gal galetumete patarti, kur Kaune geriausiai detis breketus? kur geriausi gydytojai? pas ka rekomenduotumete eiti?
O gal kas nors rekomenduotu Vilniuje gera gydytoja, patikrinta?
QUOTE(eimiuke @ 2008 11 26, 21:09) gal galetumete patarti, kur Kaune geriausiai detis breketus? kur geriausi gydytojai? pas ka rekomenduotumete eiti? Sunui yra briketai sudeti savanoriu prospekte,esam labai patenkinti,jau septyni menesiai ir matosi,kad taisosi.Paziurek www.ortodontijoscentras.lt ten viskas aprasyta.Rekomenduoju
as taip pat galvoju apie ortodontijos centra
Papildyta: gal yra norinciu detis breketus ortodontijos centre, kartu butu drasiau nueiti.
mes lankomes Sv.Apolonijos odontologijos centre.Tel. 330533, pasiskambink ir viska suzinosi, nes kainos gali buti pasikeitusios. Mes jau metus laiko ten lankomes del breketu. Gyd. Smailiene.
Pradzioje gali nuvykti konsultacijai. Apziures ir viska pasakys, ar reikia breketu, kiek laiko nesios, ka darys ir kaip darys. Gyd. dirba tik ketvirtadieniai ir penktadieniai. Konsultacija 30 ar 40 lt, jei dar nepasikeite.
Aš jau su breketais
Aš dėjausi Ortodontijos centre,pas daktarę Rasa Damušienę [čia eina kalba apie Kauną] tai nesiskundžiu,man patiko.
Dejausi breketus pas gyd. Smailiene. Dirba Apolonijos klinikoj, Minties rate, ir Luksos-Daumanto gatvej, ortodontijos centre (atrodo taip vadinasi).
as taip pat dejausi breketus pas gyd.Damusiene Kaune, ortodontijos centre. kol kas tik geri atsiliepimai!! ir zinau daug patenkintu zmoniu pas ja besigydanciu..bet aisku rinktis tik tau!
Gal kas jau lanketes pas D.Latkauskiene? kokios kainos pas ja ? kaip daznai lankytis tenka ?
Sveikutės, esu čia naujokė, todėl kreipiuosi į visas smile.gif
Ši tema man yra labai aktuali, todėl norėčiau visų pagalbos verysad.gif Man 27 m. esu iš Klaipėdos. Artėja diena, kai turėčiau dėtis breketus. Visada labai norėjau, bet artėjant tai dienai, liko tik kelios savaitės, vis daugiau kyla abejonių verysad.gif nes prieš dedant breketus man turės ištraukti du sveikus dantis viršutiniame žandikaulyje, tai būtų ketvirti nuo priekio. Labiau besišypsant tikrai matysis. Niekaip nesusitaikau su ta mintimi - dantų traukimas. O jei po viso varginančio gydymo viskas atsistatis i savo vietas, tai aš liksiu su tarpais ir turėsiu juos vėl atgal susidėti g.gif verysad.gif tai mane ir baugina ir vargina tos mintys pastoviai. Gal kas esate susidūrę su tokia problema, gal kam traukė dantis ir dėjo breketus ??????????? labai prašau atsiliepkit, gal kas ką žinot ??? Jei nereiktų traukti dantų tikrai negalvočiau ir dėčiaus, bet dabar schmoll.gif nežinau ką daryti... kas esate girdėję, ar po gydymo kam nors atsistatė dantukai į buvusias vietas ???? nes man gydytoja neužtikrino, kad man jie neatsistatis, kad galiu su liežuviu vėl dantukus išstumti į priekį ... Paskaičius forumą matau, kad jūs kalbatės apie kažkokią operaciją, kas tai per operaciją, gal tai kažkoks kitoks būdas susitvarkyti sakandį, bet man apie tai nieko gydytoja nepasakojo ir neminėjo apie tokią galimybę ???? Labai prašau atsiliepti, būčiau labai dėkinga. Ačiū. QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 02 01, 00:51) Sveikutės, esu čia naujokė, todėl kreipiuosi į visas smile.gif Ši tema man yra labai aktuali, todėl norėčiau visų pagalbos verysad.gif Man 27 m. esu iš Klaipėdos. Artėja diena, kai turėčiau dėtis breketus. Visada labai norėjau, bet artėjant tai dienai, liko tik kelios savaitės, vis daugiau kyla abejonių verysad.gif nes prieš dedant breketus man turės ištraukti du sveikus dantis viršutiniame žandikaulyje, tai būtų ketvirti nuo priekio. Labiau besišypsant tikrai matysis. Niekaip nesusitaikau su ta mintimi - dantų traukimas. O jei po viso varginančio gydymo viskas atsistatis i savo vietas, tai aš liksiu su tarpais ir turėsiu juos vėl atgal susidėti g.gif verysad.gif tai mane ir baugina ir vargina tos mintys pastoviai. Gal kas esate susidūrę su tokia problema, gal kam traukė dantis ir dėjo breketus ??????????? labai prašau atsiliepkit, gal kas ką žinot ??? Jei nereiktų traukti dantų tikrai negalvočiau ir dėčiaus, bet dabar schmoll.gif nežinau ką daryti... kas esate girdėję, ar po gydymo kam nors atsistatė dantukai į buvusias vietas ???? nes man gydytoja neužtikrino, kad man jie neatsistatis, kad galiu su liežuviu vėl dantukus išstumti į priekį ... Paskaičius forumą matau, kad jūs kalbatės apie kažkokią operaciją, kas tai per operaciją, gal tai kažkoks kitoks būdas susitvarkyti sakandį, bet man apie tai nieko gydytoja nepasakojo ir neminėjo apie tokią galimybę ???? Labai prašau atsiliepti, būčiau labai dėkinga. Ačiū. As asmeniskai nesu girdejusi , kad reikia rauti dantukus, kad sudeti breketus. O del pilno atsistatymo atgal, tai cia kaip kam. Bent jau man jautesi, kai nueme breketus, kad dantukai siek tiek atgal atsistate. QUOTE(ladyinwhite @ 2008 12 10, 22:40) Aš jau su breketais Pažįstu šią gydytoją, teko dirbti - tikrai
Na, man teko traukti dantį, kai dėjausi breketus. Čia gydytoja turi spręsti - kartais tai yra būtina, norint atstatyti normalų sąkandį. Ir šiaip tarpų niekas nepalieka paskui - arba breketais gražiai susistumia gretimi dantukai ir uždaro tarpą, arba vėliau dedamas implantas (bet čia dažniau taip būna tiems, kam taiso sukandimą ir specialiai padaro tarpą neraunant dantų - tiesiog prastumia gretimus dantis į šonus). Žodžiu gydytoja turėtų viską paaiškint
O operacijos daromos, kai vien tik breketais negali padaryt normalaus sąkandžio. Būna tokių atvejų, kai be operacijos gero rezultato neįmanoma gauti. O dėl dantų "sugrįžimo" į ankstesnę padėtį, nuėmus breketus - gali būti, kad jie šiek tiek atsistatys. bet labai daug kas priklauso nuo Jūsų pačių - po nuėmimo reikia kurį laiką nešiot plokšteles (arba vieną plokštelę), pradžioj gali tekti ir dieną, ir naktį, paskui - tik naktimis. Tai va - labai daug priklauso nuo to, ar sąžiningai tai darysit QUOTE(Wika 111 @ 2009 02 02, 11:44) As asmeniskai nesu girdejusi , kad reikia rauti dantukus, kad sudeti breketus. O del pilno atsistatymo atgal, tai cia kaip kam. Bent jau man jautesi, kai nueme breketus, kad dantukai siek tiek atgal atsistate. Sveikutė, reikia traukti todėl, kad būtų vietos kur kitiems dantukams pastumti, nes viršutiniai priekiniai yra atsikišę į priekį. Kai padarė nuotrauką ir dantų ispaudus, pasakė, kad kitaip niekaip, be traukimo neapseisiu, tai va. Tad ir mąstau, kaip bus, jei jie norės atsistatyti į pradinę padėti??? Papildyta: QUOTE(AgVi @ 2009 02 02, 12:50) Na, man teko traukti dantį, kai dėjausi breketus. Čia gydytoja turi spręsti - kartais tai yra būtina, norint atstatyti normalų sąkandį. Ir šiaip tarpų niekas nepalieka paskui - arba breketais gražiai susistumia gretimi dantukai ir uždaro tarpą, arba vėliau dedamas implantas (bet čia dažniau taip būna tiems, kam taiso sukandimą ir specialiai padaro tarpą neraunant dantų - tiesiog prastumia gretimus dantis į šonus). Žodžiu gydytoja turėtų viską paaiškint O operacijos daromos, kai vien tik breketais negali padaryt normalaus sąkandžio. Būna tokių atvejų, kai be operacijos gero rezultato neįmanoma gauti. O dėl dantų "sugrįžimo" į ankstesnę padėtį, nuėmus breketus - gali būti, kad jie šiek tiek atsistatys. bet labai daug kas priklauso nuo Jūsų pačių - po nuėmimo reikia kurį laiką nešiot plokšteles (arba vieną plokštelę), pradžioj gali tekti ir dieną, ir naktį, paskui - tik naktimis. Tai va - labai daug priklauso nuo to, ar sąžiningai tai darysit Sveika, o tai tas plokšteles, po nuėmimo, reiks visą likusį gyvenimą ir nešioti ar dar pati nešioji ? QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 02 02, 17:37) Sveikutė, reikia traukti todėl, kad būtų vietos kur kitiems dantukams pastumti, nes viršutiniai priekiniai yra atsikišę į priekį. Kai padarė nuotrauką ir dantų ispaudus, pasakė, kad kitaip niekaip, be traukimo neapseisiu, tai va. Tad ir mąstau, kaip bus, jei jie norės atsistatyti į pradinę padėti??? Papildyta: Sveika, o tai tas plokšteles, po nuėmimo, reiks visą likusį gyvenimą ir nešioti ar dar pati nešioji ? Tik kurį laiką;] bet tai užtruks. Gali daugiau negu kelis metus... Papildyta: Sveikos, aš taip pat nešiojau briketus (metus). po nuėmimo nešioju plokštelę, kuri taiso sukandimą.Nešioju gal jau du ar trys metai naktimis. o tai tas plokšteles, po nuėmimo, reiks visą likusį gyvenimą ir nešioti ar dar pati nešioji ? [/quote] kai kurie gydytojai, nuėmę breketus, padaro plokšteles ir viršutiniams, ir apatiniams dantims, kiti - apatinius sutvirtina specialia viela (lanku) iš vidinės pusės, o plokštelę daro tik viršutiniams dantims. O nešiot plokšteles reikia gan ilgai - porą metų mažiausiai
man tos vielutes nedejo, sake, kad labai daznai ji gali nukristi ir daug problemu bus...
QUOTE(giintariuke @ 2009 02 02, 17:58) Tik kurį laiką;] bet tai užtruks. Gali daugiau negu kelis metus... Papildyta: Sveikos, aš taip pat nešiojau briketus (metus). po nuėmimo nešioju plokštelę, kuri taiso sukandimą.Nešioju gal jau du ar trys metai naktimis. Vat tas dantuku noras atsistatyti i vietas mane ir gasdina QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 02 02, 22:31) nesijaudink, jei nešiosi tą plokštelę taip kaip lieps gydytoja, tada dantys tikrai negrįš į savo pradinę padėtį. QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 02 01, 00:51) Sveikutės, esu čia naujokė, todėl kreipiuosi į visas smile.gif Ši tema man yra labai aktuali, todėl norėčiau visų pagalbos verysad.gif Man 27 m. esu iš Klaipėdos. Artėja diena, kai turėčiau dėtis breketus. Visada labai norėjau, bet artėjant tai dienai, liko tik kelios savaitės, vis daugiau kyla abejonių verysad.gif nes prieš dedant breketus man turės ištraukti du sveikus dantis viršutiniame žandikaulyje, tai būtų ketvirti nuo priekio. Labiau besišypsant tikrai matysis. Niekaip nesusitaikau su ta mintimi - dantų traukimas. O jei po viso varginančio gydymo viskas atsistatis i savo vietas, tai aš liksiu su tarpais ir turėsiu juos vėl atgal susidėti g.gif verysad.gif tai mane ir baugina ir vargina tos mintys pastoviai. Gal kas esate susidūrę su tokia problema, gal kam traukė dantis ir dėjo breketus ??????????? labai prašau atsiliepkit, gal kas ką žinot ??? Jei nereiktų traukti dantų tikrai negalvočiau ir dėčiaus, bet dabar schmoll.gif nežinau ką daryti... kas esate girdėję, ar po gydymo kam nors atsistatė dantukai į buvusias vietas ???? nes man gydytoja neužtikrino, kad man jie neatsistatis, kad galiu su liežuviu vėl dantukus išstumti į priekį ... Paskaičius forumą matau, kad jūs kalbatės apie kažkokią operaciją, kas tai per operaciją, gal tai kažkoks kitoks būdas susitvarkyti sakandį, bet man apie tai nieko gydytoja nepasakojo ir neminėjo apie tokią galimybę ???? Labai prašau atsiliepti, būčiau labai dėkinga. Ačiū. sveika, pati nesiojau breketus, na dantu man netrauke, bet pazystu puikiai zmogu, kuriam istrauke po du dantis virsuje ir apacioje, praejo tikrai daug laiko ( ne metai ir ne du) o sypsena superine!!! Na o del dantu iskrypimo po breketu..dantys ras savo vieta, bet ploksteliu pagalba jie neiskryps, del liezuvio ir as turejau problemu, tiesiog ji burnoje laikiau netaisyklingai, todel ir stume dantis, pripratau ji laikyti taisyklingai!
Dėkui merginos už tokį palaikymą ir patarimų gausą
kai tiek daug visko perskaičiau atrodo jau ir abejonės nebeturėtų kilti QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 02 03, 20:55) Dėkui merginos už tokį palaikymą ir patarimų gausą kai tiek daug visko perskaičiau atrodo jau ir abejonės nebeturėtų kilti sėkmės ir laikykis svarbiausia - rasti gydytoją, kuriuo gali pasitikėti. Tada viskas vyksta puikiai
Sveikutės, man viską atkėlė iki balandžio mėnesio, tai vėl pamąstymams turėsiu laiko
Sveiki vakar susidėjau breketus Kaune savanorių pr.
Kaip dėjo tai jokio skaūsmo bet daadar Gal kas žinot ką daryti kad bent biški numalšinti skausmą Nepadėjo Ibuprofenas
manes skausmai ir balandzio pabaigoj laukia... kuo toliau tuo labiau bijau...
Normalu, kad skauda iš pradžių, nelabai kokie vaistai ir padės, bet patikėkit, skausmas neamžinas ir praeis, vėliau priprasit ir viskas bus ok
O aš turiu klausimą. Man jau nuėmė breketus ir padarė tą plokštelę kurią kol kas turiu ištisai nešiot, bet nuo jos mane žiauriai pykina. Pakenčiama tik nakty. čia ant viršutinių dantų.... kaip sprendžiat tokias problema?
sveikos
prieš 13 metų turbūt pirmoji savo mažam mieste susidėjau breketus. ortodontijos centras kaune (netoli nuo gimtojo miesto), lukšos-daumanto g. 6 dar tik kūrėsi, buvo dažomos sienos, "gaminami" kabinetai, renkami gydytojai. papuoliau tada pas gyd. Arūną Vasiliauską. tai teko išrauti du dantis viršuje - abu 4, du apačioje, abu 5. bet breketus nešiojau ne metus, o visus tris, dar du metus po to - plokštelę, naktimis. vizitai pas gydytoją buvo kas mėnesį, bendroje sumoje sumokėjau apie 3 tūkst. litukų. oficialiai. dantys po plokštelių kurso šiek tiek sąkandyje "pasikoregavo" bet buvę kreivi neatsikišo. šypsena graži sėkmės QUOTE(srauni_upe @ 2009 05 22, 09:35) O aš turiu klausimą. Man jau nuėmė breketus ir padarė tą plokštelę kurią kol kas turiu ištisai nešiot, bet nuo jos mane žiauriai pykina. Pakenčiama tik nakty. čia ant viršutinių dantų.... kaip sprendžiat tokias problema? Pasakyk apie tai ortodontei,tegu priklijuoja vielute nenuimama ir viskas,nes jei tave pykina,tai diskomfortas didelis. O be to,ar visada ja nesioji?
sveikos,
kadangi pati atnesiojau sia velnio ismone 1,5m galiu tik patarti nesidekit isvis, kadangi po to tai liks beda visam gyvenimui, visu pirma jautrus dantys ir plokstele visam laikui, pradzioje pastoviai, veliau naktimis. siulau kosmetini plombavima, aisku jei tik imanoma QUOTE(mamule2 @ 2009 11 03, 18:41) sveikos, kadangi pati atnesiojau sia velnio ismone 1,5m galiu tik patarti nesidekit isvis, kadangi po to tai liks beda visam gyvenimui, visu pirma jautrus dantys ir plokstele visam laikui, pradzioje pastoviai, veliau naktimis. siulau kosmetini plombavima, aisku jei tik imanoma Aha,ir rezultate puse savu dantu atsikratykite. Juk kiek nuslifuoja! As manau,kad visi variantai yra geri,bet reikia ziureti i bukle,vieniems nepadeda breketai,o kitiems galbut ju net nereiki,jei nedideles korekcijos. Dantys po breketu nelieka jautrus,jei jums liko,tai tikrai ne taisykle ,o labiau isimtis,vielute priklijuojama visiskai netrukdo normaliai gyventi,net jos nesijaucia. O investicijos tai gali buti su estetiniu dar didesnes,ypac jei kokioj geresnej klinikoj,tai gali siekti ir 10 tukst. QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 01 31, 21:51) Sveikutės, esu čia naujokė, todėl kreipiuosi į visas smile.gif Ši tema man yra labai aktuali, todėl norėčiau visų pagalbos verysad.gif Man 27 m. esu iš Klaipėdos. Artėja diena, kai turėčiau dėtis breketus. Visada labai norėjau, bet artėjant tai dienai, liko tik kelios savaitės, vis daugiau kyla abejonių verysad.gif nes prieš dedant breketus man turės ištraukti du sveikus dantis viršutiniame žandikaulyje, tai būtų ketvirti nuo priekio. Labiau besišypsant tikrai matysis. Niekaip nesusitaikau su ta mintimi - dantų traukimas. O jei po viso varginančio gydymo viskas atsistatis i savo vietas, tai aš liksiu su tarpais ir turėsiu juos vėl atgal susidėti g.gif verysad.gif tai mane ir baugina ir vargina tos mintys pastoviai. Gal kas esate susidūrę su tokia problema, gal kam traukė dantis ir dėjo breketus ??????????? labai prašau atsiliepkit, gal kas ką žinot ??? Jei nereiktų traukti dantų tikrai negalvočiau ir dėčiaus, bet dabar schmoll.gif nežinau ką daryti... kas esate girdėję, ar po gydymo kam nors atsistatė dantukai į buvusias vietas ???? nes man gydytoja neužtikrino, kad man jie neatsistatis, kad galiu su liežuviu vėl dantukus išstumti į priekį ... Paskaičius forumą matau, kad jūs kalbatės apie kažkokią operaciją, kas tai per operaciją, gal tai kažkoks kitoks būdas susitvarkyti sakandį, bet man apie tai nieko gydytoja nepasakojo ir neminėjo apie tokią galimybę ???? Labai prašau atsiliepti, būčiau labai dėkinga. Ačiū. Buk atsargi su dantu traukimu, nes nauji breketai, Damon, apsieina be to, tai toks ju butu privalumas. Nors mano yra ''seni'', man trauke viena danti, apacioje trecia, tai turejau skyle Visgi, nuemus breketus dantys nori grizti atgal, ir mano manymu, ten kur traukti dantys, jie gali laisveti, dideti tarpeliai, dantys issijudinti ir iskreiveti. Na, panasiai kaip isrovys vieba morka is kruvos, ji jau nebe stipri... Bet tai gali buti tik mano fantazija. Patirties neturiu. Man breketus virsuje jau nueme, paliko apacioje ligi sekancio karto. Dariausi estetini plombavima is karto kita diena. Dabar nesioju plostele ir labai bijau. Pazistamos dantys issikreivino, nes ji ploksteles nenesiojo. Bet kas man garantuos? 10% issikreivina ir nesiojant plostele-gumuri, - del blogo sakandzio, liezuvio, veido raumenu. Velnias! Ar ne todel jie ir pradzioje tapo kreivi, pries gydyma? Bijau. Papildyta: QUOTE(Maserati @ 2009 11 03, 16:10) Aha,ir rezultate puse savu dantu atsikratykite. Juk kiek nuslifuoja! As manau,kad visi variantai yra geri,bet reikia ziureti i bukle,vieniems nepadeda breketai,o kitiems galbut ju net nereiki,jei nedideles korekcijos. Dantys po breketu nelieka jautrus,jei jums liko,tai tikrai ne taisykle ,o labiau isimtis,vielute priklijuojama visiskai netrukdo normaliai gyventi,net jos nesijaucia. O investicijos tai gali buti su estetiniu dar didesnes,ypac jei kokioj geresnej klinikoj,tai gali siekti ir 10 tukst. Ziurint kiek dantu reikia tvarkyti. Man keturi priekiniai kainavo 1900lt. Per 5 val tiek atsikraciau. Nieko baisaus tas estetinis plombavimas, juk tas pats lyg plomba keisti, tik cia - ji laikys ilgiau ir tvirciau. Mano atveju, dantis pasviesino, tad dar viena nauda.
Nesiojant isimama plokstele visada yra tikimybe,kad dantys sukreives,ir nebutinai taip,kaip buvo pries gydyma. Ir ypac didele tikimybe,jei kreivumas pries gydyma buvo didelis.
Na,belieka tiketis geriausio. Bet siaip tai geriau detis iklijuojama lankeli ir ramia galva tureti
norejau paklausti, o kaip kmuk ortodontijos klinikoje breketai? girdejau,kad ten labai dideles eiles..gal teke susidurti?
QUOTE(Maserati @ 2009 11 14, 17:05) Nesiojant isimama plokstele visada yra tikimybe,kad dantys sukreives,ir nebutinai taip,kaip buvo pries gydyma. Ir ypac didele tikimybe,jei kreivumas pries gydyma buvo didelis. Na,belieka tiketis geriausio. Bet siaip tai geriau detis iklijuojama lankeli ir ramia galva tureti ...man lankelis neatlaike - atsiklijavo du kartus, o paskui ji visai nueme. Ir dabar yra 0,2 milimetro tarpas tarp priekiniu dantu QUOTE(mamule2 @ 2009 11 03, 18:41) sveikos, kadangi pati atnesiojau sia velnio ismone 1,5m galiu tik patarti nesidekit isvis, kadangi po to tai liks beda visam gyvenimui, visu pirma jautrus dantys ir plokstele visam laikui, pradzioje pastoviai, veliau naktimis. siulau kosmetini plombavima, aisku jei tik imanoma Jei problema yra tik kreivi dantys, gal Jus ir teisi QUOTE(mamule2 @ 2009 11 03, 18:41) sveikos, kadangi pati atnesiojau sia velnio ismone 1,5m galiu tik patarti nesidekit isvis, kadangi po to tai liks beda visam gyvenimui, visu pirma jautrus dantys ir plokstele visam laikui, pradzioje pastoviai, veliau naktimis. siulau kosmetini plombavima, aisku jei tik imanoma Nesiojau breketus, nes buvo tarpas tarp virsutiniu priekiniu dantu. Estetinio plombavimo galimybe atmeciau iskart, nes nenorejau kad man draskytu sveikus dantis. Breketu minusas - jautrus dantys (du metai jau kaip be breketu, bet nepraeina tas jautrumas), ech..ir ta plokstele...bet nesigailiu ne kiek - galiu sypsotis placiai Beje, o tie jautrus dantys liks visam gyvenimui?
Man reikėtų dėtis breketus - kreivi dantys, netaisyklingas sąkandis, bet nesiryžtu vien dėl amžiaus
QUOTE(Ryza_Lape @ 2010 03 17, 19:24) Man reikėtų dėtis breketus - kreivi dantys, netaisyklingas sąkandis, bet nesiryžtu vien dėl amžiaus Susidejau, kai man buvo 26 ir nesiojau metus. Dirbau konsultacini darba, turejau vesti mokymus, daryti pristatymus. Man netrukde. Skausmas is pradziu didokas, ypac pirma savaite po suverzimo. Bet ibumetino isgerdavau - apmalsindavo. Pakenciama. Aplinkiniai reaguoja gerai. Gal is pradziu senieji klientai, jauciau, ziurejo man i burna, o ne i akis, bet paskui priprato...
Sveiki, gal kuriai nors prieš dedantis breketus teko darytis protinių dantų (tiksliau tik jų užuomazgų) operaciją? Manęs tokia laukia ir aš labai jaudinuosi, nes daktarai labai prigazdino. Pasak jų ,po operacijos būsiu patinusi, bus sunku išsižioti, turėsiu gerti antibijotikus... Operacijos metu, tas užuomazgas man išoperuos, kadangi dedantis breketus jos gali trugdyti tiesinimo procesui, kadangi tie protiniai auga kreivai. Jeigu kuri patyrėt tokį "malonumą" pasidalinkit yspūdžiais, nes man ir baisu ir labai idomu kas ir kaip ten vyksta! Ypač pabudus po narkozės!
Sveikos, merginos
Sveikos
Prisijungiau ir as i breketuotuju bureli
Labuka, man breketus sudejo mazdaug pries menesi. Kol pati neturejau, girdejau, kad labai skauda, tempia ir pan. Na man siek tiek tempe, bet nieko baisaus, kaip kiti pasakoja. Tik dantu valymas nervina, kas karta kai pavalgai
labas visoms..
tai vat.del tu breketu kankinuos... praeita svaite buvau konsultacijos del breketu..mano sandis siaip blogas,dantukai siek tiek pasistume i sona (nors to vizualiai nesimato, bent jau man), ir viena iltinis dantukas uzlipes ant piekiniu..o tai man labiausiai ir nepatinka.. daktare pasake kad yra keli budai tiesintis dantukus su breketais.Vienas is ju raunant du dantukus virsuje,bet tada nors dantukai ir issitiesis,jie atsilenks kazkaip labiau i burnos puse..tai vel negrazu...tai kam tos kancios del tokio rezultato? antras variantas sunkesnis, neraunat dantuku, dedant breketus, plius taisant sakandi su gumytemis, bet velgi, nieks negarantuoja kad sakandis pasitaisys vien gumytem (gali tekt daryt operacija zandikaulio kad sutvarkyt ji, kuri kainuoja nezmoniskus pinigus, kuriu sau leist tikrai negaleciau). taip pat yra galimybe, kad jei dantys nesistums ir neatsiras visiem vietos, teks vel raut dantukus ir griztame prie pirmo varianto... tai ir galvoju ka cia daryt del tu breketu?..kazkaip baisu tokia rizika uzsikraut kai rezultatas galutinis toks miglotas,o atrodo man trukdo tik tas vienas dantukas... taigi dar mastau ir apie estetini to vieno dantuko sutvarkyma,nors cia vel kazkaip visi pries ji nusiteikia,nes sako kad dantuka sugadina...tai ir nezinau... ka jus darytumet mano atveju?...padekit apsisprest...ar bent kokiu protingu minciu duokit.. |