Barbara.
2005 07 09, 17:50
Sveikos mergaites  , Noriu paklausti jusu nuomones. Visados kur tik perskaitysi kokia dieta, kaip neatskiriamas dalykas saukiama- SPORTAS!!! Taip, norint netekti svorio energijos reikia iseikvoti daugiau nei jos gaunama su maistu, visiskai sutinku. Esu druckyte, kaskart i metus "sesdavau ant dietos", taciau niekada nesportuodavau ir daugiau maziau, man pavykdavo atsikratyti susikaupusius riebaliukus. Si pavasari nusprendziau suderinti ir aerobika. Patikekit, mano slaunu raumenys tikrai nemazejo, ko as labai labai norejau  ( nors ir laikiausi dietos, koju apimtis nesikeite menesi laiko. Gal sakysit svarbu kad riebalus deginau, bet.... per viena treniruote (1 val.laiko) sudeginama iki 300kcal, nusprendziau kad geriau as su nesuvalgysiu ju per diena, bet geriau paplaukiosiu ezere, vakare su vyru iseisiu pasivaikscioti, nueisiu i pirti. Jokiu budu nesakau kad galima kulturiste patapti, bet as ir taip pakankamai turiu raumenu, nebenoriu ju tonuso didinti, ypac ant koju, kurios aerobikos metu dirba daugiausiai. Neimu uz griozio etalona manekeniu, bet ar jos sportuoja? Labai retai, nes reikalingas grakstus, liaunas kunas. Parasykit prasau, ar jus bandete laikytis dietos su sportu ir be jo, koks buvo skirtumas? Gal cia as isprotejau?  ) Aciu.
meškutė_Nida
2005 07 09, 18:40
Nesusilaikiau nereplikavusi apie manekenes: kur ten riebalas, ten jau net raumens nerasta, kaulai ir skūra- fu, biaka...Teisingai liaudis sako- pakabos... O šiaip aš sportuoju, kai metu svorį, o kaip gi be to...Vasarą- namų sąlygom, kitu laiku- sporto salės sąlygom...  Manau, viens be kito niekaip negali būti.  Gal tu labai jauna, gal tavo oda guminė, gal tavo svoris nuo raumenų- nežinau. Gal tai tau neaktualu? Bet man svarbiau, kaip aš atrodau, o ne kiek sveriu. Kas iš tų 55-60 kg, jei viskas liula dreba?  Man tai reikia stangraus kūno, kas, numetus daug svorio, be sporto yr neįmanoma. Jei tavo kojos raumeningos- keisk treniruočių pobūdį, eik į treniruoklius ar rinkis aerobiką, kur tiek nedirbama kojomis. Išeitis visada yra, o pasivaikščiojimas su vyru už parankės- tai ne sporto rūšis, o tik lengvas poilsis.
tauskalyte
2005 07 11, 12:30
aha, as irgi manau, kad dieta efektyviausiai veikia tik su sportu. nors, as del fnansu stygiaus siuo metu nesilankau sporto klubuose, bet namuose stengiuosi pasportuoti, be to, auginat vaka, kuris jau vaiksto, tai irgi ne ka prastenis sportas  jegu aisku veikas ne flegmatika,s o labai judrus, toks pvz. kaip mano, ta jau su isejus i lauka tikrai neliudna, namuose taip pat vakar kaip tik skaiciau kazkokiame zurnale toki straipsni apie tai, kad sportas butina norint numesti svorio. ten raso: ateina moteris i sporto kluba, atrodo gan liekna, o kai nusirengia, tai kunas atrodo ne kaip, nes viskas nukare, oda nestangri, isglebusi. o pritaikyta sporto rusis kievienam zmogiui butent ir sustangrina kuna, ir aisku, tuo paciu padeda numesti nereikalingus riebaliukus nuo tu vietu, nuo kuriu reikia labiausiai. ir dar tena raso, kad jeigu per greitai meta svori moterys, pvz. 10kg per savaite, tai is viso yra blogai, ne gali kristi ne butinai riebalai, o raumenys, kadangi gauna nepilnaverti maista ir t.t. tikuosi, aiskaii parasiau siaip tai, Barbara siuo momentu, kai vasara, as tau pritariu, nes judejimo ir taip daugiau musu gyvenime. man irgi lengviau dabar yra susilaikyti nevalgius ir svoris krenta... uztenka kartais ir nevalgyti po 18val. ir jau gerai...... o kai karsta ir vaikas pavaiko, tai tada visai
Na ir aš pasisakysiu UŽ sportą  . Sportuoju ne tik tada, kai liekninuosi, stengiuosi sportuoti nuolat. Jei padarau ilgesnę pertrauką, pirmiausia ima kabėti pilvas, o ir laikysena darosi kažkokia apsunkusi, negraži... Net mano mama, kuriai jau virš 60 metų, pradėjusi sportuoti, numetė lašinukus nuo visur: klubų, šlaunų, net rankų, tiesiog atjaunėjo - ir tai tik per 3 mėnesius. O sporto rūšių yra begalės, tikrai galima kažką pasirinkti. Joga, baseinas, Pilatesas, dance aerobika, jėgos aerobika, dviračiai...
iriniux
2005 07 12, 09:38
As zinau gera pratimuka po vakarienės, aišku vakarienės laiks turi būti 18 val veliausiai. Paimat pilna dezute degtuku, ispilate juos ant zemes, padedat dezute ant stalo ir lenkdamasi sudedat visus dektukus po viena i dezute, ir taip pora kartu, efektas patikekit didelis. Jei jus naudosite tik dieta, svoris aišku nukris, bet tuo paciu nukris ir oda, tai nelabai grazu, o truputi pasportavus ir kuno formos grazesnes.
meškutė_Nida
2005 07 12, 09:41
Iškart galiu pasakyti, kad po trečio degtuko mano nugara užkauktų...  Geriau jau tūpiant juos rinkti.
QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 07 12, 10:41) Iškart galiu pasakyti, kad po trečio degtuko mano nugara užkauktų...  Geriau jau tūpiant juos rinkti.  Nemėgstu šiukšlint namuose, o dar degtukais... Nea, man geriau kokie atsilenkimai - ne taip nugarytė kenčia, kai taisyklingai atlieki.
meškutė_Nida
2005 07 12, 10:43
QUOTE(Miaška @ 2005 07 12, 10:12) Nemėgstu šiukšlint namuose, o dar degtukais... Nesupratai pratimo esmės  - šiukšles reik rinkt, tada dirba šlaunys ir užupakalis, o jei tik barstysi- dirbs tik rankos, ir tai minimaliai.
QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 07 12, 11:43) Nesupratai pratimo esmės  - šiukšles reik rinkt, tada dirba šlaunys ir užupakalis, o jei tik barstysi- dirbs tik rankos, ir tai minimaliai.  Ale vis tiek - kol surinksi, tai bus prišiukšlinta! Koks pavyzdys vaikams?! Ne ne, geriau atsilenkimai...
Jūržolė
2005 07 13, 12:33
O aš tai tik su sportu bandysiu numesti nereikalingaus kilogramus. Jau trys savaitės lankausi treniruoklių salėje. Per tas tris savaites kokias 3-4 dienas nebuvau nuėjusi, o taip diena iš dienos 1.2-1.5 val. prakaituoju. Žinoma ir valgau mažiau, stengiuosi derinti produktus ir pan. Na ką galiu pasakyti, po kokių 10 kartų elektroninės svarstyklės pradėjo rodyti keliais šimtais gramų mažiau, būna dienų kai parodo daugiau. Dabar jaučiu, kad truputėlį palaisvėjo kelnės ir vos vos sumažėjo pilvas (mano pagrindinis sportavimo tikslas - sumažinti pilvą ir klubus). Matosi mano bicai, pasirodo ir aš raumenų turiu. Tai tikiuosi, kad sporto pagalba galėsiu numesti man nereikalingus 10 kg.
meškutė_Nida
2005 07 13, 13:22
XMamaX, tai prie "Pratimai atskiroms kūno dalims" yra tema, kurią COSMO užvedus- ten jos su Egoist patirtim dalinosi, kas ten su tuo sportavimu vyksta. Geros info yra pateikta.
Jūržolė
2005 07 14, 10:23
QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 07 13, 13:22) XMamaX, tai prie "Pratimai atskiroms kūno dalims" yra tema, kurią COSMO užvedus- ten jos su Egoist patirtim dalinosi, kas ten su tuo sportavimu vyksta. Geros info yra pateikta.  Perskaičiau tą forumą, gerai jos ten pakalbėję. Aš tai nesiskundžiu, kad man procesas lėtai juda, aš tik noriu tą pabrėžti, kad ir su sportavimu per mėnesį vargu ką pakeisi, reikia darbo ir laiko. Tiesa, dabar vartoju riešutų ir saulėgrąžų mišinį "Sali", gal dar kuri nors naudojate ir koks jo poveikis?
meškutė_Nida
2005 07 14, 10:36
QUOTE(XMamaX @ 2005 07 14, 10:23) Tiesa, dabar vartoju riešutų ir saulėgrąžų mišinį "Sali", gal dar kuri nors naudojate ir koks jo poveikis? Aš naudoju, tik riešutus išmečiau, nes alergizuoja vaiką...Liko moliūgai, saulėgrąžos, sezamas ir sėlenos. Labai pravalo organizmą, tik malonumas nepigus- 1v.š.- apie 90 kcal...
Jūržolė
2005 07 14, 10:50
Na dabar mano dienos racionas: pusryčiams obuolys ir persikas, arba kukurūzų dribsniai su pienu. Iki pietų Sali mišinio 3-4 v.šaukštai, kava. Pietums tunas su šv. daržovėms ir aliejaus užpilu, vaisių salotos su jogurtu (jogurtas Smilga 3.5 proc. riebumo), po pietų kava ir dar Sali. Grįžusi po darbo suvalgau at tai kiaušinį ar mėsos liesos griežinėlį arba du, pora agurkėlių. Duona - 4 grūdų, rupi. Obuolių arba braškių. Ir suvirškinusi, vakarop į sporto klubą. Po visų prakaitavimų ir vandens procedūrų, grįžusi namo stengiuosi apsiriboti tik obuoliu. Ką manot apie mano tokį "režimą". Alkana tai tikrai nesijaučiu, tačiau ar tos apimtys ims mažėti?
meškutė_Nida
2005 07 14, 10:58
QUOTE(XMamaX @ 2005 07 14, 10:50) Na dabar mano dienos racionas: pusryčiams obuolys ir persikas, arba kukurūzų dribsniai su pienu. Iki pietų Sali mišinio 3-4 v.šaukštai, kava. Pietums tunas su šv. daržovėms ir aliejaus užpilu, vaisių salotos su jogurtu (jogurtas Smilga 3.5 proc. riebumo), po pietų kava ir dar Sali. Grįžusi po darbo suvalgau at tai kiaušinį ar mėsos liesos griežinėlį arba du, pora agurkėlių. Duona - 4 grūdų, rupi. Obuolių arba braškių. Ir suvirškinusi, vakarop į sporto klubą. Po visų prakaitavimų ir vandens procedūrų, grįžusi namo stengiuosi apsiriboti tik obuoliu. Ką manot apie mano tokį "režimą". Alkana tai tikrai nesijaučiu, tačiau ar tos apimtys ims mažėti?  Na, mano racione dabar visiška sumaištis, bet...Vien ant Sali "padarai" apie 500 kcal. Vaisių salotos, kurias pati ir paleidau į pasaulį kažkurioje temoje- bliūdelis su 2v.š. Sali ir 200g 1,5% jogurto- TIK 600 kcal O šiaip tavo vartojamas maistas yra sveikas, ypač kartu su treniruotėmis.
Geriausias sportas - horizontalioj padėty Ir malonumas ir nauda
tauskalyte
2005 07 15, 13:23
gal ir pasirodysiu tundra, arba as kazka praleidau, bet kas tie Sali misiniai?
meškutė_Nida
2005 07 15, 13:29
QUOTE(tauskalyte @ 2005 07 15, 13:23) gal ir pasirodysiu tundra, arba as kazka praleidau, bet kas tie Sali misiniai? Temoje LIEKNA, ŽVALI ir t.t., 5 psl. AGFA duoda pilną receptą, o šiaip tai yra grūdų mišinys, kurį reikia sukramčius užgerti vandeniu pusę valandos prieš valgį.
Jūržolė
2005 07 15, 13:30
QUOTE(tauskalyte @ 2005 07 15, 13:23) gal ir pasirodysiu tundra, arba as kazka praleidau, bet kas tie Sali misiniai? Nė tu tundra, nė ką. Sali, tai dar vienas mišinys, kuris turėtų padėti valyti žarnyną. Tačiau man jo ir sudėtis patinka, tai nusprendžiau, kad jeigu nepadės, tai ir nepakenks. Sudėtis: javainiai, kviečių sėlenos, žemės riešutai, lazdynų riešutai, moliūgų sėklos, saulėgrąžų sėklos, rapsų aliejus. Viskas susmulkinta. Rekomenduojama prieš valgį gerai sukramtyti 2 desertinius šaukštus mišinio ir užgerti stikline vandens.
Nu va pasižiūrėjau senienų ir iškilo klausimų čia nedidučių QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 07 09, 18:40) O šiaip aš sportuoju, kai metu svorį, o kaip gi be to...Vasarą- namų sąlygom, kitu laiku- sporto salės sąlygom... Manau, viens be kito niekaip negali būti. Ar nepasikeitė tamstos požiūris į pasakytus žodžius?Požiūris gal ne  ,bet veiksmas yr ar ne? QUOTE(jadzka @ 2005 07 14, 11:55) Geriausias sportas - horizontalioj padėty Ir malonumas ir nauda Kaip žiūriu tamsta laiminga daugiau nei metus
meškutė_Nida
2006 10 12, 14:57
QUOTE(Cezarija @ 2006 10 11, 20:15) Ar nepasikeitė tamstos požiūris į pasakytus žodžius?Požiūris gal ne  ,bet veiksmas yr ar ne? Piktaudžiauji tuo, kad žinai, ką aš veikiu ir po 1,5 m.? Ir požiūris, ir veiksmas nepasikeitė. Pasikeitė tik tai, kad sporto salė tampo neįkandama, taip kad apskritus metus sportuosiu namie
QUOTE(meškutė_Nida @ 2006 10 12, 14:57) Ir požiūris, ir veiksmas nepasikeitė. taip kad apskritus metus sportuosiu namie Valioooo
Ar sportuojate, kad išlaikytumėte pasiektus rezultatus? Aš žadu sau, brangiausiajai, kad takas į sporto klubą neužžels, net kai viršsvoris išeis...
-Rasinka-
2006 11 20, 07:07
Sutinku kad sporto klubai ne visiems ikandami piniginiu atzvilgiu.Todel sau ieskau pigesniu sportavimo budu.Mat mano organizmas be sporto niekaip nenori atiduot lasiniuku. Taigi daug vaikstau,Kartais pasportuoju namie uzsidejus Sindi Krouford kompaktine plokstele,ir dar radau sau ciuozykla.Ten pasportuoju tik uz 2litus.
Ajnootia
2006 11 20, 14:59
Yra Latvijoj kazkoks garsus dietologas, daznai per tv rodo... Tai va, teko girdet, kad jis visus kvailiais isvadina, kurie sportuoja ir laikosi dietos. Jo manymu sportas issekina zmogu, ir organizmas tada reikalauja energijos - maisto. Todel jauciamas didelis sipnumas, jei mazai valgai. Blogiausiu atveju - prisivalgai be proto... Tad jo manymu geriau yra pirma numest svory dietos pagalba, o pasiekus norima rezultata - stangrinti kuna sportu. na cia tikrai ne mano nuomone, cia sito dietologo. Siaip logiska...taciau per daug laiko reikalaujanti  . Geriau vienu suviu 2 zuikiai
QUOTE(Ajnootia @ 2006 11 20, 14:59) Yra Latvijoj kazkoks garsus dietologas, daznai per tv rodo... Tai va, teko girdet, kad jis visus kvailiais isvadina, kurie sportuoja ir laikosi dietos. Nežinau, ar taip jau ir derėtų VISUS sportuojančius kvailiais vadinti...  Nepastebėjau, kad vakare pasportavus norėčiau valgyt - kaip tik nesinori, nes pilvas įsitraukia kažkaip  , norisi tik gerti, ar kokį sultingą vaisių sukrimsti. Manęs sportas neišsekina, atvirkščiai - aš pailsiu sporto klube, nes kokias 14 val. per dieną esu priversta sėdėti prie kompo. Ir pagal savo mamką, kuri jau septintą dešimtį įpusėjo, galiu pasakyt: kol tik reguliavo maistą (o ji tikrai labai pedantiškai prisižiūri mitybą), svoris pamažu vis tiek augo, kai pradėjo sportuoti - per kelis mėnesius rūbai sumažėjo dviem dydžiais, nors svorio numetė tik kelis kg. Dabar klube jau nesilanko, sportuoja namie, ir svoris nebeauga.
Ajnootia
2006 11 23, 11:01
na as is savo patirties (nors ir kokia menka ji bebutu), galiu pasakyti tiek: man svoris krenta nevalgant. Kelis kartus bandziau sportuot - rezultatu jokiu  (kas liecia svori, apie apimtis ir raumenis nekalbu), svoris arba priaugdavo, arba likdavo toks pat. Bet tai nereiskia, kad sportavau ir valgiau belekiek. Viskas saikingai..
man derinukas SAIKINGA MITYBA ir SPORTAS veikia Kai galų gale pasiryžau (t.y. išdrįsau  ) savo kompleksus, pasyvumą ir tingėjimą "nugabenti" į sporto klubą, treneris iškart pasakė: lieknėjant rezultatus įtakoja 1/4 SPORTAS + 3/4 MITYBA...
egluziukas
2006 11 25, 21:30
Vienoj tv laidoj girdejau kaip kalbejo dietologas jis sake, kad pirmiau reikia sureguliuoti mityba laikytis dietos ir tik tada numetus svorio eiti sportuoti , nes jei sportuoji pasportavus buna labai padidejes apetitas ir vel prisivalgai ir viskas iseina perniek
Ajnootia
2006 11 27, 13:18
QUOTE(egluziukas @ 2006 11 25, 22:30) Vienoj tv laidoj girdejau kaip kalbejo dietologas jis sake, kad pirmiau reikia sureguliuoti mityba laikytis dietos ir tik tada numetus svorio eiti sportuoti , nes jei sportuoji pasportavus buna labai padidejes apetitas ir vel prisivalgai ir viskas iseina perniek  tai tikriausiai girdejai ta pati, ka ir as, apie latviu dietologa. As apie ji rasiau ce jau
pepilota
2006 11 27, 16:44
QUOTE(Ajnootia @ 2006 11 27, 15:18) tai tikriausiai girdejai ta pati, ka ir as, apie latviu dietologa. As apie ji rasiau ce jau  tai cia tik tuo atveju, kai dieta itin griezta. As irgi ji girdejau. Tai jis taip ir pasake. Kadangi jo siuloma dieta griezta. As geriau renkuosi normaliai, bet sveikai valgyt+pasportuot ir man tai puikiai veikia. man teip geriau, nei labai stipriai apsiboti mityba ir nesportuot. Be to, kai svoris metamas sportuojant, kunas atrodo daug graziau, nes yra stangresnis. pacioms rinktis.
Ajnootia
2006 11 28, 10:38
na jei tas latvis toks jau garsus, ir tikrai nemazai zmoniu jo pagalba sulieknejo, tai jis teisybe tikriausiai sako... bet as ir tokios grieztos dietos nepakesciau  , kai jo pasiekejai pasidaro specialias formikes, milimetrais atmatuotas, kad duonos nesuvalgytu daugiau arba maziau 1 milimetru... Nesamone
pepilota
2006 11 28, 13:29
QUOTE(Ajnootia @ 2006 11 28, 12:38) na jei tas latvis toks jau garsus, ir tikrai nemazai zmoniu jo pagalba sulieknejo, tai jis teisybe tikriausiai sako... bet as ir tokios grieztos dietos nepakesciau  , kai jo pasiekejai pasidaro specialias formikes, milimetrais atmatuotas, kad duonos nesuvalgytu daugiau arba maziau 1 milimetru... Nesamone 
mergytia
2006 12 11, 18:34
swejkutes  mmm wa ir ash pasakysiu....kai laijkaisi dietos ishpradziu mazeja raumenis, nes riebalus organizmas pradeda kaupti kai gauni per daug energijos ir jos neishnaudoji juos organizmas ir nori pasilikti ....o kai laijkaisi dietos ir dar sportuoji stangrini raumenis jie ishlieka stiprus (netgi nedideja apimtys) o organizmas energijos ima ish riebaliuku todel jie ir tirpsta...nors tiesa kad 80% svorio metimas priklauso nuo maisto o tik 20 % nuo sporto bet 20% nera 1% taigi jeigu norite grakstaus nesuglebusiu kuno sportuoti tikraj nepakenktu
paviesinsiu savo patirti. du gyvenime esu numetusi maziau 80 kg, dabar ir pernai, pries pastojant.tada sportavau-dabar ne  taigis kai numeciau lisnus kg labai daug sportuodama ant koju ir subinuke neturejau celiulito, buvo graziai isryskeje raumenukai, prosto mergyte-uogyte  dabar gi apimtys tokios pacios, svoris panasus, o nuoga pries veidrodi kai pasisukioju  reiktu sportuot pradet...ale nieks spyrio gero siknon nepasiulo, o kadangi mazius mazas tai turiu miliona pasiteisinimu
#Antradiene#
2006 12 14, 09:26
QUOTE(egluziukas @ 2006 11 25, 21:30) Vienoj tv laidoj girdejau kaip kalbejo dietologas jis sake, kad pirmiau reikia sureguliuoti mityba laikytis dietos ir tik tada numetus svorio eiti sportuoti , nes jei sportuoji pasportavus buna labai padidejes apetitas ir vel prisivalgai ir viskas iseina perniek  aš tai ne tik girdėjau, bet ir savo kailiu išbandžiau.. prieš du metus sugalvojau pastangrint šiek tiek savo kūną(nebuvo nei viršsvorio, nei didelių problemų, tik norėjosi gal kokį porą kilų numest), nusipirkau abonimentą, pradėjau lankyt - sekt svorį, apimtis... ką aš galiu pasakyt - po treniruočių apetitas būdavo žvėriškas, jaučiausi nusipelniusi kažko skanaus - tai šokoladukas, tai šiaip kas skanaus, malonaus...po mėnesiuko intensyvių treniruočių - raumenukai sustangrėjo, priaugau du kilus, apimtys liko savo vietoje...o va apetitas bestija - su juo dar ilgai kovojau.... dabar irgi laikausi tos nuomonės, kad pirma reikia užsiauginti valią saikingai maitinantis, pasportavus nedaryti sau jokių "dovanų" šokolado pavidale ir jokių nuolaidų mityboje. o šiaip sportas jėga - bent jau man labai pakelia nuotaiką
o man atvirksciai, po gero sporto, tokio kai nuovargis neblogas jauciasi visai nenoriu valgyt  jauciuosi tiek nuveikusi grozio labui, kad apie sotu pavalgyma ne minties nekyla
mergytia
2006 12 29, 14:19
 jeigu laikausi labaj griezhtos dietos taj ne bet jeigu baigiau dieta ir tik sveikai maitinuosi tai taip...nu sportu neskaitau ejimo i basejna...  nes i ji eijnu visada
butinai sportuoju, zymiai greiciau nukrenta svoris
pIRMIAUSIA PRADĖJAU LANKYTIS SPORTO KLUBE, PASKUI IR DIETINTIS. LABAI GERAI, KAI UŽSIĖMUSI IR IŠVARGUSI, TADA MAŽIAU LIEKA LAIKO APIE MAISTĄ GALVOT.
metu Papildyta:sveiki
Is tiesu, jei pradedi sportuoti tai ir mityba reikia prisiziureti. Man pasitvirtino tai, kad sportuojant ir apetitas didesnis. Bet nepasidaviau norui sukrimsti kazka daugiau, nei paprastai... ir dabar dingo tas noras. Turiu tik savo pasirinkta valgiarasti ir aktyvu sporta. Visa sita laika taip ir nepriaugau valios deka. Net ant svarstykliu nebelipu - itariu ir dabar tie patys 50 kg ir ne daugiau... gal. Taigi, sportuoti vardan graziu kuno formu tikrai reikia kartu ir ziurint ka dedi i burna. Sekmes visoms!
pepilota
2008 01 13, 10:38
QUOTE(Vik* @ 2008 01 13, 12:23) O ka reiskia prievartine dieta?
Ar metant svorį sportuojam? O ar įmanoma kitaip? Mano nuomonė šiuo klausimu vienareikšmiška ir kategoriška - sportuoti būtina norint turėti ne tik liekną, bet ir GRAŽŲ kūną.
Vik*, nei vien sportas, nei vien dieta nepadės. Turi derinti sportą ir normalų maitinimąsi.
asta sal
2008 01 14, 00:55
na as tik pradejau sportuoti, bet dar labai sunku atsispirti ir nevalgyti, na dvi dienas iskenciau ir valgiau po maziau ir daugiau kartu o vakar ir vel daugiau privalgiau, na reiks griezciau susiimti
Sveikos mamytės Turiu šiokių tokių klausimėlių dėl mitybos. Taigi visų pirmą paaiškinsiu situacija, esmė tokia, kad pusryčiauju nomaliai namie, pietūs būna menki, nes laiko nelabai yra ir galimybių irgi, džnai tai būna salotos apie 200 gramų. Tai sakyčiau gana menkai. Dar per dieną sudorojų biškį vaisių(mandarinai, obuolys, greipfruktas). Ir popiet einu į sporto klubą. Grįžtu kažkur apie penktą valandą. Nevalgau 2-3 valandos iki sporto, kaip išeina. Na,o kaip daryti po sporto klubo? Žinau, kad kažkiek laiko negalima valgyti ten ar kaip? O man būdavo taip, kad išvis nevalgydavau tai ir mėnesinės tokios nereguliarios, kažkaip norisi rezultatu ir nesinori sau pakenkti. Tai šiandien vat katik pavakarieniavau. Pagalvojau, kad vistik nieko tokio juk valgau dar prieš šešias. Tai nežinau, kaip ir laukčiau Jūsų patarimų šituo atžvilgiu. Ai dar beje pusryčiams pas mane du sumuštinukai, pietus - salotos(skirtingos visada), vakarienei - šiandien buvo trys bulvės ir du kotletukai nedideli. tarpais valgiau mandarinų biškį. Nežinau gerai čia ar blogai su ta vakariene padariau Nu ir valanda treniruoklių salėje.
kakarieku
2008 02 07, 00:54
Sutinku, kad metant svori butina sportuoti. Jei nesportuoji, tai krenta ne tik riebalai, bet ir raumenuku dalis, o jei sportuoji, tai stangreja kunas ir deginami riebalai. Kaip kazkas minejo, kas is to, kad busi kuda, bet kunas kaip liurla, svarbu stangrus kunas.
QUOTE(Ler @ 2008 02 05, 17:45) Na,o kaip daryti po sporto klubo? Žinau, kad kažkiek laiko negalima valgyti ten ar kaip? O man būdavo taip, kad išvis nevalgydavau tai ir mėnesinės tokios nereguliarios, kažkaip norisi rezultatu ir nesinori sau pakenkti. Tai šiandien vat katik pavakarieniavau. Pagalvojau, kad vistik nieko tokio juk valgau dar prieš šešias. Patariu apskritai susidaryti dienos valgiaraštį, kur suskaičiuotum, kiek kcal per dieną suvartoji. Galbūt kcal per mažai, taip lėtini medžiagų apykaita, o dar su sportu ir sveikatai gali pakenkti. O po treniruotės valandą nevalgyk, o vėliau užvalgyk ką nors baltyminio - tai gali būt vištiena, jūros gėrybės, jogurtai ir pan. Vaisiai prieš miegą nėra labai gerai. Beje, dėl nevalgymo po 6. Po kelintos val tau nevalgyti, turi nuspręsti tu pati. Aš pati einu miegoti apie 1-2h, tai nejaugi dabar nevalgysiu nuo 6? Nevalgyti reiktų 3-4 val iki miego.
Nute_Bitute
2008 03 02, 14:19
sportuoti gerai būtų ne tik metant svorį, o visada, nors ir po truputėlį. Sportas teikia gerą savijautą, kūno stangrumą, malonų nuovargį..  bent aš stengiuosi kas kelias dienas eiti pabėgioti po pusvalanduką, nes kol kas neturiu laiko vėl vaikščiot į sporto klubą..
|
|