 metų ir labai gaila kad visos šios info nežinojau daug daug anksčiau Tiesa kitoms mamoms pamastymui galiu papasakoti vieną atvejį - mano draugės mergytė buvo skiepijama "pagal planą" ir būdama šešių mėnesiukų (gavusi trečią dozę vakcinos) ji susirgo kokliušu ir deja laaabai sunkia forma, net tris kartus mama vežė savo mažylę į reanimaciją, pamėlusią ir beveik nekvėpuojančią, kur gydytojams, ačiū dievui, pavykdavo ištraukti mergytę iš mirties nagų, kasnakt mama budėdavo prie lovytės saugodama kad vaikas neuždustų ir taip pusę metų... Ir tai tik vienas realus pavyzdys verčiantis susimastyti....  na aš neskiepysiu dukriuku daugiau ir seniau esu mačius tuos puslapius na logiška jai žmonija nesirgs juk farmacija žlugs
juscike
2011 02 24, 15:39
Sveikos mamytes, Prisijungsiu prie Jusu  Musu dukrytei sestadieni bus 3 men. Esam gave ligoninej TBK ir Hepatito B skiepa, bei 1 men antra hepatito B skiepa. Kai sita skiepa padare, mano vyras siaip leptelejo daktarei, akd daugiau nebeskiepysim vaiko. Tai daktare net atsistojo ir pradejo vardinti kokios baisios ligos kokliusas, poliomelitas, stablige ir t.t. kazkaip pagalvojom na gal skiepysim. Bet kai suejo 2 men ir reikejo daryti skiepa, prasidejo gripo epidemija, tad i poliklinika net kojos nekelem. O dabar kai pasibaige karantinas, su vyru vis del to nusprendem, kad neskiepysim. Kaip juokaujam, pats Dievas mus su apsaugojo nuo skiepu, atsiudamas gripo epidemija, ir dave laiko mums dar karta viska apsvarstyti:)
Soffyyy
2011 06 20, 22:02
QUOTE(juscike @ 2011 02 24, 15:39) Sveikos mamytes, Prisijungsiu prie Jusu  Musu dukrytei sestadieni bus 3 men. Esam gave ligoninej TBK ir Hepatito B skiepa, bei 1 men antra hepatito B skiepa. Kai sita skiepa padare, mano vyras siaip leptelejo daktarei, akd daugiau nebeskiepysim vaiko. Tai daktare net atsistojo ir pradejo vardinti kokios baisios ligos kokliusas, poliomelitas, stablige ir t.t. kazkaip pagalvojom na gal skiepysim. Bet kai suejo 2 men ir reikejo daryti skiepa, prasidejo gripo epidemija, tad i poliklinika net kojos nekelem. O dabar kai pasibaige karantinas, su vyru vis del to nusprendem, kad neskiepysim. Kaip juokaujam, pats Dievas mus su apsaugojo nuo skiepu, atsiudamas gripo epidemija, ir dave laiko mums dar karta viska apsvarstyti:)  Gerai čia  Gripo epidemija būna kasmet ir praktiškai tuo pačiu metu, todėl visą gyvenimą šie "Dievo ženklai" bus siunčiami tik tam tikru laiku pagimdžiusioms mamoms Liuks priežastis
Pasidalinsiu savo patirtimi ir aš. Pirmąją dukrą skiepijau visais skiepais, nes esu gydytoja ir visus DEŠIMT MOKSLO METŲ mokyta, kad tai yra priemonė nesirgti tam tikromis "pavojingomis" ligomis. Kai dukrai sukako vieneri, pradėjau "plačiau" domėtis vakcinomis, gydytojų praktikų straipsniais apie vakcinų žalą. Todėl MMR vakcina vaiko jau nebeskiepijau dėl šių priežasčių: pirma - šios visos ligos nėra pavojingos, jei jomis persergi vaikystėje; antra - persirgus jomis, susiformuoja imunitetas visam gyvenimui; trečia - jei vaikas nepersirgs jomis iki 7 metų, tada ir paskiepysiu. Gimus antrajai dukrai, gimdymo namuose atsisakiau skiepyti Hepatitu B, dėl šių priežasčių: pirma - aš Hepatitu B nesergu, o pvz. JAV skiepija tik sergančių Hepatitu B mamų vaikus, jiems parenkama individuali Hepatito B vakcinos dozė pagal mamos ligos stadiją ir dar suleidžiamas IMUNOGLOBULINAS, tam kad vaiko organizme apsauginiai mechanizmai nuo Hepatito B įsijungtų iš karto (be Imunoglobulino net ir paskiepytas vaikas gali užsikrėsti nuo sergančios mamos, nes imunitetas po skiepo formuojasi ne iš karto). antra - Hepatitu B galima užsikrėsti lytiniu keliu ir minimalių operacijų metu (pvz. pas odontologą), jei blogai sterilizuoti instrumentai, perpilus sergančiojo Hepatitu B kraujo. Kol kas tai mano lėliukui dar negresia (lytiškai nesantykiaus, dantų kol kas neturi). trečia - šia vakcina galima paskiepyti bet kada - po vienerių, penkių dešimties ir pan. metų... TBC vakcina paskiepijau, nes buvo didelis kolegų, anytos (pediatrė) spaudimas. Jau paskiepijusi vaiką buvau TBC dispanseryje ir kalbėjausi su kolege pulmonologe, kokie vėjai šiuo klausimu Europoje. O pvz.: Anglijoje vėjai tokie: pirma - nuo TBC vaikų NESKIEPIJA, nes Anglijoje sergamumas TBC yra mažas. antra - atvykusiems iš Lietuvos neskiepytiems vaikams siūloma juos paskiepyti, nes LIETUVOJE YRA DIDŽIAUSIAS SERGAMUMAS TBC PO RUMUNIJOS EUROPOJE, trečia - TBC skiepas atliekamas vaikui po mėnesio, bet ne iš karto gimus, jei šeimoje nėra sergančių TBC. Pažangūs Lietuvos gydytojai siūlo rinktis dėl TBC skiepo tėvams, kadangi: pirma - TBC skiepas nuo ligos neapsaugo, bet apsaugo nuo sunkių TBC formų vaikus iki 5 metų; antra - yra atvejų, kai inteligentiškose šeimose vaikai suserga TBC; trečia - yra atvejų, kai vaikai po skiepo suserga limfmazgių TBC (tada stiprūs antibiotikai, operacijos), kaulų, plaučių, generalizuota TBC formomis (baisios, invalidizuojančius vaikus ligos). Išvada tokia - jei bus trečia vaikas, nuo TBC tikrai neskiepysiu. Dabar mažoji jau yra paskiepyta dviem DTP vakcinomis ir laukia trečia. Puikiai suprasdama galimą skiepų riziką dvejoju. Iš vienos pusės - jau du skiepai padaryti, trečias - paskutinis. Iš kitos pusės - vaikui aktyviai dygsta dantys, tai sudaro krūvį imunitetui, papildomas krūvis vakcina net ir pasveikusiam vaikui dantų dygimo fone nėra saugiausias dalykas... Ką daryčiau dėl DTP kitaip. Paskiepyčiau šia vakcina vaiką, kai jam sueis DU arba TRYS metai. Šioje visoje istorijoje yra pora tamsių vietų: pirma - jei mano neskiepytas vaikas kartais susirgtų sunkia forma ligų, nuo kurių nėra paskiepytas, tai turėčiau atlaikyti be galo didelį kaltinamąjį spaudimą tiek iš visuomenės, tiek iš artimųjų pusės, bet tikimybė, kad jie susirgs šių ligų sunkia forma yra šimtus, o gal net tūkstančius kartų mažesnė už tą, kad jeigu aš juos skiepysiu visomis vakcinomis, tai jie susirgs autoimuninėmis (tokiomis kaip cukrinis diabetas ir pan.), CNS (tokiomis kaip autizmas, epilepsija, dėmesio sutrikimai) alerginėlis ligomis, ar vėžiu. antra - mūsų visuomenėje jau darosi sunku rasti vaiką, kuris būtų sveikas (konferencijose mums pristatoma nauja pasaulinė norma, kur 50 procentų vaikų yra alergiški); trečia - jokie maisto priedai ir konservantai, įkvepiamieji nuodai, tokie kaip aldehidai, nėra įvedami tiesiai į kraują, apeinant natūralius organizmo apsauginius barjerus, esančius žarnyne, plaučiuose ir pan... kol kas tiek. Į ląstelinius visos istorijos mechanizmus nesiplėsiu. Norinčius ko paklausti, prašome parašyti į AŽ.
Pupulia
2011 12 01, 17:12
Aš vieno daliko nesuprantu, kodėl visi gydytojai taip rupinasi musu kudikiais, ir kai tik pradedi sneketi apie skiepus neigiamai - prasideda ....supuola is visu pusiu, ziuri i tave, kaip i psichinius lygonius ir pradeda net reikalauti, kad padarytume visus skiepus. Idomu, kodel niekas taip nepuola moters, kuri ryztasi daryti aborta, tevai alkoholikai gimdo nesveikus kudikius, veliau nesirupina jais, vaikai badauja ir jaucia nepritekliu. Taip pat ir narkopmainai bei vargingai gyvenencios DAUGIAVAIKES SEIMOS - toliau sau gimdo. Juk niekas ju nepuola, neaiskina jiems - Jus ka, pagalvokit, cia juk jusu vaikai. Jie gali gimti atsilike, invalidais, su fizine ar protine negalia. Niekam neidomu ka jie daro, nes akivaizdu, kad lygonines gauna didziulius kisius (parama) is vakcinatoriu (imoniu, gaminanciu vakcinas), taip pat Valstybe. Zodziu didziulis ratas, kur didziausia smugi, gauname mes - paprasti gyventojai. As manau, reikia savo galva galvoti. Jei gimdysiu antra vaika - neleisiu daryti jokiu vakcinu!!!
comment
2011 12 27, 15:06
PASIŽIŪRĖKITE ŠIUOS VIDEOROLIKUS: Вся правда о прививках или как законно убивают с рождения http://video.mail.ru/mail/ffresia/_myvideo/66.htmlПравда о прививках Фильм Галины Царёвой http://video.mail.ru/mail/iravinyarskaya/472/531.htmlТайные знаки. Опасность ПРИВИВКИ. Часть 1 http://video.mail.ru/mail/ded-ka/2784/31789.html
|
|