Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kinų virtuvė
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
zebriukas
Senoji tema čia
Irunia
Panos, nepykit jei jau buvo tokis klausimas ax.gif
Prie traškios vištienos duoda tokį tąsų padažą baruose.
Gal žinot kaip pasigamint? 4u.gif
otje

Sveikutes moterys, merginos!!!!!!

Is smalsumo ylindau i sita skreli, nes as pati is proto kraustausi del kinu virtuves thumbup.gif !!!!!!!!!!
Kiek man teko po salis keliauti ir kinietisko maisto ragauti- visur skirtingas, nes kinieciai prisitaiko prie salies kulturos ir restoranuose pritaiko savo maista. As pati mokausi kinieciu virtuves, tiesa pasakius tai yra tikras menas. Jus ant manes nepykite uz kricisizma blush2.gif , bet as biskuti issigandau ka jus cia rasote.

Jus vis diskutuotat apie traskancia vistiena, as jos nedarau, bet zuvi-taip, tai gal pades. Europieciai vistienai ir zuviai naudoja citrina, kinieciai- imbiera, juo numusa nemalonu mesos ir zuvies kvapa, ir ryziu vyna. Sumaisykite miltus su trupuciu bulviu krakmolo ir gabaliukus norimo produkto apvoliokite misinyje, bet kad nebutu per didelis miltu sluoksnis ant produkto. Tada kepkite karstame aliejuje. As tikiuosi kad pavyks.

Saldziarukstis padazas: curus, ryziu actas ir truputelis tamsaus sojos padazo( pora lasu ). Labai skanu su kodletukais.

Skanaus
taibent1
Otje, dekui uz pastebejimus. Tiesiog visi rasom, kaip kam gaunasi ir giriames jei kazkas labiau pavyksta. Sestadieni bandysiu daryt kazka kinietiskai- gal zuvi... Ka patartum? Kepsiu pagal Jusu recepta... O kaip del padazo, darzoviu???
TingiKace
Mano vištienos receptukis:
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra. biggrin.gif

SKANAUS bigsmile.gif
Gal nelabai rišliai parašiau, bet gausis net pradedančiai šimyninkei ax.gif
Kutinskyte
gal kas zino kiauliena su bambukais ir kiniskais grybais receptuka? ax.gif
Yasmin
QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 13:15)
SKANAUS  bigsmile.gif
*

poster_offtopic.gif Pagal avatarą (ir vardą) ir receptukas biggrin.gif
TingiKace
aš nesiūlau per prievarta, leidžiu adminui panaikinti mano receptą, jei jau kažkam taip nepatinka ir mano atavaras ir mano receptas
Yasmin
QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 19:01)
aš nesiūlau per prievarta, leidžiu adminui panaikinti mano receptą, jei jau kažkam taip nepatinka ir mano atavaras ir mano receptas
*

Nu tai kas cia dabar unsure.gif Pati parasei, kad "gausis net pradenciai seimininkei". Ir ne man cia spresti istrinti tavo avatara, kuris man laaabai patinka (paziurek i mano parasa), o receptas super tinka vakarienei po darbo, kai norisi kazko greiciau ir paprasciau, bent jau man, net galvoju pasinaudoti ax.gif Kazin ar dabar galesiu.

PS gal cia ta pilnatis paveike, kad toks nesusipratimas. ar tave supykde tas off topic surugusi sypsena... nu bet as juk ne i tema parasiau kometara rolleyes.gif
TingiKace
Viskas ok, ir as pasikarščiavau gal... nėra ko tai nuotaikos.... O receptukas tikrai greitas ir beje skanus, o kad gausis net pradenčiom irgi faktas... smile.gif Aš tuose reikaluose jau nebe žalia, išaugau smile.gif
Gerai pamirštam tą nesusipratimą 4u.gif
Gabona
Na ir as parasysiu viena kinietiska receptuka kaip pasidaryti "spring rolls" .

Riekalingas ryziu popierius (kurio nusipirkti galima kol kas tik Rimi parduotuvese), farso,
kopustu ir morku misraines uzpiltos actu (galit pacios pasidaryti arba parduotuveje misrainiu skyriuj nusipirkti), paprikos, poro arba svoguno, cesnako, prieskoniu.
Viska keptuveje maisant iskepame.
Tada paimam ryziu popieriu, ji pakisam po vandeniu, suslapinam, padedam ant dregno ranksluoscio, uzklojam kita to dregno ranksluoscio puse ir palaikom apie minute kol tas paplotelis suminkstes (kol pasidarys toks minkstas kaip skudurelis), ir susukam ta paruosta farsa kaip balandelius. Tu "sping rolls" gausis kiek paploteliu prisipirksit ir kiek farso pasiruosit.
Paskui tuos suktinukus kiek apkepam ant ikaitino aliejaus.
Vagyti galima su pirktiniu kinietisku padazu, saldziaruksiu ar astriu, cia pagal skoni.

Gan ilgas darbas, bet labai skanu gaunasi, net skaniau nei kai kuriose kinieciu virtuvese mirksiukas.gif
TingiKace
Tikiu, kad jie skanesni gaunasi, namie, tik deja niekur to ryžių popieriaus negaunu pirkti... į šalies pakrasčius jų kotai neužveža.... Ir ryžių vermišių, ir sojos vermišėlių radau, o va lapų ne schmoll.gif reiks daryt ekskursiją į kokį dzidzelį miestukį biggrin.gif nes tie spring rolls tikrai nerealiai skanūs thumbup.gif
Gabona
As irgi to popieriaus ilgai ieskojau, ir kaip minejau tik Rimi parduotuvej radau, netgi ne kokioj hyper Rimi, bet mazoj, uzkampy, tokioj kur sekmadieniais grietines negausi ax.gif
Livai
QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 14:15)
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam  kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra.  biggrin.gif

cia tikrai tik tiek darbo blink.gif nu reiks butinai pabandyt ,
....kazko nesitiki, o imbiero- butinai, nes as jo nelabai megstu 4u.gif
TingiKace
Taip, darbo tik tiek bigsmile.gif Imbieras priduoda tokį idomų skonį, bet manau, kad nebutinai, papipirink, kokiais kitais pipiriukais ir bus liux. Tik dėdamos prieskonius nepadauginkit druskos, nes baigiant kepti reikia ipilti gera šlakelį sojų padažo - o jis irgi sūrus, tai va smile.gif Kitu atveju vyras pagalvos, kad kažka įsimylėjot lotuliukas.gif
palme
QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 12:15)
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam  kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra.  biggrin.gif

SKANAUS  bigsmile.gif
Gal nelabai rišliai parašiau, bet gausis net pradedančiai šimyninkei  ax.gif
*

Kadangi esu valgio gamintoja su didele patirtim mirksiukas.gif , tai galiu GARANTUOTI, kad pradedančiajai, pagal tavo šitą pateiktą receptą, tai TIKRAI neišeis neiko gero biggrin.gif ... o kur parašymas, kad reikia aliejaus į keptuvę pilti ? Nes manau, kad be aliejaus nieko neišeis... ir abejoju ar būtų skanu ".. pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome..." čia juk išeina aliejus su sojų padažu...
Manau, kad per tingėjimą parašei nesamones lotuliukas.gif
Yasmin
QUOTE(palme @ 2008 02 23, 11:46)
Kadangi esu valgio gamintoja su didele patirtim  mirksiukas.gif , tai galiu GARANTUOTI, kad pradedančiajai, pagal tavo šitą pateiktą receptą, tai TIKRAI neišeis neiko gero  biggrin.gif ... o kur parašymas, kad reikia aliejaus į keptuvę pilti ? Nes manau, kad be aliejaus nieko neišeis... ir abejoju ar būtų skanu ".. pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome..." čia juk išeina aliejus su sojų padažu...
Manau, kad per tingėjimą parašei nesamones  lotuliukas.gif
*

Cia elementaru! doh.gif O gal reikia parasyti, kad aliejaus nevalgyti, tai yra negerti lotuliukas.gif
TingiKace
Siaip tai, man rodos net vaikas žino, kad kepant reikia ipilti aliejaus.... Visų antra, jeigu ta pradedančioji nežino tokio dalyko, ko gero tikrai, tegu net neina prie viryklės.... o visų trečia, prieš kritikuodama pabandyk... kur ta tavo patirtis, jei nežinai, kad ir neįpylus sojų padažo - aliejus irgi niekur neišgaruoja... ir manau, jo nereikia dėti kartu i lėkštę...nebent išverti viską kartu smile.gif)) tuomet jau tikrai gautusi vištiena aliejuje.
Kazkaip keista, kad tokios greitos kritikuot, bet net nepabando daryt...jei nebučiau šio patiekalo išbandžius pati, nesiūličiau ir kitiems.... (ko beje, daugiau ir nebedarysiu čia ...)
Mistica
Na gal nereikia peikti, net nepabandzius? g.gif As nesu profesionale maisto gaminime, galiu priskirt save pradedanciosiom, nes viska gaminu pagal receptus. Bet kad alieju i keptuve ipilt, tai ir taip aisku lotuliukas.gif Nebukim kaip amerikieciai, kuriems reikia prie mikrobangu krosneles instrukcijos pridet, kad negalima joje dziovinciu kaciu.
palme
Aš apie aliejų ne dėl to, kaip amerikiečiai... smile.gif , o dėl to, kad neaišku ar skrudinti ipylus daug aliejaus ar sausai paskrudinti.. gale taip pat nėra parašyta ar išėmus iš keptuvės užpilti sojų padažu ar dar būnant keptuvėje ax.gif

Taip kad nėra ko čia ožiuotis mirksiukas.gif čia buvo kaip ir pastaba, kad aiškiau rašytum mirksiukas.gif Nepyk, nenorėjau užgauti 4u.gif
Kutinskyte
QUOTE(Kutinskyte @ 2008 02 21, 07:27)
gal kas zino kiauliena su bambukais ir kiniskais grybais receptuka? ax.gif
*

tai niekas nesat gamine tokio patiekaliuko? g.gif
palme
QUOTE(Kutinskyte @ 2008 02 26, 17:23)
tai niekas nesat gamine tokio patiekaliuko? g.gif
*

Aš gaminu taip: kiauliena supjaustau norimo dydžio gabaliukais, bet svarbu nenumažinti. Man optimaliausias dydis maždaug 3X3 cm kubeliai arba lakšteliais, bet tada jau plonais juos pjaustau, bet nemažais, maždaug 3X5 cm.
Užberius pipiriukų, druskytės ir krakmolu. Apspaudau rankomis, kad kiekvienas gabaliukas būtų visiškai pasidengęs krakmolu, tada įkaitinu keptuvėje nemažai aliejaus ir lengvai apkepu. Nereikia, kad paruduotų, turi tik šiek tiek pradėti gelsti, nes jei perkepinsi gausis sausa mėsa.
Na tada padažiukas... smile.gif gaminu dviem būdais (priklausomai nuo nuotaikos smile.gif ):
1- Daug morkų (šiaudeliais), svogūnų (pusžiedžiais), česnakų (arba smulkiai sukapotų arba išspaustų su česnakų spaudykle), apkepinti su aliejum, išimi iš aliejaus į kiaurapuodį, kad nusivarvėtų, dedi į kitą, įkaitintą keptuvę ir užpili konservuotais bambukų ūgliais, viską šiek tiek patroškini (apie 3 min.) ir užpylus ant mėsytės patiekti su ryžiais.
2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus.
Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu...

Skanaus 4u.gif
GalBut
QUOTE(palme @ 2008 02 27, 14:02)
2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...

Kvailos moteros...viena pakudakuoja,kitai įsižeidimo priepuolis...
O kalbant apie citatą,tikiu,kad saldu...sūru galbūt...bet rūgštu šiek tiek...na netikiu...net su savo menka patirtim...
palme
doh.gif duodu durnei kelią.. 4u.gif daugiau neturiu ką pasakyti.. tai kai turėsi daugiau patirties, tada ir kišk savo trigrašį.

Rūgštumą duoda sojų padažas, jei jau per savo menką patirtį jo neragvai..

O kudakuoji pati.. blink.gif aš tau nieko nepadariau, taip kad čia nesivištink !!!!!!
Rejeka
QUOTE(palme @ 2008 02 28, 23:40)
doh.gif  duodu durnei kelią..  4u.gif daugiau neturiu ką pasakyti.. tai kai turėsi daugiau patirties, tada ir kišk savo trigrašį.

Rūgštumą duoda sojų padažas, jei jau per savo menką patirtį jo neragvai.. 

O kudakuoji pati.. blink.gif  aš tau nieko nepadariau, taip kad čia nesivištink !!!!!!
*

Pirma karta girdziu, kad soju padazas duoda rugstuma g.gif blink.gif , gal koki mandra perkate? mirksiukas.gif
GalBut
Skanumėlis...net kulinariniam puslapy galima rast kvailų vištų su patirtim...o tai jau pabodę buvo vien sausi receptai...
Furtado
Mano kovo 8-osios vakarienė
user posted image
Abejoklė
QUOTE(bzzz... @ 2008 03 09, 10:24)
user posted image
*

O kas cia? bigsmile.gif kaip nerealiai atrodo
Furtado
QUOTE(Inga654 @ 2008 03 09, 09:50)
O kas cia?  bigsmile.gif  kaip nerealiai atrodo
*

Šįkart jautiena saldžiarūgščiai su įvairiom daržovėm. Bet šiaip aš visuomet improvizuoju
Vijurka
QUOTE(otje @ 2008 02 19, 23:36)
Saldziarukstis padazas: cukrus, ryziu actas ir truputelis tamsaus sojos padazo( pora lasu ). Labai skanu su kodletukais.
*

Tai kad prie kotletuku yra lietuviškasis baltas padažas, prie kinų patiekalų tinka tavo aprašytas saldžiarūgštis. mirksiukas.gif
user posted image
Manau, kad lietuviškosios virtuvės su kinų maistu maišyt nereikėtų. rolleyes.gif

lineva
QUOTE(bzzz... @ 2008 03 09, 09:24)
user posted image
*

O jau kaip skaniai atrodo thumbup.gif
Kutinskyte
QUOTE(palme @ 2008 02 27, 05:02)
Aš gaminu taip: kiauliena supjaustau norimo dydžio gabaliukais, bet svarbu nenumažinti. Man optimaliausias dydis maždaug 3X3 cm kubeliai arba lakšteliais, bet tada jau plonais juos pjaustau, bet nemažais, maždaug 3X5 cm.
Užberius pipiriukų, druskytės ir krakmolu. Apspaudau rankomis, kad kiekvienas gabaliukas būtų visiškai pasidengęs krakmolu, tada įkaitinu keptuvėje nemažai aliejaus ir lengvai apkepu. Nereikia, kad paruduotų, turi tik šiek tiek pradėti gelsti, nes jei perkepinsi gausis sausa mėsa.
Na tada padažiukas... smile.gif gaminu dviem būdais (priklausomai nuo nuotaikos  smile.gif ):
1- Daug morkų (šiaudeliais), svogūnų (pusžiedžiais), česnakų (arba smulkiai sukapotų arba išspaustų su česnakų spaudykle), apkepinti su aliejum, išimi iš aliejaus į kiaurapuodį, kad nusivarvėtų, dedi į kitą, įkaitintą keptuvę ir užpili konservuotais bambukų ūgliais, viską šiek tiek patroškini (apie 3 min.) ir užpylus ant mėsytės patiekti su ryžiais.
2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus.
Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu...

Skanaus  4u.gif
*

Aciu thumbup.gif reiks pabandyt bigsmile.gif
Agnekk
Sveikos 4u.gif Perskaiciau temas ir neradau niekur sonkauliuku recepto g.gif O man jie thumbup.gif Gal kuri darote sonkauliukus kinietiskai. Tokie saldus ir su saldziu padaziuku thumbup.gif Pasidalinkit receptuku ax.gif
edre
Merginos gal Jus zinote kaip pasigaminti salotu padaziuka. Visuose kinieciu restoranuose yra salotos -Siaures Kinijos namines salotos ar kazkaip panasiai vadinasi blush2.gif Sudetis ju labai paprasta, darovytes ir virta jautiena, bet jau padaziukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Manau,kad tai sojos padaziukas, bet kas ten per soja g.gif Gal kuri zinot.Aciu 4u.gif
Kirameki
Sveikos, mergytės 4u.gif Seniai bebuvau pas jus blush2.gif

Vakar išbandžiau labai nesudėtingą ir skanų patiekaliuką - noriu pasidalint blush2.gif

Kepta kiauliena su imbieru

Kiaulieną supjaustyti juostelėmis, apvolioti šaukštelyje miltų, apšlakstyti 2 š. sojos padažo ir pakepinti. Suberti keletą pjaustytų svogūno laiškų ir sukapotą gabalėlį imbiero šaknies. Įpilti 3 š. vandens ir 1 a.š. rudojo cukraus. išmaišyti ir uždengus pakepti keletą minučių.
Skanaus essen.gif
foox
Kokia šauni tema clap.gif , jaučiu silpnybę kinietiškiems patiekalamas
nera kas
Pasirodo kiniski patiekalai ne tik skanus bet ir ganetinai pigus pasigaminti thumbup.gif
aisvyde
QUOTE(palme @ 2008 02 27, 14:02)

Skanaus  4u.gif
*

Gaminau šį patiekalą - tikrai skanu buvo, ir traškus viršus buvo (dariau tik su krakmolu, be jokių baltymų ar vandens), tik per žioplumą padažą "nusaldinau" (per daug medaus įdėjau, kitąkart pasitaisysiu), ačiū už receptą 4u.gif
T.P.Keberiokst
gal kas zino kaip gamint astrius sparnelius? Domina labiau ta tesla,kurioj jie apvolioti ax.gif
Cinside
Gal kas žinot iš ko daroma tešla lietiniams? Jie tokie ypatingai ploni ir traškūs g.gif
Vijurka
VIŠTIENA KINIETIŠKAI
user posted image
Reikės:
- 1 vištienos krūtinėlės filė;
- mažo indelio konservuotų ananasų;
- paprikos;
- morkos;
- česnako, imbiero, krakmolo, prieskonių, citrinos, sojų padažo.

Vištienos file supjaustyti plonomis juostelėmis, apibarstyti prieskoniais ir leisti pastovėti. Į keptuvę išspaudžiame citrinos sultis, įpilame porą šaukštų sojų padažo ir šiame skystyje ant mažos ugnies troškiname vištieną, kol ji pabals.
Kitoje keptuvėje šaukšte aliejaus pakepiname česnaką ir imbierą, pridedame šiaudeliais pjaustytą morką ir papriką bei pakepiname kol daržovės suminkštės. Dedame supjaustytus konservuotus ananasus, supilame vištieną su visu skysčiu bei ananasų sirupą. Kelias minutes troškiname ir tiekiame ryžiais.
Valgome pagaliukais, nes taip žymiai skaniau!

Patarimai: padažą, kuriame viskas troškinasi reikėtų paragauti - priklausomai nuo to, kokio skonio trūksta, galima pridėti medaus, sojos padažo, pipirų. Jei padažas atrodo per skystas, bebaigiant gaminti įpilti keletą šaukštų vandens, jame ištirpinusios 0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo.
Kirameki
Krevetės su salierais essen.gif

Šaukšte aliejaus pakepinti 3 riekeles smulkinto šviežio imbiero. Suberti 450 gr. krevečių, šaukštelį druskos ir įpilti šaukštą šerio. Trumpai pakepinti. Kitoje keptuvėje šaukšte aliejaus pakepinti 4 supjaustytus saliero stiebus ir 100 gr. migdolų (kepti kol salieras truputį paminkštės, bet turi likti vis dar traškus). Supilti į pakeptas krevetes ir gerai išmaišyti. Patiekti karštą.

user posted image
Apvalute
Kirameki, dekui uz recepta. Artimiausiu metu isbandysiu, nes turiu saldiklyje kreveciu ir niekaip nesugalvojau, ka su jomis padaryti rolleyes.gif Tai dabar bus proga isbandyti Tavo siuloma receptuka.

O kuo galima pakeisti seri? unsure.gif
Sunflower
Salžiarūgštis padažas

1/3 stiklinės ryžių acto
4 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. kečupo
1 v.š. švelnaus sojos padažo
2-4 v.š. kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 4 v.š. vandens. (krakmolo dėti pagal tai, kokio tirštumo norite padažo)

mažame puodelyje sumaišyti actą, cukrų, kečupą, soją. Užvirti. Supilti krakmolą su vandeniu ir nuolat maišyti iki reikiamos konsistencijos.

Pabandykite!

Aš dar pridedu atskirai vos vos pakeptos morkytės, žalios paprikos, saliero smile.gif ir supilu ant gabaliukais pakeptos bet kokios mėsytės ar žuvies smile.gif

Skanaus

Kirameki
QUOTE(Apvalute @ 2008 06 11, 13:49)
Kirameki, dekui uz recepta. Artimiausiu metu isbandysiu, nes turiu saldiklyje kreveciu ir niekaip nesugalvojau, ka su jomis padaryti rolleyes.gif  Tai dabar bus proga isbandyti Tavo siuloma receptuka.

O kuo galima pakeisti seri? unsure.gif
*

Šerį gali bandyt pakeist sausu raudonu vynu arba obuolių sultim unsure.gif Pati nebandžiau, bet keliuose receptuose radau tokius siūlymus, tai gal ir OK g.gif
*KAJA*
Sveikos,

Perskaiciau visa praita tema, visas zinutes book.gif ir tiek daug patiekalu radau wub.gif
Kokios jus saunuoles. Musu vyrai, turetu buti, laimingiausi pasauly biggrin.gif
O kaip ten baigesi su "Vysnia"? Niekas neturite receptuko?
Kirameki
Gaila, bet vyšnios recepto nežinau... Bet yra daug kitų puikių receptų mirksiukas.gif

Čia - kam patinka anyžiai 4u.gif

Anyžinė vištiena
Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinti 2 smulkintus svogūnus, išimti iš keptuvės. 2-3 šaukštuose aliejaus 30 sekundžiu pakepinti smulkinto šviežio imbiero ir skiltelę smultinto česnako. Įberti šaukštą miltų, šaukštelį kario (pagal skonį - galima ir daugiau), pakepinti porą minučių. Sudėti apkeptus svogūnus ir 450 gr. kubeliais pjaustytos vištienos, pakepti 3 minutes. Įberti šaukštą cukraus, įpilti porą šaukštų sojos padažo, 2 puodelius vištienos sultinio, įmesti porą skiltelių žvaigždinio anyžiaus. Užvirti ir uždengus patroškinti 15 minučių. Sudėti 250 gr. kubeliais pjaustytų bulvių ir dar patroškinti 20 minučių.

user posted image
dijanute
sveikos,

jus tikros saunuoles thumbup.gif
kiek daug nauju patiekalu suzinojau,sian bandysim gaminti mirksiukas.gif
*KAJA*
Vakar dariau vistiena su cesnakiniu padazu. wub.gif

Cesnakinio recepta duoti ar turite? smile.gif
Kirameki
Duok duok mirksiukas.gif Vienos gal turi, kitos - ne. Neprapuls irnesakyk.gif

Skanu buvo? bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.