2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
pabaigiau tema, tai reikia kita pradeti
kokosinis siurprizas.
. 1 stikline miltu,puse saukstelio kepimo milteliu,2 saukstai cukraus,1 kiausinis,70 gramu sviesto. idarui-200 gramu kokoso drozliu,100 gramu sviesto,2 saukstai abrikosu dzemo,puse stiklines cukraus. gaminimas-sumaisykite miltus,kepimo miltelius,cukru,sviesta ir viska sukapokite peiliu,kad gautusi mase,primenanti duonos trupinius.imuskite kiausini,idekite truputi vaniles,ir suminkykite tesla i rutuli.padekite i saldytuva 30 min.iskociokite 0,7 cm storio laksta,idekite i skarda,istepta margarinu.idarui sviesta isplakite su cukrumi,idekite dzemo ir kokosu drozles,ismaisykite.idara isdekite ant teslos laksto ir kepkite 25 min,250.c karscio.iskepta paploti atvesinti,supjaustyti rombais ir papuosti tirpintu sokoladu. gavosi laaaaaaaabai skaniai.
Bandziau torta "Juodas miskas", nu velniskai skanus
vietoj vysniu dejau saldytas braskes mirkytas konjake. ![]() ![]() o cia "kursenu vyniotis" , kur biskitas man kiasiniais "kvepejo" ![]()
Sveikos, kulinarės-konditerės
Aš, kaip visada, ištikimai stebiu viską iš šalies ir aplstu nuo jūsų šedevrų.. Tiesiog pasaka! O dabar prie reikalo... QUOTE(cipciukas @ 2008 10 17, 22:30) O sitas tai mano fantazijos vaisius , todel nera pavadinimo , nors ..... lai buna " MARGUTIS " Kadangi nesiseke iskepti biskvita , tai sluoksniai is sausainiu , bet taip pat skanu . Pries diena pasidariau triju spalvu zele ( truputi kietesne , nei taip valgoma ). Kad butu smulkus gabaleliai , ja tarkavau burokine tarka ir visas spalvas sumaisiau . Isdejau dviguba sluoksni sausainiu . Isplakiau puse litro vysninio jogurto ir i ji ipyliau istirpinta zelatina ( 2 did. saukstai zelatinos uzpyliau trecia dalim stiklines pieno ). Ta jogurto krema supyliau ant sausainiu ir valandai i saldytuva .Sustingo greitai . Tada vel isdejau , bet tik viena sluoksni , sausainiu . Isplakiau 36% didely ( 450g. ) gietineles ( atsaldytos!!!!) , i ja suberiau spalvota zele ir supyliau taip pat istirpinta zelatina , tik ne du , o tris saukstus , viska dariau plakdama mikseriu . Si mase greitai stinksta , todel tuoj pat supyliau ant sausainiu ir islyginau pavirsiu , padejau saltai . Uz valandos isemiau ir puosiau su plakta grietinele . Tai laaaabai gaivus tortukas , panasesnis i maskarpones surio torta , tik ne toks riebus . As ji dariau 18 cm. formoje. ![]() Cipciuk, reik pagalbos Pakerėjo mane šis jūsų tortas ir kaip tik šiandien pasitaikė proga išmėginti savo jėgas virtuvėje.. Ale nesisekė visiškai 1. Kiek jūs maždaug naudojot tos želė? Aš naudojau taip pat tris spalvas, užpyliau kiekvieną ~0,3l. vandens, gavos kieta želė, ją sutarkavau. Išplakiau grietinėlę, suverčiau želė, pildama želatiną plakiau, na, žodžiu, viską dariau pagal nurodymus, bet pas mane tos želė gavos tris kart daugiau už grietinėlę, vos vos apsivėlė tie gabaliukai (t.y. drožlės).. O pas jus, matau, labai gražiai pasiskirstę spalvos baltame sluoksnyje. Bijau, kad pas mane išvis nesimatys, kad ten baltas sluoksnis Dar viena iš to "išplaukianti" bėda - ta masė buvo visai tvirta, rankom prie antrojo biskvito (naudojau pirktinį 2. Čia užduodu tam atvejui, jei netyčia, išėmus tortą, jis nesubyrėtų į kelias dalis Ech, toli man dar iki jūsų šedevrų, o svarbiausia, taip siutas paėmė, tikrai galvojau, kad viskas gausis puikiai, tai ir suplanavau šį tortą ne namams, o į svečius neštis.. Šnipštas gausis.. teks kažką Maximoj nupirkt tikriausiai P.S. Kad nebūčiau visiškai ne į temą, įkeliu ir savo paskutinių saldžiųjų patiekalų receptus: 1. Sonatinos varškės tortas "Marsas" (tik pas mane varškės tortas "Snickers") 2. Kavos-Kavos keksas (tik pas mane Nescafe-Nescafe keksiukai)
Kiek cia skanestu...
As issivaliau orkaite, ir paliksiu ja pailset iki svenciu Ne ne, turbut juokauju Radau vienos nares, berods @zemuoges@ pasisakyma, na pacituosiu "Man pavyzdziui, jeigu kiausiniai pastovi bent 1 diena ilgiau, nei galiojimas baigiasi, tai fsio, jauciasi ju kvapas". Man atrodo nesamone, nepykit. Juk niekas negali tiksliai pasakyt, kada baigiasi kiausiniu galiojimas, o dar butent kita diena pasibaigus galiojimui jau pradeda smirdet biskvitas kiausiniais, nu netikiu nors nusaukit
Guminuke ,tu teisi,pyragas gavosi sausas,pirmasyk kepiau,pirmiau supjausciau ir tik paskui pagalvojau,kad galejau kremu pertepti
KibirVibir,kepimo temperatura ir laikas recepte nenurodyti.As kepiau 180laipsniu temperaturoj,ziurejau ar iskepes degtuku,prireike folija virsu pridengt,nes buvo gerai apkepes,o vidus dar zalias QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 26, 21:18) Radau vienos nares, berods @zemuoges@ pasisakyma, na pacituosiu "Man pavyzdziui, jeigu kiausiniai pastovi bent 1 diena ilgiau, nei galiojimas baigiasi, tai fsio, jauciasi ju kvapas". Man atrodo nesamone, nepykit. Juk niekas negali tiksliai pasakyt, kada baigiasi kiausiniu galiojimas, o dar butent kita diena pasibaigus galiojimui jau pradeda smirdet biskvitas kiausiniais, nu netikiu nors nusaukit Gal ir blogai parasiau kad jau kita diena, bet bent po 3-4 dienu tai tikrai. O data iki kada jie galioja, visada buna parasyta QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 26, 21:43) Man tai ar pries galiojimo data ar po jos, vis tiek biskvitas visada smirda kiausiniais QUOTE(Masiania* @ 2008 11 26, 21:53) Man tai ar pries galiojimo data ar po jos, vis tiek biskvitas visada smirda kiausiniais Man tai kazkaip nieko, net niekad neatkreipiu i ta kvapa As siandien vel valgau trupinini, bet foto nedesiu, vistiek toks pat kaip ana karta Receptas Cia QUOTE(Masiania* @ 2008 11 26, 21:53) Man tai ar pries galiojimo data ar po jos, vis tiek biskvitas visada smirda kiausiniais Aga, man irgi. Cia, zinok, specifinis biskvito kvapas. Ir kiausiniai cia ne prie ko. Arba patinka arba ne. Man visi biskvitai, kurie pagaminti tik is kiausiniu, miltu ir cukraus smirda. Ne gi pas mane visada kiausiniai negaliojantys. Del to renkuosi visada koki biskvita, kur ieina ir kiti ingridientai
Wild Flower.....pirmiausia prie " degancio" klausymo del tortuko , na as viska surasiau pagal savo produktus , bet zinokite , jog kiekviena zelatina skiriasi stiprumu , zele dariau gan standzia , o i grietinele pyliau tiek kiek parasiau , jei pas tave per kieta , tai savaime aisku , kad jos per daug( ji stipresne nei maniske ) , kodel tiek mazai grietineles
JAU NE KARTA RASIAU , BET DEL TAVES PAKARTOSIU -AS NAUDOJU 36 % ZEMAITIJOS GRIETINELE , JEI NAUDOJU 35% IDEDU PAKELI STANDIKLIO , JOKIOS ZELATINOS !!!! Papildyta: Visi jie smirda kiausiniais( biskvitai ) , kaip gali nesmirdeti , jei tai pagrindine sudedamoji dalis , tik vieni tam jautresni , kiti ne
As kai darau biskvita visada ipilu vaniles lasu. Jokio kvapo nebelieka.
Na as nepernesu naturalaus medaus ....galiu i ji ir sud.....prideti , vistiek jis man dvokia
Pagaliau panaikinau as savo nelaiminga marcipanine mase
Marcipanine mase dariau taip: migdolai, nulupti ir isdziovinti gal 200 gr. praleisti per mesmale 2 kartus su cukraus pudra gal apie 200 gr. irgi, 1 kiausinio baltymas. Ir dar pudra, pudra.... Nezinau, kiek as tos pudos dar dejau, bet normalios mases taip ir nesigavo, ant galo dar dejau krakmolo, bet vistiek nieko gero Kas del skonio, tai saldu, labai saldu, bet visai valgoma. Tokie kietoki, bet skonis idomus - migdolu (idomu, o koks gi jis turetu but Cia aisku ne receptas, o tik galimybe neismesti i siuksliu deze
Na visai skaniai atrodantys sausainukai , bet turetu buti skanus , juk ten tiek migdolu
![]() Papildyta: Ainu as miegoti , bu nespeju redaguoti zinuciu , visai veizolai apzlibo QUOTE(cipciukas @ 2008 11 26, 22:44) Wild Flower.....pirmiausia prie " degancio" klausymo del tortuko , na as viska surasiau pagal savo produktus , bet zinokite , jog kiekviena zelatina skiriasi stiprumu , zele dariau gan standzia , o i grietinele pyliau tiek kiek parasiau , jei pas tave per kieta , tai savaime aisku , kad jos per daug( ji stipresne nei maniske ) , kodel tiek mazai grietineles JAU NE KARTA RASIAU , BET DEL TAVES PAKARTOSIU -AS NAUDOJU 36 % ZEMAITIJOS GRIETINELE , JEI NAUDOJU 35% IDEDU PAKELI STANDIKLIO , JOKIOS ZELATINOS !!!! Ačiū už degantį atsakymą Grietinėlės ėmiau 450g. (pas mane buvo 35% riebumo, Mū ar kokia ten, tokiuose buteliukuose), plakiau sąžiningai ir jos, aišku padaugėjo. Bet kai suverčiau želė, tai tikrai man jos per daug pasirodė, neįsivaizduoju, kame čia kampas, ir ką aš čia blogai dariau Žodžiu, į svečius tortas nekeliaus, bet namie bus greitai sunaikintas - jau paragavom trupinėlį, tai tikrai labai skanus, nepaisant visų nelaimių Labai ačiū už atsakymą QUOTE(Wild Flower @ 2008 11 27, 00:47) Žodžiu, į svečius tortas nekeliaus, bet namie bus greitai sunaikintas - jau paragavom trupinėlį, tai tikrai labai skanus, nepaisant visų nelaimių laukiam būtinai foto, kaip ten tie želė gasbaliukai atrodo torte
Planuoju savaitgali iskepti torta su bruknemis. Bent pagal recepta labai skaniai atrodo. (Atsisveikinimui su savo ilgom atostogom, dar palepinsiu seimyna) Ir, matyt, iki Kaledu jau dingsiu. Nuo gruodzio 1-os po tokiu ilgu atostogu einu dirbt.
QUOTE(Inočka @ 2008 11 27, 11:19) O aš ir darbe sugebu supermamoj patupėt QUOTE(RiMami @ 2008 11 27, 11:48) O aš ir darbe sugebu supermamoj patupėt Kartais pasirodysiu. Gi turiu pareiga pratesti papuosimu tema QUOTE(Inočka @ 2008 11 26, 22:21) Gal gali recepto pavyzdeli koki parasyt, kuriame tau ne taip kiausiniai jauciasi, gal dar nesu bandzius kokio Siaip niekad nadarau daugiau negu is 3 kiausiniu, bet vis tiek jauciu QUOTE(sigitawhatever @ 2008 11 26, 22:58) Lieka lieka QUOTE(Inočka @ 2008 11 26, 23:08) Ir kaip sausainiuku skonis? Atsimenu, anksciau pardavinedavo tokius marcipaninius batonelius(berods, tik RIMI) lenkiskus atseit, auksiniam popierely aplietus sokoladu, tai alpdavau nuo ju QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 27, 07:56) Na ką.. Tenka tikriausiai pripažint, kad mano panikos priepolis vakar buvo šiek tiek perdėtas O kadangi nufotkinau, tai keliu ir rodau vaizdelį QUOTE(Wild Flower @ 2008 11 27, 14:54) Na ką.. Tenka tikriausiai pripažint, kad mano panikos priepolis vakar buvo šiek tiek perdėtas O kadangi nufotkinau, tai keliu ir rodau vaizdelį Dar butu gerai, kad nuorodele i recepta idetum.. nes man jau seiles nutyso...
nelabai megstu zeliniu tortu, bet Wild Flower tortas atrodo labai skaniai
Inočka, rašei, kad Otelo tortą kepei maždaug iš pusės normos, tai ir kremo mažinai?
nes man tai amžiais kremo pritrūksta QUOTE(Burtininke @ 2008 11 27, 15:16) Inočka, rašei, kad Otelo tortą kepei maždaug iš pusės normos, tai ir kremo mažinai? nes man tai amžiais kremo pritrūksta Jo, paskutini karta kepiau is 2-ju kiausiniu, ir aisku visu produktu atitinkamai maziau. Man gavosi 7 blynai 19 cm. Tai tortui panaudojau 5, o du i saldikli. Jei butu keptuve kokiu 22 cm, tai butu normalus 5 blynai. (Is pilnos normos gaunas normalus 26-28 cm. tortas arba 2 po 19) Kremui sunaudojau 200 gr. sviesto ir puse indelio virto kondensuoto pieno. AS, kad nepritriktu kremo visada darau taip: Isdelioju blynus ir paskirstau krema, tiesiog po sauksta ant kiekvieno sudedu (Ant virsutinio tik nededu, jei noriu kitaip puost). Tada matau kiek to kremo yra ir jei reikia visur dar dadedu, palieku kaz kiek sonams. Niekad netruksta ir sluoksniai buna visi vienodi QUOTE(Wild Flower @ 2008 11 27, 14:54) Wow koks gražus torčiukas - tikrai panika be reikalo buvo Inočka, kai jau tu "sunaikinai" savo marcipaninę masę tai užradau fainą torčiuką QUOTE(RiMami @ 2008 11 27, 15:24) Inočka, kai jau tu "sunaikinai" savo marcipaninę masę tai užradau fainą torčiuką Uch koks sokoladinis. Kad nuoroda padaryti i pati recepta, zinutes virsuje is kaires puses prie žodžio "Добавлено" yta toks vokelis. Ji reikia paspaust peliuko kairiuoju klavišu, tada virsuje, kur internetinis adresas atsiras butent tos zinutes adresas.
Dariau varskes tortuka, tik nezinau, kur det nuotrauka, ar cia, ar prie nekeptu tortuku?
Na va , panika del torto buvo didziule , bet kai pamaciau foto .......gausi velniu , nes tortukas super gerai isejas
Rugegele23 , koks jis senas QUOTE(cipciukas @ 2008 11 27, 19:26) Na va , panika del torto buvo didziule , bet kai pamaciau foto .......gausi velniu , nes tortukas super gerai isejas Rugegele23 , koks jis senas Aha, yra ir receptu
Nuliudinsiu tave , bet su juo nelabai papuosi
RUGIAGELE23,SITUOS ABU SVIRKSTUS MANO MAMA IRGI TURI,TA MAZAJI AS PASIEMIAU JAU
O aš šiandien sausainiukų kepiau,labai trapūs ir skanūs.Receptą radau kažkur interneto platybėse.Vadinasi sausainiai prie arbatos.
Reikės:200 gr minkšto sviesto 2 trynių 4 v.šaukštų cukraus 2 stiklinių miltų pudros pabarstymui Trynius ištrinti su cukrumi,sudėti sviestą.Išsukti,kad nebesijaustu cukraus kristalėlių.Sudėti miltus ir užminkyti tešlą.Kočioti nelabai plona lakštą ir spausti sausainiukus su formelėm.Kepti 200 laipsnių maždaug 12-15 min orkaitėje.Išimti iš skardos ir kai atauš apibarstyti cukraus pudra.Sausainukų gavosi tiek:
Mano ale tortukas
![]() Visada darau apytiksliai, tai ir receptas toks ne visai gali buti tikslus Virsus 500 g varskes 360-400 g jogurto (si karta buvo ananasu) 250 g grietineles cukrus zelatinos pakelis 200 g konservuotu ananasu Apacia Sausainiu pakelis 50-70 g sviesto 3 kupini saukstas sutirstinto pieno Sausainius sumaliau, sumaisiau su sviestu ir sutirstintu pienu ir ilasinau kelis migdolu esencijos lasus. Sudejau i forma ir trumpam i saldytuva. Varske issukau blendery su cukrum, sumaisiau su jogurtu ir istirpinta zeletina. Atskirai isplakiau grietinele. Ir viska kartu atsargiai sumaisiau: varskes mase, grietinele ir ananasu gabalelius. Viska supyliau ant sausaniu ir i saldytuva keliom valandom. Prapjauto nespejau nufotografuot, bet atrodo panasiai kaip maskarpones tortukas
Nu va, baigiau puost tortuka
Pasirodysiu ryt turbut, arba poryt, kada pjausim torta Papildyta: QUOTE(Masiania* @ 2008 11 27, 20:28) Taip ir pamaniau skaitydama, kad turetu but kaip mascarpones Papildyta: QUOTE(GITANA.B @ 2008 11 27, 20:11) Kokie fainuoliai QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 27, 20:51) Tikrai gaivus ir kai sustingsta, net nepasakysi, kad didzioji dalis - varske (mano brolis, visiskai nevalgantis varskes, nieko neitardamas lapnoja toki tortuka kaip turi but
As beveik visad atpjaunu torto uosviam, savo mamai ir sesei
Masiania labai skanus turėtų būti tortukas
GITANA.B sausainukai gražučiai,trapios tešlos būna labai skanūs Mergaites , blink , greiciau rasykite " Meducio temoje " bu as net zinutes negaliu parasyti , JOLKA999 , kad uzvare torta tai net dingo zinuciu langelis , o pavaziuoti man neiseina O mane zinokit siandien nesekmes kamuoja
Buna mazuliux buna , jau kai nesiseka tai nors nusisauk
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 27, 23:59) Buna mazuliux buna , jau kai nesiseka tai nors nusisauk ![]() Bet jau tikrai, kai jau "sekasi, tai sekasi" O rytoj tikiuosi bus viena is tu geruju dienu |