Kaip Jus mamos manot? Arba as baile visiska, bet negaliu savo 6 metu mergaites palikti net trumpam namuose, as jau nekalbu apie visa vakara :-[ ??? Nors maniske, gal jau ir pabutu...
oi ,Linute,as dar negaliu atsigauti po ivikio ,kuris mums atsitiko,cia jau reiktu paskaityti temoje"namu ruosa",nes ten pasipasakojau ;)nors mano vyresnioji,beveik6m.,zinau,kad pabutu,bet siuo mano atveju,ji pasijuto labai atsakinga uz sese,kuri 4m.ir pradejo verkti,tai nusprende,kad reikia keliauti musu ieskoti ???dziaugiuosi,kad taip gerai baigesi ir isitikinau,kad bet kokio amziaus vaikuciai nenuspejami ;)pries tai buvau palikus gal 10min,tai viskas sklandziai praejo,na bet daugiau kol kas nebepaliksiu.
dar prisiminiau,mazoji sako,mes eidamos i miesta snekejom sau,sakau ir ka gi,sese sake,kad viskas bus gerai,viskas bus gerai :'(gaila man labai didziosios ,ji taip rupinosi,net persistenge :-/
As irgi labai bijodavau palikti vienus, bet kai susirgo ir negalejo eiti i darzeli(6,3m ir 4,10m), o mums su vyru butinai reikejo i darba palikom vienus is pradziu 1val. kol atvaziuos senelis, o kai kitomis dienomis ir jis negalejo- palikom vienus 5val. pridejau sumustiniu, vaisiu uzrasiau savo tel.nr. ir pati pastoviai skambinau. Isvada - grizusi radau tvarkingus namus, nes jiems patiko buti seimininkais, o kai budavo senelis tai tvarka budavo siaubinga.
jo vaikui vaikui nelygu, nezinau sunku pasakyt nes mano dar nieko tokio nepridare kad ja nepasitikeciu, nors kaip sakoma niekada nesakyk niekada....
as palieku, bet ilgiausiai 1 val ir dar telefona palieku su surinktu mano nr. kad jeigu kas. Ijungu multikus, kompa. baisu tik kad kas su elektra neatsitiktu, vis del to elekros prietaisai, palieku kai miega, aisku pries tai paaiskinu, kad jeigu pabus ir manes neras, kad as busiu parduotuveje pvz. ir grisiu, kad ji gali apsirengti ir teleka pasiuziuret.
oi linut,as tik siuksles isnesu...
Ir as tik siuksles isnesu,nepasilieka jis vienas,o ir pati negaleciau jo palikti
Tai vat, as irgi negaliu palikti savo dukrytes vienos. Ji gal ir pabutu, bet, kad man baisu ???
va is jusu man tos baimes biski daugiau reiktu perimt, oi kaip reiktu, bet ka tikrai paniskai bijau, tai viena nors trumpam vonioje besimaudancia palikt, kazkada maciau per 911 laida kaip vos paskendo mazius. :'(
Oho, as gal vel kobra pasirodysiu, bet palikdavau penkiameti visam pusdieniui, kai sirgo... Tiksliau, liga nerimta, temperaturos mazai, bet i darzeli neleisi, o man i darba verkiant reikia... Tai budavo, pakloju ant tecio mylimiausios sofos pries televizoriu, ant stalo - sumustiniu, jogurta, atsigert, dar ko nors... Duodu telefona i rankas, numerius uzrasau dideliais skaiciais ir einu i darba. Susitariu, kad is lovos lips tik i tualeta. Nu ir ka, skambinames kas 10 minuciu, is serijos, as skambinu - dabar suvalgyk sumustini. Po 10 minuciu skambutis - mama, as labai to sumustinio nenooooriu
Oj, Noa, ne viena tu tokia. As savo vaika pradejau palikinet irgi nuo penkeriu. Tiesiog kartais sutapdavo su vyru darbo valandos, o senelis ne visada galedavo atvaziuoti. Tai irgi mazdaug panasiai gaudavosi - skambinejimai kas penkias minutes. Labai pasitikejau savo vaiku. Nors neramu budavo visada.
Maniškė irgi jau penkiametė, bet man visai dienai tai tikrai būtų baisu palikt :o Dabar pabūna retkarčiais pora valandų ir viena, pažiūri filmukus, ar pažaidžia, bet man vis dar atrodo, kad labai maža, ir nežinia ką gali prisigalvoti, ar pradėti verkt.
Didžiausiais pasiekimas buvo, kad suėjus 5m. kelis kartus buvo išėjus viena į kiemą, ir tai kartais reikėdavo palydėt, ir dar pabūt šiek tiek. Dabar vėl jau atprato :(
Va, praeita savaite Ramsiuke manoji po adenoidu operacijos namie buvo, i darza dar neleidau, o Ramsiukas didysis i mokykla po pietu eina. Tai budavo dviese iki kokios 13 val (nuo 8 ryto0, pakol jam i mokykla reikedavo iseit. Tada tetis atvaziuodavo jos pas mociute nuvezti. Ir nieko, jiems patiko, tik tvarka namie.....
Ir anksciau, kai maze sirgo, irgi esu taip palikus... P.S. Ramsiukei 3.8 o Ramsiukui beveik 10 metu...
As irgi galiu pasigirti, anadien dicke palikau keliom valandom, skambinomes daznai bet jau palikau (nu jai jau greit 7), ir su maziuke buvau valandai palikus, nieko paziurejo.
Mingaude, o maziukei kiek?
As dar saviskes nepalieku, ji 5, tiesiog nebuvo reikalo. Bet jei reiketu, tai palikciau, tik manau, kad paciai sunkiau butu, o ji tai susitvarkytu.
Praeita savaite ir as palikau savo 6 metu vaikina viena namuose kelioms valandoms.Palikau mobilu tai skambino gal kas 20 minuciu ir klausinejo ka veikiu.Palikau prie teliko ir ten pat radau.
As tai sunu palieku kartais (jam 7), bet neilgam (max 3 val), nes vaikiska galvele laiko visdelto ir vaikiska proteli... Bet siaip jis ziuri multikus, zaidzia kompu ir pan. Baisiau palikti su mazesniu vaiku ar kelis tokio pat amziaus draugus. Va cia tai tik ir lauk netiketumu! OOOi, geriau nerizikuoti. As buvau palikusi su miegancia sese, tai jis ir laiptais ja uznese i virsu, ir piknyka suorganizavo...
Viena mano drauge, budama maza su broliu lauza kure vidury kambario, nes ziema, lauke per salta, o ir namie nelabai silta gal buvo... Gerai, kad jie neilgam vieni palikti buvo...
O siaip mano vyrukas is mokyklos vienas grizta. Nors is pradziu labai bijojau, ir dabar jei veluoja einu ieskoti ir nerimauju. Bet jis pats toks isdidus, sako, niekas is mano klases taip toli vienas negrizta (1,5km)!
na mano mergina(4m.) sugeba pabuti namuos viena. bet ilgesniam laikui nei 2val nesu palikus. o siaip butinai turi buti ijungtas multiku kanalas gryzus visada randu ten kur ir palieku arba zaidzia arba multikus ziuri.
visada palieku netoliese arbatos sausainiu kad ir trumpam iseidama jog jei ka neuzsimanytu pati eit pasidaryt maza ka....na ir tfu tfu tfu niekur dar nieko nebuvo pridarius maximum zaislai buna isversti is pradziu palikinedavau labai trumpam kol iki laikrasciu nueidavau siuksles issinesdavau o veliau iprato tai dabar kad ir porai valandu palikus pabuna...
aš darau lygiai taip pat kaip Jolkiux
Mano vyriškis sugeba namie pabūti vienas iki 5 val. jeiu tik paliekam prie kompiuterio jį.
Mano mažasis palikdavo vienas namie pusdieniui nuo nepilnų 5metų,kol grįždavo iš mokyklos sesė.O ir šiaip kur išeit mums nebūdavo problemos,manau,kad reikia ugdyti vaikų savarankiškumą,per daug juos mamos popina,pati matau-kuo daugiau šokinėji,tuo labiau ragus stato.
Zinok,Ema,as ir,negaliu,per daug esu baili
va, va..... reikia, bet
jei neklystu, berods, JAV iki 12 metu vaiku be prieziuros palikti net trumpam negalima
aš savarankiška buvau jau 6 metų. Iš pilymo gatvės į savanorius viena truku važiuodavau į daržą, o pirmokė jau varydavau viena pas mamą į darbą į kirtimus
Aha,as ir jau nuo 5 metu savarankiska buvau
tame ir reikalas, kad apsidairius nėra vaikų, su kuriais žaistų kvadratą, ar kitus ž-aidimus, turbūt mūsų karta visai kitokia
Priklauso nuo vaiko turbut. Ir nuo to, kiek mama vaiku pasitiki. Kanadoj negalima vaiku vienu namie palikti iki 12 metu amziaus
kartais pagalvoju: gal būtų gerai ir pas mus tokia tvarka
As savaji ir i lauka viena bijau isleist, nors jam jau beveik penki metai...
Maniau, kad aš viena tokia paranoikė: dukrai jau 4,5 metukų, o aš vis bijau ją išleisti vieną į kiemą, nors gyvename ne didmiestyje, o rajono centre. Tiesą pasakius, mes ir to kiemo neturime, nes iš laiptinės patenki į nejudrią gatvelę. Viena vyresnės mergaitės mama pasakojo, kad kai jos dukra panašaus amžiaus pradėjo prašytis viena į kiemą, tai "atsinešdavo" ne tik skambių žodžių, bet ir tokių naujienų, nuo kurių mamai, kitos kartos atstovei, kraujas užvirdavo. Pasirodo, vyresnieji vaikai (7 - 10 metų, tarp kurių ir mergaitės) liepdavo prieš visus nusimauti apatines kelnaites ir visiems kuo detaliausiai viską demonstruoti tol ir tam, kad kiti vaikai paskui draugautų. Tai savotiška "prisirašymo" prie kiemo chebros procedūra...
Vaikas nelugu vaikui, o ir kiemas taip pat,
savo kieme tikrai neisleiciau savo maziaus bet nuejus pas sese ,jos mergytei6,paliekam kieme ir kas 5 min lakstau ziureti Sese is manes juokes,o as negaliu ramiai sedet
Pats nezinau kodel, bet mes taip pat nepaliekam mergicku vienu.. Kazkaip gaunasi reflektyviai instinktyviai.. (gal zmonos salygojama).. Nors prisimindamas savo vaikyste, ka as savarankiskai isdarinedavau buto, kiemo, gatves ir lauku erdvese, tai dabar tokiu fokusu ar marsrutu net pries panas turbut nepakartociau..
As savo penkiameti, praeita vasara buvo 4,5 metu, pabandziau palikt lauke viena. Jis aisku sutiko, o mes suvyru pirmyn atgal nuo vieno lango prie kito. Baigesi vasara, baigesi vargai, o namuose palikom viena netycia. Mes susiruosem i parduotuve savaitgali, o jis sako nenoriu, tai ir palikom, skambinom kas 5 min, o mazius pasirodo liko todel , kad miego norejo. Nuo to karto paliekam drasiau, retkarciais paskambindami.
palieku vieną nuo kūdikystės, neilgam žinoma tik 30 min. iki parduotuvės maisto nusupirkti ir tada kai miega. Vėliau palikdavau panašiam laikui nemiegantį 2-3m amžiaus, prikarpydavau saplvotų popierėlių, duodavau klijų ir rasdavau kur palikus. Kai išmoko pažinti laiką parodydavau laikrodį - kada grįšiu ir įjugdavau multikus. Dabar mano 6m vaikas mielai lieka vienas namuose "as darau ką noriu" iki 3-4val. ir žinau kad pasišildys valgyti mikrobangėje, esant reikalui jis paskambins, o ir mes su tėvu kartą kitą skambinam jam. Reikia pasitikėti vaiku. O jūsų ką vaikystėje vienų namie nepalikdavo??? O gal manot kad viso to reikia mokyti nuo 10m.???
Na jus ci dar gana drasios- as jei lekiu i parduotuve tai palieku tik miegancius- ir tai tik kai jau kietai imige ir zinau kad miegos valanda laiko. O "gyvo"- mano sunui 3m ir10men jokiu budu vieno palikt negaleciau net5-10 min ir ne todel kad nepasitikiu, o todel kad jis be galo judrus ir jam vis pritruksta veiklos- papiesia pazaidzia koki 10min jau nori ko nors kito ir t.t. ir pan. Kai buvo kokiu 3metu palikau su broliu 1metu, kad atsinesciau vezimo is pirmo auksto (buvom lauke). Reikejo uzsinesti i 5auksta. Lipu laiptais ir girdziu- mazius 1 metu jau rekia. Grizus matau vaizdeli- dickis 3metu uzgules ant brolio visu savo svoriu ji spaudzia. Tad tokia mano "aukle".
vakar buvo toks ivykis mazame Anglijos miestelyje,kad vaikai zaide kieme,o pro sali ejo kazkoks vyrukas ir pasigriebes 3m. mergaite nusinese,gerai,kad vaikai kiti pradejo saukti,tai kaimynas isgirdo ir nusivijo ta dieda,tai jau kai pamate,kad ji pagaus tada paleido mergaite,nu truksta zodziu kas darosi,o jau atrode ramus miestelis...
Labas visiems,
mano merginai tuoj 5 - tai labai aktuali tema Siandien pirma karta palikau 1 val, skambinau daznai, o gelbeja tai kompas zinoma Klausimas: paliekat uzrakine ? ar raktus paliekat ?
uzrakinu butinai, niekada negali zinot, bet kita vertus baisu buna kad kas atsitiks ir iseiti negales
Sveikos mamos,
As savo mergina bijau ilgam palikti,dar kvailiuke. Papasakosiu,kaip toi pasakoi. Nesu as siuksles zemyn,sakau tu uzsirakink duris.Jeigu kas skambins i duris ,tu pirma paklaus;-kas ten,jei mamyte tai atrakink. As gryztu,paskimbinu,o ji pokst ir atrakino duris. Sakau:- tai ko gi tu nepaklausei,kas ten ir atrakinai. O ji:-pamirsau..........
Nu, drąsi tu...
Maniskei buvo kazkur virs 3m., as isejau i parduotuve, ji mielai pasiliko viena. Bet kazkaip apsizioplinau ir isbuvau visa val. Griztu (nescia begom), atrakinu duris , o vaikas stovi verkdama ir sako:mama, as tau tiek kartu skambinau... Su zaisliniu mobiliaku... Nuo to laiko nebebuna viena net 5min, kol isnesciau siuksles i konteineri. O ir as pati vis prisimenu ta karta...
O dar karta buvo, kai as gulejau ligonineje, tai vyras, ja uzmigdes, isbego man maisto nupirkti. Grizta, ta atsibudusi, nusiverkusi ir sako: atsitraukiau uzuolaidas, ziuriu masina kieme, vadinasi neisvaziavai, bet labai pasiilgau taves. Nuo to streso prasidejo visokios nesamones: nagu grauzimas, baime ir t.t.
na siaip mano nuomone vaika jau nuo kudikystes reikia pratinti pasilikti vienam aisku neiseiti is namu nes vaiko iki 1 metu laiko namuos vieno palikti negalima...bet vienas kambary po truputi gali pratintis pasilikti tam ypac pasitarnaus mob. aukle ....tai[p po truputi po truputi.....ir kai 3 metu pyply paliksi namie viena kokiam pusvalandziui problemu iskilt neturetu....
va o del isejimo i kiema vienam cia jau kita problema....gyvenam bute ir musu 4 metu pana i kiema dar nei karto nebuvo isejus viena o ir su manim ne taip jau daug as jos negaliu leisti ten zaisti....va pas senelius kas kita zaidzia laisvai kieme aisku karts nuo karto pasiziuriu kaip sekas bet ramiau ....nuosavas kiemas visgi.... o va butiniuose kiemuose tiesiog nesuvokiu kaip tevai isleidzia vaikus....
Nu.... prisiskaiciau as cia drasuoliu mamu.
Pabandziau as siandien ja palinki viena tik pusvalandziui,ir.......... Paklausykit: Kartais sestadieniais,mes su vyru ryte prasilenkiam. Jis dirba nakti,ir namo gryzta ryte 9-ta ryto. O man darbas nuo 9-niu ryto,tai as iseinu 8:30. Ai galvoju siandiena sestadienis,tuoi gryz vyras ,pabus ta pusvalandi viena. Is vakaro as jai paaiskinau,kad rytoi ji pabus viena,sakau kaip atsibusi isijunk telika,ir tetis greitai gryz. Oji ,gerai mama ,as pabusiu,as gi didele. Nu ,gerai ,patikejau. Vos speju atvaziuoti i darba,skambina vyras. Sako: o kur vaikas??? sakau: kaip tai kur,namuose. Jis: tai,kad nera. As: gerai,uztenka cia juokauti,einu dirbti. Jis: as tau rimtai,vaiko nera namuose,durys atrakintos. Nuuuuuuuuuuu....... viskas, vos nenukritau,kaip pradejau bliauti. Vyras: tu nesinervuok,as einu ieskoti jos,gal ji nuejo pas mano tevus???? O vyro tevai ,gyvena nuo musu gal kokia 10 min kelio. Rado ja vyras jau bepareinancia namo. Jis klausia jos: Urte, tai kur tu buvai? O ji: as buvau su Eikiu pakalbeti } Eikis tai mano uosviu suo}. - Zinok pas dieduka namuose nieko nera,visi darbe. Tai mes abu pakalbejom prie duru,jis galvojo,kad as turiu raktus,bet as gi neturiu. Vyras: o tai tu nebijai gatve viena eiti? Urte: - NE, NEBIJAU AS GI JAU DIDELE !!!
Pirma karta palikau dukra viena .. mokykloje, nes .. mamu, kaip zinia, i pirma klase nebenori priimt
Mano mazasis jau 6-riu, bet darau lygiai taip pat: niekada "vienas namuose" .. O siuo atveju tai ne tik todel, kad paciam gali kas nutikt, bet dar ir todel, kad .. grizus i namucius galiu .. neberast kur grizt
mano vaikas beveik 4 metu. isdaigu nekrecia. isejau i parduotuve 30 min. grizdama pamaciau, kad isejes i balkona.
nuo tada vieno nebepalieku, nes pastebejau, kad jis nori daryti tvarka - atseit namu seimininkas. gali atsidaryti langa ir pabart triuksmaujancius vaikus.
Sveikos,
O man po kraupiu vakar dienos ziniu apie tuos vaikucius Elektrėnuose....( Dieve, net ranka dreba, negaliu rasyti ) visai nebesinori ir galvoti apie vieno vaiko palikima namie. Siūlyčiau paskaityti to straipsnio Delfy komentarus, kur pateikta daug nuomonių apie vaikų NEpalikimą namuose vienų. Pvz. JAV baudžiami tėvai, paliekantys vaikus vienus, berods iki12m. Savarankiskuma reikia ugdyti - pritariu, bet yra ir kita medalio pusė. Niekad sau nedovanociau, jei kas panašaus...(TPFU, TPFU!!!)
Na kudikystej manes vienos nepalikdavo tikrai, ir dvimetes, trimetes nepalikinedavo. |