Senoji tema čia
Panos, nepykit jei jau buvo tokis klausimas
Prie traškios vištienos duoda tokį tąsų padažą baruose. Gal žinot kaip pasigamint? Sveikutes moterys, merginos!!!!!! Is smalsumo ylindau i sita skreli, nes as pati is proto kraustausi del kinu virtuves Kiek man teko po salis keliauti ir kinietisko maisto ragauti- visur skirtingas, nes kinieciai prisitaiko prie salies kulturos ir restoranuose pritaiko savo maista. As pati mokausi kinieciu virtuves, tiesa pasakius tai yra tikras menas. Jus ant manes nepykite uz kricisizma Jus vis diskutuotat apie traskancia vistiena, as jos nedarau, bet zuvi-taip, tai gal pades. Europieciai vistienai ir zuviai naudoja citrina, kinieciai- imbiera, juo numusa nemalonu mesos ir zuvies kvapa, ir ryziu vyna. Sumaisykite miltus su trupuciu bulviu krakmolo ir gabaliukus norimo produkto apvoliokite misinyje, bet kad nebutu per didelis miltu sluoksnis ant produkto. Tada kepkite karstame aliejuje. As tikiuosi kad pavyks. Saldziarukstis padazas: curus, ryziu actas ir truputelis tamsaus sojos padazo( pora lasu ). Labai skanu su kodletukais. Skanaus
Otje, dekui uz pastebejimus. Tiesiog visi rasom, kaip kam gaunasi ir giriames jei kazkas labiau pavyksta. Sestadieni bandysiu daryt kazka kinietiskai- gal zuvi... Ka patartum? Kepsiu pagal Jusu recepta... O kaip del padazo, darzoviu???
Mano vištienos receptukis:
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra. SKANAUS Gal nelabai rišliai parašiau, bet gausis net pradedančiai šimyninkei
gal kas zino kiauliena su bambukais ir kiniskais grybais receptuka?
aš nesiūlau per prievarta, leidžiu adminui panaikinti mano receptą, jei jau kažkam taip nepatinka ir mano atavaras ir mano receptas
QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 19:01) aš nesiūlau per prievarta, leidžiu adminui panaikinti mano receptą, jei jau kažkam taip nepatinka ir mano atavaras ir mano receptas Nu tai kas cia dabar PS gal cia ta pilnatis paveike, kad toks nesusipratimas. ar tave supykde tas off topic surugusi sypsena... nu bet as juk ne i tema parasiau kometara
Viskas ok, ir as pasikarščiavau gal... nėra ko tai nuotaikos.... O receptukas tikrai greitas ir beje skanus, o kad gausis net pradenčiom irgi faktas...
Gerai pamirštam tą nesusipratimą
Na ir as parasysiu viena kinietiska receptuka kaip pasidaryti "spring rolls" .
Riekalingas ryziu popierius (kurio nusipirkti galima kol kas tik Rimi parduotuvese), farso, kopustu ir morku misraines uzpiltos actu (galit pacios pasidaryti arba parduotuveje misrainiu skyriuj nusipirkti), paprikos, poro arba svoguno, cesnako, prieskoniu. Viska keptuveje maisant iskepame. Tada paimam ryziu popieriu, ji pakisam po vandeniu, suslapinam, padedam ant dregno ranksluoscio, uzklojam kita to dregno ranksluoscio puse ir palaikom apie minute kol tas paplotelis suminkstes (kol pasidarys toks minkstas kaip skudurelis), ir susukam ta paruosta farsa kaip balandelius. Tu "sping rolls" gausis kiek paploteliu prisipirksit ir kiek farso pasiruosit. Paskui tuos suktinukus kiek apkepam ant ikaitino aliejaus. Vagyti galima su pirktiniu kinietisku padazu, saldziaruksiu ar astriu, cia pagal skoni. Gan ilgas darbas, bet labai skanu gaunasi, net skaniau nei kai kuriose kinieciu virtuvese
Tikiu, kad jie skanesni gaunasi, namie, tik deja niekur to ryžių popieriaus negaunu pirkti... į šalies pakrasčius jų kotai neužveža.... Ir ryžių vermišių, ir sojos vermišėlių radau, o va lapų ne
As irgi to popieriaus ilgai ieskojau, ir kaip minejau tik Rimi parduotuvej radau, netgi ne kokioj hyper Rimi, bet mazoj, uzkampy, tokioj kur sekmadieniais grietines negausi
QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 14:15) Mano vištienos receptukis: Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra. cia tikrai tik tiek darbo ....kazko nesitiki, o imbiero- butinai, nes as jo nelabai megstu
Taip, darbo tik tiek
QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 12:15) Mano vištienos receptukis: Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra. SKANAUS Gal nelabai rišliai parašiau, bet gausis net pradedančiai šimyninkei Kadangi esu valgio gamintoja su didele patirtim Manau, kad per tingėjimą parašei nesamones QUOTE(palme @ 2008 02 23, 11:46) Kadangi esu valgio gamintoja su didele patirtim Manau, kad per tingėjimą parašei nesamones Cia elementaru!
Siaip tai, man rodos net vaikas žino, kad kepant reikia ipilti aliejaus.... Visų antra, jeigu ta pradedančioji nežino tokio dalyko, ko gero tikrai, tegu net neina prie viryklės.... o visų trečia, prieš kritikuodama pabandyk... kur ta tavo patirtis, jei nežinai, kad ir neįpylus sojų padažo - aliejus irgi niekur neišgaruoja... ir manau, jo nereikia dėti kartu i lėkštę...nebent išverti viską kartu
Kazkaip keista, kad tokios greitos kritikuot, bet net nepabando daryt...jei nebučiau šio patiekalo išbandžius pati, nesiūličiau ir kitiems.... (ko beje, daugiau ir nebedarysiu čia ...)
Na gal nereikia peikti, net nepabandzius?
Aš apie aliejų ne dėl to, kaip amerikiečiai...
Taip kad nėra ko čia ožiuotis QUOTE(Kutinskyte @ 2008 02 26, 17:23) Aš gaminu taip: kiauliena supjaustau norimo dydžio gabaliukais, bet svarbu nenumažinti. Man optimaliausias dydis maždaug 3X3 cm kubeliai arba lakšteliais, bet tada jau plonais juos pjaustau, bet nemažais, maždaug 3X5 cm. Užberius pipiriukų, druskytės ir krakmolu. Apspaudau rankomis, kad kiekvienas gabaliukas būtų visiškai pasidengęs krakmolu, tada įkaitinu keptuvėje nemažai aliejaus ir lengvai apkepu. Nereikia, kad paruduotų, turi tik šiek tiek pradėti gelsti, nes jei perkepinsi gausis sausa mėsa. Na tada padažiukas... 1- Daug morkų (šiaudeliais), svogūnų (pusžiedžiais), česnakų (arba smulkiai sukapotų arba išspaustų su česnakų spaudykle), apkepinti su aliejum, išimi iš aliejaus į kiaurapuodį, kad nusivarvėtų, dedi į kitą, įkaitintą keptuvę ir užpili konservuotais bambukų ūgliais, viską šiek tiek patroškini (apie 3 min.) ir užpylus ant mėsytės patiekti su ryžiais. 2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus. Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu... Skanaus QUOTE(palme @ 2008 02 27, 14:02) 2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai... Kvailos moteros...viena pakudakuoja,kitai įsižeidimo priepuolis... O kalbant apie citatą,tikiu,kad saldu...sūru galbūt...bet rūgštu šiek tiek...na netikiu...net su savo menka patirtim... Rūgštumą duoda sojų padažas, jei jau per savo menką patirtį jo neragvai.. O kudakuoji pati.. QUOTE(palme @ 2008 02 28, 23:40) Rūgštumą duoda sojų padažas, jei jau per savo menką patirtį jo neragvai.. O kudakuoji pati.. Pirma karta girdziu, kad soju padazas duoda rugstuma
Skanumėlis...net kulinariniam puslapy galima rast kvailų vištų su patirtim...o tai jau pabodę buvo vien sausi receptai...
Mano kovo 8-osios vakarienė
QUOTE(otje @ 2008 02 19, 23:36) Saldziarukstis padazas: cukrus, ryziu actas ir truputelis tamsaus sojos padazo( pora lasu ). Labai skanu su kodletukais. Tai kad prie kotletuku yra lietuviškasis baltas padažas, prie kinų patiekalų tinka tavo aprašytas saldžiarūgštis. ![]() Manau, kad lietuviškosios virtuvės su kinų maistu maišyt nereikėtų. QUOTE(palme @ 2008 02 27, 05:02) Aš gaminu taip: kiauliena supjaustau norimo dydžio gabaliukais, bet svarbu nenumažinti. Man optimaliausias dydis maždaug 3X3 cm kubeliai arba lakšteliais, bet tada jau plonais juos pjaustau, bet nemažais, maždaug 3X5 cm. Užberius pipiriukų, druskytės ir krakmolu. Apspaudau rankomis, kad kiekvienas gabaliukas būtų visiškai pasidengęs krakmolu, tada įkaitinu keptuvėje nemažai aliejaus ir lengvai apkepu. Nereikia, kad paruduotų, turi tik šiek tiek pradėti gelsti, nes jei perkepinsi gausis sausa mėsa. Na tada padažiukas... 1- Daug morkų (šiaudeliais), svogūnų (pusžiedžiais), česnakų (arba smulkiai sukapotų arba išspaustų su česnakų spaudykle), apkepinti su aliejum, išimi iš aliejaus į kiaurapuodį, kad nusivarvėtų, dedi į kitą, įkaitintą keptuvę ir užpili konservuotais bambukų ūgliais, viską šiek tiek patroškini (apie 3 min.) ir užpylus ant mėsytės patiekti su ryžiais. 2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus. Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu... Skanaus Aciu
Sveikos
Merginos gal Jus zinote kaip pasigaminti salotu padaziuka. Visuose kinieciu restoranuose yra salotos -Siaures Kinijos namines salotos ar kazkaip panasiai vadinasi
Sveikos, mergytės
Vakar išbandžiau labai nesudėtingą ir skanų patiekaliuką - noriu pasidalint Kepta kiauliena su imbieru Kiaulieną supjaustyti juostelėmis, apvolioti šaukštelyje miltų, apšlakstyti 2 š. sojos padažo ir pakepinti. Suberti keletą pjaustytų svogūno laiškų ir sukapotą gabalėlį imbiero šaknies. Įpilti 3 š. vandens ir 1 a.š. rudojo cukraus. išmaišyti ir uždengus pakepti keletą minučių. Skanaus
Kokia šauni tema
Pasirodo kiniski patiekalai ne tik skanus bet ir ganetinai pigus pasigaminti
QUOTE(palme @ 2008 02 27, 14:02) Aš gaminu taip: kiauliena supjaustau norimo dydžio gabaliukais, bet svarbu nenumažinti. Man optimaliausias dydis maždaug 3X3 cm kubeliai arba lakšteliais, bet tada jau plonais juos pjaustau, bet nemažais, maždaug 3X5 cm. Užberius pipiriukų, druskytės ir krakmolu. Apspaudau rankomis, kad kiekvienas gabaliukas būtų visiškai pasidengęs krakmolu, tada įkaitinu keptuvėje nemažai aliejaus ir lengvai apkepu. Nereikia, kad paruduotų, turi tik šiek tiek pradėti gelsti, nes jei perkepinsi gausis sausa mėsa. 2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus. Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu... Skanaus Gaminau šį patiekalą - tikrai skanu buvo, ir traškus viršus buvo (dariau tik su krakmolu, be jokių baltymų ar vandens), tik per žioplumą padažą "nusaldinau" (per daug medaus įdėjau, kitąkart pasitaisysiu), ačiū už receptą
gal kas zino kaip gamint astrius sparnelius? Domina labiau ta tesla,kurioj jie apvolioti
Gal kas žinot iš ko daroma tešla lietiniams? Jie tokie ypatingai ploni ir traškūs
VIŠTIENA KINIETIŠKAI
Reikės: - 1 vištienos krūtinėlės filė; - mažo indelio konservuotų ananasų; - paprikos; - morkos; - česnako, imbiero, krakmolo, prieskonių, citrinos, sojų padažo. Vištienos file supjaustyti plonomis juostelėmis, apibarstyti prieskoniais ir leisti pastovėti. Į keptuvę išspaudžiame citrinos sultis, įpilame porą šaukštų sojų padažo ir šiame skystyje ant mažos ugnies troškiname vištieną, kol ji pabals. Kitoje keptuvėje šaukšte aliejaus pakepiname česnaką ir imbierą, pridedame šiaudeliais pjaustytą morką ir papriką bei pakepiname kol daržovės suminkštės. Dedame supjaustytus konservuotus ananasus, supilame vištieną su visu skysčiu bei ananasų sirupą. Kelias minutes troškiname ir tiekiame ryžiais. Valgome pagaliukais, nes taip žymiai skaniau! Patarimai: padažą, kuriame viskas troškinasi reikėtų paragauti - priklausomai nuo to, kokio skonio trūksta, galima pridėti medaus, sojos padažo, pipirų. Jei padažas atrodo per skystas, bebaigiant gaminti įpilti keletą šaukštų vandens, jame ištirpinusios 0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo.
Krevetės su salierais
Šaukšte aliejaus pakepinti 3 riekeles smulkinto šviežio imbiero. Suberti 450 gr. krevečių, šaukštelį druskos ir įpilti šaukštą šerio. Trumpai pakepinti. Kitoje keptuvėje šaukšte aliejaus pakepinti 4 supjaustytus saliero stiebus ir 100 gr. migdolų (kepti kol salieras truputį paminkštės, bet turi likti vis dar traškus). Supilti į pakeptas krevetes ir gerai išmaišyti. Patiekti karštą.
Kirameki, dekui uz recepta. Artimiausiu metu isbandysiu, nes turiu saldiklyje kreveciu ir niekaip nesugalvojau, ka su jomis padaryti
O kuo galima pakeisti seri?
Salžiarūgštis padažas
1/3 stiklinės ryžių acto 4 v.š. rudojo cukraus 1 v.š. kečupo 1 v.š. švelnaus sojos padažo 2-4 v.š. kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 4 v.š. vandens. (krakmolo dėti pagal tai, kokio tirštumo norite padažo) mažame puodelyje sumaišyti actą, cukrų, kečupą, soją. Užvirti. Supilti krakmolą su vandeniu ir nuolat maišyti iki reikiamos konsistencijos. Pabandykite! Aš dar pridedu atskirai vos vos pakeptos morkytės, žalios paprikos, saliero Skanaus QUOTE(Apvalute @ 2008 06 11, 13:49) Kirameki, dekui uz recepta. Artimiausiu metu isbandysiu, nes turiu saldiklyje kreveciu ir niekaip nesugalvojau, ka su jomis padaryti O kuo galima pakeisti seri? Šerį gali bandyt pakeist sausu raudonu vynu arba obuolių sultim
Sveikos,
Perskaiciau visa praita tema, visas zinutes Kokios jus saunuoles. Musu vyrai, turetu buti, laimingiausi pasauly O kaip ten baigesi su "Vysnia"? Niekas neturite receptuko?
Gaila, bet vyšnios recepto nežinau... Bet yra daug kitų puikių receptų
Čia - kam patinka anyžiai Anyžinė vištiena Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinti 2 smulkintus svogūnus, išimti iš keptuvės. 2-3 šaukštuose aliejaus 30 sekundžiu pakepinti smulkinto šviežio imbiero ir skiltelę smultinto česnako. Įberti šaukštą miltų, šaukštelį kario (pagal skonį - galima ir daugiau), pakepinti porą minučių. Sudėti apkeptus svogūnus ir 450 gr. kubeliais pjaustytos vištienos, pakepti 3 minutes. Įberti šaukštą cukraus, įpilti porą šaukštų sojos padažo, 2 puodelius vištienos sultinio, įmesti porą skiltelių žvaigždinio anyžiaus. Užvirti ir uždengus patroškinti 15 minučių. Sudėti 250 gr. kubeliais pjaustytų bulvių ir dar patroškinti 20 minučių.
sveikos,
jus tikros saunuoles kiek daug nauju patiekalu suzinojau,sian bandysim gaminti
Vakar dariau vistiena su cesnakiniu padazu.
Cesnakinio recepta duoti ar turite?
Duok duok
Skanu buvo? |