Sveiki.Auginu berniuka,jam gruodzio 12 diena sueis 2 metai ir 4 menesiai.Darzeli aukletojos sako kad sunus labai noriai zaidzia su nauju leliu vezimu ir lelem,o namie tokio dalyko neturim tik berniukiski reikmenis ir ne vienos leles ar vezimo
Atrodo, kad kažkur jau buvo tokia tema, bet pasakysiu ir čia: mano anyta specialiai pirko savo anūkam lėlę, kad žaistų ne tik su mašinytėm (tai buvo jau, brods, prieš gerus 11-12 m.). Sako, kas čia per nesąmoningas skirstymas į mėlyną ružavą spalvas, traktoriukus ir lėlytes. Nugis, jei vaikui įdomu, tai tegul ir išbando viską, nieko gėdingo ar kvailo tame nematau. Pati savo dukrom esu pirkusi mašinytes, nes turėjo ką su jomis veikti. Ne viena draugė pirko sūneliui vežimuką lėlėms vežioti, pusseserė parūpino saviškiui virtuvėlę, nes atėjęs pas mus, berniukas nieko kito ir neveikdavo, tik prie virtuvėlės ir sėdėdavo.
O vyrui nereikėtų taip griežtai kalbėti, nes toks skirstymas nieko gero neduoda-maždaug taip-koks tu vyras, jei žaidi su lėlėm ar verki, kaip boba...Tokiu atveju, siūlyčiau literatūros pasiskaityti daugiau. Tik nesupykit.
vaikam įdomu tai, ko jie neturi. mano sūnus svečiuose (kur yra mergaičių) tai ilgą laiką gali užsiimt su Barbėm (prikolas jas nurenginėt
bet pats nė karto nepaprašė jokių lėlių. žaislų parduotuvėse ima tik mašinas, šautuvus. šiaip dar žvėris visokius labai mėgsta. netgi pliušinukus. esu kažkada nupirkus indelių (nes mėgsta virtuvėj puodus kilnot ir prieskokines rikiuot) -- bet nepasiteisino, reik tiktais tikrų
Turiu sūnų ir dukrą, tai netenka rinktis, "mergaitiškus" ar "berniukiškus" žaislus pirkti. Abu kol kas žaidžia su visokiais
Mano 5,5 metu sunus dovanu paprase leles, tai nupirkom lele-kudiki. Nieko blogo tame nematau. Daugiau yra vaiko traumavimas, kai jam sakoma nezaisti su mergaitiskais zaislais vien del to, kad yra berniukas
Nu mano sunus dar su jom nezaidzia
As pati vaikystej labai masinu norejau ir is konstruktoriu su varzciukais kuo puikiausiai jas konstruodavau... bet nuo to vistiek berniuku netapau
Taip kad nedraudziu ir savajam su lelem zaist (jau kokie 2 metai nebelabai domisi), gal labiau savo vaikus myles ir zmonai pades
as irgi nieko blogo nematau,jei vaikas zaidzia su lele,bet mano vyras irgi nelabai linkes tokius dalykus pirkti sunui,bet kadangi turim sese vyresne,tai mazius nugvelbia jos kokia lele ir ramiai pazaidzia
musu trimetis lelyciu, kurios vadinamos mergaitiskom nepriima i savo zaislu kolekcija, bet mielai renkasi berniukiskas lelytes: robotus, supermenus ir panasiai. Irgi leles, o zaidimuose visada reikia zmogeliuku, kurie vairuotu, gydytu, dainuotu, vaiksciotu i svecius ir panasiai ir taip toliau...
QUOTE(Uzsispirele @ 2008 11 29, 19:12) kaip nemėgstu stereotipų beje, aš neskirstau žaislų į mergaitiškus ir berniukiškus, taip pat ir spalvų
Mano antrasis nuo mažumės žaidžia su skudurine lėle. Pirkom jo draugei dovanų Senukuose, tai nešė visą kelią ir nebeatidavė
Irgi nematau nieko tokio kad vaikui norisi pazaist, bet nesureiksminciau ko gero to zailso iki kaledines dovanos lygio - gal pakaktu taip nupirkti
Mano manymu, pakenkt tikrai nepakenks.Jau geriau juk nupirkti vaikui lėlę, nei kaip kiti tėvai (man tai atrodo pasibaisėtina) perka didžiausius šautuvus (žaislus)...
QUOTE(_Tabata_ @ 2008 12 19, 15:28) Mano manymu, pakenkt tikrai nepakenks.Jau geriau juk nupirkti vaikui lėlę, nei kaip kiti tėvai (man tai atrodo pasibaisėtina) perka didžiausius šautuvus (žaislus)... Kaip tik mes grįžom iš žaislų parduotuvės. Tik įėjus buvo jiemspasakyta, kad šautuvai ir kt panašūs dalykai nebus perkami. Man jie skatina žiaurumą QUOTE(R.A. @ 2008 12 19, 19:34) Kaip tik mes grįžom iš žaislų parduotuvės. Tik įėjus buvo jiemspasakyta, kad šautuvai ir kt panašūs dalykai nebus perkami. Man jie skatina žiaurumą kad kažką skriaust, šautuvo nereikia. reikia tik vrėdnumo. į šautuvus priešiškai nežiūriu. man daug labiau nepatinka žaislai, kurie gadina vaiko fantaziją -- visokie patys grojantys plastmasiniai muzikos instrumentai, žaisliniai kompiuteriai, lojantys ir šokantys šuniukai su baterijom ir panašūs niekai.
Visai normalu, kad berniukas žaidžia su lėlėm, todėl drąsiai dovanokite lėlę.
QUOTE(rasras @ 2008 12 20, 20:42) o as tikrai nepirkciau leles , pas draugiu gali pazaisti o specialiai nepirkciau, poto kaip mano vyras uzaugintas ant leliu nekes motinos ir kompleksuos, nes mano manymu vyras turi buti vyras o ne mergaite, reikia ugdyti vyro savarankiskuma, drasuma, atsakinguma, darbeliu iv. mokejima, o ne uz sijono stoveti. aisku gerai kai vyras svelnus..........bet pats dabar pyksta, kad truksta drasos ir ryzto, nes buvo aukletas buti nuolankiu, zaisti su lelytem, virt kosytes....... QUOTE(Raja28 @ 2008 12 21, 11:51) o as tikrai nepirkciau leles , pas draugiu gali pazaisti o specialiai nepirkciau, poto kaip mano vyras uzaugintas ant leliu nekes motinos ir kompleksuos, nes mano manymu vyras turi buti vyras o ne mergaite, reikia ugdyti vyro savarankiskuma, drasuma, atsakinguma, darbeliu iv. mokejima, o ne uz sijono stoveti. aisku gerai kai vyras svelnus..........bet pats dabar pyksta, kad truksta drasos ir ryzto, nes buvo aukletas buti nuolankiu, zaisti su lelytem, virt kosytes....... Man rodos, kad viena maža lėlytė žalos tikrai nepadarys. Nesuprantu aš tokių pasakymų, kad mergytėm tik lėlytės, berniukams tik mašinytės. Nesąmonė. Negi mergytė, žaidusi su mašinytėm, užaugusi nekęs savo tėvo?
Skaiciau kazkuriam zurnale labai gudru ir issamu straipsni apie zaislus. Isvada tokia - berniukams irgi reikia leliu! Vaikai megdzioja suaugusiu gyvenima, nori suzaisti ivairias situacijas, emocijas, liudesi, dziaugsma, "namus"... ta padaryti su lego konstruktorium sunkoka...
Tikrai nematau nieko baisaus,jei berniukas tures viena lelyte
maniskis taip pat turejo,kai maziukas buvo. paskui pirkom lele kuri atrodo kaip kareivis.ir nieko...uzaugo normalus
Man biski keistoka bet jai vaikas lamingas kodel gi ne
viena lele , tik retai zaidziant nepakenks , bet kai berniukui jas perka pastoviai
QUOTE(_Tabata_ @ 2008 12 19, 16:28) Mano manymu, pakenkt tikrai nepakenks.Jau geriau juk nupirkti vaikui lėlę, nei kaip kiti tėvai (man tai atrodo pasibaisėtina) perka didžiausius šautuvus (žaislus)... as specialiai nepirkciau,net ir vyras neleistu,bet mano mazius zaidzia dar su mano lelem likusiom,labai myli,nesioja, guldo miegoti
Na berniukui nuo astuoniolikos metu patiktu gumine lele, bet mazam berniukui nepatartina dovanoti leliu, nes tai kraipytu jo psichologija. Taip pat nepatariama mazoms mergaitems dovanoti masinyciu, nes tik pagalvokite kuo uzaugs jusu mazyle jei visa vaikyste praleis zaisdama su masinytemis smelio dezeje?
QUOTE(Uzsispirele @ 2008 11 29, 19:12) Sveiki.Auginu berniuka,jam gruodzio 12 diena sueis 2 metai ir 4 menesiai.Darzeli aukletojos sako kad sunus labai noriai zaidzia su nauju leliu vezimu ir lelem,o namie tokio dalyko neturim tik berniukiski reikmenis ir ne vienos leles ar vezimo Nieko blogo, gi ir mergaitės su mašinytėm kartais žaidžia, tik tada niekas taip smarkiai nesureaguoja. Matyt vaikas nori kažkuo rūpintis. Mano draugas mažas žaidė su lėlėm ir dabar yra normalus suaugęs šeimos vyras...
Aš pati vaikystėj mašinytėm žaidžiau, barbės išvis nebuvo įdomios...
aš pati pirkčiau lėlę, bet stebėčiau sūnaus elgesį
Turim prie sauskelniu Huggies prideta CD "Zaidimai su mazyliu". Ten patarimai tevams, kaip uzsiimti su vaikais nuo 0 iki 2 metu. Vienas is patarimu, kad vaiku zaislai atitiktu, atspindetu aplinka. Mano 3 men sunui mociute (mano mama) padovanojo leliuka-berniuka. Tai dabar (sunui 1 metukai) sitas leliukas puikus zaisliukas, kai reikia parodyti "kur leliuko akyte" ir pan. Taip pat labai noriai sunus valgydina leliuka plastmasiniu sauksteliu is plastmasinio bliudelio, duoda gerti is puodelio, migdo suvyniojes i ranksluostuka.
mes ir pirkom berniukui leliuka, jis norejo, nieko blogo tame nera, pazaidzia padeda, nubega su masinom pazaidzia, tada vel su lele. koks skirtumas, svarbu zaidzia, o dabar kai yra sese, tai abu zaidzia arba su masinom, arba su lelem
Kažkokia nesąmonė tie stereotipai: berniukams masinytės, mergaitėms - lėlės
Man atrodo, kad auklėjant berniuką "būti vyru" ir nežaist su lėlėm ar neverkt kai blogai jaučias, kaip tik iškraipo jo psichologiją, daro vaiką uždarą, neatidų silpsnesniems, nedrąsų. Vaikas turi būti ugdomas visapusiškai, ir morališkai stipresnis yra tikrai ne tas, kuris jausmus užgniaužia savy. Ir kaip ten viena rašė, kad už tai jos vyras nekenčia motinos, tai visiška nesąmonė, priedanga kažkokių gilesnių problemų....vat kad užaugęs sūnus gali pykt ant motinos už tai, kad jam neleido žaist su jam mielais žaislais (šiuo atveju lėlėm), tai pilnai tikiu
Na pirkt nepirkau savo sunui leles, bet kai sveciuose pas mergaites kazkiek susidomedavo lelem, tai ziuredavau i tai kaip sveikintina dalyka. Tik kad trumpam jam dabar bet kokie zaislai
pas mus daznai ateina mano drauge ir jos berniukas jam 5metai ir jis kaip ateina tai prie mano mergaites 9m. praso ,kad duotu pazaisti su lelems su barbemis ir t.t man atrodo ,kad tai yra normalu
pas mano berniukus irgi yra kelios padovanotos leles, bet jiems visai neidomu su jomis zaisti. geriau masinytes, traukinukai. o pamyluoti, pagloboti megsta meskiukus, kitus minkstus zaisliukus.
Mano mazius turi draugeli, lele - berniuka, interaktyvu - jis mirksi, kalba, burbuliuoja, ciaudo, verkia kaip tikras vaikas, jis labai ta lele domisi, myluoja, paguldo miegoti, veza savo vezime
Reikia vyrams ir paverkti ir paliudeti, maziau infarktu bus
aš esu dovanojusi. po tokai klausiau krikšto sūnaus, ką nori rast po kalėdų eglete.
gyvenu FR tai cia vaikstau parkuose - berniukais su ruzavais leliu vezimukais - masinis reiskinys, ir ne tai kad seses vezima paseme, bet eian teva ir vedasi du berniukus ir abu su vezimukais
nezinau man tai
mano sūnus namie vežimėlį stumdo.
norėtų pasiimt į lauką irgi pasiimtume. suaugę vyrai vežimus su vaikučias stumdo, tai kodėl mano vaikas šito negali daryt jei nori? tiesa, sūnaus vežime dažniausiai tupi mašina ar kokia kaladėlė, nes lėlių neturim QUOTE(Bluebell @ 2009 07 10, 11:30) gyvenu FR tai cia vaikstau parkuose - berniukais su ruzavais leliu vezimukais - masinis reiskinys, ir ne tai kad seses vezima paseme, bet eian teva ir vedasi du berniukus ir abu su vezimukais nezinau man tai nu ir kas gi išaugs?
pritariu nuomonei "pirkti". Pas musu maziuka masinu karalyste - namie praeit neimanoma. O stai - neseniai teko eiti pirkt vezimelio ir leles. Ir dar ne bet kokio reikejo vezimelio, o to, kur leliukas galetu guleti. ( ir brangesnio, zinoma)
ir jei ka - auga sau toliau normaliai Nors tetis pabumba, kad "ne vyru zaislai". Bet bumba tyliai, tik man i ausi. Ir retai, bo zino atsakyma: tikras vyras turi nuo mazens mokytis atsakomybes uz mazesni ir silpnesni.
Mano sese 5 metu zaidzia tik su masinelem ir nk blogo tame namatau
Maniskis turi vezimeli ir lele Jona
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 07 13, 23:28) Maniskis turi vezimeli ir lele Jona o Jonas pas jus be kasyčių? QUOTE(perkupigiau.eu @ 2009 01 03, 00:05) Na berniukui nuo astuoniolikos metu patiktu gumine lele, bet mazam berniukui nepatartina dovanoti leliu, nes tai kraipytu jo psichologija. Taip pat nepatariama mazoms mergaitems dovanoti masinyciu, nes tik pagalvokite kuo uzaugs jusu mazyle jei visa vaikyste praleis zaisdama su masinytemis smelio dezeje? Vat ir man iskilo klausimas-pirkt lele ar ne?Visgi,manau, kad pirksim.
Reikia pagalbos.Ka dovanoti 7 metu berniukui?Kuo jie domisi tokiu metu?Neturiu supratimo,nes pati auginau mergaite.Gal nevisai i tema,bet labai prasau pagalbos.
Na siaip kiek zinau tai net gydytojai rekomenduoja berniukams turet nors viena lele o mergaitems pasinyte. Auginu mergyte, tai viena maza kita didesne masina jau turim, o ryt eisim ieskot masinos paspirtuko ant kurio galima atsisesti, nes lauke is vaiku atimineja, paspaudyti ant vairo pypsi reikia ir atsisesti
Tai kad ir lėlių būna visokių.. kai jaunėlis brolis labai labai norėjo lėlės, padovanojau lėlę kareivį, kurį irgi buvo galima nurengt, aprengt. Tam kartui užteko
Pati auginu sunu, tai pritariu Jusu vyrui, kad nereikia berniukui leliu
Bet aisku yra ir kaip raso mamytes, berniukisku leliu , kareiveliu, kenu ...
Na maniskis penkiametes leles kazkaip niekada neuzsinorejo, bet uztai jau nuo ketveriu labai susidomejo virtuveles komplektu ir indeliais. Ir nupirkom
Na, o musu draugu keturmetis kai pareiske, kad noretu induku tevas grieztai pasake, kad nea
Nematau as nieko blogo kad berniukai zaidzia su vezimeliu ir lele ar atvirksciai.
Del zaidimo su mergaitiskais daiktais nematau nieko bloga... Manasis turejo mano leliu ir indeliu... Zaide mielai su tais mano daiktais. Bet beveik 6m. kai buvo, tai staiga visi tie norai zaist su mergaitiskais praejo.. nebent darzely dar kiek su mergaitem. Tuos pora metu tu zaislu ne karto neprisireike, tik Littlest Pet gyvuniukai kiek domino, mat draugas turejo... bet neilgam... Tiesa, su draugo lego namus su virtuvem vis dar stato, namais zaidzia... - bet juk tai reali kasdienybe
aš manau sočiai užteks, kiek tų lėlių ir vežimų berniukas daržely pagriebs pažaisti. o namuose...berniukui niekada nedovanočiau lėlės ar lėlių vežimėlio. blogiausiu atveju tada lego šeimos namą nupirkčiau. bet tik ne lėlę. čia tas pat kas mergytei tankų ir šautuvų ir kardų rinkinį padovanoti - nesuprasčiau aš, jei mano vaikui kažkas taip padovanotų
|