Sveikos mamytes,mums jau tuoj 7 men bet mes vis dar keliames nakti valgyti 2 ar 3 kartukus,diena mazai valgom nors lakstau su sauksteliu koses aplink istisai
sveika,
as tai nieko nedariau specialiai, keldavosi mano mzius irgi 1-2kartus pavalgyt, bet dabar nebesikelia nei karto as tai stengiuos kuo veliau paskutinis maitinimas kad butu, pvz mes paskutini karta valgom db jau 22-23val, tame tarpe kantrybes ,mamyt, kantrybes
mums ir tapati problema, bet manajai jau beveik 10 men
mano panelei ne uz kalnu 11 men o nakti keliames apkie 3-4 kartus. valgo mp... norejau ir as per Naujus sampana gerti, bet mzoji apsirgi ir nieko i burnyte neeme iskyrus mp, taigi numojau ranka ir sakiau maitinsiu iki pavasario
Maniskei irgi greitai 7 men. Vis dar valgom nakti kelis kartus. Manau, kad isaugs savaime, net neisivaizduoju kaip galima atpratinti nuo tokio dalyko
Kaip atpratint
Sočiau pamaitint prieš naktį.
Jokie sotus pamaitinimai mums nepadeda.
Maniske eina miegoti 19:00, po to keliasi gerti MP 22:00, 24:00, 2:00, 4:30. O 6 ryto - labas rytas. Taigi, keliasi 4 kartus. Siaip man tas kelimasis nemaiso labai, kiek reikes, tiek maitinsiu, o kai jau nutraukinesiu maitinima MP, tai tikiuosi, atpras. O man dar ir protini darba tenka dienomis dirbti, taip kad nakti neismiegojus, nelabai lengva.
dukra pravalge iki 1m naktimis ir kazkaip specialiai as jos netapratinau tiesiog nuo metu nebedavem misinuko ir ji nebesikeldavo. Savaime taip gavos.
QUOTE(mylimuke @ 2008 12 01, 23:34) maitiname ne tik pries nakti bet ir diena duodam sotesnio maisto,vakare pavalgo kosytes misinuko 210ml kaip dar sociau? Papildyta: QUOTE(Severute @ 2008 12 01, 18:31) mums ir tapati problema, bet manajai jau beveik 10 men o tju pamegink ja pakelt is miegu 9 val tik jau sukaup jegas ir zais,nesiok dar ka idomaus ir megstamo nuveikit
Sūnui dabar 6 mėnesiukai. Valgo MP, vieną kartą kruopų košę ir pratinamės prie daržovių. Valgo kas dvi valandas dieną - naktį. Kai buvo 3-4 mėnesiukai pavalgius 22-23 val išmiegodavo iki 5-6 ryto, o galutinai keldavomės 9-10. Tada buvo rojus.
O vat kažkaip pradėjo nuo 5-to mėnesiuko keltis dažniau, taip ir tebesikelia. Galvojau kruopų košę duoti nakčiai, nė velnio nepadėjo, lygiai po dviejų valandų kniurksėjimas "mama, valgyt". Turi kažkada išaugti tą naktinį dažną valgymą. Kol kas nieko nedarau, bet kai jau gautinai išseks kantrybės taurė, bandysiu nakčiai duoti mišinuką.
mum 9 mėn. bet neatrpainėju valgyt naktį. nes ir tų naktų visokių pas mus būna. kartais keliamės kas valandą, kartais porą kartų per naktį, o kartais ir visai nevalgę išmiegam. užtenka naktį čiulptuką paduot
Mano mazoji irgi daznai keldavosi nakti valgyti. Jau budama 9 men ji keldavosi po 3 kartus, bet po to as jau pati stengiausi ja atpratinti, o nelaukti kol viskas savaime susitvarkys.Tiesiog jai prabudus neduodavau valgyti, o stengdavausi vel ja uzmigdyti, ji aisku paverkdavo siek tiek, bet supratus, kad nieko nebus, vel uzmigdavo. Taip keleta naktu pavargau
QUOTE(*Rutele* @ 2008 12 04, 02:11) Mano mazoji irgi daznai keldavosi nakti valgyti. Jau budama 9 men ji keldavosi po 3 kartus, bet po to as jau pati stengiausi ja atpratinti, o nelaukti kol viskas savaime susitvarkys.Tiesiog jai prabudus neduodavau valgyti, o stengdavausi vel ja uzmigdyti, ji aisku paverkdavo siek tiek, bet supratus, kad nieko nebus, vel uzmigdavo. Taip keleta naktu pavargau mano irgi taip pat mazoji tik dabar gal dantukai tai buna kad nemiega o siaip visada nuo 23 iki 7 ismiegodavo
MUSU didziausia svajone ismiegoti per visa nakti.Mes keliames 4-6 kartus per nakti.Maitinu maziausiai 4kartus, bet jei nepavyksta uzsupti mazylio, tai maitinu ir daugiau kartu.O dar tie dantukai virsuje turetu ne uz kalnu pasirodyt taip ir vargstam.Bandziau ir arbatytes duot, bet ne i ta puse neziurejo, tik MP.
Mano istorija tokia pati kaip ir Daivukas83 . Na bet jau svajoju kada bus taip,kad miegosim visa nakti.
Norejau paklausti *Rutele*'s , o kai atpratinai miegoti savo leliuka ar supavai ant ranku, ar tiesiog lovytej paciuciuodavai? Man idomu ar po to leliukas nepripras ant rankyciu buti, kad nakti reiks ji visalaik ciuciuoti. QUOTE(Daivukas83 @ 2008 12 04, 12:37) MUSU didziausia svajone ismiegoti per visa nakti.Mes keliames 4-6 kartus per nakti.Maitinu maziausiai 4kartus, bet jei nepavyksta uzsupti mazylio, tai maitinu ir daugiau kartu.O dar tie dantukai virsuje turetu ne uz kalnu pasirodyt taip ir vargstam.Bandziau ir arbatytes duot, bet ne i ta puse neziurejo, tik MP. mumiskis irgi labai griet supranta kad ne pienukas o arbata ir atidaro dudas viduri nakties kad gautu pienelio QUOTE(ice-tee @ 2008 12 04, 16:38) Norejau paklausti *Rutele*'s , o kai atpratinai miegoti savo leliuka ar supavai ant ranku, ar tiesiog lovytej paciuciuodavai? Man idomu ar po to leliukas nepripras ant rankyciu buti, kad nakti reiks ji visalaik ciuciuoti. As neimdavau ant ranku, tiesiog lovyteje paniunuodavau, paglostydavau galvyte ir ji vel uzmigdavo
O kiek naktų tu vargai? Arbatos nedavei vietoj pienelio? Ir aš ruošiuosi tokiai akcijai
QUOTE(*Rutele* @ 2008 12 04, 02:11) Mano mazoji irgi daznai keldavosi nakti valgyti. Jau budama 9 men ji keldavosi po 3 kartus, bet po to as jau pati stengiausi ja atpratinti, o nelaukti kol viskas savaime susitvarkys.Tiesiog jai prabudus neduodavau valgyti, o stengdavausi vel ja uzmigdyti, ji aisku paverkdavo siek tiek, bet supratus, kad nieko nebus, vel uzmigdavo. Taip keleta naktu pavargau QUOTE(norkuniene @ 2008 12 01, 13:08) Sveikos mamytes,mums jau tuoj 7 men bet mes vis dar keliames nakti valgyti 2 ar 3 kartukus,diena mazai valgom nors lakstau su sauksteliu koses aplink istisai Taigi dar maziukas vaikas, neriek noreti... zinoma, visi skirtingi, bet... maniškė irgi iki 6 gaudavo tik MP, po to prasidėjo primatinimo vargai . neimkit mamos į galvą, nenori valgyti - duokit MP, ateis laikas - pradės valgyti. kita vertus - dėkit pilkit į maistą MP - bus skonis geresnis, valgys daugiau košių QUOTE(eeeglute @ 2008 12 01, 19:42) Maniskei irgi greitai 7 men. Vis dar valgom nakti kelis kartus. Manau, kad isaugs savaime, net neisivaizduoju kaip galima atpratinti nuo tokio dalyko Urtė irgi tokio amžiaus valgydavo du kartus per naktį ir paryčiais dar gaudavo. nuo metuku pradėjo valgyti rečiau. O priptratinau paprastai - neduodavau papulio 15 min. na paverkdavo... po 15 min. - gaudavo. taip savaitę dvi, tada atsikeldavo tomis 15 min vėliau - ir vėl neduodu dar 15 min, ir taip pratęsiau laiką nuo 3 iki 5 ryto. tada gaudavo 5 ir vėl - 7 ryto. po to pratęsiau iki 6 ryto... QUOTE(Idula @ 2008 12 12, 01:37) ir aš nedaviau nieko, nei arbatos, nei čiulptuko...
Niekaip vaiko nepratinau, jei noredavo tai ir duodavau valgyt. Mazoji kazkaip pati pradejo kas valanda veliau keltis ir prasyt valgyt. Dabar atsikelia 7 ryto, atsigeria pienuko ir vel miega.
nustosit mp maitinti ir nesikels nakty
As pramaitinau MP iki 6menesiu.. keldavausi po 2kartus... dabar jai ir prabunda doodu ciulptuka, marlyte ir miega. 7.30 kaip laikrodukas atsikelia valgyti, po to vel miega iki 9.00....... O pries einant miegucio 10.00 naktines arbateles...
Saldziu , ramiu nakteliu mamytes
[quote=Pasakyte,2008 12 12, 02:21]
Taigi dar maziukas vaikas, neriek noreti... zinoma, visi skirtingi, bet... maniškė irgi iki 6 gaudavo tik MP, po to prasidėjo primatinimo vargai . neimkit mamos į galvą, nenori valgyti - duokit MP, ateis laikas - pradės valgyti. nera problemos kad vaikas valgo turi gera paetita tiemk diena tiek nakti bet gaila saves juk 7 men jokio normalaus miego nei nakti nei diena istisai diena dienon todel butu faina isimiegoti
pasiskaiciau truputi patarimu jusu, mes taip pat nusprendem po truputi mazinti valgyma nakti, nes musu vaikas ne tiek valgo, kiek priprato, kad papukas turi buti pastoviai burnoje, miega su mumis lovoje, tai situacija sunkesne. pameginu istraukti papuka, tai pradeda verkti, bet labai sunku darosi, kai mazylis jau ne toks maziukas, mums beveik 9 men. jau neissimiegu visai,nes judesiai mano suvarzyti, sunelis prisiplojes prie manes ir pastoviai zindzia
na as esu turbut labai laiminga, net bijau girtis
QUOTE(Mamyte na as esu turbut labai laiminga, net bijau girtis girdejau atsiliepimu jok atkirame kambaryje vaikai miega ramiau nei kartu,dar kai budavo mazesnis miegodavo atskirame kambaryje ir tikrai ilgiau nei kartu miegant bet dabar negalime atskirai nes jis pabudes stojasi lovytej todel miegame viename
Maitinau iki 10 mėnesių - MP gaudavo vakare, po košės apie 20 val., ir 1 kartą naktį apie 2-4 val. Dar retkarčiais dieną, jei būdavo neramus ar nevalgydavo košės. Laukiau kol pats atsisakys, bet... Nakčiai buvau pasiruošusi mišinuko, jei neišeitų nuramint ijam pradėjus zirziliot, paimdavau ant rankų, šiek tiek pasupuodavau ir jisai užmigdavo. Taip išėjo apie porą savaičių, o dabar tik apverčiu ant kito šono arba čiulptuką įduodu ir jis toliau miega. Nebuvo jokių verkimų, kažkaip ramiai praėjo viskas
Mes irgi vargstam su mažiuku - nori naktį valgyt nors tu ką. Dukrytė tai labai lengvai ir greitai atprato, o va sūnelis tai taip verkia
Mano jaunikaitis nuo antro men iki puses metu ismiegodavo visa nakti po 9-10val ir niekada jo nakti nemaitindavau, nors valge tik MP, bet po to pradejo atsibusti ar siaip per miegus verkti ir reikalauti papo... Tuo metu kalesi pirmieji dantukai, po to antrieji, gaila vaiko, o dabar jau iprato ir reikalauja... Jokiu ciulptuku neima, ciulpdavo nyksti, bet dabar jau ir to nebedaro, tad jau 3men, kaip reikia maitinti nakti, nes taip isirekia, kad baisu, jog kaimynai ateis raminti!
Ir kaip atpratinti?... QUOTE(Evelia @ 2008 12 23, 10:31) Mano jaunikaitis nuo antro men iki puses metu ismiegodavo visa nakti po 9-10val ir niekada jo nakti nemaitindavau, nors valge tik MP, bet po to pradejo atsibusti ar siaip per miegus verkti ir reikalauti papo... Tuo metu kalesi pirmieji dantukai, po to antrieji, gaila vaiko, o dabar jau iprato ir reikalauja... Jokiu ciulptuku neima, ciulpdavo nyksti, bet dabar jau ir to nebedaro, tad jau 3men, kaip reikia maitinti nakti, nes taip isirekia, kad baisu, jog kaimynai ateis raminti! Ir kaip atpratinti?... idomu o mazinant naktinio pienelio kieki?gal tada maziau reikalaus ir diena daugiau uzvalgys ant nakties o poto kai priprastu prie mazesnes dozes dar mazinant visai nereiktu gal?
Manau kad didesnio vaiko kelimsasis nakti yra ne del pieno, o is iprocio, artumo norejimas. Sunui 10 men., kilnojasi labai daznai, bet irgi nesiryztu imtis drastisku priemoniu.
QUOTE(Severute @ 2008 12 01, 19:31) mums ir tapati problema, bet manajai jau beveik 10 men Papildyta: QUOTE(pliusiukas @ 2008 12 01, 19:34) mano panelei ne uz kalnu 11 men o nakti keliames apkie 3-4 kartus. valgo mp... norejau ir as per Naujus sampana gerti, bet mzoji apsirgi ir nieko i burnyte neeme iskyrus mp, taigi numojau ranka ir sakiau maitinsiu iki pavasario Papildyta: QUOTE(raudona26 @ 2008 12 01, 23:21) Kaip atpratint kuo toliau tuo smagiau, nes manoji irgi miegodavo iki 4 val. ir nieko nereikejo, o dabar puse 3 val. akys stacios burnyte issiziojusi Papildyta: QUOTE(Daivukas83 @ 2008 12 04, 13:37) MUSU didziausia svajone ismiegoti per visa nakti. O dar tie dantukai virsuje turetu ne uz kalnu pasirodyt taip ir vargstam.Bandziau ir arbatytes duot, bet ne i ta puse neziurejo, tik MP.
Na o mano mazylis tai nuo 21 iki 8 val.ryto ismiega
QUOTE(7linute @ 2008 12 26, 17:52) Na o mano mazylis tai nuo 21 iki 8 val.ryto ismiega Musu dukryte labai gerai miegojo iki 4 men. Po to kazkas pasidare, pradejo keltis 4-5 kartus ir nusiramina tik valgydama...
Na o mums viskas susitvarke 4 men , kai pradejau primaitinet, ir miegelis (nuo 21val. iki 7val.) ir kakojimas, pries tai kakojo kas 3-4 paras, o dabar kiekviena diena ar kas antra.
Mama vis sakydavo pamaitink paskutini karta kokia 23val nakciai ir neduok pienuko (misinio) tik arbatos ar virinto vandenuko, iki kokiu 6 ryto, kad mazylis zinotu kad yra naktis ir negaus nieko skanaus. Na bandziau, kelias naktis, bet gal tai buvo sutapimas su skiepo diena, bet sunelis kaip laikrodukas 3val nakties pradedavo rekti QUOTE(Mamyte na as esu turbut labai laiminga, net bijau girtis nu nzn. cia ar laime, kai vaikas negauna mamos pienelio, kai negali prisiglausti ir dar anksti perkeliamas i kita kambari Nesakau, kad turi miegoti su tevais, nes cia vargas mamai, nors vaikui dziaugsmas Taigi gal jums ir lengviau bet ar tikrai taip geriau vaikeliui? Kartais turime pamirsti apie save ir pagalvoti apie mazylius, juk jie tokie priklausomi ir mazuciai nebus visa laika, net nespesim suziuret kai sakys "mama, man jau 18-ka, sianakt nelauk" Mano pasisakymo esme, nebukime savanaudiskos P.S.nieko asmenisko
mes irgi valgomMP,tai kaip jau supratau ,kol nepradesim maitint misinukais tol kelsimes naktimis,gal musu maziliams mazai kaloriju
Kazkaip tikejausi daugiau patarimu, kaip atpratinti naktinius valgymus
Mes tai vargstam Viena mamyte pasake (pasiule), kad gal nebukim alia tai savanaudiskos, tai gal tada pasiulytu visai nusistekenti? Jokio poilsio nei diena, nei nakti? Nemanau, kad vaikas noretu istisai matyti apsimiegojusia, nepailsejusia mamyte
manoji nevalgo naktimis,bet geria,tai kaip atpratinti nuo gėrimo naktimis
Sveikutes,mums 6men. su trupuciu,bet misinuko geriam tai 2 tai 1 karta per nakti,kartais tai jau buna
nera to vieno atsakimo,vaikutis pats nusprendzia.gal galima sociau pamaitint pries miega,as pati nuspriandziau maitint MP,tai ir kaip cia sake savo noru kankinuosi
QUOTE(krisstukas @ 2009 01 06, 21:04) Kazkaip tikejausi daugiau patarimu, kaip atpratinti naktinius valgymus Mes tai vargstam Viena mamyte pasake (pasiule), kad gal nebukim alia tai savanaudiskos, tai gal tada pasiulytu visai nusistekenti? Jokio poilsio nei diena, nei nakti? Nemanau, kad vaikas noretu istisai matyti apsimiegojusia, nepailsejusia mamyte laba, mano ta pati situacija. nakti stojames ir spiegiam,sitaip gyvenam jau 3men. reikia maitint arba ant ranku supuot ir uzmigdyt.
Kaip supratau jus maitinate MP, o sis maitinimas rekomenduojamas iki 2 metu.
Kai maitinau pirmagimi, visos nakties nemiegojau kol jam nesuejo metai, todel jusu rupestis man suprantamas. Nepaisant bemiagiu naktu nepatogumo intuityviai jauciau, kad taip geriau vaikui. Diena dar turejau padirbeti papildomo darbo ir iseiti i lauka, mociuciu pagalba turejai tik retkarciais, namu ruosa sumazinau iki "palaikomojo" minimumo Dar vienas vertingas zinojimas. Pagal poreiki maitinamas vaikas (o tas poreikis butinai reikalauja naktiniu maitinimu pradzioje kas 2-3 valandas) is naktinio pieno gauna "migdanciuju" medziagu (jei idomi technine puse internetas jums pades Su antru vaiku buvau patyrusi, ramesne, nesijaudinau del daugelio dalyku - miegojom kartu, tiesiog duodavau papa ir net neziurejau i laikrodi, taigi net nezinau kiek kartu pabusdavo. Issimiegodavau puikiai. Su treciu vaiku irgi ne manau, kad turiu vargo, ji naturaliai pagavo ritma, nes nakti tamsu ir tylu - gaminasi miego hormonas. O paduoti papuka visai nesunku ir pro miega. Atpratinimo priemoniu tur but yra visokiu, tik reikia pasverti ar tikrai norite is savo vaiko atimti geriausia?
mums jau 5,5 men. einam miegoti 21 val. ir keliames valgyti apie 3 val. ir paskui tarpe 6.30-7.30, o keliasi apie 9 val. Nakti keliasi tik pavalgyti (valgo mp), jokiu verksmu ir veiksmu, tad nelabai galiu skustis, kad nepamiegu
puikiai suprantu ir tas mamas, kurios iesko budu sumazinti naktinius valgymus, ir tas, kurios gina leliuku teise i pati skaniausia dalyka pasaulyje - MP. As matyt turiu tarpini varianta - maniske valgo MP, keliasi nakti kas 2-3 val (kartais dazniau ar reciau), anksciau pergyvenau daugiau, dabar miegam kartu, per miegus kruti pasiulau ir dazniausiai koncertai baigiasi. kazkada bandziau ir misinuko sotesnio vakare pasiulyt ir koseles raminancios, bet nelabai ir padejo, tad nusprendziau nebeekperimentuotu ir kol kas bent jau iki meteliu ramiai naktimis taip Snaudalioti
QUOTE(ingusia84 @ 2009 01 08, 14:11) Vis delto mamos, neskubekime labai savo vaikuciu atpratinti nuo naktinio valgymo, ypac jei valgo mp, jei naktimis dazniau keliasi ir prie mamos krutines iesko nusiraminimo, reiskia, jog leliukams tikrai to reikia, jei nereiketu, miegotu sau ramus. Isaugs is to naktinio valgymo, ir issimiegosime naktinis motinos pienas yra riebesnis, jis naudingas kudikio protiniam vystymuisi. buna menesiai, kai kudikis valgo dazniau nakti, nei diena. tuomet jis aktyviau vystosi protiskai. Manau, nereikia is vaiko to skanesto atimineti? Visgi, is savo patirties galiu pasakyti: vaikas, maitinamas mp virs metu, ir, besikeliantis daugybe kartu nakti, nori ne mp, o mamytes salia. Mama nemiega, pervargsta, taip pat ir vaikas. O siuo atveju, manyciau, jau reiketu ivedineti rezima, sotesni maista ar misinuka nakciai. Ir-dar daugiau demesio, meiles diena ir aktyvumo vakare.Visgi tai tik mano nuomone.
[quote=krisstukas,2009 01 06, 21:04]
Kazkaip tikejausi daugiau patarimu, kaip atpratinti naktinius valgymus Mes tai vargstam įdomu ar visada taip buvo, ar tik pastaruoju metu taip nebemiega? Turi būti tam priežastis. Apie 8 mėn dygsta dantukai, gal todėl neramiai miega, tuo atveju pabandyčiau, kaip viena mama patarė, viburcol žvakutę nakčiai. Mano vaikai naktimis geriau pradėjo miegoti, kai sudygo visi dantys, t.y apie 2 metus. Mano mažiukas geriau naktį miega, kai įdedu į miegmaišį, su kuriuo atsistoti ar atsisėsti yra nepatogu. Tik iš pradžių, kai apie 6 mėn. nusipirkom miegmaišį, į jį įkišti galėjau tik užmigusį, o paskui įpratome. Mano vaikui greitai bus 10 mėn. MP valgo 10.30 val vakaro( čia kartu su koše), paskui apie 3 val. nakties ir 7 val. ryto. Ko gero, panašiai bus, kol baigsiu maitinti MP. Baigus maitinti MP, kaip patirtis rodo, irgi būna problemų |